Ons klein wondertje
Inhoud blog
 • D-Day
 • Is this a dream?
 • Getrouwd!!!
 • De laatste dagen
 • Nog twee maanden

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Onze weg als lesbisch koppel om een kind te krijgen
  17-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.D-Day
  Hoihoi,

  Vandaag zijn we naar UZ Jette geweest. Man, wat was dit al een avontuur. Ze waren aan het werken, waardoor we niet goed wisten welke parking het was. We volgden dan maar de bordjes naar consultaties. Plots zaten we aan een parking bij gebouw C.... Wij moesten in gebouw F zijn.
  Nu ja, het was snikheet en we waren te zenuwachtig om een andere parking te zoeken... Snel ons parkeren en naar binnen. Joyce vroeg aan de infobalie dan maar naar waar we konden gaan voor gebouw F. 

  We hebben een kwartier gewandeld doorheen gangen om naar de juiste locatie te geraken... Dan waren we aan het juiste gebouw, dan moesten we ons nog aanmelden... Na 5 minuten was Joyce het wachten beu, dus ging vragen of de nummer die zij had ook voor hier was.... Nog geen minuut later kwam dan onze nummer aan bod (bij de vrouw die net daarvoor zei ja hoor je bent juist).

  We moesten allebei onze pas afgeven en kregen papieren alsof we beide apart een afspraak hadden... Hup naar boven... 14u59 kwamen we dan eindelijk aan op de plaats waar we moesten zijn, dienst fertiliteit. Wat was het vreemd om hier te wachten, je ziet overal koppels (lesbische koppels, hetero koppels, maar ook koppels met een andere origine) ... wij waren zo gestresseerd dat we niet ontspannen naast elkaar konden zitten... 

  Om 15u hadden we een afspraak, dus dit ging niet zo lang duren, dachten we ... 15u10... 15u20 ... 15u30... 15u35 ja eindelijk daar is de dokteres, het is aan ons! 

  De dokter, Dr. Elsen, keek vrij streng waardoor we zelf nogal bang en onzeker waren.. Eenmaal binnen waren we enorm ontspannen. Ze was vriendelijk, lief, .... kortom we waren erg opgelucht dat zij onze dokter was! 

  Eindelijk viel het allemaal in elkaar, er zijn inderdaad verschillende prijzen, maar dit hangt af van het donorzaad (Deens donorzaad is echt wel duurder). De inseminaties zijn voor de eerste 6 terugbetaald, ook voor ons als lesbisch koppel! 

  We kregen dan informatie over welke onderzoeken Joyce nog moet ondergaan. Ze raadt dit enkel aan zodat we zeker geen geld vergooien (hier hadden we dus zeker geen probleem mee). Het ene onderzoek is tussen D2 en D5 van de eerstvolgende cyclus. Dit is een echo & bloedafname. Het tweede onderzoek is voor D14 (best voor de eisprong, maar na de menstruatie.) Hier onderzoeken ze je eileiders (zijn deze in orde).  Bij ons is die op 31 mei 2017... (Hiervoor was het dus zeer belangrijk te weten hoe je cyclus verloopt). 
  Na deze medische onderzoeken kom je dan terug naar de dokter om dit te bespreken & nadien kom je bij de verpleegster om alles i.v.m. KID te bespreken... Na het gesprek en de data voor andere afspraken vast te leggen, moest Joyce bloed laten trekken. Ineens een volledige check-up om al eens te zien dat er zeker geen ziektes zijn. Alles voor ons klein wondertje! 

  Hoe en de psychologische testen dan? Wel dit hebben we uiteraard gevraagd. Dit is niet altijd noodzakelijk. Als ze geen twijfel kan hebben aan je relatie, aan jullie oprechtheid, ... wel dan is dit ook niet nodig. Je wordt op dat moment als een hetero-koppel gezien dat met gezond verstand denkt om aan kindjes te beginnen. 
  We kregen dus het geweldige nieuws dat we zijn goedgekeurd! 

  Enkel de medische resultaten (die krijgen we op 28/6) kunnen nu nog in de weg staan. Op 5/7 hebben we dan een afspraak met de verpleegster & vanaf dan is het wachten op een mogelijke donor... Dit kan ongeveer 6 maanden duren, maar ook meer of minder zijn. 

  Wij zijn dus met een zeer gerust en gelukkig hartje teruggekomen van Jette! Onze familie & vrienden zijn ook allemaal door het dolle heen! 

  Dit wordt zeker en vast vervolgd! 

  Lieve groetjes, 

  17-05-2017, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  10-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is this a dream?
  Hoihoi,

  Joyce heeft eindelijk de moed gevonden om naar het UZ te bellen ... 17 mei 2017  hebben we onze eerste afspraak! 
  Nog maar 37 dagen en we krijgen al wat meer informatie... Nog maar 37 dagen en we staan al een ministapje dichter bij ons kindje...
  Vanaf nu is het dus echt terug uitzoeken wat we zeker moeten in orde hebben, wat we zeker moeten onthouden...

  Joyce, zij zal zwanger worden, moet vanaf nu haar cyclus al zeker bijhouden. We vonden al dat we deze informatie ook moeten doorgeven, ... verder kunnen we de vragenlijst al zeker invullen. Maar kunnen we nog iets doen? Hoe bereid je je op zoiets voor? 

  Onze vrienden & familie zijn wel enorm blij... allemaal tellen ze al af naar 17 mei & allemaal steunen ze ons... 

  Een nieuw hoofdstuk is geopend, nu hopen dat we hier snel meer leuke dingen kunnen schrijven over ons nieuwe hoofdstuk... 

  Lieve groetjes

  10-04-2017, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  04-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getrouwd!!!
  Hoihoi!

  Het is gebeurd, we zijn vrouw & vrouw. We hebben genoten van elke seconde en staan zelfs in de krant! 
  Tijdens onze fotosessie was er plots een reporter van HLN die graag foto's wilde trekken van ons... Vandaag, 4/4/2017 staat het artikel met foto en al in de krant... want een mooi extraatje.

  Verder over onze trouw zelf, het was prachtig en buiten alle emoties die we in de loop van de dag al hadden, kregen we nadien nog eens een extra golf van emoties... We bekeken al onze cadeaus/enveloppen.... wel laat ons zeggen dat we al zeker een paar keer kunnen proberen voor ons prutske... We hadden dit nooit durven denken en/of dromen, maar dankzij onze vrienden & familie is dit allemaal werkelijkheid geworden! 

  Nu de moed bijeen vinden om te bellen naar het UZ.... 

  Lieve groetjes, 

  04-04-2017, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  31-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste dagen
  Hoihoi,

  Nog een weekje en het is zover... we worden vrouw & vrouw...
  De ceremonie is in orde, bedankingen zijn ook klaar, kleed van Joyce is in orde & kostuum van Sam hangt netjes....
  Nu nog proberen om die laatste dagen rustig vol te houden! 
  De afgelopen dagen hebben we nog een belangrijke beslissing genomen & dat vlak voor de grote dag! Surprised
  We gaan voor onze trouw geen cadeaus vragen, enkel een enveloppe met centjes voor ons toekomstig wondertje... Wie weet kunnen we hierdoor iets sneller aan heel ons proces starten...

  Maar voor nu... Rusten & proberen te ontspannen! 

  Lieve groetjes

  31-03-2017, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  03-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog twee maanden
  Hoi hoi,

  Nog twee maanden en het is zo ver! 
  ondertussen staan we al redelijk ver (gelukkig maar!)

  We hebben de keuze gemaakt om geen feest te doen, maar wel te gaan eten met familie & getuigen.
  dit hebben we bewust gekozen, omdat we dan geld konden sparen voor ons klein wondertje. 
  Onze uitnodigen zijn allemaal al de deur uit (yes op tijd!) 
  Nu nog even nadenken hoe we onze bedankingen gaan maken. Hopenlijk maken we hier snel een beslissing in zodat we er snel aan kunnen starten.
  Aangezien we niet voor de kerk mogen trouwen, maar toch iets persoonlijk willen gaan we zelf een ceremonie houden. 
  Hier staan we ook al redelijk ver in, we hebben de locatie ( Den draak) en in grote lijnen weten we al hoe het gaat lopen. 

  Lieve groetjes.

  03-02-2017, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  30-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud Collega en collega
  hoi hoi,

  Joyce besefte ineens dat een oud collega van haar, ook kinderen had via KID. Die collega was ondertussen een collega van Sam geworden (Sam werkt op de job waar Joyce ooit heeft gewerkt). Na lang twijfelen en denken trok Joyce haar stoute schoenen aan en vroeg aan die collega hoe dan alles in z'n werk ging. Ze kreeg heel wat informatie over UZ Brussel (Jette). De informatie die ze kreeg, kwam in grote lijnen zelfs overeen met die we online hadden gevonden. Hierdoor wisten we dat we waarschijnlijk op een wachtlijst gingen staan van ongeveer een half jaar & dat de psychologische test goed meeviel. Ook wisten we dat de 6 jaar samen zijn met een korreltje zout te nemen was, als je standvastig bent, dan geraak je ook heel ver. 

  We gingen steeds vaker opzoeken naar UZ Brussel. Is het nog altijd zoals bij die collega? Is er al vooruitgang? Regelmatig stelden we de domste vragen aan haar, alles waar we aan dachten ging naar haar. Haar steun, zorgde ervoor dat wij positief bleven en alles bleven uitzoeken. 

  Jammer genoeg vonden we nog altijd niet veel meer informatie en stonden we, buiten de getuigenis, nog altijd even ver. Dus onze zoektocht bleef nog altijd in volle groei...

  Lieve groetjes, 

  30-10-2016, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  10-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd om het vast te leggen
  Hoi Hoi,

  Enkele dagen geleden hebben we onze ouders ingelicht over onze trouwdatum. Very Happy
  Met een bang hartje gingen we naar daar.. Maar dat bang zijn was voor niets nodig! 
  ze waren heel erg blij voor ons!!! Very HappyVery HappyVery Happy

  Vandaag zijn we dan eindelijk naar het Districtshuis gegaan, 3 april 2017 dat wordt hem! 
  Nu moeten we wel eerlijk toegeven, we gingen er met een bang hartje naartoe.. 
  Hoe zouden ze daar reageren? Gingen ze normaal doen? Gingen we hier discriminatie voelen?
  Weeral blijkt dat we niet bang hoefde te zijn, de vrouw die onze ondertrouw ging regelen was zelfs enorm blij voor ons.

  Toen we buiten kwamen besefte we ineens dat we nog maar een half jaar hadden om alles te regelen..
  lichte paniek.. 


  Lieve groetjes 

  10-10-2016, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  02-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele beslissingen genomen
  Hoi Hoi,

  Vandaag hebben we enkele beslissingen genomen:
  1. onze trouwdatum ( online vonden we dat het veel makkelijker was om de mee-moeder te laten adopteren. Daarvoor alleen hebben we het natuurlijk niet gedaan ook uit liefde voor elkaar, maar dit was zeker en vast mooi meegenomen. ook was dit een motiviatie om ons huwelijk sneller dan verwacht te laten doorgaan.)
  2. Keuze ziekenhuis, we hebben gekozen (voor wanner het zou gaan)  voor UZ Brussel in Jette te gaan.

  Deze beslissingen gaven ons ook weer mee vraagtekens... Zucht....
  Wat waren deze vraagtekens?
  1. Kunnen we blijven wonen, waar we nu wonen? (eigenlijk niet, weer een nieuwe zoektocht.. zucht..)
  2. Hoe gaan we ons voorbereiden op de eerste gesprekken in het ziekenhuis? 
  3. Hoe gaan onze diertjes reageren? hoe gaan we hen laten wennen aan alles? 
  4. Hoe gaan we er financieel geraken? 
  5. hoelang gaat het duren eens we zover geraken? 

  Hopenlijk vinden we nog snel antwoorden op onze vragen...

  lieve groetjes.

  02-10-2016, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  13-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk wat meer info!
  hoi hoi,

  Na redelijk lang zoeken hebben we wat info gevonden, al zijn we toen eerlijk gezegd nogal wat verschoten van prijzen.
  we komen uiteindelijk bij twee ziekenhuizen uit UZ Brussel (Jette) en ZNA Middelheim (Antwerpen)

  kleine opsomming van wat we online hadden gevonden

  UZ Brussel (Jette)
  - tussen 200 en 600 euro per rietje ( m.a.w. het donorzaad dat nodig is voor 1 poging)
  - Veel testen ( Medisch en psychologisch)
  - 6 jaar samen zijn ( voor je mocht beginnen)
  - Stonden open voor holebi's en alleenstaande moeders
  - zowel KID als IVF
  - Twee Spermabanken ( Deense en Belgische)

  ZNA Middelheim ( Antwerpen)
  - Heel onderzoek over u relatie ( hoe gaat die? hoe lang? problemen? => taak maken)
  - ongeveer 1000 euro ( kostprijs voor het donor zaad tot je zwanger bent)
       => dit kan duur uitkomen ( 1 keer en zwanger, maar ook goedkoop als je meerdere pogingen moet hebben)


  We vonden veel meer info over het UZ dan over het ZNA, wat we zelf wel raar vonden en ook lastig omdat het Middelheim dichter bij huis is... 


  lieve groetjes 

  13-04-2016, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  22-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderwens
  hoi hoi, 

  Na dat we verloofd waren, begonnen we ons wel af te vragen wat de ander dacht over kindjes.. Na een lange tijd hebben we er een gesprek over kunnen hebben & ja hoor we waren op dezelfde lijn aan het denken. Very Happy

  We hebben wel uren zitten praten over hoe we het zagen.. Waardoor we ook zekerder werden van elkaar, dat we nog meer van elkaar gingen houden.  Hierna zijn we alles gaan opzoeken: Hoe? Waar? Prijs?  Dat bleek nog een heel moeilijke taak te worden. Aangezien je over KID bij een lesbisch koppel eigenlijk heel weinig vond.

  Lieve groetjes.

  22-01-2016, 00:00 geschreven door Sam & Joyce  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 15/05-21/05 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 24/10-30/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 29/06-05/07 2015


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!