onze kamperreizen
Inhoud blog
 • 2017 Noorwegen
 • 2016 Ligurië
 • 2016 Rondje Frankrijk
 • 2016 Spanje
 • 2015 Reis Amerika met huurcamper
 • 2015 Zuid Spanje
 • 2014 Zuid Frankrijk
 • 2014 Tsjechië
 • 2014 Utah Beach 70 jaar landing
 • 2014 Saar en Moezel
 • 2013 Franse Atlantische kust
 • 2013 Frankrijk door tot Azurenkust
 • 2012 Trier en Moesel
 • 2012 Rursee
 • 2012 Reis Bretagne
 • 2012 Reis Dolomieten-Gardameer
 • 2011 Reis Corsica
 • 2011 Reis Ardennen en Champagne
 • 2011 Reis Picardie
 • 2011 Nord Pas-de-Calais
 • 2011 Neerpelt
 • 2011 Reis Portugal 2
 • 2010 Tour de France
 • 2010 Sint Truiden
 • 2010 Alsace
 • 2010 Normandie en Bretagne
 • 2010 Loire
 • 2009 Algarve Portugal
 • 2009 Normandie
 • 2009 juli 3 dagen Henegouwen.
 • 2009 Praag
 • 2009 Onze eerste trip naar "le Touquet"
 • 2009 Peloponessos
 • Hallo
  Over mijzelf
  Ik ben Annie
  Ik ben een vrouw en woon in Oostende (Belgie) en mijn beroep is zelfstandige kinderopvang.
  Ik ben geboren op 25/05/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Reizen, lezen.
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Zonzoekers
 • 16-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zijn Patrick en Annie en hebben sinds 2009 een camper.  Hier zal ik proberen onze ervaringen met jullie te delen.


  16-05-2010, 23:04 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  17-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009 Peloponessos
  Na veel voorbereiding en het lezen van de talrijke websites van Griekenland reizigers kunnen we eindelijk vertrekken.  We hadden eerst een afvaart van Venetië naar Patras geboekt.  Tot we een mail kregen van Minoan, de boot die ons naar Patras moest brengen is vervangen.  De nieuwe boot heeft geen camping on board. Daar we onze afreisdatum niet konden verplaatsen zijn we vanuit Ancona vertrokken.

  21 augustus : via Luxembourg, Metz, Nancy, Epinal gereden tot Mulhouse (620 km van Oostende)  geslapen camping municipal de l'Ill.  betaald 20.20€.
  22 augustus : via Bazel, Luzern, St Gotthardtunnel, Lugano, Como, Milano gereden tot Bologna (597 km)  geslapen Campeggio Citta di Bologna
  23 augustus : Bologna bezocht.  Er vertrekt een bus naar het centrum voor de camping.  betaald 77€ voor 2 nachten
  24 augustus : vandaag maar 223 km tot Ancona.  Rond 15 uur waren we aan de check-inn.  Alles verliep vlot.  Was toch wat ongerust, met die overboeking van Venetie naar Ancona, je weet maar nooit.  We kregen ook nog een vergoeding voor de extra benzinekost tot Ancona.
  Rond 16 uur wordt gestart met het aan boord rijden.  Eindelijk is het onze beurt.  Het is wel wat stijl.  We krijgen bijna direct elektriciteit.  We kunnen dus vlug naar boven de boot verkennen en van de afvaart genieten.  's Avonds gaan we in het restaurant iets eten kuieren nog wat rond en gaan slapen.

  We staan aan de kade te wachten tot we kunnen boarden

  Ons plaatsje voor de komende 20 uur.
  25 augustus : toch nog beter geslapen dan verwacht.  We staan op tijd op om de aankomst op Corfu te bekijken.  Er rijden niet veel voertuigen af en op en we vertrekken al weer vlug.  In Igoumenitsa verlaten erg veel voertuigen de boot, die is nu voor 3/4 leeg.  Om  15 uur zijn we in Patras.  We zijn vlug van boord en via de Rio brug rijden we naar Delfi
  De Rio brug
  We staan op camping Delfi en hebben een fantastisch zicht vanaf onze staanplaats

  26 augustus : we staan vroeg op, want we willen op tijd de opgravingen bezoeken.  We nemen het treintje dat van de camping vertrekt (1.70€/persoon) om ons 3 km verder voor de opgravingen af te zetten.  We waren bij de eersten om binnen te gaan. Best dat we zo vroeg waren, want als we om 13uur met het treintje terug naar de camping gaan is het snikheet.  De opgravingen zijn meer dan de moeite waard, het dorp zelf stelt niet veel voor.  Het ligt er wat verlaten bij.


  Om 13 uur brengt het treintje ons terug naar de camping, we eten wat, gaan zwemmen en genieten van de zon.  's Avonds gaan we eten in het restaurant van de camping.  Het is eenvoudig maar lekker eten en ook hier is het uitzicht fenomenaal.  Betaald 62.40€ voor 2 nachten

  27 augustus : we vertrekken richting Athene.  Het landschap is mooi. De voorbije dagen heeft een felle bosbrand gewoed dicht bij Athene.  Verontrustende berichtjes gekregen van thuis, maar wij hebben niets gezien.  We rijden naar camping Athens.  Tomtom schijnt de weg niet te kennen, wan ineens zegt ze "bestemming bereikt".  We staan onder bruggen, kunnen rechts af, of toch maar rechtdoor?  We rijden rechtdoor, zien na een tijdje een wegwijzer "Korinthos".  Daar de camping die richting is besluiten we helemaal links te raken, wat ons nog lukt ook.  We maken een U-bocht en na een heel eind rijden zien we camping 500m.  Ongelofelijk, maar we hebben het gevonden.
  We hebben maar keuze uit een paar plaatsje.  De camping is niet veel raars, maar de bus stop voor de ingang, dus... In de namiddag gaan we nog de stad verkennen.  We wandelen wat rond,morgen gaan we alles bezichtigen.

  28 augustus/  We nemen de bus aan de overkant van de straat.  Aan het eindstation nemen we de tram naar het centrum.  We bekijken de aflossing van de wacht voor het Parlement, Bezoeken de Akropolis( 12€), hier is het erg druk, bloedheet en al de klimmen.  Maar het loont zeker de moeite. Onze dochter is er helemaal van onder de indruk, we zijn hier 26 jaar geleden op huwelijksreis al een geweest, dus voor ons is het niet echt nieuw. Terug beneden gaan we op het Plaka iets eten.  Bezoeken nadien het Romijns Agora, de tempel van Zeus en slenteren nog wat rond.
  Moegewandeld keren we terug naar de camping.  Betaald 82€ voor 2 nachten.
  Onze dochter wilde Athene zeker bezoeken, maar is er wat ontgoocheld over.  Het Akropolis is echt heel mooi, maar de rest vond ze de moeite niet waard.  We zijn allen blij dat we morgen verder trekken.  29 augustus
  We vertrekken naar onze volgende bestemming Mykenes.
  Onze eerste stop is het kanaal van Korinthië


  We rijden verder om de opgravingen in Korinthos te bezoeken.  Door mijn vergissing raken we opeens op de autosnelweg en moeten meer dan 20 km rijden voor de eerste afslag.  We bezoeken dan maar eerst de opgravingen in Nemea.(4€)  Was achteraf gezien niet zo echt de moeite waard.  Langs de secundaire weg terug naar Korinthos, want de opgravingen van Ancient Korinthos  kunnen we niet overslaan.  Zonder probleem vinden we de weg.  tja komt ervan als je denk het beter te weten dan de GPS
  Het is 14u als we daar aankomen, eten vlug iets en gaan dan op pad.(6€)  Het is terug bloedheet en we zijn blij als er ergens een boom staat om wat schaduw.  Het is een heel groot terrein.  Er lopen daar maar een tiental zotten rond zoals wij.  wij zijn dan ook na 2 uur doodop en blij om ons op een terrasje te kunnen neerploffen
  tempel van Apollo
  Daarna rijden we door naar Mykenes. We verblijven in Camping Atreus.

  30 augustus.
  Vandaag bezoeken we Mykenes (8€), de acropolis en de verschillende Tholos graven.  Het is zondag vandaag en er rijden geen bussen, dus dan maar met de camper naar de opgravingen.  Er is een groot parkeerterrein, dus dat is geen probleem.
  De leeuwenpoort, de hoofdingang.
  Terug op de camping gaan we zwemmen.  's avonds gaan we eten in het restaurant van de camping.  Er is niet echt veel keuze, mousaka, souvlaki en een slaatje.  Ik neem de mousaka, Patrick en Cindy eten een souvlaki en we nemen er een slaatje bij.  De eigenaars zijn zeer blij dat we er ook eten, iets wat we op elke camping gewaar worden.  Erg breed hebben ze het er niet denk ik.

  31 augustus.
  We trekken weer verder. Bezoeken het theater van Epidaurus.  Het theater met de beste akoestiek. Als je beneden een steentje op de grond gooit kan men het helemaal bovenaan horen, als het stil is tenminste.  Iedereen wil er zijn zangkunsten laten horen, wat de één al beter lukt dan de ander.

  We rijden verder langs de kust en besluiten  te stoppen in een camping even voor Leonidio. Het is een camping met allemaal vaste staanplaatsen.  Aan het water zijn 3 plaatsen voor trekkers.  We gaan eerst nog zwemmen in zee, nadien begint het erg te waaien en wordt het helemaal bewolkt.

  1 september : Vandaag hebben we een lange etappe voor de boeg.  Eerst gaat het door de bergen naar het dorpje Kosmas.  Daar stoppen we op het pleintje en kopen brood, koekjes en een fles wijn bij een oud vrouwtje die enkel Grieks kent. Vandaar gaat het verder tot Sparta en door naar Kalamata.  Onderweg stoppen we veel om het landschap te bewonderen. We besluiten buiten Kalamata langs de kust een camping te zoeken.  We bezoeken er 2 maar geen enkel bevalt ons.  We rijden dan maar door tot Koroni en blijven daar op camping
  onderweg komen we dit klooster tegen
  2 september
  We bezoeken 's morgens Koroni, wandelen door de straatjes en bezoeken het klooster dat midden de resten van een Venetiaanse burcht.
  's Namiddags liggen we als echte toeristen aan het zwembad van de camping.  's Avonds gaan we eten in een restaurantje op de kade. Betaald 60€ voor 2 nachten
  Koroni
  3 september
  We rijden een eindje verder naar Methoni.  Gaan op de camping staan.  Wat een ramp, het is er erg slordig en na veel zoeken vinden we toch een plaatsje.  Geen wonder dat er hier enkel grieken staan.  De toiletten en douches zijn ver van proper en er is geen zwembad. 18.65€  Het dorp zelf stelt niet veel voor, maar het fort is meer dan de moeite waard.
  Methoni
  4 september
  We hadden hier 2 dagen voorzien, maar iedereen wil zo vlug mogelijk weg.  We bezoeken het fort. De Bourzi-toren die via een brug met de rest van het fort verbonden is vindt.
  We rijden naar Pylos, een leuk en toeristisch stadje en rijden verder naar camping Navarino in Gialova een zestal km verder.  Het is een drukke camping aan het strand.  Het stond er vol van Duitsers die er kwamen voor te zonnen, surfen en tot 's nachts laat feesten. Voor een dagje was het wel leuk zo aan het strand.  's Avonds zijn we naar het dorpje gaan eten.

  5 september.
  Vandaag vertrekken we richting Olympia.  Eerst gaan we nog naar de lagune en maken er een wandeling. We rijden naar camping Diana, een kleine camping op een heuvel 10 min te voet van de opgravingen.  Het is een heel vriendelijk koppel, de dame knipt direct 2 trossen druiven voor ons van haar druivelaar.  De camping heeft ook een klein zwembadje.  30€/nacht. We wandelen wat in Olympia stad rond.  Veel restaurants en souvenir shops.

  6 september
  vandaag staan we vroeg op om de opgravingen te bezoeken. We zien de plaats waar de olympische vlam wordt aangestoken en natuurlijk het stadion.  Is wel indrukwekkend als je daar aan de startlijn staat.  Zoals op alle andere opgravingen is er ook hier niet zo veel volk als ik verwacht had.
  de tempel van Zeus
  7 september
  Het is vandaag onze laatste dag in Griekenland.  We hadden gedacht om die door te brengen op camping Kato Allisos daar we al veel moois er over hadden gelezen.  Daar aangekomen is de camping gesloten wegens gebrek aan toeristen tot volgende zomer.  We rijden door tot Rio, waar aan de overzetboten een camping is. 

  8 september
  vandaag vertrekt de boot terug richting Ancona

  9 september
  Van Ancona gereden tot de camperplaats in Fidenza,  We waren er helemaal alleen. 

  10 september
  gereden tot Epinal.  camping municipal Parc du Chateau.  25.60€

  11 september      naar huis


  17-05-2010, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009 Onze eerste trip naar "le Touquet"
  21 maart. Eindelijk kunnen we vertrekken.  Na wat vroetelen zijn we er in geslaagd onze gasfles aan te sluiten. Daar gaan we dan wat onwennig, maar ja, alle begin is moeilijk.  Patrick mag als eerste een stukje rijden.  Hey, dat gaat beter dan verwacht.  Opeens raakt het achterwiel de stoeprand en we beginnen gevaarlijk te slingeren.  200m verder stopt hij, bevend, ik mag verder rijden.  Ergens onder de weg stoppen we om te eten en om 15u zijn we er eindelijk.  Na lang zoeken vinden we de kamperplaats aan de Hippodroom. Onze eerste aankoop is een GPS hoor.
  De prijs os 7€/nacht.  Ons eerste probleem, geen kleingeld voor de automaat (hadden er niet aan gedacht kleingeld in de kamper te steken). Gaan dan maar een postkaart kopen met een 10€ biljet, probleem opgelost. Wandelen nog wat rond met Cody onze hond en gaan opm 17u terug om onze eerste maaltijd te bereiden.  Wat een gedoe, hoe doet iemand dat, heb amper plaats, vraag wel 10 keer "weet je waar zit".  Eindelijk toch gelukt, om 18u, een beetje gestressed, eten we toch.  Gaan reeds om 21 uur uitgeput slapen.
  22 maart, wat hebben we goed geslapen.  Alles verloopt toch wat trager dan thuis.  Er kan zich maar één iemand omkleden, want er is onvoldoende plaats.  Deze morgen wandelen we tot de andere kamperplaats aan de duinen en tot aan zee.  Vinden de plaats wel gezelliger dan bij ons, maar besluiten toch maar te blijven.  In de namiddag wandelen we tot het stadje, slenteren wat rond in de straatjes.  Vinden het maar niets bijzonders.  Gaan een koffie drinken en wandelen terug.
  23 maart. vandaag maken we een wandeling door de duinen en langs het strand.
  24 maart.  Onze eerste trip zit er op.  Zullen ons nog moeten aanpassen aan het gebrek aan ruimte.  Heb een paar  builen op mijn hoofd van tegen de kastjes te stoten.
  Geen foto's van deze trip.  Fototoestel thuis vergeten  17-05-2010, 18:22 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009 Praag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 4 april : Om 6uur vertrokken.  Praag is 1300 km en we willen er deze avond zijn.  Ons dochter en haar vriend gaan ook mee.  Er is voor hen geen slaapplaats in de kamper. Hebben een GPS gekocht en die brengt ons zonder problemen op camping Trojska.  Voor ons heb ik op voorhand een plaatsje gereseirveerd, voor de kinderen een houten chalet.  De camping valt erg mee, je staat in de tuin van een soort villa waar je kamers kunt huren.
  Na ons geinstalleerd te hebben gaan we eten in een restaurant aangegeven door de camping eigenares.  Ons eerste restaurant in Praag valt niet erg mee.  De vriend krijgt een hele kleine portie lasagne.  Vindt het Ok,, durft waarschijnlijk geen commentaar te geven.  Zegt nadien wel dat hij nog honger had en het niet echt lekker vond ook.  Ook ons eten is een erg kleine portie, maar wel lekker.  Morgen zoeken we wel zelf iets.
  5 april. Geslapen als roosjes.  Na het ontbijt kopen we tickets voor de tram in de receptie en gaan op ontdekking in Praag.  De tram is ongeveer 300m stappen en brengt ons in 15 min in het centrum.
  Wat een mooie stad.  We weten niet naar welke gevel eerst gekeken.  Ik neem dan ook tientallen foto's.  's middags eten we op het grote plein een broodje uit één van de tientallen stalletjes. We dwalen wat rond in de oude stadskern, gaan op de karluvbrug.  Er zijn erg veel toeristen, toch is het niet erg druk.
  'sAvonds gaan we terug naar ons "huisje" en gaan eten in het restaurant van camping sokol.  Er komen hier veel plaatselijke mensen, erg gezellig is het er niet, maar wel erg lekker en goedkoop.  Wat een verschil met gisteren.

  De volgende dagen bezoeken we voort de stad, De Joodse buurt, de astronomische klok, de burcht, het gouden straatje, de kathedraal, het Wenceslasplein ....

  We hebben heel die week mooi, zonnig weer.

  9 april : vandaag is het onze laatste dag Praag.  Deze morgen gaan toch maar eens een paar uurtjes op de camping zonnen.  Het is al heel de tijd mooi weer, maar voor zonnen hadden we geen tijd.  Ben eergisteren nog een t-shirt gaan kopen.  Had er maar 1 mee.  Wie had gedacht om 20 gr te hebben.  Na de middag toch nog eens de stad ingetrokken.  We waren al wat verbrand van de zon en hadden natuurlijk geen zonnecreme bij.

  10 april terug in 1 dag naar huis.  Hebben een mooie reis gehad.  Praag is zeker meer dan de moeite waard.  Web site camping : www.autocamp-trojska.cz  17-05-2010, 21:54 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009 juli 3 dagen Henegouwen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben 2 dagen aan de barrage van les Lacs de l'Eau d'Heure gestaan.  Er zijn geen voorzieningen, er is ook geen windel in de buurt.  Moet wel genoeg voorraad bij hebben.  We hebben er heel veel gewandeld.  Het was er rustig staan, ook 's nachts.

  1 dag naar Nismes : camperplaats op grote parking in het dorp aan l'eau Noire. .  Niet echt gezellig.  Je kunt er wel water lozen, maar wij konden er met ons camper wel niet over die beugels.  In het dorp zijn er winkels en restaurants.  's Morgens het dorp verkend.  Er is een toeristisch treintje, maar dat is niets voor ons.  les Jardins d'O is wel een heel mooi park met veel water en vijvertjes waar je moet bootjes kunt varen.  Voor de kinderen is er een mooi wat speciaal speelplein waar alles op water werkt.  Ook die 2 grote kinderen hebben er zich goed vermaakt.
  In de namiddag zijn we naar de Fondry des Chiens.  Het water heeft hier heel diepe kloven gemaakt, zowel van bovenaf als beneden ertussen wel eens iets speciaals.  In de weiden boven kan je eindeloos wandelen.

  Je hoeft niet altijd ver wel te gaan, ook in ons klein landje zijn mooie plaatsjes om te bezoeken  17-05-2010, 21:57 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009 Normandie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 31 mei : Gaan er weer voor een paar dagen op uit.  Heb op verschillende sites van camperreizigers veel informatie opgedaan ook op  de site van campercontact veel meningen gelezen en onze trip voorbereid.
  We nemen de autostrade tot Calais en dan volgen we de kust tot St Valéry sur Somme.  Vinden de camperplaats gemakkelijk, staat goed aangegeven.  Bij het binnenrijden komt een man naar ons, of we zijn ticket niet moeten hebben.  Hij is hier maar 2 uur gebleven en heeft een hele dag moeten betalen.  Ik betaal hem de helft terug, zo is iedereen tevreden.  Na lang zoeken vinden we geen plaats, Er was wel een plaatsje, maar die reserveerden de buren voor hun vrienden die straks komen!!!.  We parkeren ons ergens aan de kant.  Na een half uurtje rijdt er toch iemand wel. Geluk gehad.  Is ook een erg mooie plaats, je kunt er water nemen en lozen.  Het dorpje ligt op 10 min wandelen.  Gaan het plaatsje verkennen. Wandelen langs de monding van de Somme, op het strand en gaan na nadien lekker een terrasje doen.  Terug aan de camper zetten we onze tafel en stoelen buiten en zitten tot de donker buiten.  Zalig
  1 juni
  Na het ontbijt en een wandeling met Cody gaan we weer op pad.  We rijden langs Phare le Hourdel.  Hier is een camperplaats voor 5 campers.  Buiten de camperplaats mag je nergens met je camper staan.  Parkeren ons toch en gaan een wandeling maken. Terug aan de camper vinden we een briefje "verboden hier te parkeren, boete volgt".  Hopelijk ligt hij thuis niet op ons te wachten.  Rijden verder langs Cayeux sur Mer, Ault.  Lunchen hier op de camperplaats, vinden het er niet erg gezellig, maken nog een wandeling en vertrekken terug naar onze volgende bestemming, Le Treport, De camperplaats is naast de camping.  We staan er mooi aan een grasveldje, betalen 7€ per dag, electriciteit inbegrepen.  Doen nog een wandeling naar stad en zitten terug tot 's avonds laat buiten.
  2 juni, Worden wakken van getoeter van een auto, de bakker.  Doe vlug mijn jas op mijn pyama en ga brood en croissants halen.  De andere camperaars hebben er wel plezier in.  Hebben tot op de fallaises gewandeld gewandeld.  daarboven zien we ook een camperplaats.  Terug in stad gaan we mosselen eten op een terras met een 1/2 l witte wijn.  Wat kan het leven aangenaam zijn! In de namiddag wandelen we tot de pier en langs het strand tot Mers les Bains, ook daar is een camperplaats.  Moe komen we 's avonds terug bij onze camper.  Eten wat en zitten weer tot laat buiten.
  3 juni :  Vandaag gereden tot Veules les Roses.  camperplaats naast de camping.  Hebben geluk, er is nog één plaatsje.  betalen 3€, er is geen electriciteit, wel een sani zuil. Tot aan het dorp gewandeld.  Heel mooi dorp, tussen de fallaises.  In het dorpje en langs het strand rondgewandeld.
  Weer terrasje gedaan, terug in de camper lekker gegeten, een boek gelezen en naar dromenland.
  4 juni : verder de kust gevolgd, tot Saint Valéry en Caux.  Daar is een drukbezocht camperplaats heel mooi gelegen aan de fallaises.  Het is wel een smalle weg om er te komen, slechts 1 camper breed.  Een wandeling gemaakt, middagmaal gebruikt en verder gereden naar Veuillette sur Mer.  Gestaan op de camperplaats bij de dijk, er is ook één achter het toerismebureau.  4€ betaald, geen electriciteit, wel water lozen en er is een toiletgebouw.  In de namiddag de wandeling gemaakt die bij de camperplaats start, ongeveer 7 km, Het eerste deel was heel leuk wandelen, de terugweg was minder aangenaam, langs het wandelpad naast de baan.  De wandeling was ook te ver voor Cody, hebben hem in de terugweg elk op toer moeten dragen.  's Avonds af afsluiting van onze leuke vakantie fruits de mer gaan eten in een restaurant op de dijk, op het eerste verdiep met een mooi zicht op het strand en de ondergaande zon.  Weet de naam niet meer.
  5 juni.  terug naar huis.  's Middags gegeten op de camperplaats in Fort Mahon Plage en nog een wandeling gemaakt.  Vindt het een ongezellige camperplaats, wel goed gelegen.
  17-05-2010, 22:01 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  02-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009 Algarve Portugal

  vertrokken maandag 30 november.  Heel de weg autostrade genomen, gereden tot Vivonne, een twintigtal km voorbij Poitiers.  Geslapen op de kamperplaats achter het tourismebureau.  Er zijn toiletten.

  Dinsdag 1 december.  Weer heel de dag gereden langs de autostrade.  Van Vivonne, Angelème, Bordeau, San Sebastian, tot Vittoria Gasteiz.  Geslapen op de camperplaats, Portal de Foronda 46.  10 afgescheiden plaatsen op een grote parking.  gratis, lozen grijs water, toilet.  Niet gezellig, maar ideaal als overnachtingsplaats.

  Woensag 2 december.  Gereden naar Salamanca.  Camping Regio. Bus stopt aan de camping.  De  hond mocht niet op de bus, dus is hij in de camper moeten blijven.  'sNamiddags de stad bezocht, Gezellige grote markt en straatjes.  De universiteit bezocht, zeker de moeite waard.  Ook de kathedraal is heel imposant.

  La plaza mayor
  Donderdag 3 december
  Vertrokken rond 10u, betaald 18,60€ met electriciteit.
  Gereden tot Caceres, daar op de camperplaats gestaan.  Druk bezochte plaats, is helemaal gratis, lozen, water en elektriciteit. Er zijn niet genoeg stekkers, maar daar weten camperaars wel raad mee.  Dicht bij de oude stadskern.  's Namiddags stad bezocht


  Caceres
  vrijdag 4 december
  Naar Monte Gordo.  na Merida de autoweg verlaten en door het binnenland gereden.
  Daar we naar mijn ouders daar op de camping bezoeken die daar overwinteren staan we natuurlijk bij hen en blijven we heel de periode op camping.  We hebben geen vervoer problemen, want vader is blij ons overal naartoe te rijden.

  voor de caravan samen eten
  Van zaterdag 5 december tot zondag 13 december bezoeken we met mijn vader als ervaren gids de streek.  We gaan naar Castro Marim, en over de brug naar Spanje, naar Ayamonte.  Gaan langs de kust Cacela Velha,(oud dorpje, naar beneden gaan wandelen, heel mooie natuur) en Tavira.
  Gaan ook het binnenland in, rijden door verlaten landschappen, stuwmeren tot in Alcoutim.
  een straatje in Castro Marim

  In Alcoutim aan de kade, de overkant van de rivier is Spanje


  Onze vitamientjes gaan plukken in de boomgaard van een heel oud vrouwtje


  Even de grens over naar Spanje, naar Ayamonte..

  We gaan samen met Cody ook wandelen door de bossen en langs het strand met Cody en spreken dan met ma en pa op het terras achter de duinen


  En dan is het tijd om weer afscheid te nemen, tot in april, eeeeeeeeeeerg lang hoor.

  Maandag 12 december
  Langs Sevilla, heel de dag autostrade, is helemaal gratis, gereden tot Salamanca.  Weer geslapen op camping Regio.  Nu geen elektriciteit gevraagd en 12,90€ betaald. 

  Dinsdag 13 december
  Gereden tot in Frankrijk.  Daar ook op camping gestaan in Urrunge, camping Larrouleta.  16€ betaald. met elektriciteit.  Wat een verschil met in Regio.  Hier is het sanitair tenminste verwarmd en moet je niet bij een buitentemperatuur van -5 in een koud gebouw gaan douchen. Larrouleta is een leuke camping aan een meertje met een mooi zwembad, moet heerlijk zijn in de zomer.

  Woensdag 14 december
  gereden tot in Beaugency, aan de Loire, 20 km voorbij Blois.  gratis  eurorelais zuil, water en wc lozen.  Toiletgebouw gesloten in de winter.  Er staat een piza auto aan de camperplaats.

  Donderdag 14 december.
  Terug naar huis en dat was minder.  Waren uren later thuis dan verwacht, maar zonder blutsen en dat is het belangrijkste  02-07-2010, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  03-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010 Loire
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 19 februari, de autosnelweg genomen via Parijs tot in Beaugency. Het stadje bezocht en op de camperplaats overnacht.  Hebben daar reeds overnacht in de terugreis van Portugal.  Camperplaats is rustig gelegen aan de Loire.  Toiletgebouw in de wintermaanden gesloten, een servicepunt aanwezig.  Er staat een pizzawagen aan de camperplaats, altijd handig.  zaterdag 20 februari :
  Naar Chambord gereden.  Parking voor bussen en campers.  5€/dag en 15€ per nacht. Rondgewandeld in het park, de buitenkant bewonderd.  We hebben het kasteel binnenin niet bezocht.  Hebben dat reeds vroeger gedaan.
  Naar Cheverny doorgereden.  Daar wel het kasteel bezocht. Erg de moeite waard.  We vonden de camperplaats daar erg ongezellig en daar we er alleen stonden zijn we doorgereden.  De plaats in wel dicht bij het kasteel.  We zijn doorgereden naar Blois, geen plaats gevonden.  De plaats in de stad is gesloten in de wintermaanden, op de parking du Mail stond het vol auto's.  We zijn dan maar doorgereden naar Chaumont-sur-Loire.  Volgens de camperboek is daar een plaats.  De aangegeven plaats is geen echte camperplaats.  Er tocht blijven staan.  Er stond gelukkig nog een camper.  Alleen staan vind ik wat akelig. We stonden er wel heel mooi aan de Loire, rustig geslapen.

  Cheverny

  Eén van de salons

  Chaumont onze slaapplaats

  Zondag 21 februari :
  Naar Chenonceau, het kasteel bezocht.  Terug zeer de moeite waard.  Ook binnenin.
  Er is een mooie parking gemaakt voor de campers. De parking aan het kasteel sluit om 21 uur.
  We zijn doorgereden naar Angé, mooie camperplaats in klein dorpje, gratis, met elektriciteit.  Sanizuil betalend.


  Maandag 22 februari
  Naar Azay-le Rideau.  Daar het kasteel bezocht.
  camperplaats voor de camping municapal.  gratis, sanizuil, rustige plaats.  De camping zelf is ook heel mooi gelegen aan de Indre.  Was nu nog dicht.

  Dinsdag 23 februari
  We vinden dat we genoeg kastelen bezocht hebben en besluiten naar de kust te rijden.  Zijn naar Etretat gereden.
  Camperplaats aan de camping municipal.  7€/24 uur. sanizuil aanwezig.

  Woensdag 24 februari
  Op de kliffen gaan wandelen.  's Morgens aan de ene zijde van het stadje.  's Middags een pannekoek met kaas en ham gegeten en in de namiddag de kliffen aan de andere kant beklommen.
  's Avonds doorgereden naar Veuillette sur Mer.  De camperplaats bij zee was te drassig en alles was er troosteloos.  Hebben op de camperplaats achter te toerismebureau gestaan.  Het is er niet zo mooi staan, maar is wel op asfalt.  Met al die regen en wind is dat veiliger.

  03-08-2010, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  17-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010 Normandie en Bretagne

  22 juli
  Thuis om 10u45 vertrokken.  Deze keer heel de weg autostrade genomen. Alle vorige bezoeken aan de streek de kust gevolgd, is natuurlijk wel veel mooier, maar wilden op tijd in Honfleur zijn. Dus vanaf Calais payage.  Een keer 11.20, en 10.80€ betaald.  Pont du Normandie 5€.  Vond ik wel indrukwekkend over die brug te rijden.
  Om 16u30 waren we in Honfleur op de camperplaats op de parking aan Bassin de l'Est. Was erg ontgoocheld van de plaats.  Het is er erg ongezellig en de campers staan dicht op elkaar.  Voor 9€ vond ik het maar niets, niet gezellig tafel en stoeltjes buiten.  Maar vlug het stadje opgezocht.  Dit is erg toeristisch en gezellig. Rond de oude haven is het het ene restaurant naast het andere.
  'Avonds terug naar de camper.  Heel de avond komen er nog campers aangereden alhoewel het al behoorlijk vol is vindt iedereen toch ergens nog een plaatsje.  Toch een heel rustige nacht gehad.  23 juli
  's Morgens met de fiets een tochtje gedaan tot aan zee.
  Zicht vanaf Honfleur op Pont de Normandie
  Daarna doorgereden naar Arromanches.  Eerst gekeken op de camperplaats boven aan de Cinema Circulaire, maar toch doorgereden naar het dorp.  Daar was geen plaats meer op de camperplaats.  Verder gereden en een paar kilometer buiten het plaatsje  een kleine camping gevonden.  "camping des bas carreaux" 10€ betaald met electriciteit.  Camping is op het grondgebied van Tracey sur Mer.  Met de fiets waren we in 10 min in Arromanches.  Daar naar de overblijfselen van de landingshaven op het strand gaan kijken en te voet naar boven op de krijkrotsen  geweest om van het uitzicht te genieten.

  24 juli
  Verder te kust gevolgd .  Naar de begraafplaats op Omeha beach geweest.  Daar is een grote parking waar men  gemakkelijk met de camper kan staan.  Erg indrukwekkend, bedenkend dat ieder kruisje een jonge soldaat is  die nog een hele toekomst voor zich had.  Na het middageten met de hond beneden op het strand gaan wandelen, want die mocht natuurlijk niet mee op de begraafplaats.  Geslapen in Grandcamp Maisy.  Mooie camperplaats met afgebakende plaatsen.  Plaats is gratis.  Je kunt er water lozen en toilet ledigen.  Er staat tegen de draad aan de weide een kraantje waar je water kunt nemen. 

  25 jul
  Vandaag gaan we naar de Mont St. Michel.  zijn er zo'n 20 jaar geleden ook een geweest, dus willen er wel een keer terug.  We hebben ons op de
  Air de campingcar gestaan over de camping.  Winkel met brood en al het nodige dicht bij.  Het is een super mooie plaats, net een camping, met grote plaatsen tussen hagen.  Voor de mannen zijn er urinoirs, je kunt je schotels gaan wassen en er staan wasmachines
  Met de fiets ben je in 10 min op de Mont.  Tot boven gewandeld en langs de ommuring terug gewandeld.  De Abdij niet kunnen bezoeken met de hond. 

  26 juli
  's Morgens nog eens tot aan de Mont gefietst en dan waar vertrokken, naar Cancale.  De camperplaats is een 10 tal minuten te voet van het dorp verwijderd.  Sommige plaatsjes zijn nogal aan de kleine kant, maar is was plaats genoeg.  Het stadje bezocht en naar de oesterkwekerijen geweest.  Het was gelukkig eb.
  27 juli
  Vandaag blijven we in Cancale.  's Morgens naar het centrum van het dorpje en tot aan het beeld gefietst.  Daar een eind het wandelpad langs de kust gevolgd.  In de namiddag een eind langs de kust gefietst.  's Avonds in één van de vele restaurantjes gaan eten, met oesters natuurlijk

  28 juli
  Via Pte de Grouin naar St Malo geweest.  In St Malo op een parking geparkeerd en de stad bezocht.  Is echt wel een bezoekje waard.  Men kan er bij laag water tot aan de forten voor de stad wandelen.  We hebben ook een groot deel van de ommuring afgewandeld. 
  's Avonds terug gereden naar Cancale om te slapen. Camperplaats Cancale 6€ per nacht, te betalen aan de automaat voor je de plaats verlaat.

  29 juli
  Vandaag  een eindje terug gekeerd, want morgen moeten wel al weer terug naar huis. Gereden tot Le Vivier sur Mer.  Daar is een camperplaats aan het strand.  Je hebt er een prachtig zich over de baai.  Het enige nadeel is dat het erg dicht bij de baan is.  We hebben er heel de dag gestaan.  Je moet er betalen van 19u tot 9u   5€.  We hebben een eind langs de kust gereden met de fiets en dan een heel eind te voet op het strand gewandeld bij laag water in het spoor van de traktoren die de oesters gaan plukken.  Je kunt er  ook met een treintje tot aan de oesterkwekerijen in zee gaan, maar er was geen plaats meer, dus zijn we te voet geweest.
  Rond 18u zijn we bij de oesterkweker naast de camperplaats oesters gaan eten.
  Nadien zijn we naar de camperplaats naar Hirel geweest om de overnachten.  Het is een erg grote plaats en rustig. 

  30 juli
  terug naar huis via Rouen

  .Lekker toch die oesters


  17-08-2010, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010 Alsace
  Van deze reis heb ik geen foto's. Ze staan niet op mijn externe harde schijf  Jammer, maar het is een goede reden om het nog eens over te doen

  Zondag 21 maart.
  We hebben gereden tot de camperplaats in Saverne.  Het is bij het kasteel, aan het water. Het is er niet zo echt gezellig, maar het is wel gratis.  Er zijn geen voorzieningen en 's nachts is het er rustig.

  Maandag 22 maart
  Eerst naar Obernai gereden.  Daar het stadje bezocht.  Op de camperplaats gestaan.  Deze is achteraan een grote parking, parking des ramparts.  Het is dicht bij het centrum. 
  Daarna naar de Mont St Odil gereden.  Boven is er een grote parking.  Je hebt er een mooi uitzicht op de omgeving.
  Doorgereden naar Ribeauvillé.  Daar overnacht bij een wijnbouwer "Ostermann".  We hebben ons aangesloten bij "France Passion".  Voor je lidmaatschap van 28€ kan je gratis overnachten op een groot aantal plaatsen, meestal landbouwers.  Dit is de eerste maal dat we zo ergens overnachten.  Hebben er goed geslapen, zeer rustig.

  Dinsdag 23 maart
  Verdergereden langs de wijnroute naar Riquewihr.  In de namiddag het stadje bezocht
  Daar terug overnacht bij een wijnbouwer.  Hueber, We kregen een mooi plaatsje naast de wijnvelden.  Het was voor hen ook het eerste jaar dat ze daaraan deelnamen.  Prachtig weer.  Buiten geluncht.  Met ons tafel en stoelen bij de wijnranken.  De wijnbouwer zag ons daar zitten en kwam prompt of met 2 glazen rosé wijn.  We werden uitgenodigd om 's avonds een wijndegustatie te krijgen.  Ik denk dat we bijna al zijn wijnen geproefd hebben.  Gelukkig moesten we de baan niet meer op.

  woensdag 24 maart
  Naar Colmar.  Daar de camper geparkeerd op de camperparking rue de la Cavalerie.  Dit zijn een aantal plaatsen voorbehouden om met de camper te parkeren, langs een drukke baan.  Je mag er niet overnachten. Het stadcentrum was maar 5 min wandelen.
  Colmar is een heel mooie stad, waar je een paar uur kunt leuk rondwandelen in het historische centrum.
  's Avonds zijn we naar Turckheim gereden.  Daar overnacht op Camping Les Cigognes. 13.5€ betaald.  Afgebakende plaatsen, proper, maar wat verouderd sanitair.  Hier heel veel ooievaars gezien.  De naam van de camping is heel toepasselijk.  De ooievaars wandelen daar gewoon op de camping rond.  De volgende morgen stond er één aan de deur van onze buurman te wachten.  De man kwam daar al een paar jaar op deze camping en de ooievaars waren gewoon om af en toe iets lekkers te krijgen.

  Donderdag  25 maart
  We gaan weer richting Belgie.  Gereden tot de camperplaats in Charmes.  Aan een zijarm van de Moezel.  5€, electriciteit, lozen inbegrepen.  Ik vindt het er niet zo goed als overal op de web sites geschreven.  Maar het was misschien omdat er geen water in het kanaal was.  Het stadje stelt ook niet veel voor.

  Vrijdag 26 maart
  terug naar huis.


  17-08-2010, 15:30 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010 Sint Truiden

  29 en 30 april zijn we naar Sint Truiden geweest, vooral om tussen de boomgaarden te fietsen en de bloemens te bewonderen.
  We hebben op de camperplaats achter de parking Begijnhof gestaan.  Je staat er heel mooi op het gras.  Er zijn wel geen voorzieningen.
  Het was er erg druk, maar gelukkig hadden we nog een plaatsje


  We hebben beide dagen een fietstocht van een halve dag gemaakt.  Het is er heerlijk fietsen in de streek.  Het fietsnetwerk is heel goed uitgebouwd.  we reden veel langs auto-arme wegen of anders was er steeds een fietspad.   Er was een opendeurdag bij een wijnboer in de streek en daar zijn we ook eens naar toe geweest.

  Ook even uitblazen en van het zonnetje genieten


  17-08-2010, 16:02 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  02-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010 Tour de France
  Door het huwelijk van onze zoon gaan we dit jaar wat later dan gewoonlijk op vakantie.  We hopen toch nog een paar mooie dagen te hebben.  Ik steek altijd wel veel tijd in de voorbereiding van de reis.  Camperplaatsen en campings uitzoeken en ervaringen van andere camperaars lezen.

  16 september vertrekken we.  We rijden Brussel, Namen, Luxemburg, Metz tot Pont a Mousson.  Daar is een mooie camperplaats aan  de Moezel.  Alles is er voorzien, electriciteit, water, lozen, toilet en douches. We waren er om 16u en alle plaatsjes waren bijna volzet. 7€ betaald. Het dorpje zelf is ook een bezoekje waard en ligt op loopafstand.

  17/9 vandaag rijden we verder Nancy, Epinal tot Luxeuil les Bains.  De camperplaats is aan een meertje, het was er erg rustig.  Je kon er lozen en het was gratis.  Het stadje is zeker de moeite waard om te bezoeken.  De kathedraal heeft een mooi orgel en in het centrum zijn mooie gebouwen.  Het was mooi weer, dus hebben we ook een terrasje gedaan.

  18/9 verder gereden langs Vesoul en Besançon tot in Arbois een dorpje midden het Elzas wijngebied.  We zijn lid van France Passion, dus gaan we daar voor de verandering bij een wijnboer staan. Met je lidgeld van 25€ kan je bij alle aangesloten landbouwers gratis overnachten.  We gaan met de fiets het stadje verkennen.  Na een uurtje of zo hebben we alles gezien.  We besluiten met de camper naar Cirque du fer a Cheval te rijden. Het is maar een vijftal minuten wandelen naar het uitzichtpunt.  Niet echt zo bijzonder.  Terug bij de wijnboer krijgen we een uitgebreide degustatie.

  19/9  Vandaag rijden we niet te ver.  Rond de middag zijn we op onze volgende bestemming St. Point du Lac.  De camperplaats ligt voor de camping aan het meer.  Je kan er lozen, water nemen en er zijn toiletten. We betaalden 6€.  Het is warm weer en we kunnen wat buiten zitten. We maken een wandeling, Tour du Lac.  's Avonds eten we pizza van het pizzakraam voor de camping.

  20/9 We vertrekken terug.  We rijden naar Moute, de Source du Doubs gaan bekijken.  Binnen 10 minuten zijn we aan de bron en besluiten nog een wandeling te maken.  Het was de bedoeling hier op de camperplaats  naast de brandweerkaserne te blijven.  Het is er erg ongezellig en we rijden door.  De bedoeling was naar Clervaux les lacs te rijden.Onder weg zien we een teken van Cascade du Hérisson.  De zoon was daar reeds geweest en sprak er met zoveel lovende woorden over.  Dus besloten we ook te gaan kijken.  Parkeren de auto en beginnen te wandelen langs het water.  Na meer dan een uur komen we 4 oudere mensen tegen en vragen of het nog ver is.  Daar krijgen we te horen dat we helemaal onnderaan aan de kleinere watervallen begonnen zijn met wandelen maar dat het nog wel meer dan een uur is.  Je kan ook naar daar met de wagen.  Nog een uur en dan nog 2 uur terug is wat te veel.   We gaan terug naar de camper en rijden naar Doucier en zo naar de waterval.  Het is al laat al we daar toekomen en gaan vlug kijken.  Het is inderdaad de moeite waard. Aan de watervallen is een camping, in het voor- en najaar is hij enkel open voor campers.  We betalen 7.50€ met electriciteit.  De douches zijn gesloten en er is 1 toilet open, maar we staan daar ook helemaal alleen.

  21/09.  We gaan nog eens naar de waterval kijken en besluiten door te rijden naar het zuiden.  Het is hier al goed koud 's avonds en 's nachts.  We nemen de autostrade tot aan de peage van Vienne na Lyon en nemen dan terug de route nationale.  We rijden tot Beausemblant.  Daar is een camperplaats met een 8-tal  afgebakende plaatsen, rustig gelegen.  Je kan lozen en water nemen en het is gratis.  Goed voor een slaapplaats op doorreis, want in het dorp is niets te zien.  Er is wel een bakker. Het is Patrick zijn verjaardag vandaag en we zouden gaan eten.  Het restaurant in het dorp is toe en we hebben niet veel te eten bij, maar maken er toch een fijne avond van. Goed geslapen.

  22/09 Via kleine departementale wegen, langs mooie dorpjes, rotsformaties en een kleine gorge waar ik de namen van vergeten ben rijden we tot Vaison la Romaine.  We bezoeken het stadje en gaan 's avonds eten op restaurant als uitgesteld verjaardagsmaal. De camperplaats is erg vol en niet echt gezellig  maar ligt dicht bij het stadje 7€ betaald.  Rustig 's nachts.

  23/09 Vandaag trekken we door de Cotes du Rhone wijnstreek, Sablet, Seguret, Gigondas en slapen is Rasteau bij een wijnboer, waar we onze voorraad voor thuis wat aanvullen
  Gigondas
  24/09 Vandaag gaan we naar Avignon.  Voor het eerst deze reis op camping, camping la Bagatelle.  we betalen 20.20€.  De Brug over de Rhone over en we zijn in stad.  Bezoeken de stad, maar gaan niet op de "pont" gaan staan dansen, hebben dat vroeger toen de kinderen klein waren al eens gedaan.  Voor het eerst deze reis hebben we een flinke regenbui.  Profiteren ervan om iets te gaan drinken en na een half uurtje schijnt de zon terug.  's avonds gaan we nog een kijken naar de verlichte stad aan de overkant.

  25/09 Vandaag gaan we naar St. Marie de la Mer, hier blijven we een paar dagen staan.  Gaan aan parking de l'Est aan het water.  Vooraan staat iedereen op de parking dicht tegen elkaar, maar je dan ver doorrijden tot aan zee, en daar is het rustig en erg mooi staan.  Het is 9.50€/dag dat elke dag wordt opgehaald.  Voorraan kan je water nemen en lozen. 
  We gaan het stadje verkennen.  's Namiddags is er een spektakel met stieren in de arena.  wie een ring van de oren van de stier kan halen wint en bepaald geldbedrag.  Soms moeten ze wel spurten voor het aanstormende beest.  De hond mocht mee binnen, maar begint al vlug te blaffen bij het horen van de stieren en halfweg houden we het voor bekeken.

  26/09 's namiddags gaan we fietsen tot Phare de Galabert over een fietspad.  De terugweg is lastig, windop. 

  's avonds rijden we tot vooraan, parkeren ons daar, gaan in het stadje iets eten.
  27/09  We rijden 's morgens terug naar zee.  's namiddags gaan we nog wat fietsen, naar le Bac Sauvage, een overzetboot over de Rhone.

  28/09 Vandaag rijden we weer een stukje verder.  We gaan naar Aigues mortes.  Gaan op aanraden van een landgenoot niet naar de camperplaats, maar parkeren ons op parking 4, waar het toegelaten is voor campers, gaan de stad verkennen en rijden naar een wijnboer om te slapen.  Betalen 4.8€ parking, wat veel goedkoper is dan de camperplaats en France Passion is gratis.  Zo zie je, niet enkel Nederlanders zijn zuinig. Le Petit Chaumont.  Je moet ongeveer 1 km op onverharde baan rijden.
  29/09 We rijden teug verder, bezoeken La Grande Motte, parkeren ons aan de haven.  We rijden tot de CP Palavas-le-Flots aan de Port Fluvial.  14.33€ betaald, water, lozen, wc en douches (aan de haven met douches).  Je staat er dicht opeen.  Ik vond het er erg ongezellig en veel te duur.  Het stadje ligt dichtbij.  Er zijn veel restaurants en het is er erg toeristisch. 
  30/09 gefietst langs het fietspad tot Montpellier.  De stad bezocht.
  Om 16u vertrokken naar Vic-la-Gardiole, FP Mas-des-Pierres.  Mooie plaats, afgesloten met een poort, helemaal apart van het domein en de gites.
  1 /10 Naar Narbonne plage.  Eerst Sètes bezocht. Naar boven gereden naar het uitzichtspunt.  Verder gereden langs het kustbaantje.  Daar 's middags gestopt voor ontbijt en wat op het strand gezeten.  Voor Beziers de snelweg genomen.  Daarna door de montagne de la Clappe gereden.  Mooie vergezichten.
  De camperplaats ligt richting Gruissan, aan het strand.  Je kunt er water nemen en lozen.  7€ betaald.
  2 /10 en 3/10 Naar Gruissan-Port.  aire des 4 vents.  Je kunt er water nemen, lozen en er zijn douches.  We hebben er veel gefietst, Het dorpje bezocht en naar les Chalets geweest.
  4/10 naar Minerve gereden. dorpje bezocht.  Verplicht op de parking te parkeren (3€).  In de namiddag doorgereden naar Roubia.  Daar geslapen bij FP Chateau tourril.  Wijnkasteel helemaal afgelegen, 3 km van het dorp, tussen de wijngaarden.
  5/10 Vandaag Carcasonne bezocht.  Op camping du Cité.  21€ betaald met elektriciteit.  Stad is op ongeveer 10 minuten fietsen land padje. Het oude, ommuurde gedeelte van de stad bezocht.
  6/10.  Gereden tot Parnac, aan de Lot, voorbij Cahor.  Terug bij een wijnboer van France Passion gestaan.  Chateau Armendière.  We stonden in het wijveld, bij de appelbomen aan de Lot.  Echt een super mooie plaats,
  7/10 vandaag gaan we naar Rocamadour.  Camping "Le Relais du campeur".  12.70€ betaald.  Stadje ligt beneden.  Langs padje naar het stadje.
  8/10 vandaag het Chateau en het Sanctuaire bezocht.  Op de parking van het kasteel stonden veel campers. Daar mijn voet verzwikt.
  Om 12 uur doorgereden naar Soullac Parking Place du Baillot.  Je staat er gratis, kan lozen en het stadje is dichtbij.  Met mijn pijne voet niets meer kunnen bezoeken.
  9/10 Vandaag vertrekken we richting huis.  Onze laatste stop in Frankrijk is meestal Beaugency.  Ook deze keer.  We zijn wel nog eerst naar de camperplaats in Lially-le-Val gaan kijken.  Is achter de kerk.  Er was een wedstrijd op de petanque baan waardoor het er erg druk was.  Ook in Beaugency was in een stoel zitten al wat ik kon.
  10/10 Onze reis zit er weer op.  We hebben veel beter weer gehad dan verwacht en hebben een leuke tijd gehad
     Het sanctuaire van Rocamadour  02-03-2011, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  23-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011 Reis Portugal 2
  Zoals vorige keer gaan we terug naar mijn ouders naar de camping in Monte Gordo aan de Algarve

  11/2 We vertrekken om 7u45, nemen heel de weg autostrade.  Parijs gaat vlot, daarna Tours, Poitiers.  Hier nemen we de weg via Angolème.  We rijden tot de camperplaats in Le Verteuil sur Charente, 720km gereden.  De plaats is mooi gelegen aan een parkje.  Het parkje door, de Charente over en je bent in het dorp.  Een mooi dorpje met een imposant kasteel. Het is gratis en je kunt er lozen.  We stonden er met 2 kampers
  12/2 Na een rustige nacht gaan we weer op pad.  Angoulème, Bordeaux, de Spaanse grens over, Vitoria-Gasteiz, Burgos, tot Cavia.  Geslapen Camping Cabia, dicht bij de autostrade.  Camping stelt niet veel voor, ook niet zo proper.  We staan er helemaal alleen.  Na een wandeling met Cody besluiten we in het restaurant van de camping te gaan eten.  10€/persoon voor voor- hoofd- en nagerecht en een fles wijn.  Het was niet culinair maar wel lekker.  Gereden 670 km
  13/2 Vandaag was het de bedoeling om tot Sevilla te rijden en morgen de stad te bezoeken.  We vertrekken om 8u30, via Valladolid, Salamanca, Caceres.  Hoe dichter we Sevilla naderden hoe meer het begon te regenen.  In Sevilla goot het water, dus zijn we doorgereden naar Portugal. Via Huelva waren we om 18u30 in Monte Gordo.  Wat een  verrassing voor mijn ouders.  Gereden 850 km

  Tot 25 februari bezoeken we de streek met mijn vader als taxi bestuurder.  We zijn naar Spanje, Ayamonte en Isla Canela.  In Portugal gaan we het binnenland in, nog eens naar Cacela Velha,  Olhao, Faro en ook een daguitstap naar het begin van de rotsAlgarve, naar Olhos de Aqua.  We zijn een paar keer gaan wandelen langs het strand en in het bos en zijn ook gaan fietsen.  Hebben vooral veel van elkaars aanwezigheid genoten.  Het was weer veel de vlug tijd om naar huis te gaan.

  25/2  Om 8u, als de camping open gaat, zijn we vertrokken.  Hier is het dan al 9u.  We zijn deze keer niet via Sevilla, maar voorbij Huelva, de N435 genomen om voorbij Zafra terug op de autostrade te komen.  Een goede weg met mooie uitzichten.  Daarna Caceres en voorbij Salamanca op campng Olympia gslaten, afrit 225.  Camping dicht bij de autostrade, een 20-tal afgebakende plaatsen, heel proper sanitair.  Hier stonden we met 2 campers.  De camping ligt wel te ver van de stad om Salamanca te bezoeken, camping Regio is daarvoor beter.  600 km gereden.
  26/2 Na een rustige nacht om 8u50 vertrokken.  Via Toro, wijn gaan halen, Valladolid, Burgos, Vitoria, de franse grens over.   Gereden tot Cap Breton, daar op de camperplaats gaan staan.  Het is een heel grote parking met 2 loospunten.  Het stond er al aardig vol.  Nog een wandeling gemaakt langs het strand.
  27/2 Weer een goede nachtrust gehad.  Verse baguette en croissants van de bakker die langskomt genuttigd en vertrokken om het stadje te bezoeken.  Hebben niets moeten betalen.  In Capbreton langs de haven en de dijk gewandeld en om 10u45 vertrokken.  Langs Bordeaux, Angoulème, Tours tot Blois.  Daar de RN genomen tot Beaugency, op de door ons goed gekende camperplaats.  Om 18u30 aangekomen. Gereden 600 km
  28/2  Terug naar huis.  Het was een mooie reis, maar wat te kort om zo ver te rijden.  Maar ja, we moeten nog werken ook hé.

  Op de link hieronder staan de foto's van de reis

  Bijlagen:
  http://www.zita.be/foto/85021     23-05-2011, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  14-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011 Neerpelt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn van 6 tot en met 8 april naar Neerpelt geweest.  Er waren al veel andere camperaars die er heel lovend over waren, dus moesten wij dat ook eens proberen.
  We zijn de woensdag wat laat vertrokken thuis, moest nog werken, en er was natuurlijk geen plaats meer. Een vriendelijke man toonde ons de weg naar een andere parking waar we ook konden staan, aan de gebouwen van "Kind en Gezin".
  De volgende morgen hadden we geluk, toen we met de fiets voorbij kwamen was juist iemand vertrokken, vlug de camper gehaald en ons geinstalleerd.
  We hebben die 2 dagen met onze fiets rondgetoerd, gewapend met onze netwerken routekaart.

  Het is een erg leuke plaats.  Helemaal gratis, electriciteit aansluiting voor alle plaatsen.  Er is mogelijkheid om te lozen.


  14-06-2011, 20:36 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  15-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011 Nord Pas-de-Calais
  18/5 Om 14u vertrokken, we rijden niet ver.  Naar Audinghem.  We nemen een eindje autostrade en voorbij Calais rijden we naar de kust.  We stoppen onderweg een paar keer om van het uitzicht te genieten.  Het is geen zo'n mooi weer, dus Engeland hebben we niet gezien. Aan cap Blanc-Nez kan je de camper niet meer achter laten, er staat nu een hoogtebalk. Audinghem ligt dicht bij Cap Griz-Nez.  We staan op de camperplaats bij Cap Nature.  Daar we lid zijn van France Passion moeten we niet betalen, anders is het 5€.  Er zijn geen voorzieningen.  We konden of op de binnenkoer staan of op de weide naast het gebouw.  We hebben ons op de weide gezet, stonden er helemaal alleen.  We hebben nog een wandeling gemaakt, langs Batterij Todt. 
  19/5 Vandaag weer geen mooi weer, mistig.  We besluiten niet naar Cap Griz-Nez te fietsen, maar verder te rijden.  Onderweg wordt het beter weer en aan les "Dunes de la Slack" maken we een wandeling.  Even voorbij Boulogne gaan we naar Equihen-Plage.  Daar is een camperplaats.  De plaats is mooi gelegen.  Je kan met een trap naar het strand.  Is wel niet toegankelijk bij hoog water.  Je staat op het grint, er kan water en wc geloosd worden en elektriciteit en water aan de sanizuil.  Buiten heb je wel wat last van het naastgelegen waterzuiveringsstation. 
  We zijn door het dorp tot aan de surfclub gewandeld en via het strand terug.  Het water was nog niet voldoende gedaald en we moesten een stuk over de rotsen klauteren.
  20/5 Een heel rustige nacht gehad.  5€ betaald.  Voor het vertrek mosselen gekocht bij één van de lokale plukkers.  We rijden naar Le Touquet, naar de camperplaats aan de Yacht-club. Vorige keer stonden we aan de renbaan.  Het is leuker staan aan de Yachtclub, dicht bij de duinen, maar je staat er wel dicht bijeen.  9€ betaald.  Je kan water en toilet lozen. elektriciteit en water aan de sanizuil. 
  We hebben 's morgens in de duinen gewandeld en 's namiddags naar het stadje gefietst en er wat rondgewandeld.  's Avonds onze mosselen opgegeten.
  21/5 Na een goede nachtrust en een mooie wandeling terug naar huis vertrokken.  Moesten op tijd terug thuis zijn, want moesten naar een optreden van het zoontje van mijn zus.  was zeker het vroege terugkeren waard.

  Bijlagen:
  http://www.zita.be/foto/85021     15-06-2011, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  03-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011 Reis Picardie
  Onze eerste stop was Bergues.  De camperplaats in heel mooi gelegen, aan de ommuring van de stad. Er zijn wel geen voorzieningen, enkel een vuilnisbak. Bergues is een heel mooi stadje, volledig omwald.  We hebben 's morgens het stadje bezocht en in de namiddag heel de ommuring rondgewandeld.

  De volgende morgen vertrokken richting de abdij van Valloires.  Daar 's middags aangekomen, eerst wat gegeten en dan de abdij bezocht en daarna de tuinen.  De abdij vond ik de moeite niet waard, de tuinen waren wel heel mooi.  We hadden een combi ticket gekocht, maar aan de ingang van de tuinen kan je ook een ticket voor enkel  de tuinen kopen. 
  Gaan slapen bij een bedrijf aangesloten bij France Passion, conserverie St Christophe in Argoules.  Vonden het er niet echt aangenaam staan.  Er was ook een rare geur, die ook de hond niet kon apprecieren.

  De volgende morgen vroeg vertrokken naar Veulettes sur Mer waar wij het nog steeds leuk vinden en voor ons een aangename camperplaats.  Je bent er bij de zee en de krijtrotsen en je kunt er mooie wandelingen maken, de prijs is nog steeds 4€ en je kunt er water en wc lozen.  Er zijn ook toiletten in het gebouwtje, dus wat wenst een mens nog meer?

  De volgende morgen weer vertrokken, om een eindje de Seine te volgen.  Over de Pont de Brotonne, naar Heurteauville.  Daar terug naar een France Passion boer.  We hadden een erg mooi plaatsje op een grasveld voor de boerderij.  Daar een fietstocht gemaakt.  Met de overzetboot over de Seine naar de abdij van Jumiege.  De hond mocht niet mee binnen, dus elk op zijn beurt een bezoek gebracht.  De abdij is heel vervallen, maar met wat verbeelding kan je je goed voorstellen hoe indrukwekkend het moet geweest zijn.  Na ons bezoek verder gefietst tot Yainville, daar terug de Seine over en terug naar de camper.

  De volgende dag terug verder gereden, naar Duclaire, bekend om zijn speciale ganzen.  's Namiddags in het Chateau du Taillis de tentoonstelling bezocht over de bevrijding in augustus 44.  Daarna terug naar de kust gereden.  Naar Criel sur Mer.  Was de bedoeling om op de camperplaats te staan.  Deze was erg vol en volgens mij ongezellig.  Het was mooi weer en eventjes tafel en stoelen buiten kon niet, dus maar doorgereden tot de camping een  eindje verderop.  Daar een leuk plaatsje gevonden en wat in de zon gezeten.
  De volgende morgen een leuke wandeling gemaakt op de krijtrotsen en in de namiddag naar het dorpje gewandeld, een terrasje gedaan en terug naar de camper.

  De volgende dag was het tijd om een eindje terug richting thuis te rijden, want het was onze voorlaatste dag.  De zoon was een tijdje geleden met de camper naar Le Crotoy geweest en was er zo vol lof over dat we het ook wel eens wilden proberen.  De camperplaats is wel heel mooi gelegen dicht bij het stadje en je kunt er water en wc lozen, maar is wel wat ongezellig.  De mooie ligging maakt wel alles goed. De prijs is 5€/24 uur te betalen aan de parkeerautomaat.

  Ons reisje zit er weer op de foto's vindt u :

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/107855548712510360122/ReisPicardie?authuser=0&feat=directlink     03-01-2012, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  04-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011 Reis Ardennen en Champagne
  12 juli
  We zijn weer vertrokken richting de Franse Ardennen.  Via Charleroi, Philippeville Couvin naar Revin en zo langs de Maas naar Monthermé.  Daar naar boven gereden naar Roche a Sept Heures, gelukkig hield het op met regenen als we toekwamen en hebben we er nog een leuke wandeling gemaakt.  Je hebt er mooie zichten op de meander van de Maas. Daarna naar de camperplaats in het dorp.  Deze ligt langs de Maas, met een mooi uitzicht en rustig. Wel geen voorzieningen.
  13 juli
  vertrokken richting Champagne, nog gestopt bij het uitzichtspunt Roche aux Sept Villages.  Via Charleville, Reims begonnen aan onze tour door de Champagne velden, Ludes, Mailly en Champagne, Verzenay,  In Verzenay de Moulin van Mumm bezocht en de Observatoire op de Mont Sinai.  Verder naar Verzy, daar de Faux de Verzy bezocht, een park met een raar soort bomen "Faux" .  Dit zijn een soort beuken met vervormde stam en takken.  De bomen worden afgeschermd omdat ze zo zeldzaam zijn en maar heel traag groeien.  Er lopen paden tussen met borden met wat uitleg.  Zeker de moeite waard, eens iets anders dan al die wijnranken.  Verder gereden tot Bouzy, daar overnacht bij "Champagne Galichet", aangesloten bij France Passion.  Na het proeven en de aankoop van een paar flesjes nog een wandeling gemaakt.
  14 juli
  Vandaag een eind rijden, naar de Lac du Der.  Op de camperplaats bij de Port de Giffaumont gaan staan.  Wel wat moeten zoeken om een plaatsje te vinden.  Je staat er helemaal gratis en er is een loospunt.  Nog wat rondgewandeld aan het water.  Het is er  erg toeristisch.

  15 juli
  Vandaag doen we een fietsrit rond het meer. Het is zeer mooi en zeker de moeite waard.  Een deel van de weg is autovrij en een deel autoarm.  's middags ergens aan het water onze picknick gegeten en tussendoor een paar keer gestopt om te rusten.  De tour is 45 km, was voor ons wel een maximum.  's Avonds in een restaurantje iets gaan eten.  Hadden we verdiend vond ik.

  16 juli,
  We vertrekken terug naar de champagne.  Eerst gaan we naar Epernay, een champagnehuis bezoeken.  Na wat zoeken op internet was mijn keuze gevallen op Mercier.  Was wel de moeite waard.  Eerst gaat het met een glazen lift naar de kelders, daar wordt je met een treintje rondgereden.  Terug boven staat er een glaasje op je te wachten.  Na de middag wandelen we nog wat rond in Epernay.
  We bezoeken nog Hautevillers en de abdij van Dom Perignon en gaan terug bij een wijnboer "Lété" in Damery.  Het waren heel vriendelijke mensen die ons uitnodigden om te proeven.  we komen pas vertrekken als we alles uitprobeerd hadden, gelukkig moesten we niet meer rijden.  Ook hier een paar flesjes gekocht.

  17 juli
  Vandaag vertrekken we terug richting Belgie.  Bij de brasserie de Fagne een biertje gedronken en wat gegeten 's middags.  Gereden tot les lacs de l'eau d'Heure. Daar aan de stuw geslapen.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/107855548712510360122/ReisArdennenChampagne?authuser=0&feat=directlink     04-01-2012, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  08-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011 Reis Corsica
  25 augustus : vertrokken om 8u, gereden Reims, Dijon, autoweg tot Macon Sud. betaald  53.60€. Is wel veel nu ik alles optel, maar ja, het moest vooruit gaan.  Geslapen CP La Chapelle le Guinchay aan de D95 "Maison de Pays" aank 18u20.  Rustig gestaan, je kunt er water en toilet lozen.  Er staat een pizza auto, altijd handig. Gereden 810 km.

  26 augustus : vertrokken om 9u302, gereden Lyon, Valence, Avignon, Aux en Provence, tot Cuges-les-Pins, aank 16u30.   Betaald 24.2€.  Cuges op de CP in terrassen, 3€, water en wc lozen, dorpje op 400m met winkel en bakker, zaterdag kleine markt. 

  27 augustus : 's morgens in het dorpje rondgewandeld, na de middag wat in de zon gezeten en een wandeling gemaakt in de omliggende heuvels van +/- 3 uur.  Iedereen vindt dit een goede camperplaats, maar ik vind er maar niets in.  Je hebt er natuurlijk alles, en het is er rustig, maar het is volgens mij maar een gewone parkeerplaats, waar iedereen dicht op elkaar staat, en niet echt gezellig.

  28 augustus : vandaag de grote dag, de overtocht. Om 6u50 vertrokken, want wilden op tijd in Toulon zijn, zonder al te veel stress.  We waren om 7u50 in de haven.  Ruim op tijd om rustig in te checken, de boot vertrok pas om 9u.  Alles verliep vlot, had toch wat zenuwen.  Hadden namelijk een overtoch geboekt met Moby Lines, die hadden hun overtochten van Toulon naar corsica geschrapt en ons overgeboekt op Corsica Ferries, maar wij hadden nog altijd onze Moby tickets.  De persoon aan de incheck wist daar niets vanaf, maar zijn collega gelukkig wel.
  Om 9 uur geen boot te zien, als hij uiteindelijk toch de haven binnenvaart is het nog 12 uur eer we kunnen vertrekken.  Leuke overtoch gehad.  Veel aan dek in de zon gezeten, wel veel wind natuurlijk.  Om 19u15 waren we in Ile Rousse.  Om 20u stonden we eindelijk op ons plaatsje op camping "les Oliviers". 

  29 augustus.  Via het wandelpad naar het dorpje geweest in de namiddag.  Daar wat rondgewandeld en een terrasje gedaan.  De uren van het treintje gaan checken, want morgen willen we naar Calvi.

  30 augustus, met het treintje naar Calvi, 12€ per persoon heen en terug.  Was een leuke rit, Calvi is een aangenaam stadje om rond te wandelen.  Gewandeld rond de haven, naar de burcht en in de straatjes, 's middags ergens iets gegeten.  

  31 augustus : vandaag vertrekken we naar Corte.  Daar naar camping Chez Bartho.  Wat is dat bruggetje smal als je er de eerste keer over rijdt.  Hebben een mooi plaatsje wat onder een boom.  Camping is ideaal gelegen, dicht bij stad en toch heel rustig.  In de namiddag wat in het stadje rondgewandeld.

  1 september : wandeling gemaakt langs de Tavignano

  2 september : Met de trein naar Vizzavona geweest, 10.6€/p.  Daar gewandeld naar "Cascade des Anglais".  Is een mooie uitstap, mooie uitzichten vanuit de trein.  Een korte wandeling tot aan de waterval.  Daar wat in de zon gezeten.  Het was er wel erg druk, ook de trein zat helemaal vol.

  3 september : wandeling tot 

  4 september : vandaag komt onze dochter met het vliegtuig aan in Bastia.  Ze is vertrokken vanuit Lille.  We rijden naar de kust naar St. Florent.  Onze dochter wil vooral zonnen en toch wel een uitstap maken ook.  Dit vond ik na lang zoeken de ideale plaats daarvoor.  We gaan naar Camping U Pezzo.  Als je er juist zijn krijgen we een heus onweer, maar na een uurtje is het over en direct weer zonnig en warm.  We gaan nog even het stadje in.

  5 september.  Vandaag is het een stranddag.  's Morgens en 's Namiddags naar het strand, wat zonnen, zwemmen en lezen.  's Avonds gaan we naar het stadje iets eten.

  6 september : vandaag al vroeg uit de veren.  We hebben een auto gehuurd om Cap Corse te doen.  Ik zag dat niet zitten met de camper op die kleine baantjes.  Het was een heel mooie tocht, mooie uitzichten, Nonze was een mooi dorpje, maar bijna geen plaats om te parkeren.  In Marina d'Albo 's middags gegeten.  Daar is een camperplaats met een sani station.  Het was 5€/nacht.  Zag er goed verzorgd uit, mooie plaatsen tussen bomen en niet druk.  Er waren winkels in het dorpje. Verder naar Centuri Port en Cannelle, Moulin Mattel.  In Macinaggio aan de dijk iets gedronken en via Bastia terug naar St Florent.  Het was al donker toen we moe maar tevreden terug waren.  

  7 september : vandaag weer een rustige stranddag

  8 september : Vandaag gaan we met de boot naar Plage de Loto, daarna te voet naar Plage de Saleccia.  Een mooi, langgerekt en wit strand.  Zo moeten de Carabien eruit zien denk ik.  Daar gezwommen en gezond.  Het was erg druk op Loto en de boot zat helemaal vol.  Je kon ook maar 6 uur blijven.  Mensen die hun boot gemist hadden moesten wachten tot er nog ergens een plaatsje was. Gelukkig ging niet iedereen naar Seleccia en was het daar rustiger.

  9 september : vanavond vertrekt onze boot vanuit Bastia.  We vertrekken 's morgens en rijden naar plage de Pineto.  Dit is niet zo ver van Bastia.  Er was daar genoeg plaats om de camper onder de bomen te zetten en de rest van de tijd op het strand te blijven.  
  Om 21 uur waren we aan boord.  We hadden een cabine voor ons 3.  Hebben nog iets gedronken aan boord en zijn gaan slapen.  Na een rustige nacht waren we rond 7 uur in Toulon.  Waren als een van de eersten van boord en hebben op een parking buiten Toulon ontbeten.
  Hebben gereden op de autostrade via Aix, Senas, Avignon, Valance tot in Chanas.  Overnacht op camping beausejour, waar we om 13 uur waren.
  Ideale camping voor onderweg, niet ver van de autstrade, met een klein zwembadje.  19€ betaald.

  11 september : verder gereden Lyon, Dijon, daar de doorsteek genomen, N71 via Chalon sur Seine, Bar sur Seine tot Troyes.  Ergens langs de baan de bordjes Source de la Seine gevolgd.  Toch wel raar dat zo'n klein beetje water enkel honderden km verder zo'n machtige rivier wordt.
  Geslapen op camping Municipal 23.25€ betaald

  12 september : via Reims, Lille, naar Gent, onze hond gaan ophalen bij mijn zus en om 19u30 waren we thuis.  Hebben een mooie reis gehad, maar ik zou hem niet meer met de camper doen.  We gaan zeker nog een keer terug, maar dan met de auto en ergens iets huren.  Ik vond de camper te groot voor de Corsikaanse baantjes en we hebben minder kunnen doen dan wat ik gewild heb.  Ik weet wel dat veel mensen toch gewoon overal doorrijden, maar op veel plaatsen kan je bijna niet kruisen en is het erg moeilijk rijden. Voor mij is dat dan geen vakantie meer.  foto's op :  

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/107855548712510360122/ReisCorsica?authuser=0&feat=directlink     08-03-2012, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  21-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012 Reis Dolomieten-Gardameer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen donderdag 5 juli
  Onze eerste dag vakantie begint meestal met een ganse dag rijden.  We vertrekken om 8u.  Gelukkig had Patrick gisteren verlof en kon hij de camper klaarmaken.  We rijden via Luxemburg, Saarbrücken, Karlsruhe, Stuttgart tot de camperplaats in Nürtingen.  Waren er om 17u20.  Om toch nog wat beweging en een vakantiegevoel te krijgen gaan we te voet naar het stadje.  We slenteren daar wat rond en keren terug naar de camper om te eten. Leuk stadje aan de Neckar.   Halen de wok uit kokerellen en zitten nog gezellig wat buiten.  Betaald 5€ electriciteit 1€ voor 8 uur 1500 kw.
  06 juli
  Verder rijden via Ulm, Kempten, Füssen.  Daar een doorsteek via de Fern-pass.  Voor Insbruck terug op de autostrade. 
  Wegenvignet voor Oostenrijk 8€ voor 10 dagen.  Brennerpas 8€ betaald.  Om 13u40 waren we in Italë.  Autostrade genomen tot Brixen, 2.80€ betaald.  Gereden tot Misurina.  Waren er om 16u15.  460 km gereden.  Waren van plan daar op de camper plaats te staan.  Het stond er echter bomvol, dicht tegen elkaar en zeker geen plaats om stoeltjes buiten te zetten.  zijn dan maar naar camping "alla Baita" geweest.  Het is vakantie en het moet nog leuk en gezellig zijn ook.  Tot aan het meer gewandeld en ons potje gekookt.  Het was 'avonds wel vlug koud.

  07 juli
  Vandaag gaan we het wat rustig aan doen, een kleine wandeling, want willen morgen naar de "Dreizinnen Hutte".  Een wandeling rond het meer.  In twintig minuten waren we aan de overkant waar een kabelbaan in naar col de Varda.  Neen we gaan niet naar boven, zullen rustig aan doen, een klein eindje naar boven wandelen is voldoende.  Nog wat verder, waarom niet, ineens zijn we verder dan halfweg en besluiten door te gaan naar boven.  Gedaan met rustig aan doen.  Rond de middag zijn we boven, maar hebben niets mee om te eten.  Op de terras van de hut een broodje gegeten en na wat rusten terug naar beneden.  In Misurina kaartjes gekocht voor de bus om morgen naar boven te gaan.
  Ons 's avonds beloond met een etenje op een terras aan het meer.

  08 juli
  Vandaag wat vroeger opgestaan.  Op de camping met een paar italiaanse woorden die ik ken en de rest in het Spaans, je weet nooit dat het ongeveer hetzelfde is gevraagd of de cane (hond) mee mag op de bus.  Wat moeilijk ik die bijna geen Italiaans ken en een Italiaanse (die een camping uitbaat) die geen andere taal spreekt.  Maar ja hoor de hond kon mee.
  Om 9u30 met onze stevige wandelschoenen en genoeg eten en drank mee staan we paraat aan de bushalte.  Heel veel mensen hebben geen ticket en moeten die bij de buschauffeur kopen, wat erg lang duurt.  De rit tot boven kost 3.50€/persoon.  Wat een indrukwekkende rit, veel haarspeldbochten en mooie uitzichten.  Halverweg staat een camper met dampende motor midden in de weg.  Gelukkig zijn wij met de bus.  Boven op de parking staan nog een tiental campers. 
  Dan beginnen we aan onze wandeling.  Erg veel wandelaars.  De meesten geven het na een uurtje op.  In de Refuge de Lavaredo stoppen er al heel wat.  Jammer, want je hebt de Drei Zinnen dan nog niet gezien.  We wandelen verder tot de Patternsattel, daar heb je voor het eerst een zijdelings zicht, zoals hieronder.  

  Daar heb je een prachtig zicht, niet enkel op de Tre Crime, maar helemaal rond.  In de verte ligt ons einddoel, de "Drei Zinnenhütte" Via een mooi pad gaat het tot aan de hut.  Enkel de laatste klim tot aan de hut is erg lastig.  Aan de hut is het wel koud en veel wind.  Gelukkig hebben we dikke pulls en een windjas mee.  Aan het meertje eten we onze dikverdiende boterhammen op.  Ook Cody, onze maltheser, is bekaf, maar kan toch nog eten bedelen bij andere mensen.
  Na een uurtje beginnen we aan de terugweg.  Bij de Refuge de Lavaredo rusten we wat uit en drinken elk een grote pint.  Wist niet dat dat zo lekker kon smaken. Doodmoe komen we terug op de parking.  De hond heeft heel de weg meegelopen. Moe, maar tevreden en blij al die mooie natuur gezien te hebben keren we met de bus terug.    09 juli
  Vandaag vertrekken we richting Garda meer.  We hebben alledrie spierpijn van ginsteren.  Ja ook Cody wil niet meer gaan wandelen vandaag.  Stoppen nog even in Cortina aan de kabelbaan naar de Marmolada, maar er zijn te veel wolken om naar boven te gaan.  Rijden lang mooie dorpjes, hebben mooie uitzichten, maar ik weet nu niet meer precies lang waar we gereden zijn.  Komen ineens bij een mooi meertje tussen de heuvels, zien een teken richting camping, maar zijn ineens voorbij.  'ik zal wel terugkeren" zeg ik nog.  Maar nergens geen mogelijkheid, hebben nog een omleiding en besluiten 10 km verder toch niet meer terug te keren.  Wat verder komen we een groter meer tegen, hier wel afgereden.  Geen camperplaats te vinden, toch niets waar we willen staan.  Gaan dan maar terug op camping.  De eerste camping honden niet toegelaten.  Dan maar weer verder.  In camping Peniscola verde in Calceranica al Lago aan Lago di Caldonazzo.  Mooie plaats tussen wat oudere Nederlanders.  

  10 juli
  's Morgens een fietstocht gemaakt langs het meer. Na een tiental km begint het heel hard te regenen en te onweren.  Na een uurtje schuilen was het over en rijden we terug naar de camping.
  's Namiddags gaan we er weer op uit met de fiets, de andere richting uit.  Hebben een heel eind fietspad, daarna autoluwe wegen tot we in een wat grotere stad komen, geen fietspad meer.  We besluiten maar terug te keren, veel te veel hard rijdende auto's voor mij.

  11 juli
  Vandaag vertrekken we naar het Garda meer.  Op de camping 34€/dag betaald.
  Om 11 uur vertrekken we via Trento zijn we 1u30 later in Torbole.  
  Hier  gaan we naar de CP "Transit".  Is meer een campercamping met electriciteit, een eigen water- en loospunt en toiletten en douches.  de CP ligt bij het meer.  Je betaalt 30€/dag of 48€/2 dagen.
  We beslissen 2 dagen te blijven.
  's Namiddags gaan we naar het stadje.

  12 juli
  Met de bus naar Riva del Garda.  Wandelen wat in het stadje rond en doen een terrasje.  Bij het terugkeren kunnen we niet mee met de bus, is van een andere maatschappij begrijp ik.  Een half uur later komt er terug een bus.  Weer hetzelfde, kan er niet op met ons ticket.  Die man spreekt wel wat Engels, kunnen toch niet mee, ja hoor dat kan.  Oef, na een uur geraken we toch nog in Torbole, wel een ander ticket moeten kopen.

  13 juli
  Vandaag vertrekken we naar Malcesine.  De camper geparkeerd op de parking van de overzetboot.  15 min te voet naar stad.  Stadje bezocht.  terug naar de camper en besloten in Malcesine te blijven, hebben nog veel te bezoeken.  Rijden naar de CP voor camping Lombardi.  CP met eigen sanitair in een stacaravan.  17€/nacht met electriciteit, water en lozen.  Douche was 1€, de hond 2€ extra.
  Na het middageten met de fiets terug naar stad.  De weg volgen tot aan het meer en dan een fietspad langs het meer.  Ongeveer 4km.  Veel rondgekuierd  en het kasteel bezocht (6€/pp).  's Avonds een pizza gegeten op een terras aan dit haventje.


  14 juli
  Vandaag gaan we naar Garda.  
  CP is 12€/dag, is een parking zonder electriciteit.  Je kunt er wel water nemen en lozen.  Is goed gelegen om het stadje te bezoeken. 
  's Morgens het stadje bezocht.  's Namiddags een eindje gefietst langs het meer.  Wat op een mooi strandje gezeten.  Hadden jammer genoeg geen zwemgerief en handdoek bij.  Cody in het meer gezwommen, was erg bang. Zal wel geen tweede keer meer willen.  

  15 juli
  Besluiten vandaag naar Verona te gaan.  CP ligt aan de Via Piccoli.  Is heel goed gelegen om de stad te bezoeken.  Wat rare manier van toegang. Je moet op een knop drukken, je krijgt een jetton en de slagboom gaat open.  Sommigen begrepen dat niet, waardoor we met drie campers stonden te wachten om binnen te raken.  Met wat hulp lukte het de man toch.  10€/nacht, water en lozen geen electriciteit.
  Na de middag met de fiets naar stad.  In een tiental minuten ben je er. Eerst het Castelvecchio bezocht, dan naar de Arena er niet binnen geweest. Zijn nog niet zo lang geleden naar Rome geweest en hem daar bezocht.

  Daarna naar Case di Guilietta.  Wat was het er druk, iedereen maar drummen om dat balkon te zien.  Er was een lange wachtrij om binnen te gaan.  Daar de hond toch niet mee kon hebben we na lang overleggen besloten om niet naar binnen te gaan. Wie blijft er daar zo lang wachten tot de ander op het balkon verschijnt?  Is er wel erg commercieel. Er is zelfs een Guilietta fan-club waar je lid van kunt worden.  Bij de Casa di Romeo een broodje gegeten op een terrasje en terug energie om voort te stappen.  De Piazza Elbe is een mooie plein, met mooie gebouwen en een fontein.  Op de Torre de Lamberti heb je een mooi uitzicht over de stad.  Een stuk is met de lift, de rest te voet.  Verder nog de Ponte Pietra, de Doom en Anastasia bezocht.  's Avonds in een restaurantje op een terras aan de rivier lokale specialiteiten gegeten.

  16 juli

  Bijlagen:
  ">     21-10-2012, 22:02 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  22-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012 Reis Bretagne
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  25 april  vertrokken met als grote doel 
  Cap Frehel

  om 15u20 vertrokken en tot 20u30 gereden naar Buchy - 320 km. CP aan Salle des Sports  gratis.

  26 April
  Vertrokken om 10u15 - gereden laangs Rouen, Caen tot Le Vivier-sur-mer.  Daar wat rondgewandeld, oesters gekocht en op de CP van Hirel een paar km verder overnacht. (6€). Vorige Bretagne reis daar ook overnacht, is er altijd rustig. CP in Le Vivier is wat dicht bij de baan.

  27 april
  Gereden naar St. Cast le Guildo.  Op de parking aan het office de tourisme zijn er een paar gereserveerde plaatsen voor campers.  Daar wat rondgewandeld en verder gereden naar Plage de la Mare.  Daar is een mooie parking waar reeds een paar campers stonden.  Er is een picknick tafel en er zijn toiletten.  Daar ons middagmaal gegeten en wat gewandeld.
  Verder gereden tot de camping van Cap Frehel.  In het voor- en najaar is de camping enkel toegankelijk voor campers en zijn er geen voorzieningen.  Alles is dicht, er is zelfs geen licht.  's Avonds wordt de 3€ opgehaald.  We stonden er met een vijftal campers.

  28 april
  Met de fiets naar Cap Frehel gereden.


  uitrusten op de camping. Ook op de parking van de Cap mag men met de camper overnachten. Prijs is 5€


  In de namiddag naar Fort de la Latte gereden met de camper. Het fort bezocht.  Zeker de moeite waard

  29 april
  vertrokken om 10u50.  Gereden naar Erquy.  CP Plage Caroual 6€/24 uur. Het is ongeveer 3 km van het stadje.  Daar aangekomen te voet naar het stadje vertrokken.  Daar 's middags een pannekoek gegeten en terug naar de camper.  Camperplaats is op asfalt en je staat erg dicht bij elkaar.  We vonden het erg ongezellig en zijn terug weggereden.


  Zijn naar Pleneuf Val-André gereden. Volgens onze camperboek was daar een CP.  Daar aangekomen waren er werken en konden we er niet staan.  Zijn dan naar camping "Monts-Colleux" gereden.  Dicht bij het centrum.  11.40€ betaald. 

  30 april
  Na gedoucht te hebben (is toch leuker op camping dan in de camper) zijn we om 11u10 vertrokken.
  Naar St. Jacut-de la Mer. Plage de Rougelet, Pointe du Chevet.
  In St Jacut is er ook een camperplaats langs de D768/D26.  Niet te ver van het stadje Het is 5€/dag.  Gaan kijken maar er niet gebleven, wilden nog eens oesters gaan eten?
  Daar gereden naar St. Meloir des Ondes.  Daar bij Ferme des Nieles gestaan via France Passion.  Dit is een oesterkwekerij met een winkel en een restaurant.  Daar als afsluiter van onze vakantie 's avonds gegeten, oesters als voorgerecht en vis als hoofdschotel, erg lekker.

  1 mei
  vertrokken om 9u, nog eens op de Mont Dol geweest en dan naar huis, autostrade Caen Rouen Boulogne  bet460 km.aald 24.50€
  thuis om 17u45. Gereden 460 km.

  Leuke vakantie gehad, jammer dat we wat veel regen gehad hebben. 


  Bijlagen:
  ">http://     22-12-2012, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  28-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012 Rursee
  15 augustus
  Vertrokken om 9u30 om 14u40 aangekomen in Heimbach.  CP aan het station, van baan onder de CP is er wel wat lawaai hinder. 6.5€/dag te betalen in het benzine station.  Electriciteit 5€/kwh.  Vind ik wel een goed systeem, je betaalt enkel wat je echt verbruikt. 
  In de nam. naar het dorpje gewandeld.  16 augustus
  gefietst naar de Rursee.  We hebben heel mooi en warm weer.
  's Avonds gaan eten in het Griekse restaurant bij de CP. Lekker eten, leuk zitten op het terras aan de rivier.  

  nog tot 's avonds laat buiten gezeten.


  17 augustus
  Ons verplaatst naar de CP in Rurberg.  Mooie CP bij het meer, met een mooie ligweide en strandje. 8€/dag.  Geen electriciteit, maar is in de zomer niet nodig.  Kunnen een aantal dagen zonder.
  In de nam. langs de Urftsee gefietst tot Gemünd.  Heel mooi fietspad, Gemünd is een leuk dorpje, 16km en nog terug ook hé.

  18 augustus
  Weer een heel mooie, warme dag.  Voor de hele dag met de fiets vertrokken.  Gefietst tot aan de Rurtalsperre.  Fietspad was niet zo goed, zeker niet met een stadsfiets en een hond achterop.  Teruggekeerd met de boot.  20.30€ voor 2 pers,2 fietsen en de hond. Vind ik wel wat duur, maar was wel leuk.

  's avonds lekker buiten gegeten en nog lang blijven zitten.  Het was veel te warm om te gaan slapen.

  19 augustus
  Eerst gaan zwemmen in het meertje, geluncht en dan was ons lange week-end weer voorbij.  Vertrokken 13u45, 16u55 terug thuis.
  Was een heel leuk tripje


  28-12-2012, 21:03 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012 Trier en Moesel
  24 mei
  Vertrokken om 10u10.  15u45 Trier.  Hebben gekozen voor Weingut Gearg-Fritz Von Nell.  Ligt wat buiten de stad.  Maar op 10 min fietsen ben je er.  Prijs is 10€/dag, electriciteit inbegrepen. Ik vind het wel jammer dat je zo dicht bij elkaar staat.  25 mei
  Met de fiets naar Trier.  10 min fietsen langs een mooi fietspad.  Eerst alle bezienswaardigheden bekeken, het amfitheater, de grote markt, de Dom, de basiliek en natuurlijk de Porta Nigra.  Daarna wat gaan eten op een terrasje en daarna door de straatjes gewandeld en wat gewinkeld.   Het is mijn verjaardag vandaag dus 's avonds gaan eten in de weinstube. Eten was lekker en de wijn was uitstekend, veel beter dan wat we thuis kopen aan Moeselwijn.

  26 mei
  Wat verder langs de Moesel gereden.  Naar Longuich, Weingut Feisten.  Ligt langs de Moesel en het fietspad. Prijs is 5€/dag + 2€ electriciteit.  Om te douchen is het 1€, er zijn ook toiletten aanwezig.  Alles is heel netjes 

  's namiddags gewandeld tot aan de Romeinse villa.

  27 mei
  Vandaag voor heel de dag gaan fietsen. 

  In de sluis van Detzem lag een rivier cruiseboot. Helemaal met zwembad en alles erop en eraan.  Lijkt me wel iets leuk om te doen.  gefietst tot in Leiwen en terug.  Iets wat voor mij meer dan voldoende was.

  28 mei
  ons uitstapje zit er weer op.  Na het middageten vertrekken we om 13u40.  Na 2 filles zijn we pas om 19u thuis.
  de camperplaats


  28-12-2012, 22:14 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  13-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2013 Frankrijk door tot Azurenkust
  28/3 Vertrek om 8u40.  Gereden langs Reims, Troyes, doorsteek langs Bar-sur-Seine, Chatillon-sur-Seine. Beaune, Macon ,aar La Chapelle de Quinchay.  Aankomst 18u30, gereden 720 km.  Hebben bijna heel de rit autostrade genomen, betaald +:- 56 euro.
  De CP daar hebben we al een paar keer bezocht.  Is niet ver van de snelweg gelegen, je kunt er water lozen en innemen, en toilet lozen. De plaats is gratis.

  29/3 Vertrek 10u15. Valence 12u20.  Grignan 14.00 uur. De camper op een parking geparkeerd " geen campers", maar ja het was nog geen seizoen dus geen bekeuring gehad.  Het stadje bezocht en natuurlijk het kasteel, want daarvoor kwamen we naar hier. Ik vond het de moeite waard, maar ja, ik bezoek heel graag kastelen. 
  Geslapen France Passion Domaine Montine in Grignan. Niet zo een super plaats maar wel erg rustig, dus goed geslapen
  30 en 31 maart : Naar Carpentras
  Daar op camping Lou Comtadou gestaan. Betaald 34.20€ met ACIS  De stad is +/- 2.5 km.
  Het was mooi weer, dus enkel in het stadje rondgewandeld en veel van de zon genoten voor de camper.  Dit hadden we echt nodig na zo een lange en harde winter.

  Genieten van het mooie weer op de camping.


   1 april
  Verder gereden tot aan de kust.  Daar terug op camping gestaan.  We moeten profiteren van onze ACIS kaart.  Het is het eerste jaar dat we ons lid gemaakt hebben.  We staan op camping de la Baie.  Camping dicht bij stad en de zee.  Jawel met zwembad en whirlpool. 

  2 april
  Gefietst in en rond de stad.  Vis gekocht voor deze avond op de grill.  Terug naar de camping iets gegeten, gaan zwemmen en brubbelen. Daarna buiten ons visje gegrild.


  3 april.
  Met de camper naar Bormes-les-Mimosas. De hond mocht niet mee op de bus en we wilden hem niet heel de dag alleen in de camper achterlaten.
  Beneden langs de baan was er een parking waar de camper mag staan. Een half uurtje te voet waren we in het stadje.
  Rondgewandeld  tot boven aan het kasteel waar je een mooi uitzicht hebt tot aan zee.
  4 april 
  Vandaag beginnen we weer langzaam aan terug te keren. 
  We rijden tot Fontaine de Vaucluse.  Er is een nieuwe camperplaats juist voor je het dorp inrijdt.  We zijn er niet gestopt, er stond maar 1 camper. Gereden naar de oude camperplaats.  Het is 3.5€.  Er is een toiletgebouw en je kunt daar water nemen.  De grote troef van de CP is zijn ligging, aan de Sorgue en bij het centrum. Het stadje is erg toeristisch en de weg naar de bron is omzoomd met allerlei kraampjes.  Maar de natuur is erg mooi.  Het was voorjaar, de bron was vol en het water kolkte naar beneden.  Een mooi schouwspel.   5 april
  Weer een eindje noordwaards.  Door de wijnstreek via Rasteau, Rouaix, Villedeui, St Maurice sur Eygues tot Crest. Daar is een gratis CP waar we al eens overnacht hebben.  Je kunt er wel lozen.
  6 april
  gereden tot in de champagne streek, naar Damery.  Daar bij champagne Lete in de tuin gestaan met FP.
  7 april
  terug naar huis.  Mooie reis gehad, maar veel te kort voor zo ver te rijden.  Maar meer verlof konden we niet krijgen

   

  Bijlagen:
  ">http://     13-10-2013, 20:16 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  14-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2013 Franse Atlantische kust
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 11 juli 
  We vertrekken voor een reis van 3 weken langs de Franse kust.  We zouden graag tot in Spanje geraken, maar we zien wel.
  We staan om 7u45 vertrekkensklaar.  We rijden via Duinkerke, Calais, Abbeville, Rouen, Alençon, Le Mans.  Het was de bedoeling een CP te zoeken langs de Loire.  Dat was buiten de Tour de France gerekend. Blijkbaar komt hij juist vandaag langs de Loire.  Het gevolg daarvan is al kilometers op voorhand lange files. In het dorpje Vernantes besluiten we dat het genoeg is voor vandaag en volgens de wegwijzers naar de camping.  De camping "La grande paturage" is een kleine en rustige camping met proper sanitair.  We betaalden 12€ elektriciteit inbegrepen.

  12 juli
  We rijden de rest van onze tocht naar Ile de Ré.  Voor de brug hebben we 16€ betaald.  We rijden naar St Clement de Baleines waar volgens campercontact een mooie camperplaats is.  De plaats kost 18€/48 uur.  Alle voorzieningen zijn aanwezig en inbegrepen in de prijs.  Het is wel jammer dat er geen schaduw is op de plaats.  In de late namiddag fietsen we nog naar de phare.  Van bovenuit heb je een mooi uitzicht over de omgeving.


  13 oktober 
  Vandaag gaan we fietsen. We fietsen naar Portes en Ré en keren terug langs Fiers des Arcs een natuurgebied met veel water en vogels.
  Heel mooie route op goed onderhouden fietspaden.

  14 juli
  We rijden vandaag naar St Martin-de-Ré.  
  Camperplaats aan de ommuring, rue de remparts. 11€/24 uur, geen electriciteit wel sani.  Goed gelegen dicht bij stadscentrum, maar heel smalle plaatsen.  Gelukkig hebben we een kleine camper.
  We gaan op de fiets het stadje gaan verkennen.  Gezellig stadje met mooie haven.  Heel toeristisch.

  15 juli
  We blijven nog een dagje en gaan terug fietsen.  We fietsen tot Loix en Pointe de Grouin.  Heel mooie tocht.  Terug keren we langs de "Route du Sel".  Was wel een mooie fietstochten, maar veel "sel" hebben we niet gezien, met veel zoeken een klein hoopje.

  16 juli
  We verlaten het eiland en bezoeken eerst La Rochelle voor we de kust verder afrijden.
  Er is een parkeerplaats op een grote parking.  Het is gratis, maar er zijn geen voorzieningen.  Door het park is het een paar minuten fietsen naar het centrum.  We hebben een paar uur door de stad gewandeld.  Vooral rond de oude haven is het mooi.

  We zijn dan een eindje verder gereden tot Fouras.  Gestaan op CP La Fumée, waar ook een parking voor auto's is.  Het kostte 7€/24 uur, er waren geen voorzieningen en niet echt gezellig.  
  Naar de pointe gefietst en daar een boottocht gemaakt langs Fort Boyard.  Kostte 26€ voor 2 personen.  Vond ik wel leuk, eens iets anders, want normaal doen we niet veel zo'n dingen.  
  Nadien nog naar het dorpje Fouras gefietst en het fort bezocht.  Wat heeft die Vauban toch veel versterkingen gebouwd overal in Frankrijk.
  Was een heel gevulde dag vandaag.  Als afsluiter eten we mosselen die we bij het terugkeren van de pointe de la fumée gekocht hebben.

  17 juli
  We vertrekken terug.  Nu richting Ile d'Oleron.
  Onderweg komen we een mooi versterk dorp tegen, Brouage, die we bezoeken.  Er is een grote parking voor het binnenrijden van het dorp.  Er staan een aantal campers.  Lijkt me een mooie plaats om te overnachten, maar we willen nog wat doorrijden.  Bezoeken het dorp, lunchen en rijden door naar Chateau-d'Olereron.  Daar is een parking waar er een aantal camperplaatsen zijn, enkel tot 22uur.  We bezoeken het versterkte stadje en rijden naar St. Pierre d'Oleron, waar we France Passion staan bij "Vignoble Vincent".  Mooie plaatsen tussen haagjes voor de wijnvelden.  Tegen de avond zijn alle plaatsen bezet.
  18 juli
  We fietsen naar het dorp St Pierre.  Is daar niet veel te zien, fietsen terug en besluiten door te fietsen naar La Cotiniere.  Een heel toeristisch dorpje aan zee met veel restaurants en winkeltjes.  Wandelen wat rond.  Om 12u15 vertrekken we van de CP en rijden naar Boyardville. Daar vinden we geen enkele parkeerplaats voor de camper.  Besluiten dan maar richting camping municipal  te rijden. Er is nog een paar plaatsjes voor 2 nachten en blijven daar.  We fietsen nog naar het stadje, wandelen naar het strand om fort Boyard te zien en gaan daarna een ijsje eten.

  19 juli.
  Fietsen naar Plage des Saumonards en Port de Douhet.
  20 juli
  we rijden het eiland af en volgen weer de kust.  Stoppen een paar keer en wandelen over de duinen tot aan zee.
  Rond 14u30 komen we op de camperplaats in Palmyre, P Le Corsaire, avenue de l'atlantique.  8€/24h.  Plaats was overvol, campers staan veel te dicht op elkaar.  Je staat op asfalt en er is geen schaduw.  Dit is voor mij geen camperplaats, maar een stapelplaats.  Erg ongezellig.
  Gefietst tot aan phare de la Coudre.
  's avonds gefietst tot aan zee en nog een terrasje gedaan en direct in ons bed, zo hoefden we niet te veel op de CP te zijn.


  21 september 
  's morgens nog een eind gefietst over de promenade en zo verder langs de kust en na de middag vertrokken. 
  Gereden naar CP in Meschers, aan de Port de Plaisance. Port acces bateau volgen, want wij waren het dorp helemaal doorgereden.  Gelukkig hebben we een smalle camper.  De CP was vol, je betaalt er 5€.
  Gereden naar Talmont.  Op de verplichte parking is een deel voorzien voor campers.  Is 5€, enkel parkeren tot 22u.
  Het stadje bezocht en gaan slapen France Passion "Le vieux Moulin" in Virollet.  Stonden er heel mooi, in een groot grasveld met een paar bomen.  Was een wijnboer, verkocht cognac en Pineau de Charente.
  Fort Boyard

  Talmont

  22 juli
  Vertrokken om 10 uur.  Teruggereden naar de D145 langs de Gironde.  Gestopt in St.-Dizant-Du-Gua.  Daar Chateau de Beaulon bezocht.  Het is vooral de tuin, met zijn "Fontaines Blues" (meertjes waarvan het water blauw kleurt) die de moeite waard is, vooral heel romantisch.  Je moet ingang betalen, maar krijgt het terug bij aankoop van Pineau. In St Dizant is ook een mooie camperplaats met bankjes en een winkel.  Er is een borne.  Hebben er geluncht en doorgereden.
  In de namiddag de citadel van Blaye bezocht.  Er is een parking waar campers mogen overnachten.  Het was er erg ongezellig en stoffering.  De stad bezocht en terug France Passion gaan slapen.  Dit keer is Cars bij Chateau de Rimensac/Chante Alouette.  Mooi staan in een tuin die je moet delen met de ezel . 

  23 juli 
  Vandaag de kastelen van de Medoc bezocht.  Beychevelle, La Tour, Margaux, Rotchild, Cos Estournel ...
  Chateau Margaux
   
  terug FP gaan slapen.  Chateau de Cache in St.-Laurent Medoc.  We mochten electriciteit en water nemen.

  24 juli
  vertrokken om 10u30. Gereden naar Lac d'Hourtin.  In Hourtin-Port op de CP gestaan.  Plaats ligt mooi, dicht bij het meer.  8.6€/24 uur.  Electriciteit 2€ te betalen bij de fietsverhuur.  Water gratis.  Er zijn ook toiletten, waren wel niet echt proper, maar die hebben wij niet nodig.
  In de namiddag gefietst langs het fietspad richting Hourtin Plage.  Gefietst tot Contaut. 

  25 juli
  Terug gaan fietsen.  Gereden tot Hourtin Plage, daar de camper geparkeerd en een fietstocht gemaakt via Piqueyrot aan de Lac, doorgestoken tot aan de kust en terug naar Plage.  Om 17u waren we terug op de CP in Houtin Port.  Waren erg moe, maar een leuke tocht gemaakt. 

  26 juli
  Weer verder.  Eerst naar Maubuisson  aan het andere eind van de lac.  Daar wat rondgewandeld en verder gereden naar Lacanau.  De CP "le Huga" ligt een 3-tal km buiten Lacanau Océan aan de helihaven.  Kost 13.50€/24 uur.  Je kunt enkel met de betaalkaart betalen, water en elec. zijn inbegrepen.  Vind ik niet echt een gezellige plaats, maar is wel rustig en niet druk, de prijs zal daar ook wel wat mee te maken hebben.
  Gefietst naar Lacanau via een mooi fietspad.  Is een echte badplaats met een mooi strand en veel horeca.

  27 juli 
  Boucle du Lion gefietst.

  28 juli
  Terug gaan fietsen.  Gefietst tot Le Porge-Ocean. Is niet echt een dorp, meer een verzameling strandpavilioenen.  Weer erg druk met dagjesmensen. Hier stonden heel veel campers op de parking.  Geluncht aan één van de picknicktafels en nadien wat op het strand gezeten. 

  29 juli
  Hebben wat genoeg van de kust, willen wel eens wat anders en vertrekken richting Bordeau.  Hier volgen we de Garonne via de D10.  Rijden via Quinsac, Cadillac, St Croix du Mont, St. Marcaire.  Daarna binnendoor via de D672.  In Le Pian sur Garonne overnachten we terug een keer France Passion "Chateau La Piolette".  Er was een toilet en een douche.  Of die gebruikt mogen worden weet ik niet, er was daar niemand aanwezig.  Op het domein waren een een viertal gites. 

  30 juli
  Verder gereden via Sauveterre-de-Guyenne tot St.-Emilion.  De camper geparkeerd op de parking aan het station en met de fiets naar het dorp.  
  Het stadje bezocht, 's middags iets gegeten op een terrasje op een pleintje.  Heel veel toeristen die het mekka van de wijn willen bezoeken.  In de  namiddag een ritje met het treintje door de wijngaarden gemaakt.  Af en toe eens de echte toerist uithangen mag ook eensSmile.
  Overnacht in Montagne FP "Ste Gouze".  Heel mooie en rustige plaats aan een meertje. 

  31 juli
  Vanaf nu gaan we in een paar dagen terug richting België.  Gereden via de 21 en de D674.  In Chalais ergens onderweg op de D674 was een mooi kasteel, maar we wilden nog een eind rijden en zijn niet gestopt.  Via Angoulème, de N10 naar Poitiers.  Daar de D347 naar Saumur.  Onderweg zag Montreuil-Bellay er wel een bezoekje waard uit met een mooi kasteel. 
  Gereden tot Chenehutte aan de Loire, daar is een gratis CP. elec 3€/6u.  CP viel mij wat tegen, hinder van de weg erboven.  Tegen valavond landde er een luchtballon op de camperplaats, best wel indrukwekkend.

  1 augustus. 
  Gereden naar de camperplaats in Dampierre, want we wilden Saumur bezoeken.  CP is 5€.  Je kunt er water innemen en lozen zonder op de CP te komen, werd handig gebruik van gemaakt.  In de namiddag gefietst langs het fietspad die lang de CP loopt tot Saumur.  Buiten het kasteel die hoog boven de stad en de Loire ligt is er niet echt veel te zien.  Ik heb het kasteel bezocht terwijl Patrick en Cody de hond een terrasje deden.  Vond ik niet echt de moeite waard.  De buitenkant is erg mooi, maar binnenin niet veel te zien.

  2 augustus
  In de voormiddag naar Ussé gereden om het kasteel van Doornroosje te bezoeken.  Heel mooi kasteel, zowel de buitenzijde als binnenin.  In de toren waar zogezegd Doornroosje opgesloten zat wordt het verhaal uitgebeeld.  Zeker een bezoek waard. In Ussé is een kleine camping, kostprijs 14€.  Daargereden naar Azay-le-Rideau.  Dachten op de CP te staan, maar deze is verkleind naar een vijftal plaatsen die allemaal bezet waren.  De loosplaats is ook verdwenen.  Is waarschijnlijk de bedoeling dat we allen naar de bijgelegen gemeentelijke camping gaan, wat we ook gedaan hebben.  Was 13.50€ met gratis ingang tot het zwembad, waar we ook gebruik van gemaakt hebben.  Het kasteel hebben we niet bezocht, hebben dat een tweetal jaar geleden reeds gedaan.  
  Onze laatste echte vankantiedag zit er op, morgen terug naar huis.

  3 augustus
  Om 8u40 vertrokken.  Gereden naar Tours, dan de D938 richting Le Mans.  In Neullé Pont Pierre zagen we een CP die ons leuk leek, staat wel niet zo goed aangegeven op campercontact. Waren om 10u20 in Le Mans, ring  om de stad rond te rijden, 2€ betaald.  Verder via Alençon, in Sées de autostrade genomen, péage voor Rouen 13.20€ betaald.  Problemen in Rouen daar de brug over de Seine afgesloten was, omleiding  gevolgd en veel tijd verloren.  Waren om 17u in Boulogne en om 19u thuis.

  Hebben een mooie reis gehad.  Niet tot in Spanje geraakt, wat ons doel was.  Hebben juist de camper gekocht om nergens afhankelijk van te zijn. 

  Bijlagen:
  ">     14-10-2013, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  26-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 Saar en Moezel
  Maandag 17 maart
  We vertrekken voor ons eerste reisje van het jaar.  Het is naar mijn goesting veel te lang geleden.
  We rijden tot Saint-Hubert.  Daar is een camperplaats bij de stedelijke werkplaats.  Er zijn 3 plaatsen, nogal smal, maar we stonden er alleen. Het is wel gratis, ook water innemen.  Elektriciteit is er niet.   Dinsdag 18 maart
  We rijden via kleinere wegen naar Saarburg.  Onderweg gestopt in Larochette. Naar boven naar het fort gewandeld.  Je kunt de camper gemakelijk kwijt op de parking onderaan in het dorp.
  In de namiddag waren we in Saarburg op de camperplaats.  Hadden nog een plaatsje aan het water.  Plaats kost 8€ en 0.50 per kwh.  Er zijn toiletten ook voor water moet je betalen.  Op de fiets naar Saarburg gereden 

  Woensdag 19 maart
  Onze kleindochter is 2 jaar vandaag, eerst eens getelefoneerd om haar stemmetje te horen en daarna gaan fietsen.  's Morgens en 's namiddags een tocht gemaakt.  Heerlijk op het fietspad langs de Saar. .

  Donderdag 20 maart
  Vertrokken naar de Moezel.  Eerst nog naar het uitzichtspunt in Cloef.  Je kunt daar ook overnachten, kost 5€ er zijn geen voorzieningen, enkel een toiletgebouw.

  Gereden naar de camperplaats in Pisport.  prijs, 6€/24u, elec 2€n water 1€/80l, centrum is ongeveer 200m, de bakker komt langs

  Vrijdag 21 maart 
  's morgens gefietst naar Neumagen, is het oudste wijndorp aan de Moezel.  
  In de namiddag in Pisport aan de overkant van de Moezel  tot op de heuveltop gewandeld.

  dit wel het uitzicht, de moeite waard

  Zaterdag 22 maart
  Naar de camperplaats in Neumagen gereden, aan de jachthaven. Is ook 6€/24u, elec 2€, lozen en 10l water gratis.
  Gebruik van de toiletten en douches is 2.5€ per persoon.

  Een wandeling door het dorp gemaakt, er zijn veel overblijfselen van de Romijnse  tijd.


  Bijlagen:
  ">     26-03-2014, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  18-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 Utah Beach 70 jaar landing
  Woensdag 4 juni vertrokken naar de feestelijkheden naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de landing in Normandië. 
  We zijn rond 15u vertrokken.  Autostrade tot Duinkerke en vanaf daar binnendoor D300 naar St Omer en de D928 naar Abbeville. Vanaf Abbeville is er gratis autostrade tot Rouen.  Gereden tot St Saire een klein dorpje aan de Voie Verte dicht bij Neufchâtel en Braye.  Overnacht op een France Passion plaats. 
  Donderdag rond 10u vertrokken, via Rouen naar Caen, dan via Bayeux naar Utah Beach.  Er waren veel omleidingen en via een hele omweg toch op de camperplaats geraakt. De camperplaats was van Camping-Car Parc. Is een bedrijf dat overal in Frankrijk parken met camperplaatsen opricht. We hebben 9€ betaald, in de prijs is elektriciteit inbegrepen.  Je hebt er toegang via een code.  We hadden op voorhand geboekt omdat we vreesden dat er veel campers zouden zijn.  Hadden we beter niet gedaan, er waren overal plaatsen voorzien om te overnachten.  De plaats zelf vonden we ook niet zo super.  De plaatsjes waren klein, er waren niet genoeg elektriciteitvoorzieningen voor iedereen en de toegang met de codes was een ramp.  Van bijna niemand werkte de code, zodat we steeds naar Parijs moesten bellen om de slagboom vanaf daar te openen.Op een bepaald moment heeft iemand er de slagboom afgehaald. Heb hen een mail gestuurd om dat aan de klagen, maar geen reactie gehad.
  's avonds naar de feestelijkheden geweest, er waren veel optredens, om 11u was er een groot vuurwerk en nadien nog een party.
  Vrijdag 6 juni hebben we wat rondgefietst en veel voertuigen uit de tijd gezien.
  Zaterdag hadden we wat genoeg van al de drukte rond de festiviteiten en hebben we een eindje de kust gevolgd, eerst naar de "batterie Crisbecq" geweest, een groot bunkercompleks. Het speciale er aan was dat er ook hier veel wagens en tentenkampen waren van 70 jaar geleden.
  Daarna na St. Vaast La Houghe en Phare St. Saire geweest en dan naar St. Mère Eglise. 
  Zondag zijn we langs de kust terug richting huis gereden.
  Via Colleville-sur-Mer, Longues (daar een batterie bezocht), Gold Beach, Juno Beach, naar Quistreham. We gingen daar op de camperplaats blijven maar vonden het maar niets en zijn verder gereden.  Gereden tot Beuvron-sur-Auge is een mooi dorp, de camperplaats ligt rustig een eindje buiten het dorp. 
  Maandag via Lisieux, Rouen Abbeville en St-Omer terug naar huis. 

  Bijlagen:
  ">http://     18-06-2014, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  17-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 Tsjechië

  Donderdag 17 juli 
  Vandaag eindelijk naar Tsjechië vertrokken.  Hebben het al 2 jaar uitgesteld, ze voorspellen daar blijkbaar elke zomer veel regen, maar dit jaar riskeren we het.           
  We zijn pas na de middag vertrokken omdat we beiden gisteren nog moesten werken.
  Gereden tot Düren.  CP bij de Ruhr in een industriegebied, niet echt een aangename plaats, maar wel in orde.  Kosten 7€/24u, elec 2€.  Daar we er om 16u30 al zijn op de fiets nog naar het stadje vertrokken.

  Vrijdag 18 juli
  Vandaag naar Dettelbach aan de Main gereden, CP aan het water bij de veerpont.  Alle plaatsen aan de Main waren al bezet.  5€/24u, elec 0.50€/kwh.

  Zaterdag 19 juli 
  Fietsen langs de Main, tot in Kitzingen.  In het stadje rondgewandeld, en nog wat verder gefietst tot Zuzfeld, daar ons lunchpakket opgegeten, terug naar Kitzingen.  Wat op een terrasje gezeten en langs de andere oever terug gefietst en de veerpont genomen.

  Zondag 20 juli
  Vandaag naar Tsjechië.  Aan de grens een wegenvignet gekocht, 440 kroon, ongeveer 17€.
  Gereden tot Marianské Lazné.  Eerst gaan kijken bij de parking die op campercontact staat, maar vonden het er te rommelig en zijn tot in het stadje gereden.  Gemakkelijk parking gevonden.
  Gewandeld door het stadje tot aan de bronnen.  De verschillende waters geproefd en naar de zingende fontein gaan luisteren.  Speelt een paar keer per dag, steeds een ander liedje, bij ons was het Nabucco van Verdi. Door het park terug naar de camper.

  Gaan slapen op een camping een km of 10 buiten de stad.  Tot onze grote verbazing bleef de camping bij een mooi meertje te liggen.  

  Maandag 21 juli
  Naar Carlovy Vary.  Daar op de CP. Je moet er zeker niet voor de rust gaan staan, is tussen 2 wegen, één naast de CP en één er onder.  De eigenaar wel wel heel behulpzaan.  De CP ligt op een kwartier wandelen van de stad.
  Al wandelend van de verschillende bronnen beproefd, ze waren allen warm, sommigen 52 gr, best wel warm hoor.
  Is best wel een grote stad, al wandelend langs de rivier tot aan het Pupp hotel geweest.
  Daar het nationale feestdag was en de CP ongezellig in de stad blijven dineren in een lekker restaurant door de CP uitbater aangeraden.


  Dinsdag 22 juli
  Vertrokken om 9u40.
  Het was de bedoeling om tot aan het Boheem Paradijs te rijden, maar er was een wegonderbreking waardoor we wel een uur verloren.
  Om 16u had ik geen zin meer om verder te rijden.  Bordje "Kemp" gevolgd.  We reden wel een tiental km over smalle wegen en zagen ineens een mini camping.  Was in Stara Oleska, camping Rosalka. Is een kleine camping met een 8-tal plaatsen, van een Nederlandse eigenaar.  Iedereen stond er voor een paar weken en sommigen kwamen er al een paar jaar.  Vonden ons een beetje de rare eend.

  Woensdag 23 juli
  Een uitstap gemaakt naar "Pravcicka Brana".  De camper geparkeerd in Hrensko "Mezni Louka" , parking was bewaakt, betalend en je kon er blijven tot de volgende dag 8u.  Het was 6 km tot de natuurlijke brug.  Er is ook een parking dichter bij, maar weet niet of je daar met de camper kunt staan. Was best wel veel voor mij 12 km wandelen, maar was de moeite waard.
  Zijn niet blijven staan, maar terug naar Stara Oleska gereden, nu op camping Ceska Brana aan het meer. Voelden ons daar beter, meer ruimte.


  Woensdag 24 juli
  Vandaag rustdag aan het meer,  Wij houden ook eens een rustdag en wat doet het "heel de dag regen".  Dus we hebben veel gerust, maar niets van zon en zwemmen in het meer.

  Donderdag 25 juli
  We vertrekken naar Cesky Raj.  We stoppen nog tusssendoor in Jablonné waar een grote basiliek is en lunchen er.
  Rond 15u30 komen we in Jelonice aan, gaan naar camping Eden aan het meer.  We vinden een mooi plaatsje dicht bij het meer. Nadat ons plaatsje in ingericht gaan we zwemmen.

  Vrijdag 26 juli
  We gaan wandelen naar Prachovské Skaly, de rotsstad.  We kunnen al wandelend vanaf de camping vertrekken.  Het is een eind klimmen tussen de bomen voor we aan de ingang van het domein komen.  We moeten ingang betalen, maar weet niet meer hoeveel.  We wandelen eerst de bovenkant met mooie vergezichten en uitzicht op de rotsen.  Daarna gaat het naar beneden via trappen tussen de rotsen.  Van onderaan zie je beter hoe hoog ze zijn.  Het was een heel mooie wandeling met uitzichtspunten en goede paden.


  geloo
  Rond 15u zijn we terug en ik ga nog een zwemmen

  Zaterdag 27 juli
  We doen een uitstap met de camper.  We gebinnen met Hrad Trosky.  We hadden had kasteel gebouwd tussen 2 rotsen al zien liggen als we op de rotsen stonden en op weg naar de camping.  Er is een grote parking, betalend,  met genoeg plaats voor de camper.  De overblijfselen bezocht, vonden het indrukwekkender vanuit de verte dan eens erin.
  Daarna naar Hruba Skala geweest, vonden geen plaats op de parking, zijn dan naar Lazne Sedminorky gereden, daar was wel veel parking, terug te betalen.  Via een mooi pad tussen rotsen naar het kasteel gewandeld.
  Via Sobodka naar Hrad kost gereden.  Het was 16u45 toen we aankwamen en konden het kasteel niet meer bezoeken, jammer.  Er rond gewandeld en dan maar een speciaal biertje gaan drinken op een heel mooi terras. 
  Als afsluiter van onze dag en ons verblijf daar iets gaan eten 's avond.  Wat een afknapper.  Het was echt niet lekker, taai vlees, aardappelen waren niet vers, gewoon terug opgewarmd.  De dame van het restaurant was ook niet echt vriendelijk.  Hadden beter in de snack bar gegeten, maar wilden iets beter, maar ja !!!

  Zondag 28 juli
  Eerst naar Jecin, stadje bezocht en dan doorgereden naar Kutna Hora.  Daar naar camping Santa Barbara.  Te voet naar het centrum is ongeveer 1 km. Na de middag naar de stad vertrokken.  Heel mooi stadje met een indrukwekkende kathedraal.  Veel rondgewandeld, maar niets bezocht want Cody was mee.  Toen het begon te onweren vlug een terrasje gezocht.  Maandag 29 juli
  Eerst naar Kostnice om de beenderen kapel te bezoeken.  Ik vond het wel mooi, maar toch wat luguber als je eraan denkt dat er zoveel skeletten gebruikt zijn..

  Daarna via Zelena Hora naar Sloop in het Moravische karstgebergte.

  Dinsdag 's morgens naar het dorp gefietst. Er was niet veel de zien, dus maar een eindje doorgefietst.  In plaats van een klein ritje zijn we pas om 16u terug in de camper gekomen.  Hadden een fietspad ontdekt en bleven maar fietsen, het was ook bergaf.  Ineens komen we een pad tegen waar veel mensen wandelen.  Wij ook helemaal naar boven.  Kwamen aan in Macocha. Vandaar een mooi uitzicht op de Punkva grotten.  Daar we niets mee hadden om te eten, daar een broodje gegeten.  Daarna terug naar beneden, naar de grot gefietst en terug naar de camper.  De terugweg was helemaal niet zo gemakkelijk als de heenweg.  Weer 2 onweerbuien gehad.

  Woensdag 31 juli.
  's Morgens vroeg vertrokken om de grotten te bezoeken.  Ook hier een grote parking, weeral betalend.  Een half uur te voet naar de Punkva grotten, er rijdt ook een treintje.   Eerst een deel te voet, dan een boottochtje.  Vonden we echt wel een leuke uitstap, het was ook al lang geleden dat we nog grotten bezocht hebben.  Gelukkig waren we vroeg, want toen we terug buiten kwamen waren alle tickets verkocht en je kunt er ook geen op voorhand kopen, hadden het de dag voordien gevraagd.

  Na de lunch naar Lednice vertrokken.  Op camping Apollo overnacht.

  1 augustus
  Met de camper naar het stadje gereden en het kasteel bezocht.  Voor mij zeker de moeite waard.

  Daarna door de wijnvelden naar Milulov gereden.  Daar eerst lekker geluncht, door het stadje gewandeld met een mooi kasteel.
  Gereden naar Strachotin, aan een stuwmeer, naar camping Free Star.

  2 augustus.
  Gefietst aan het meer, een terrasje gedaan en nadien gaan zwemmen in het zwembadje van de camping.  Een leuke camping, enkel jammer dat ze iedereen zo dicht op elkaar plaatst. 

  3 augustus
  Eerst naar Telc, stadje met een mooi plein.  Daar iets gegeten


  daarna doorgereden naar Trebon, autocamp Trebon.

  4 augustus.
  Eerst naar de Rozmberg begraafplaats geweest, daarna naar de karperkwekerijen.
  In de namiddag naar het stadje geweest.  

  5 augustus.
  Terug vertrokken, hadden willen blijven om wat te fietsen, maar het regende alweer.  
  Eerst Ceske Budovice bezocht, een leuke stad en daarna naar Cesky Krumlov.  camping Nove Spoli. 
  Direct vertrokken de stad bezoeken.  Wat een mooie, toeristische stad.  Veel rondgewandeld en het kasteel bezocht.
  's Avonds gegeten in een restaurantje met zicht op het kasteel.  6 augustus.
  Naar het Lipno meer.  Gekozen voor caravan camping in Novi Plana.  

  7 augustus
  Gefietst tot de overkant van het meer en met de overzet terug.
  's Avonds voor onze laatste dag is Tsjechië gaan eten.  Lekker, was enkel jammer dat we buiten moesten zitten, Cody mocht niet binnen. 

  8 augustus
  om 9u10 vertrokken.  Gereden tot Aschaffenburg, op de CP 3€/24 uur.  Het stadje ligt aan de overkant van de Main.  Je kunt er ook goed fietsen.  We zijn nog even kort in het stadje geweest.
  9 augustus
  We waren rond 16u thuis. 

  Het was een heel mooie reis, we hebben veel mooie dingen gezien.  Het was een menging van natuur en mooie steden.
  We hebben steeds op camping gestaan. Hebben wel een paar campers op een parking zien overnachten.
  Het viel ons op dat er zo weinig campers rondreden. Omdat je er niet vrij mag kamperen ???
  De taal was soms wel een probleem.  Heel veel mensen, ook op campings en zelfs één keer in een toeristenbureau, spreken geen Engels.  Hadden beter een woordenboekje meegenomen. 

  Bijlagen:
  ">     17-08-2014, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  21-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 Zuid Frankrijk
   Deze reis gaan we naar Zuid Frankrijk zonder tolweg te betalen.  Patrick is op vervroegd pensioen en ik doe enkel nog vervangingen. De eerste reis dat we weten wanneer we vertrekken, maar niet wanneer we terug naar huis gaan. 

  Nog een groot nieuws, we hebben een andere camper gekocht.  Terug een bus, nu een Pössl.  Ik was al een tijdje verlekkerd op een Pössl, een hordeur en een prachtige afwerking.  Wat een verschil met de Livingstone.  Nu er ook een softlock systeem opzit wist ik het zeker, niet meer 3 keer gooien met de deur 's avonds laat. Het is geen nieuwe, hij is van februari, dus 9 maand, onze Livingstone heeft de dealer overgenomen.  

  21/10.  Om 8u45 in Oostende vertrokken en waren om 9u20 aan de Franse grens.  Het ging dan van Calais naar St. Omer en zo naar Abbeville via de D928. Vanaf Abbeville is de autostrade gratis tot Rouen.  Eindelijk zijn de werken aan de brug over de Seine voorbij en kan je er gewoon weer over.  Van Rouen ging het richting Alençon, daarna richting Le Mans.  Vóór Le Mans naar FP  Safran de Vauloge in St. Célerin gaan overnachten.  Vriendelijke dame die ons veel uitleg gaf over de pluk van de krokussen en het drogen van de meeldraden.  We hebben een  potje safraandraadjes gekocht.  

  22/10/ Vertrokken om 10u20 en gereden tot Vouvray.  Daar overnacht op de CP. We waren er al om 14u en hebben nog een wandeling gemaakt tot Chateau Moncontour..  Op de CP is een toiletgebouw en je kunt lozen.  Voor water en elektriciteit  heb je jetons nodig. 

  23/10 om 10u15 vertrokken.  Lang smalle wegen gereden tot Chauvigny, een mooi oud stadje, zeker een bezoekje waard.  Er is ook een CP.  Na de lunch zijn we doorgereden naar Oradour-sur-Glane.  Daar is een mooie CP, afgescheiden per 2 of 3 door haagjes.  Er is een toiletgebouw waar je ook water kunt innemen.  Het stadje is op ongeveer 2 km.  Oradour is vooral gekend omdat op 10 juni 1944 de SS alle bewoners vermoord hebben en het dorp nadien in brand hebben gestoken.  Het dorp is als herdenking aan de gruwel onaangeroerd gebleven.  Is erg aangrijpend.


  24/10 om 10u50 vertrokken en gereden via Limoges, Brives  tot Cahors, aan de Lot.  De CP St. Georges was ingenomen door zigeuners voor hun jaarlijks feest.  Hebben toch ergens een parkeerplaatsje gevonden en zijn in de stad gaan wandelen.  Om de nacht door te brengen gereden naar Caillac, daar France Passions gestaan bij "Domaine de Chanterelle".

  25/10 Niet ver gereden vandaag, een eind langs de Lot naar St.- Cirq-Lapopie.  De CP ligt aan de Lot bij de camping.  Kost wel 7,50€ zonder voorzieningen.  Naar het dorp gewandeld, eerst een eind langs de Lot en dan omhoog.  Het dorp is heel toeristisch.  Je hebt er een mooi uitzicht.

  26/10 Vandaag ook aan de Lot gebleven.  Eerst gereden tot Bouziès, daar de chemin de Halage gevolgd. Een deel van het pad is vroeger door de mensen uitgehouwen om met hun paarden de boten te kunnen trekken langs de Lot.  Op een gedeelte heeft een artiest een kunstwerk gemaakt. Hier is ook een CP, maar doorgereden. 

  daarna naar de CP in Saint Géry gereden.  Het was zondag en markt.  De CP is een wat kale plaats zonder schaduw, maar die hadden we niet nodig in oktober.  Er is een heel proper toiletgebouw.  Daar naar boven langs de flanken van de Lot gewandeld met terug een mooi uitzicht. 

  27/10 vandaag gaan we weer een eind rijden.  Ver zijn we weer niet geraakt, vonden het een te mooi weertje om veel in de camper te zitten.  Na Montauban zijn we in Fronton reeds gestopt, wat van het zonnetje genoten, een wandeling gemaakt en terug naar een wijnboer om te slapen.  Dit keer "Chateau Boujac in Campsas.  Heerlijk rustig 

  28/10 Terug maar een klein eindje gereden, naar Grisolles aan het canal du Garonne.  De CP is gratis en op een parking achter het cultureel centrum.  Je kunt water innemen en lozen.  Zijn vooral naar hier gekomen om de fietsen langs het kanaal.  Mooie tocht gemaakt. 

  29/10.  om 10u40 vertrokken, eerst nog naar de markt geweest.  Gereden langs Toulouse, hier peage genomen om de stad te vermijden. 2,40€ betaald.  Verder richting Carcasonne langs de Canal du Midi.  Gestopt in Montferrand op de picnic plaats, staat ook aangegeven als camperplaats op campercontact, maar niet ter plaatse.  Hebben er geluncht en een wandeling gemaakt langs het kanaal.  Heel mooi.  Je kunt er ook goed fietsen maar niet met een stadsfiets.  Leuke plaats. 
  Doorgereden naar Franjeaux.  Daar op de CP gestaan, het is gratis en je kunt water tappen.  Franjeaux is een mooi dorpje met alle winkels aanwezig.  Na een wandeling door het dorp nog een terrasje gedaan, leuk op deze tijd van het jaar. 

  30/10 Vandaag willen we door het Katharengebied rijden en de vesting van Termes bezoeken.  We vertrekken en rijden tot Limoux.  Het is een beetje mistig en we besluiten in Limoux om wat te wachten tot het optrekt, anders zien we weinig van de mooie omgeving.  In Limoux is een mooie camperplaats, we parkeren daar en bezoeken het stadje.  De CP is goed gelegen en is gratis, Er is een loosplaats, je kunt water innemen.  Na een uurtje klaart het uit en rijden we verder. In Couiza nemen we D 913 en dan de D40 naar Termes.  We lunchen op de parking en wandelen door het dorp naar de ruïne.  Mooie wandeling. Daar ter plaatse zijn ze nog altijd opgravingen aan het doen. 
  We rijden nog een klein eindje naar Felines les Thermenès naar de CP.  Zag er wat verouderd uit, er stonden ook 2 vrachtwagens waar allerhande gereedschap instond en waar een deel omgebouwd was als slaapplaats voor die mannen.  Gelukkig kwamen er later nog 2 campers bij ons staan.  Er is een toiletgebouw, maar die was gesloten, ook hier alles gratis.  Rustige nacht gehad.


  31/10
  Vandaag rijden we eindelijk naar de kust.  Eerst stoppen we nog in Villerouges Termenès, daar is ook een kasteel van de Kaharen, die nu een restaurant herbergt.  Daar is ook een CP voor een camper of 3.
  We rijden naar Leucate, parking "Le Goulet".  De CP kost 7,20€/nacht en is enkel met de visa kaart te betalen.  Voor water moet er nog eens 2€ bijbetaalde worden. Waren er om 13u45, hebben lekker in het zonnetje gezeten en een klein wandelingetje gemaakt. 


  1/11.  's morgens een wandeling gemaakt naar het dorp en naar de ruïne van het kasteel.
  In de namiddag gaan fietsen richting Port Leucate, Ergens verkeerd gefietst en niet aan de haven geraakt.  Een mooie tocht langs het haventje waar de oesterboten aanmeerden en waar overal stalletjes waren waar oesters gegeten kan worden. 
  Volgens campercontact was de camperplaats vanaf november gratis, maar toch diende er nog betaald te worden.  Veel campers reden dan ook door.

  2/11
  's morgens nog een wandeling gemaakt langs het meer "etang de Leucate", om 11u30 vertrokken.  Oesters gaan eten aan het haventje waar we gisteren voorbij gefietst waren.  Het was er erg druk en moeilijk een plaats gevonden voor de camper.  Ook de "restaurantjes" zaten goed vol.  Na wat wachten toch een mooi plaatsje gekregen in het zonnetje met uitzicht op de haven.  Elk een degustatiebordje met een glas wijn genomen.

  Nog een wandeling gemaakt in Leucate Port en dan een overnachtingsplaats gezocht.  De CP van Port Barcarès is van campingcar parc, kost 9,6€ met een Pass Etapes, anders 12€, alle voorziening zijn er aanwezig, maar het is een erg triestige plek op een braakliggend terrein.  Goed voor één nacht. 

  3/11
  Gaan weer op pad.  Nog een wandeling in Barcarès gemaakt, daarna naar Rivesaltes en dan naar Salses, waar we het fort bezoeken.
  Heel indrukwekkend gebouw.
  Nadien rijden we naar Fitou om te overnachten bij een wijnboer.  Daar aangekomen kunnen we er niet blijven.  We rijden dan maar naar hotel "l'Aragon" Het is er 5€ op te overnachten, elektriciteit is 2€.  Het is een heel bazige man die in een camper woont die de plaats runt.  We moeten helemaal aan de treinsporen gaan staan dicht bij een andere camper.  Iedereen wordt dicht op elkaar gestapeld alhoewel er nog veel plaats is.  Iemand rijdt gewoon weer weg.  Wat een onaangename plaats, tussen de drukke baan en de spoorlijn.  's Avonds bedenk ik dat we voorbij Rivesaltes ook nog een France Passion gezien hadden, maar helemaal niet meer aan gedacht.  Wat jammer. 

  Bijlagen:
  ">http://     21-12-2014, 22:23 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  28-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2015 Zuid Spanje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 29 maatot ,
  we vertrekken om 10u in de gietende regen. Het is toch om heel de dag te rijden. We rijden  terug via Duinkerke, St. Omer, Abeville, Na Abeville tolvrije autosnelweg naar Rouen.  Daar zijn we rond 14u30.  Daarna Evreux.  Gereden naar Nonancourt en daar de CP bekeken, maar vond het te smalle plaatsen.  Doorgereden, Dreux, Chartres  tot Chateaudun waar we om 17u20 waren. (480 km) CP ligt mooi onder het kasteel bij de Loir.  Is gratis er kan geloosd worden.  Mooi stadje om nog even rond te wandelen. 


  30 maart. 
  Nog geen beter weer, dus terug rijden op zoek naar de zon en warmte.
  Om 10u vertrokken, Verder via de N10 naar Tours, dan Poitiers, Angelème. Gestopt voor Bordeaux in St. Mariens. France Passion gestaan bij Maison de la Reine. (410 km)
  .
  31 maart.
  Om 11u vettrokken via Bordeaux, de kustautostrade naar Bayonne ( 3x péage, samen 15.90€).  Ook na Bayonne nog 6.10€ betaald tot de Spaanse grens. We hebben ons lid gemaakt van de Spaanse versie van France Passion, Espagna Discovery. Willen dit direct eens uittesten en gaan naar de Sidreria Ola Sagardotegia in Irun.  We kunnen niet op het domein zelf staan, maar moeten gewoon buiten op straat staan.Zijn er al om 16u en maken nog een wandeling door de heuvels. 's Avonds gaan we nog een glas cider drinken, maar is toch niet echt mijn ding.

  1 april,
  Rustige nacht gehad We vertrekken om 11u30 met als doel de Rioja streek.  Via Vitoria Caseiz en daarna voor Mirande de Ebro de N124 richting Logrogno.  Onze eerste halte is Haro, een mooi wijnstadje waar we wat rondwandelen. Daarna naar Labastida, ook een leuk dorp. De 124 gevolgd en via allerlei futuristische bodega's naar Laguardia gereden.   Daar terug Espagna Discory bij Bodega Ruiz de Vinaspre. 
   
  2 april
  La Guardia bezocht, heel mooi ommuurd stadje.  Om 12u15 vertrokken, maar niet ver gereden.  Geluncht in San Vincente de la Sonsierra op de CP en daar gebleven.  In de namiddag het dorp bezocht op een heuvel boven de Ebro.  's Avonds was er een processie voor de Semana Santa.  Heel indrukwekkend, vooral de mannen die zich geselen tot bloedens toe om gratie te krijgen van de zwarte madonna.

  3 april
  Om 10u vertrokken, naar St. Domingo de Calzane. Stadje bezoch en doorgereden naar Burgos.  Waren om 15u30 op camping Fuentes Blancas.  Naar stad gefietst langs een mooi fietspad (+/- 5 km) om al een eerste indruk te krijgen van de stad.

  4 april
  terug op de fiets naar de stad.  Daar de kathedraal bezocht, heel indrukwekkend en zeker de moeite waard.  Tot boven op de heuvel gewandeld  om een overzicht van de stad te hebben en nog wat door de straten geslenterd. 

  5 april
  om 9u30 vertrokken.27€ betaald per nacht op de camping.  Om 11u waren we in Valladolid. Daar overnacht op een parking bij de stad. Daar het zondag (pasen) was was de parking gratis.  Na de lunch de stad bezocht, hier terug een processie. 

  6 april
  Om 9u45 vertrokken.  Via Salamanca en Caceres naar Sevilla.  Daar wel een uur rondgereden, de CP niet gevonden daar de straat afgesloten was.  Wel 3 keer de weg gevraagd, maar niemand wist hoe er te geraken.  Dan maar op een parking gestaan waar we al 2 keer voorbij gereden waren.  Aan de Avda Presidente Adolfo Suarez.  Als je je parkeerticket laat afstempelen dat je met een "autocaravana" bent kun je er voor 10€ overnachten.  Het is er niet erg rustig, maar de stad ligt juist over de brug en je kunt er ook water innemen en lozen.  

  7 april
  Naar de stad, het Alcazar bezocht, naar de camper gaan lunchen en zo kan Cody (onze hond) ook nog een wandeling maken.  In de namiddag Casa Pilatos en wat rondgewandeld.
  8 april
  terug de stad is.  Eerst Plaza Espana, dan naar de Arena en de wijk aan de overkant van de rivier. 
  Terug bij de camper zijn we om 18u vertrokken om in Palma del Rio te overnachten. 

  9 april.
  Naar Cordoba.  Gestaan op de P Centro Historico.  Heel drukke plaats. Alhoewel er heel veel plaats is worden de campers tegen elkaar "gestapeld".  In de namiddag de stad verkend.

  10 april
  Vroeg vertrokken om voor de grote meute toeristen de kathedraal/moskee te bezoeken.  Nog wat door de straatjes gewandeld en om 15u terug vertrokken (21.30€ betaald) 
  Gereden naar de CP in Dona Mencea.  Mooie plaatsen aan het fietspad.  Ze waren werken aan het uitvoeren op de CP;
  Nog naar Zuheros gereden.  Mooi dorpje

  11 april
  Terug naar Zuheros en daar gewandeld naar de Cuevas de los Murcielagos.  Achteraf gezien konden we met de camper naar boven rijden, want er stonden veel grotere op de parking.  Mooie wandeling, jammer van de mist en de regen. 

  12 april
  Naar Granada.  Camping Sierra Nevada.  Vanaf de camping met de bus naar het centrum geweest.  Al vroeg vertrokken om al aan het Alhambra te zijn als de ticketverkoop begint.  Ik had in de Trottter gelezen dat er maar beperkt aantal tickets te koop waren, maar er stond helemaal geen rij te wachten.  Op je ticket staat wel aangeduid wanneer je het Nasrin paleis mag bezoeken. Wij mochten om 11u, dus eerst naar het Generalife en de tuinen geweest. Na het Alhambra een tapa gaan eten en daarna nog wat door de smalle straatjes gewandeld

  14 april
  Vandaag rijden we richting kust, eerst door het Alpujarras gebergte met mooie uitzichten en leuke dorpjes.  Geslapen bij Vineros Jaujar in Fondon via Espagna Discovery

  15 april
  Nu rijden we helemaal naar de kust, naar Almerimar.  Daar zijn 2 camperplaatsen.  Wij stonden bij het gebouw van de havenmeester.  De prijs is 12.68€ met elektriciteit per nacht.  Om te douchen moet je de sleutel vragen bij de havenmeester.

  16 april
  vandaag een  eind gefietst langs de kust

  17 april
  Via Almeria naar San José bij de cabo de Gata.  het gebied rond het natuurpark van cabo de Gata staat vol met serres, sommigen helemaal verwaarloosd, helemaal geen mooi uitzicht. In San josé is een wat stoffige parking waar je kunt overnachten.  Water innemen (1€/30l) en lozen kan voor camping de Tau

  18 april
  Naar de kaap en de vuurtoren gereden, daar wat gewandeld. 

  19 april
  Eerst naar de mark in San José waar veel streekproducten verkocht worden.  Daarna verder langs de kust, gestopt in Carboneras, mooi typisch stadje en verder gereden.  Toen we opeens veel campers aan een mooi strandje zagen staan zijn we gestopt.  Was wel geen echte camperplaats, maar het mocht blijkbaar voor 1 nacht.

  ons strandje, met rotswoningen en al.  20 maart.
  Na een rustige nacht, weer verder.  Nu nemen we een doorsteek door het binnenland, via Lorca (stadje bezocht), Murcia, Elche, Alicante tot El Campello.  Daar naar CP Campello Beach, mooie nieuwe CP uitgebaad door een vriendelijke dame.  12€/dag, elek 2€/d 
  Het strand is op 100m.  Er rijdt een tram langs de kust.

  21 maart
  met de tram naar Alicante.  Eerst de burcht bezocht, daarna de wijk eronder met nauwe straatje met witgekalkte huisjes.  Daarna naar de haven 

  22 april
  vandaag met de tram naar Benidorm.  Een mens moet dat eens gezien hebben in zijn leven, maar ik begrijp niet dat je daar langer dan een halve dag kunt verblijven.  

  23 april 
  Naar el Castell de Guadalest, daarna naar Eltea om naar de CP in Calp te gaan.  Cp Odissea.  12€/dag. Calp is ook heel toeristisch, met veel hoogbouw.  Een wandeling langs de zeedijk en een terrasje gedaan.

  24 april
  naar en een eindje op de Penon de Ifah  gewandeld en terug een terrasje gedaan.  

  25 april 
  via Valencia naar Peniscola.  Daar op camping Vizmar.  De camping is wat verouderd, maar proper, ongeveer 500m van de zeedijk.
  De prijs is 11€ alles in.  Er is ook een camperplaats aan verbonden, maar daar betaal je dezelfde prijs.  Op de CP sta je dicht op elkaar en toch stond die bijna helemaal vol en op de camping was nog veel plaats.
  We zijn 4 nachten op de camping gebleven, hebben er gefietst, naar Peniscola en het mooie ommuurde stadje bezocht.  Het is gebouwd op een rots in zee. Ook de andere richting op gefietst, naar Benicarlo  en Cala Puntal.

  29 april 
  Naar de delta van de Ebro geweest, Daar gefietst en gewandeld en naar vogels gekeken.  Daarna de Ebro gevolgd, door de wijnstreek gereden en overnacht in El Masroig in de cooperatief 

  30 april 
  Via Barcelona naar Gariguella bij de Franse grens.  Daar terug Espagna Discovery gestaan bij een olijfolie producent "Moli d'Oli Maset"

  Daarna in 3 dagen naar huis gereden. 

  Bijlagen:
  Zuid Spanje">http://

  Zuid Spanje
       28-07-2015, 22:31 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  02-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2015 Reis Amerika met huurcamper
  Na lang sparen komt het er eindelijk van, onze eerste reis buiten Europa.  Na lang twijfelen, een cruise of Zuid-Afrika, is het nationale parken in de VS geworden.  Hebben de reis geboekt via Jan Doets.  Het grootste deel online, maar toch ook een paar keer telefonisch contact gehad.  We werden altijd heel vriendelijk geholpen.  Het was een lange voorbereiding : het huren van de camper en de vliegreis hebben we reeds in januari geboekt, dan is het de meeste korting te krijgen.
  De voorbereiding zelf is ook een heel leuk deel van de reis.  Veel opzoekwerk en reisverslagen gelezen.  Heb veel moeten puzzelen eer ik een haalbare reisroute had.  Het werd een reis van 5 weken met vooral natuur.  Las Vegas kon er niet meer bij, maar nu hebben we een reden om nog eens terug te gaan. 


  op7 juni is het eindelijk zo ver, we vertrekken , eerst naar Washington en dan door naar Denver.  Na 2 goede vluchten met telkens een zitje aan het raam, dank u Jan Doets, worden we opgehaald door het busje en naar ons hotel gebracht.  
  De volgende dag met de taxi naar het verhuurbedrijf, waar ons huisje voor de komende 5 weken  keurig op ons wacht.  We vinden hem wel erg groot in vergelijking met ons busje en moeten dan ook nog met een automaat rijden.  Gelukkig moeten we vandaag niet ver rijden.  Eerst boodschappen doen en dan op weg naar ons groot avontuur.


  onze eerste stop is camping AB in Cheyenne. 

  9 juni, gereden naar Custer state park. Wilden in het park overnachten, maar dat moet je blijkbaar op voorhand reserveren.  Hadden we niet gedaan, dan maar naar de camping juist voor de parkingang geweest.

  10 juni. In het park een  loop gevolgd, daar voor het eerst bizons gezien, wat een imposante beesten.  Daarna naar Mont Rushmore gereden om de presidenten te bewonderen.  11 juni.  Vandaag naar Devils Tower.  Toen we er toekwamen was de rots helemaal in de mist gehuld.  Na de lunch was er nog geen rots te zien, maar toch aan de wandeling begonnen.  Toen we de moed opgegeven hadden is de zon er toch doorgebroken en konden we hem bewonderen.  Nog tot Bufalo gereden en daar overnacht


  12 juni. vandaag moeten we een heel eind rijden richting Yellowstone.  Gereden tot in Cody, de stad van Buffalo Bill.  Daar naar  de Old Trail Town geweest, een soort Bokrijk.  Nadien naar het stadje, waar we een soort toneeltje over een bankoverval, de sheriff en de pub.  Daarna op restaurant geweest, heel lekker, maar wel verschoten van de prijs, eens alle taxen en fooien erbij loopt dat toch op.

  13 juni via de Buffalo Bill dam naar Yellowstone national parc.  Daar een "national parc pass" gekocht, deze kost 80€ en je komt daarmee gratis binnen in alle nationale parken.  Wat voor ons goedkoper uitkwam dan overal apart te betalen.  Onze pass hebben we na de reis via tweedehands weer verder verkocht.

  13, 14 e, 15 juni in Yellowstone rondgereden.  Geslapen in Bridge Bay campground.  Achteraf gezien hadden we beter 2 of 3 campings geboekt, nu moesten we veel rijden van en naar de camping, want Yellowstone is heel uitgebreid.  We hebben het noordelijke deel niet bezocht door tijdsgebrek.
  Yellowstone is een heel bijzondere plek.  Je hebt er veel natuurverschijnselen, gysers natuurlijk, maar ook kokende modderpoelen ,(met of zonder vieze geuren), warme bronnen, scheuren in de aarde waar stoom uitkomt  enz.  Je voelt daar echt hoe het binnenste van de aarde naar buiten komt, je bent eigenlijk maar heel nietig als mens.  Ook de Yellowstone canyon is de moeite waard.  Onze drie dagen waren eigenlijk veel te weinig. 
  16 juni.  Na Yellowstone een heel ander landschap in Grand Teton nationaal park.  Bergen, meren en een mooi wandelgebied. 

  17 juni
  Terug een heel eind rijden naar Salt Lake City.  Daar voor 2 nachten op de KOA campground.  Salt Lake City is het centrum van de mormonen.  Als je een bezoek brengt aan hun tempel komen ze je aan de camping ophalen, wat we ook gedaan hebben. Gemakkelijk met het busje.  Het is toch een hele ervaring daar in hun centrum rond te lopen.  Je krijgt heel veel uitleg over hun geloof en rondleidingen in hun gebouwen.  Alles is er heel verzorgd en ze zijn uiterst vriendelijk.

  19 juni, vandaag terug naar de natuur.  Gereden naar Zion national parc.  Daar we maar 1 nacht konden boeken op de camping in het park de eerste nacht dicht bij het park overnacht in een mooie camping met zwembad.  

  20 juni
  De Zion canyon kan je enkel in met de gratis pendelbus.  Wel erg handig, je stopt aan een halte, wandelt wat en neemt terug de bus.  Daar een wandeling gemaakt, bus de Zion Lodge, van daaruit gewandeld naar de upper Emerald Pool, dan tot Grotto gewandeld.  Daar de bus op tot Weeping rock, tot aan de rots gewandeld. De bus tot helemaal aan het eind genomen en daar gewandeld tot het begin van de Narrows, dan gaat de wandeling verder door de Virgin river.  Zoals bijna iedereen een eind door de rivier gewandeld. 

  21 juni
  Van Zion rijden we naar Bryce Canyon nationaal park.  Daarvoor moeten we door een tunnel waar we enkel door kunnen als we in het midden rijden, wel een raar gevoel.
  Onderweg stoppen we bij de Red canyon en wandelen wat rond.
  Na de middag zijn we al in het park en nemen we de shuttle bus tot Bryce point, van daar uit heb je een heel mooi uitzicht op de hoodoos beneden. We wandelen tot Inspiration Point en nemen van daaruit de bus naar het volgende uitzichtpunt.

  22 juni
  We staan wat vroeger op want gaan naar beneden wandelen.  We nemen in Sunset point de Navajo loop naar beneden, best wel stijl.  Beneden wandelen we tussen de hoodoos en de dennebomen.  We zien daar een slapende slang.  We gaan terug via de Queens trail, maar niet voor de de rots gezien hebben die lijkt op Queen Victoria als je veel verbeelding hebt.  Het was een lastige wandeling, zeker met die warmte.
   

  23 juni
  Veel rijden vandaag naar de Grand  Canyon, langs wegen die kilometers aan één stuk rechtdoor lopen.  We stoppen even aan Navajo Bridge waar we voor de eerste keer de Colorado zien.
  's avonds gaan we nog met de bus naar Yavapai point voor de zonsondergang.

  24 juni
  We nemen de shuttle bus en nemen de Hermits Route.  We stappen uit bij een uitzichtpunt, wandelen naar het volgende en nemen daar terug de bus.  Doen dat zo tot we bij het eindpunt Hermits rest zijn.  's Avonds komen de elanden tot bij onze tafel gewoon voorbij wandelen.

  25 juni
  We nemen de shuttle bus, de Kaibab Route en gaan weer afwisselend rijden en wandelen tussen de verschillende uitzichtpunten.


  26 juni
  We trekken weer verder, maar rijden eerst naar de uitzichtpunten die we met de bus niet konden bereiken, Grandview Point, Navajo Point.  We rijden richting Canyonlands, maar onderweg houden we het voor bekeken en stoppen in Blanding om te overnachten.

  27 juni
  We rijden naar Canyonlands, Island in the Sky.  De camping is "first come - first served", we hebben geluk, er zijn nog 2 plaatsjes.
  Hier geen shuttle bus, dus met de camper op onderzoek.  Stoppen bij overzichtpunten en wandelen wat.

  28 juni
  We rijden weer de scenic drive naar de verschillende overlook points en wandelen naar Messa Arch, die veel gefotografeerd wordt.

  29 juni
  We volgen een eind de Colorado en gaan 's namiddags naar Moab naar een luxe camping met zwembad, zwemmen en relaxen wat en gaan 's avonds naar de brouwerij eten, natuurlijk met een daar gebrouwen biertje 

  30 juni
  We gaan naar Arches nationaal park, wat maar een kwartiertje rijden is.  We volgen de scenic drive en gaan de diverse bogen bekijken, delicate arch, double arch, sandune arch en ook balanced rock,  's Avonds zijn we bij de camping, die aan het einde van het park ligt en waar we gereserveerd hebben.

  1 juli
  Vandaag maken we in "Devils Garden" een wandeling.  Het is vooral lastig door de grote hitte, ongeveer 40°.  's Avonds gaan we nog een wandeling maken naar Broken Arch. 

  2 juli
  Rijden naar de Black Canyon of the Gunnison.  We zijn er al 's middags, eten iets op de camping en vertrekken met de camper langs de uitzichtpunten over de Gunnison River.  Is een smalle Canyon met loodrechte wanden, de rivier komt in Grand Junction samen met de Colorado.  We rijden van view point naar view point parkeren de camper en wandelen naar het punt.  

  3 juli
  Het is vandaag bijna een hele dag rijden naar de Rocky Mountains.  We hebben gereserveerd bij Stillwater campground voor de nacht van 4 op 5 juli maar vinden geen camping waar plaats is onderweg.  Gelukkig mogen we op het grasveld over de naastgelegen camping overnachten.  Een Amerikaans gezin vindt het zo erg dat we daar helemaal alleen staan en nodigen ons uit om 's avonds iets te gaan drinken.  Het wordt een gezellige avond aan een kampvuur met " smores " en veel gepraat over godsdienst en sociale zekerheid.  Die mensen hebben hele andere ideeën dan wij. 

  4 juli.  Nationale feestdag.  We rijden 's morgens naar Grand Lake om de sfeer op te snuiven. Hadden helemaal niet verwacht dat te zien. Hele gezinnen zitten aan het meer met tafels, stoelen, de barbecue en blijven daar tot het vuurwerk van 's avonds 22u. Iedereen heeft wel een kledingstuk of sjaal met de Amerikaanse vlag aan.  We wandelen wat rond, gaan 's middags iets eten en gaan terug naar de camping. We hebben geen zin om daar nog tot 22u te blijven en terug komen is geen optie want het is er erg druk en geen enkel parkeerplaats meer te vinden.  's Avonds kijken we vanaf de camping naar het vuurwerk.

  5 juli
  Vandaag volgen we de scenic drive door het park.  Hebben mooie uitzichten over de bergen en zien veel Elken.  Het is een soms bochtige weg maar goed te doen met de camper. We rijden op bepaalde plaatsen heel hoog, tot 12,000 ft (= +/- 3600m), zodat we aan de sneeuwgrens komen.  Een heel verschil met de 40° van een paar dagen geleden.  
  We nemen de Bear Lake road tot de Glacier Basin campground waar we gereserveerd hebben. Het weer is niet meer zo mooi en het begint wat te regenen.  Door het grote temperatuurverschil hebben we echt koud en steken de verwarming aan in de camper

  6 juli
  Het weer is nog steeds niet beter, maar toch besluiten we de shuttle bus te nemen naar Bear Lake om een wandeling te maken.  We willen wandelen van Bear Lake naar Emerald Lake wandelen.  Het regent en de wolken hangen erg laag.  We vertrekken en wandelen tot Nymph Lake, daar hangen de wolken tot aan het meer. We wandelen nog een eind verder, maar besluiten terug te keren, we zien niets van de bergen die moeten zijn.  We wandelen in plaats daarvan vanaf Bear Lake naar Alberta Falls. 

  7 juli
  De laatste dag in de camper, morgen moet hij terug.  We rijden naar onze laatste camping in Golden, morgen is het niet ver meer naar het verhuurkantoor. We kuisen de camper grondig en genieten nog wat van het zwembad van de camping.

  8 juli
  We brengen de camper terug, wat heel vlot verloopt en nemen de taxi naar ons hotel

  9 juli
  De reis zit er op, we vliegen van Denver naar Washington en van daar naar Brussel
  We hebben een heel mooie, maar vermoeiende reis gehad.  Geniet van onze foto's 


  Bijlagen:
  camperreis Amerika">

  camperreis Amerika
       02-10-2015, 00:00 geschreven door kamper  
  Reacties (0)
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!