ophangsystemen
Inhoud blog
 • Soorten
 • Waarom kiezen voor een ophangsysteem?
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Overzicht ophangsystemen schilderijen, menu's, kunst, tv's en meer...
  29-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kiezen voor een ophangsysteem?

  Ophangsystemen


  ophangsysteem
  Er bestaan veel soorten ophangsystemen, dat is duidelijk. Je kan een ophangsysteem gebruiken om schilderijen op te hangen, menu's in je restaurant te etalleren of zelfs om fietsen en tv's aan te hangen. Op deze blog bespreken we de verschillende methoden. Je vindt er uitleg over de vele mogelijkheden en bespreken de voordelen en nadelen, soorten, prijzen en veiligheid van verschillende fabrikanten. Heb je een vraagje over ophangsystemen, dan mag je ons gerust een mailtje sturen! We helpen je graag verder.  Je kent het vast wel, alles is prachtig geschilderd, je plafondbekleding is net vernieuwd, de muren zijn mooi behangen en dan moet je plots een kader ophangen en de drilboor bovenhalen om de muren te beschadigen. Met een ophangsysteem is dat eindelijk voorgoed verleden tijd! Je hoeft dit systeem eenmalig op of in je plafondbekleding te plaatsen en vervolgens hoef je nooit meer te boren in de muur. Een ophangsysteem kan op elk type plafond bevestigd worden.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soorten

  Ophangsysteem schilderijen

  Een schilderij is vaak de eyecatcher van een bepaalde ruimte, Het schilderij bepaalt de sfeer. Het ophangen van een schilderij is daarom erg belangrijk, je wilt natuurlijk dat dit goed gebeurt.
  Voordat je een schilderij ophangt moet je rekening houden met een aantal punten; Schat de hoogte waarop een schilderij moet hangen goed in, Kies voor een schilderij wat bij de ruimte past ( een groot doek vergroot, een klein doek verkleind) en kijk naar de belichting van een schilderij indien nodig verander dit.
  De makkelijkste manier om een schilderij op te hangen is door een paar gaten in de muur te boren, dit is niet mooi.

  Als je kiest voor een speciaal ophangsysteem voor een schilderij maak je een goede keuze. Je kunt onbeperkt wisselen van schilderij en je zult nooit tegen lelijke gaten aankijken.

  Tv ophangen

  Tegenwoordig bestaan er schitterende tv´s je hebt plasma,lcd, led en nog diverse andere types. Al deze tv´s hebben één overeenkomst,ze zijn dunner als een gemiddeld boek. Om met veel plezier televisie te kijken is het makkelijk om deze op te hangen door middel van een van de bestaande ophangsystemen. Voor elke maat is er een passend systeem. Bij het kopen van een ophangsysteem is et belangrijk dat je de afmetingen en het gewicht van je tv weet. De meeste systemen hebben een optie om de tv te kantelen, recht of schuin het is allebei mogelijk. Het voordeel is dat je zeker weet dat je televisie goed en veilig vast hangt, je hoeft geen tv meubel meer neer te zetten en ook alle snoertjes en draden zijn makkelijk weg te werken. De kosten van een ophangsysteem vallen in het niet bij het plezier wat je eraan beleeft.


  Fotolijst ophangen

  Het boren en schroeven voor een lijst is verleden tijd. Het is hartstikke makkelijk om gebruik te maken van een van de verkrijgbare ophangsystemen, zo kun je nog een keer van lijst wisselen ook! Het systeem heeft dezelfde werkwijze als de meeste schilderij ophangsystemen.

  Hoe werkt het?

  Bij de ophangsystemen zit een rail, deze kun je eenvoudig bevestigen aan een muur of aan het plafond. Je bevestigd een stuk staaldraad of koord aan het systeem en haakt dan een haak aan het draad. Op de haak kan je fotolijst hangen, van een afstand lijkt het op een zwevende fotolijst. Mooi en praktisch.


  Parasol aan de muur

  Wist je dat er zelfs systemen bestaan om je parasol aan de muur te hangen? Een muurparasol is bijzonder praktisch en doet je heelwat plaats besparen. De parasolvoet zit niet meer in de weg en je hebt ook geen last meer van die vervelende paal. Een muurparasol is bovendien ook even goedkoop als een gewone parasol en gaat door zijn kwalitatieve bevestiging in de muur een pak langer mee dan de klassieke vrijstaande parasol.

  Fiets ophangsystemen

  Heb je beperkte ruimte in de schuur of berging? Of wil je je fiets netjes opbergen? Koop een van de ophangsystemen en je fiets hangt netjes en veilig aan de muur. Er zijn verschillende ophangsystemen op de markt, zo kun je je fiets bijvoorbeeld horizontaal of verticaal ophangen. Er zijn ook zogenaamde takel ophangsystemen, makkelijk bij het poetsen van je fiets of het repareren van een lekke band. Als je een van de ophangsystemen gebruikt ben je er zeker van dat je fiets veilig hangt en zo min mogelijk kans loopt op beschadiging.

  Archief per week
 • 29/04-05/05 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!