Gisterenavond
hebben we ons aan onze eerste 'asado' gewaagd. Je krijgt dan een hete
schotel met gegrild vlees voorgeschoteld. De ribben en zwezeriken
waren herkenbaar. Dan was er nog worst en bloedworst en de rest
konden we geen naam op kleven. Het meeste was lekker maar het wordt
zeker niet onze dagelijkse kost.
Bij
het buiten rijden van Salta hebben we nog vaker voor rode lichten
gestaan dan wanneer je langs Schoten, door Merksem naar Antwerpen
rijdt. Daarna was het aangenaam rijden door een groene brede vallei.
Tot we de bergen inreden en het landschap weer droger werd. De
'quebrada de las conchas' is weer spectaculair. De tinten zijn vooral
baksteenrood een groen. Een aantal stops hebben we gemist, we hadden
niet onmiddellijk door dat de groene bordjes wezen op de namen van
speciale rotsformaties. In Chili werden alle toeristische
bezienswaardigheden in het bruin aangekondigd. Het is hier wel een
sauna zodat je ook niet geneigd bent om ver te wandelen. In het
'auditorium' doen een soort papegaaien de muzikanten concurrentie
aan. De muzikanten winnen. We eten onderweg empanadas die net
loeiheet uit de buitenoven komen.
Cafayate
is vooral bekend voor zijn wijnbouw. Het is één van de weinige
plaatsen in Argentinië waar er witte wijn gemaakt wordt. Het stadje
heeft vele terrassen rondom het plein. Je zou je in het zuiden van
Frankrijk kunnen wanen. We eten heel lekker en bestellen een glas
wijn te veel (ze zijn groot, en de witte is inderdaad lekker). Voor
ons valt de devaluatie van de peso natuurlijk mee. De Argentijnen
hebben de waarde van hun centen met de helft zien dalen. Een jong
koppel in het hotel is blij dat ze twee jaar geleden een reis in
Europa hebben gemaakt. Wij hebben nu 10 betaald voor een zeer
mooie schotel in het beste restaurant van het stadje. Op het plein
wordt er nog gedanst en muziek gemaakt.
|