Inhoud blog
 • Fondsenwerving update
 • De deelnemers
 • Fondsenwerving
 • het nuttige aan het aangename paren
  Laatste commentaren
  Think Pink Classic 2017
  Fietsen voor het goede doel
  Al fietsend geld inzamelen om het onderzoek naar borstkanker te financieren.
  19-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fondsenwerving update
  De eerste horde is genomen : het minimale gevraagde bedrag (750 euro) is reeds enkele weken binnen, ondertussen staat de teller zelfs al op 839. Uiteindelijk heeft ongeveer iedereen waarop ik stilletjes rekende toch een storting gedaan, waarvoor heel veel dank!  Ik kreeg ook enkele zeer lieve reacties die me echt blij maken en super motiveren om dit project tot een goed einde te brengen.
  Dat dit gedeelte al geslaagd is, geeft gemoedsrust. Want het was toch met een klein hartje dat ik die mail rondstuurde : hoe zouden mijn vrienden reageren? Bleek dan ook nog dat er iets fout was met het gebruikte email-adres : bij sommigen kwam mijn bericht als ongewenste post binnen, iemand kreeg zelfs een beveiligingswaarschuwing! Nieuwe mailing gedaan vanuit ander adres, en nieuwe stortingen ontvangen. Lesje voor een volgende keer : juiste adres gebruiken. 
  Volgende horde is de conditie. Tussen andere activiteiten door zoek ik mogelijkheden om te oefenen en kilometers te vreten. Want ook al is het maar 80 km per dag en is de basisconditie nog voldoende, er is toch nog werk aan de winkel om niet door de mand te vallen!  Door een drukke agenda in combinatie met niet zo'n best fietsweer op vrije momenten, is de langste tocht tot nu slechts een 45 km met een totaal van een kleine 1000 km bijeen gesprokkeld in kleine ritjes. Ruim onvoldoende om 4 keer 80 km aan een behoorlijke snelheid af te haspelen. Als u me niet thuis aantreft de komende weken, weet u dus waar ik uithang : ergens tussen twee fietsknooppunten. 

  19-05-2017 om 10:23 geschreven door Nora D.B.  


  >> Reageer (0)
  02-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De deelnemers
  Met 61 zijn we al. Een mooie groep, en heel divers. Op de webpagina van Think Pink Classic staan we allemaal opgelijst, en velen hebben op de persoonlijke profielpagina een foto geplaatst. Handig voor onze sponsors om ons tussen al die namen terug te vinden.
  Er is ook een Facebook-pagina aangemaakt, waar regelmatig nieuws op verschijnt. Op basis van deze twee infobronnen krijg ik een idee wie er mee van start gaat in juni. Er vallen enkele dingen op : 

  1) Leeftijd.
  Ik denk niet dat ik de oudste zal zijn met mijn 59 jaar, maar veel zal het toch niet schelen. De meerderheid lijkt me tussen de 30 en 50, enkele jonger, enkele ouder. 

  2) Fiets.
  Zoals gevreesd overheerst de koersfiets. Op de foto's zie ik hier en daar wel een gewone, sportieve fiets, maar zo'n trekpaard als het mijne (een Santos, speciaal om trektochten mee te maken) ontbreekt natuurlijk. Deelnemen mag met een koersfiets of gewone damesfiets (niet elektrisch) stond er op de info van dit jaar. Maar koersfietsen bollen een pak sneller, dus de traagste zal ik wsl wel zijn. Ergens bij een Facebook-bericht las ik over een oefentocht met een gemiddelde snelheid van 24.5 km, dat haal ik nooit. Nu wordt er niet meer over een damesfiets gesproken, maar over een 'sportieve fiets'. Als dat maar goed komt. 

  3) Ervaring.
  Het is duidelijk dat velen al meermaals deelnamen. Zij kennen dus het klappen van de zweep al, weten wat hen te wachten staat en hoe ze zich daar moeten op voorbereiden. Als neofiet is alles voor mij nog n groot vraagteken. Ik heb wel ervaring zat met meerdaagse tochten, zowel in groep als met ons tween. En over langere afstanden (gemiddeld rond de 100 km naar Santiago en langs de frontlijn) en langere periodes (10 dagen Santiago, 3 weken naar lourdes en door Nederland). 

  4)  Groepjes
  Er schreven ook veel vriendinnenclubjes in. Ook zussen die samen deelnemen. Dat moet heerlijk zijn, met je beste vriendin samen de schouders onder dit project zetten. Mijn fietsvriendinnen waren echter niet vrij om mee te gaan, rijden elektrisch of houden niet van deze lange afstanden, dus sta ik moederziel alleen aan de start. 

  5) Regio.
  West-Vlaanderen boven! Dat maak ik op uit de posts op Facebook. Oefenritten worden aangekondigd aan zee of rond Brugge, en in de Vlaamse Ardennen. Ergens vind ik iemand uit Werchter die een metgezel zoekt om te trainen, maar met wielertoeristen ga ik me niet meten. Ook vandaag weer een aankondiging van een oefenrit op donderdag om 18u in Brugge. Onmogelijk voor mij om daar te geraken. Zo mis ik weer een kans om de groep te leren kennen. 

  Ongeveer de oudste, zeker de traagste, zonder ervaring, niet uit 'de vlaanders', helemaal alleen en op een gewone fiets. Ik voel me nu al een vreemde eend in de bijt. 

  02-05-2017 om 19:36 geschreven door Nora D.B.  


  >> Reageer (0)
  11-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fondsenwerving
  Elke deelnemer verbindt er zich toe een minimum van 750 euro bijeen te zamelen voor Think Pink. Hoe, daar ben je volledig vrij in. Er worden tips gegeven : inzamelingsacties houden, gadgets of truffels verkopen, ...  Het lijkt alsof het een makkie is die 750 euro bijeen te krijgen, maar als je even begint te rekenen, is het wel een hele opgave. 
  Neem bvb die truffels : kostprijs 1.5 euro, te verkopen aan 4 euro. Om dan aan je bedrag te komen, moet je al 300 doosjes verkopen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan! De wafels, pralines en vlaaien van alle andere verenigingen die je om hulp vragen hebben al een negatief effect op de weegschaal gehad. Andere gadgets verkopen : zelfde verhaal, wat moeten mensen daar uiteindelijk mee? Onze schuiven puilen uit van de balpennen, geldbeugel en kalenders allerhande. Een eetavond organiseren oppert iemand mij : maar dat is een massa werk, je moet een behoorlijke opkomst hebben, en het horror-verhaal van een goede vriendin die met een deficit achterbleef wegens slechte weersomstandigheden wil ik niet mee maken. En zo groot is mijn netwerk nu ook weer niet. 
  Ik besluit rechtstreekse steun te vragen. Vanaf 40 euro wordt er een fiscaal attest gegeven, zodat de gulle schenker een 15 euro langs fiscale weg kan recupereren. Maar ook dan heb je toch 18 19 milde schenkers nodig. En we worden langs alle kanten gesolliciteerd om goede doelen te sponsoren. Toch durf ik het aan een mail rond te sturen aan een selectie familieleden en vriendinnen waarvan ik vermoed dat ze deze actie genegen zijn. Opgelucht merk ik dezelfde avond al dat er positief gereageerd wordt. Na 2 weken prijkt er 534 euro achter mijn naam. Ik ben aangenaam verrast door steun uit onverwachte hoek, maar ook wat teleurgesteld door het negeren van mijn bericht door anderen op wie ik gerekend had. Het totaalbeeld is wel positief :  als iedereen zijn belofte houdt, is dit deel van de opdracht geslaagd. 
  Het is maw doenbaar om deze fondsen bijeen te brengen, maar een makkie kan ik het toch niet noemen. 

  11-04-2017 om 00:00 geschreven door Nora D.B.  


  >> Reageer (0)
  19-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het nuttige aan het aangename paren
  Kanker heeft in mijn familie en vriendenkring reeds grote gaten geslagen. Velen verloren de strijd, anderen vechten nog steeds, enkelen vechten opnieuw. Gelukkig zijn er ook winnaars. Vanaf de zijlijn sta ik toe te kijken, mijn bewondering voor hun moed en doorzettingsvermogen is immens groot. Ik wil hen helpen, maar raak zelden verder dan wat woorden. Ik wil me inzetten om hun strijd draagbaarder te maken, me nuttig maken, op welk vlak dan ook.
  En toen zag ik een bericht van Think-Pink passeren. Via allerlei acties wordt er geld ingezameld, niet alleen om wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker te financieren, maar ook om zorg en nazorg te verlenen. Vele acties draaien rond bewegen, want voldoende beweging is zeer belangrijk bij het voorkomen van kanker. Er wordt gewandeld, gelopen en gefietst, kleine en grote afstanden. En de deelnemers engageren zich telkens om een minimum bedrag aan fondsen bijeen te brengen die aangewend worden voor onderzoek naar borstkanker.
  Dat ik voor fietsen zou kiezen lag voor de hand. 4 dagen na elkaar een rit van 80 km is haalbaar, ik overbrugde al langere afstanden tijdens onze fietsvakanties. Voor mij zit de uitdaging in het feit dat ik alleen deelneem, zonder de steun van mijn lieve echtgenoot, want deze specifieke actie richt zich alleen tot vrouwen. Enkele sportieve vriendinnen zijn niet vrij, dus start ik op 21 juni alleen. Alhoewel, er zijn reeds 57 dames ingeschreven, zo alleen zal ik dus wel niet zijn. 
  De volgende weken zal u hier kleine berichten kunnen lezen over mijn voorbereiding en fondsenwerving. Fietsen is mijn passie, en als ik daarmee fondsen kan inzamelen om deze ziekte ooit een halt toe te roepen, is mijn missie geslaagd. 

  19-03-2017 om 00:00 geschreven door Nora D.B.  


  >> Reageer (0)


  Foto

  Archief per week
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 13/03-19/03 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!