Inhoud blog
  • Hier zijn we dan weer
  • Singapore Zoo
  • Kranji War cemetery
  • Singapore
  • Nieuwjaar in Februari
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Nancy De Meulenaer
    Ik ben een vrouw en woon in Oostende (België) en mijn beroep is Medische pedicure, Permanente make up.
    Ik ben geboren op 10/11/1961 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Wandelen, Water aerobics, Muziek en lezen.
    Hierbij verwijs ik naar de rubriek, Voorbereidingen voor vertrek, daar er bij een vertrek meer komt kijken dan men denkt
    Foto
    Een interessant adres?
    Vertrek van Doha, Qatar naar Singapore

    11-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een jaartje erbij

    Zoals alle ingewijden weten is het op tien november mijn verjaardag, hoeveel jaartjes er op de teller staan, mag iedereen eens raden, wie het juiste antwoord weet of wie er het dichtste bij is, mag een rondje betalen. Ook wil ik iedereen bedanken voor de vele wensen die ik eb mogen ontvangen. Voor deze gelegenheid is Glenn met Gina en Kayden naar Singapore gekomen, ze zijn op Maandag negen november aangekomen in Singapore, en Dinsdag zijn we de stad gaan verkennen, voor hen is dit niks nieuws, want ze zijn hier al een paar keren geweest, Gina op vakantie en Glenn meestal op doortocht naar een andere eindbestemming. Gina wou mij kost wat kost het symbool van Singapore laten zien. Dit is een leeuw die aan Marina Bay moet staan.

    We gaan dus tegen de middag op pad, en na dat Harry een verkeerde parking ingereden is, die ons drie dollar kost om in en uit te rijden, kunnen we onze auto parkeren aan Clarck Cay, een bekende en toeristische trekpleister in Singapore. we wandelen langs de kade waar het één achter het andere restaurant gevestigd is, het heeft een beetje weg van de Beenhouwersstraat ( Rue De Boucher ) in Brussel, hier staat net zoals in Brussel het personeel klaar om je hun tafels aan te prijzen, en kan je vanop straat in aquariums de meeste vissen, krabben en kreeften bewonderen die eventueel later op je bord terecht gaan komen.

    Deze buurt is een heel oude buurt nog uit de tijd dat Singapore een Britse kolonie was, maar is omringd door nieuwe hoogbouw die het financieel centrum van de stad vormt. historie en hedendaags gaan hier op deze plaats hand in hand. na een fikse wandeling komen we aan Marina Bay, volledig gebouwd rond de oude haven, die nu enkel nog dienst doet als aanmeerplaats voor de plezierboten waar de toeristen rondvaarten mee kunnen maken, Marina Bay is ook een deels van het waterreservoir van Singapore, dat deels instaat voor de watervoorziening van de stad, natuurlijk word het enkel na zuivering in de leidingen gepompt, ze zijn hier nogal streng op die zaken en hebben op het gebied van hygiëne een strikt beleid.

    Na wat gekuierd te hebben op de kades van Marina Bay, zien we aan het " Fullerton Bay " hotel een paar beelden staan, die een varken moeten voorstellen, ze staan tentoongesteld in het water dat echter maar een paar centimeter diep is, natuurlijk kan ik het niet laten om hier eens op te gaan zitten om een paar foto's te schieten, achteraf blijkt dat die dingen tentoongesteld staan, maar ook te koop zijn, de prijs is niet vermeld maar is enkel op aanvraag beschikbaar, dus zullen die dingen ook niet zo goedkoop zijn, dus snel maken dat we wegkomen.

    Singapore verkeert al sinds begin November in de kerstsfeer, en dat zie je aan de kerstbomen die stilaan overal opduiken, het zal een raar gevoel zijn om kerstmis te vieren dit jaar in 25 graden, maar dat melden we wel rond de kersttijd.

    Dus gaan we eens naar de leeuw op weg, het standbeeld staat maar een paar honderd meter verder, maar wat had je gedacht, het ding is niet in zijn geheel te zien, omdat er een renovatie van de beelden aan de gang is, staat hij in de steigers en staat er een met mooie taferelen beschilderde schutting rond, alleen zijn kop is te bewonderen, eind November zou de renovatie voltooid moeten zijn, dus dat zal voor een latere datum zijn.

    We gaan dan maar wat lunchen aan de voet van onze leeuw, een hamburger met frietjes ( Geen Mc Donalds ) gaat er altijd in, en dit geeft ons de tijd om ons restaurant voor vanavond te bespreken. Dit word uiteindelijk een Indisch restaurant, met de Engelse naam " Barrels " op Bonua Vista, niet ver van waar we in het begin verbleven en waar we al een paar keer geweest zijn. we wandelen stilaan terug naar onze auto, langs een andere weg dan die we gekomen zijn, we komen hier een paar mooie taferelen tegen van bomen die op de oever staan en waarvan hun wortels tot in het water reiken, ook kunnen we met ons allen het niet nalaten op even gek te doen bij een paar beelden die op straat staan, het was wel een gek zicht, en de mensen keken wel even op, maar het heeft toch een paar mooie foto's opgeleverd.

    Kayden is moe van het vele wandelen en dus gaan we hem een beetje laten rusten en ons klaar maken voor ons restaurantbezoek van deze avond. het was een mooie verjaardag.


    Zonnige groetjes,


    N & H





































    11-11-2015 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedding aniversery

    Hier zijn we dan weer, op acht November zijn we 13 jaar getrouwd en dat vraagt natuurlijk om iets speciaals, in " The Finder " een magazine voor expats in Singapore hebben we een advertentie zien staan over een champagne brunch de " Edge " een heel bekend restaurant in het Pan Pacific hotel, dus even online, ja we moeten met onze tijd meegaan, een reservatie gemaakt. het is een "a Volanté " brunch die start op het middaguur tot vier uur in de namiddag.

    Het onthaal is zoals het hoort in een dergelijk hotel, en de champagne " Veuve Clicquot " word al snel aan tafel uitgeschonken, de zeer vriendelijke serveerster geeft ons een woordje uitleg over de gang van zaken met betrekking tot het eten, en da op weg naar het eerste station zoals ze dat hier noemen. Je kan het niet geloven wat hier allemaal gereed gemaakt word het gaat van een zeer uitgebreid buffet met zeevruchten, naar Indische keuken, de liefhebber van Japans word ook niet vergeten, Vietnamees en niet te vergeten, de Australische keuken, die zeer dicht tegen de westerse aanleunt.

    Ik doe me om te beginnen, te goed aan een behoorlijke portie king crab poten, gegarnierd met een paar reuze garnalen en nog meer van dat lekkers, ondertussen blijkt dat de champagne gewoon word bijgeschonken wanneer je glas nog een kwart vol is. zo gaat het eigenlijk de hele middag door, zodat we tegen een uur of vier, zo vol als een ei zitten, en maar besluiten om het voor bekeken te houden. je kan natuurlijk niet op een volle maag in een taxi kruipen en naar huis rijden, er is aan de overkant van het hotel een shopping mall, en daar ik nog een cadeau voor Kayden wil kopen, kan dat misschien wel de aangewezen plaats zijn om dat te gaan doen. Nu is shoppen in Singapore op zondagmiddag niet het meest aangewezen, omdat iedereen na de middag ongeveer hetzelfde idee lijkt te hebben, dus is het in de mall behoorlijk druk, maar waar een ander is, mogen wij ook zijn.

    Wij vinden hier een mooie speelgoed camion voor Kayden, die samen met Glenn en Gina, ons deze week komt bezoeken, en verder verkennen wij de boel hier maar, veel winkels en na een koffie, gaan we eens naar buiten kijken wat de buurt allemaal te bieden heeft.

    Wij zijn hier eigenlijk in het midden van de stad, vlak tegen Marina Bay, waar het gelijknamige hotel staat, dit is werkelijk een mooie stukje architectuur, het bestaat uit drie torens, die bovenaan verbonden zijn door een bovenverdieping die op een schip lijkt, volgens de architect zou het een skateboard moeten zijn, maar daar mag je zelf over oordelen als je de foto's bekijkt. verder zou er op de beneden verdiepingen ook, hoe kan het anders, een mall moeten zijn waar alle grote merken een boetiek hebben, maar die zullen we later wel eens bezoeken.

    Marina bay is de eigenlijke vroegere haven waar de schepen aanmeerden, hier zijn ook de meeste inwijkelingen aan wal gekomen, waar de aanlegsteigers waren is nu " The Fullerton Bay " hotel gebouwd, deels is de vroegere aankomsthal gerenoveerd, en maakt deel uit van de inkomhal van het hotel, maar daarover later meer.

    Na wat aan het water gezeten te hebben en genoten te hebben van het uitzicht, gaan we met een taxi, want je mag hier niet drinken en rijden, naar huis, het was een mooie trouwdag en de champagne brunch is zeker vatbaar voor herhaling, omdat we toch niet alles van de buffetten konden proeven, je leeft maar één keer.


    Zonnige groetjes,


    N & H

     























    10-11-2015 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben terug

    Hallo iedereen , eerst en vooral dank aan de goede steun van jullie en lieve berichten heeft me wel goed gedaan , ja ik had het moeilijk en vond het minste dat mis ging een groot probleem , maar is over nu ik moest me er wel over zetten of je haalt het niet was eerst niet zo gemakkelijk hoor alles wat mis kon gaan ging mis , geen internet 1 dag wel 2 dagen niet enz... een probleem met de aanvraag zo bleek ,dan mij kook vuur alle gas en alles rond de pot werd warm behalve wat er in zat ,moeilijk om deftig te koken ,ik heb nu een nieuw gekregen ,dan de schilders die bezig zijn en je kan niet op het terras ,nu nog tot eind deze maand , maar als het je dan al niet zo goed gaan en je heb aanpassing problemen dan vallen deze normaal kleine dingen dubbel zo zwaar , en aan alles ga je twijfelen , het uur verschil met jullie daar heb ik de meeste problemen anders Skype je in de morgen nu pas voor mij om vijf uur te vroegste , uiteindelijk moet je je er bij neerleggen en verder gaan ,wat ik ook ga doen en al gedaan heb stap voor sta , dus ik ben op de goed we he ook met dank van jullie dus nu alleen nog leuke dingen ok .

    Ik ben naar de koffie geweest bij de Belgisch Damens en ben daar ook zeer goed ontvangen ze hadden ook begrip voor mijn probleem , als expats hebben we het allemaal wel al meegemaakt kreeg ik ook te horen en dan doen zei ook hun verhaal daar haal je ook veel steun nu , ze zijn zeer lief , ik was met de taxi ernaar toe gegaan en voor het eerst met de trein hier MRT genoemd was ook weer een ervaring , we waren met drie nieuwe vrouwen en werden dan ook voor lunch uitgenodigd op 17/11 bij een van de dames thuis .

    Ik ben nu ook al alleen naar de mail hier tegen mij geweest is een kleine en een half uurtje stappen soms in de hitte niet te doen hoor , en daar recht over is zo lokale markt we eens leuk om te doen dus ik kom buiten nu .

    Onze zoon is nu ook geweest met zijn vrouwtje en Kayden en we hebben een zeer leuk week gehad voor mijn verjaardag , ga daar in een volgen bericht meer over zeggen met foto s

    Dit was gewoon om jullie te laten weten dat het nu goed met me gaat .


    Groetjes N&H

       

    09-11-2015 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhuis

    Na die zondag met Francoise, op huizen jacht waren er twee die er uit springen ,eentje met een groot terras en eentje met een mooi zicht , de andere waren niets en we kregen wel te verstaan dat het die was . Dus heb ik voor het groot terras gekozen ik dacht dat die beter was voor onze Gucci en ook omdat we graag buiten zitten , Harry vond het ook het mooiste maar de keuze lag bij mij . Nu ik wou ook zo snel mogelijk uit het verloopig  appartement daar was er niets en je kon er ook niet buiten zitten wel mooi tussen het groen maar dat was ook alles , ook mochten er normaal geen honden binnen , dus zo snel mogelijk iets anders , en zo snel mogelijk verhuizen ,zo gezegd zo gedaan . Zondag nog wat gaan schoppen voor het nodig gerief en 14 dagen later gaan we al verhuizen , ook onze dozen zijn toegekomen en we kunnen begingen uitpakken , wat ook een werkje is die dozen hebben 8 maand in België in Zwijndrecht gestaan dus al de kleren moesten gewassen worden ik wist dus wel wat te doen .

    Alles is uitgepakt en op zijn plaats , we zijn ook een zeer mooi terras meubelen gaan kopen daar is bijna gans ons budget aan op maar wel zeer mooi, zo ook ons bed dat we aangekocht hebben is gearriveerd ,nog een kast moeten we hebben maar die gaan we later kopen ,Harry heeft het met schoppen wel een beetje gezien en is de winkels wat beu ,ook hebben we nog een matras gaan koppen voor het bed dat hier staat wand op 9/11 komen mijn zoon en zijn vrouwtje ons bezoeken , ik zal weer blij zijn ook onze Kayden te zien is weeral van april geleden en o wat word die ook snel groot , weet je nog de foto van zijn geboorte vorig jaar?

    Nu we zijn gesteld en ik ben nog altijd niet buiten geweest ,vind het erg om te zeggen maar ik heb het verkeerde appartement gekozen , zit hier gans alleen vanachter in de bouw wat ik niet gezien had , ook zijn ze nu aan het schilderen buiten en je kan overdag niet eens weg of je moet las de garage , vind het ook erg dat ik nu s avond s tegen Harry aan het zagen ben , alles is hier met de bus of mrt en weet niet waarom maar het komt er niet van , ook laat ik nog niet graag Gucci alleen hij was nu zo bang als je weggaat ,en ook het tijdsverschil met thuis is veel nu 8 uur vroegen belde mijn ma morgens en daarna mijn dochter en de morgend was al om dan ging ik naar het zwembad en het was zo tijd tergen dat Harry thuis was, maar dat is nu wel anders geen ma die belt en het is hier al vijf uur tegen ik mijn dochter hoor,  ik weet dat ik me moet herpakken en daarom ben ik nu vandaag mee begonnen eerst met dit te schrijven zo het er ook eens af is ,zal wel komen maar ik vergelijk te veel met Qatar ook al heeft het daar ook drie maand geduurd voor ik vrienden heb leren kennen ,maar daar ging ik wel naar de fitness en zwembad , hier zit er ook niemand in is een beetje raar maar ze houden hier niet van de zon . Ook is het regen seizoen begonnen en als je buiten komt kan je in een zware bui zitten, maar ik weet het wel is geen reden om binnen te blijven zitten ,en als ik iemand wil leren kennen zal ik het moeten doen wand overdag is het hier dood , je hoort hier enkel de kinderen en nu de manen die schilderen heb me al afgevraagd waar zijn al die expats.

    Maar nu genoeg gezaagd morgen ga ik nar een bijeenkomst van de Belgen voor koffie zo en hopen dat ik daar wel iemand leer kennen , wel moet ik met de bus en de mtr dus zal wel een ervaring zijn he, nu hebben  we zondag wel bus kaart gekocht en zijn we eens met de bus op pat geweest , dat was zeer leuk ,dus dat zal wel moeten lukken en eens ik de stap gezet heb zal het wel beter gaan dan heb ik mijn zelf vertrouwen een beetje terg hoop ik ,en als volgend week Glenn hier is ja hij zal wel opdracht krijgen van Harry dat weet ik wel hoor om me buiten te krijgen .  

    Ook heb ik nu ook verkregen dat Harry teug zoals in Qatar de ene zaterdag werkt en de volgende week gans het weekend vrij heeft dat zal voor mij ook weer beter zijn dan kan je ook eens iets doen , als hij maar om twee uur thuis komt is de zaterdag zo goed als voorbij tegen je gegeten en gewassen bent ,n nu dat gaat in van volgende week hij heeft nu twee zaterdagen gedaan om  mijn verjaardag thuis te zijn en dan ook de zaterdag dus dan kunnen we wel wat gaan doen . Ook hebben we nu zondag een brunch gepland voor onze huwelijkse verjaardag dus ik ben op de goede weg he , en dan zullen jullie ook niet meer zo lang moeten wachten op een verhaal .


    Zo dit was het zo beetje nu weet je ook waarom ik er zoveel tijd tussen gelaten heb


    Groetjes N&H         











    04-11-2015 om 07:58 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haze

    " Haze " zoals het hier bij ons genoemd word, is bij ons onbekend, hier in de regio is het een jaarlijks terugkomend fenomeen, dit jaar echter is het één van de ergste jaren sinds zeer lange tijd.

    De " Haze " is afkomstig uit Indonesië, en heeft niet te maken met een tropische storm of een besmettelijke ziekte, maar word veroorzaakt door de bossen die jaarlijks in Indonesië worden platgebrand, waarom de Indonesiërs dit doen is zeer onduidelijk, en normaal houden ze die branden redelijk onder controle, maar dit jaar is het een beetje uit de hand gelopen, zodanig dat er nu honderdduizenden hectaren bos in vlammen zijn opgegaan, wat eigenlijk niet de bedoeling was. Ergens is er met de berekeningen van de koers van vuurhaard iets misgelopen, zodanig dat de buurlanden ter hulp zijn moeten schieten.

    Deze bosbranden veroorzaken natuurlijk een enorme rookontwikkeling van welke de wind de richting bepaald waar ze heen gaan. Natuurlijk ligt Indonesië hier maar op een goed uurtje varen, en door de voortdurende wisselende windrichtingen, komen alle nabij gelegen landen in aanmerking om met de Haze te maken te krijgen. je kunt het niet beter vergelijken met de Smog in hartje een grootstad, met het enige verschil dat je wanneer de wind sterk genoeg waait, je ook de brandlucht kan ruiken. Dit jaar zijn ze dus de pedalen verloren en is de zaak uit de hand gelopen, zodanig dat dor de aanhoudende overlast, de buurlanden, tot zelfs Australië beslist heeft om te helpen de branden te bestrijden. Bij het lezen van dit bericht is het ergste leed geleden, maar de Haze drukt toch zijn stempel op het alledaagse leven.

    Veel mensen dragen een mondmasker om zich tegen de overlast te beschermen, niet dat het zo overmatig is, maar als de wind een beetje tegen zit, heb je toch een benauwd gevoel tijdens het ademen, en dat ademen moeten we blijven doen, is moeilijk af te zetten. In Indonesië zijn er naar schatting 43 miljoen mensen die last hebben van de Haze. je moet maar eens proberen om de artikels in de kranten die wij gefotografeerd hebben te lezen. Nu dat het regenseizoen voor de deur staat zou er verbetering op komst moeten zijn. Ik hoor jullie al denken, zonde van al dat woud dat afgebrand is, niets is echter minder waar want de overheid van Indonesië laat elke afgebrande boom terug aanplanten, alleen zullen ze dit jaar een paar boompjes meer moeten aanplanten.

    De Singaporese overheid geeft zelfs advies over welk type mondmasker je het best kan dragen, persoonlijk zou ik het niet weten, want ik zie me nog niet met zo een ding voor mijn mond over de straat lopen, ik heb dit nog niet gedragen tijdens mij werk als Pedicure, laat staan dat ik het nu ga doen. Een masker en bril gaan niet samen, het zijn dus ok vooral de Aziaten die je met die dingen voor hun mond ziet. Als ik sterf van de Haze, dan weten we tenminste van wat ik het loodje gelegd heb. Volgens het medisch onderzoek voor mijn verblijfsvergunning ben ik gezond, de longen zijn in orde en ik heb geen Aids, weer eens bewezen met de tweede aidstest op twee jaar tijd ( Qatar en hier ). Om een verblijfsvergunning te krijgen in Singapore of het Midden Oosten,moet je wel wat doen, dat is bewezen door de problemen met de aanvraag van het werkvisum van Harry, en door de medische testen vooraleer je het land in mag, als je in het Midden Oosten niet door de testen komt zit je binnen de week op het vliegtuig naar huis, hier mag je dan maximum 90 dagen blijven. Om een werk of verblijfsvergunning te krijgen moet je aan een hele rits voorwaarden voldoen, waarbij de overheid zelfs terug gaat tot de middelbare school, eens boven de vijftig word het echt moeilijk en moet je kunnen bewijzen dat je ondanks al de diploma echt gespecialiseerd bent in een bepaald beroep. Komt hier nog bij dat je een medisch onderzoek moet laten doen, X ray foto van de longen, een bloedtest voor Tuberculose en Aids, en dan nog een normaal onderzoek. Als dat blijkt goed te zijn, mag je nog eens een afdrukje van linker en rechter duim laten maken, en dan na een dag of vier heb je je identiteitskaart.

    Natuurlijk was het weeral hetzelfde liedje tijdens de afname van de vingerafdrukken, de scanner herkende mijn rechterduim niet, dit tot vijf keer toe, teveel af gefreesd tijdens het behandelen van voetjes. De organisatie van het Ministry of Mannpower die voor de uitreiking van de paspoorten instaat, is wel zeer goed georganiseerd en het personeel is zeer vriendelijk, vooral de dame die ons geholpen heeft.

    Wij gaan het hierbij laten voor vandaag, maar komen zeker terug binnen zeer korte tijd met meer en andere informatie vanuit Singapore.

    Hazige groetjes,


    N & H 













    28-10-2015 om 15:19 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan onze volgers

    Bedankt aan al onze volgers dat jullie er weer bij willen zijn, wij zullen onze uiterste best doen om jullie aangenaam leesgenot te bezorgen met onze verhalen.

    Het is voor ons altijd leuk dat onze verhalen gelezen worden en dat de volgers hier ook op reageren.

    Hier is het weer in tegenstelling tot bij jullie wel goed, overdag gaan we nog altijd richting de dertig graden, maar het regenseizoen komt eraan en we zitten volop in de " Haze " maar daarover later meer.

    Zonnige groetjes vanuit Singapore.


    N & H

    28-10-2015 om 14:27 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quarantaine Gucci

    Quarantaine , ja daar heb ik het nog niet over gehad ,we zijn van het vliegtuig gekomen en naar de dienst geweest waar we moesten zijn daar moesten we al zijn papieren laten zien en worden gekeurd en kopie van gemaakt, dan kregen we ook te horen dat hij niet naar hier komt maar naar een andere plaats , wij kregen het adres en zijn dan naar buiten geweest voor een taxi en lieten hem het adres zien 3geen probleem " maar ik zal wel een speciale prijs moeten doen wand je kan daar lang moeten wachten zei hij dus doen maar he . 

    Aan de poort gekomen moesten we onze pas afgeven en een kaartje krijgen dan verder rijden tot aan de plaats waar Gucci zou zijn . Nu bij binnen konen wisten ze daar nog van niets ,dus die mevrouw gebeld vier verschillende nummers  , ha de laatste de juiste ze makend haar boos dat Gucci er nog niet was , ze zouden hem direct brengen . Ondertussen begon de andere dame zijn pas en papieren uit te kannen letterlijk hoor alles tot drie keer toe om zeker te zijn dat alles juist was, met dank aan onze dierenarts Koen en zeker Elke niet te vergeten wand zei heeft er zeker een paar nachten niet van geschapen voor zo veel papieren in te vullen tot twee keer doe , maar alles was in orde .

    Gucci is nu aan gekomen en ik mag hem toch even uitlaten en knuffelen je moet wel weten dat dat beestje maar zeven maand oud is en ons bijna meer dan 24 u niet gezien heeft twee vluchten gedaan heeft zo ritje in zo cargo kar , en nog steeds niets gedaan heeft in zijn nestje ,maar dol blij was ons te zien hij sprong er bijna uit , en dan zijn plasje heeft bijna twee min geduurd was zeer dringen hoor .

    Nu we moesten hem daar achter laten ,en morgen word hij overgebracht naar de plaats waar hij dan 10 dagen moet blijven , dit deed weeral pijn .

    De volgende dag is het zaterdag en dan word er alleen in de middag bezoek aanvaard ,dus wij in de middag er naartoe , weerom was hij zeer blij ons te zien , je mag als je op bezoek komt 15 min buiten op het grasveld gaan spelen met je hond ,nu de eerst keer was het niet zo lang hij was nog te bang en het verschil met de tempratuur is wel groot , in zijn kot zo 3 op 4 meter was airco en dan buiten in die warmte dat was een aan passing voor hem , dus terug naar binnen en daar dan wat spelen , maar je moet hem er weer achter laten .

    De bezoek uren zijn in de week van 4 tot 6 uur en de zaterdag van 2 tot 6 uur op zondag is er geen bezoek .

    Ik ben hem elke dag gaan bezoeken met de taxi wand Harry moest gaan werken , juist maandag avond is hij mij komen halen ,maar de rest was met de taxi , wat ook een uitdaging was ,het is zo 26 km van waar we zaten en ik heb elke keer een andere prijs betaald , ook werd er gevraagd lang waar ik wou rijden , ja ik weet de weg niet hoop jij wel tot ik er een had die de weg niet wist ,nu het was al een paar dagen dus ik wist de weg al en ook de korste .

    Het was elke dag wel leuk om met hem te spelen en ook buiten met zijn bal , maar elke keer als je naar huis moet is het toch weer een pijnlijk afscheid en hij is zo slim hoor hij weet wanneer je gaat en komt , de mensen hier zijn wel zeer vriendelijk en verzorgen de dieren zeer goed ook laten ze  s morgens buiten word hij plaats opgekuist maar Gucci doet niet binnen die hou zich op daar verschieten ze zo van hij werd er wel graag gezien ,ook de zes buiten weiden worden twee keer per dag ontsmet . 

    De maandag de 19/10 mochten we hem dan gaan halen ,Harry was me komen halen wand we moesten er tussen 10 en 12 om maar hij had eerst nog vergadering ,dus we waren er maar tegen 11.30 toch op tijd , ze gingen hem halen en hij kreeg een soort diploma ,van dat hij er geweest was , er zijn er die hun dier er een maand moeten achter laten nu ik vind 10 dagen al zeer lang , hij was zo blij dat hij mee mag maar is zo wantrouwig als je weg gaat of je wel snel terug komt , dat gaat wel beteren met de tijd.

    Als we thuis waren moest alles toch gewassen worden ook zijn kussen en Gucci zelf , maar daar achter ging hij zijn nieuw speelgoed onderzoeken en viel dan lekker in slaap , was wel weer een vermoeiende dag voor zo beestje .

    Nu er was eest gezegd dat hij dat maar 1 maal zou moeten doen , maar dat is niet waar elke keer als we hem mee terug menen over de grens eender naar waar dan moet hij terug in quarantaine , dus ik denk als we naar België komen met vakantie dat we hier iemand gaan zoeken en niet terug in quarantaine , daar zijn we nog niet uit maar de vlieg reis en de 10 dagen is toch ook niet zo leuk voor een dier .


    Groetjes N&H    





































    24-10-2015 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangekomen in Singapore

    Na al de perikelen rond het werkvisum van Harry, is de kogel dan uiteindelijk door de kerk en kunnen we vertrekken naar Singapore, door het feit dat we met Qatar Airways vliegen en die geen huisdieren buiten valken in de passagiersruimte toelaten, moet onze Gucci mee vliegen in de verwarmde bagageruimte. de vlucht op zich verloopt redelijk vlot, alleen het feit dat ik weer niet kan slapen tijdens de vlucht, maakt dat ik de dag van aankomst wel vrij moe ben, maar er zijn een paar dingen die zeker moeten gebeuren, zoals alles voor onze Gucci gaan regelen en in de namiddag hebben we een afspraak met Francoise een dame uit Geraardsbergen die al twintig jaar in Singapore woont om appartementen te gaan bezichtigen. Als we even buiten op een terras van de luchthaven gaan voor we aan de immigratie komen is het verschil met de temperatuur in België toch wel betrekkelijk groot, het is hier ongeveer een dertigtal graden en relatief vochtig, dus plakkerig.

    Na al het regelen van de papieren voor ons hondje, vernemen we dat hij naar het quarantaine bureel op de cargo afdeling van de luchthaven zal gebracht worden, dit ligt op een kwartiertje rijden van de terminal, daar aangekomen blijkt onze Gucci nog niet te zijn gearriveerd. Ik moet wel bekennen dat de mensen hier zeer vriendelijk zijn. de papieren worden tweemaal bekeken en letter voor letter gelezen voor ze verwerkt worden, als er nu iets niet in orde moest blijken te zijn, gaan wij zeker uit ons dak. Na een half uurtje wachten komt er een bagage karretje met onze vriend erin. Zo te zien heeft hij de vlucht redelijk goed verteerd en krijgt hij na aankomst een kennel met airconditioning toegewezen, morgen zal hij dan naar het quarantaine centrum van Sambawang worden gebracht, waar we hem tijdens de namiddag kunnen bezoeken. Van de cargo gaat het met de taxi richting West Bay, waar wij een tijdelijk appartement kunnen betrekken, tot wij een definitief onderkomen gevonden hebben.

    In de namiddag om twee uur staat Francoise voor de deur voor de bezichtiging van de appartementen, niet het beste idee om dit direct na aankomst te doen, zeer vermoeiend en tussen het aanbod zit niks tussen wat ons kan bekoren. dus word er een nieuwe afspraak gemaakt voor de Zondag namiddag, tijdens deze bezichtigingen blijven er nog twee appartementen over en daarvan valt onze keuze op " The Stellar " een appartement met drie slaapkamers en een zeer ruim terras, rustig gelegen en tussen het groen, dus binnenkort nog eens verhuizen.  

    Voor degenen die Singapore niet kennen, het is een stadstaat ten zuiden van Maleisië, en was tot voor vijftig jaar een Britse kolonie. sinds de onafhankelijkheid en mede door een zeer bewust gevoerd bewind is Singapore uitgegroeid tot een economische metropool in Azië, te vergelijken met Hongkong. Singapore richt zich meer op olie en gas, haven en scheepsactiviteiten en ook de financiële sector is hier sterk vertegenwoordigd. Door het feit dat Singapore te klein aan het worden is, want elke meter die kan bebouwd worden, is dan ook bebouwd, laat de overheid land winnen op de zee, dit is dan ook de reden waarom Harry hier is. Het bouwen van een nieuwe container terminal in Tuas, het zuidwesten van Singapore. Ook al is het hier dicht bebouwd, toch is er nog voldoende ruimte voor groen, langs al de wegen staat er groen en bomen, en er zijn hier ook talrijke parken. Restaurants zijn hier in overvloed, en je kunt hier bij wijze van spreken eten op elke hoek van de straat, keuze genoeg, al de nationaliteiten ter wereld zijn hier vertegenwoordigd.

    Tijdens de afgelopen week ben ik elke dag Gucci gaan bezoeken in de quarantaine, hij heeft het er niet slecht en is er al gewoon aan, maar toch is het weerzien steeds hartelijk, wat het afscheid nemen telkens wel moeilijk maakt. om hem te bezoeken heb ik behalve Maandag want dan is Harry mij komen halen, de taxi genomen, wel vreemd dat een chauffeur vraagt langs welke weg je wil rijden, net of ze zelf de weg niet kennen. steeds heb ik altijd een andere prijs moeten betalen, het gaat hier wel volgens de meter, maar de startprijs is dikwijls verschillend en ze rijden allemaal een andere weg, niet dat het telkens veel scheelt, maar het is nooit hetzelfde. Ook zijn er bepaalde taxichauffeurs die de gepensioneerde leeftijd al lang overschreden hebben, maar naar het schijnt is dat hier heel gewoon.

    Doordat onze woning goedgekeurd is door de firma en wij volgende Donderdag de sleutel gaan krijgen, moeten we stilaan een beetje gaan shoppen om meubelen te kopen, dus hebben we dat vandaag gedaan. er staan wel wat meubelen in het appartement, maar lang niet voldoende om aan onze behoefte te voldoen. dus vandaag een bed gekocht dat Dinsdag 27 Oktober geleverd word, het bed dat er nu staat kan verhuizen naar de gastenkamer, en wij hebben bij Ikea, bestaat hier inderdaad ook, huis en kookgerei gaan kopen. De spullen die van Qatar komen zijn nog onderweg, en het is niet zeker dat die hier gaan zijn als wij verhuizen, het zal normaal rond dezelfde tijd zijn, maar een mens weet nooit.

    Morgen mogen we tussen 10 en 12 Gucci gaan halen uit de quarantaine en komt hier wat leven in huis, wij zullen blij zijn dat dit achter de rug is, want ik weet niet voor wie dit het zwaarst is, voor de hond of voor de baasjes, wij mogen van geluk spreken, het is maar tien dagen, en zijn hier dieren die dertig dagen in quarantaine moeten.

    Dit is ongeveer onze week vanaf de aankomst tot nu in een notendop, vanaf nu zullen we elke week wel een bericht op onze blog zetten, zodat onze volgers op de hoogte blijven van de gebeurtenissen in Singapore.

    Gaan jullie maar lekker de winter tegemoet, wij gaan nog wat profiteren van de warmte.


    Zonnige groetjes,

    N & H



















    18-10-2015 om 14:35 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    05-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zij hier terug

    Na een lange onderbreking door het sterfgeval van mijn moeder en de lange tijd dat wij in België verbleven hebben zijn we hier terug om aan onze blog verder te werken, de reden hiervoor is dat wij eindelijk na een lange en moeilijke voorbereiding terug naar het buitenland vertrekken, meer bepaald naar Singapore en ook niet meer met ons tweeën, maar met onze nieuwe huisgenoot Gucci. daarover later meer.

    Harry is kort na de crematie van mijn Moeder naar de Malediven vertrokken, voor een korte uitzending, die zes in plaats van de beloofde drie weken geduurd heeft, en in die tijd is er Gucci gekomen. Hierna is hij voor een vervanging van een collega naar Singapore vertrokken, en dit is waar wij nu naar toe gaan, al is niet alles van een leien dakje gelopen en het stilaan op de processie van Echternach begon te lijken, is het dan eindelijk toch gelukt.

    Eerst waren er de perikelen rond onze nieuwe huisgenoot Gucci, dan een hoop problemen rond de werkvergunning van Harry, waardoor alles later is dan gepland.

    Gucci onze nieuwe huisgenoot, een chihuahua reutje is er gekomen tijdens Harry zijn verblijf in de Malediven. door het overlijden van mijn Mama en het feit dat ik alleen was om alles voor mijn vader die in een rust en verzorgingsinstelling op te lossen, kreeg ik plots een bericht via de Facebook pagina van mijn Mama, die een link was naar een kweker van chihuahua's in Roeselare. Eigenlijk was ik eerst niet van plan om te reageren, maar uit nieuwsgierigheid ben ik toch eens gaan kijken en heb met de dame in kwestie contact opgenomen. ze had juist een nieuw en eerste nestje van een bruin Merle teefje en een Licra reutje. hieruit kwam een nestje van 5 pupjes. hieruit is het echt moeilijk kiezen, Ik heb daaruit de moeilijke keuze moeten maken tussen een zwart met witte vlekken teefje en een Licra Merle reutje, het is dus het reutje geworden, die de naam Gucci heeft meegekregen. Wat het rustigste hondje uit de nest was is nu uitgegroeid tot een hele deugniet waar we een hele hap aan hebben. En die nu meegaat naar Singapore.

    Over de voorbereidingen voor ons vertrek en alles wat hier mee gepaard is gegaan gaan we later berichten, maar een paar foto's van Gucci gaan we jullie niet onthouden.

    Groetjes,


    N & H









    05-10-2015 om 14:25 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug en terug

    Het is al een tijdje geleden dat jullie iets van ons gehoord hebt , nu ja er is veel gebeurt

    Op 15/1 zijn we terug naar Doha vertrokken ,maar we hadden er een slecht gevoel bij ,dat later wel zou uitkomen , in Doha aan gekomen begon het al goed er was niemand die ons kwam afhalen. Ja daar begon het al dus maar een taxi gebeld, wat die had weet ik niet maar die heeft gans Doha rond gereden meer dan een uur voor ons op onze bestem van zo 20 min te brengen en het kosten dan ook nog 100 Qr ,nu ja we waren thuis , De dag nadien moest Harry terug gaan werken en ja daar kwam het dan nu moet hij mensen afdanken ze hadden gewacht tot hij terug was zo dat zei het niet hoevend te doen ,goed bekennen er kan maar 1 de boeman zijn he .Na een paar dagen vertelden ze hem dan ook dat het voor hem in Qatar gedaan zou zijn ,omdat het andere deel niet meer getekend was met kerst en dit bijna gedaan was ,we hadden het een beetje verwacht maar toch het kwam als een klap voor mij ,ze hadden gezegd twee jaar en ik ben hier als het maart is nog maar 1 jaar .Ik trok het me zo aan dat ik meer dan 1 week geen stem meer had en er ziek van werd wand niemand wist van iets en zei ook niets dus als iedereen aan mij vroeg waar gaan jullie nu naar toe moest ik het zelfde zeggen " ik weet het nog niet " ik kan je zeggen is zeer frustrerende hoor ik wou dan ook niemand meer horen of zien ,nu mijn vrienden hier lieten het er niet bij en zorgende voor een afscheid feest ,wat dan ook een heel mooi feest werd waarvoor mijn dank aan zeker Rosanne en de andere maar zei organiseerde het ,en zei is en blijft ook een echte vriendin voor het leven ,ik zelf vind het wel zeer erg dat ik mijn vrienden moet achter laten en dan ook niet weet waar naartoe ,ook moeten we nu met de verhuis gaan regelen wat ook niet zo voor de hand licht hoor ,wat is van ons en wat is van de firma na die geef toch geen uitleg ,wat weer stres meebrengt ,ik zaag dan ook elke avond aan Harry zijn oren wat ook weer niet leuk is woord hem wand hij moet wel nog elke dag werken en als hij vraagt tot wanneer het nu is geen antwoord dus zeggen we zelf ok tot half februari en dat zal het dan ook zijn ,zodat we wel kunnen begingen regelen ,zelfs voor mij ma en dochter is het niet leuk en vragen elke dag weet je nu al iets .Nee Nee Nee ,je word er gek van dus ik vraag iedereen stop er mee zodat ik ook tegen Harry kan stoppen wand dit is niet leefbaar meer .Zo gezegd zo gedaan en dan keerde de ruste een beetje terug waar we dan ook de verhuis konden regelen ,en we zouden dan naar huis komen op 22/2 dus we hadden een datum om naar uit te kijken en ook ons feestje ,wat eerst op vrijdag de 13/2 zou plaats vinden maar dat ging niet dus een week ervoor dus op vrijdag de 6/2 met een brunch wat zeer geslaagd was en waar ik zeer mooi gouden oorringen gekregen als cadeau die ik ook zeer gaan koesteren. We hebben een zeer leuke middag en avond gehad en zijn van 12u tot  middernacht uit geweest dus goed gedaan he nu ja een afscheid nemen is ook niet zo gemakkelijk ,en we waren dan ook van plan om mijn laatste weekenden zo leuk mogelijk te maken en nog zo veel mogelijk samen te doe ,nu ja dat dachten we .


    Op donderdag kreeg ik telefoon van mijn dochter mama bonon is niet goed en ik kan er niet naar toe ,dus ik zeg haar nog bel mijn broer en dat hij eens gaat kijken ,ze was verkouden en had ook een onder zoek moeten laten doen ,nu zeg ik tergen Harry he ja ma heeft al een paar dagen niet geskypt en normaal alle dagen maar met mijn verhuis en zo had ik daar ook geen erg in ,nu het was zo laat dat ik dan vrijdag morgen probeerden te bellen zeker zes keer geen antwoord ,dus mijn dochter bellen om te gaan kijken ,en wij gingen om eten naar de winkel maar aan de kassa gekomen kreeg in telefoon een die ik niemand wens hoor mama bobon is dood Wat zeg je ik zaken in elkaar en wist niet wat er gebeurde wat zei ze nu is mijn ma dood nee dat kan niet nee nee .Dan ga je op versnelling werken ik moet naar huis ja naar huis ,Harry heeft zijn werk gebeld en een geluk dat dat een goede dienst voor is ik zat om 12u s nacht op het vliegtuig ,maar je wereld vergaat je moet zoveel doen en regelen ,ik was om 7u in belgie en daar was ik dan ik mijn dochter haar armen wand ja zei heeft zoveel gedaan ,de rest van die ga ik jullie besparen maar als je ooit al eens iemand verloren hebt en er niet direct kan zijn versta je me wel .

    Dit is een zeer moeilijke tijd voor mij ook omdat Harry nog niet meekom en ik nu ook nog alles moet regelen ,en hij daar ook alles moest regelen wand we zitten ook nog met de verhuis is echt niet simpel ,ook geen afscheid meer van mijn vrienden kunnen nemen we gingen drie dagen ik met Rosanne naar Duba waar ook alles al betaald was ,ook dan moet geregeld worden . Nu moet ik wel zeggen Wendy en Rosanne hebben Harry verder geholpen met de verhuis waar ik hun dankbaar voor ben ,en als alles goed gaan ga ik ze nog eens bezoeken of wei weet moeten we nog wel terug wand onder tussen is het contract wel getekend ,,wat de toekomst zal zijn zullen we wel zien ,en zal jullie wel horen .

    Nu Harry is dan ook naar huis gekomen voor de begrafenis en een paar dagen maar dan is hij voor een kort project en alleen naar de malle dieven en komt op 4/4 terug naar huis dan komt ook mijn zoon met zijn Filipijnse vrouwtje en de baby voor hun eerste keer naar belgie mee om mijn kleinzoontje hier te laten dopen en ook haar belgie se familie te leren kenen ,dit hat mijn ma zo graag meegemaakt maar mag niet meer zijn ,maar we gaan er een mooi feest van maken ook voor haar .


    Zo dit is het een beetje nu zal jullie wel begrijpen waarom het zo lang duurde voor jullie iets hoorde en van zodra ik weet waar we naar toe gaan laat ik het weten ,maar eerst dit alles een beetje verwerken en als Harry terug thuis komt ook voor hem een beetje verlof dus ik denk dt we maar terug vertrekken einde april of mei ,jullie worden op de hoogte gehouden ik vergeet jullie niet hoor ,ik weet dat dit niet zo goed nieuws was maar die is het leven zeggen ze dus ook daarom wil ik nog mijn moto een zeggen .

    Learn from yesterday,dreamfrom tomorrow, BUT LIFE TODAY mogen kan het gedaan zijn .


    N&H                      

















    21-03-2015 om 13:23 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter vakantie

    Na een jaar hard werken zijn we toe aan een welverdiende vakantie, die hebben we zoals ieder jaar doorgebracht met de kinderen, ditmaal in een skioord Thyon in Zwitserland. Prma bestemming die gelukkig hoog genoeg ligt om toch nog te kunnen skiën ook al is er elders weinig sneeuw, door de hoge temperaturen en de weinige sneeuw die er gevallen is, lijkt dit één van de weinige stations die geopend is, zij het dan ook maar voor een gedeelte.

    Het is echt een prachtige vakantie geworden, ondanks de gebroken rib van Harry, door een val tijdens het skiën.

    Daarna zijn wij Oudejaarsavond en nieuwjaar gaan veren in Verviers in een hotel van de Van Der Valk eten, zeer goed hotel, lekker gegeten en gedronken, meer moet dat niet zijn.

    Als afsluiter van dit jaar, rest ons dan enkel om al de volgers van onze blog een voorspoedig, gezond en gelukkig 2015 toe te wensen.

     Winterse groeten vanuit Zwitserland en België.

    N & H





































    31-12-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter vakantie



























    30-12-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek Linda

    Na een deugddoende vakantie komt aan alle mooie liedjes een einde en wordt het voor Linda tijd om terug naar huis af te reizen, Vrijdag ochtend 28 November, brengen we haar naar de luchthaven van Doha vanwaar haar terugvlucht zal vertrekken.

    Het was een mooie tijd, we hebben veel dingen gedaan en er is veel om op terug te kijken, het was de moeite waard. en zeker bedankt voor de vele mooie foto's, je was veertien dagen onze privé fotograaf.

    Voor ons zit het met het vertrek van Linda ook bijna op, na vijf maanden hier in Qatar te zijn geweest, wordt het ook eens tijd om de familie te gaan bezoeken in België, wij hebben hier nog een paar dagen en gaan op 04 December ook naar het thuisland, om dan eerst naar een trouwfeest te gaan, een beetje quality family time in te lassen , om mijn vader eens te gaan bezoeken in het rusthuis waar hij sinds Augustus verblijft, om dan op 19 December naar Zwitserland te vertrekken op winter vakantie en kerstverlof, waarvan de foto' s later of in het  begin van het volgend jaar zullen volgen.

    Wij sluiten hierbij dan jaar in Qatar af, om dan dit jaar nog terug te komen op onze winter vakantie.

    Nog steeds zonnige groetjes vanuit Qatar, en nu op naar het koude België.

    N & H













    30-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dune Bashing

    Wij hebben het nog nooit gedaan, We zijn het wel al van plan geweest, maar omdat Linda hier is en zij dit ook eens graag zou doen, gaan we een tripje maken door de zandwoestijn ten zuiden van Mesaieed we hebben hiervoor een plaatselijke organisator van dergelijke uitstappen gecontacteerd, we hebben de keuze uit drie mogelijkheden, een halve dag, een hele dag, of een tweedaagse met overnachting in een tent aan wat ze hier de " Inland Sea " noemen, die eigenlijk op de grens met Saoudi Arabië ligt. wij gaan voor de halve dag uitstap, die naar we vermoeden al vermoeiend genoeg zal zijn.

    Nasser de organisator, of één van zijn chauffeurs, komt ons tegen negen uur in de ochtend ophalen, om naar sealine ten zuiden van Mesaieed te rijden, waar het eigenlijke vertrekpunt van de tocht is. het is een chauffeur van Nasser, die een echte Qatari is, die ons komt ophalen aan ons appartement en met ons naar Sealine rijd, daar aangekomen maken we kennis met Nasser die ons volgens de Arabische traditie, koffie of thee aanbied in een tent, terwijl zijn chauffeurs hun jeeps gereed maken voor de tocht door de zandduinen, ze laten de spanning in hun banden zakken tot 1,5 bar, waar ze normaal op de weg met 5 bar rijden, dit om in het losse zand genoeg grip te hebben, om niet vast te rijden, de jeeps zijn ook allemaal uitgerust met een radio, waarmee ze continue met elkaar in contact staan. De jeeps zijn stuk voor stuk Toyota land cruisers, met een V8 motor onder de motorkap.

    Ook heeft onze vriend Nasser hoe kan het anders een kameel ter plaatse, waar je voor 20 Qar, een ritje op kunt maken, wij hebben dit al gedaan in het verleden, tijdens een woestijn safari in Tunesië, maar voor Linda is dit iets nieuw, en zij besluit zich aan een ritje te wagen. In tegensteling tot mijn ervaring met dit soort van beesten, verloopt haar ritje zonder incidenten, hierna hebben we ook nog de tijd om met Nasser voor de kameel op de foto te gaan.

    Hierna begeven we ons op weg naar de duinen, doordat de we maar met een drietal jeeps zijn, laten de chauffeurs er geen gras over groeien en gaan voluit door de duinen op weg naar de Inland sea, onderweg wordt er nog eens gestopt voor foto's, en de tocht door de duinen is adembenemend, dit is ook te wijten aan het tempo waarmee we door de duinen rijden, het gaat in geen geval met een slakkengangetje. Tijdens de stop onderweg, waar de heren chauffeur hun ontbijt nuttigen, hebben we ruim de tijd om foto's te nemen, we zitten nog altijd vrij dicht bij de kustlijn en dit levert soms grappige beelden op, zoals men kan verwachten van mij, laat ik mij fotograferen al rollend van een duin, kan het nog gekker, gelukkig doet zot zijn geen zeer, als ik niet eens gek mag doen, kunnen ze me beter begraven, moesten ze dit hier doen in deze vlakte, geen mens die je ooit terugvind.

    Het tweede gedeelte naar de Inland Sea gaat het er mogelijks nog ruiger aan toe, nu gaan we zelf achteruit van een duin naar beneden, en na een wilde rit komen we aan de inland sea, zoals gezegd, ligt die op de grens van Qatar met Saoudi Arabië, ik ben natuurlijk weer de enige die met de voeten in het water moet gaan, omdat je toch een aandenken moet hebben aan deze trip, en zeker aan een zoutwater zee die volledig in het binnenland ligt, ga ik wat schelpen rapen, doordat ik al mijn aandacht vestig op het zoeken naar de gepaste schelpen, ben ik al een eindje afgedwaald en moet Harry mij roepen wanneer de grep op het punt staat terug te vertrekken.

    De terugkeer naar Sealine gaat met een enkele uitzondering tussen de duinen door, aan een razend tempo, weer met de jeep bestuurd door Nasser op kop, op het einde van de tocht staat een vrachtwagen, met enkele compressoren op, die voor een tiental Ryal, de banden van de jeeps terug oppompen tot op de normale druk, voor de terugrit naar Doha 

    Een zeer mooie trip, iets wat wij nu ook weeral eens meegemaakt hebben.

    Zonnige groeten vanuit Qatar.

    N, H & L





































    26-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg Dune Bashing





































    24-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg van verblijf van Linda

    Linda is tot 28 November nog bij ons o vakantie gebleven, een tijd waarin we talrijke dingen nog gedaan hebben, zoals nog eens een bezoek aan de Souq Waqif waar je souvenirs zoals een Arabisch peper en zoutvaatje en een houten valkenkopje met een traditioneel kapje kunt kopen , aan Villagio shopping mall waar je in een replica gondel doorheen de shopping mall kunt varen, het Museum of Islammic Art, daaraan gekoppeld een bezoek aan een bloemen en planten tentoonstelling op het domein van het museum, ze is met mij me geweest naar TLG, de Tuesday Ladies Group waar altijd een ontbijt voorzien is en waar wij zo aangedaan waren de het verhaal van de Puerto Ricaanse dame, Adriana Pàramo, die de wereld rondreist voor de rechten van de vrouwen, in landen waar deze rechten niet altijd gerespecteerd worden, dat we beiden twee boeken in het Engels van haar gekocht hebben. dus moeten we maar Engels gaan lezen. Ook zijn we op Katara, de culturele stad van Doha, naar een Dow show geweest, een groots opgezette tentoonstelling van oude en nieuwe Dow boten, met hier wel randanimatie, zoals oude ambachten en lokale zanggroepen, die in een voor ons onverstaanbare taal hun liederen brengen.

    Omdat we jullie toch het een en ander niet willen onthouden, in dit verslag en op de volgende een greep uit de foto's van hetgeen in dit artikel vermeld is.

    Zonnige groeten,

    N, H & L






































    23-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een paar sfeerbeelden

    Wij hebben er ook nog even een Ladies night meegenomen, een cocktail avond met happy hour, eentje kopen, en eentje gratis. Normaal ga ik s 'avonds nooit buiten, maar daar heb ik voor Linda een uitzondering op gemaakt.

    Een geluk dat Harry ons na zijn werk is komen halen, anders zaten we er misschien nog, gezellig een uitje met de vriendinnen, maar tijdens de avond koelt het toch al behoorlijk af.

    En wat vind je van onze nieuwe mascotte, een Arabisch aangekleed beertje.

    Zonnige groeten,


    N, H & L





































    22-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag

    Het in zondag vandaag je kan het zien, Linda neemt elke dag een foto van haar tablet en ook de temperatuur, ze is goed bezig he, zo zie je ook om hoe laat ze waker is wij liggen nog te slapen hoor, Harry heeft zijn vrije dag, gisteren ook maar dan gaat hij echt niet om zes uur opstaan ,en na een dag als gisteren kan je wel wat slaap gebruiken .Ik dacht dat ook Linda even moest bekomen, maar neen hoor die is vroeg op ook al staat de klok twee uur voor op België.

    Ik ben deze morgen niet naar de koffie ladies geweest ,had ook nog wat te doen voor deze middag het is mijn eerste voorstelling hier in ons huis van Aloë Vera, er gaan toch een paar dames komen. Het was Liz die om meer uitleg vroeg en daarom dat ik dit voorgesteld had ,zoals de meeste onder jullie weten doe ik dit al jaren. Ik ben ook te weten gekomen dat je hier ook kan verkopen en door mij nummer open te zetten, dus door contact op te nemen met Nederland kan ik het hier ook doen, en de mensen kennen en vertrouwen het ook beter dan thuis dus zeker geen probleem nu . Na de uitleg over de plant, kwamen ook de vragen over Aloë Vera en de producten, maar ook dit heb ik weer goed uitgelegd in het Engels, ik dacht Linda en Harry zijn er om mij te helpen als het nodig mocht zijn, maar het ging prima en ik heb dan ook een goede verkoop gehad en een paar klantje aan over gehouden hoop ik .

    In de avond zijn we gaan wandelen en er lag een zeer mooie boot, eerder een schip zou je zeggen ze waren naar de voetbal aan het kijken op het dek en iedereen stond op de Pearl mee te kijken, je moet toch opvallen he ,we zijn verder gewandeld en gingen naar de Spanjaard waar we al eens geweest zijn. We gingen buiten in de zetels zitten en je moet maar eens kijken, Linda lijkt we de koningin ,maar er was maar één probleem het eten was deze keer niet zo lekker als de eerste keer, wel de sangria die was wel lekker ook de Kelner kan geen foto trekken, die is teveel bewogen maar ik wou er hem toch bijzetten . Dan maar terug gaan en nog wat foto's trekken dat doet ze toch graag, zelfs van de boom, maar dit is wel een speciale, ook onze paardenmolen moet er bij die vind je bij ons niet meer hier kan je gratis mee , nu maar naar bed want morgen gaan we naar Souq Waqif, het word weer een warme slenter dag.


    Groetjes N,H &L         





































    16-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening bloemen centrum

    Op zaterdag 15/11 staat een drukke dag ik wil Linda ook zoveel mogelijk laten zien , daar we gisteren niet naar de boot show geweest zijn dacht ik het deze morgen te doen, het was ook de laatste dag maar ook nu lukt het niet, er is geen tijd ,ik wil ook naar de opening gaan van het nieuwe bloemen en planten centra aan de golf club, er word veel over gesproken en om 13 u moeten we al aan het museum zijn voor onze toer met de TLG groep waar ik ons voor heb ingeschreven.

    Dus dan maar geen boten, het zijn niet de oude boten dat is volgende week op Katara en daar gaan we zeker naar toe. Nu waren het jachten, die liggen er hier genoeg en er komt er eentje deze week eentje binnen dus die zullen we dan ook wel zien. Dus op weg naar de golf waar ik zelf ook nog niet geweest ben, dat zullen we toch ook nog eens moeten doen he ! Aan de golf aangekomen moeten we de pijl volgen naar het tuin centrum ,je moet wel weten dat het hier vanaf april tot november niet regent dus ze moeten echt wel moeite doen om alles zo mooi te houden ,en daarom zijn de bloemen hier ook zo duur, de planten vallen echt wel mee, en zijn soms zelf veel goedkoper dan bij ons in België . Als we binnen gaan krijgen we ook nog een kaartje voor eten en drinken zo gaat het hier wel, je word uitgenodigd en alles is gratis en ook je drinken dus we doen een toer, ik ga nu wel niets kopen, het moet ten eerst een ganse dag in de auto staan en we gaan bijna naar huis en ik zal nu al iemand moeten zoeken om de planten water te geven. Er staan wel zeer mooie planten tussen en ook grote bomen zelfs kruiden zijn hier te verkrijgen, goed om te weten. Verder er is ook een stand waar je je kids kan laten schminken, ook gratis natuurlijk, dan komen we aan het standje met drinken, eerst je kaartje invullen en dan kan je de drank kiezen (zonder alcohol natuurlijk ) en er zijn broodjes, hamburgers of hotdogs te verkrijgen, we nemen alle drie een hamburger en gaan zitten aan een tafeltje, het is er al goed warm. Ik heb lange mouwen aan voor het museum en zweet me dood, we gaan op ons gemak verder en rijden dan richting museum wij zijn er al eens geweest dus je kan in een eerder bericht de zelfde foto's misschien aantreffen, onder weg neemt onze Linda wat foto's van de uitzichten zo krijgen jullie ook de omgeving te zien, die wij nog niet getrokken hebben. Er zijn foto's bij van het nieuwe opleiding centrum je kan zien dat alles nog in aanbouw is, maar op een van de foto's kan je een beeldhouwwerk zien ook al zit het nog onder doek, het zijn beelden die starten van ei cel tot foetus je ziet de baby zeer goed, je moet maar eens kijken ,op een ander foto zie je de leger kazerne van de Amiri Guard ,en zo zijn er nog meer foto's te zien ,wij gaan verder op weg naar het museum de kamelen en de paarden, dat staat nog allemaal op het programma vandaag, het zal een goed gevulde dag worden.

    zonnige groetjes

    N&H +L 































    16-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Sjeik Faisal museum

    Een paar maanden terug zijn we hier al eens langs gegaan, toen hebben we al gezegd dat er teveel was om te bekijken in één keer, en doordat het aan het begin van de Eid ( einde en een aantal maanden erna herdenking van de vasten periode, de Ramadan ), waren er toen een paar zalen gesloten voor het publiek, dus nog maar eens een bezoek gepland, dit keer nemen we Linda mee die bij ons op vakantie is, en het bezoek is georganiseerd door de Tuesday Ladies Group, een vereniging van Engels talige expat dames waar ik lid van ben.

    Wie is Sjeik Faisal, Onze Sjeik is afkomstig uit een Qatari parel vissers familie, die reeds op jonge leeftijd allerhande dingen begon te verzamelen, zijn familie heeft banden met de Koninklijke familie, de Sjeik zijn overgrootvader en de overgrootvader van de huidige Emir van Qatar waren broers. Sjeik Faisal heeft zich dan ook, mede door toedoen van de olie die welvaart gebracht heeft in Qatar, ontpopt tot een succesvol zakenman. Hij bezit een eigen steengroeve die achter zijn domein ligt, is vooraanstaand bestuurslid in allerhande firma's, heeft op zijn domein een eigen stoeterij ( paarden kwekerij ), van Arabische volbloeden, en op zijn domein bevind zich ook een privé dierentuin, waar men de Oryx, het symbool voor Qatar, kan bewonderen.

    Dr. Nabil, de conservator van het museum, Historicus en Geoloog van opleiding, ontvangt de groep aan de ingang, en na een korte uitleg over wat wij tijdens het bezoek mogen verwachten, gaan wij op weg. Ditmaal zijn de zalen die tijdens de Eid gesloten waren, wel open, en zijn ook de huisjes die in het museum gebouwd zijn geopend. De opzet van het museum veranderd constant, de Sjeik komt drie à vier maal per week langs, telkens met één of meerdere nieuwe voorwerpen of stukken, bij ieder bezoek laat hij dan ook voorwerpen op andere plaatsen zetten, tijdelijk verwijderen en vervangen door andere voorwerpen, of complete zalen verhuizen, het is maar hoe zijn humeur is. In elk geval blijft een dergelijke collectie voorwerpen, de mens verbazen, sommige van de stukken zijn gerestaureerd in perfecte staat, andere staan er in afwachting van restauratie, tentongesteld in de staat waarin ze gekocht werden.

    Tijdens het bezoek splitst spijtig genoeg de groep zich op in kleinere groepen, die elk hun eigen weg gaan, de gids die we toegewezen kregen heeft nu geen enkel nut meer en het dametje loopt eigenlijk een beetje doelloos achter de verschillende groepen aan. de zalen die we nog niet bezochten, bevatten werkelijk mooie voorwerpen, tapijten, schilderijen, boeken, wapens en voorwerpen allerhande, teveel om op te noemen. Er is zelf een kleine zaal die gewijd is aan het Christelijk geloof, compleet met altaar, biechtstoel en de hele rataplan.

    Bij het einde van het bezoek, wil Linda graag haar naam in het Arabisch, dit kan aan een standje aan de ingang van het museum voor de luttele prijs van 10 Qar, het dametje die dit normaal doet heeft echter haar tea break, dus is niet aanwezig, Dr. Nabil die ons herkend en informeert naar de bevindingen van ons bezoek, stelt voor om haar naam niet in het Arabisch, maar in het Egyptisch te schrijven. Dus Linda haar naam staat nu voor het nageslacht genoteerd in het Egyptisch.

    Aan het einde van ons bezoek, besluiten we niet direct naar de " Camel race Track " te rijden, maar eerst nog eens een kijkje te nemen in de stoeterij van Sjeik Faisal, waar deze een kwekerij van Arabische volbloed paarden heeft. temeer omdat er vandaag een delegatie van de Wereld organisatie van Arabische volbloeden op bezoek is, het bezoek van de delegatie is een deel van de Arabische volbloed conventie dat in Doha plaats plaatsvind.

    Zonnige groetjes,

    N, H & L





































    15-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Groeten uit Denderleeuw
  • Een goede nieuwe week
  • groetjes ui Denderleeuw
  • groeten van ugo en MC
  • Mr

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 30/12-05/01 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben Harry Van Stappen
    Ik ben een man en woon in Oostende (België) en mijn beroep is Technical manager.
    Ik ben geboren op 10/05/1960 en ben nu dus 63 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Wandelen.
    Deze blog voor ons leven en werken in het buitenland.

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Blog als favoriet !

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs