NAH Dine
over mijn niet-aangeboren hersenletsel en aanverwanten
19-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzaken
Klik op de afbeelding om de link te volgen De detox waar ik een aantal weken mee bezig ben, bevalt me in die mate dat ik niet wens terug te keren naar tox. Ik proef vandaag voor het eerst Neuroca classic, een koffievervanger die de smaak van gewone koffie benadert. Op de verpakking lees ik een pracht van een zin: Neuroca is de aanbevolen drank voor wie aan koffie wenst te verzaken. Dat woord verzaken vind ik bijzonder. Van Dale verklaart het als niet nakomen in de context van 'zijn plicht verzaken'. De Neuroca loopt goed binnen, maar bevalt me niet in die mate dat ze meteen op de boodschappenlijst komt te staan. Daar ga ik aan verzaken.
Mijn samenvatting van de detox schreef ik op een briefje, dat aan de ijskastdeur hangt. Koud douchen, vermeldt dat briefje. Daar heb ik niet de minste moeite mee. Ik geniet daar zelfs van en zal er vandaag én de komende dagen niet aan verzaken. 

19-07-2017 om 07:46 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Decibels
Vandaag is er bij Bielebale een kamp aan de gang voor slechthorende kinderen. Of een kamp met de bedoeling normaal horende kinderen slechthorend te maken. Onbegrijpelijk hoe volwassen begeleiders geen normen respecteren wat decibels betreft om het de kinderen naar de zin te maken.  
Misschien ligt mijn norm aan de lage kant. Mijn hoorapparaat mocht ik opbergen. 
Op de koop toe was er in 't zwembad van Sportoase een mama, die mee in 't water was terwijl haar kleuter zwemles kreeg. Drie baantjes van haar dochtertje verwijderd vond ze het nodig luidkeels te roepen dat ze goed bezig was. 't Kind was absoluut goed bezig. 
Toen ik na de zwemsessie mijn stukjes fruit opat in 't reftertje van Bielebale, was Tine er. Ik vertelde haar dat ik over de geluidsoverlast naar haar had gemaild en vroeg of ze die mail kan beantwoorden zodat ik niet vergeet dat het een mondeling besproken afgesloten zaak is. Die bevestigingsmail kreeg ik, en er stond een smiley mee in

Bijlagen:
http://www.bielebale.be   
http://www.sportoase.be   

17-07-2017 om 15:51 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte galei
Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat we een barbecue hebben bij vrienden wil ik iets frissers aantrekken dan mijn lange broek van gisteren. Ik kies voor een blauw kleedje met witte bolletjes, dat iets te kort is om blootbeens de dragen en waaronder ik dus een witte galeçon uitkies. Deze nieuwtjes mail ik naar juf Magda in mijn reply op haar mail en dan merk ik dat galeçon rood wordt onderlijnd en dus niet correct gespeld is. Even googlen om de juiste spelling te weten te komen. Die is er niet volgens woordenlijst.org. 
Op andere sites vind ik ook geen spellingswijze, want het woord is wereldwijd niet gekend. Eén site stelt voor om het woord galei te gebruiken. Da's een schip. 
Ik zie mij al met een witte galei aan mijn benen naar die barbecue tenen! 

Bijlagen:
http://woordenlijst.org   

15-07-2017 om 08:26 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
12-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blokvat
Daarnet bracht ik bij Blokker een kassierster van de wijs. Ik bood een hele hoop koopwaar aan, inclusief een draagzak. Daar stond ze verweesd naar te kijken. Ik had dat allemaal al bij Kruidvat aangeschaft. Slechts één kleinigheid kon zij Blokkergewijs aanrekenen.  'Het is geen verborgen camera hoor,' grapte ik mijn eigen gestuntel weg. 

12-07-2017 om 17:32 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droogknippen
In de zeer gewaardeerde Kringwinkel kocht ik vandaag voor een halve euro het boekje '101 tips voor gezond, gelukkig en glanzend haar'. Niet zozeer omdat ik behoefte heb aan die tips. Wel omdat ik de auteur, Peter Platel, ken van in de kinderjaren. Hij is namelijk een geboortestadsgenoot van mij en we kenden elkaar van de speelpleinwerking. Bovendien was ik in een ver verleden klant bij hem, toen Wakko zich nog naast het Instituut voor Tropische Geneeskunde bevond. Daar werkte ik én ik woonde vlakbij in de Kronenburgstraat. 
Peter is een droogknipper. Indertijd had ik dan een opgeschoren achterhoofd met iets langer haar aan het voorhoofd. 
Ik ben ook een droogknipper, hahaha. Een doe-het-zelver, die al eens boven de badkuip gaat hangen om puntjes weg te knippen. 
Via de website van Peter vulde ik een contactformulier in, gewoon om goeiedag te zeggen. Op de volgende bladzijde ontdek ik een mailadres. Ik had dus geen moeite moeten doen met dat contactformulier. Op mijn mail antwoordt hij al met de mededeling dat het boekje in zijn salons gratis verkrijgbaar is. Maar ja, ik ga niet naar zijn salons, want ik ben doe-het-zelfdroogknipper. En met mijn halve euro heb ik dan de sociale tewerkstelling gesteund.Bijlagen:
http://www.houvanhaar.be   
http://www.peterplatel.be   
http://www.wakko.be   

11-07-2017 om 16:34 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Littekens vergelijken
Littekens vergelijken. Stoere jongens doen dat soms.  Gisteren, op het 'terrasjesfeest' annex barbecue met de vrienden van de duikclub, hebben Veerle en ik ons wederzijdse litteken gewikt en gewogen. Toevalligerwijs bevindt het zich bij allebei op het voorhoofd. Zij heeft geen rijvaardigheidstesten ondergaan in Brussel. Misschien is dat omdat ze niet lang genoeg buiten bewustzijn was om de rijvaardigheid in diskrediet te brengen? Wie beslist eigenlijk of je al dan niet rijvaardig bent? Ik vermoed dat de hulpverleners van Cepos dat voor mij beoordeelden. Indertijd vonden ze mij niet geschikt om ter plekke de testen te ondergaan. Na mijn 'vrijlating' ben ik dat tweemaal in Brussel gaan doen. Met succes.

Bijlagen:
http://www.bivv.be/nl/adviesbureau/b2c/cara/   
http://www.cepos.be   

09-07-2017 om 09:30 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag
Bij het ontwaken vanochtend had ik een piepkleine vorm van desoriëntatie. Geen iPhone in de buurt, dus geen wekker gezet. Lusse's wekker schiet in actie en op mijn vraag vertelt hij me welke dag het is (niet de wekker vertelt me dat hé). Dinsdag. Ik-heb-geen-vrijwilligerswerk-dag
Dat vrijwilligerswerk zal ik vandaag eens creëren: de hele benedenverdieping onderwerpen aan een grondige poetsbeurt zodat ik tegen half zes opgeruimd en monter naar 't Gasthuis kan fietsen voor het wekelijkse afhalen van onze boodschappen bij de boeren en de buren. Op de koop toe staat er nog een extra yogales gepland
Kniezen kan ik veel beter omzetten in actie. 

Bijlagen:
http://boerenenburen.be   
http://www.ugo-relax.be   

04-07-2017 om 08:17 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoontje naar UZA
 • twee minuten wachtmuzak
 • UZA afsprakencentrale, goedemorgen
 • goedemorgen, krijg ik alstublieft een afspraak bij een neeuskeeloorarts?
 • zeker, 31 juli?
 • dat klopt, da's mijn geboortedag
 • euh, ik bedoel de afspraak
 • oei, neen, dan kan ik niet
 • dat snap ik, da's uw verjaardag, hahaha
 • hihihi
 • 23 augustus om tien na elf bij dokter D'Hooghe
 • genoteerd, nog een prettige dag verder, hahaha
 • daaag, hihihi
Kwestie van met dergelijke rompslompjes te kunnen lachen. 

Achteraf vergewis ik mij pas van het feit dat ik er vierkant in getuind ben door ervan uit te gaan dat de jongedame mijn geboortedag al kon raden. Zo snel laat ik mij beetnemen...

03-07-2017 om 08:49 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engel
Klik op de afbeelding om de link te volgen De gemeente Brasschaat leverde tafels, stoelen en houten vloervlonders voor Bielebale, maar zette de lading af aan het verkeerde gebouw. Carl en ik kregen de opdracht alles naar het andere gebouw te dragen. Een honderdtal meter verder. Qua rugbelasting en calorieverbruik kon die opdracht tellen! Al bij al volgde er een meevaller: een werknemer van de gemeente kwam vertellen dat zijn collega's onderweg waren met een vorklift om de verplaatsing te manifesteren. Daarop greep ik de kans om deze mijnheer een engel te noemen.


29-06-2017 om 15:06 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St*rk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het tijdschrift St*rk zat in de brievenbus. Dat wordt uitgegeven door het VAPH (Vlaams agentschap voor personen met een handicap). In het voorwoord lees ik dat je kan inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief via de website. Ik surf en klik aan dat ik die nieuwsbrief wil ontvangen. Om te bewijzen dat ik geen robot ben, moet ik op een foto van een oprit 'the number of vehicles' invullen. Er staat geen voertuig, dus ik klik 'none' aan. Dan komt er een tweede foto, waarop ik 'every road sign' moet aanklikken. Een twaalftal (stukken van) verkeersborden krijgen een klik. Nu heb ik de website voldoende overtuigd dat ik geen machine ben. Oef!

Bijlagen:
http://www.vaph.be   

29-06-2017 om 08:57 geschreven door Dine  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • Verzaken
 • Decibels
 • Witte galei
 • Blokvat
 • Droogknippen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!