Foto
Inhoud blog
  • Dag 27 Morlupo-Rome-Sint Pietersplein 40km
  • Warm onthaal op Sint Pietersplein
  • Warm onthaal op Sint Pietersplein
  • Warm onthaal op Sint Pietersplein
  • Dag 26 Ponzano-Morlupo 36km
    Gastenboek
  • dikke proficiat !
  • ge moet het maar doen....
  • Woehoe!
  • arrivo
  • een welgemeende bravissimo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Laatste commentaren
  • MEIQING (20160105meiqing)
        op Dag 26 Ponzano-Morlupo 36km
  • beats by dre on sale (redbottom2015)
        op Dag 26 Ponzano-Morlupo 36km
  • mont blanc pens (redbottom2015)
        op Verloren straatje in Bevagna
  • beats by dre on sale (redbottom2015)
        op Dag 24 Bevagna-Narni Scalo 60km
  • beats by dre cheap (redbottom2015)
        op Dag 23 Umbertide-Bevagna 69km
  • Op weg naar Rome
    For a Better Life fietstocht naar Rome
    23-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren straatje in Bevagna
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 19:06 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zicht op Assisi met toegevoegde waarde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 19:05 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zicht op Assisi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 19:04 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurschoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 19:03 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toe(be)vallige ontmoeting op weg naar Verghereto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 19:02 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen op het veerpont
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 19:00 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flamingo's in de Valli di Comecchio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 18:59 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurreservaat op weg naar Ravenna
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 18:58 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omwald Montagnana
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 18:57 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel (oude Jezuitenklooster) in Ferrara
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-07-2014 om 18:56 geschreven door Marc en Yvan  


    21-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 24 Bevagna-Narni Scalo 60km
    Beste lezers,
    Vandaag was de afspraak, vroeg opstaan en vroeg vertrekken om de warmte te snel af te zijn en om met een gerust gemoed de hellingen, en het waren er nogal wat, aan te vatten. De lucht zag er bij vertrek nogal bewolkt uit wat ons in eerste instantie vreugdevol stemde. Er stond wel wat tegenwind maar ook dat namen we voor lief overtuigd zijnde dat dit minder vermoeiend zou zijn dan de warmte die we de afgelopen dagen over ons kregen. Er stonden een viertal hellingen telkens van enkele kilometers op de menu. Met frisse moed en ook met frisse benen, we hadden een goede nacht achter de rug, leek de opdracht erg haalbaar. Inderdaad, we vorderden zeer gestaag maar kregen ondertussen stilaan de indruk dat het vandaag niet droog zou blijven. We kregen gelijk. Tijdens een oponthoud (gelukkig) in Massa Martana brak een zwaar onweer uit. Het water gutste uit de lucht. Wij zaten binnen, en we kunnen niet zeggen dat we gelukkig waren met de ontwikkelingen, maar als het toch moet gebeuren dan liever terwijl we onderdak waren.
    Na een tijdje werd het droog en we vertrokken met de idee dat het nu wel droog zou blijven. Dit was buiten de waard gerekend. Een tiental kilometer verder herstartte hetzelfde scenario. Gelukkig passeerden we op dat ogenblik een lokale supermarkt waar we konden schuilen. Jammer genoeg begon 5 minuten later de middagpauze. Het is op zulke ogenblikken dat je merkt dat er nog solidariteit tussen mensen bestaat. De (jonge) dames hebben ons ondanks hun middagpauze laten schuilen. We zijn hen daar zeer dankbaar voor want ook nu viel het water met bakken uit de lucht. Om niet in herhaling te vallen, we hebben nog tweemaal moeten schuilen voor acute regenval maar uiteindelijk zijn we toch aangekomen in Narni wat onze ambitie was. Beste lezer, u hebt het al begrepen, wij hebben vandaag meer oog gehad voor de onweders dan voor natuurschoon. Dit laatste is toch ook wel ten dele ingegeven door het gevoel dat Rome nu toch wel echt dichtbij komt en dat verblindt toch ook wel. Nu is het voor ons snel naar bed gaan geblazen want morgen wachten ook nog enkele stevige hellingen. Goedenacht.


    Verstuurd vanaf mijn iPad

    21-07-2014 om 22:04 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 23 Umbertide-Bevagna 69km
    Beste lezer,
    U hebt zoals u gemerkt hebt nog een verslag te goed van dag 23 van Umbertide naar Bevagna. Om welke duistere redenen dan ook hebben we dit verslag reeds 2-maal, u leest goed tweemaal geschreven en telkens is er iets mis gegaan bij het verzenden naar de blog. Wij kunnen ons suf denken naar het waarom hiervan, de haren uit onze dun bezette hoofden rukken, ontmoedigd de IPad aan de kant leggen en u verstoken laten van nieuws van onze trip, maar niets daarvan. Wij beginnen opnieuw in de hoop dat het deze keer lukt. We hebben het verslag deze keer in de vorm van een email naar onszelf gestuurd. Dit heeft tenminste het voordeel dat, mocht het toch niet lukken om het in de blog te krijgen we het morgen opnieuw kunnen proberen.
    Vandaag was voor ons een bijzondere dag. We zouden Assisi bereiken en erna voor ons onbekend terrein betreden. Na een ontbijt dat zoals, nog niet zolang geleden gebruikelijk was in Italië, bestond uit een heerlijke koffie of cappuccino, jammer genoeg vergezeld van een koek-achtige substantie met wat confituur, begonnen we aan onze trip. Het eerste deel speelde zich af  op lommerrijke wegen glooiend over de heuvels die de Tiber-vallei in deze omgeving afboorden. Het was prettig rijden hier, temeer omdat we erg enthousiast werden aangemoedigd door Italiaanse fietstoeristen die de grote woorden niet schuwden. "Il grandi" was er één van en ijdel als we zijn klonk het ons als muziek in de oren. Echter, na een 25-tal kilometers was dit mooie liedje uit. De met bomen afgezoomde wegen lieten we achter ons en we moesten een aantal stevige en pittige heuvels beklimmen zonder de beschermende schaduw. Dit kostte ons nogal wat moeite maar die werd dan ook beloond door een schitterend zicht op Assisi dat in de verte plots opdook als een lichtgevende vlek tegen de helling. Onwillekeurig deed dit beeld denken aan een liedje van Adamo, "Jerusalem, cocorico sur un rocher". Mooi! Nadien reden we zoals gezegd op nieuw terrein zij het dat nogal wat Belgen stadjes als Spello en Bevagna zeer goed kennen. We besloten te overnachten in het middeleeuws stadje Bevagna. Na het avondmaal zijn we snel naar onze kamer getrokken voor een goede nachtrust hetgeen we u ook wensen.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    21-07-2014 om 19:41 geschreven door Marc en Yvan  


    19-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 22 Pieve Santo Stefano-Umbertide 62km
    Beste lezer,

    U had het goed begrepen. Gisteren zaten we er wat door op het einde van een zeer vermoeiende dag. Zodoende spraken we af om het vandaag wat meer relaxed aan te pakken mede gezien het parcours van een totaal andere orde was. Één stevige helling van 4-8% en voor de rest glooiende wegen met een dalende tendens. We vertrokken rond 10u30 met toch nog wat zwaarte in de benen van afgelopen dag. De tocht verliep zoals verwacht, niet te moeilijk maar toch ook niet vanzelfsprekend gezien de warmte. Het landschap dat zich aan ons oog voltrok was weer bijzonder al was het maar om de tabak die hier in de Tiber-vallei nog op grote schaal geteeld wordt. We krijgen nu echt wel het gevoel dat onze tocht stilaan haar einde nadert. Her en der staan er wegwijzers die aangeven dat we Perugia en Assisi naderen en ook Rome komt reeds geregeld in beeld. De aandachtige lezer zal ondertussen wel al opgemerkt hebben dat we geen gemiddelde van 80 km per dag halen en dat we toch, zonder verdere tegenslag op 24 juli in Rome zullen aankomen. Welke mysterieuze berekening ligt hieraan ten grondslag? Wel, we hadden 3 rustdagen voorzien. Één aan de Bodensee, één in Ferrara en één rond Assisi. Door de pech die we hebben gehad met het weer en met de fiets hebben we besloten om na Sigmaringen geen extra rustdagen meer in te bouwen. Hierdoor steeg het aantal activiteitsdagen met twee waardoor het aantal af te leggen kilometers per dag kon gedrukt worden. We moeten ook niet flauw doen, de afgelegde kilometers met de trein hebben er ook toe bijgedragen dat we het wat rustiger aan konden doen. Vandaar. 
    Om terug te komen op onze tocht van vandaag, ze zou verder zonder geschiedenis verlopen zijn was het niet dat Marc af te rekenen kreeg met een lekke band. U zult zeggen wat is daar nu speciaal aan, een lekke band als je zulke afstanden aflegt. Wel, we hebben samen reeds zesduizend kilometer afgelegd en het is de eerste keer dat één van ons beiden af te rekenen kreeg met een lekke band. Na wat gesukkel, weliswaar met vaste hand, kregen we er een nieuwe band opgelegd zonder dat we de fiets verdere averij hebben doen oplopen. Voorwaar een prestatie. Nu verblijven we in Umbertide een typisch dorp in Umbria. Alles speelt zich, in ieder geval in de zomer, op straat af. Wat ons opvalt is dat het in deze streek heerlijk is om kind te zijn en om er van de derde leeftijd te zijn. Eenzaamheid, tenminste die indruk wekt men, kent men niet. We gaan nu rustig genieten van een avondmaal en wensen u ook een goede weekendavond toe. Geniet ervan en voor nadien, goedenacht.

    19-07-2014 om 20:16 geschreven door Marc en Yvan  


    18-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 21 Bivio Montegelli-Pieve di Santo Stefano 72km
    Beste lezer,

    Het beloofde een moeilijke dag te worden. Awel, "het" heeft woord gehouden. Vanochtend om 8u30 reeds afscheid genomen van ons hotel na een ontbijt uit het vuistje, overigens met een lekkere cappuccino. Onze drinkbussen gevuld want alles wat we uitzweten moeten we voortdurend vervangen. En weg waren we. Ik wil graag nog even terugkomen op onze ravitaillering. Eten is belangrijk, drinken echter minstens even noodzakelijk. Dit betekent dat we op gezette tijden onze voorraden moeten inslaan. Marc wil graag zijn suikervoorraden op peil houden en heeft steeds één of andere koffiekoek op zak. Voor mij is drinken belangrijker gezien mijn transpiratieniveau. Hierdoor moeten we dus constant in de gaten houden waar we ons kunnen bevoorraden. Een hele opdracht. Gelukkig kost het gekoelde water in de bars in Italië nauwelijks geld in vergelijking met bij ons. Vandaag hebben we gezien de omstandigheden nogal wat water ingedaan. Wat waren die omstandigheden dan. Een klimpartij van 49km lang. Afwisselende stijgingspercentages tussen 2% en 8% en een loodzware hitte met weinig schaduw, weliswaar werd de klim spaarzaam afgewisseld met een afdaling die voor enig soelaas zorgde. Dit was onze menu voor vandaag. Onze inschatting van afstand, die de vorige dagen gebaseerd was op een vlak terrein werd vandaag volledig onderuit gehaald. Één kilometer had plots een andere dimensie. Afstand werd niet meer aangegeven in eenheden van lengte maar in eenheden van tijd. Hier zijn we blijkbaar niet zo goed in. De tijd verstreek sneller dan onze bewegingen op het terrein. Dit leidde ertoe dat we niet zoals gepland gestopt zijn in Sansepolcro maar in Pieve di Santo Stefano. We kunnen nog even verder gaan met onze (mijn) toestand te vergelijken met pijpen en kaarsen maar na een verkwikkende douche en met het besef dat het zwaarste van onze tocht nu toch wel achter de rug is is de "moral" ondertussen alweer voor een groot stuk terug. Nu gaan we genieten van een, waarschijnlijk, heerlijk Italiaans avondmaal en we zullen nadien niet lang wachten met op zoek te gaan naar een goede nachtrust. Wij wensen u van harte hetzelfde.

    18-07-2014 om 21:47 geschreven door Marc en Yvan  


    17-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20 Mangliore-Bivio Montegelli 77km
    Beste lezer, 

    Na afscheid genomen te hebben van onze zeer enthousiaste gastheer, iets wat enige tijd in beslag nam, en niet zonder dat onze zakken gevuld waren met zelfgebakken lokale koekjes, trokken wij op weg naar Ravenna. Stad van de wereldbekende en in zeer goede staat zijnde mozaïeken uit de oudheid. Gezien we tijdens ons vorig bezoek uitgebreid deze kunstschatten bezocht hadden hebben we ze deze keer links laten liggen en hebben we relatief vlot de stad doorkruist. Grote steden zijn altijd nogal heikel om je weg te vinden. Dit lukte ons vandaag echter wonderwel. Daarna begaven we ons op weg naar de Appenijnen. De aanloop was aanvankelijk nog vlak en de wind, hoewel zacht blies toch vanuit de goede richting. Alles liep dus van een leien dakje. Weinig verwondering wekkends. Meestal grote verbindingswegen waar de enige opdracht was ze zo snel mogelijk achter ons te laten. We hebben ons dan ook van deze taak gekweten. Na een vijftigtal kilometers was echter het schone liedje van de vlakke wegen uit. Het landschap begon te glooien. Idyllisch dat wel maar de hellingen waren we niet meer gewoon. Toch weer even wennen. Morgen wacht ons de op onze tocht hoogste pas van de Appenijnen. Hierover morgen meer, maar als we deze hindernis geslecht hebben zullen we een belangrijke stap gezet hebben op weg naar ons einddoel. Deze opdracht verondersteld uitgeruste trekkers vandaar dat wij ons voorbereiden op onze nachtrust, echter niet zonder u een goede nachtrust gewenst te hebben.

    17-07-2014 om 21:35 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19 Ferrara-Mangliore 76km
    Beste lezer,

    Na de stad van de Italiaanse Renaissance achter ons gelaten te hebben begonnen we aan onze laatste volledige dag Po-vlakte. Weinig verschillen met de twee voorgaande dagen. We werden als fietsers volledig opgenomen in het landschap. We evolueerden van dorp tot dorp zonder dat we de gang van zaken ook maar enigszins veranderden. Steevast werd de rust op het dorpsplein in enige mate verstoord door de 
    (gepensioneerde) bezoekers van de lokale bar die met het nodige misbaar hun waarheid uitdroegen. Ons was in het beste geval enige nieuwsgierige blik gegund, het leven ging hier gewoon zijn gang. Weinig plaatsen waar dit zich zo uitgesproken afspeelt. Onze doortocht op de wegen werd hooguit verstoord door een tractor die hooi of stro naar de schuur bracht. In tegenstelling met de vorige dagen zijn de dorpen, in dit deel van de Po-vlakte,met elkaar verbonden met eindeloos lijkende rechte wegen die bijdroegen aan het gevoel van saaiheid dat ons (ten onrechte) bij momenten overviel. Vanwaar dat ten onrechte? De omgeving was van een uitzonderlijke schoonheid, juist omwille van de rust die het uitstraalde. Onze tocht eindigde ten slotte op enkele kilometers van de Adriatische kust. Hier bevindt zich ook één van de mooiste natuurparken van zijn soort. De Valli di Comácchio. Een zeldzaam vogelreservaat met ook uitzonderlijke begroeiingen die eigen zijn aan brak water. Wij waren bij de gelukkigen die naast dit gebied konden fietsen en genieten. Onze reis vandaag bracht ons uiteindelijk bij een zeer fiere Romagnolien. Een inwoner van Emilia Romagna. Ontroerend om getuige te mogen zijn het enthousiasme waarmee hij zijn streek bewierrookte. Hij deed dit in een onberispelijk Frans, iets wat in Italië eerder uitzondering dan regel is. Dit brengt ons bij het het ogenblik waarop wij naar bed gaan niet zonder u een goedenacht gewenst te hebben.

    17-07-2014 om 00:00 geschreven door Marc en Yvan  


    15-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 18 Montagnana-Ferrara
    Beste lezer,

    Vooraleer u schertsend tegen uw buurman zegt, " En hoeveel daarvan waren er met de trein?", kan ik u geruststellen, geen enkele. Wij hebben vandaag de verplaatsing tussen twee zeer mooie renaissance steden op eigen kracht, met behulp van onze fietsen die ons vandaag niet in de steek gelaten hebben, gedaan. Heerlijke tocht door een vruchtbaar landbouwgebied waar de akkers enkel afgewisseld werden door kleine en iets grotere dorpen. Vooraleer we verder inzoomen op onze fietstocht toch nog enige reflectie op het verslag van gisteren. We nemen niets terug van onze lof op het hotel waar we de afgelopen nacht vertoefd hebben maar, wacht niet om uw linnen te wassen of te laten wassen tot u in dit hotel komt. De prijs/kwaliteit verhouding wordt dan met name sterk door elkaar geschud en de prijs die we gisteren toekenden wordt dan snel ingetrokken. Dus, zolang u niet laat wassen blijft onze aanbeveling overeind maar met was erbij bevelen we u aan: blijf er weg!
    Genoeg gezeurd nu. Vandaag was op weervlak een uitstekende dag. Droog, niet te warm en een zijwind die niet storend was. We legden snel de eerste kilometers af en hadden het gevoel dat het vanzelf ging. Middagpauze gehouden in Lerinara een stadje met een erg mooi plein. Wat gedronken, een pasta gegeten, alles aan zeer democratische prijzen en onze weg verdergezet richting Ferrara. In Fratta Polesine passeerden we Mulino al Pizzon. Een klein hotelletje met annex een zeer goed restaurant. Uw dienaar had hier 4 jaar geleden bij een vorige tocht nog zeer lekker gegeten en in schitterend omstandigheden overnacht. Het restaurant had vandaag spijtig genoeg rustdag. Echter toen we even halt hielden stopte de eigenaar met zijn echtgenote. Het was een hartelijk en blij weerzien. Vandaar reden we dan zonder veel verder oponthoud verder tot Ferrara. Hier slapen we in een tot hotel omgebouwd Jezuïetenklooster. Marc, met zijn ervaringen in Orval voelde zich hier onmiddellijk thuis. Ferrara is relatief onbekend in ons vaderland. Ook hier moeten we zeggen dat dit zeer ten onrechte is. Vooraleer u ons verdenkt te werken voor de Italiaanse toeristische dienst gaan wij u, voor we zelf onder wol kruipen, (wat een beeld in deze omstandigheden) snel een goedenacht wensen.

    15-07-2014 om 22:58 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17 Serrevalle-Montagnana 60km+60km
    Beste lezer,

    U zult raar opkijken bij het lezen van de titel van dit verslag en terecht. Vooraleer u stopt met lezen met de idee dat de fietsers het nu mentaal toch wel erg moeilijk krijgen, gezien de ogenschijnlijke onzin die ze uitkramen, toch even dit. U herinnert zich dat de fiets van de schrijver enig mankement vertoonde dat dringend moest opgelost worden. Voeg daarbij de neerkletsende regen die ons bestookte toen we onze trip voor vandaag wilden aanvatten en u kunt enig begrip opbrengen, tenminste dat hopen we, voor het feit dat we hulp gezocht hebben bij Trenitalia om ons zo snel mogelijk bij een fietshersteller te brengen. Zodoende hebben we, en we zijn daar niet trots op nogmaals de trein genomen voor 60, weliswaar vlakke kilometers. Onze excuses hiervoor. Wij beloven u dat we dit niet doen zonder dat er hoogste nood is. Om één en ander goed te maken hebben we, nadat het rijwiel terug in rijdende staat was, er een flinke klets op gegeven. We zijn in Verona om 13u30 vertrokken en hebben in één ruk het traject tussen Verona en Montagnana afgelegd. 60km in 3u45 is niet niks gezien we, naast ons lichamelijk gewicht, het gewicht van de fiets en daarbovenop de bagage van plaats A naar plaats B moeten zeulen. We hebben onze frustratie van wat we ervaren als tegenslag in één keer van ons afgefietst. Heerlijk! Dit is de derde keer respectievelijk tweede keer dat we Montagnana met de fiets aandoen en nog steeds verwondert, dit voor de doorsnee Belg onbekend stadje, opnieuw. Volledig middeleeuws ommuurd, wat op zichzelf al zeer indrukwekkend is, maar daarnaast een bijzonder mooi stadsplein dat renaissance ademt en bij verder zoeken ook nog een zeer mooi Palazzo. Zonde dat dit niet meer bezocht wordt. Daarnaast zijn we terecht gekomen in een pareltje van van een hotel. Twee verblijven op rij een prijs kunnen uitreiken voor beste kwaliteit-prijsverhouding dat heet geluk hebben. Gisteren was het voor de budgetzoeker, vandaag voor de meerwaardezoeker. Ons hotel, waar Marc een zeer scherpe prijs onderhandelde, is een staaltje van klassieke degelijkheid en klasse met zeer mooie staaltjes van meubilair. Zeker een aanrader voor de bezoeker van de omgeving. Kom eens logeren in Montagnana en bezoek van hieruit Verona, Ferrara en het ietwat verder gelegen Gardameer. Toch zoals gisteren wat reclame voor het huis waar we toeven. De naam van het hotel is Aldo Moro. Neen, het is niet wat u denkt gelinkt aan de vermoorde Italiaanse politicus maar aan zijn naamgenoot, de vader van de huidige eigenaar. Dit is een echte aanrader. Doen! Vooraleer ik te lyrisch word ga ik het hier bij laten. Goedenacht.

    15-07-2014 om 22:15 geschreven door Marc en Yvan  


    14-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pour nos amis Français
    Coucou Vony, Marie, Bernard et René,

    Nous y serons aussi, nous sommes aujourd'hui á Montagnana environ 700km de Rome. Nous serons au  rendez-vous probablement déja le jeudi 24 Juillet. Bonne Fête Nationale pourriez vous faire nos compliments au Président de la République Mr. François Hollande.

    A bientôt,

    Marc et Yvan.

    14-07-2014 om 23:55 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16 Mattarello-Serravalle 40km
    Beste lezer,

    U zult wellicht niet echt verbaasd zijn dat onze tocht van vandaag slechts 40 km bedraagt. Dit heeft uiteraard alles te maken met de fietsproblemen. Na een bezoek aan wat men hier bicigrill of bicibar noemt, een beetje te vergelijken met Touring Wegenhulp of VAB voor fietsen maar dan stationair, bleek dat de oorzaak van het euvel waar ik gisteren mee te maken had een defecte ketting was. De ketting is dan door een zeer behulpzame jongeman voorlopig hersteld. Dit betekent echter dat we morgen waarschijnlijk nog een bezoek aan een professionele  fietsenmaker moeten brengen voor volledig herstel. We zien wel hoe we dit oplossen. Een fietsreis van dit gehalte is moeilijk te realiseren zonder dit soort Ad hoc op te lossen problemen. Hier onderscheidt zich de fietstrekker van de doorsnee toerist. U zult hier morgen meer over horen. Deze omstandigheden brachten ons bij een zeer mooie B&B in Sarrevalle. Een jong gezin dat een oud huis heeft omgebouwd tot een mooie gezinswoning met bijkomend een aantal kamers om aan zeer democratische prijzen te verhuren. Een echte aanrader voor de passant of voor diegene die in de buurt van Trento, Rovereto alsook het Gardameer en niet eens zover van Verona en Montagnana een budgetvakantie plant. Toch even reclame de B&B heet Al Monumento, zeker een aanrader. Ook hebben we hier kennis gemaakt met een medebewoner. Een jongeman uit Sardinië die de wereld afreist om industriële bakkerijovens te installeren en momenteel werkzaam is in Ala een stadje op een boogscheut van hier. Luc, ik heb hem jouw coordinaten gegeven. Overigens gaan we nu samen met hem naar de finale van de wereldbeker voetbal kijken. Dus beste lezer wens ik u nu reeds een goedenacht ook al is dit momenteel nog niet ons deel.

    14-07-2014 om 08:17 geschreven door Marc en Yvan  




    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs