Witte zwanen
Inhoud blog
  • het leven is duur, niet?
  • Proficiat!
  • een dagboek vanuit Kortrijk

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het leven is duur, niet?
    Hoi Folks

    gisteren las ik een krant dat mensen meer en meer bereid zijn om bepaalde uitgaven te schrappen. Ik vond dat een zeer rare manier van uitdrukken, want het geeft de indruk dat de mensen een hoop geld teveel hebben en zodoende kunnen kiezen wat zij dan wel of niet nog kunnen of willen betalen. Ik neem aan dat de werkelijkheid toch wel enigszins anders is en dat veel mensen, ook alleenstaanden, het gewoonweg moeilijker en moeilijker hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen en noodgedwongen bepaalde uitgaven schrappen. Wie is het hiermee met mij eens?

    Laat ons nu eens een eenvoudig voorbeeld nemen: een man is gescheiden en huurt een appartementje voor 400 euro per maand. Elke maand dient hij een voorschot te betalen op electriciteit en verwarming van 100 euro. Teneinde niet volledig afgesloten te zijn van de wereld heeft hij tv en internet en betaalt hiervoor bvb 80 euro per maand. Hij heeft natuurlijk ook een gsm en betaalt elke maand 50 euro aan communicatiekosten. Hij eet elke dag om 10 euro, en dan moet je toch wel voorzichtig zijn, dat maakt 300 euro per maand. Hij betaalt voor 2 kindjes uit het vorige huwelijk 250 euro. Laat ons even optellen: 1180 euro. Dus voor het gemak rekenen wij zonder auto, zonder eigen huisje af te betalen. We weten dat 80% van de populatie een inkomen heeft dat ergens tussen de 1200euro en 1600euro per maand is. Stel nu dat iemand 1600Euro verdient, hetgeen dan reeds de bovenkant is van de gemiddelde inkomens: 1600euro-1180euro is 420 euro dat overschiet om gans de maand te leven, los van  de voeding. Dat maakt 14 euro per dag. Stel nu nog dat je rookt, dan schiet er nog 9 euro over. Ik moet geen tekeningetje maken he wat je met 9 euro de dag vandaag doet als je naar de horeca trekt of als je eens een nieuwe broek of jas ofzo koopt. Mijn eenvoudige conclusie is dan ook dat éénieder die er vandaag de dag alleen voorstaat en die een gemiddeld inkomen heeft oftewel niet meer toekomt oftewel zich heel gedeist moet houden. Vanwaar dan die vooronderstelling in sommige kranten dat mensen "de keuze" maken om bepaalde uitgaven niet meer te maken?

    Toch weet ik dat nog veel alleenstaanden een auto hebben en een eigen huisje afbetalen, waar dan natuurlijk ook nog de onroerende belasting bijkomt, de schuldsaldoverzekering, bepaald onderhoudswerk, enz...

    Dus mijn vraag is in het algemeen: schort er iets aan mijn berekening of weerspiegelt dit een harde werkelijkheid. En hoe gaat u ermee om??

    Mail mij gerust en geef jouw visie!!

    18-03-2009, 18:25 geschreven door Pascal  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Actualiteit
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/pascal2008

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    16-03-2009, 23:45 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dagboek vanuit Kortrijk
    Dagboek: maandag 16 maart 2008

    vandaag was ik in rust, moest dus niet werken. Gisteravond was ik nog uitgeweest in Kortrijk. Er zijn daar tegenwoordig wel een paar goede kroegen waar je toffe gesprekken kan hebben. Het resultaat natuurlijk was dat ik deze morgen lang geslapen heb. Aangezien ik alleen woon, en aangezien er eigenlijk nooit iemand op bezoek komt, heb ik moeten leren om mij te amuseren op mijn ééntje, hetgeen niet altijd zo gemakkelijk was, maar tegenwoordig gaat dat al redelijk goed. Vandaag heb ik verder gelezen in mijn boek: de biografie van John Nash (zoals in de bekende film uit 2002 A beautifull mind). Het was een prachtig boek, en het was heel leerzaam ook om eens een kijkje te kunnen nemen achter de schermen van de superwiskundigen in Princeton. Op de één of de andere manier voel ik mij verwant met Nash, ook omdat hij ook zo dikwijls eenzaam was, maar ook vanwege mijn interesse in wiskunde. Ooit zal ik wiskunde studeren, daarvan ben ik overtuigd. Meestal kijk ik nogal veel films. Ik zal trachten die vanaf nu in mijn dagboek op te nemen.

    Sinds kort heb ik een mailvriendin. Vandaag kreeg ik een mail waarin ze belangrijke beslissingen genomen heeft. Ik was er wel van geschrokken, want ergens had ik gehoopt dat er een mooie relatie kon uit voortvloeien, maar daar ze beslist heeft verder te gaan met de relatie die ze enkele dagen geleden gestopt was, zal onze vriendschap platonisch blijven. Met deze vriendin schrijf ik trouwens een boek. Het is natuurlijk niet de bedoeling om het boek uit geven, maar het concept is wel leuk. Ik schrijf een stuk, en zij borduurt er gewoon op verder, en dan ik weer, enz...zodat wij voortdurend elkaar verplichten om ons verhaal aan te passen afhankelijk van de reactie van de andere.

    Verder heb ik op Utube fragmenten gevonden van interviews met John Nash en heb ik ook beelden gezien van Von Neumann. Heb ook een leuk msn gesprek gehad met een nieuwe vriend. Donderdag hebben we afgesproken in zijn stad om de eerste keer samen naar een bruine kroeg te trekken. Ben eens benieuwd wat het gaat geven. Zo dit is mijn eerste dag en het is ook mijn eerste blog. Het is volledig nieuw voor mij, dus het is ook wel wat onwennig, want uiteindelijk zet je toch een stukje van jezelf op het Internet he.

    Groeten en tot morgen,

    Pascal uit Kortrijk

    16-03-2009, 00:00 geschreven door Pascal  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/03-22/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs