Foto
Inhoud blog
  • KLEINE VERANDERING !!!!!
  • Restaurant 't Convent Reninge
  • Restaurant Cromwell, Oostende
  • Restaurant Break-Out, Diegem
  • Restaurant - Brasserie Pascal, Oostende
  • Restaurant DE SLOEP in Oostende
  • Restaurant EL GRECO
  • Restaurant TWINZ Oosende
  • Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
  • RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
  • Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
  • EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
  • Restaurant CELESTE Praag
  • RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
  • RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
  • BAKWIJZEN VAN VLEES
  • STORIES TV over DESSERTWIJNEN
  • GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV (Telenet Digitaal kanaal 40)
  • RESTAURANT LA TOISON D'OR Knokke
  • RESTAURANT ROYAL Blankenberge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Patrick De Bouw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam PDB.
    Ik ben een man en woon in Gent (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige restaurantuitbater D'Ouwe Hoeve te Deurle en culinair adviseur bij Stories TV, Telenet kanaal 40.
    Ik ben geboren op 15/05/1957 en ben nu dus 66 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Eten en drinken, zeilen en muziek spelen.
    La Dolce Vita !!!!!
    Foto
    Patricks Gastronomische blog
    kritische recensies over restaurants door Patrick De Bouw
    Bespreking van mijn ervaringen in de culinaire wereld, gegroeid uit mijn professionele nieuwsgierigheid.
    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant TWINZ Oosende

    Het is een tijdje geleden dat ik nog een kritiekje schreef, maar onze verhuis naar Oostende zit hier voor veel tussen.
    Dinsdag 19 juli 2011
    Ik ontdekte een leuk en mooi restaurantje nabij de oude Vismijn en wilde dat echt eens proberen. Het was een lief klein huisje waarvan twee verdiepen gebruikt werden. De kleine tafeltjes waren sober gedekt, maar sympathiek. Later zei de uitbaatster dat het en echt oud visserhuisje was. Het ademde in elk geval charme uit.
    Wij namen een apertiefje (Vera een witte Martini en ikzelf een droge Sherry). Hierbij kregen we een bordje met 3 mooie hapjes.
    Wij kozen voor het maandmenu. Netjes verzorgd en lekker voorgerecht en het hoofdgerecht waren Spare-ribs.
    Als dessert een chocoladetaartje. Ikzelf nam een Irish Coffee.
    De prijs was zeer positief: 65 euro voor twee personen, huiswijn inbegrepen.
    Over het eten kan ik zeer positief zijn. Jammer dat we e hele avond helemaal aleen zaten en dat in het volle hoogseizoen aan de kust. Misschien konden we het kwakkelweer als excuus voorhouden. Toch denk ik dat deze uitbaters enele fundamentelen fouten maken. Bevoorbeeld de naam TWINZ is een mooie naam doch heeft geen enkel verband met Oostende of de vismijn. Ik zou dat gezellige restaurantje misschien "in het oude vissershuisje" noemen. Ook troffen wij later geen website aan. Dan geloof ik tijdens het seizoen meer in een publiciteitssysteem met flyers, en een groot bord of aanhangwagen met bord aan de grote straten.
    Jammer maar ik geloof niet dat deze zaak een lang leven beschoren is.

    Patrick De Bouw

    30-07-2011 om 18:03 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    01-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant HOF VAN CLEVE Kruishoutem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dinsdag 12 april 2011

     

    Mijn zoon en ik hadden afgesproken om eens te gaan dineren bij het Hof van Cleve van Peter Goossens. Via enkele telefoontjes naar studievrienden van Frederick konden wij een tafeltje bemachtigen op dinsdagavond. Normaliter is er een wachttijd van enkele maanden.

    Wij werden onthaald door de dame des huizes en door een vriendelijke maitre die ons tafeltje aanwees.  Allemaal mooie ruime ronde tafels die of voor 4 personen of voor 2 personen werden ingedekt.
    Het is een mooi en strak en klein restaurant, met een wit - zwarte aankleding en slechts enkele  blikvangers aan de muur. Onder andere een mooi schilderij van Roger Raveel.

    De tafeltjes, allemaal ronde, van 2 en 4 personen waren sober ingedekt bij het binnekomen. De stoelen zijn zwartlederen stoel-zeteltjes die erg smal zijn. Het stoorde mij reeds aan de zijkant van mijn benen. Ik zat echt niet lekker, dus ik vraag me wat de reactie zou zijn van een heel zwaar iemand.

    Als aperitief nemen we een coupe Champagne Ruinart Rosé (30 euro per glas) en een droge Sherry (25 euro per glas).

    Hierbij krijgen we een hele resem lekkere hapjes. Speciaal, lekker van smaak en zeer mooi gepresenteerd. Ik schat een tiental hapjes per persoon. Dit was prima. We zaten wel in een 3 sterrenrestaurant hé.

    Wij nemen geen aangepaste wijnen, wegens een vroegere ontgoocheling in Oud Sluis, bij Sergio, waar we ronduit slechte wijnen kregen voor heel veel geld. Wij kiezen voor een Chassagne Montrachet (150 euro) en een Brunello van 2003 (160 euro). Die prijzen vielen nogal mee in een dergelijke zaak.

    We kozen voor het menu “Frisheid van de natuur”, prijs: 215 euro pp zonder wijnen.   Noordzeekrab, komkommer, erwten en kerrie bombay. Inktvis, paprika, pickles en venkel. Rode Poon, bellota, kokkels, groene selder. Ossenstaart, langoustines, wintertruffel en aardpeer. Melklam “Axuria-Pyreneeën, kerrie colombo, artisjok en rozemarijn. Als dessert vragen wij een kaasplankje en dat wordt met de “charriot” aangevoerd. Zeer lekkere kazen.

    Na de maaltijd kwam de Chef himself een verplicht nummertje maken en iedereen een handje schudden. Het viel ons wel op dat hij een glaasje te veel ophad en een beetje met een dubbele tong sprak. Een klassieke Horecakwaal?

    Mijn algemene indruk : prima lekker eten. Zeer vergezocht, maar fijn klaargemaakt, en echt een belevenis voor één keer.  De inrichting is zeer strak en niet gezellig. De stoelen zijn mijn inziens niet goed om een relaxe avond door te brengen.  Het personeel is redelijk stijf. Ik hou persoonlijk van iets meer lossere sfeer.

    Tot slot de prijs: 892 euro voor twee personen !

    Kijk ook eens op de mooie site van Hof Van Cleve:    http://www.hofvancleve.com/

     

    01-05-2011 om 13:48 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
    06-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT BELUGA OOSTENDE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag 28 maart 2011

    Na een flinke wandeling bij een mooi lentezonnetje langs de zeedijk in Oostende kwamen wij een zaak tegen die ons direct aansprak. De stoelen op het terras waren overtrokken met hoezen, de tafeltjes netjes en de gasten dronken een coupe Champagne of een glaasje “net iets betere” witte wijn.  Wij hadden echter geen geluk want alle tafeltjes waren bezet.  Bij het terugkeren was er wel een tafeltje vrijgekomen en wij maakten van de gelegenheid gebruik om daar een aperitiefje te nemen.  Door de charmante uitstraling besloten wij om daar dan te reserveren voor deze avond.

    Om 19u30 kwamen wij aan en werden vlot onthaald door de heer des huizes Dirk. Een vriendelijke professionele begroeting en een mooi tafeltje bij het raam deden ons al vermoeden dat die avond wel goed zou worden.

    Wij bestelden zoals steeds een coupe Champagne en een droge Sherry als starter.

    Als voorgerecht bestelden wij tweemaal Oostendse vissoep. Als hoofdgerecht nam Vera de gestoomde kabeljauw met een spiegelei en knolselderstoemp. Ikzelf wou de Bouillabaise wel eens proberen. En als wijn kozen we voor een Chateau de Croix de Gay van 2001. Dit is werkelijk een topwijn.

    De ober bracht ons de fles wijn, maar het was er eentje van het jaar 2006. Toen ik dat opmerkte zei hij dat hij onmiddellijk naar de kelder ging kijken en inderdaad hij had nog een fles van 2001.

    De vissoep was voortreffelijk, netjes geserveerd en met heel veel vis en schaaldieren.  We hadden het wel eens anders gehad aan de kust.

    De hoofdgerechten waren ook prima verzorgd en hun geld waard.  Het was werkelijk een zeer leuke ervaring. Vriendelijke professionele bediening en gezellige sfeer.

    De rekening viel ook reuze mee. Weliswaar iets duurder dan de gewone toeristische restaurants op de zeedijk, maar toch de moeite waard. Dat is een zaak naar onze zin.

    Kijk ook eens op de mooie website:  http://www.belugaoostende.be/index.cfm?langue=nl

     

    06-04-2011 om 19:46 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant 'T VISTRAPJE OOSTENDE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dinsdag 29 maart 2011-03-30

    Omwille van professionele redenen waren wij 3 dagen in Oostende. Wij hadden een kamer gereserveerd in Hotel ’t Vistrapje in Oostende. Dit gekende Hotel – Restaurant bestaat reeds vele jaren en is een heuse familiezaak. Het leek ons een goed idee om hier eens te logeren en te eten. Wij hadden geen al te hoge verwachtingen omdat we weten dat de toeristische hotelletjes niet altijd de grote luxe bieden.  Toen wij aankwamen werden we vriendelijk verwelkomd door de moeder des huizes en de dochter. Het restaurant zal helemaal vol en dat zinde ons al.  Wij kregen de sleutel van onze kamer (kamer 3) en gingen naar boven. Op onze kamer (redelijk klein) leek alles OK te zijn, tot mijn vrouw Vera de kast opentrok.  Hierin lag nog een paar strandslippers van onze voorganger. Niet erg netjes. Op de tafel lag een leuk boekje over het hotel en het restaurant, maar het was vastgekleefd aan de tafel omdat er voorheen wat cola of zoiets was gemorst en ook niet was schoongemaakt. Maar kom. Ik heb de slippers buiten gezet, en de tafel schoongemaakt.

    In dat boekje lazen wij dat het restaurant zeer lekker was en dat de garnaalkroketten hun  specialiteit zijn die hier al jaren op de kaart staan. Wij beslisten toen om te reserveren  voor dinsdagavond.

    Bij onze aankomst kregen wij een plaats toegewezen in de veranda, een leuke tafel, maar naast de deur en vrij koud. Wij bestelden een aperitief (een Coupe Champagne en een droge Sherry) en kregen de kaart.

    Wij kozen voor de visschotel  en als voorgerecht nam Vera een brochette van coquilles en ik een trio van garnaal met onder andere de beroemde garnaalkroket.

    Als hapje kregen we een zeer mooi, maar onhandig torentje met weeral een garnaalkroket en een taartje van garnaal. Zeker niet slecht, maar van de garnaalkroket was ik toch niet echt “kapot”.

    Wij bestelden eveneens een fles Chateau Carbonnieux.  Die was perfect, maar voor 64 euro mag dat wel.

    Ons voorgerecht was goed, niet meer dan dat, maar de beroemde kroket was aangebrand .  Verder zat er een garnalensoepje bij en een leuke klassieke garnaalcoktail.  Vera had de brochette van coquilles op een bedje van prei. Niet echt super. Wij wisten ook niet wat die reuzechampignon te maken had met de brochette van coquilles. Het leek alsof de coquilles op waren en er voor het zicht een paddestoel werd aangespiesd.   Onze visschotel (48€ pp) was rommelig, niet mooi gedresseerd. Wij hadden een gegrilde en een koude visschotel genomen. De koude was normaal, niks speciaal met een half kreeftje en de nodige mosselen, oesters, langoustines, etc.  De gegrilde was precies hetzelfde, doch alles was op de grillplaat gelegd en hier en daar wat aangebrand. De mosselen bvb waren zeer droog.  Wij hadden van een visschotel in een typisch visrestaurant wel wat meer verwacht.

    Ik bestelde nadien nog een koffie met Canderel.  Er werd naarstig gezocht naar de Canderel en men bracht ons een rood busje waar nog één tabletje in zat. Ik had echt geen zin om nog eens te vragen naar de Canderel, dus ik liet het maar zo. Niet erg correct voor een restaurant dat zichzelf aanprijst als een betere zaak.

    Na onze nacht in een veel te klein en slecht bed wilden we uitchecken. Er stond echter een stagiair achter de balie, die ons vertelde dat Mevrouw even weg was.  Na wat wachten kwam de eigenares dan toch te voorschijn, maar ze had het erg druk met haar telefoon, en zag ons amper staan. De rekening was nochtans niet van de poes.   397 euro voor twee overnachtingen en een diner voor 2 personen. 

    Dit hotel – restaurant is een heuse toeristenzaak met alle eigenschappen van de toeristische sector: “het is allemaal niet zo belangrijk !!!”

    Kijk ook eens op de website:  http://www.vistrapje.be/

     

    06-04-2011 om 19:36 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXAMENDINER IN HOTEL-en BAKKERIJSCHOOL GENT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dinsdag 5 april 2011

     

    Als voorzitter van de Horeca Gent-Leiestreek was ik uitgenodigd om te jureren voor de praktijkproef in de Hotel- en Bakkerijschool Gent.   Waarschijnlijk een zeer zenuwslopend moment voor de studenten die letterlijk en figuurlijk constant op de vingers worden gekeken.

    In de bar op de benedenverdieping kregen we een aperitief (Coupe Champagne) en een lekker hapje. Een tartaar van zalm met asperges en een zalfje van Aubergine. Zeer mooi en goed van smaak.

    Daarna trokken we naar boven naar het restaurant alwaar de tafels zeer mooi waren ingedekt.  We zaten aan de tafel met de directrice, Hanelore Schelstraete en onderdirecteur Filip Van Belle.

    Als soep kregen we een verrassende consommé van lam. Mooi gepresenteerd en speciaal geserveerd. Ook zeer lekker. Dit smaakte naar meer.

    Het voorgerecht was gepocheerde Lotte met langoustines op een risotto met een lekker sausje. De presentatie was zeer mooi al had ik wat problemen met de halve langoustines (3 stuks). Ik prefereer een volledige langoustine, want het is eigenlijk al wat prutswerk om te eten. Toch was de risotto lekker en de vis perfect gegaard.  Hierbij dronken we een lekkere Sauvignon Blanc die hier zeer goed bij paste.

    Het hoofdgerecht was een mooie lamskroon met lange beentjes (presenteerde zeer mooi) en een taartje van groentegarnituur. Bij het hoofdgerecht dronken we een super lekkere Spaanse wijn gemaakt van de tempranillodruif.

    Onze maitre deed geweldig zijn best om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Een klein foutje bij het voorstellen van de wijn werd hem dan ook vergeven.

    Na het lekkere dessert, ijs met een mousse van citroen, moesten wij echter vroegtijdig vertrekken. Toch heb ik een mooie ervaring gehad, en kan ik met een gerust gevoel zeggen dat de kwaliteit van zowel de keuken als de bediening zeer hoog lag.  Hotel- en Bakkerijschool Gent, die geruime tijd in de schaduw stond van de groten zoals Ter groene Poorte uit Brugge en Koksijde, profileert zich ten volle als kwalitatieve broer van hogergenoemden.  Wij mogen terecht fier zijn op onze eigen Hotel- en Bakkerijschool Gent. Doe zo voort, het loont.

    Ik kan ook iedereen aanraden om eens te gaan eten in één van de restaurants van de hotelschool.  Voor een zeer klein prijsje kan u proeven van de meeste exquise gerechten.  Het restaurant is uiteraard gesloten tot volgend schooljaar omwille van examens en stages van de leerlingen.

    Kijk ook eens naar een filmpje:   http://www.hotelschoolgent.be/cms/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=49&Itemid=146

     

     

    06-04-2011 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant CELESTE Praag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag 28 februari 2011  Restaurant CELESTE Praag.
    Na 1000 kilometer te hebben gereden met de wagen, gaan mijn Chef-kok en ik even stappen in Praag. Deze prachtige stad biedt echt alles. Een zeer ruime keuze aan goeie restaurants, veel bezienswaardigheden, mooie gebouwen. Kortom een echte wereldstad.
    Omdat mijn Chef Jens en ik in Praag moesten zijn voor wat zaken te regelen zouden we 's avonds toch iets lekkers gaan eten. Eerst gaan we wat "de toerist uithangen" en kijken we in sneltempo naar wat bezienswaardigheden, zoals de Karols Bridge en The Old Square. Daarna gaan we aperitieven in het "Hard Rock Café" waar de gitaren en attributen van de grote legendes tentoongesteld worden. Jimmy Hendrickx, John Denver, allemaal zijn ze te bewonderen. Waarschijnlijk zijn het wel kopiëen want er zijn heel wat Hard Rock Cafés ter wereld.
    Daarna laten wij ons naar ons restaurant brengen: CELESTE.
    Dit restaruant ligt op de bovenste verdieping (7 de) van een wel heel speciaal gebouw. Getekend door een moderne architect heeft dit gebouw al veel stof doen opwaaien in Praag omdat het contrast met de klassieke gebouwen te groot is. (zie foto)
    Het restaurant is mooi, verzorgd en er hangt een speciale sfeer.
    We nemen een coupe Champagne als aperitief en we krijgen er twee exquise hapjes bij. We kiezen voor het gastronomisch menu van 6 gangen. Als entree koude gamba's met garnaaltjes. De gamba's waren gepeld op de kop en de staart na en de garnaaltjes waren dat ook. Zeer leuk. Voorgerecht gebakken coquilles  (perfect). Tussengerecht een lekker stukje gebakken vis, zeer mooi verzorgd. Het hoofdgerecht was duif. Bleu klaargemaakt, maar gepocheerd ipv gebakken. Met een heerlijk saus was dit zeker een topgerecht. Daarna de kaasplank en het dessert gebakken ananas. Dit was voor mij iets te zoet.
    Omdat onze Chef geen wijn drinkt, nam ik de wijntjes per glas. Lekkere en grote wijnen per glas is heerlijk. De rekening was dat ook. Omgerekend 180 euro voor 2 gastronomische menu's is een prijs die je hier niet ziet.
    Een echte aanrader.

    Kijk ook eens op de website:


    http://www.celesterestaurant.cz/

    Patrick De Bouw

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT HOF VAN LAARNE in Laarne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zaterdag 1 januari 2011
    Wij rijden langs het Hof van Laarne in Laarne en bedenken dat wij hier vroeger vaak kwamen. Het was er altijd goed, zonder meer. Mijn enige kritiek toen was het feit dat alle garnituren met dezelfde sauzen of vinaigrettes werden geserveerd en dat na een tijdje alles hetzlefde begon te smaken. Maar de kwaliteit was vroeger altijd goed.
    Wij dachten dat er nieuwe eigenaars waren, maar dat bleek niet zo te zijn. Dat geeft natuurlijk ook vertrouwen.
    De voorste ruimte van het restaurant zat gezellig vol. Er kunnen ongeveer 20 personen zitten. De ober (Geert) kwam ons zeggen dat wij nog even konden wachten aan een andere tafel die voor 4 stond ingedekt omdat er een andere tafel net had afgerekend en zou vertrekken. Een beetje onwennig zaten wij 10 minuten aan die tafel.
    Wij bestellen een coupe Champagne en een droge Sherry. Daarna kiezezn wij beiden voor een eenvoudig voorgerecht (scampi's met kreeftensaus) en als hoofdgerecht neemt mijn vrouw Vera een Ossehaas archiduc en ikzelf de gebakken paling.
    Als wijn kiezen wij voor een fles St Estephe.
    De voorgerechten waren lekker en verzorgd. De wijn was niet van de allerbeste kwaliteit, maar dat kon ook niet anders voor de prijs van 23.25 euro. De wijnkaart viel mij persoonlijk wat tegen. Een beetje meer keuze en enkele lekkere (misschien duurdere) wijnen kan wel volgens mij.
    Ons hoofdgerecht was prima geserveerd, mooie bakwijze van het vlees en de saus lekker. De paling was mooi krokant gebakken en een voldoende ruime portie. Alleen de frietjes waren of diepvries of voorgesneden en vaccum verpakt. Jammer, want het is maar een kleine moeite om verse lekkere belgische frietjes te bakken.
    De ober Geert is nog altijd hetzelfde dan vroeger. Ietwat bemoeiziek, maar vriendelijk. Soms een beetje blufferig.
    Maar het eten was lekker en dat is het allerbelangrijkste. De stoelen zaten ook zeer goed.
    De rekneing viel best mee. 108,30 euro is goedkoop voor de kwaliteit. Ik zou de prijzen iets meer afronden. Prijzen van 21.75 euro voor paling werkt niet zo makkelijk. Klare taal is duidelijker.
    In ieder geval een prettige ervaring na zovel jaren.
    Kijk ook eens op de website 

    http://www.hofvanlaarne.be/nl/

    Patrick De Bouw

    07-01-2011 om 13:48 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT RIGOLETTO Knokke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag 23 december 2010
    Restaurant RIGOLETTO, Lippenslaan 389  Knokke 8300
    Aan de vooravond van Kerstavond waren wij in Knokke op zoek naar een lekker restaurantje om niet al te zwaar te eten met het oog op de zwaardere dagen die op komst waren. Wij kennen het restaurant Rigoletto en hadden daar enkele jaren geleden al eens een slechte ervaring. Maar ik geef graag een zaak een tweede kans. 
    De zaak zat gezellig vol en wij kregen nog een tafeltje aan het raam. De stoelen waren goed, maar naast de deur krijg je wel af en toe een koude tocht binnen.  Wij bestellen geen aperitiefje, maar onmiddellijk een fles wijn (Barbaresco Bonfante à 55 euro).
    Mijn vrouw Vera kiest voor de garnaalkroketten en ik voor de scampi's à la Tarantina.
    Als hoofdgerecht kiest Vera voor een pizza Regina met ham, kaas en champignons en ikzelf voor een ravioli Basilico.
    De garnaalkroketten waren niet slecht van smaak, maar de korst was rubber en onsmakelijk om te eten. Vera heeft de volledige korst laten liggen. De scampi's waren lekker, met gestoofd witloof en ruccola. De ruccola was in de saus gemengd en dat was niet zo geslaagd. Dit gerecht was eerder duur voor een Italiaan. 23 euro voor zes scampi's. Natuurlijk waren wij in "Knokke" en bij Rigoletto komen blijkbaar vaak rijke en belangrijke mensen over de vloer. De Burgemeester van Knokke (Graaf Leopold Lippens) zat aan een tafel achter ons.
    De hoofdgerechten die wij hadden besteld kwamen wel vrij snel. De pizza van Vera was groot, maar ontbrak aan smaak. Door toevoeging van wat peper en zout was hij al stukken beter. Eigenaardig dat een Italiaans restaurant nog geen perfecte pizza kan voorzetten.  Wij vroegen wat Parmezaanse kaas en de ober kwam met een schaaltje een beetje (klein beetje) kaas over ons gerecht strooien. Ik heb liever dat men een potje kaas bijzet.
    Mijn hoofdgerecht was een echte ramp. Ravioli kan oh zo lekker zijn, maar deze was niet vers en bloemerig. De inhoud van de ravioli was een steentje dat zelfs niet meer vloeibaar was. Waarschijnlijk kwam deze uit de diepvries of uit een vacüumzak.
    Ik heb bijna alles laten staan.
    De bediening was zakelijk en niet vriendelijk. Wij zaten blijkbaar een beetje in de weg voor de andere gasten, die betere klanten waren???
    Gelukkig kon de wijn ons bekoren, maar ja die kostte dan ook 55 euro. Voor die prijs krijg je toch nergens een slechte wijn.
    Dan kwam de rekening: 128 euro voor een niet geslaagde maaltijd. Zeer duur en zeker het geld niet waard.
    De meeste Italiaanse restaurants zijn wel lekker en goedkoop. De italiaanse keuken is een eenvoudig keuken die zeer lekker kan zijn. Maar blijkbaar kunnen ze hier het eten verprutsen.
    Zeker geen aanrader.
    Kijk ook eens op de website:

    http://rigoletto.be/nederlands/hoofdnl.htm

    25-12-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAKWIJZEN VAN VLEES
    Klik hieronder voor de uitzending op STORIES TV, op Telenet Digitaal Kanaal 40, over BAKWIJZEN VAN HET VLEES


    http://www.youtube.com/watch?v=Ou_ceoFCaSg

    19-12-2010 om 16:41 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STORIES TV over DESSERTWIJNEN
    Kijk naar de uitzending van Stories TV op Telenet Digitaal kanaal 40 via onderstaande link:

    http://www.youtube.com/watch?v=MZJb18pOgGo


    Veel kijkplezier
    Patrick De Bouw

    03-12-2010 om 13:41 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV (Telenet Digitaal kanaal 40)
    Voor GASTRONOMIE-TIP op STORIES TV: KURKSMAAK in de wijn!  klik op onderstaande link.
     

    http://www.youtube.com/watch?v=I8IBqYWsNFY

    28-11-2010 om 12:24 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT LA TOISON D'OR Knokke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een lange stilte door vakantie en door het feit dat wij ook vaak gaan eten in onze eigen buurt, in restaurants die ik niet bespreek, gaan we vandaag naar een restaurant dat we al lang kennen, La Toison D'Or in Knokke. Het is er nog nooit tegengevallen.
    Het onthaal verloopt een beetje stroef. Een jongen die wij daar nog nooit zagen bracht ons naar een tafeltje van 2. Weliswaar het kleinste tafeltje van de hele zaak, maar kom. De stoelen zitten lekker, doch doen pijn na een tijdje. Een kussentje zou hier op zijn plaats zijn. Wij bestellen beiden een droge Sherry en vragen de kaart.
    Mijn vrouw bestelt een terrine van foie gras met een glaasje Sauterne en een hazenrug. Ikzelf neem de gegrilde langoustines en mosselen in look en room. We bestellen ook een flesje Koonuga Hills, van Penfolds, een Australische topwijn (prijs slechts 36 euro). Wij moeten wel erg lang wachten op ons voorgerecht. Meer dan een uur. Wij hadden nu wel al de tijd, maar dan duurt wachten toch wel lang. Uiteindelijk zaten er slechts 10 mensen in de zaak, waarvan er reeds verschillende klaar waren met eten. Het meisje dat ook bediende was niet echt vriendelijk. Ik begrijp niet waarom zij niet kon lachen. Ik denk dat het leven en het werken aangenamer is als je af en toe lacht en plezier hebt in je werk. Ik wou haar hierover een opmerking maken, maar heb me bewust inghouden. Het voorgecht was zeer lekker. Na weeral een tijdje wachten kwam dan ons hoofdgerecht. Niks mis mee, alles in orde. Door het feit dat de avond al zo lang was uitgelopen, namen wij geen dessert of koffie. De rekening bedroeg 132,50 euro. Niet duur voor Knokke. Je mag stellen dat dit nog een zeer goed restaurant is, maar waarschijnlijk door personeelsproblemen niet optimaal draait. Jammer, ik had het graag anders gezien. Toch een aanrader, als je tijd hebt.
    LA TOISON D'OR
    Kustlaan 21
    8300 Knokke
    Kijk ook eens op : http://www.la-toison-dor.be/

    12-11-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT ROYAL Blankenberge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag 20 september 2010
    Restaurant Royal in Blankenberge ligt op de Zeedijk (richting haven) en is het restaurant van het prachtige hotel "Beach Palace".
    Een klassiek restaurant met fraai interieur en tafels met lange rokken. De stoelen zitten uitstekend. Een beetje hoger en dat zit lekker.
    Omdat mijn vrouw jarig was krijgen wij het aperitief aangeboden. Een coupe Champagne en een droge Sherry.  Wij kiezen uit de beperkte kaart die wel zeer klassiek aandoet, maar dat hoort bij het type restaurant. Gebakken Sint-Jacobsoesters en daarna een Chateaubriand, bleu chaud. We nemen een uitstekende fles wijn: La Dame de Montrose (125 euro). Op de kaart staan verschillende lekkere wijnen in een prijsklasse vanaf 30 euro. 
    Wij zitten aan een gezellige tafel maar juist onder het rooster van de airco en dat voelt koud aan. Ik vertel de ober dat ik het koud heb en hij regelt onmiddellijk de blazer bij, zodat wij alsnog perfect zitten. Het hapje vooraf oogt mooi en is lekker, maar is niet iets dat iedereen lust. (brochetje van  ansjovis en olijf en een gegratineerde grote mossel)
    De coquilles zijn lekker, mooi gepresenteerd, maar het bedje van gestoofd witlof is eigenlijk overbodig (twee gecarameliseerde smaken!).  Liever zo puur mogelijk. Maar ze waren perfect gebakken en lekker krokant. Het hoofdgerecht was een openbaring. Een Chateaubriand zoals hij MOET geserveerd worden. Perfect bleu gebakken (warm), in sneetjes van +/- 1 cm en met frietjes en een sausje op een verwarmd bord. In combinatie met onze lekkere wijn is deze avond zeer geslaagd. Dit heeft ook te maken met de goeie bediening. De maitre was een oudere man die rustig de gasten bediende zoals het vroeger in de restaurants overal gebeurde. In stilte, professioneel en met charme. Je voelt de ervaring van de maitre en de bezorgdheid ten opzichte van zijn gasten. Dit is een aangename belevenis. Over Blankenberge wordt wel eens verteld dat het "te" toeristisch is, maar dat is in dit restaurant niet te merken. Een rustige sfeer, met zeer vriendelijk personneel, zelfs al is het toeristisch seizoen hier bijna afgelopen.
    Wij nemen geen dessert, wegens de overdadige Chateaubriand, maar wel nog een koffie op het terras. Even uitwaaien.
    Kijk ook eens op de site:   http://www.beach-palace.com/culinar/index_nl.html

    21-09-2010 om 11:59 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT "KOSTAS DE GRIEK" Sluis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag 5 september 2010  18u30
    Om professionele redenen waren wij (mijn vrouw Vera en ik) in Sluis. Omdat het nog lekker weer was, besloten we om buiten te eten op een gezellig terrasje. Het restaurant "Bij Kostas de Griek" zag er uitnodigend uit en omdat wij soms eens graag grieks eten besloten we daar plaats te nemen. De terrasstoelen waren redelijk comfortabel. De ober kwam ons vragen wat we wensten. We bestellen twee ouzo's en vragen de kaart. We vroegen toen ook wat uileg over de gerechten, maar de jongen kon ons niet antwoorden. Hij sprak geen nederlands. Een collega van hem kwam ons ter hulp. Mijn vrouw bestelde scampi's diabolique als voorgerecht en vroeg daarbij om ze niet te pikant te maken. Het antwoord van de ober was dat "diabolique" nooit pikant was. (???) Ik ben dol op de meze. Er stonden twee soorten meze op de kaart, namelijk de gewone meze en de speciaal. Ik koos voor de speciaal, maar besloot om dan geen hoofdgerecht meer te nemen. Mijn vrouw bestelde Guvetsi als hoofdgerecht. We moesten nog redelijk lang wachten, ondanks het feit dat er maar enkele mensen in het restaurant zaten. Toen bracht men onze voorgerechten. De scampi's zagen er lekker uit en waren dat ook en zeker niet pikant. De meze speciaal kon mij niet bekoren. Een rommeltje van allerlei gerechtjes (zaols witte kool in mayonaise, druivenblaadjes met gehaktvulling, fantasiesalade (mix), fetakaas (een klein verfrommeld sneetje) en dan tsasiki en tarama. Op de salade een flinke vette mayonaise. Het zag er zeer rommelig en boers uit. De "speciaal" bestond uit een bijkomende schotel met een gebakken lamshamburger, een brochetjeje en een stukje filet. Alles veel te ver uitgebakken en dus droog). Het hoofdgerecht van mij vrouw zag er niet uit, maar was wel lekker. Een grote kom griekse pasta, maar wel voldoende voor 4 personen met daarop een lepeltje Guvetsi (fetakaas met lamsvlees). Het vlees was wel lekker, en sappig. Als wijn bestelden we de op één na duurste wijn die op de kaart stond, namelijk een Calliga Ruby. Deze stond omschreven als een zware rode wijn. Hij was echter licht en helemaal niet lekker. Maar ja, wij betaalden ook maar 20 euro voor een fles. Toch jammer dat de meeste griekse restaurants niet iets meer investeren in lekkere wijnen. Er zijn namelijk ook perfecte griekse wijnen op de markt. 
    Jammer maar deze ervaring is voor ons niet voor herhaling vatbaar. De rekening bedroeg 96.50 euro, al bij al niet goedkoop voor hetgeen wij hebben gekregen.  

    08-09-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT DE JANGELI Mondorf-les-bains (Lux)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag 31 augustus 2010
    Na het drukke seizoen met als afsluiter het kermisweekend in Deurle is ons restaurant 3 dagen gesloten. We trekken er dan elk jaar 3 dagen op uit met ons personeel. Een beetje vergaderen en een beetje ontspannen. Lekker eten is er natuurlijk ook altijd bij. We vertrekken met onze VIP-bus naar Luxemburg rond 10 uur. Na 4 uur rijden zijn we ter plaatse. We logeren in het Parc Hotel in Mondorf-Les-Bains. Een mooi 4 sterrenhotel met daaraan gekoppeld een groot wellness- en thermencentrum. Sauna's, warme baden, stoombaden, etc. 's Avonds eten we in het restaurant van het Hotel "De Jangeli". Een strak modern restaurant met lekker zittende stoelen, zelfs voor de wat zwaarderen onder ons. We bestellen een lekkere fles wijn (Saint Veran van 2008 à 29 euro). De kaart is beperkt. We bestellen à la carte, niet zo makkelijk voor de keuken, maar we houden de verschillende keuzes toch beperkt. De voorgerechten zijn lekker en mooi gepresenteerd. Je merkt direct dat er vakmensen in de keuken staan. Het zaalpersoneel is echter wat stuurs. Niet echt vriendelijk en behulpzaam. Daar is nog veel werk aan. We hebben in Luxemburg ook andere dergelijke ervaringen. Misschien zijn de Luxemburgers van nature niet zo vriendelijk. (???) Bij het hoofdgerecht nemen we enkele lekkere flessen Chateau Dauzac van 2003. Mooi op dronk en zeer lekker en dit voor de prijs van 57 euro per fles. De meesten namen als hoofdgerecht 'Bouillabaise". Dit was echter niet de echte bouillabaise, maar eerder een gewone vissoep met 2 stukjes vis. Een echte bouillabaise bestaat uit verschillende soorten vis- en schaaldieren. Dit viel wat tegen. Al bij al een lekkere ervaring op enkele details na. De rekening viel ook zeer goed mee. We betaalden 509 euro voor 9 personen voor- en hoofdgerecht, dessert en dranken. Natuurlijk is het BTW percentage in Luxemburg veel voordeliger. Een aanrader zeker in combinatie met het relaxen in de thermen. Kijk ook eens op de website    
    http://www.mondorf.lu/parc-h%C3%B4tel

    Patrick De Bouw

    05-09-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT OP2 Spier (Drente)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag 23 augustus 2010  20u
    We zijn uitgenodigd door onze goeie vrienden Fred en Mary in een Restaurant in Spier. Spier is een piepklein dorpje gelegen in de Provincie Drente (Noord Nederland) en is gesitueerd vlakbij het Nationaal Park Dwingerderveld. 
    Het restaurant OP2 is het restaurant van Best Western Hotel De Woudzoom.
    We zitten aan een grote tafel met z'n vieren op lekker zittende kuipzetels.
    We drinken eerst een aperitiefje en bestellen ons menu. Je kan het menu zelf samenstellen uit verschillende vooraf gemaakte menu's. Maar schuiven is altijd mogelijk. Het duurste menu op de kaart is 32.50 euro. Het goedkoopste is 22.50. Zeer schappelijk van prijs. Mijn vrouw Vera en ik nemen  "Zalm van eigen rokerij uit het Sognefjord in Noorwegen met wasabimayonaisse en diverse sausjes". Onze vrienden nemen  "Italiaanse luchtgedroogde boerenham met verse meloen" . De zalm is zeer sappig. Al lijkt hij meer op een gemarineerde zalm in plaats van op gerookte zalm, de smaak is zeer fijn. Een echte aanrader. Hierbij drinken we op aanraden van onze vrienden een lekkere Sauvignon uit Chili (Valle Andino Varietal) prijs per fles € 21.50.
    Het hoofdgerecht wordt pas echt spektaculair. Wij nemen een super entrecôte van eigen kweekdieren. De uitbaters fokken hun koeien zelf, namelijk het bekende ras Blonde Acquitaine . Deze entrecôte wordt in z'n geheel geserveerd op een plank, met een scherp vleesmes erbij. Vrij basic, maar uitzonderlijk lekker. Een gepofte aardappel en wat salade maken het geheel kompleet. Bij het hoofdgerecht drinken we een mooie Grand Cru uit St. –Emillion Bois Cardinal  2002  voor de zachte prijs van €  37.50.  Deze wijn past perfect bij het lekkere rode vlees.
    De rekening krijgen we niet te zijn, vermits we zijn uitgenodigd, maar dat zal wel meevallen en we hebben zeer lekker gegeten. Men zegt soms van de Nederlanders dat ze op culinair gebied achterliggen ten opzichte van de Belgen. Dat is ook inderdaad zo, maar bij de betere restaurants zijn ze aan een serieuse inhaalbeweging bezig. Velen overtreffen reeds de kwaliteit van de Belgen. En dan is er ook nog de natuurlijke spontaniteit van de nederlanders, die een vlotte bediening oplevert. Zakelijk maar vriendelijk en correct.
    Een echte aanrader. Je kan ook een arrangement boeken met overnachting en fietstocht etc. Er is een mooie wellness-ruimte met sauna's en stoombaden. Een droom om even lekker te relaxen.
    Kijk ook eens op de site:
    http://www.hotel-dewoudzoom.nl/

    Patrick De Bouw

    26-08-2010 om 20:57 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT MASCOTTE Knokke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag 17 augustus 2010
    We willen gaan eten in het restaurant Mascotte. Dit is gelegen in het casino van Kokke op de Zeedijk.
    Mooi restaurant (recent vernieuwd)
    met goeie stoelen en keurig gedekte tafels. Jammer dat je eerst de balie van het casino voorbij moet en je ook dient in te schrijven. Wel je identiteitskaart meebrengen, anders kom je er niet in.
    We nemen het aperitief in het salon, in mooie witte lederen clubzetels. We bestellen een coupe Champagne en een Picon vin blanc. De Picon wordt geserveerd in een cocktailglas, wat niet het beste glas is voor deze drank. Ondertussen maken wij onze keuze.
    Het voorgerecht, een carpaccio van tomaat met aspergesalade en de taboulé van bloemkool vallen zeer in de smaak. Een klein detail de bloemkool mocht iets meer gekruid zijn.
    Bij ons diner bestellen we een Zuid Afrikaanse Belligham (Pinotage) zeer lekker voor de prijs van 27 euro.
    Mijn vrouw Vera neemt als hoofdgerecht een steak tartaar in de zaal bereid. Een mooi portie (+/- 300 gram schat ik) met wat salade en frietjes. De salade was niet zo lekker. Liever bladsalade dan de gekrulde en gefriseerde salade.  Mijn lamscarré was perfect gebakken en ook een zeer ruime portie.
    Al bij al een lekker diner met als afsluiter een Irisch Coffee. Hier kreeg ik geen lepeltje bij wat me zeer verwonderde, want de suiker lag op de bodem. Het is inderdaad niet gebuikelijk om een Irisch Coffe te geven met een lepeltje, want dan roer je het hele glas om en wordt het een café au lait. Maar indien de suiker niet goed werd omgeroerd door de barjongen is de lepel wel noodzakelijk.
    De rekening was 129 euro en was zeer redelijk voor de kwaliteit en de porties. Chef Yves Michiels (33 meesterkoks van Belgie) is natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe.
    Een gezellige avond en een mooie tafel met zicht op het nieuwe complex "La Réserve".

    kijk ook eens op de site   http://www.casinoknokke.com/knokke/index.php?lang=nl&page=7

    Patrick De Bouw  

    18-08-2010 om 14:55 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT SEL GRIS Duinbergen-Knokke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dinsdag 10 augustus 2010  20u
    Op de Zeedijk in Duinbergen, Knokke bezoeken we het restaurant dat in de Michelingids één ster krijgt.  Het is een modern restaurant, vrij strak ingericht. Een jonge vriendelijke, maar vrij klassieke ober brengt ons naar onze tafel. Het blijkt een tafeltje van twee te zijn op een lange bank. Dit is niet echt de mooiste tafel, maar we hadden maar de dag zelf gereserveerd, dus moeten we daar dan maar aan toegeven. Mijn vrouw Vera doet een poging om te verhuizen, maar dat kon niet, alles was volzet.  Vera zit op de bank en ikzelf zit op een goeie stoel. Zeer belangrijk. We bestellen het aperitief, een coupe Champagne en een droge Sherry. De twee tafeltjes op onze bank worden eveneens benomen door twee koppels die er duidelijk niet blij mee waren. Toch geen goed idee zo’n bank, wat er ook over gedacht mag worden, je zit er nooit echt goed! Ik maakte eerder al hetzelfde mee in Oud Sluis, waar je ook op een bank terecht komt als je niet bij de favorieten behoort. Slechte start dus.  Wij krijgen onmiddellijk een moderne schotel  met 6 verschillende exquise hapjes voorgezet, nog voor wij gekozen hadden.  Zeer lekker, gewaagd en top.

    Wij kiezen voor het 5 gangenmenu met aangepaste wijnen.  Bij de eerste gang, tijgergarnaal op 2 wijzen, krijgen we een lekkere Riesling gepresenteerd. Geen top, maar wel lekker.   De tweede gang, een ravioli van zalm en andijvie met kwartelei is lekker, evenals de wijn, een wijntje uit Piemonte (Italie). De sommelier geeft maar een zeer sumiere uitleg over de wijn. Ik hou van een beetje meer uitleg, maar kom.
    Het sorbetje, gepresenteerd op een ijskoud lepeltje is origineel, mooi en lekker.
    Bij de derde gang krijgen we een combinatie van pladijs en kreeft. Dit was zeer lekker, maar als ik zeer kritisch ben, misschien een beetje te ver gezocht. Iets te veel verschillende smaken. Maar dat bewijst dat de Chef een man is die leeft voor zijn vak en een "strever" is tot en met. Toch hou ik nog meer van wat pure gerechten. De wijn bij de derde gang (een Pinot gris uit Oostenrijk) vond ik echt niet lekker. Geen neus, geen smaak. Nochthans heeft een pinot gris een uitgesproken en aangename smaak. Deze was overgegoten in een decanteerkaraf en schuimde erg. Ik snapte de bedoeling niet. Ik heb geen weet van witte wijn die gedecanteerd wordt, maar ik sta open voor alles.  Toen ik een opmerking maakte over de wijn stoorde de sommelier zich duidelijk. Hij herpakte zich snel door ons een andere wijn te brengen, een Italiaanse Chardonnay, die lekker was, maar was er niet mee opgezet. 
    Het hoofdgerecht, kwartel en kalfszwezerik met kriekbier was lekker. Normaliter wordt hier bier bij geschonken, maar wij hadden liever een glaasje wijn en kregen dan ook een lekkere rode wijn.
    De lekkere kazen (selectie door Michel van Tricht) werden op het bord geserveerd. Ik hou eerder van een echte "kaaschariot". Koffie met verschillende  snoepjes waren zeer lekker en verleidelijk.
    Een klassezaak waar ik zeker terug ga. Een ommetje waard zou ik zeggen, maar reserveer een tafeltje aan het raam of aan de keuken. En zeker niet op de ongezellige bank.
    De Chef is een zeer sympathieke kerel die weet waar hij naartoe wil. Proficiat!
    De rekening viel uiteindelijk ook erg mee (voor een sterrenzaak). Wij kozen voor het all-in menu à 150 euro per persoon. All-in is hier dan ook op z'n plaats. Aperitief, menu, wijnen, waters en koffie (zelfs meerdere), waren inbegrepen. Er werd zeker niet gierig met de wijn omgesprongen. Tot een volgende keer.
    Kijk ook een op de site
    http://www.restaurantselgris.be/

    Patrick De Bouw

    12-08-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIM' BRASSERIE Knokke
    maandag 2 augustus 2010  19u
    Restaurant WIM'S RESTAURANT-BRASSERIE, Zeedijk 524 (Albertstrand) Knokke.
    Zeer mooie Brasserie met een zeer grote veranda voor het gebouw en een gezellig terras aan de overkant van de straat, strandzijde.
    Mijn vrouw Vera en ik hebben zin in een relax etentje, geen dikdoenerij, geen te sjieke bedoening. 't Is volop hoogseizoen aan onze kust, maar de drukte valt erg mee. Bij onze aankomst zitter er slechts enkele tafeltjes op het terras. Wij zoeken een gezellig tafeltje uit en bestellen een aperitief, Coupe Champagne en en Sherry Dry. Jammer, maar van de fles Champagne krijgen we niets te zien. We weten dus niet welke Champagne wij krijgen voorgeschoteld. Deze fout wordt zeer vaak gemaakt en vraagt toch eens wat aandacht. Ik verwacht minstens dat men mij verteld over welke Champagne het gaat of ons de fles toont. Je betaald per slot van rekening toch 9 euro voor een glaasje "ik weet niet wat".
    De stoelen oogden mooi, maar ik ontdekte dat er twee soorten stoelen stonden. Ik zat op een ouder model, Vera op een nieuwer model. Ik kloeg al direct van de slechte kwaliteit van deze stoel. Toen ik de 2 soorten stoelen bemerkte, heb ik de stoel zelf verwisseld. Inderdaad deze zat perfect. Toch wel belangrijk het comfort van de stoel.
    We bestelden een plateau de fruits de mer, namelijk plateau "Connaisseur". Een kreeftje per persoon, een hele krab, 6 oesters, 6 langoustines, 6 wullokken, kreukels en garnaaltjes. Deze plateau was vergezeld van een fles Muscadet. Ik vroeg om te veranderen naar een betere wijn, namelijk een Pouilly Fuisé. Dat was geen probleem, mits een meerprijs van 23 euro. No problem. De vriendelijke ober bracht ons de wijn (die was zeer lekker) en daarna een grote plateau op voet. Deze zag er toch wat slordig uit en de schaal was niet gevuld met ijs, wat ons verwonderde, want het was toch een warme zomerdag.
    Ik hou heel veel van een plateau de fruits de mer, maar deze moet natuurlijk super-vers zijn. Dat was hij eigenlijk niet. De kreeft was lauw, dus net gekookt en lekker. De wullokken en langoustines waren niet vers (slijmachtig). Jammer. De oesters waren ook niet vers geopend, maar stonden reeds een tijdje geopend in de koeling. Je ziet een lichte uitdroging (filmpje) over de oester. Dat kan geen kwaad, maar overgiet de oesters dan nog eens met oestersap juist voor ze opgediend worden. Al bij al vonden we het gezellig, ondanks het feit dat er naast ons een tafel van 10 personen kwam zitten met toch wel luidruchtige Nederlanders met kinderen. Maar 't was toch vakantie hé.
    Als dessert namen wij een appelgebak met ijs en een Irish Coffee. Jammer dat ik moest vragen naar een lepeltje om de suiker in de koffie te roeren. Hij smaakte niet gesuikerd en onderaan lag al de ongesmolten suiker. De rekening bedroeg 166 euro. Niet echt goedkoop. Een gezellig restaurant, maar een plateau de fruits de mer zou ik toch niet meer doen. Zoals ik merkte bij onze buren zagen de gerechten er allemaal mooi uit. Misschien nemen we beter toch een stukje vlees of zo.

    http://www.wims.be
    Patrick De Bouw  

    04-08-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LE CIEL BLEU Amsterdam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dinsdag 6 juli 2010  19u30
    Bezoek aan Restaurant "Le Ciel Bleu" in Amsterdam.
    Toprestaurant zonder weerga !
    Wij verbleven enkele dagen in Amsterdam begin juli. Het was prachtig weer en Nederland ging de halve finale spelen van het WK tegen Uruguay. Op het Museumplein gingen duizenden fans het voetbal volgen op grote schermen en Amsterdam zou die nacht helemaal oranje kleuren.
    Dus wij gingen een rustig plekje opzoeken om aangenaam te dineren. Wij kozen voor "Le Ciel Bleu" op de 23 ste verdieping van het Okura-hotel in de Ferdinand Boelstraat. Wij waren hier al eerder geweest, toen had het restaurant één ster in de guide Michelin.  Ondertussen had het restaurant een tweede ster gekregen en zeker niet ten onrechte.
    Het uitzicht is helemaal verbijsterend. Je kijkt over de halve stad Amsterdam uit (tot aan het Ijsselmeer) en je zag een oranje gloed over het Museumplein hangen reeds lang voor de wedstrijd begon.
    Wij kozen voor een glaasje Champagne en daarna voor een gastronomisch menu.  De maitre (verwoed supporter van Oranje) deed allerlei pogingen om van mij een oranjefan te maken, maar tevergeefs. Van bij de reeks hapjes was het heel duidelijk dat wij goed gekozen hadden. Exquise, fijn, verzorgd en speciaal, maar lekker.
    Alle gerechten werden vergezeld van aangepaste wijnen, en deze waren soms gewaagd. Top !
    De prijs was uiteraard niet mals. Ongeveer 260 euro per persoon, maar zeker de moeite waard. Hier kan je de beleveing van het dineren ervaren als een echte gast. Men zegt vaak van de Nederlanders dat ze op culinair gebied weinig te bieden hebben, maar in de echte top-restaurants zijn ze toch aan een serieuze inhaalbeweging bezig. Een echte aanrader Le Ciel Bleu.
    Uitslag van de wedstrijd: Nederland Uruguay: 3-2  (de maitre kwam ons bij elk doelpunt de score verduidelijken)
    Kijk eens op de site:
    http://www.cielbleu.nl/

    31-07-2010 om 00:00 geschreven door Patrick De Bouw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 09/04-15/04 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    jikifiti
    www.bloggen.be/jikifit

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs