Foto
Inhoud blog
  • Laatste dag
  • Afgelopen weekend
  • Eifeltoren 's nachts
  • Nog eens weekendje België
  • Weeral een weekendje voorbij...
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Britt en Lieve in Parijs
    3 maanden vol plezier!
    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weeral een weekendje voorbij...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit weekend waren mijn ouders nog een keertje op bezoek.. Gisterenmiddag zijn ze aangekomen en dan heeft ons ma eerst heel mijn kamer een wasbeurt gegeven (handig ) Daarna zijn we naar Gare du Nord gereden om voor mij tickets te bemachtigen om volgend weekend nog een keertje naar huis te gaan.. Wel duur! namelijk het dubbele van de vorige keer maarja ik heb het er voor over! Toen dat geregeld was zijn we voorbij de Moulin Rouge gereden waar we even gestopt zijn om een paar fotootjes te nemen. Dan zijn we naar Musée d'Orsay gereden waar we een boottocht gedaan hebben.. de Batobus ging dus van Musée d'Orsay via St. Germain-des-Prés, Notre Dame, Jardin des Plantes, Hôtel de Ville, het Louvre en de Champs Elysées naar de Eiffeltoren.. Wij zijn echter bij de Champs Elysées uitgestapt (waar ik van ons mama weeral een nieuw tenuetje heb gekregen ) 's Avonds zijn we naar Montmartre gereden omdat ik graag een portret van mij liet maken. Het viel een beetje tegen (zeker omdat het 50€ kostte) maar de tekening zal wel nooit helemaal op jezelf trekken zeker

    Vanmorgen ben ik in het hotel van mijn ouders mee gaan ontbijten (zoals de vorige keer), wel handig! Ik heb ook al de helft van mijn spullen mee teruggegeven en daar zat de auto al mee vol dus dat belooft voor in mei Daarna wilden we het stadion van Roland Garros eens gaan bekijken maar we mochten niet op de tribunes komen, daarom zijn we maar naar het museum van Roland Garros geweest en heb ik wat foto's getrokken van de handtekeningen van o.a. Henin, Nadal, Sharapova enzovoort getrokken die op de grond getekend waren. Ik heb natuurlijk meer foto's genomen dan enkel die Daarna zijn we aan de overkant van het stadion naar een plantentuin geweest. Daarna zijn we in een Irish Pub iets gaan eten, dit viel voor ons alle 3 een beetje tegen maarja dat moet ook is gebeuren zeker.. Dan zijn we nog naar le cimetière de Montparnasse gereden, waar Serge Gainsbourg begraven ligt.. Daarna hebben we nog wat rondgewandeld in de buurt van Gare Montparnasse maar er viel niet zoveel te beleven dus zijn we maar terug naar Cachan gereden en hebben we daar nog een pizza gegeten.. Daarna heb ik afscheid genomen van de oudjes (woeps ) en ben ik nu hier dit blogbericht aan het schrijven... Sebiet ga ik nog wat dvd zien denk ik en dan redelijk vroeg mijn bed in..

    Zo, doeidoei!! x

    13-04-2008 om 21:06 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorig weekendje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zal ook nog maar eens mijn weekendje van vorige week vertellen. Vorige week waren Sofie en Peter naar hier gekomen, van donderdag tot zaterdag. Daarom ben ik donderdag en vrijdag na het werk telkens naar Parijs gegaan. Dit was wel ontspannend! Aangezien ik alle dagen ervoor hele avonden heb gewerkt, deed het wel deugd om even te ontspannen. Na het werk ben ik die donderdag meteen naar Notre Dame gegaan, waar we hadden afgesproken. Omdat ik echter pas om half 6 gedaan heb met werken, en dan helemaal naar Parijs moest gaan, was ik daar pas tegen 7 uur. Toen zijn we meteen een plaatsje gaan zoeken om wat te eten. Omdat Sofie en Peter de Eifeltoren ook eens graag 's nachts zagen, hebben we na het eten nog een avondwandeling(etje) gemaakt van de Notre Dame naar de Eifeltoren. Het was ondertussen wel niet meer zo warm, maar 's avonds langs de Seine wandelen is ook wel eens een keertje leuk! Aangekomen aan de Eifeltoren hebben we nog wat fotootjes getrokken, en zijn we nog eens onder de Eifeltoren onderdoor gewandeld. Lang konden we er echter niet blijven staan, want om de minuut kwamen mensen langs om spulletjes te verkopen. Toen hadden we een keer gezegd (in het Duits) dat we geen Frans spraken, maar toen begon die zelf in het Duits te praten! Poging mislukt dus... Volgende keer toch maar Nederlands proberen, dat zal misschien wat meer resultaat hebben.

    Vrijdag ben ik weer meteen na het werk naar Parijs gegaan. Deze keer hadden we afgesproken in Montparnasse en hebben we hier iets gezocht om te eten. Daarna zijn we nog even langs de winkel gegaan (ik had immers eten nodig voor de week erop). Gelukkig was het hotel van Sofie en Peter dicht in de buurt, dus zijn we even mijn spulletjes op hun kamer gaan leggen, en zijn we nog gezellig wat gaan drinken in een café. Tegen middernacht ben ik dan weer naar huis gegaan. Sofie en Peter hadden me afgezet aan de metrohalte, en vandaaruit zou ik dan de metro nemen. Ik kende de weg daar echter niet zo goed, en toen ik aan de juiste halte stond te wachten, kwam er plots allemaal Security die ons zeiden dat we weg moesten! Ik vroeg aan enkele mensen wat er aan de hand was, en zij vertelden me dat er een bomalarm was. Daar stond ik dan, alleen in Montparnasse...! Dan ben ik maar op de metrokaart gaan kijken, of ik geen andere weg kon nemen naar huis. Gelukkig had ik nog een andere halte in de buurt gevonden, die ik ook kon nemen. Zo ben ik toch nog goed thuisgekomen.

    Zaterdag hebben we de hele dag in Parijs rondgelopen. We hadde afgesproken in Montparnasse. Van daaruit zijn we dan samen naar La Défense gegaan. Hier zijn we even op de "Grand Arche" geweest. Een hele overwinning voor Sofie, die bang had in de lift (die overigens gewoon buiten stond, dus je zag gewoon heel Parijs in de lift (en natuurlijk ook hoe hoog we gingen)! Omdat er net een nieuw winkelcentrum gebouwd was bij La Défense, zijn we hier eens gaan rondwandelen, en hebben we hier wat gegeten. Daarna zijn we helemaal naar de andere kant van Parijs gegaan, namelijk naar La Père Lachaisse. Daar hebben we even rondgewandeld, maar aangezien het begon te regenen, hebben we besloten om maar iets binnen te gaan doen. Daarom zijn we nog even naar Galleries de la Fayette gegaan. Toen zijn we naar Montparnasse teruggekeert, om de koffers te halen en vervolgens nog wat te gaan eten in Gare du Nord. Omdat we niet meer zoveel tijd hadden, zijn we wat in McDonalds gaan eten. We hadden allemaal een menu besteld, maar kregen veel meer dan we verwacht hadden! Iedereen had 2 hamburgers! Dat was dus wel een meevaller. Ik kreeg echter niet het drinke dat ik gevraagd had, namelijk cola, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet lust. Maar ik heb maar stilletjes gezwegen, aangezien we al meer gekregen hadden dan we gevraagd hadden. Zondag heb ik dan nog aan mijn eindwerk gewerkt.

    Ook de afgelopen dagen heb ik telkens aan mijn eindwerk gewerkt. Veel vrije tijd schiet er zo dus niet over. Maar gelukkig heb ik vandaag al iets langer kunnen slapen. Dit weekend wordt het ook weer hele tijd aan mijn eindwerk werken, aangezien ik er nog veel werk aan heb! Zo, dan ga ik nu nog wat verder werken..

    Daag!

    -XXX-

    12-04-2008 om 12:42 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekendverslag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hier ben ik weer

    even een verslagje over mijn weekendje: vrijdag heb ik mij, vind ik zelf, goed bezig gehouden! na het werk ben ik boodschappen gaan doen en daarna ben ik de was gaan doen. Daarna heb ik natuurlijk iets gegeten en dan ben ik beginnen zoeken naar ideetjes voor zaterdag. Je zal zo dadelijk wel lezen welke het geworden zijn Dan heb ik nog snel mijn kamer wat afgestoft en opgekuist want zo'n kleine ruimte verzamelt echt zeer snel stof. Op het eind van de avond heb ik dan nog wat aan mijn eindwerk gewerkt en dat was het weeral voor vrijdag.

    Zaterdag ben ik om 8u opgestaan want om half 10 kwam ons Jilleke aan in Gare du Nord... Dan zijn we teruggegaan naar mijn kamer om haar valieske te droppen en al wat spullen uit te pakken die ze voor mij bijhad (lief toch!) Dan zijn we op weg gegaan naar Cité Universitaire, dit had iemand op het werk ons aangeraden maar we vonden er niet echt veel aan dus zijn we al snel doorgegaan naar Galeries Lafayette.. een andere dan de vorige keer, al maar goed want daar was veel meer te zien dan op de Champs-Elysées en de andere Galeries Lafayette tesamen Daar hebben we dan wat centjes opgedaan Omdat deze galerij dichtbij de Tour Montparnasse lag zijn we daar ook eens een kijkje gaan nemen. We moesten met de lift tot de 56ste verdieping en dan hadden we een overzicht over Parijs. Wel mooi maar vanop de Eiffeltoren heeft het toch wel iets meer. Daarna zijn we naar La Défense gegaan. We kwamen dan uit een lift van het station en toen we daar uitstapten keken we recht op 'la Grande Arche', wel indrukwekkend. Ook de gebouwen errond waren mooi om te zien. Toen ontdekten we dat ook daar een hele galerij vlakaan gelegen was dus zijn we daar ook nog eens binnengegaan Op de duur kregen we rugpijn van onze zware zakken en onze voeten begonnen ook zeer te doen dus dan zijn we even teruggegaan naar Cachan om onze gekochte spulletjes daar te droppen en even uit te rusten. Rond 19u zijn we dan terug op weg gegaan naar de Notre Dame om daar iets te gaan eten, daarna hadden we zin in een dessertje, namelijk bolletjes ijs en stukjes fruit met chocoladefondue! jamjam Dan zijn we nog door de gezellige straatjes dichtbij de Notre Dame gewandeld en hebben we nog even staan kijken bij een paar straatmuzikanten, was wel grappig om te zien! Daarna zijn we rustig terug naar het metrostation gegaan en eens in Cachan gearriveerd hebben we nog een avondwandelingetje gemaakt naar de residentie en zijn we gaan slapen.

    Zondagvoormiddag zijn we eerst naar Gare du Nord gegaan om ons Jill haar valies in een kluisje te zetten. Daarna hebben we ons richting het Louvre begeven. Omdat het de eerste zondag van de maand was, was de toegang gratis en konden we ook in heel het gebouw een kijkje gaan nemen. We hebben het er toch 4 à 5 uurs volgehouden Daarna zijn we op ons gemak terug naar Gare du Nord gegaan om nog iets te eten en om op de trein naar Antwerpen te wachten. Daarna heb ik thuis nog wat aan mijn eindwerk gewerkt en ben ik gaan slapen.

    Zo, weer maar tot de volgende keer zou ik zeggen doeidoei xx

    07-04-2008 om 12:18 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voorbije week
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dan zal ik ook nog maar eens een blogje neerschrijven he vanop het werk want ik ben aan het wachten op een email van mijn stagebegeleidster, anders kan ik niet verderwerken..

    Vorig weekend heb ik op zaterdag mijn prentkaartjes gaan posten op de markt in Cachan, daarna ben ik doorgegaan naar de winkel, dat moet natuurlijk ook gebeuren anders valt er niets te eten en te drinken! Terug op mijn kamer heb ik dan wat voor school gewerkt en 's avonds een dvd'tje gezien, lekker ontspannend Zondags kwam ik wat minder goed op gang (qua schoolwerk dan welteverstaan ) Maar ik heb natuurlijk wel wat schoolwerk verricht maar wel minder dan zaterdag

    Mijn werkweek is tot hier toe heel leuk geweest, ik ben elke dag heel de tijd beziggeweest. Dat is veel leuker dan dat je niets te doen hebt.. We kunnen dan wel aan ons eindwerk werken maar dat doen we al elke weekavond en in het weekend dus daar hebben we op onze stage niet altijd zin in. Als we echt niets te doen hebben vullen we ons stageverslag aan of surfen we wat op het internet. Ik ben momenteel met mijn eerste grote taak bezig joepie het werd tijd Ons stagebedrijf AVX heeft een goeddraaiende firma als klant, Thales, maar zij zijn zo druk dat hun informatie die wij ontvangen een echte chaos veroorzaakt hier op het stagebedrijf, men kan er bijna niet meer aan uit, zoveel informatie beschikt men over deze firma. Dus ik moet de belangrijkste informatie verzamelen en samenvatten in Excel. Wel leuk!

    Dit weekend komt mijn zusje nog eens langs, zal weer gezellig worden!

    Zo, nu ga ik verder werken! Zondag of maandag zullen jullie mijn weekendverslag weer wel zien verschijnen!

    Doeidoei! xxx

    03-04-2008 om 00:00 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De afgelopen dagen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een blogberichtje van mij, aangezien ik wat reclamaties krijg dat ons blogske niet meer geupdated is! Dit weekend was er geen bezoek. Daarom hebben we heel wat aan ons schoolwerk gewerkt. Ikzelf heb zaterdag mijn kamer weer op orde gebracht. Omdat ik nog een maandkaartje moest kopen voor April, ben ik ook even zo'n kaartje gaan halen. Dit ging me echter niet zo goed af, omdat ik nogal veel hoofdpijn had. Ik moest echter ook nog naar de winkel gaan... Daarom heb ik het laatste stukje maar gewandeld, om toch wat in de buitenlucht te zijn (Gelukkig was het goed weer!) Toen ik thuiskwam van het winkelen, heb ik maar wat ingenomen en ben ik vervolgens wat gaan rusten.

    Zondag heb ik heel de dag door aan mijn eindwerk gewerkt, hier moet uiteraard ook aan gewerkt worden! Ook gedurende de week heb ik steeds aan mijn eindwerk gewerkt (en tussendoor natuurlijk ook aan mijn wekelijks stageverslag van Frans). Zo worden het wel vermoeiende dagen, niet zo veel slaap, en hele dagen door werken, waardoor er niet meer veel ontspanning overblijft. Gelukkig komen Sofie en Peter donderdag, vrijdag en zaterdag naar Parijs, dus dat wordt wel wat ontspannen! (Al zal ik nog steeds niet veel slaap hebben). Zondag ga ik dan maar weer verder werken aan mijn eindwerk...

    Zo, dat was even (een weliswaar korte) update van wat er de afgelopen dagen allemaal gebeurd is hier in Parijs.

    Daag!

    -XXX-

    02-04-2008 om 23:46 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlengd weekendje!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Even wat vertellen over afgelopen weekend... Aangezien het Pasen was, hebben we een lekker lang weekend gehad! Vrijdagavond ben ik hem aan de metrohalte hier in Arceuil Cachan gaan halen. Aangezien het toen al half 12 was, hebben we vrijdag echter niets meer gedaan.

    Vanaf zaterdagvoormiddag zijn we dan naar Parijs gegaan. Omdat we niet heel de tijd in de metro wilden zitten, zijn we bij de metrohalte van de Notre Dame uitgestapt en hebben we vanaf daar alles te voet gedaan. Uiteraard waren we toen eerst naar de Notre Dame gaan kijken, maar omdat er zo'n lange rij stond aan te schuiven om binnen te gaan, hebben we maar besloten om meteen door te wandelen naar galleries de La Fayette. We gingen hier winkelen omdat het enorm slecht weer was, en we dan toch nog iets leuks konden doen binnen. 's Avonds zijn we teruggewandeld naar de Quartier Latin, om hier een gezellig restaurantje te zoeken en te ontbijten. Daarna waren we maar weer naar huis gegaan, het was immers erg koud geworden en het regende nog steeds. Daarom hebben we thuis een douche genomen, en zijn we op tijd naar bed gegaan, zodat we de volgende dag weer op tijd konden vertrekken.

    Zondag zijn we dan toch eerst de Notre Dame gaan bezoeken. Deze keer viel de rij wel mee, en we wilden toch graag eens gaan kijken hoe het er vanbinnen allemaal uitzag. Op dat moment was ook de paasmis bezig. Na ons bezoekje aan de Notre Dame zijn we langs kleine straatjes doorgewandeld naar het Louvre. Op weg naar het Louvre zijn we nog bij een paar winkeltjes binnengegaan. Eens bij het Louvre aangekomen, hebben we een plannetje genomen om te kijken wat we het liefste wilden zien, je moet immers een keuze maken als je maar een halve dag hierin kan rondlopen. Samen hebben we besloten om het gedeelte van de schilderijen te bekijken. Het was allemaal heel erg mooi! Uiteraard hebben we ook de Mona Lisa gezien. Het was echter wel jammer dat deze zo hard beveiligd werd, waardoor je het slechts vanop een afstand kon zien. Na het Louvre hebben we dan toch maar de metro genomen (mijn voeten begonnen net iets te pijn te doen om nog steeds alles te voet te doen). Zo zijn we met de metro tot aan de Arc de Triomphe gegaan. Hier zijn we dan naar het eilandje gewandeld. Weer was er iets te doen in verband met Pasen, maar aangezien het zo koud was, zijn we maar teruggewandeld. Vanaf de Arc de Triomphe zijn we dan onze weg verdergegaan naar de Eifeltoren. Tegen dat we daar aankwamen, was het al donker aan het worden, waardoor de Eifeltoren belicht was. Zo had ik de Eifeltoren nog nooit gezien, maar ik vond het wel prachtig! Om stipt 7 uur begonnen er ook nog lichtjes te flikkeren, deze bleven echter niet zo lang aan. Hieronder kan je ook nog een fotootje zien van de Eifeltoren later op de avond. Omdat het toen al redelijk laat was, hebben we de metro toen maar weer genomen naar Quartier Latin, om weer een gezellig restaurantje te zoeken. Nadien zijn we weer naar huis gegaan, omdat we toch wel moe waren.

    Maandag was de laatste dag dat papa hier was. Omdat hij in de vroege avond terug naar huis moest vertrekken, konden we niet meer al te veel doen. Die dag hebben we de metro genomen naar Montmartre. daar zijn we helemaal tot boven gegaan om de Sacré Coeur te bekijken. Hier was ik zelf nog niet binnen geweest, dus was het voor mij ook wel eens leuk! Daarna zijn we naar het pleintje gegaan waar allemaal schilders hun kunstwerken tentoonstellen en waar schilders portretten schilderen. Na de Montmartre zijn we tenslotte nog even naar een aantal vlooiemarktjes gegaan, omdat we dachten dat dit ook wel gezellig kon worden. Het was echter niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Bovendien regende het heel de tijd en was het ontzettend koud. Daarenboven deden mijn voeten tegen die tijd ontzettend veel pijn, waardoor ik niet meer zo veel zin erin had. Lang konden we echter niet blijven, omdat we op tijd terug moesten zijn zodat we snel nog wat konden eten en dat papa op tijd zijn trein naar België zou halen!

    Het was een heel vermoeiend weekend, maar het was de moeite waard! Ik vond het wel erg jammer dat het net dit weekend zo'n slecht weer was, maar gelukkig heeft dat de pret niet kunnen bederven.

    Zoals gezegd hier nog effe de Eifeltoren:



    Tot de volgende!

    26-03-2008 om 23:25 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn paasweekendje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hallow iedereen!

    deze keer volgt er een aparte blog van mij en Lieve omdat we allebei bezoek hadden/hebben dit weekend. De mijne zal de eerste zijn omdat mijn gezinnetje al naar huis is en Lieves vader blijft een dag langer.. dus Lieves gebeurtenissen volgen nog

    zaterdagmorgen arriveerde mijn ouders, mijn zus en haar vriend in Cachan, ik ben ze dan gaan begroeten en daarna zijn we eens naar mijn kamertje komen kijken.. daarna zijn we naar hun hotel gereden (ook in Cachan dus vlakbij mij), daar hebben ze ingecheckt en zich geïnstalleerd in hun kamers.. Eens dat gebeurd was konden we ons met de auto (wel handig!) naar Parijs begeven.. iedereen wil natuurlijk de Eiffeltoren en het Louvre zien dus daar zijn we eerst naartoe gegaan, ik heb me er al bij neergelegd dat ik die 2 gebouwen nog dikwijls zal zien we hebben dan gauw wat fotootjes genomen en dan zijn we terug naar onze auto gegaan want het weer viel wat tegen.. Dan zijn we door de tunnel gereden waar Prinses Diana indertijd verongelukt is (het is nog zeer goed te zien welke paal toen geraakt is.. op de wanden naast de tunnel staan vanalle tekstjes in allerlei talen voor Diana, wel pakkend..) Eens door de tunnel gereden zijn we naar de Mont Martre gereden en hebben we de Sacré Coeur bezocht (ja ook vanbinnen ) was wel mooi! daarna was het weeral donker en zijn we iets gaan eten.. Om onze eerste avond af te sluiten zijn we nog eens langs de Eiffeltoren gereden, toen was hij verlicht natuurlijk en hebben we nog wat fotootjes genomen.. daarna zijn we terug naar Cachan gereden en zijn we gaan slapen..

    De tweede dag zijn we in het hotel hier in Cachan gaan ontbijten, ja ik ook (dat mocht zomaar, vond het wel raar maarja dan had ik toch eens een deftig ontbijt binnen ) daarna zijn we naar 'le cimetière du Père-Lachaise' gereden, waar Edith Piaf, Jim Morrison en Oscar Wilde begraven liggen: was wel indrukwekkend.. We hebben ook nog gezien: het Pantheon, la Sorbonne, le Jardin du Luxembourg (nergens binnengeweest) Dan wilden we het Centre Pompidou nog eens gaan bezichtigen maar daar stond zo'n lange rij dat we het maar niet gedaan hebben.. Verder hebben we de winkeltjes beneden aan de Mont Martre wat bekeken en toen was het weeral avond.. Dan zijn we nog eens (jaja ) naar de Eiffeltoren gereden omdat mijn zus en haar vriend de Eiffeltoren wilden beklimmen. Dat hadden mijn ouders en ik het eerste weekend al gedaan dus wij zijn iets gaan drinken op een boot die vastligt op de Seine.. We hadden zelf natuurlijk ook een mooi zicht op de Eiffeltoren en ineens begonnen allerlei lichtjes te flikkeren op de Eiffeltoren dus dat was zeker wel de moeite!
    Daarna wilden we hier in Cachan nog snel iets eten zodat mijn ouders naar huis konden vertrekken maar het is hier maar dood op een zondagavond hebben we ontdekt.. dan zijn we maar in een fastfoodketen iets gaan eten dan hadden we toch iets binnen... Daarna zijn mijn ouders, mijn zus en haar vriend dan naar huis gereden en ik ben hier gebleven (natuurlijk )

    Vandaag ga ik eerst wat luierikken en daarna aan mijn eindwerk werken en vanaf morgen er weeral invliegen op onze stage..

    tot de volgende keer maar weer! doeidoei x

    24-03-2008 om 18:43 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    21-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkweek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoihoi,

    Afgelopen weekend zijn we dus naar België geweest. Natuurlijk vonden we dit heel erg leuk! Toch was het een heel erg druk weekend, aangezien iedereen je wel eens een keertje terug wilde zien. Voor mij zijn het hele lange dagen geworden, ook zondag avond lagen we dan pas tegen 1 uur in bed, terwijl we de volgende dag moesten gaan werken... Maandag waren we dus heel erg moe, maar goed, de werkweek was weer begonnen dus gingen we er weer tegenaan! Vanaf dinsdag was er echter een vergadering op het bedrijf waarbij Claude steeds aanwezig moest zijn. Jammer genoeg duurde deze vergadering 3 dagen lang, en hadden we dus 3 dagen bijna geen werk.... Af en toe kregen we wat werkjes van Anna, maar verder zaten we ons meestal te vervelen. Vanaf de tweede dag hadden ze dan ook nog eens de laptop meegenomen waarop ik werk, waardoor ik vanaf dinsdag geen computer en internet meer had. Het enige wat ik dan nog kon doen was hopen op werk, of me enorm hard zitten vervelen! Jammer genoeg hadden ze niet zoveel werk voor ons, en heb ik me dus erg zitten vervelen. Op het einde van de week kreeg ik dan een opdracht, die ik in Excel moest uitvoeren. Maar aangezien ik mijn laptop niet meer had, hebben ze een andere computer voor me gezocht...: een oeroude computer die heel erg traag is. Daarenboven moest ik de documenten op discette opslagen, dus telkens als ik het document tussentijds opsloeg, kon ik weer heel lang wachten... Leuk werken is wat anders!! Vanmorgen regende het dan ook nog eens ontzettend hard! Ik had mijn paraplu op mijn kot laten liggen... en toen we bij de metro aankwamen begon het echt te stortregenen.. Zelfs onder het afdak werden we nat! Dan hadden we ook nog eens de pech dat we 20 minuten moesten wachten op onze metro, zucht, dat openbaar vervoer ook altijd he!! Kennelijk hadden we net de vorige metro gemist (ook al waren we er op hetzelfde tijdstip als anders) Maar goed, toen we in de laatste bus richting ons werk gingen was het gestopt met regenen. Al maar goed dachten we, aangezien we op het einde nog een stukje moeten wandelen... Toen we echter aan onze halte aankwamen, was het weer erg hard beginnen regenen!! Dus maar weer door de rege gaan... Gelukkig kwam Anna er net aan met de auto, en stopte ze voor ons zodat we het laatste stukje met haar mee konden rijden. Ze zette ons eerst voor de deur af en ging toen pas parkeren, daar waren we wel blij mee, anders waren we echt ontzettend nat geworden!

    Maar goed, nu is het weekend, ondanks de regen gaan we er toch een leuk paasweekend van proberen te maken! Dus bij deze: een gelukkig pasen aan iedereen!

    -XXX-

    21-03-2008 om 22:30 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendje België
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hoihoi

    eens een kort blogje deze keer

    we zijn nu de uren aan het aftellen (nog 2.5 uur) en dan kunnen we richting Gare du Nord vertrekken want..WIJ GAAN NAAR HUIS DIT WEEKEND!!

    dus ik heb geen zin om iets anders te vertellen maar het was weeral 4 dagen geleden dat hier iets op werd gezet dus ik dacht ik zal ze eens laten weten dat er dit weekend ook niks opkomt

    misschien hoor je onze weekendverhalen volgende week wel, of ook niet we zien wel hehe

    doeidoei en voor degene die het vandaag nog lezen en ons dit weekend zien.. tot vlug!!

    XdoeiX

    14-03-2008 om 00:00 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rustige werkdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hoihoi

    hier eens een blog vanop het werk geschreven.. Vandaag moeten we niet veel werken want er heerst een deadline wat betreft 'reporting'.. Dus van Claude krijgen we vandaag waarschijnlijk geen werkjes. Van Anna (die instaat voor de financiële zaken) hebben we vandaag weer 'la purge' gekregen (die saaie opdracht) maar nu was het heel wat minder werk dan de vorige keer dus op een dik uur waren we hiermee klaar.. Daarna had Anna nog een taakje voor 1 iemand van ons.. Lieve heeft dat taakje dan aangepakt omdat ik mijn boeken voor mijn eindwerk bijhad en zij was haar boek vergeten.. Dus Lieve heeft het taakje gemaakt en ik heb aan Claude gevraagd of ik wat kopies mocht nemen en wat informatie mocht afdrukken voor mijn eindwerk en dat mocht.. Al maar goed, anders wist ik niet echt wat doen denk ik Na een paar kopies genomen te hebben blokkeerde het kopieerapparaat dus ik dacht dat ik het ding kapot had zitten maar er zat gewoon een blad vast Dus dat was snel opgelost.. Nu ben ik die kopies dus maar wat aan het doornemen in afwachting tot een (hopelijk) volgend taakje.. Lieve is ook wat informatie voor haar eindwerk aan het opzoeken, ook in afwachting tot een volgende taak Als Anna vandaag enkel taakjes heeft voor 1 iemand van ons zullen we moeten afwisselen waarschijnlijk... Leuk is het niet maar het is beter dan niets zullen we maar denken

    Dan maar wat vertellen over ons weekend.. Vrijdag ben ik vlak na het werk naar Parijs gegaan omdat ik wat wou shoppen.. Daarna ben ik naar 'huis' gegaan en werd ik onderweg naar 'huis' misselijk in de trein Dus toen ik aankwam in onze residentie heb ik tegen Lieve gezegd dat ik voor 1 keer niet mee ging eten 's avonds in het restaurant.. Dan is Lieve alleen gaan eten, ik voelde me wel wat schuldig maar ik kreeg echt geen eten binnen op dat moment Ik heb naar het schijnt lekker eten gemist, verdomme toch! want om eerlijk te zijn, ik vind het eten niet altijd even lekker..

    Zaterdagmiddag zijn we naar Versailles geweest.. Achteraf bekeken heb ik er een wat dubbelzijdig gedacht over.. De tuinen van Versailles waren wel mooi maar de helft van de vijvers in het 'park' waren leeg en over meer dan de helft van de beelden langs de wandelwegen hingen doeken dus daar konden we niet echt van genieten.. Dan zijn we het kasteel van Versailles binnengeweest en hebben we verschillende schilderijen en kunstwerken gezien, dat was wel mooi.. dus een beetje een dubbel gevoel voor mij.. Ik denk dat Lieve het beter mee vond vallen dan ik Maarja zo'n dingen kunnen gebeuren he..

    Dan zondag.. tegen de middag zijn we begonnen aan ons eindwerk en voor mij was het niet meer dan dat.. Lieve heeft heel wat meer verricht Zij heeft haar kamer opgeruimd enzo van die dingen terwijl ik gewoon vollenbak aan het lezen ben geweest voor mijn eindwerk Normaal gingen we ook nog onze was doen maar dat hebben we maar verschoven naar morgen (dinsdag).

    Vanavond gaan we waarschijnlijk nog eens naar de supermarkt want ons water en brood is weeral op  Maar we moeten natuurlijk zien dat we niet teveel kopen want dit weekend gaan we naar huis Dat er als we zondagnacht (jaja nacht!) terug aankomen niks ligt te rotten ofzo En dan morgenavond zal het wassen geblazen worden, want dat gaat dit weekend moeilijk en anders hebben we geen propere kleren voor volgende week natuurlijk.. dan moeten we waarschijnlijk rond 19u onze was gaan insteken, dan ondertussen gaan eten en zien dat we binnen het half uur terug zijn, anders zijn ze mss met onze was lopen ik zou ni weten waarom iemand dat zou doen maar je weet maar nooit zeker Want je kan maar tot kwart na 8 eten en dat wassen en drogen neemt altijd wel wat tijd in beslag..

    zo dat was het voor vandaag denk ik ... tot de volgende!! xx

    10-03-2008 om 21:12 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hej!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik zal nog maar eens wat schrijven, dat is alweer een tijdje geleden! Afgelopen week vond ik de stage wel leuk! Er moesten heel wat PowerPoint presentaties gemaakt worden, die ik heb mogen maken. Woensdag ben ik aan een presentatie begonnen die de baas vandaag nodig had bij een presentatie, maar alles was op tijd klaar en hij was zeer tevreden! Daarna ben ik aan een tweede presentatie begonnen, waar ik nu nog aan bezig ben. Claude (onze stagebegeleidster) bezorgt me steeds de Excel bestanden, die ik dan in PowerPoint toevoeg en er iets moois van maak. Verder heb ik mijn eerste telefoongesprek in het Frans gevoerd! Nu moeten we ook een verslagje maken van onze taken tot nu toe en van waar we positief en negatief tegenover staan. Ergens in de loop van volgende week gaan we dan een individueel gesprek hebben met haar, dus ik denk wel dat we voortaan leuke opdrachten gaan krijgen, als het blijft zoals deze week, ben ik in ieder geval tevreden!

    Waar ik minder tevreden over ben/was is de badkamer... Ik was een keer vergeten wat voor de deur te leggen, waardoor heel mijn kamer ondergelopen was.... Echt ni plezant om dat op te kuisen! De volgende dag had ik mijn dweil er WEL voor gelegd, dus alles weer in orde, zo dacht ik! Toen ik klaar was met douchen, merkte ik dat weer heel mijn kamer onder water was! Toen was ik het zo beu, dat ik toch maar eens "het putteke" gekuist heb. Ondanks het feit dat dit een enorm vies (en stinkend!!) werkje was, heeft het toch zijn vruchten afgeworpen! Sinds ik "het putteke" gekuist heb, is er geen water meer gelopen, zelfs geen klein beetje meer! Hopelijk blijft dit zo vanaf nu...

    's Avonds hebben we jammer genoeg niet meer veel tijd over. We komen elke avond zo rond kwart voor 7 thuis. Dan moeten we echter eerst eten en ik douche ook nog elke dag. Zo is het steeds half 9 voor ik aan mijn schoolwerk kan beginnen... Aangezien het eindwerk toch wel wat tijd in beslag neemt en we ook nog elke week een stageverslag in het Frans moeten schrijven, ben ik toch wel vaak tot half 12 bezig, en dan is het alweer bedtijd! Gelukkig kunnen we ons in de weekends wel wat amuseren! Dit weekend hebben we geen bezoek, dus gaan Britt en ik zaterdag Versailles bezoeken, omdat we dit toch ook wel beiden een keer gezien willen hebben. Zondag gaan we dan onze was nog maar eens doen, en verder eens een dagje goed doorwerken aan ons eindwerk, wat ook wel eens nodig is!

    Het weekend erop komen we weer naar België, waar we uiteraar ook erg naar uitzien! Het is maar een weekend, maar even weer thuis zijn, kan toch wel eens goed doen eh!

    Over de foto's nog even: er komen in de loop van de volgende dagen vast wel weer wat foto's bij, maar met zo'n drukke dagen heb ik niet altijd tijd om deze erop te zetten. Aangezien ik ze eerst moet verkleinen (anders kunnen ze niet op dit blog gezet worden), neemt dit toch wel dat tijd in beslag. Maar ze zullen er wel op komen!

    Tot de volgende!

    (k)

    07-03-2008 om 19:16 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons badkamerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier dan ons badkamerke!! (Of is het eerder onze wc me een doucheke derin?) Nuja, wat het ook mag wezen, zo ziet het eruit!!










    03-03-2008 om 20:24 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons werk...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En hier dan een paar fotokes van op ons werk!! Den eerste foto is een overzichtje van de bovenverdieping waar alle werknemers werken (voornamelijk de mannelijke). Op den tweede foto ziet ge dan ons kamerke waar we nu samen gedurende een week al aan onze opdrachten werken (op deze foto die ongelofelijk lange en monotome opdracht "la purge", zie al die dossiers daar ligge!! Pff...) En de derde foto is er dan nog eentje van de refter (als ge goe kijkt ziede mij nog in den hoek zitten hahaha)






    02-03-2008 om 21:50 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weeral een weekend voorbij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hey!

    hier nog maar is een blogje.. het is een bangelek tof maar zeer vermoeiend weekendje geworde! onze planne zijn hier en daar wat gewijzigd dus dat vraagt om een nieuwe uitleg :) de uitleg van vrijdag hebben jullie al kunne lezen in de vorige blog.. dus we beginnen met zaterdag.. in de voormiddag zijn we onze was gaan doen, voor de eerste keer zonder problemen haha tegen de middag hadden we dan met Jill en Bart in Parijs afgesproke en zijn we samen naar de Galeries Lafayette gegaan, waar we iets gegeten hebben.. er viel toch minder te zien dan we dachten dus na een paar uur zijn we op de Champs Elysées belandt.. daar hebbe ik en Leen in de Zara wa geshopt daarna wou Leen graag de Sacré Coeur zien.. daarvoor moeste we de Montmartre beklimmen (zoals de naam het zegt, het was martelend ) Bart heeft dan een portret van zichzelf laten maken door ne meneer op een pleintje dichtbij de Sacré Coeur, echt ferm maar wel 50euro.. maar ik denk dak toch is ga teruggaan voor ook een tekening van mij te laten maken, want het is het geld echt wel waard.. daarna zijn we dan de Sacré Coeur gaan bekijke, ferm gebouw! daar zage we dan ineens nen hoop mense staan en er klonk muziek, bleek dat er ne meneer een optrede aant geve was, hij zong vanalle covers, kei schoon dus daar zijn we dan ff blijve luistere.. maar de wind en de honger stak de kop op dus hebben we ons naar de Quartier Latin begeven om daar iets te eten.. 4 van de 5 persone hadde zin in nen hamburger met salade en frietjes en de andere had gegrilde zalm gepakt.. om het kort te houde, die met de zalm was nog het beste af  dieje hamburger smaakte echt ni!! en dieje ober keek natuurlek alleen naar mijn bord omda ik mijn vlees bijna ni aangeraakt had, maar bij de rest lag er ok nog een serieus stuk vlees op hun bord ze!! ikke om den duur kei slecht gezind omda dieje zo voos stond te kijke naar mijn bord.. me ander woorde, het was ne stoeme ober! daarna hebbe we dan een rustig cafétje opgezocht waar we een coctailtje gedronke hebbe maar tegen half 10-10u zag je zo iedereen zijn ogen bijna dichtvallen dus laat ons zeggen da we allemaal om 11u in onze nest lagen :) dus geloof het of ni, Parijs is echt wel vermoeiend!!

    dan zondag (vandaag dus).. deze morgen zijn we Leen haar koffer naar de bagageruimte in het hotel waar Jill en Bart hadden verbleven gaan brengen.. daarna hebben we in Gare du Nord iets om te bikken gekocht.. ondertussen hebben Lieve en ik goed in 't oog gehouden waar wij binne 2 weekende moeten zijn om de Thalys naar Antwerpe te pakken.. na 2 dagen in Gare du Nord rond te hossen weten we het nu wel :) het sta trouwes goed aangegeve moest ons geheugen het toch begeven.. na het eten hebben we ons dan naar het Louvre begeven maar we waren eigenlijk al redelijk laat daar (half 1) en we wisten dat we om 4u ten laatste al trug buiten moesten opdat Leen Jill en Bart nog iets konden eten en op tijd bij hun trein zijn.. dan stond er nog is een gigantische rij aan te schuiven dus hebben we maar beslist om iets anders te gaan doen.. Lieve en ik gaan dan de eerste zondag van april nog wel eens naar het Louvre zien (wel wat vroeger vertrekke dan ) we zijn dan maar naar het Centre Pompidou gegaan.. heel raar gebouw als je het van de buitenkant bekijkt maar vanbinnen vonde we toch wel enkele mooie kunstwerken.. maar in elk museum zie je daar dan zo'n mense rondhosse die altij hetzelfde zinnetje zeggen: sans flash s'il vous plaît!! sorry da wij soms onze flits vergete af te zetten as we een foto wille nemen he maarja da kan gebeure!

    daarna zijn we trug naar Gare du Nord gegaan omdat ons Leentje zin had in McDonalds.. ik wou daar ne lekkere McFlurry pakke maar ze hadde da daar natuurlijk ni me M&M's!! ikke da geprobeerd me KitKat mar das dus gene aanrader, heb meer dan den helft late staan.. achja da wete we dan ook weeral, gelukkig had ik nog ne medium cola na de McDonalds zijn we nog iets gaan drinke, om ons bezig te houde tot wanneer Leen Jill en Bart hun trein zoude hebbe.. maar daar lage we weer me zen alle bijna te slape dus rond half 5 hebbe Lieve en ik beslote om trug naar Cachan te gaan en nog wa voor het school te werke (bij mij is daar ni veel van gekomen, men stageverslag heb ik afgewerkt maar men eindwerk is wat blijven liggen..) achja deze week 's avonds een half uurtje of uurtje en zondag weer vollenbak he!!

    ik had dan van Jill mooie roosjes gekrege omdat ik merkte dat ze na een paar uur begonnen slapper te worde had ik er niet beter op gevonden dan ze in mijn waterflesje te steken, daar zat nog net genoeg water in om de puntjes van de stengels nat te houden :) allemaal goed en wel maar dan moet je denken dat ik 4 of 5 uur aan een stuk met bloemen in mijn handen over straten, in museums, in cafés, ... heb rondgelopen dus ik heb wel wat aandacht getrokken in het Centre Pompidou moest ik ze zelfs afgeven aan de vestiaire!! ikke natuurlek denke dak die ni trug ging zien maar ik kreeg ze toch trug, oef

    dus hier zit ik nu achter mijn laptopje, Lieve gaat zich vandaag nog, of morge, bezighoude met wat meer fotootjes hierop te zetten maar het probleem is dat we ze niet kunnen groeperen dus nu moeten we niet teveel foto's uitkiezen die op onze blog mogen komen, anders wordt het wat te ingewikkeld denk ik.. maar er zijn zoveel mooie foto's!! maarja het zal ons wel lukken, binnenkort staan er dus weer wat fotootjes op..

    ik ga weeral bijna slapen want ik heb dit weekend natuurlek niet kunnen uitslapen

    doeidoei x

    02-03-2008 om 21:33 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wassen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Hier 2 fotokes van de wasserette waar we wekelijks gaan wassen se :) Ondertussen lukt het ons al goed! Derde keer goeie keer he ;)

      

    02-03-2008 om 21:23 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.volk!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    hoikes!!

    deze week was op het werk al leuker, we moeten een PowerPoint presentatie aanpassen... eigelijk moete we informatie uit 2 powerpoint presentaties overzette in 1 nieuwe presentatie.. de ene presentatie bevat 90 pagina's en de andere 30 dus daar zijn we wel eve zoet mee.. maandag moete we hier nog aan verderwerke en dan zijn we er wel mee klaar..

    vandaag kwamen Jill, Leen en Bart op bezoek.. Leen slaapt 2 dagen bij mij en Jill en Bart zitten op hotel.. we zijn hen na het werk tegemoet gekomen aan onze metrohalte en zijn dan samen naar onze residentie gekomen om Leen haar valieske af te zetten en om de kamers is te bekijke.. dan zijn we iets gaan eten (pasta :P).. daarna wilden we nog gezellig op café gaan maar hier in Cachan valt er dus blijkbaar niet veel te beleven op vrijdagavond, we zijn een paar straatjes ingelopen om te kijken of daar cafétjes waren maar we zagen niet veel.. dan zijn Jill en Bart maar trug naar hun hotel gegaan en ik ben met Lieve en Leen trug naar onze kamer gegaan.. nu zijn we een potje UNO aant spelen (ik ben aant winne ) daarna zulle we bijna gaan slape waarschijnlijk.. morgevoormiddag gaan we 'snel' onze was doen en in de namiddag gaan we winkele in Parijs, savos gaan we naar de Quartier Latin iets eten en zien of daar iets te beleve valt qua cafétjes enzo.. waarschijnlijk al veel meer dan hier

    zondag gaan we het Louvre bezoeken want dat is elke eerste zondag van de maand gratis voor jongeren van minder dan 26 jaar.. je kan daar wrs dagen binneblijve maar Leen, Jill en Bart vertrekken rond 17u trug naar huis dus we zulle er hoogstens 5u binne zijn... maar dan zul je ook wel heel wat gezien hebbe zeker, wie weet

    het openbaar vervoer is deze week weeral lekker tegegevalle.. vooral vandaag.. we wilde dan na het werk nog een half uurtje naar onze kamer gaan om wat voor school te werke en dan zouden we Leen, Jill en Bart gaan oppikke aan onze halte.. maar onze bus was om te beginne al 10 minute te laat, daarna merkte we dat er op de autostrade een lekker grote file was dus de chauffeur besloot om een omweg te make, allemaal goed en wel maar niet als de bus propvol stond met mensen die deden of ze de bus voor zich alleen hadden (dus duwen en trekken à volonté) om den duur werd het dan kei warm in die bus dus wij (Lieve en ik) stonden daar op den duur me ne knalrode kop in die bus :) toen ware we eindelek in Massy Palaiseau (waar wij den trein nar 'huis' pakken) vertrok die trein ook nog is 6 minute te laat.. met het gevolg dat ons volk eerder aan onze halte stond dan wij

    verder heb ik vandaag op het werk iemand aan het lachen gekregen terwijl hij aan het bellen was met een klant, oeps!! wij hadden een ongeopende pot nutella bij (namnam) en madam Lieve kreeg da papierke daar ni af dus ik vlam daar me mijne nagel in om da ope te kunne trekke maar da maakte een nogal hard en voos geluid dus dieje mens (die aant belle was) schiet in zenne lach en wij ook natuurlek achja kan gebeure zeker!! en das op zich ook al ne grappige mens, altij as dieje iets te vertelle hee ligge wij strijk vant lache ook al kunne wij ni altij volge wa hij zegt.. dieje hee gewoon ne kei grappige lach dus wij beginne altij spontaan mee te lache achja

    alé wij gaan is voort kaarte want ze zitte op mij te wachte

    tot de volgende!! x

    29-02-2008 om 00:00 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koetjes en kalfjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hoikes!

    waar zal ik mee beginne? misschien da ik vandaag eindelek nog is echt goe heb gegete in het restaurant hier :P anders valt het (voor mij) altij wa tege.. Nu was het een lekker voorgerecht, hoofdgerecht EN nagerecht, nog nooit meegemaakt (ikke toch ni!) ben begonne me een slaatje me maïs en tomate (ik pakte de maïs er maar bij :P) dan spaghetti me saus (alleen spijtig da er bone inzate, jak) en dan een soort glacéke als nagerecht namnam...

    voor de rest.. we zijn eindelijk klaar met die voze, saaie, monotone opdracht!! we deden nog juist geen vreugdedansje toen we merkten dat we konden stoppen dus we hebben vandaag ook nog iets anders mogen doen :) wa wel ambetant is, vind ik.. is da ze altij maar zegge van 'ik kom' maar da ge dikwijls een half uur later nog aan het wachten zijt en als er dan volk voorbij uw kamer komt dan kijke die zo precies van: alé die zijn niks aant doen.. maja das ni ons schuld dan he :P

    we hebbe vandaag weer tegeslag gehad met de treine.. we moeten altijd op een bord kijken of het lichtje van onze halte brandt, maar het brandde op 1 paneel wel en op het andere niet (is niet de eerste keer) das dus wel serieus ambetant! soms riskere we het dan om die trein toch te nemen want we kunne altij 2 haltes voor onze halte uitstappen en op een andere trein wachte maar das ook ni echt plezant natuurlek!

    hmm wat nog?? heb geen inspiratie vandaag precies ahja misschien nog even zeggen dat we dit weekend voor het eerst van het uitgaansleven gaan proeven :) omdat de grootste fuifbeesten pas dit weekend langskomen natuurlek vrijdags gaan we hier is in de buurt kijke of er hier iets te beleven valt en zaterdags gaan we parijs onveilig maken, of andersom natuurlek! voor de rest gaan we, denk ik, naar de galerijen van lafayette om is goe te shoppen :P en zondag is het de eerste zondag van de maand dus dan is het Louvre ook goeikoper dan normaal, dus als het volk dat we krijgen daarin geïnteresseerd is, kunne we die 2 dinge al doen :P

    we zijn al 2 dagen stiekem op het geld aant wachten dat we terugbetaald krijgen voor onze treinticketjes want we hebben bijna geen geld meer en als we dat geld zouden trugkrijgen dan moeten we ook geen geld gaan afhalen, want da is 37€ ofzo dus da is al wel wa.. achja we zien wel zeker :) daar kunne we dit weekend (of vroeger want ons water is weeral op :P) weeral is goe van gaan boodschappe doen.

    ik weet nu echt niks meer om te vertelle :) ahja behalve da hier om de 5 botten de electriciteit uitvalt :P dan moete aan zo'n paar knopkes frulle en dan komt da op den duur wel trug in orde maar overlaatst duurde het echt wel lang voor het trug macheerde dus da was wel ff stresse.. maja we hebbe niks afgebroke dus .. :P

    alé nu ga ik jullie echt laten! tot de volgende! xxx


    P.S. ge moet is wa meer commentaar zette manne! wij wete ook graag hoe het er ginder aantoe gaan :D doei x

    26-02-2008 om 00:00 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste bezoek van Cindy en Bart!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag kwamen Cindy en Bart op bezoek... We hadden om 11 uur aan de Arc de Triomphe afgesproken. Omdat Britt en ik niet goed wisten hoe lang het zou duren voor we daar waren, vertrokken we maar vast om 10 uur. Kennelijk was dit toch wat te laat... Vanuit Arceuil Cachan konden we slechts een metro nemen tot aan de Notre Dame. Daarom zochten we daar naar een andere metro die naar de Eifeltoren ging, maar dit was niet zo duidelijk aangegeven. Gelukkig hadden we de metro nog vrij snel gevonden. Toen we dan eindelijk (eigelijk al te laat) aan de Eifeltoren aankwamen en we buiten kwamen, zagen we de Eifeltoren nergens!! We vonden het wel raar, en wisten ook helemaal niet welke kant we op moesten, dus gingen we maar gewoon rechtdoor. Op den duur vonden we het toch maar raar dat we de Eifeltoren nog steeds niet zagen, en we wisten helemaal niet waar we waren, dus stopten we even en keken we even om ons heen, en wat zagen we daar?? De Eifeltoren, MEGA GROOT, gewoon achter ons dus... Hoe dom kunde zijn, dachten wij!! Maar goed, blijkbaar waren we dus ook nog eens de verkeerde kant uitgelopen, dus keerden we maar om en liepen terug. We hadden er echter niet bij stilgestaan om een metro te nemen dichter bij de Arc de Triomphe, dus liepen we zo snel mogelijk door. Een uur te laat en helemaal kapot kwamen we dan toch aan bij de Arc de Triomphe! Maar Cindy en Bart waren net de Champs Elysees opgelopen... Dus gingen wij ook maar langs daar. Gelukkig vonden we elkaar toch nog! Samen zijn we dan de Champs Elysees verder afgewandeld. Daarna zijn we naar het museum "Petit Palais" gegaan. Hier konden we hele mooie schilderijen bezichtigen! Na dit museum hebben we onze wandeling dan voortgezet naar la place de Concorde om zo naar het Louvres te gaan.

    Omdat het al even na 12 uur was en we toch wel wat honger kregen, besloten we op op de pleinen vlak voor het Louvres wat te gaan eten. De prijs viel al bij al nog mee, maar de bediening was maar niks! Cindy had haa broodje nog niet op, of de serveerster kwam de borden al opruimen! Maar goed, na ons middagmaal zijn we dan langs het Louvres gewandeld. Van hieruit hebben we onze wandeltocht dan voortgezet richting het gebouw van de Opera. Hier was een jongerenorkest aan het spelen. Het was heel leuk om eens gezien te hebben! Er was toch wel ambiance! Omdat het echter al even in de namiddag was, zijn we het gebouw maar niet van binnen gaan bezichtigen en zijn we doorgewandeld naar de gallerijen. Er waren wel 7 verdiepen vol met winkels!! Daar moeten we zeker nog eens heen gaan om te gaan winkelen! Maar zaterdag zijn we er gewoon langsgegaan om even te zitten en wat te drinken. Omdat we toch wel wat moe begonnen te worden, besloten we om onze wandeltocht maar terug richting metro verder te zetten. Daarom zijn we via een andere weg (om toch nog wat andere kanten van Parijs te zien) naar de Notre Dame gegaan. Hier zijn we dan opgesplitst. Cindy en Bart gingen weer richting hun hottel en wij gingen weer richting Arceuil Cachan.

    Eens thuisgekomen, wilden we in het restaurant gaan eten hier op de campus. Toen we er echter aankwamen, was alles donker, blijkbaar kan je tijdens het weekend niet in het restaurant eten... Daar zaten we dan... Gelukkig is er nog een klein pizzeriatje over de campus waar je ook frietjes kon eten, dus zijn we daar maar wat eten gaan halen. We waren heel vermoeid van de lange dag, maar het was wel een geslaagde dag en we hebben heel wat van Parijs gezien! Het was dus wel allemaal de moeite waard!

    Zondag hebben we dan nog maar eens gewassen. Vrijdag hadden we reeds onze donkere was gedaan... Dit viel toch niet zo goed mee! We hadden een groot machine genomen omdat we toch heel wat was hadden, maar we snapten niet zo best hoe het werkte, dus vroegen we het aan iemand anders in de wasserette. We waren echter vergeten om de graden in te stellen, maar die fransman zei dat het goed stond (op colours). Toen we even later op een bord keken, zagen we echter staan dat colours stond voor 60°!!! Toen kregen we toch wel even schrik! Maar goed, eind goed, al goed zeker?! Nu hadden we lichte was, deze wilden we op 40° wassen, we hadden een klein machine genomen en hier wisten we wel hoe het werkte, was het niet dat we vergeten waren dat je eerst alles moet instellen, en dan pas geld in de automaat moet steken!! De graden aanpassen konden we dus niet, en onze was werd gewassen op 30°. Uiteraard is dit niet zo'n probleem, maar een aantal handdoeken waar we wat vuil van de vloer mee hadden opgekuist, waren toch nog niet proper! Weeral wat geleerd voor de volgende keer dus!

    Verder zijn we nog met de metro naar Massy gegaan, omdat we vrijdag vergeten waren om een weekkaartje te kopen en dit ons toch heel wat geld uitspaart! Gelukkig waren de loketten nog open en konden we een kaartje kopen voor de volgende week. Toen we dan eindelijk weer thuis waren, was het al weer late namiddag. Hoog tijd dus om wat voor school te gaan werken! Maar het deed wel deugd om even buiten te zijn, want het was echt goed weer! De zon heeft de hele dag geschenen en het was helemaal niet koud! Dat het maar altijd zo'n weer blijft!!

    Groetjes!!

    24-02-2008 om 18:22 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hallo hallo!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hoihoi

    het is weeral weekend! het is nodig na een redelijk saaie week op het werk we hebben echt heel de week dezelfde opdracht gehad en we zijn er eigenlijk nog niet klaar mee! we hebben daarstraks zo stiekem laten merken dat we deze opdracht eigenlijk beu waren door spullen terug te geven die we nodig hadden voor deze opdracht maar het is niet gelukt, dus waarschijnlijk beginnen we maandagmorgend terug met dezelfde monotone opdracht.. maarja we luisteren maar zeker

    we hebben toch ook wel goed nieuws te horen gekregen, onze treintickets worden terugbetaald en die kosten toch wel 18,80€ per week dus dat is een leuke meevaller!!

    wat kan ik zo nog vertellen? ahja we zijn deze week weer 2 keer te laat gekomen op ons werk we zagen echt elke bus die we moesten hebben voor ons neus voorbijrijden!! gelukkig dat onze 'bazin' zelf ook altij een tiental minuutjes later is dan normaal dus dan viel het niet zo hard op.. deze morgen waren we goed op tijd, we waren er echt gerust in dat we nog eens op tijd op ons werk gingen zijn tot de trein ineens stil bleef staan bij 1 van de haltes die we moeten passeren, de eerste halte na onze halte natuurlijk, typisch :) dus iedereen begon rond te kijken en uit te stappen om te zien wat er gaande was.. maar toen werd er afgeroepen dat er iemand ziek was geworden en dat we op de ambulance zouden wachten.. dus wij weer in paniek (dat we ons bus weer zouden missen en weer te laat zouden komen) het was natuurlek erg voor dieje mens maarja :) maar de ambulance was er dan toch binne de 10 minuten en wij waren mooi op tijd op ons werk, dus iedereen content :)

    voor de rest zijn we vandaag WEERAL inkopen moeten gaan doen, hier wordt nogal wa afgeboeft ze nu viel de rekening goed mee maar vorig weekend viel ik toch wel even achterover.. ook de smsjes enzo zijn lekker duur maarja daar zullen we maar mee moeten leven zeker..
    we moeten ook eens zien wanneer we voor de eerste keer onze was gaan doen want das ook wel nodig onderhand.. da wordt ook weer een belevenis :) achja we wete al in welk gebouw het te doen is op de campus dus das al iets he!!

    dan om af te sluiten... morgen krijgen we bezoek van Cindy en Bart en gaan we in Parijs de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, l'île de France en nog vanalles bezichtigen.. we moeten alleen zien dat we op tijd zijn want het wordt de eerste keer dat we zelf nar Parijs gaan (alé met de metro bedoel ik, we zijn er al geweest hoor maar dat was met mijn ouders met den auto dus da was wel handiger..)

    zo nu ga ik afsluiten!! tot de volgende weer xxx

    22-02-2008 om 18:37 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.yeet!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wa gaan we vandaag vertelle... het belangrijkste is da we vandaag een uurtje vroeger naar huis mochten voor de rest was het vandaag een bangelek dagje qua vervoer! we zijn voor de eerste keer om 8u kunne vertrekke deze morgen dus da deed wel goe.. en we ware om 10voor9 op ons werk, dus zelfs te vroeg!! dus volgende keer neme we 5 minute later de bus en trein (want die kome hier echt om de 5 botte langs )

    opt werk was het weer wel redelijk saai, we zijn verder gegaan met de taak van gisteren.. namelijk met pen en papier voor een megagrote kast gaan staan en dan maar de documenten zoeken die op het papier staan, als we ze vonden teminste want veel vonde we niet echt! Dan hebben we die allemaal in archiefdozen gestoken.. met andere woorden, ons handen liggen open van die dozen te vouwen! lekker gezellig maarja da neme we er maar bij.. morge moete we dan de overgebleven documenten (nog nen helen berg!!) ingeven in een speciaal programma in de computer en als de computer zegt van: dat document ken ik niet, dan moeten we dat weer archiveren en als hij zegt: ik ken het wel dan moete we het trug in de kast zetten.. met andere woorden: daar gaan we de hele dag mee zoet zijn!!

    ook hebben we (een week te laat oeps) ons stageplan laten invullen.. nu weten we zoal wat ons nog te wachten staat.. sommige dingen lijken best moeilijk, maar we zullen wel zien he!

    deze middag was er wel even een grappig moment, wij hebben normaal lunchpauze van half 1 tot half 2.. dus wij om half 1 braaf gaan eten maar er kwam maar niemand binnen (wij eten met de vrouwelijke medewerkers, af en toe mannelijke :)) maar om 1u begon er dan toch wat volk te komen.. wij zaten daar maar te wachten en op ons horloge te kijken van: het is toch half 1 he en niet half 12 ofzo.. maarja dan hebbe we ook weeral ons portie lachen gehad voor vandaag..

    wat nog wel plezant is is dat we zo in de metro en in de bus vanalles kunne zegge over mensen want die verstaan ons toch ni misschien grof maar wie weet wa zegge die over ons.. wat ook wel opvalt is dat eens men doorheeft dat wij geen frans prate men ons serieus int oog begint te houwe of gewoon heel den tijd zit te gape van: van welke planeet kome die nu weer? maarja dan lache wij daar is mee he (as ze het ni zien natuurlek!! ahja want we zijn goe opgevoed!! )

    hmm voor de rest... kweet ni echt iets meer.. behalve da we nog wa voort school gaan werke waarschijnlek, zoals elken avond en dan nog gaan eten in het restaurant van de residentie waar wij verblijven.. hier krijg je dus een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht voor 2.80€ (ofwel hoofdgerecht en 2 nagerechten) dus das wel zeer goedkoop he!! de eerste keer heb ik nog maar het beste gegeten, de andere keren was het, voor mij, ni zo lekker maar da kan ook aan mij gelegen hebbe :)

    alé ik weet ff niets meer, tot de volgende zou ik zegge!

    doeg! x

    19-02-2008 om 18:11 geschreven door Britt en Lieve  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 28/01-03/02 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • laatste uurtjes in buitenland (mama Hilde)
        op Afgelopen weekend
  • euhm (Ciska)
        op Weeral een weekendje voorbij...
  • RE: (de broer)
        op De afgelopen dagen...
  • heej Lieve (Robin)
        op Verlengd weekendje!
  • zalig pasen (mama Hilde)
        op Werkweek

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs