Inhoud blog
  • Een foto toevoegen aan je blog
  • VERWELKOMING EN KENNISMAKING MET DE AUTEUR.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    OefenBlog

    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een foto toevoegen aan je blog
    Het plaatsen van een foto bij een bericht is zeer eenvoudig.

    Na het ingeven van uw bericht (en titel), doet u het volgende in plaats van op de knop "Toevoegen" te klikken. Ga meer naar onderen de pagina bij "Extra's".

    U kan nu een foto invoegen van een internetadres (dit door het adres in te typen bij "foto van internetadres") of een foto toe te voegen van uw harde schijf, u klikt daarvoor op de knop "Bladeren...".

    Vervolgens selecteert u de foto van uw harde schijf en drukt u op "Openen".
    Vervolgens kan u met uw linkermuisknop op de knop "Toevoegen" drukken.

    De foto wordt nu bij uw bericht toegevoegd.

    In de praktijk blijkt het toch nog niet zo simpel te gaan!!!
    Wanneer je maar één foto plaatst, wordt deze altijd in de linker bovenhoek geplaatst. En deze kun je niet meer verplaatsen!
    Het beste is het aantal foto's onmiddellijk te voorzien (liefst teveel foto's, achteraf kun je het aantal aanpassen!!!)
    Met meerdere foto's kan je de juiste plaats bepalen met een bepaalde formule te plaatsen op de juiste plaats waar je de foto's wenst te plaatsen!!! De formule is  %%%FOTO1%%%   %%%FOTO2%%%   %%%FOTO3%%%      enz...

    Als experiment probeer ik nu enkele foto's in een fictieve tekst te plaatsen (soms links, soms gecentreerd, soms rechts, soms in een tabel)


    Alles over laptops

    In computerland is er de afgelopen jaren heel wat veranderd op het gebied van laptops. Nieuwe technieken, nieuwe besturingssystemen, zoals Windows 7, en vooral nieuwe toepassingen zijn mogelijk geworden. Daarom is het verstandig om eerst even goed stil te staan bij al dit nieuws voordat u een keuze maakt.

    Nieuwe technieken en mobiliteit

     

     



    De belangrijkste vraag die u zich zou moeten stellen bij de aankoop van een nieuwe laptop is: Wat ga ik met de laptop doen en waar wil ik hem gebruiken?

     

     

    Veel nieuwe technieken bieden immers heel specifieke voordelen voor bepaalde gebruikersgroepen. Was de computer vroeger nog een zware doos met een evenzo gewichtige beeldbuismonitor, tegenwoordig kunt u kiezen tussen ultralichte of supersnelle laptops. Daarom is het belangrijk te weten waar u de laptop gaat gebruiken.

    Wilt u vooral mobiel kunnen werken, dan is een netbook (ook wel mini-laptop genoemd) natuurlijk noodzakelijk. Waren een aantal jaar geleden deze laptops nog vereenvoudigde versies van hun veel snellere desktop broertjes, vandaag de dag doen beide systemen niet meer voor elkaar onder.

     

     

     

     

    De laptop is dus vooral handig voor onderweg. Dankzij de ingebouwde accu zit u niet meer vast aan een stopcontact, maar kunt u overal waar u maar bent de computer gebruiken. De hoeveelheid stroom die de accu op kan slaan, plus het verbruik van de laptop bepalen hoe lang u op 1 volle acculading kunt werken. Dit varieert tussen de 40 minuten en 6 uur. Een goede laptop beschikt over een zware accu, en het grootste verschil in gebruiksduur ontstaat vooral door het stroomverbruik van de computer zelf. Vooral de processor, de harde schijf en het beeldscherm verbruiken het meest van de beschikbare stroom uit de accu. 

    In de afgelopen jaren is er veel verbeterd wat betreft deze top-3 stroomverbruikers. Processoren zijn intelligent geworden en gaan alleen op vol vermogen werken als de gebruiker dit ook nodig heeft. Zit u op uw gemak een e-mail te lezen dan hoeft de processor niet zoveel te doen en schakelt automatisch in een energiebesparende stand. Zo ook de harde schijf die, wanneer hij niet gebruikt wordt, in een soort slaapstand gaat waardoor ook weer het stroomverbruik drastisch daalt. Zo ziet u nu al dat de gebruiksduur sterk afhankelijk is van wat u met de computer doet. 

    Laptops met een LED scherm              

    Het beeldscherm is zoals gezegd de derde grote stroomverbruiker. Op dit gebied is er goed nieuws! De ouderwetse TFT-schermen met hun FL-lampjes die voor het achtergrondlicht zorgden hebben nu plaatsgemaakt voor de nieuwe LED-techniek. In de nieuwste schermen wordt het achtergrondlicht verzorgd door LED's, die tot wel 80% minder stroom verbruiken dan de FL-lampjes. En hoe belangrijk is dit achtergrondlicht van uw scherm dan? Erg belangrijk, want met uitgeschakelde achtergrondverlichting ziet u niets! En daarmee hebben we nog een voordeel te pakken van de LED-achtergrondverlichting, LED's zijn vrijwel onverslijtbaar. FL-lampen verslijten, net als de TL-lampen in huis en op kantoor. Tenslotte is een LED-verlicht scherm in staat een groter contrast weer te geven met een grotere helderheid. Een laptop met LED scherm heeft dus vele voordelen! Dus wanneer u veel en vaak mobiel wilt werken, en u heeft niet steeds een stopcontact in de buurt, kies dan voor een laptop met LED scherm.

    Schermformaat laptops

    Verder is het van belang hoe groot en zwaar de laptop mag zijn. Bent u veel onderweg met het openbaar vervoer dan wilt u een kleine en lichte laptop, reist u meestal met de eigen auto dan is dit minder belangrijk.
    Op dit moment kunt u kiezen voor laptops met een schermformaat vanaf 10 inch, ofwel 25 centimeter schermdiameter. Laptops met een dergelijk klein scherm zijn zeer licht en dus bijzonder mobiel. Houdt er wel rekening mee dat een klein scherm moeilijk leesbaar kan worden. Een scherm van slechts 25 centimeter diameter geeft erg kleine lettertjes als u tekst leest. Veel websites zijn gemaakt op een scherm van 44 centimeter, op een 25 centimeter scherm word een letter daarom 3 x zo klein! Iets om rekening mee te houden dus. Een mooi formaat scherm wat lekker licht is en toch goed leesbaar blijft is 12 inch ofwel 30 centimeter. De algemene regel is: hoe groter het scherm, hoe beter.

    Verschillende toepassingen voor verschillende gebruikers

    Naast de genoemde specificaties heeft u waarschijnlijk wel veel gehoord over processors, geheugen en capaciteiten. Die specificaties maken uw keus niet eenvoudiger, zo lijkt het. De fabrikanten van de diverse componenten in uw nieuwe computer, zoals de processorfabrikanten Intel en AMD, maar ook producenten van harde schijven troeven elkaar voortdurend af met nog snellere en betere specificaties. Toch zijn de verschillen allemaal niet zo groot als de fabrikanten ons willen doen geloven. Belangrijk is: kan de computer goed overweg met de taak die ik er mee wil doen?

    We kunnen het eenvoudig voor u maken. De meeste laptops zijn prima in staat om te internetten,   e-mails te maken en lezen, tekst te verwerken, rekenen met spreadsheets en uw foto's op te slaan en te beheren. Wat is het verschil dan wel? Er zijn een paar toepassingen die veel processorkracht vragen en dus betere specificaties. Dit zijn ruwweg 3 toepassingen:

    • Uitgebreide fotobewerking met bijvoorbeeld Adobe Photoshop
    • Videobewerking met bijvoorbeeld Windows Movie Maker of Adobe Première
    • Het spelen van grote actie- en/of racespellen

    De 3 bovenstaande toepassingen vragen veel kracht van vooral het grafische gedeelte van uw laptop, het hardwaredeel wat voor het beeld zorgt. Veel gedetailleerd beeld vraagt van de laptop nog steeds veel rekenwerk, zeker nu de meeste computers met Full HD-beeld overweg kunnen.

    Als u films wilt monteren of veel games speelt, kies dan voor een laptop met een eigen grafische voorziening, ook wel videokaart genoemd, herkenbaar aan het NVIDIA of ATI-logo. Deze laptops zijn voorzien van een speciale processor voor het videowerk, waardoor u een vloeiende en scherpe weergave heeft.

    Verder hoeft u niet echt heel erg goed op te letten hoe groot uw harde schijf is of hoeveel geheugen de laptop heeft. Fabrikanten maken de laptop zo dat de combinatie van het besturingssysteem en het geheugen zo op elkaar zijn afgestemd dat uw computer probleemloos werkt. Ook de opslagcapaciteit van de harde schijf is vrijwel altijd voldoende. En mocht u opslagruimte tekort komen is een extra externe harde schijf zo gekocht.

    Laptop vs desktop pc

    Naast de besproken laptops bestaan er natuurlijk ook de bekende vaste desktop pc's. Qua specificaties verschillen ze niet zoveel van de laptops, al zijn ze meestal wel wat voordeliger. Doordat er meer ruimte is in de grote systeemkast zijn de componenten iets eenvoudiger te produceren en dus voordeliger. Bovendien kunt u bij uw desktop computer ook gemakkelijk een groter scherm kiezen.

    De desktop computer is bovendien niet voorzien van een accu, hij staat immers altijd direct aan het lichtnet aangesloten. Het ontbreken van deze (kostbare) accu's maken de desktop ook iets voordeliger. Daarnaast zal de fabrikant zwaardere specificaties in de desktop gebruiken dan in een laptop om toch op een redelijke verkoopprijs te komen.

    Dus: een desktop computer is, met ongeveer dezelfde specificaties, iets voordeliger dan een laptop.


    Zo ziet u dat het belangrijk is om te kijken hoe en waar u de computer wilt gebruiken. De specificaties zijn minder belangrijk geworden.

                                                                                                             

    02-10-2013 om 00:00 geschreven door PaulSA  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERWELKOMING EN KENNISMAKING MET DE AUTEUR.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wees welkom geachte Blogger m/v en tracht in de mate van het mogelijke mijn belevenissen op het pad van yoga te volgen, zoals ik dit in mijn blog zal voorstellen.

    Mijn naam is INGELS Wilfried-Oscar-Maria. Geboren te Lembeke, deelgemeente van de gemeente Kaprijke, Oost-Vlaanderen (België)op 16 december 1931.

    In het Belgisch Staatsblad van 22.11.1991 staat het volgende vermeld :

    Ministerie van Binnenlandse Zaken en Openbaar Ambt.

    Personeel.- Opruststelling.

    Bij koninklijk besluit van 3 april 1991 wordt m.i.v.1 januari 1992 aan de heer Ingels Wilfried, eervol ontslag verleend uit zijn ambt van inspecteur bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Openbaar Ambt. De heer Ingels Wilfried wordt ertoe gemachtigd zijn aanspraak op pensioen te doen gelden, de eretitel van zijn ambt te voeren en de ambtskledij te dragen. ( het uniform van Majoor bij de Civiele Bescherming)

    Tot zover het Belgisch Staatsblad.

    Het Koninklijk besluit werd door Koning Boudewijn ondertekend te MOTRIL (Spanje) op 3 april 1991

    Mijn loopbaan als Staatsambtenaar verliep als volgt :

    21.02.1955

    Gewestbeambte in Belgisch Congo

    01.01.1959

    Eerstaanwezend gewestbeambte B.C

    01.01.1962

    Tijdelijk opsteller -Ministerie van Nationale Opvoeding en Nederlandse Cultuur

    01.09.1962

    Vast Opsteller idem

    01.10.1973

    Bestuurssecretaris- dd. Hoofd van de Verificatiedienst. idem.

    01.07.1986

    Inspecteur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en openbaar ambt dd. Provinciale Chef vd. Civiele Bescherming provincie West-Vlaanderen.

    01.01.1992

    Op rust gesteld.


    %%%FOTO1%%%

    MIJN YOGA-BELEVENISSEN

    INHOUD

    Nummers en titels der afleveringen..

      1. Verwelkoming - kennismaking met de auteur.

      2. Halâsana, de Yoga-vereniging.

      3. Verdere verloop -geschiedenis Halâsana.

      4. Verklaring embleem - afbeelding.

      5. Wel en wee van Halâsana.

      6. De Guru ? -aankoop boek.

      7. Voorwaarden vertaling boek.

      8. 10de verjaardag Halâsana.

      9. De synthese (zomer 1979)

    10. Verdere uitbreiding- handleiding yoga-lesgevers.

    11. Vertaling Sutra's

    12. Vervolg en publicatie der Sutra's.

    13. Halâsana :vzw en vormingsschool lesgevers Eerste gediplomeerde lesgevers -1983.

    14. Schriftelijke cursus yogacharya -1987. Overname school -opvolger.

    15. Het boek -Patañjala Yoga - Koelman G.M. publicatie vertaling W.Ingels

    16. De laatste jaren met Koelman.

    17. Het Tijdschrift voor Yoga- publ. Nederland.

    18. De laatste jaren van Halâsana.

    19. De Indiase zienswijzen.- Darsâna  & Filosofie.

    20.  idem vervolg 1- Veda's en Upanishaden.

    21.  idem vervolg 2- Karma- Mahavira-Boeddha.

    22.  idem vervolg 3- Weerstand voor Brahmanen. Mimansa dârsana.

    23. idem vervolg 4- Vedanta -dogmatisch.

    24. idem vervolg 5- Shankya  & Yoga.

    25. idem vervolg 6- Niyaya & Vaicesika . Samenvatting der dârsana's.

    26. Uit de opleidingslessen Yogacharya.(inleiding)

    27 .De ontwikkelingsgronden der Dârsana's. De brahmanen en brahmanisme in de Yoga.

    28. Wat overblijft van de Veda.

    29. Begrip Karma en gevolgen.

    30. Yoga -Betekenis en essentie

    31. Definities van Yoga

    32.       idem.

    33. Yoga gezien door Patañjali.(-studieplan.)

    34. De Yoga-dârsana - Inleidende toelichting.

    35. Prakriti en de Guna's.

    36. Het Zelf , de geestelijke Monade.(Purusha).

    37. Het Zelf contra de Ziel ? Pluraliteit der Zelven.

    38. Isvara het bijzondere Zelf.

    39. De aard van Prakriti's evolutie.

    40. De Tattvas.

    41. Relatie Prakriti en Spirituele Zelf ?

    42. Plan van de klassieke Yoga  de uitwendige middelen.

    43.   idem  : De uitwendige middelen .

    44. De uitwerking van de Yoga-discipline.

    45. Concentratie of Meditatie ?

    46. De praktijk van Samyama.

    47. Artikel : Meditatie of Concentratie ?


     



    Mijn Yoga-belevenis

    Het Begin.

    Waarom ik in het voorjaar 1966 met Yoga begonnen ben, zou ik niet met zekerheid kunnen zeggen. Van een vriend had ik vernomen dat er in het Jeugdhuis yogalessengegeven werden. Yoga scheen iets totaal nieuw te zijn, goed voor mannen en vrouwen, maar vooral voor mensen met een zittend beroep. Heel geschikt voor mij want ik pendelde toen dagelijks naar het ministerie te Brussel. Met een collega trok ik er op een donderdagavond op af. We wilden eerst eens kijken. Ja, het mocht wel. We hadden een matje meegebracht en terwijl we daar toch op de grond zaten, konden we zowel meedoen. Het mocht allemaal, en het lukte bijzonder goed. Het viel mee en we zouden zeker terug gaan. Zo begon voor mij het yoga-pad dat tot op heden blijft voortduren, maar daarover zal ik in verdere bijdragen mijn verhaal doen.



    Een 2de blog : '2wilmaldegem1931' handelt over de Yoga-dârsana vlg. Patañjali en omvat de studie van de

    Yoga-sutra's .Vertaling en commentaar G.M.KOELMAN.

    De start is voorzien op 25 januari 2007.

    30-09-2013 om 00:00 geschreven door PaulSA  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs