Inhoud blog
 • Waarom schrijven mensen blogs?
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Lost in life
  Caring the old way
  23-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom schrijven mensen blogs?
  Waarschijnlijk een populair onderwerp, lekker dicht aanleunend bij de huidige activiteit, dus er moet geen inspiratie gezocht worden.

  Ieder heeft wel zijn eigen reden, want ieder heeft wel een verhaal te vertellen. De man/vrouw in de straat die zichzelf uitermate interessant vind, of die naar eigenz eggen een moeilijk leven heeft gehad en misschien zelfs wat medeleven wil oproepen. Mensen die gewoon lekker hun gal willen spuiten of hun lof uiten. Waar komt het op neer? Meestal, denk ik, op aandacht.

  Maar niet de alledaagse aandacht die we normaal kunnen zoeken bij de mensen rondom ons. Bloggers willen horen dat hun verhaal grappig, erg, moedig, emotioneel,... is als dat de bedoeling was. Goedkeuring en complimenten, je bent goed bezig, dat soort dingen. Echte vrienden zijn daar misschien te eerlijk voor?
  En dan de tegenstrijdigheid van de anonimiteit! Tegenstrijdig? Zéker wel!

  Ja, we zijn anoniem. Velen - waaronder mezelf - hanteren een alter ego. We zitten achter ons scherm, schrijven wat we willen, iedereen in de wereld kan meelezen en niemand weet wie we zijn. Je buurman kan alles over je weten, en nietswetend je voorbijwandelen in de supermarkt. Ja, dat is anoniem zijn.

  Nee, we zijn niet anoniem! In onze maatschappij gebaseerd op succes en falen - vooral dat eerste - mijden we graag enige vorm van openstelling: leg je ziel bloot en je zal gekwetst worden waar je zwak staat. We doen ons beter voor dan we zijn - wie doet dat niet? maar aan totaal onbekenden leggen we onze ziel, diepste gedachten bloot. En we doen dat vrijwillig, we willen niets liever! Iedereen, moet en zal weten wat er in ons hoofd omgaat, tot we elkaar kennen. Tegenstrijdig, niet?
  Dus, neen, we zijn niet anoniem. Als we willen, kunnen we iedereen kennen, veel beter dan de real-time vrienden.

  Dus waarom doen we het? Het is een uitlaatklep. Een ganse dag werken we, studeren we, gaan we vooruit ondanks de tegenslagen en we geven onszelf de tijd niet om erbij stil te staan, en we krijgen die tijd niet. Een gesprek met vrienden erover, dat kost teveel tijd, want tijd is geld - een tekenend voorbeeld, een psychiater: je betaald hem letterlijk om te babbelen, en hij is even goed een totaal vreemde! Dat maakt ons allen ook tot zowel patiënten als tot amateur-psychiaters, niet?

  We willen dat de wereld onze problemen, geluk, triomfen en nederlagen kent, maar enkel als wij ze willen vertellen en wat we willen vertellen. De wereld mag meer weten dan de vrienden...

  23-08-2009 om 22:18 geschreven door Passion_For_S  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Ok, dit is dus het eerste officiële blogbericht van mijn kant, lijkt me wel spannend.

  Ik zal maar beginnen met mezelf een beetje voor te stellen, ik ben Kolbe van Grinck en studeer aan de FDB-faculteit van de UA in atnwerpen. Of ik doe toch een poging: na mijn eerste jaar zit ik nu met een gigantische brok van een 2e zit, maar we zijn ambitieus en hoogmoedig Wink
  Het ligt misschien net iets buiten mijn academische capaciteiten, maar laten we vertrouwen op die ambitie en toewijding om er te geraken, zij het niet in een perfect curriculum.

  Maar daar gaat dus ook het grootste deel van mijn vrije tijd naartoe. Ik beschouw mezelf echter niet als een studienerd: we hebben allemaal doelen in ons leven, het mijne is om met een mooi diploma een vooruitstrevende, interessante job te vinden. Echter wel jammer dat het sociaal leven eronder lijdt, maar we moeten keuzes maken...

  Daarnaast ben ik ook een voetballiefhebber - zoals waarschijnlijk 50% van de Vlaamse mannelijke bevolking. Ik zeg liefhebber, want zelf ban ik zeker geen toptalent, maar ik probeer al jarenlang mijn best te doen. Ik begin dit jaar bij een nieuwe ploeg, na een jaartje gestopt te zijn. Dat wordt dus afwachten.

  Zo, dat was een tipje van de sluier, maar ik zal de volgende dagen wel vaker mijn gedachten komen neerschrijven onder die heerlijke vorm van anoniem hypersocialisme.

  groeten

  23-08-2009 om 20:09 geschreven door Passion_For_S  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/passion_for_s

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  23-08-2009 om 19:40 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 17/08-23/08 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!