Inhoud blog
 • 29-03-2010
 • 28-03-2010
 • 27-03-2010
 • 26-03-2010
 • Het begin
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Newfies
  Onze Newfoundlander
  29-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-03-2010
  Bolleke heeft deze nacht weer niets in zijn bench gedaan, hoe flink! Ik was alleen vergeten om zijn drinken gisterenavond weg te zetten, dus hij had nog vrij laat gedronken. Gevolg: 1u30 was Bolleke aant janken omdat hij moest plassen. Nog geen 2 minuutjes buiten en hij was klaar! Om half 6 nog eens, en ik heb toen zelf tot 7u30 kunnen slapen! Bolleke heeft wel op onze klinkers geplast, terwijl we hem aant leren zijn om het in de wei te doen, maar ja ongelukjes kunnen gebeuren... 

  's Avonds is Bolleke op bezoek geweest bij de ouders van Johan. Geen enkel probleem... Toen we naar huis gingen was hij zo moe dat hij gewoon bleef slapen! Hij is echt braaf en lief. 

  Nu is het dadelijk weer slaaptijd, dus ik hoop dat ons Bolleke weer even braaf gaat zijn als de vorige nachten!

  29-03-2010 om 21:32 geschreven door Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-03-2010
  's Morgens om 6 uur is Jenny opgestaan om de hond buiten te laten. Zodat als hij wakker werd dat hij zijn behoeftes niet in de bench zou doen. Bolleke was heel flink en had niks in de bench gedaan. Toen hij buiten kwam heeft hij zijn behoeftes in de wei gedaan zoals wij het wilde. 

  Jenny had Bolleke terug in de bench gestoken maar daar was hij het niet mee eens. We waren terug in bed gekropen op de hoop dat we wat verder konden slapen maar Bolleke gaf niet op. Hij jankte. Hij was niet van plan om terug te gaan slapen hij wou verkennen en spelen. Dus opgestaan en bij de hond beneden gaan zitten. 

  Vandaag zijn we ook een halsbandje gaan halen en een groot kussen voor in de bench. Hij was er heel content mee. Hij begint het buiten gaan voor te plassen al goed te kennen. Hij vraagt al m naar buiten te mogen. Hij treurt nog soms. Dan geven we zijn speeltje van uit de kennel en dan is alles weer goed. Hij begint zich al goed thuis te voelen. Hij blaft al dus dat is toch een teken dat hij zijn plek wil verdedigen.

  28-03-2010 om 21:37 geschreven door Joey  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-03-2010
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag hebben we een drukke agenda gehad. 
  Aangezien we Bolleke mochten gaan halen en we nog geen bench hadden hebben we zitten kijken op internet voor een 2de hands bench. We vonden er van 100€. Toen kwamen we toevallig op de website http://www.benchkoning.nl. Hier kost de grootste bench maar 65 euro nieuw. 
  Natuurlijk geen gras over laten groeien dachten we. Ik ben dan naar Eindhoven gereden. Eindelijk de bench op zijn plaats moesten we de hond nog gaan halen. 

  Aangekomen bij de kennel stond bolleke al klaar en mooi gekamd. Helemaal klaar voor de terug reis van 1 uur. De achterbank bedekt met een laken en mijn schoonbroer er bij hebben we ons Bolleke vervoerd naar huis. Hij ging mooi liggen en werd niet wagenziek. De reis is heel vlot verlopen. 

  Thuis aangekomen stond Jenny al vol ongeduld te wachten. Bolleke had van niks bang en voelde zich al direct op zijn gemak. Mijn Schoonvader is direct in actie geschoten om een poort te maken zodat de hond niet in de vijver kan springen. Toen was het tijd voor Bolleke zijn 1ste maaltijd in zijn nieuwe thuis. Na het eten hebben we heel de avond in de wei zitten rondlopen zodat hij zijn behoeftes kon doen op de plaats waar het hoort. Tot 12 uur rond lopen in de wei had hij alleen nog maar geplast. Kakken zat er niet in. Met hoop van zegen zijn we gaan slapen en de hond in zijn bench gestoken. Nu maar hopen dat hij zijn behoeftes niet in de bench doet.  Bijgevoegd foto van ons bolleke

  28-03-2010 om 15:08 geschreven door Joey  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-03-2010
  Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de 1ste kennel. Na lang in de file te staan hebben we de kennel toch bereikt. We werden vriendelijk ontvangen. Toen we binnenkwamen zagen we een zwart pluche beertje op ons afkomen. Daar was hij dan. Geen schrik, niets. Toen keken we uit het raam en daar zaten nog 16 Newfoundlanders. Wat een beesten! Shocked 1 kunnen we wel aan maar 16 ik zou niet weten waar te  beginnen Wink

  De uitleg van de vrouw was echt super. Je merkte direct dat ze een grote passie had voor deze honden. We zijn dan gaan kijken naar de moeder van de pup. Dit was wel een degelijke Newfoundlander. Van de vader hebben we een foto gezien. Dit was ook een uit de kluiten gewassen Newfie. 

  Terug naar binnen gegaan om verdere zaken te bespreken. We zijn het samen unaniem overeengekomen om de puppie te nemen. We hebben afgesproken dat we de pup morgen gaan halen. Zo hebben we toch nog wat tijd om alles te voorzien voor onze zwarte beer. Benche kopen, eten kopen en .... 

  27-03-2010 om 22:52 geschreven door Joey  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begin
  Beste, 

  Op een hondenschool waar we op bezoek waren zagen we plots een echte knuffelbeer wandelen. We zeiden direct tegen elkaar zie daar wat een mooie hond. Nu bijna een jaar later krijgen we een bericht van vrienden van ons die net een hond gekocht hebben. Een Newfoundlander. We hebben toen opgezocht hoe deze honden er uit zien. Was het toch niet hetzelfde ras als de knuffelbeer van de hondenschool.

  We zijn toen voor de 2de keer verliefd geworden op deze honden. Na het lezen van forums en bekijken van Youtube filmpjes hebben we besloten om ook een Newfie te gaan halen.

  Eerst zijn we nog op bezoek geweest bij mensen in de buurt die in bezit zijn van een koppel Newfoundlanders. Prachtige beesten zijn het!  

  We hebben dan mailtjes gestuurd naar verschillende kennels die we op het internet gevonden hadden. Hiervan hebben er 2 gereageerd die puppies hadden. Hier gaan we 26-03-2010 de 1ste bezoeken en 28-03-2010 de 2de bezoeken.

  Ook hadden we een telefoonnummer gekregen van mensen die puppies hadden. We zijn er vandaag op bezoek geweest. Het waren allemaal schattige puppies natuurlijk. Het enige probleem dat we hadden was dat de moeder niet echt een newfoundlander uiterlijk had. Ze leek meer op een zwarte retriever. Heel smal en niet groot. Ook een puntje was dat ze geen stamboom hadden en dat de vader niet bekend gemaakt wou worden. Wij hadden toch het gevoel dat hier een vuiltje in de lucht hing. 

  Onze zoektocht gaat gewoon verder en misschien hebben we morgen meer geluk. 

  In ieder geval houden wij jullie op de hoogte. 

  Groetjes.....

  25-03-2010 om 00:00 geschreven door Joey  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  agenda

  Belangrijke data in mijn agenda


  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!