"> Nieuwsonline
Inhoud blog
  • Benedictus XVI leidt eerste paasvigilie
  • Aanvalsplannen op Iran al jaren in de maak
  • Bergkamp geeft eigen feestje glans
  • President Tsjaad breekt met Sudan
  • Arrestatie in zaak-Holloway
    Ik wens iedereen een fijn paasweekend!
    Nieuwsonline
    Deze site wordt regelmatig ge-update!
    16-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanvalsplannen op Iran al jaren in de maak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen WASHINGTON - Het Amerikaanse ministerie van Defensie werkt al jaren aan aanvalsplannen op Iran. Zelfs voordat Amerikaanse militairen Irak binnenvielen bogen planners van de strijdkrachten zich over diverse scenario's voor een invasie in de islamitische republiek, meldde The Washington Post zondag. "Volgens militaire bronnen die dicht bij het proces van planning staan kreeg landmachtgeneraal John Abizaid, de huidige bevelhebber van Centcom, de taak in 2002", schrijft militair deskundige William Arkin in de krant. Het werk aan de plannen die de naam Tirannt meekregen, begon in mei 2003. Specialisten van inlichtingendiensten verzamelden vanaf toen gegevens die nodig zijn voor militaire analyse en zijn daar tot nog toe niet mee gestopt. De Amerikaanse luchtmacht heeft ondertussen modellen ontwikkeld voor luchtaanvallen op doelen in Iran. Planners van de marine hebben de kustverdediging van het land geëvalueerd en scenario's ontwikkeld om de Straat van Hormus, de toegang tot de Perzische Golf, open te houden. Het korps mariniers heeft plannen ontwikkeld om een invasie vanuit zee uit te voeren, aldus Arkin.

    16-04-2006 om 09:56 geschreven door metriod


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergkamp geeft eigen feestje glans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen LONDEN - Dennis Bergkamp speelde zaterdagmiddag een hoofdrol op een speciaal voor hem georganiseerd feestje. Op Highbury stond de wedstrijd tussen Arsenal en West Bromwich Albion (3-1) volledig in het teken van de artistiek voetballende Nederlander. De fans wilden Bergkamp (36) bedanken voor elf jaar voetbalgeluk. Hij stelde zaterdag niemand teleur en tekende voor een assist én een geweldig doelpunt.In de 89e minuut ontplofte Highbury bijkans. Bergkamp ontving de bal op 30 meter van de goal van Emmanuel Eboue. De voormalig international nam de bal aan, zag keeper Thomasz Kuszczak iets te ver voor zijn doel staan en draaide de bal uiterst nauwkeurig om hem heen: 3-1. De treffer was het hoogtepunt van een middag waarop Bergkamp centraal stond. Oranje Voorafgaand aan het duel werden de fans van Arsenal gevraagd om in het oranje in het stadion te verschijnen. Er werden 10.000 unieke t-shirts uitgedeeld met daarop de tekst 'DB 10' en de dochters van de aanvaller waren mascotte tijdens de wedstrijd tegen West Bromwich. De spelers van de Londense club werkten de warming-up af in oranje kledij. De toeschouwers waren zelf met het idee gekomen om Bergkamp te eren. Hij stopt na dit seizoen met voetballen. Het competitieduel van zaterdag was - in het kader van het afscheid van het stadion - aanvankelijk uitgeroepen tot 'Supporters Day'. De fans besloten er later een eerbetoon aan Bergkamp van te maken. Highbury wordt na dit seizoen vervangen door een hypermodern nieuw onderkomen. Het duel tegen West Bromwich kende voor Arsenal een nerveus scoreverloop. Na 1-0 van Hleb, vlak voor rust, maakte Nigel Quashie een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Bergkamp zelf, ingevallen in de 72e minuut, moest eraan te pas komen om puntenverlies af te wenden. Ajax Eerst stelde hij Robert Pires in de 76e minuut in staat de 2-1 te maken om vervolgens zijn eigen klasse nogmaals te onderstrepen met de fantastische 3-1. 'Orange Day' werd zo een mooi afscheid voor de voetbalvirtuoos, die pas op 22 juli echt stopt. Op die dag staat tijdens de opening van het Emirates Stadion een heuse testimonial gepland tegen Ajax, de club waar hij groot werd.

    16-04-2006 om 09:45 geschreven door metriod


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Tsjaad breekt met Sudan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen AMSTERDAM - De president van Tsjaad heeft de diplomatieke relaties met Sudan verbroken. President Idriss Deby heeft bovendien gedreigd meer dan tweehonderdduizend vluchtelingen uit de Sudaanse provincie Darfur uit te zetten. Deby zei dat de vluchtelingen die nu in Tsjaad leven voor 30 juni moeten vertrekken als de internationale gemeenschap niet ingrijpt. "De internationale gemeenschap is doof voor de situatie tussen Sudan en Tsjaad", zei Deby. "Ze moeten begrijpen dat genoeg, genoeg is."Gevechten Het Tsjadische leger heeft donderdag bij gevechten in de hoofdstad N'djamena zeker 271 rebellen gearresteerd en naar eigen zeggen 350 mensen gedood. Het leger reed vrijdag met de gevangenen door de straten en stelde de lijken van een onbekend aantal rebellen voor het parlementsgebouw tentoon, om duidelijk te maken wie donderdag als overwinnaar uit de strijd kwam. Beide landen beschuldigen elkaar er al enige tijd van opstandelingen te steunen die het in het buurland opnemen tegen de zittende regering.

    16-04-2006 om 09:44 geschreven door metriod


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrestatie in zaak-Holloway
    Klik op de afbeelding om de link te volgen AMSTERDAM - Een 19-jarige verdachte is gearresteerd in de zaak rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba. Een woordvoerder van justitie op Aruba wil zaterdag niets bekendmaken over de identiteit van de verdachte, alleen dat het om iemand gaat met de initialen G.V.C.. De autoriteiten willen bovendien niet zeggen wat de verdachte te maken kan hebben met de verdwijning van Holloway.Reconstructie Dinsdag was in het televisieprogramma Opsporing Verzocht een reconstructie te zien van de avond waarop de Amerikaanse tiener is verdwenen. De 18-jarige Holloway is op 30 mei vorig jaar voor het laatst gezien op Aruba. Op dat moment was zij in het gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot en twee van zijn Surinaamse vrienden. Het drietal heeft enige tijd vastgezeten, maar is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Naar aanleiding van het programma kwamen ruim zestig tips binnen. Nieuwe getuigen Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat een nieuwe getuige zich heeft gemeld in de zaak. Onderzoekers namen op basis van de getuigenverklaring aan dat het lichaam van Holloway is begraven in de duinen in de buurt van een vuurtoren. De afgelopen weken heeft de Arubaanse politie gezocht in de duinen op het eiland.

    16-04-2006 om 09:38 geschreven door metriod


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banden zestig auto's lekgestoken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen AMSTERDAM - Van zestig auto's zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in de omgeving van Gein III in Amsterdam de banden lekgestoken. Een uitgebreid buurtonderzoek van de politie heeft zaterdagavond nog geen concrete aanwijzingen opgeleverd, meldde de politie zondag. De vernielingen hebben aanzienlijke schade veroorzaakt.

    16-04-2006 om 09:35 geschreven door metriod




    Archief per week
  • 10/04-16/04 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Rondvraag / Poll
    Wat gaan jullie met pasendoen?
    Niks
    paas eieren eten
    Naar vrienden
    paas eieren zoeken
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs