Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 66 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
La Dolce Vita !!!!!
Patricks Gastronomische blog
kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
21-09-2010
RESTAURANT ROYAL Blankenberge
Maandag 20 september 2010 Restaurant Royal in Blankenberge ligt op de Zeedijk (richting haven) en is het restaurant van het prachtige hotel "Beach Palace". Een klassiek restaurant met fraai interieur en tafels met lange rokken. De stoelen zitten uitstekend. Een beetje hoger en dat zit lekker. Omdat mijn vrouw jarig was krijgen wij het aperitief aangeboden. Een coupe Champagne en een droge Sherry. Wij kiezen uit de beperkte kaart die wel zeer klassiek aandoet, maar dat hoort bij het type restaurant. Gebakken Sint-Jacobsoesters en daarna een Chateaubriand, bleu chaud. We nemen een uitstekende fles wijn: La Dame de Montrose (125 euro). Op de kaart staan verschillende lekkere wijnen in een prijsklasse vanaf 30 euro. Wij zitten aan een gezellige tafel maar juist onder het rooster van de airco en dat voelt koud aan. Ik vertel de ober dat ik het koud heb en hij regelt onmiddellijk de blazer bij, zodat wij alsnog perfect zitten. Het hapje vooraf oogt mooi en is lekker, maar is niet iets dat iedereen lust. (brochetje van ansjovis en olijf en een gegratineerde grote mossel) De coquilles zijn lekker, mooi gepresenteerd, maar het bedje van gestoofd witlof is eigenlijk overbodig (twee gecarameliseerde smaken!). Liever zo puur mogelijk. Maar ze waren perfect gebakken en lekker krokant. Het hoofdgerecht was een openbaring. Een Chateaubriand zoals hij MOET geserveerd worden. Perfect bleu gebakken (warm), in sneetjes van +/- 1 cm en met frietjes en een sausje op een verwarmd bord. In combinatie met onze lekkere wijn is deze avond zeer geslaagd. Dit heeft ook te maken met de goeie bediening. De maitre was een oudere man die rustig de gasten bediende zoals het vroeger in de restaurants overal gebeurde. In stilte, professioneel en met charme. Je voelt de ervaring van de maitre en de bezorgdheid ten opzichte van zijn gasten. Dit is een aangename belevenis. Over Blankenberge wordt wel eens verteld dat het "te" toeristisch is, maar dat is in dit restaurant niet te merken. Een rustige sfeer, met zeer vriendelijk personneel, zelfs al is het toeristisch seizoen hier bijna afgelopen. Wij nemen geen dessert, wegens de overdadige Chateaubriand, maar wel nog een koffie op het terras. Even uitwaaien. Kijk ook eens op de site: http://www.beach-palace.com/culinar/index_nl.html