Zoeken in blog

Categorieën
  • 0 > Hapjes (2)
  • 1 > Vlees (1)
  • 2 > Vis (1)
  • 3 > Groenten (4)
  • 4 > Dessert (1)
  • 5 > Marinades (1)
  • 6 > Rubs (3)
  • 7 > Sauzen (5)
  • 8 > Varia (1)
  • Archief
  • Paneermeel maken
  • Pulled Pork
  • Basic BBQ Rub
  • Saté van zalm
  • Garnalenlolly
  • Vietnamese pindasaus
  • Aardappelgratin
  • BBQ saus
  • Gevulde minigroenten
  • Kaasfondue op de Q
  • Groententrio
  • Gegrilde tomaten
  • Mosselen met lookboter
  • Kruidenolie voor vis
  • Kip of Kalkoen (dry rub)
  • Satésaus
  • Carolina (dry rub)
  • Kansas city (dry rub)
  • Laksaus
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Passie voor BBQ
    Taking the Q to the next level
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasfondue op de Q

    Kaasfondue (dessert)

    Ingrediënten

    - Een camenbert kaas in een houten verpakking
    - Stokbrood

    Bereiding

    Verwijder alle papier en verpakking van de camenbert.
    Week het houten doosje gedurende 5 minuten in water.
    Schud het overtollige water af en plaats de kaas er terug in.
    Zet het doosje op een bbq waar de grootste hitte uit is en laat hem 15 minuten staan.
    Draai 1 maal om en nogmaals 15 minuten laten staan.
    Haal het deksel er af (kaas in doosje laten voor de stevigheid)
    Snij de korst aan de bovenkant open en doppen maar!

    22-07-2013 om 01:12 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:4 > Dessert
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groententrio

    Groenten-trio

    Ingrediënten

    1 rode paprika, in repen
    2 takjes verse tijm
    1 courgette, in plakjes
    2 teentjes look, geperst
    1/2 aubergine, in plakjes
    peper en zout
    2 EL olijfolie
     

    Bereiding

    Mix in een grote kom de olie, look en tijm en kruid dit met peper en wat zout.

    Gooi de groenten er bij en meng grondig.

    Leg de groenten in 1 laag op de hete bbq en grill 2 minuten per kant

    Eventueel een dressing toevoegen (3 EL olijfolie + 2 EL citroensap +1 EL chilisaus en wat peper) als de groentjes lauw-warm zijn.


    22-07-2013 om 01:05 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:3 > Groenten
    Tags:Groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde tomaten

    Gegrilde tomaat

    Ingrediënten

    3 Vleestomaten
    1/2 EL Basilicum gedroogd
    2 EL Olijfolie
    1/2 EL Oregano gedroogd
    2 tenen look, geperst
    Zwarte peper

    Bereiding

    Meng de alle aromaten en kruiden met de olie

    Snij de tomaten door, bestrijk ze met de olie en laat 1 uur marineren.

    Grill ze zacht op de velkant tot de pulp richting vloeibaar gaat.


    22-07-2013 om 00:59 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:3 > Groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met lookboter

    Mosselen met lookboter

    Ingrediënten 3 porties

     1 kg mosselen
    Verse bieslook, peterselie, ajuin
     50g lookboter
     witte wijn

    Bereiding

    Kuis de mosselen en leg ze in een aluminium schaaltje.
    Kruid met mosselkruiden en voeg er de verse tuinkruiden aan toe. 
    Voeg de lookboter en een scheut witte wijn toe.
    Maak met het bakje en wat zilverpapier een papillot.

    Plaats bij een middelmatig voor dicht tegen het vuur aan.
    Na ongeveer 20 minuten zijn de mosselen open.

    22-07-2013 om 00:43 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:2 > Vis
    Tags:Mosselen
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenolie voor vis

    Kruidenolie voor vis (basismarinade)

    Ingrediënten

     Sap van 1 citroen
    1 TL gedroogde dille
    1 TL  Zeste (enkel geel)
     1 teentje look, fijn gehakt
     2 EL olijfolie
     

    Bereiding

    Meng alle ingrediënten. Gebruik deze mengeling om je vis te marineren op voorhand ,
    maar ook om je vis af en toe te bestrijken tijdens het bakken/grillen.


    21-07-2013 om 04:57 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:5 > Marinades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip of Kalkoen (dry rub)

    Dry rub voor kip of kalkoen

    Ingrediënten

     2 EL bruine suiker
    3 TL mosterdpoeder
     2 EL chilipoeder
     2 TL zout
     2 EL paprikapoeder
     2 TL zwarte peper
     1 EL gemalen komijn
     1/2 TL cayennepeper
     1 EL knoflookpoeder
     

    Bereiding

    Wrijf het vlees grondig in met de kruiden. 

    Laat afgedekt in koeling staan gedurende 12 tot 24u alvorens te bereiden.


    21-07-2013 om 04:57 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:7 > Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Satésaus

    Satésaus (Pindasaus)

    Ingrediënten

     400 ml olijfolie
    3 teentjes knoflook
     200 gr rauwe pinda's
     1 TL zout
     5 citroenblaadjes
     5 EL suiker
     3 EL gedroogde uitjes
     1 EL azijn
     3 EL Sambal oelek, minder mag
     2 EL Ketjap Manis  

    Bereiding

    - Verhit een wok en doe er de olie in.
    - Bak de pinda's 5 minuten tot ze goudbruin kleuren.
    - Schep de pinda's uit de olie en laat uitlekken en afkoelen
    - Mix de pinda's vervolgens fijn in blender of vijzel
    - Pasta: Stamp het citroenblad fijn in de vijzel en voeg er gehakte ajuin en de sambal aan toe.
    - Meng alles tot een gladde pasta
    - Verwarm wat boter in een pan en bak hier de knoflook in aan.
    - Doe het pastamengsel er bij en roer door.
    - Voeg een glas water toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
    - Tot slot zout, suiker, azijn en ketjap toevoegen.
       Proeven en en eventueel afwerken met suiker of zout.

    21-07-2013 om 04:57 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:7 > Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carolina (dry rub)

    Carolina (dry rub)

    Ingrediënten

    2 EL Zout
    2 EL Chilipoeder
    2 EL Bruine suiker
    2 EL Zwarte peper
    2 EL Witte suiker
    1 EL Cayennepeper
    2 EL Gemalen komijn
    4 EL Paprikapoeder

    Bereiding

    Smeer het vlees gul in met dit mengsel.
    Plaats afgedekt in de koelkast gedurende 12 tot 24u.


    21-07-2013 om 04:56 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:6 > Rubs
    Tags:rub, pulled pork
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kansas city (dry rub)

    Kansas City (dry rub)

    Ingrediënten

    8 EL Bruine suiker
    1 EL Chilipoeder
    4 EL Paprika poeder
    1 EL Uipoeder
    1 EL Zwarte peper
    1 KL Cayennepeper
    1 EL Zout
     

    Bereiding

    Smeer de ribbekes gul in met dit mengsel. Dek af en plaats in koelkast.
    Laat minimaal 12u en bij voorkeur 24u trekken.


    21-07-2013 om 04:56 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:6 > Rubs
    Tags:Rub, Ribbekes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laksaus

    Laksaus (voor ribbetjes, Moinks,...)

    Ingrediënten

     600 ml kalfsfond
    1 KL currypoeder
     1 EL Luikse siroop
     50 ml soyasaus
     3 EL honing
     1 teentje look, geperst
     1 KL paprikapoeder
     1 TL citroenzeste

    Bereiding

    Meng alle ingrediënten en kook in tot stroopdikte. Laat afkoelen.

    Indien toepassing bij ribbetjes:

    Kruid het vlees met zwarte peper; wrijf ze vervolgens in met deze laksaus.

    Laat 2 uur marineren op kamertemperatuur alvorens te grillen


    21-07-2013 om 00:00 geschreven door Arnold

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:7 > Sauzen


    Opmerkingen, vragen, leuke receptjes?

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs