Foto
Inhoud blog
  • KLEINE VERANDERING !!!!!
  • Restaurant 't Convent Reninge
  • Restaurant Cromwell, Oostende
  • Restaurant Break-Out, Diegem
  • Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
  • Restaurant DE SLOEP in Oostende
  • Restaurant EL GRECO
  • Restaurant TWINZ Oosende
  • Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
  • RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
  • Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
  • EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
  • Restaurant CELESTE Praag
  • RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
  • RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
  • BAKWIJZEN VAN VLEES
  • STORIES TV over DESSERTWIJNEN
  • GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV (Telenet Digitaal kanaal 40)
  • RESTAURANT LA TOISON D'OR Knokke
  • RESTAURANT ROYAL Blankenberge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
    Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
    Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 66 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
    La Dolce Vita !!!!!
    Foto
    Patricks Gastronomische blog
    kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw
    Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
    22-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant DE SLOEP in Oostende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 20 augustus 2011
    Na een dag hard werken in onze eigen zaak, willen we 's avonds iets lekker gaan eten. We kiezen voor een mooie zaak aan de Visserskaai in Oostende, "De Sloep" . Mooie ronde gedekte tafels met witte tafelkleden en een gouden lopertje voorspelden zeer veel goeds.
    We kenden het restaurant van vroeger. We hadden er vorige winter eens gegeten, en zaten er toen helemaal alleen. Toch hadden we een goeie herinnering overgehouden.
    De zaak zat nu half vol (20 personen zonder wij twee) Er waren trouwens nog verschillende tafels vrij.
    Het onthaal verliep vreemd. De vrouw des huizes, was net een tafel aan het afruimen bij de ingang toen wij binnen stapten.
    De dame liep weg alsof we haar op iets betrapten. Na wat wachten kwam een jong meisje (ik schat haar 16 jaar) ons verwelkomen. Wij kregen een tafel aangewezen naast het homarium met "VERSE" kreeften. Als het meisje komt opnemen doet ze dat op een zeer amateuristische wijze en zeer bedeesd. Je kan natuurlijk van zo'n meisje niets anders verwachten. Regel is dat de dame des huizes de verwelkoming doet of tenminste het eten opneemt.
    Na onze bestelling (plateau de fruits de mer voor 2 personen, waar buiten een zeer groot bord naar verwees) vragen we de wijnkaart.  We kijken in de kaart en kiezen een Chateau Carbonnieux.  Deze lekkere wijn (85€) werd gebracht door de gastvrouw, maar met meer interesse voor andere tafels dan voor ons. Zeer eigenaardige madam!
    Ze opent de wijn (die te koud stond) en laat mij proeven. Ik proef geen kurk, maar ook weinig smaak, omdat hij te koud stond.
    We wachten even en proeven beiden nog eens. Mijn vrouw zei dat hij niet goed was. Bij het opnieuw proeven leek de wijn door oxydatie slecht geworden. Wij riepen de dame, maar het was weer het meisje dat kwam. We leggen het probleem uit. Toen kwam mevrouw weer opdgagen en maakte een grove opmerking (... u heeft hem toch geproefd... ). Ze toonde mij de fles opnieuw en ik zag dat de wijn van 2001 was, dus 10 jaar oud. Dat is veel te oud voor een witte wijn. Na 2 à 3 jaar is hij perfect op dronk. Veel langer mag je deze wijn ook niet serveren.  De vrouw zei dat we dan maar een andere moesten kiezen, want ze zijn allemaal zo oud. Waarschijnlijk was er maar één fles meer. We kozen voor een andere wijn: Pouilly Fuissé van Cordier uit 2008. Zeer lekker en slechts 75€.
    Aan een tafel verderop zaten 4 personen van gevorde leeftijd. Daar kreeg één mevrouw als eerste haar zeetong en zeker tien minuten later kwamen er nog twee borden. Het laatste bord werd nog eens enkele minuten later ingezet. Ook aan deze tafel had men kritiek en werd er een bord weer terug naar de keuken gebracht omwille van een klacht.
    Het liep er allemaal stroef en moeilijk. Nochthans 22 gasten doe je toch makkelijk met twee mensen in de zaal en twee in de keuken. Hier blijkbaar niet.
    Toen wij uiteindelijk na zeeeeer lang wachten onze "fruits de mers" kregen hadden we nog grote verwachtingen. Toch werden deze zeer snel gesmoord. De zeevruchten waren er letterlijk op gegooid. De schelpjes waren de kleinste in hun soort. De mosseltjes waren met een mens doormidden gesneden, zodat je twee helften had. De oesters en scheermesjes waren goed. De ongepelde garnalen waren van de allerkleinste soort. Voor een plateau die naam waardig geef je toch beter wat minder maar toch van de beste kwaliteit. De kreeft was het ergst. Die was zeker 2 of 3 dagen eerder gekookt. Keihard vlees, volledig uitgegroogd en bijna niet uit de schil te halen. De smaak zat ook niet meer lekker. We hebben het meeste laten staan.
    SCHANDALIG !!! Voor 45 euro per persoon geef je toch een kwalitatieve zeevruchtenschotel.  We besloten om dan zo snel mogelijk de rekening te vragen en om weg te gaan. Ik voelde me koken. Het respect voor de producten en de klanten waar wij hele dagen over waken in onze zaak was hier totaal weg.  Noteer dit: ga hier niet eten! Het is een waardeloze boel. Amateurisme en onkunde. Maar vooral waarschijnlijk heel veel eigendunk. Bedankt ik PAS!

    De rekening bedroeg 183,5 euro. Afzetters !
    Bij het buitengaan stonden twee koppeltjes voor het raam te kijken. Ik heb hen aangesproken en gezegd dat ze hier zeker NIET mochten binnengaan want dat het ronduit SLECHT was. Ze hebben mijn raad wijselijk opgevolgd.

    Kijk ook eens op de wesite:  http://www.restaurantdesloep.be/
    Het restaurant heeft een zeer mooie website. Evenals de aankleding. Maar dat staat in schril kontrast met de slechte kwaliteit die je hier krijgt.

    22-08-2011 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 09/04-15/04 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    sportactueel
    www.bloggen.be/sportac

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs