Inhoud blog
 • ontmoeting tussen grootste en kleinste hond
 • zoentips
 • klassiek paardrijden
 • gezondheid Tteam
 • western paardrijden
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  paardengek
  dit gaat over paarden en andere dingen
  25-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ontmoeting tussen grootste en kleinste hond

  Ontmoeting tussen de grootste en de kleinste

  Maak kennis met Gibson en Boo Boo, respectievelijk de grootste en kleinste hond ter wereld. De Deense Dog Gibson is maar liefst 107 centimeter groot en werd daarmee uitgeroepen tot grootste hond ter wereld in 2004. In 2007 werd de chihuahua Boo Boo met zijn 10 centimeter uitgeroepen tot kleinste hond ter wereld.

  Beide troetelbeesten zijn bij elkaar gebracht voor het 'Guiness World Records Day' bij het witte huis in Washington. De chihuahua is kleiner dan het hoofd van Gibson, dus het is maar te hopen dat de Deense Dog de kleine Boo Boo niet ziet als lekker hapje...

  25-04-2008 om 16:10 geschreven door horsefan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoentips
   

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />Je lippen

  Je lippen zijn de basis van iedere kus. Zonder lippen geen zoen. Verzorg je lippen daarom goed. Gebruik regelmatig lippenbalsem, want zoenen met ruwe en gebarsten lippen zijn niet altijd een pretje. Smeer je lippen vlak voor het zoenen niet in met balsem, want daarvan worden je lippen plakkerig. Als je lippen de lippen van je lover raken, concentreer je dan op het gevoel in je lippen. Je gedachten

  Het geheim van je gedachten: geniet van de zoen! Vraag je niet af of alles wel goed gaat en waar de zoen toe zal leiden, want daarmee kun je de zoen in no time in de soep laten lopen. concentreer je daarom op de zoen, op hoe je lippen en tong voelen en wat het met jullie lichaam doet.Je ademhaling

  Als je aan het zoenen bent, vergeet dan in ieder geval één ding niet: adem halen! Klinkt misschien vreemd, maar sommige zoenen zijn zo lekker dat je het liefst geen adem zou halen. Probeer door je neus te ademen om de zuurstofstand op peil te houden. Als je snipverkouden bent is dit niet zo’n goed idee, dus neem af en toe dan even een kleine pauze, door bijvoorbeeld een rustige kus te geven of om even in de nek te zoenen. Je ademhaling is ook voor andere belangrijk: het moet een frisse adem zijn. Niets is zo vies als zoenen met iemand die een slechte adem heeft. Verzorg je tanden daarom goed: poets en flos ze regelmatig. Heb je net wat gegeten of ben je bang dat de tandpasta al lang is uitgewerkt? Geen nood, je hebt keuze genoeg uit kauwgom, mondspray of pepermuntjes. Zorg dus dat je altijd wat bij je hebt.Je tempo

  Het tempo van de zoen heeft grote invloed op het karakter van de zoen. Hoe rustiger de zoen, hoe romantischer, hoe sneller hoe meer passie. Variatie in tempo houdt de zoen levend, goede zoeners wisselen dan ook fijn mar doeltreffend regelmatig van tempo. Start rustig en voer het tempo tijdens het zoenen langzaam op. Wees niet bang om een zoen af en toe ook gewoon rustig te houden. Afwisseling houdt de zoen spannend!Je tong

  Tongen, ook wel de franse kus genoemd, heeft de gewone zoen inmiddels in populariteit verdreven. Wat gaat er boven een heerlijke tongzoen? Open je mond een klein beetje en voel hoe je tong van je lover raakt. Beweeg rustig met je tong en speel met de tong van je partner. Begin niet te wild met tongen en neem af en toe even een rustpauze door gewoon te zoenen en elkaars lippen te voelen.Je ogen

  Doe je je ogen dicht of houd je ze open? Waar moet ik naar kijken en zie ik er uit als een vis als ik aan het zoenen ben? Tja, die vragen kun je alleen zelf beantwoorden. Als je begint met zoenen, is het handig om je ogen even open te houden. Het is vervelend als je kus terecht komt op de wenkbrauw van je lief. Als je eenmaal aan het zoenen bent, kun je je ogen dichtdoen om volop te genieten van dit gevoel. Door je ogen af en toe even open te doen kun je zien hoe je vriend(in) geniet van de zoen.Je hoofd

  De bewegingen van je hoofd zijn de subtiele aspecten van het zoenen. De beginnende zoener zal zijn handen vol hebben aan de bewegingen van je lippen en de tong, maar wie vaker zoent beweegt ook het hoofd. De beweging van je hoofd is afhankelijk van de stemming. Probeer rustig bij een romantische zoen en beweeg wat meer als de passie door de ruimte raast.

  17-04-2008 om 20:44 geschreven door horsefan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klassiek paardrijden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
   

  De volte

  De volte is een cirkel, met een doorsnede van zes meter. Als we een volte rijden moeten we goed op onze hulpen letten, om te zorgen dat het een mooie cirkel wordt. Na eenmaal een volte of een volte halve baan te hebben gereden, volgen we de hoefslag weer op het punt waar we de volte begonnen zijn.

  De hoefslag

  De hoefslag is het pad langs de wanden van de rijbaan. Op ongeveer anderhalve meter van de wand ligt nog een tweede hoefslag. De zogenaamde binnenhoefslag.

  De rijbaan

  De rijbaan bestaat uit twee korte zijdes en twee lange zijdes. de afmetingen zijn 20x40 of 20x60. Aan de zijkant van de bak staan allerlei letters, die we gebruiken bij het rijden van de hoefslag figuren. De volgorde van de letters kunnen we gemakkelijk onthouden met het volgende ezelsbruggetje:

 • Alle Friese Boeren Met Centen Hebben Een Koe Door X Gemolken.

  De letter X is het middelpunt van de rijbaan.
  De kant van het paard die naar het midden van de rijbaan is gericht, noemen we de binnenzijde. De andere kant is dan de buitenzijde. Zo heb je ook een binnenbeen, binnen teugel etc.

  Wanneer de linker hand aan de binnenkant van de rijbaan is dan rijd je op de linker hand en omgekeerd.
  Wanneer je bijvoorbeeld op de linkerhand rijd en je wilt op de rechterhand gaan rijden dan kan je dit doen door bepaalde hoefslag figuren. Bijvoorbeeld de diagonaal (die verder nog uitgelegt worden). Dit noemt men van hand veranderen.

 • 17-04-2008 om 17:21 geschreven door horsefan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezondheid Tteam

  Praktijk

  Tteam onderscheidt zich van massage - die op spieren is gericht - doordat het inwerkt op het celniveau en het zenuwstelsel. Als we in praktijk kijken hoe we dit gegeven kunnen toepassen op paarden, moeten we beginnen bij het begin.

  Paarden die angst of pijn hebben, reageren hierop vanuit hun instinct. Ze kunnen daar volgens de TTeam op vier manieren op reageren:

 • door te vluchten (flight)
 • te vechten (fight)
 • te verstijven (freeze)
 • of flauw te vallen (faint)

  Vaak worden paarden die een van deze reacties vertonen - en wie heeft dat nog nooit meegemaakt - ten onrechte beschuldigd van opzettelijk verzet. Wanneer je echter weet dat deze reacties een neurologische - door het zenuwstelsel bepaalde - achtergrond hebben, is duidelijk dat een paard dit gedrag vertoont ondanks zichzelf. Door het gebruik van lichaamsbewustzijnstechnieken om een impuls via een nieuwe weg te geleiden, kan zo'n paniekreflex overwonnen worden. Positieve resultaten zijn te bereiken bij angst, pijn, rugklachten maar ook bij problemen als bijten, slaan, gedragsproblemen, trailerladen of bij het voorbereiden op dierenarts.

 • 17-04-2008 om 17:14 geschreven door horsefan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.western paardrijden

  Western paardrijden

  Zoals de klassieke of Engelse dressuur is afgeleid van de manoeuvres die de cavalerie in oorlogstijd moest uitvoeren, is de Western dressuur afgeleid van de manoeuvres die de cowboys tijdens hun werkzaamheden op en rond de ranches moeten uitvoeren.

  De grote variëteit aan werkzaamheden vroeg om een veelzijdig paard. Enerzijds moest het dier een rustig karakter hebben zodat de ruiter z'n aandacht bij het werk kon houden, anderzijds moest het in staat zijn explosief te reageren wanneer bijv. een op hol geslagen kudde gekeerd moest worden.Gedurende tientallen jaren is speciaal op deze eigenschappen gefokt.

  In hun vrije tijd hielden de cowboys wedstrijden. In eerste instantie waren dat de Rodeo's en races. De races werden voornamelijk gehouden in de dorpen en steden waarbij het parcours een rechte lijn was, meestal niet langer dan een kwart mijl.

  De ranch-paarden bleken superieur te zijn in die races. Door hun explosieve kracht waren het ware sprinters. Deze paarden werden "Steeldusts", "Billys" en "quarter of a mile running horses" genoemd, dat al gauw verbasterde tot "Quarter Horses".

  16-04-2008 om 18:42 geschreven door horsefan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het paard
  • Het paard

  Paarden bestaan al zeventig miljoen jaar.
  Dit is langer dan de mens.
  De mens heeft het paard gebruikt als voedsel, als vervoermiddel, als helper bij het werk en in de strijd, en als gezel voor onstpanning en sport..

   

   

   •  

    

   Het paard in de geschiedenis:

  Men denkt dat het paard vroeger ongeveer 30cm groot was. Je denkt misschien dat dat veel te klein is voor een paard. Maar wetenschappers hebben onderzoek gedaan en dit dier behoort inderdaad tot de paardenfamilie!

  Waarom is het paard dan zo veranderd?

  Wel het paard moest wel veranderen omdat er steeds minder eten was, en er lagen vijanden op de loer. Het paard moest dus sneller worden. Ook werd het paard groter.

  Nu ontstonden er ook verschillende soorten paarden.

  16-04-2008 om 18:41 geschreven door horsefan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inleiding

  heey iedereen,

  mijn site gaat over paarden enz.
  alles wat je ziet bij de: inhoud blog,
  dat is niet alles.
  je kan zoeken op mijn blog.
  als je er geen antwoord op vind,
  mail me dan en dan zal ik er iets bij opzetten

  veel succes!
  xxx Regina xxx

  16-04-2008 om 18:36 geschreven door horsefan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zadel en kopstuk

  Het zadel

   

  Er zijn verschillende zadelsoorten voor gespecialiseerde ruiterdisciplines, zoals springen, dressuur, shows, lange-afstandsritten en rennen. Maar voor een beginner is een veelzijdigheidszadel het beste. Zo een zadel is zodanig gemaakt zodat de lengte van de beugelriem veranderd kan worden. Zo blijven dijbeen en knie op het schutblad, zowel tijdens het springen als bij een normale lengte.

   

  Het hoofdstel

  Als u een vinger onder het hoofdstel langs het hoofd van het paard kunt schuiven, zit het los genoeg. Een te strak hoofdstel is heel ongemakkelijk voor het paard en kan pijnlijke plekken opleveren. Het frondeel is niet verstelbaar. U moet er dus voor zorgen dat u de juiste maat krijgt. Andere onderdelen zijn van gespen voorzien en dus verstelbaar. Tussen de keelriem en de ronde kaakbeenderen moet een ruimte van vier vingers zijn. Het bit moet aan weerskanten van de mond 7 mm uitsteken. Als het breder is, glijdt het door de mond en verliest het zijn effect. Als het smaller is, drukt het.

  16-04-2008 om 18:16 geschreven door horsefan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bouw van het paard
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De bouw van het paard

  De bouw van een paard is zeer belangrijk, zijn prestaties hangen er immers vanaf!

  Wat belangrijk is in verband met de bouw?

  • Vierkant kunnen staan
  • Symmetrische benen hebben (alle gewrichten even groot e.d)
  • Hoeven hebben die niet naar binnen en niet naar buiten staan
  • Geen gezwollen gewrichten hebben
  • Verticale benen hebben, dat betekent benen die recht naar beneden wijzen, geen zo gezegde O-benen
  • Stevige benen hebben
  • Een diepe borst hebben. (Zodat er genoeg ruimte voor de longen en het hart is.)
  • Krachtige achterhand hebben
  • De grote van het hoofd moet in verhouding met de rest van het lichaam staan en moet steunen op een krachtige hals welke weer steunt op stevige schuine schouders

  16-04-2008 om 14:41 geschreven door horsefan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!