Foto
Inhoud blog
  • Dag 27 Morlupo-Rome-Sint Pietersplein 40km
  • Warm onthaal op Sint Pietersplein
  • Warm onthaal op Sint Pietersplein
  • Warm onthaal op Sint Pietersplein
  • Dag 26 Ponzano-Morlupo 36km
    Gastenboek
  • dikke proficiat !
  • ge moet het maar doen....
  • Woehoe!
  • arrivo
  • een welgemeende bravissimo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Laatste commentaren
  • MEIQING (20160105meiqing)
        op Dag 26 Ponzano-Morlupo 36km
  • beats by dre on sale (redbottom2015)
        op Dag 26 Ponzano-Morlupo 36km
  • mont blanc pens (redbottom2015)
        op Verloren straatje in Bevagna
  • beats by dre on sale (redbottom2015)
        op Dag 24 Bevagna-Narni Scalo 60km
  • beats by dre cheap (redbottom2015)
        op Dag 23 Umbertide-Bevagna 69km
  • Op weg naar Rome
    For a Better Life fietstocht naar Rome
    03-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6 Biebesheim-Walldorf 76km
    Beste lezer,

    Ook vandaag hebben we met gepaste ijver onze opdracht vervuld. Was dit eenvoudig? Absoluut niet! Hieruit zou je mogen besluiten dat betrokkenen toch niet helemaal toerekeningsvatbaar zijn. Wie fietst er nu in Godsnaam, zonder economisch nut, 2000km en omschrijft deze zelfopgelegde opdracht dan als zwaar. Wat mogen de beweegredenen voor zulke tocht dan toch zijn? Behoudens eerder oppervlakkige redenen als conditieverwerving, gezondheidsoefening ( alhoewel nogal wat professionals dit afraden juist omwille van gezondheidsredenen) sportieve uitdaging hebben Marc en ik besloten dat de belangrijkste reden voor onze tocht het onderweg zijn is. Wij zijn samen onderweg. Hoe dikwijls hebben de ouderen en misschien ook enkele jongeren onder ons dit gezongen. Dit in tegenstelling met de naam van onze blog. "Op weg naar Rome". "Op weg zijn" focust op het doel van de activiteit: in Rome aankomen. "Onderweg zijn" focust op de activiteit die wellicht en hopelijk zal uitmonden in aankomen in Rome. Dit geeft dimensie aan wat wij nu doen en maakt van de opdracht zoals wij die hebben voorgenomen iedere dag opnieuw een uitdaging met eigen aspecten. Plezier wisselt af met gekreun. Zadelpijn wordt verzacht door nieuwe ervaringen, telkens opnieuw in andere omgevingen, velden vol rijke gewassen, bossen met een serenade van vogels zoals je ze niet meer hoort, lieflijke dorpjes en vervelende steden waar het quasi onmogelijk is de weg te vinden.
    Genoeg nu met de beschouwingen. Vandaag hebben wij de Rijn verlaten en zijn via vlakke wegen zonder hellingen door een mooi en lieflijk stuk Duitsland gereden namelijk de BovenRijnvlakte. Zoals gezegd schitterend landbouwgebied. We passeerden Ladenburg, een juweeltje, op weg naar Heidelberg. Deze maal zijn we zonder noemenswaardige problemen, in tegenstelling met de vorige keer, deze universiteitsstad kunnen doorrijden. Zodoende bereikten we onze overnachtingsplaats Walldorf om 17u30 wat ons toelaat te genieten van een bijzonder mooie avond op een aangenaam terras. Voor het fietsen is het lichaam belangrijk maar een vermoeide geest moet ook absoluut voorkomen worden. Wees gerust, Marc en ik slagen hierin. Wij wensen u overigens ook een weldoende nachtrust.
    Hierna volgt nog een serie van sfeer evokerende foto's.




    Verstuurd vanaf mijn iPad

    03-07-2014 om 23:11 geschreven door Marc en Yvan  


    02-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 Andernach-Bingen 93km
    Beste lezer,

    Vanochtend was de zon van de partij. Terwijl ik dit schrijf vraag ik mij af waarom ik dit neerpen. Waarom is het weer een constante bron van vreugde, ergernis, opwinding... Veronderstel we luisteren mee met het standaardgesprek op kantoor wanneer een collega terug komt van vakantie. Wat zijn de standaardvragen die gesteld worden? "Hoe was het weer?" komt altijd op nummer 1. Meestal ook eindigt het gesprek met dit thema. Nooit of zelden hoor je een vraag die erom doet. Zoals " Heb je het gevoel dat jij en jouw gezin ontspanningsmomenten hebben meegemaakt die zullen blijven doorwerken?" of " Heb je even tijd gehad om de belangrijke zaken van de minder belangrijke te kunnen onderscheiden?" Neen, het weer speelt altijd een hoofdrol. Jammer. 
    Echter, als ik schrijf dat vanochtend de zon van de partij was schreef ik dit in de context van de fietser. Fietsen in de regen namelijk is een horror en zoals ik dit al aangaf is ons dit vandaag gespaard gebleven. Wat is dan wel ons deel geweest? Rustig aan de boorden van de Rijn gereden met een zachte bries in het voordeel. Schitterend dus! Namen als Koblenz, Boppard, Bacharach gleden aan onze ogen voorbij als ware we passagiers van de talrijke cruiseschepen die de Rijn bevaren. Ook zijn we de Lorelei voorbij gereden. Deugdzaam als we zijn hebben de sirenenzangen geen effect op ons gehad. Of dit alleen met deugdzaamheid te maken had dan wel met de ambitie om klaar te zitten als de Duivels aan hun wedstrijd tegen de VS zullen beginnen laat ik in het midden. Op het resultaat van de wedstrijd zullen we morgen even ingaan. Wat ook dit resultaat zal zijn wij wensen u een verkwikkende nachtrust.

    02-07-2014 om 22:18 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 Bingen-Biebesheim 70km
    Beste lezer,
    Soms keren overwinningen zich tegen je. Ik weet wel, de context is anders maar toch. Vandaag hadden wij last van de verlengingen van de voetbalwedstrijd waar het echt om te doen was. Ondanks het feit dat de Duivels na een spetterende wedstrijd de schitterend ploeg van de VS huiswaarts stuurden waren de gevolgen voor ons nefast. Het fietsen kostte meer moeite dan anders. Vandaag keerden we de Rijn even de rug toe en we reden door, opnieuw, een bijzonder mooi landbouwgebied met glooiende hellingen. De weg was geregeld bezaaid met resten geoogst graan met een schitterende gouden kleur. Heerlijk! Maar toch, het lukte niet zoals we verwachtten. De pedalen wilden niet echt mee.
    Hierdoor besloten we, nadat we de Rijn bij Nierstein met een veerpont hadden overgestoken, snel een overnachtingsplaats te zoeken. Die vonden we in Biebesheim. Van hieruit kunnen we dan morgen door de Bovenrijnvlakte fietsen die ons veel rust en landelijke stilte belooft,
    hierover morgen meer. Wij wensen u een goede nacht.

    02-07-2014 om 00:00 geschreven door Marc en Yvan  


    30-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 Zülpich-Andernach 83km
    Beste lezer,
    Na twee regendagen is het vandaag droog maar erg winderig geweest. Een hele opluchting zult u denken en dat klopt ook nog. Bovendien en dat is een niet onbelangrijk detail blies de wind vanuit de goede richting. Iedereen weet wat dit betekent als fietsers dit schrijven. Inderdaad wij hebben veel rugwind gehad. Leuk! Hieruit echter besluiten dat de tocht vandaag een fluitje van een cent was is echter te kort door de bocht. Fietsers moeten wel altijd blijven trappen zoniet, wind of geen wind, ga je geen meter vooruit. Bovendien was het parcours vandaag op bepaalde plaatsen nogal stevig met hellingen gaande tot 7%. Naast deze hellingen waren er nogal veel en lange stroken vals plat. De niet fietser interpreteert deze omschrijving als zacht stijgend, voor de fietser zit er echter iets heimelijk aan deze situatie die niet toevallig "vals" wordt geheten. Je ziet deze stroken nooit naderen maar voelt ze des te meer. Je fiets wil niet meer mee en je hebt het gevoel dat er in je dijen gebeten wordt. Je ziet ook nooit het einde ervan, hoewel je dikwijls denkt dat je er bent. Je voelt alleen het einde en dat ligt altijd verder dan wat je inschat. Genoeg gezeurd nu. We zijn vandaag door een heerlijk stuk agrarisch gebied afgewisseld met mooie stukken bos gereden. Dit alles met dank aan Dhr. Reitsma auteur van onze gids die ons door dit pareltje landschap geloodst heeft. Schitterend geasfalteerde landbouwwegen die uiteindelijk uitmondden in een afdaling in de Rijnvallei, waren ons deel. Langs de Rijn aangekomen kruisten we als eerste stadje Remagen bekend om zijn brug die door de bevolking op het einde van W.O.II niet opgeblazen werd ondanks een andersluidend bevel. Hierdoor konden de geallieerden veel sneller dan verwacht de Rijn oversteken. De restanten van deze brug zijn nog steeds te zien. Van hieruit zetten we onze koers verder langs de Rijn en zijn vandaag gestopt in Andernach een relatief groot centrum maar met alle eigenschappen van een aan de Rijn grenzend plaatsje. Je waant je aan de zee met de terrasjes en alles erop en eraan. Dit alles overgoten met een sausje van Duitse gemütlichkeit.
    Tot morgen en maak er een prettige avond van al dan niet met voetbal.

    30-06-2014 om 00:00 geschreven door Marc en Yvan  


    29-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 Kanne-Zülpich 96km
    Beste lezer,

    Na een deugddoende en lange nacht was het vanochtend weer een natte bedoening. Onze opdracht was om in Düren op de route van onze onvolprezen Reitsma-gids Amsterdam-Rome te komen. Wat op de kaart de eenvoud zelve lijkt bleek in de praktijk een zeer moeilijke oefening te zijn. We moesten twee relatief grote steden doorkruisen m.n. Maastricht en Aken. Mens wat heeft dit tijd gevraagd. Op zulke ogenblikken ontdek je hoe weinig mensen hun omgeving nog kennen. Gelukkig was het regenen tijdens deze zoektocht gestopt, eigenlijk zonder dat we er erg in hadden. We hebben zelfs enkele stralen zon gezien hetgeen uiteraard het gemoed deugd deed. Het was een eind in de namiddag voordat we, zonder om de haverklap naar de weg te vragen, koers konden zetten naar Düren. En dan plots ontdek je dat het niet allemaal gore ellende is. Ondanks de regen die ons, na een halve dag droog weer, opnieuw gezelschap hield reden we met grote snelheid richting Düren. Wat was het geheim? We hadden een sterke wind in de rug die ons richting Reitsma-route blies. Het is op die ogenblikken dat een mens ontdekt dat in de moeilijke momenten er steeds wel een lichtpunt is dat het de moeite waard maakt om voort te strijden. Dat hebben we dan ook gedaan en zijn met de begeleiding van Reitsma in Zülpich aangekomen waar we in een knus hotel met een lekkere keuken verblijven. Samenvattend kunnen we stellen dat, ondanks het geen dankbaar stuk van het parcours is dat we vandaag gereden hebben, we nu toch het gevoel hebben dat we echt weg zijn. Morgen hoort u er meer van.

    29-06-2014 om 21:59 geschreven door Marc en Yvan  


    28-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 1 Rotselaar Kanne 92km
    Beste lezer,
    Kanne u hebt het goed gelezen. We zitten in Kanne of all places. U zult zich afvragen hoe zijn ze daar in Godsnaam beland. 
    De dag begon schitterend! Wim Claes had ons en een hele bunch sympathisanten uitgenodigd op een uitgebreid ontbijt. Bedoeling was ons een onvergetelijk uitwuifmoment te bezorgen. En of hij daarin geslaagd is. Om 9u30 (45 minuten na planning) zijn we dan onder luid applaus vertrokken. Na het verplichte bezoek aan de basiliek van Scherpenheuvel reden we gezwind richting Hasselt. Alles liep zoals gepland. Echter de Heer zalft en slaat. Vandaag heeft hij geslagen. Even vóór we Stevoort bereikten begon het te regenen. Het is niet meer gestopt! Om een saai nat fietspad naast een steenweg met druk rijdend verkeer te vermijden hebben we de knooppuntenroute richting Nederlandse grens gevolgd, niet nadat we eerst beslist hadden om onze (natte) tocht voor vandaag te beëindigen in Maastricht. Ondanks de regen werd het toch nog een leuke tocht. Totdat we ontdekten dat de hotelaccomodatie in Maastricht volboekt was. En nu beste lezer komen we terug bij Kanne. Wij verblijven in het hotel " Kanne en Kruike" het enige hotel met nog kamers vrij. Dus zijn we uitgeweken naar Kanne. Overigens na een deugddoende douche en voor Marc een deugddoend ligbad hebben we hier ter plaatse ook kunnen eten. Het dient gezegd het eten was in kannen en kruiken. Morgen zetten we onze tocht verder in de hoop dat we ten minste een halve dag droog weer hebben. Hierover leest u morgen meer. 
    PS. Vandaag was het echt geen weer voor foto's. Hopelijk beterschap morgen.

    28-06-2014 om 20:57 geschreven door Marc en Yvan  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goed vertrokken en uitgewuifd door vele supporters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-06-2014 om 10:47 geschreven door Marc en Yvan  


    27-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 1 dag alvorens officiële start
    Nog 1 dag en dan vertrekken we naar Rome. We zijn volledig voorbereid. De laatste hand wordt gelegd aan de bagage. De fietskledij wordt straks opgehaald.


    27-06-2014 om 09:08 geschreven door Marc en Yvan  


    11-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juni, vertrek in Rotselaar
    Ontbijt vanaf 8.00 uur
    officieel vertrek vanaf 8.45 uur!

    Iedereen welkom

    Adres: Wingepark 20, 3110 Rotselaar

    11-06-2014 om 16:29 geschreven door Marc en Yvan  


    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog 23 dagen en we vertrekken naar Rome
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag 5 juni. Nog 23 dagen duchtig trainen vooraleer we de tocht naar Rome aanvangen.

    Er zijn al heel wat giften binnengekomen. Alleszins de moeite om ons startklaar te maken!

    Wenst u meer te weten? 28 juni vertrekken we bij JAVA, Wingepark 20, Rotselaar.





    Bijlagen:
    per fiets naar Rome verso.jpg (107 KB)   

    05-06-2014 om 20:04 geschreven door Marc en Yvan  




    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs