Seppe heet je welkom op deze weblog, Kemp heet je welkom op deze weblog, Doreen heet je welkom op deze we
Inhoud blog
  • Coctail à la seppe
  • Misschien ben jij de duizendste bezoeker deze maand!
  • Panacotta met frambozencoulis en gecarameliseerde appeltjes
  • 10.000 bezoekers, dat moet je verdienen
  • Gezonder frieten bakken met slechts één lepel olie
  • Heb jij een lievelings gerecht of kun je niet kiezen?
  • De grote groentenuitdaging: groenten koken voor kinderen
  • Snelle ijstaart met butterscotch-saus
  • Wat seppe het allerliefste eet
  • Geweldige schotel met ham of hesp , aardappelen en eieren. Bakken of wokken. Super voor kinderen
  • Top 7 kookboeken: onze favoriete kookboeken. Een tip voor een kerstgeschenk?
  • Kerstavond: fazant op het kerstmenu, goed alternatief voor kalkoen
  • Gegratineerde ovenschotel met prei, wortelen, aardappelen, gehakt en eventueel wat spek
  • Soep van zoete aardappel en chorizo: heerlijke, pittige en stevige soep
  • gepaneerde vis met broccoli puree witloofsalade en tartaarsaus
  • 4000 bezoekers op onze weblog
  • cordon-bleu, spruitjes en puree
  • scones
  • Risotto (risotto met groentjes en risotto met venkel)
  • Halloweensoep: tomatensoep met spinnen (gehaktballetjes met spaghetti)
  • zwarte halloween spaghetti
  • gebakken visfilet op aardappelen en bospaddestoelen
  • Gebakken & gegratineerde oesters
  • De lekkerste fazant die er is: fazant met gehakt in een romige saus met spek, champignons & druiven
  • eenvoudige worstenbroodjes voor kinderen
  • zeer eenvoudig recept voor Vlaamse stoverij, stoofvlees of stoofkarbonaden: vooraf aanbakken van het vlees niet meer nodig
  • de beste pistolets van België (vervolg) van overgrootvader over grootvader over vader over zoon......
  • huis beaudega: gastvrijheid ten top & schitterende spaanse (en andere) wijnen
  • Mooie recepten van de kinderen van de klas van Greet & Martine in de Sterrespits te Gent
  • Proefdagen De Sterrespits. Nikita: zachte zwarte chocoladetaart
    Zoeken in blog

    Rondvraag / Poll
    Hoe vind je deze kookweblog?
    Heel goed
    Goed
    Gewoon
    Slecht
    Heel slecht
    Bekijk resultaat

    waar je ons terugvindt en onderaan onze andere website
  • recepten.start.be
  • recepten.go2.be
  • recepten.2link.be
  • Onze eerste website met heel wat (familie-)recepten
  • onze Kookweblog
    kook- en eetavonturen van Doreen & Luk
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle ijstaart met butterscotch-saus
    Dit is mijn lokale versie van Nigella Lawson's roomijstaart uit haar Nigella Express kookboek. Het is een eenvoudig en snel te maken ijstaart die ideaal is als dessert. Het is een beetje vals spelen want ze is niet helemaal zelfgemaakt: het idee is dat je ijs zacht laat worden, er allerlei lekkere dingen door mengt en invriest.
    De hoeveelheid van het onderstaande recept (gebaseerd op 1,5 liter roomijs) is voldoende voor een ronde bakvorm van 20-25 cm doorsnede (genoeg voor 10 personen). Ik maak het soms met 1 liter roomijs en dan past het precies in mijn ronde, kransvormige bakvorm. Je voegt dan van alles een beetje minder toe aan het roomijs. Je kan ook perfect individuele potjes maken.
    Deze ijstaart is heel erg lekker met de butterscotch-saus waarvan het recept ook uit Nigella Express komt.

    Nodig:
    - 1,5 liter vanilleroomijs
    - 100g geroosterde, gesuikerde pinda's (te vinden in de Match)
    - 200g chocoladechips (liefst kleine) of 200g chocolade in stukjes gehakt
    - 1 Lion-reep
    - 150g Café noir koekjes
    - chocoladekrulletjes voor het serveren

    Bereiding:
    Laat het roomijs zacht genoeg worden zodat je de andere ingrediënten erdoor kan mengen maar laat het niet volledig smelten.
    Doe de Café noir koekjes in een plastic zak en verbrijzel ze met een deegrol tot brokjes. Snij de Lion in stukjes.
    Voeg de pinda's, chocoladechips, Café noir koekjes en Lion toe aan het ijs en meng goed.
    Doe het ijs in de bakvorm en vries in. Nigella raadt aan om de bakvorm te bekleden met plasticfolie om het ontvormen te vergemakkelijken maar ik doe dat niet. Ik houd de bakvorm even in warm water en dan lukt het ontvormen ook goed.
    Bestrooi voor het serveren de taart met de chocoladekrulletjes.

    Je kan eindeloos variëren met dit recept: kies gewoon de koekjes en repen die je lekker vindt!

    Butterscotch-saus
    Ik tel de calorieën van dit heerlijke sausje liever niet...

    Nodig:
    - 25g lichtbruine suiker (die met het kindje op de verpakking)
    - 1 eetlepel kristalsuiker
    - 75g golden syrup (een Amerikaanse siroop die in de Match te verkrijgen is)
    - 15g boter
    - 60 ml slagroom
    - scheutje vanille-extract (eventueel)

    Bereiding:
    Doe de suikers, golden syrup en boter in een pannetje en laat alles smelten. Laat 5 minuten koken op een niet te hevig vuur. Voeg de slagroom en vanille-extract toe en meng goed tot je een egaal mengsel hebt. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Je zal merken dat de saus bij het afkoelen dikker wordt. Beter niet in de koelkast zetten want dan wordt ze te dik.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp.
    Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift.
    Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging.
    Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt.
    Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be
    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs