special olympics wereld spelen
Wereld Zomer spelen 2011
Healthy Ahtletes
Inhoud blog
 • Laatste dag screening
 • voorlaastedag van de screening
 • dag 2 van de screening
 • Van Seoul naar Pyeongchang en eerste dag screening
 • Laatste dag in Seoul
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Podologie praktijk
 • Special Olympics Belgium
 • special olympics belgium blog
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  04-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dag screening
  Vandaag laatste dag screening gehad. Het was een rustiger dag de de voorbij dagen. Heel wat teams hadden vandaag hun finales en de atleten die erdoor kwamen hadden dan ook heel fier hun medailles aan. We kregen ook het bezoek van de "Burgemeester" met de nodige protocol. Het is hier heel mooie om te zien hoe ze respectvol omgaan met hun medemens en voornamelijk het respect naar oudere en hoger geplaatste mensen. De jonge vrijwilligers die ons heel de week geholpen hebben staan recht als er ieand ouder binnen komt of de ruimte verlaat en zij heel "buigzaam" tegenover hun "meerdere" dit zijn we niet meer gewoon bij ons!Wat de screening betreft, we hebben 56% van de deelnemende atleten gescreed en elke atleet heeft een gemiddeld van 4,5 programmas van de 6 doorlopen.In totaal zijn 68% van de deelnemende atleten gescreend.
  Het afbreken van het programma was zeeeeeer efficient en snel door de locale mensen gebeurd. 
  Ondertussen hebben we ook vernomen dat onze Belgische atleten het zeer goed gedaan hebben tot nu toe. 8goude, 8 Zilvere en 12 bronze medailles zijn al binnen. Morgen nog enkele finales te gaan en dus kan er nog zeker wat bij komen. Dikke Duim voor hen alle en voor de begeleiding!!!!!
  Terug in ons Hotel Hebben we zopas onze valiezen gemaakt want morgen is het op staan om 6uur locale tijd om op tijd de terug reis te starten. Eerst een taxie van het Hotel naar de bus halte. Dan een bus reis van ongeveer 4uur naar Seoul (Incheon airport). Om 15u. onze vlucht naar Schiphol en dan een aansluitingsvlucht naar Zaventem. Daar zouden we rond 22uur locale tijd moeten landen. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  04-02-2013, 13:39 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (0)
  03-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorlaastedag van de screening
  Vandaag hoog bezoek op het Fit Feet.Timothy Shriver (Zoon van Eunice Kennedy) CEO van Special Olympics Internatinal kreeg een rondleiding. Heb dus mijn beste Engels boven geheeld en de nodige rondleiding en vragen beantwoord. Hij wou heel graag weten welke de meeste voorkomende problemen waren die wij tegen kwamen en waarom deze ook meer voor kwamen dan in de normale bevolking. Hij was ook gecharmeerd door ons 2 Belgische mascotte Dr. Pod en Footy maar nog meer door de reuze voet dit ons mama gebreied had om een duidelijk educatie model te hebben . Deze kreeg de naam van Dr. Footy en ik mocht niet vergeten ons mama hiervoor te bedanken. Bij deze DANK U mama!
  Even cijfer materiaal: op deze spelen zijn er 2123 atleten die deelnemen, hiervan hebben tot op vandaag, 1385 (65,2%) het gezondheidsprogramma bezocht. 1111(51,8%) atleten hebben het Fit Feet programma bezocht. Wij staan aan de kop van de bezochte programma (en wij zijn daar heel fier over
  Morgen nog een dag screnen en hopelijk kunnen we ons leiders positie behouden! gezien het ons blijkbaar hier niet lukt om foto's op de blogg te zetten moeten zij die het kunnen eens gaan kijken op facebook. Sorry hiervoor
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-02-2013, 12:50 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (0)
  02-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 2 van de screening
  Vandaag iets rustiger maar toch zijn er al in totaal meer dan 1000 paar sokken uitgedeeld voor de atleten. De koreaanse vrijwilligers zij super; werken heel hard, lopen van hier naar daar en zijn op het randje af te gedienstelijk. Ze zijn ook zeer gediciplineerd. Deze avond bij de sluiting van het programma, had ons transport 30min vertraging toch zijn de Koreaanse vrijwillgers niet vertrokken omdat dit wel ombeleefd is om voor ons weg te gaan . Verder zijn ze echt verknokt aan ons Belgische Fit Feet mascotte Footy & Dr. Pod. Onze 2 apen zijn al meermaals op de foto en dit naar alle landen. Vandaag hebben we ons ook allemaal bezig gehouden met zo veel mogelijk andere talen bij te leren Pool, Indisch, Spaans.... hoe zotter hoe liever Patje heeft ook een heel nieuwe taak, Schoenveters van de atleten vervangen met lock lace (veters die dicht schuiven). Alle kleuren en hij maakt zich populair. Meer info morgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  02-02-2013, 13:07 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (0)
  01-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Seoul naar Pyeongchang en eerste dag screening
  De reis naar Pyeongchang is vrij goed verlopen met een bus reis van 4uur. In checken bij hotel en wat bij praten met interntionale collegas en zonder het weten was het weer heel laat.
  Na een korte nacht en een snel ontbijt zijn we naar de locale universiteit vertrokken waar we aan het Koreaanse team voorgesteld zijn. Samen met nog een amerikaan, een venezuelaan en een indier zijn we aan de screening begonnen. Opnieuw was het Super maar heel vermoeiend. constant van taal switchen liet ons weer af en toe knopen in ons tong maken. Het lijkt nu zelf moeilijk om weer even nederlands te denken en schrijven. Toch kregen we vandaag ook het bezoek van ons Belgisch Team ie het vrij goed stelt maar niet zo optimaal gehuisvest zijn. Een appartement voor 4 wordt gedeeld met 7!!! Schoennen en baggage moeten buiten blijven staan : Op ons eerste dag hebben we al iemand uit Kenia moeten doorverwijzen voor dringende zorgen naar het lokaal ziekenhuis met een zwaar geinfecteerde nagel ten gevolgen van te kleinen schoenen ! 2 maten te klein  is ons ondertussen al bekend  spijtig genoeg. We hebben vandaag ook al zeer goed gewerkt met 703 atleten gescreend voor ons programma alleen en dus een beetje moe.Toch nog een kleine verrassing op het einde van de dag met een uitnodiging voor alle international volunteers om samen te gaan uit eten naar een typisch Japans/Koreaans restaurant met ..... veel rauwe vis natuurlijk en tafeltjes op de grond waar we ook op de grond mochten zitten
  Nu toch even afsluiten want is ondertussen hier al 23:30u en morgen moeten we er weer fris bij zijn.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  01-02-2013, 15:23 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (0)
  31-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dag in Seoul
  Vandaag verblijven we nog een paar uur in Seoul en maken dan de oversteek naar de andere kant van zuid-Korea. Dit zou een lange bus rit moeten worden  maar we hopen dt het verkeer en de chauffeur meevalt. en wie weet zien we dan ook de eerste sneeuw!!!! We hebben ondertussen een typish Koreaaans dorp bezocht en een traditionele Zuid-Koreaanse maaltijd gegeten ,was zeeeeeeeeeeer pikant maar lekker. Het grote uur verschil blijft ons voorlopig nog altijd parten spelen al proberen we ons aan het lokale ritme aan te passen maar het komt wel inorde tegen dat we naar huis komen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-01-2013, 01:56 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (2)
  29-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst in Seoul

  Aangekomen in Incheon airport na een vlucht van 10uur die eerst nog 2uren vertraging had in Schipol. Met een busritje van 90min zijn we in ons hotel in Seou geraakt. Even de spieren losgemaakt in het zwembad en dan een asiatische maaltijd om ons verblijf te starten. Dan heel moe in ons bedje. maaaaar....... snel in slaap gevallen en om middernacht locale tijd klaar wakker om tegen 5uur locale tijd inslaap terug te vallen en plots wakker te worden om 9u30 ontbijt stopt om 10u duss snel snel naar het ontbijt buffet.Dan een shuttelbus genomen om een city tour te maken van Seoul. De electronic market, shopping market, maar ook Seoul tower en locale kijzerlijke palace.
  Eerste dag hier zit erop voor ons en Morgen plannen we nog een touristedag in.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  29-01-2013, 09:50 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (2)
  27-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.D Day -1

  Valiezen gepakt en klaar voor de Special Olympics expedition naar Korea. Morgen vertrekken we met de trein vanuit Brussel Zuid naar Amsterdam Schipol om daar onze vlucht te nemen richting Seoul. Als alles goed verloopt zouden we daar 10uren later moeten landen. We proberen dan zeker iets te posten als we internet hebben.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-01-2013, 00:35 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (0)
  22-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld Winter Spelen 2013 in Zuid Korea
  Binnen enkele dagen vertrekken we weer naar de Wereld winter Spelen van Special Olympics. Dit maal naar Zuid Korea en meer bepaald naar Pyong Chang.
  Zondag start het avontuur. eerst met de trein van Brussel naar Schipol en dan een rechtstreekse vlucht naar Seoul. Terug reis in omgekeerde richting met hopelijk niet te veel problemen met de Fyra of liefst een goede alternatieve hiervoor.Ook dit maal zullen we proberen iedereen via verschillende communicatie middelen op de hoogte te houden.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-01-2013, 10:51 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (1)
  30-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 30/6
  Laatste dag screenen voor ons, morgen gaan we weer terug naar Belgie.
  Daar wacht ons weer een niuwe opdracht met de bedevaarders naar Scherpenheuvel.
  Om de dag af te sluiten zijn we naar het centrum gegaan voor de laatste boodschappen. Hier hebben we de ravage gezien van de betogingen op het Syntagma plein. Marmer stukken van de muren, ramen aan digelen, uitgebrande kiosken en een sterke geur van traangas die nog rond hing. Daarbij nog enorm veel interventie teams aanweezig. toch wel impressionant.
  Gisteren avond tijdens het eten zijn we nog even opgeschrikt door een ontploffing aan de overkant van de straat. Dit was toch even schrikken, maar er heerst hier zeker geen onveiligheids gevoel voor het ogenblik.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-06-2011, 18:16 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste dag screenen
  gisteren heel lange screening dag geweest met heel veel speciale gevallen. We hebben van 9 tot 19u gescreend ongeveer 400 atleten. Weer heel wat landen zien voorbij gaan waaronder ook al enkele Belgen.
  Wij zagen ook schrijnende gevallen. Een atleet uit Cambodia met een grote teen helemaal omgeplooid naar onder toe. Hij deed aan athetiek (lopen) was 15jaar oud en had schoenen die zo goed als uit elkaar vielen zonder binnen zool. Hij liep letterlijk op de binnenkant van de buiten rubber. Bij navraag bij de coach, hadden ze geen geld voor nieuwe schoenen en zeker niet voor zolen of chirurgie. Dit kon ik echt niet zo laten. Schoenen kopen was gen optie want dan moet je voor heel de team nieuwe schoenen kopen. Ik heb dan proberen creatief te zijn door een binnen zool te vervaardigen met behulp van .... tapijt die op de venue lag. Nadat de atleet opnieuw zijn schoenen aan gedaan had heb ik gevraagd als het Ok was. Zijn antwoord was " ja het doet geen pijn meer en voelt veel confortabelder". Missie geslaagd!!!!
  Dit verhaal heeft wel alle programma's rond gegaan en de populariteit van de Belgen is opnieuw wat gestegen.  
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  30-06-2011, 18:07 geschreven door carine-patrick  
  Reacties (0)
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Archief per week
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
  Blog als favoriet !
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!