Inhoud blog
  • Hier zijn we dan weer
  • Singapore Zoo
  • Kranji War cemetery
  • Singapore
  • Nieuwjaar in Februari
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Nancy De Meulenaer
    Ik ben een vrouw en woon in Oostende (België) en mijn beroep is Medische pedicure, Permanente make up.
    Ik ben geboren op 10/11/1961 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Wandelen, Water aerobics, Muziek en lezen.
    Hierbij verwijs ik naar de rubriek, Voorbereidingen voor vertrek, daar er bij een vertrek meer komt kijken dan men denkt
    Foto
    Een interessant adres?
    Vertrek van Doha, Qatar naar Singapore

    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter vakantie

    Na een jaar hard werken zijn we toe aan een welverdiende vakantie, die hebben we zoals ieder jaar doorgebracht met de kinderen, ditmaal in een skioord Thyon in Zwitserland. Prma bestemming die gelukkig hoog genoeg ligt om toch nog te kunnen skiën ook al is er elders weinig sneeuw, door de hoge temperaturen en de weinige sneeuw die er gevallen is, lijkt dit één van de weinige stations die geopend is, zij het dan ook maar voor een gedeelte.

    Het is echt een prachtige vakantie geworden, ondanks de gebroken rib van Harry, door een val tijdens het skiën.

    Daarna zijn wij Oudejaarsavond en nieuwjaar gaan veren in Verviers in een hotel van de Van Der Valk eten, zeer goed hotel, lekker gegeten en gedronken, meer moet dat niet zijn.

    Als afsluiter van dit jaar, rest ons dan enkel om al de volgers van onze blog een voorspoedig, gezond en gelukkig 2015 toe te wensen.

     Winterse groeten vanuit Zwitserland en België.

    N & H





































    31-12-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter vakantie



























    30-12-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek Linda

    Na een deugddoende vakantie komt aan alle mooie liedjes een einde en wordt het voor Linda tijd om terug naar huis af te reizen, Vrijdag ochtend 28 November, brengen we haar naar de luchthaven van Doha vanwaar haar terugvlucht zal vertrekken.

    Het was een mooie tijd, we hebben veel dingen gedaan en er is veel om op terug te kijken, het was de moeite waard. en zeker bedankt voor de vele mooie foto's, je was veertien dagen onze privé fotograaf.

    Voor ons zit het met het vertrek van Linda ook bijna op, na vijf maanden hier in Qatar te zijn geweest, wordt het ook eens tijd om de familie te gaan bezoeken in België, wij hebben hier nog een paar dagen en gaan op 04 December ook naar het thuisland, om dan eerst naar een trouwfeest te gaan, een beetje quality family time in te lassen , om mijn vader eens te gaan bezoeken in het rusthuis waar hij sinds Augustus verblijft, om dan op 19 December naar Zwitserland te vertrekken op winter vakantie en kerstverlof, waarvan de foto' s later of in het  begin van het volgend jaar zullen volgen.

    Wij sluiten hierbij dan jaar in Qatar af, om dan dit jaar nog terug te komen op onze winter vakantie.

    Nog steeds zonnige groetjes vanuit Qatar, en nu op naar het koude België.

    N & H













    30-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dune Bashing

    Wij hebben het nog nooit gedaan, We zijn het wel al van plan geweest, maar omdat Linda hier is en zij dit ook eens graag zou doen, gaan we een tripje maken door de zandwoestijn ten zuiden van Mesaieed we hebben hiervoor een plaatselijke organisator van dergelijke uitstappen gecontacteerd, we hebben de keuze uit drie mogelijkheden, een halve dag, een hele dag, of een tweedaagse met overnachting in een tent aan wat ze hier de " Inland Sea " noemen, die eigenlijk op de grens met Saoudi Arabië ligt. wij gaan voor de halve dag uitstap, die naar we vermoeden al vermoeiend genoeg zal zijn.

    Nasser de organisator, of één van zijn chauffeurs, komt ons tegen negen uur in de ochtend ophalen, om naar sealine ten zuiden van Mesaieed te rijden, waar het eigenlijke vertrekpunt van de tocht is. het is een chauffeur van Nasser, die een echte Qatari is, die ons komt ophalen aan ons appartement en met ons naar Sealine rijd, daar aangekomen maken we kennis met Nasser die ons volgens de Arabische traditie, koffie of thee aanbied in een tent, terwijl zijn chauffeurs hun jeeps gereed maken voor de tocht door de zandduinen, ze laten de spanning in hun banden zakken tot 1,5 bar, waar ze normaal op de weg met 5 bar rijden, dit om in het losse zand genoeg grip te hebben, om niet vast te rijden, de jeeps zijn ook allemaal uitgerust met een radio, waarmee ze continue met elkaar in contact staan. De jeeps zijn stuk voor stuk Toyota land cruisers, met een V8 motor onder de motorkap.

    Ook heeft onze vriend Nasser hoe kan het anders een kameel ter plaatse, waar je voor 20 Qar, een ritje op kunt maken, wij hebben dit al gedaan in het verleden, tijdens een woestijn safari in Tunesië, maar voor Linda is dit iets nieuw, en zij besluit zich aan een ritje te wagen. In tegensteling tot mijn ervaring met dit soort van beesten, verloopt haar ritje zonder incidenten, hierna hebben we ook nog de tijd om met Nasser voor de kameel op de foto te gaan.

    Hierna begeven we ons op weg naar de duinen, doordat de we maar met een drietal jeeps zijn, laten de chauffeurs er geen gras over groeien en gaan voluit door de duinen op weg naar de Inland sea, onderweg wordt er nog eens gestopt voor foto's, en de tocht door de duinen is adembenemend, dit is ook te wijten aan het tempo waarmee we door de duinen rijden, het gaat in geen geval met een slakkengangetje. Tijdens de stop onderweg, waar de heren chauffeur hun ontbijt nuttigen, hebben we ruim de tijd om foto's te nemen, we zitten nog altijd vrij dicht bij de kustlijn en dit levert soms grappige beelden op, zoals men kan verwachten van mij, laat ik mij fotograferen al rollend van een duin, kan het nog gekker, gelukkig doet zot zijn geen zeer, als ik niet eens gek mag doen, kunnen ze me beter begraven, moesten ze dit hier doen in deze vlakte, geen mens die je ooit terugvind.

    Het tweede gedeelte naar de Inland Sea gaat het er mogelijks nog ruiger aan toe, nu gaan we zelf achteruit van een duin naar beneden, en na een wilde rit komen we aan de inland sea, zoals gezegd, ligt die op de grens van Qatar met Saoudi Arabië, ik ben natuurlijk weer de enige die met de voeten in het water moet gaan, omdat je toch een aandenken moet hebben aan deze trip, en zeker aan een zoutwater zee die volledig in het binnenland ligt, ga ik wat schelpen rapen, doordat ik al mijn aandacht vestig op het zoeken naar de gepaste schelpen, ben ik al een eindje afgedwaald en moet Harry mij roepen wanneer de grep op het punt staat terug te vertrekken.

    De terugkeer naar Sealine gaat met een enkele uitzondering tussen de duinen door, aan een razend tempo, weer met de jeep bestuurd door Nasser op kop, op het einde van de tocht staat een vrachtwagen, met enkele compressoren op, die voor een tiental Ryal, de banden van de jeeps terug oppompen tot op de normale druk, voor de terugrit naar Doha 

    Een zeer mooie trip, iets wat wij nu ook weeral eens meegemaakt hebben.

    Zonnige groeten vanuit Qatar.

    N, H & L





































    26-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg Dune Bashing





































    24-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg van verblijf van Linda

    Linda is tot 28 November nog bij ons o vakantie gebleven, een tijd waarin we talrijke dingen nog gedaan hebben, zoals nog eens een bezoek aan de Souq Waqif waar je souvenirs zoals een Arabisch peper en zoutvaatje en een houten valkenkopje met een traditioneel kapje kunt kopen , aan Villagio shopping mall waar je in een replica gondel doorheen de shopping mall kunt varen, het Museum of Islammic Art, daaraan gekoppeld een bezoek aan een bloemen en planten tentoonstelling op het domein van het museum, ze is met mij me geweest naar TLG, de Tuesday Ladies Group waar altijd een ontbijt voorzien is en waar wij zo aangedaan waren de het verhaal van de Puerto Ricaanse dame, Adriana Pàramo, die de wereld rondreist voor de rechten van de vrouwen, in landen waar deze rechten niet altijd gerespecteerd worden, dat we beiden twee boeken in het Engels van haar gekocht hebben. dus moeten we maar Engels gaan lezen. Ook zijn we op Katara, de culturele stad van Doha, naar een Dow show geweest, een groots opgezette tentoonstelling van oude en nieuwe Dow boten, met hier wel randanimatie, zoals oude ambachten en lokale zanggroepen, die in een voor ons onverstaanbare taal hun liederen brengen.

    Omdat we jullie toch het een en ander niet willen onthouden, in dit verslag en op de volgende een greep uit de foto's van hetgeen in dit artikel vermeld is.

    Zonnige groeten,

    N, H & L






































    23-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een paar sfeerbeelden

    Wij hebben er ook nog even een Ladies night meegenomen, een cocktail avond met happy hour, eentje kopen, en eentje gratis. Normaal ga ik s 'avonds nooit buiten, maar daar heb ik voor Linda een uitzondering op gemaakt.

    Een geluk dat Harry ons na zijn werk is komen halen, anders zaten we er misschien nog, gezellig een uitje met de vriendinnen, maar tijdens de avond koelt het toch al behoorlijk af.

    En wat vind je van onze nieuwe mascotte, een Arabisch aangekleed beertje.

    Zonnige groeten,


    N, H & L





































    22-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag

    Het in zondag vandaag je kan het zien, Linda neemt elke dag een foto van haar tablet en ook de temperatuur, ze is goed bezig he, zo zie je ook om hoe laat ze waker is wij liggen nog te slapen hoor, Harry heeft zijn vrije dag, gisteren ook maar dan gaat hij echt niet om zes uur opstaan ,en na een dag als gisteren kan je wel wat slaap gebruiken .Ik dacht dat ook Linda even moest bekomen, maar neen hoor die is vroeg op ook al staat de klok twee uur voor op België.

    Ik ben deze morgen niet naar de koffie ladies geweest ,had ook nog wat te doen voor deze middag het is mijn eerste voorstelling hier in ons huis van Aloë Vera, er gaan toch een paar dames komen. Het was Liz die om meer uitleg vroeg en daarom dat ik dit voorgesteld had ,zoals de meeste onder jullie weten doe ik dit al jaren. Ik ben ook te weten gekomen dat je hier ook kan verkopen en door mij nummer open te zetten, dus door contact op te nemen met Nederland kan ik het hier ook doen, en de mensen kennen en vertrouwen het ook beter dan thuis dus zeker geen probleem nu . Na de uitleg over de plant, kwamen ook de vragen over Aloë Vera en de producten, maar ook dit heb ik weer goed uitgelegd in het Engels, ik dacht Linda en Harry zijn er om mij te helpen als het nodig mocht zijn, maar het ging prima en ik heb dan ook een goede verkoop gehad en een paar klantje aan over gehouden hoop ik .

    In de avond zijn we gaan wandelen en er lag een zeer mooie boot, eerder een schip zou je zeggen ze waren naar de voetbal aan het kijken op het dek en iedereen stond op de Pearl mee te kijken, je moet toch opvallen he ,we zijn verder gewandeld en gingen naar de Spanjaard waar we al eens geweest zijn. We gingen buiten in de zetels zitten en je moet maar eens kijken, Linda lijkt we de koningin ,maar er was maar één probleem het eten was deze keer niet zo lekker als de eerste keer, wel de sangria die was wel lekker ook de Kelner kan geen foto trekken, die is teveel bewogen maar ik wou er hem toch bijzetten . Dan maar terug gaan en nog wat foto's trekken dat doet ze toch graag, zelfs van de boom, maar dit is wel een speciale, ook onze paardenmolen moet er bij die vind je bij ons niet meer hier kan je gratis mee , nu maar naar bed want morgen gaan we naar Souq Waqif, het word weer een warme slenter dag.


    Groetjes N,H &L         





































    16-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening bloemen centrum

    Op zaterdag 15/11 staat een drukke dag ik wil Linda ook zoveel mogelijk laten zien , daar we gisteren niet naar de boot show geweest zijn dacht ik het deze morgen te doen, het was ook de laatste dag maar ook nu lukt het niet, er is geen tijd ,ik wil ook naar de opening gaan van het nieuwe bloemen en planten centra aan de golf club, er word veel over gesproken en om 13 u moeten we al aan het museum zijn voor onze toer met de TLG groep waar ik ons voor heb ingeschreven.

    Dus dan maar geen boten, het zijn niet de oude boten dat is volgende week op Katara en daar gaan we zeker naar toe. Nu waren het jachten, die liggen er hier genoeg en er komt er eentje deze week eentje binnen dus die zullen we dan ook wel zien. Dus op weg naar de golf waar ik zelf ook nog niet geweest ben, dat zullen we toch ook nog eens moeten doen he ! Aan de golf aangekomen moeten we de pijl volgen naar het tuin centrum ,je moet wel weten dat het hier vanaf april tot november niet regent dus ze moeten echt wel moeite doen om alles zo mooi te houden ,en daarom zijn de bloemen hier ook zo duur, de planten vallen echt wel mee, en zijn soms zelf veel goedkoper dan bij ons in België . Als we binnen gaan krijgen we ook nog een kaartje voor eten en drinken zo gaat het hier wel, je word uitgenodigd en alles is gratis en ook je drinken dus we doen een toer, ik ga nu wel niets kopen, het moet ten eerst een ganse dag in de auto staan en we gaan bijna naar huis en ik zal nu al iemand moeten zoeken om de planten water te geven. Er staan wel zeer mooie planten tussen en ook grote bomen zelfs kruiden zijn hier te verkrijgen, goed om te weten. Verder er is ook een stand waar je je kids kan laten schminken, ook gratis natuurlijk, dan komen we aan het standje met drinken, eerst je kaartje invullen en dan kan je de drank kiezen (zonder alcohol natuurlijk ) en er zijn broodjes, hamburgers of hotdogs te verkrijgen, we nemen alle drie een hamburger en gaan zitten aan een tafeltje, het is er al goed warm. Ik heb lange mouwen aan voor het museum en zweet me dood, we gaan op ons gemak verder en rijden dan richting museum wij zijn er al eens geweest dus je kan in een eerder bericht de zelfde foto's misschien aantreffen, onder weg neemt onze Linda wat foto's van de uitzichten zo krijgen jullie ook de omgeving te zien, die wij nog niet getrokken hebben. Er zijn foto's bij van het nieuwe opleiding centrum je kan zien dat alles nog in aanbouw is, maar op een van de foto's kan je een beeldhouwwerk zien ook al zit het nog onder doek, het zijn beelden die starten van ei cel tot foetus je ziet de baby zeer goed, je moet maar eens kijken ,op een ander foto zie je de leger kazerne van de Amiri Guard ,en zo zijn er nog meer foto's te zien ,wij gaan verder op weg naar het museum de kamelen en de paarden, dat staat nog allemaal op het programma vandaag, het zal een goed gevulde dag worden.

    zonnige groetjes

    N&H +L 































    16-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Sjeik Faisal museum

    Een paar maanden terug zijn we hier al eens langs gegaan, toen hebben we al gezegd dat er teveel was om te bekijken in één keer, en doordat het aan het begin van de Eid ( einde en een aantal maanden erna herdenking van de vasten periode, de Ramadan ), waren er toen een paar zalen gesloten voor het publiek, dus nog maar eens een bezoek gepland, dit keer nemen we Linda mee die bij ons op vakantie is, en het bezoek is georganiseerd door de Tuesday Ladies Group, een vereniging van Engels talige expat dames waar ik lid van ben.

    Wie is Sjeik Faisal, Onze Sjeik is afkomstig uit een Qatari parel vissers familie, die reeds op jonge leeftijd allerhande dingen begon te verzamelen, zijn familie heeft banden met de Koninklijke familie, de Sjeik zijn overgrootvader en de overgrootvader van de huidige Emir van Qatar waren broers. Sjeik Faisal heeft zich dan ook, mede door toedoen van de olie die welvaart gebracht heeft in Qatar, ontpopt tot een succesvol zakenman. Hij bezit een eigen steengroeve die achter zijn domein ligt, is vooraanstaand bestuurslid in allerhande firma's, heeft op zijn domein een eigen stoeterij ( paarden kwekerij ), van Arabische volbloeden, en op zijn domein bevind zich ook een privé dierentuin, waar men de Oryx, het symbool voor Qatar, kan bewonderen.

    Dr. Nabil, de conservator van het museum, Historicus en Geoloog van opleiding, ontvangt de groep aan de ingang, en na een korte uitleg over wat wij tijdens het bezoek mogen verwachten, gaan wij op weg. Ditmaal zijn de zalen die tijdens de Eid gesloten waren, wel open, en zijn ook de huisjes die in het museum gebouwd zijn geopend. De opzet van het museum veranderd constant, de Sjeik komt drie à vier maal per week langs, telkens met één of meerdere nieuwe voorwerpen of stukken, bij ieder bezoek laat hij dan ook voorwerpen op andere plaatsen zetten, tijdelijk verwijderen en vervangen door andere voorwerpen, of complete zalen verhuizen, het is maar hoe zijn humeur is. In elk geval blijft een dergelijke collectie voorwerpen, de mens verbazen, sommige van de stukken zijn gerestaureerd in perfecte staat, andere staan er in afwachting van restauratie, tentongesteld in de staat waarin ze gekocht werden.

    Tijdens het bezoek splitst spijtig genoeg de groep zich op in kleinere groepen, die elk hun eigen weg gaan, de gids die we toegewezen kregen heeft nu geen enkel nut meer en het dametje loopt eigenlijk een beetje doelloos achter de verschillende groepen aan. de zalen die we nog niet bezochten, bevatten werkelijk mooie voorwerpen, tapijten, schilderijen, boeken, wapens en voorwerpen allerhande, teveel om op te noemen. Er is zelf een kleine zaal die gewijd is aan het Christelijk geloof, compleet met altaar, biechtstoel en de hele rataplan.

    Bij het einde van het bezoek, wil Linda graag haar naam in het Arabisch, dit kan aan een standje aan de ingang van het museum voor de luttele prijs van 10 Qar, het dametje die dit normaal doet heeft echter haar tea break, dus is niet aanwezig, Dr. Nabil die ons herkend en informeert naar de bevindingen van ons bezoek, stelt voor om haar naam niet in het Arabisch, maar in het Egyptisch te schrijven. Dus Linda haar naam staat nu voor het nageslacht genoteerd in het Egyptisch.

    Aan het einde van ons bezoek, besluiten we niet direct naar de " Camel race Track " te rijden, maar eerst nog eens een kijkje te nemen in de stoeterij van Sjeik Faisal, waar deze een kwekerij van Arabische volbloed paarden heeft. temeer omdat er vandaag een delegatie van de Wereld organisatie van Arabische volbloeden op bezoek is, het bezoek van de delegatie is een deel van de Arabische volbloed conventie dat in Doha plaats plaatsvind.

    Zonnige groetjes,

    N, H & L





































    15-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deel twee museum

    Zonder woorden kijk maar naar de foto's

    er staat ook een beetje van alles door elkaar.





































    15-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste stuk museum
    Hier het laatste stuk van het museum ,ja er staat zelf ook een kerk en een biechtstoel in en ik kon het echt niet laten hoor ,je kent me he , ook het afscheid was zeer hartelijk en een mooi cadeau voor Linda, haar naam niet in het Arabisch maar in het Egyptisch, door Dr. Nabil himself geschreven.
































    15-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paarden

    Na het museum gaan we naar zijn paardenstallen wat is die vent toch rijk hoor, alles wat hij wilt koop hij ,nu moet ik wel zeggen de het een van de mooiste manages is die ik ooit gezien heb ,de paarden worden er zeer goed verzorgt er zijn er die zelf bescherming aan hebben voor de vliegen, je kunt het zo zot niet bedenken. Ze hebben ok allemaal een ventilator hangen tegen de warmte, echt zeer goed en ze doen ook rond de ogen baby olie voor de bescherming tegen de vliegen en beten, hier zijn wij de vorige keer niet geweest, maar is zeker de moeite waard.

    Ten titel van informatie, de paarden zijn allemaal rasechte Arabische volbloeden, dus de manage vertegenwoordigd een klein fortuin, als je de prijs van zo één beest kent, weet je genoeg. 

    Alle nu op weg naar de kamelen

    N&H+L   

































    15-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamelen

    Na onze paarden gaan we de kamelen opzoeken. De race is al voorbij, dat was terug de eerste keer deze middag, maar toen zaten we binnen en je kan niet alles zien he ! Wij zijn hier ook wel al eens geweest maar toch is het altijd iets nieuw. De mannen verstonden Harry niet goed waarom hij geen kameel kocht voor zijn twee vrouwen, ja ze dachten dat hij kwam kopen, want dat is het ook een kamelen markt waar je kan kopen maar nadat hij het met handen en voeten moest uitleggen dat het mijn vriendin was en niet zijn vrouw waren we bijna een uur verder ,dus Linda maar foto's maken ook van de andere dieren dus voor jullie hier zijn ze.

     

    N&H+L   



































    15-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de zaterdag

    Het laatste stuk van onze dag, eerst nog snel naar Ikea want ik ben tot de conclusie gekomen dat ik morgen voor mijn Aloë Vera dag, maar 4 tassen heb, dus snel wat tassen kopen, en zo ziet Linda ook onze Ikea. Ze is onder de indruk dat alles, zelfs het eten bijna hetzelfde is als bij ons.En hier bijna ook niets kost. Ook dat je hier niet mag elkaar een hand of zoen mag geven enzo . Daarna bij ons op de Pearl wat gaan eten want het is een lang dag geweest hoor, de mooie auto mag er ook nog bij, ik denk dat ik haar niet moet wiegen ,slaapwel en tot morgen ?

    De foto van de benzineprijzen is om te bewijzen dat brandstof hier bijna niks kost, het bedrag op de pomp delen door vijf, dan heb je het bedrag in Euro.

    N&H+L   

































    15-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel twee van de foto s onderweg
    Daar Linda zo mooie foto's neemt laat ik er wat extra bij op weg naar het museum.


















    15-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ

    Op onze vrijdag hebben we overdag wat zwembad en lui doen in petto.

    Als Harry thuis komt wou ik graag naar de boot show maar zoals gewoonlijk heeft hij niet vroeger gedaan en te veel verkeer dus geen boten ,er staan er hier anders genoeg om aan Linda te laten zien, we gaan van de week wel eens kijken. Dus gaan we nog eens wat rond rijden zodat ze ook de andere kant van de Pearl eens kan zien, Harry wou ook over de brug rijden naar het uiteinde van de blaadjes, maar daar is de Emir zijn buitenverblijf, en we waren nog niet op de brug of de politie was er al, dus maar terug rijden en naar de ondergaande zon kijken, ook de nieuwbouw eens laten zien en naar de winkel. De winkel staat al vol met kerstgerief, en dat in een moslimland. Onze inkopen gedaan voor de picknick voor morgen en brood. Daarna naar onze BBQ zoals ik al gezegd had Linda is hier ook zeer welkom, mijn vrienden zijn hun vrienden, zo is iedereen hier welkom want je weet zelf nooit hoelang je in hetzelfde land bent. Het is een zeer gezellige avond en ik zeg tegen Harry als je ook eens een pintje wilt drinken ik rij wel naar huis. Je moet wel weten dat we " In the middle of nowhere " zijn, waar de gemeente, straat en compound zelfs geen naam heeft, en ik heb hier nog nooit gereden. Ik heb hier wel mijn rijbewijs maar het is wel een ander land waar ze zot zijn ,maar het is al laat en ik heb waze op mijn gsm staan, dit is trouwen zeer goed navigatiemiddel, en de app weet waar je bent. Het is een gps en een zeer goede, op een halftje uur zijn we thuis ,dat heb ik toch weer goed gedaan he, de foto's spreken voor zichzelf, he Linda ook moet ik Shirley bedanken voor de lekkere BBQ

    zonnige groetjes N&h +L      





































    14-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst Linda

    Op woensdag 12/12 avond laat komt onze eerste bezoeker, het in al bijna 2uur in de morgen als we terug thuis zijn en we gaan slapen ,morgen staat er nog een ontbijt op het programma met Kim voor mijn verjaardag, omdat deze Kim er niet bij kom zijn op de thee middag met de baby, dus voor Linda direct een doop, maar geen nood het is een Belgische.

    Maar wat blijkt Linda is al voor mij wakker, nu voor degene die het nog niet wisten ik ben geen echte ochtendmens, niet dat ik slecht gezind ben of zo, dat niet maar ik hou er niet van om voor 7.30 uur mijn bed te komen, en nu ik dat niet echt meer moet waarom zou ik.

    Dus ze is al wakker en wat blijkt, ze is ook een grote fan van foto s trekken, dus jullie gaan nu wat foto s zien van haar, en ze laat zicht gaan hoor, en gelijk heeft ze nu heb ik er ook mooie he. Dus om 10u komt Kim ons halen om te gaan ontbijten we gaan naar de Chocolat bar daar is het ontbijt zeer lekker, Jenna her dochtertje van Kim gaat ook mee en krijgt ook eten, en het smaakt haar hoor, voor Linda is het al warm, ze heeft vanmorgen al op het terras de thermometer getrokken en kom haar ogen niet geloven het is hier tot rond een uur of drie nog steeds zeer warm, daarna koelt het af, het word per slot van rekening winter, ook trekt ze elke dag het uur dat ze al buiten zit, dus terug naar ons ontbijt dat bestaat uit eitjes, koeken, drank enz... daarna gaan we even op de toer zodat Linda al een beetje kan zien van waar ze terecht gekomen is, ook doen we  een rond toer van het huis en het zwembad en een stukje van de Pearl, terug boven ik heb straks een pedicure te doen en Linda gaat een beetje uitrusten ,dan eten maken en haar de Pearl in de avond laten bekijken, we gaan niet te laat slapen het was ook voor Harry een korte nacht daar hij ook vandaag om 4 u op moest staan om te gaan werken en ook op vrijdag werkt hij ,wij gaan een rustdag inlassen en een aan het zwembad gaan zitten, ik moet haar toch wat kleur laten opdoen he.

    Vanavond zijn we uitgenodigd op een BBQ bij vrienden en Linda is zeer welkom zo is dat hier, je brengt je bezoekers mee alsof het niets is en ze zijn ook nog zeer welkom dat zou je thuis eens moeten doen een vreemde meebrengen, en zo stopt haar eerst dag .

    N&H plus L      





































    13-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag

    Op 10 november ben ik jarig ,en ik wil hier eens een feestje geven ,nu dat is wel zeker geslaagd hoor . in de morgend zijn ik en Rosanne naar de opening geweest van de nieuw groep Qatar Expat Women ' Positive Support Group  door Carole Astin, dit wil zeggen een groep waar je als vrouw kan komen om hulp te vragen bij al je vragen als je hier in Qatar aankomt ,je zou denken waarom is dat nu nodig ,nu als je weet dat het bij mij ook drie maand geduurd heeft voor ik buiten kwam en mensen leerde kennen nu wij willen dat het sneller gaat en je je direct thuis kan voelen in een nieuw land Carole doe dan ook alles gratis en wij steunen haar nu ja en zijn ook vrijwilligers nodig in zo groep en ook ik heb ma aangegeven om te helpen waar ik kan ,de bedoeling is een soort buddy te zijn voor de nieuwe en zo twee uur per week met hun op te trekken tot ze het hier gewoon zijn nu waarom zou ik het niet doen ik weet echt wel hoe moeilijk het is hoor ,ik heb er misschien niets van laten merken maar toch was het wel zo hoor ,dus ook hier moet nog een foto bij maar die komt later wel nog eens als hij in de boekjes komt .

    In de namiddag hebben we met Rosanne, Wendy, Kim, Gill, en Liz afgesproken de rest kom niet komen ,ik wou graag een thee namiddag ,de zaterdag was onze huwelijkse verjaardag ja ook al 12 jaar en dan zijn we in de Rits Carlton gaan eten trouwens zeer lekker en we hebben er ook een versierde tafel en ook taart bij gekregen , nu daar hadden we toe ook besteld om met de dames te gaan eten  ,op de 21ste verdieping doen ze ook de thee namiddag die ik wou dus op maandag om twee uur afspraak daar ,ik werd als laatste opgehaald en wij alle daar heen ,ook nu weer was de tafel zeer mooie versiert met rozen blaadjes en we konden kiezen met of zonder bubbels wat denk je natuurlijk dat we de bubbels genomen hebben ,de thee bestaat uit thee natuurlijk en dan allemaal kleine broodjes cakejes chocolade enz... na nog een tweede fles bubbels moest ik naar de wc en als ik terug kwam stond de man die in de andere zaal aan het spelen was klaar met het personeel om te zingen voor mij samen met een taart van chocolade die we niet meer opkeggen en die ik mee naar hij kreeg Gill die allergisch is aan chocolade en ik ook gezegd had bij de bestelling want dat vragen ze hier of er iemand aan iets allergisch is zei kreeg een ander taartje wat ook zeer leuk was ,nu wouwen we naar huis gaan maar dat was buiten Rosanne gerekende zei vroeg of ik geen zin had om te blijven het was al na vijf uur en happy uur was al begonnen dus nadat elke dame een rode roos kreeg en betaalt was zij ik en R naar de bar gegaan ,ik heb Harry dan maar opgebeld en gezegd kom me na het werk maar halen R deed hetzelfde naar haar man dus we hadden nog even tijd ,dus zijn we blijven zitten en onze mannen hebben ook nog meegedronken en zonder dat ik het wist was het 22u goe bezig zou ik zeggen maar ik heb de beste verjaardag gehad in lange tijd de beste ooit was in Jamaica als ik op mijn verjaardag met de dolfijnen gezwommen heb wel dit was de tweede beste

    Dinsdag stond er alweer sneukelen op wand Liz die op 8/11 jarig was had ons bij haar thuis uitgenodigde om op de koffie en taart te komen ( als ik thuis ben ga ik me toch een op de weegschaal zetten hoor ) dus weer de ganse middag weg ,en op donderdag komt Linda aan onze eerste Belgische bezoeker, en er staat van alles op de planning dat is ook allemaal de reden dat die er een beetje later op komt te staan maar jullie hebben nog van alles tegoed

    een beetje dronken groetjes    

    N&H















    12-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exclusief

    Qatar is één van de kleinere Arabische oliestaten  in het Midden Oosten en heeft een explosieve economische groei gekend sinds de jaren vijftig van vorige eeuw, toen de ontginning van olie hier volop op gang kwam. dit in tegenstelling tot andere olieladen zoals Iran en Irak, die economisch er niet zo op vooruit gegaan zijn.

    Deze welvaart is zeker te merken in het dagelijkse straatbeeld, het verkeer in Qatar is een rijdende tentoonstelling van exclusieve auto's, merken als Rolls Royce, Bentley, Maserati, Ferrari zijn een dagelijkse verschijning in het straatbeeld.

    Het is heel gewoon dat je buurman in de parkeer garage een Rolls of Bentley heeft, je kijkt er na een tijdje niet meer van op, tot zelfs een straatversie van de Batmobiel, maar dan in Metaalgrijs is hier terug te vinden, de meest Qatari hebben een paar auto's, eentje voor het dagelijkse gebruik, het liefst iets vierwiel aangedreven  met een V8 motor in, eentje voor de officiële gelegenheden, liefst iets limousine achtig, Rolls, Bentley, grotere BMW of Mercedes, en dan natuurlijk de funcar, ook vierwiel aangedreven, minstens een acht cilinder 6 liter motor met een 500pk, van het pick up of jeep type, om de duinen in de woestijn te gaan opzoeken.

    Dat die jongens je als je niet uit de weg gaat op de baan als ze eraan komen, hoeven we niet te vertellen.

    Hierbij dan ook wat foto's van de exclusieve dingen die hier bij ons op de Pearl rondrijden, er is zelfs een roze Rolls Royce, maar daar hebben we helaas geen foto's van. Parkeren doen ze die exclusieve dingen dan ook waar ze denken dat ze goed staan, zoals op de promenade van de Pearl, waar iedereen moet passeren, dan heb je ze zeker goed gezien.

    Voor de duidelijkheid, de onze staat er niet bij, die staat twee auto's voorbij de Lamborghini in de parkeergarage.


    Groetjes,


    N & H



















    03-11-2014 om 00:00 geschreven door Nancy De Meulenaer  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • Groeten uit Denderleeuw
  • Een goede nieuwe week
  • groetjes ui Denderleeuw
  • groeten van ugo en MC
  • Mr

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 30/12-05/01 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben Harry Van Stappen
    Ik ben een man en woon in Oostende (België) en mijn beroep is Technical manager.
    Ik ben geboren op 10/05/1960 en ben nu dus 63 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Wandelen.
    Deze blog voor ons leven en werken in het buitenland.

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Blog als favoriet !

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs