n'Abelenoare
Inhoud blog
  • Zonsondergang
  • Gierrecept
  • Verslag 12 december 2011
  • Verslag 17 november 2011

    Feestkalender 2013


    Categorieën
  • Abelenoars (4)
  • BELANGRIJK !!!!! (3)
  • Bewonersplatform Abele (38)
  • Dag op Dag (2)
  • Gouden raad van nonkel Paat (1)
  • Mijn Hobby: Fotografie (11)

  • Wegwijs in Poperinge
  • Stad Poperinge
  • Lokale Politie Poperinge
  • Brandweer Poperinge
  • Brandweer Watou
  • Bibliotheek poperinge
  • Container park Poperinge
  • De Post Poperinge
  • Zwembad Poperinge
  • Stadsdiensten Poperinge
  • OLV Kerk Van Abele


    Archief per jaar
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Abele, die schone
    Een blog voor mensen die Abele een warm hart toedragen.
    06-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed excuus

    Een man heeft een nieuwe Mercedes gekocht en gaat op een mooie zomeravond even lekker een stuk rijden... Het dak eraf, de wind glijdt door zijn haar en hij besluit eens te kijken hoe hard zijn wagen nou eigenlijk kan. Net als de kilometerteller een respectabele 180 km/u aangeeft, ziet hij in zijn spiegel 2 blauwe zwaailichten... 'Met geen mogelijkheid dat ze een Mercedes kunnen bijhouden,' denkt hij nog en trapt de bolide nog harder op zijn staart. Pijlsnel vliegt hij over de weg : 190, 200, 230 zelfs, maar.. de politie zit nog steeds vlak achter hem. 'Waar ben ik godsnaam mee bezig?' denkt hij en hij gaat naar de kant van de weg..

     De agent loopt naar hem toe, pakt zijn rijbewijs zonder ook maar iets te zeggen, bekijkt zijn rijbewijs en auto aandachtig. Ineens zegt hij: 'Ik heb een lange zware dag achter de rug en jij bent echt de laatste die ik aan de kant zet vandaag. Ik heb geen zin in nog méér papierwerk dus als je me een zééééér goed (!!!) excuus kan geven, ééntje die ik ook nog nooit eerder heb gehoord waarom je zo scheurde over de weg, dan laat ik je gaan

    !' 'Afgelopen week is mijn vrouw ervandoor gegaan met een politieagent,' zegt de man, 'en ik was bang dat je haar terug wilde geven!' Waarop de agent zegt: 'Een prettige avond nog...'

    06-09-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    30-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuin spitten

    In een klein dorpje in Ohio, schrijft een oude vader aan zijn enige zoon, die in de gevangenis zit:'Beste Jack, Ik zal dit jaar in mijn moestuin geen aardappelen en groenten kunnen planten. Ik heb geprobeerd, maar het spitten valt me te zwaar. Gewoonlijk hielp je me daarbij, maar ja...... Groetjes, je vader.

    'Een paar dagen later, antwoord uit de gevangenis:'Beste Pa, spit in hemelsnaam niet in je moestuin! Daar heb ik de LIJKEN begraven. Getekend, Jack.

    'Als gevolg van de censuur op de gevangenisbriefwisseling, staan een paar dagen later de FBI en lokale politie aan het huis van de oude man, en graven en spitten de hele tuin ondersteboven, op zoek naar de lijken. Er wordt niets gevonden, de politiemensen verontschuldigen zich bij de man en vertrekken.

    Dag later, opnieuw een brief uit de gevangenis:'Hallo pa, blij met de tuin? Getekend, Jack'

    30-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel belt de dokteur en zegt: "Zoe je direct kun'n komm'n. 't Is voe Zoë!" "Is 't erg?" vraagt de dokteur. "Joa't wih" antwoordt Camiel "Ze geraktige nie ut eur bedde! 'k En eur no beneden moet'n droagen voe koffie voe me te moaken!" 

    23-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abelenoars in het buitenland

    Ik zou graag beginnen met een thema, Abelenoars in het buitenland. Het mogen mensen zijn die een eigen zaak opgestart zijn of die gewoon in het buitenland zitten voor hun werk. Het moeten wel Abelenoars zijn of banden hebben met Abele. Mocht je zo iemand kennen stuur me een mailtje en ik neem eens contact met hen op.

    16-08-2009, 20:20 geschreven door n'Abelenoare  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel komt thuis na een uitputtende dag rondlopen door de straten van Abele. Hij laat zich in de zetel vallen en roept: "Rap Zöe, bring me zere een pinte, voor da't begint" In één slok werkt Camiel de pint naar beneden, en hij zegt, "Zere Zöe, nog een pinte, voor da't begint". Twee minuten later roept Camiel opnieuw: "Zere, nog een pinte, voor da't begint". "Gotferde miljeirde" schreeuwt Zöe "Go je were heel den avent in je zetel zitten zupen da?!" "Voila" zegt Camiel "Zie je wel, 't is begon'n" 

    16-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Hector leest de Tam Tam en ziet plots z'n eigen naam en foto staan, tussen de overlijdensberichten. Opgewonden over deze flagrante flater besluit hij eerst en vooral Camiel te bellen. Hij zegt "'t Is hier Hector hé. Kiekt e kir zere in de TamTam ip bladsiede 31. Je got nooist geloven!" Camiel kijkt, pakt weer de hoorn en vraagt: "'k sien toch wel gevroagd ip de moaltied é?" 

    09-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Schuins achter het huis van Camiel werd een nieuwe woning gebouwd. ¨Zöe beklaagt zich over het feit dat de nieuwe buren geen rolstoors hebben en vanuit de keuken in haar badkamer kunnen kijken. "Ge moet doar nie mee inzitten" zegt Camiel "on de gebeurs jen ene kir gon in 't bat zien goan 'enn gon ze wel zere gordienen kopen". 

    02-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustus - Oogstmaand

    Augustus eerste week heet en laf,

    veel winterse sneeuw wacht af.

    01-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel zit met Hector aan de toog en vraagt: "Ejje gie soms gin carnavalkleren dan'k soen kunn'n lenen?" "Nink" antwoordt Hector "Ik sien nie an Carnaval. Woarom trek je gin oede kleren an van Zöe?" "Da's nog een gedacht" zegt Camiel "Wuvvekleren! Mo, meugn 'k ik ton joen mulle gebrukken?" 

    26-07-2009, 21:42 geschreven door n'Abelenoare  


    19-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel en Zöe zitten in de frituur en krijgen ruzie terwijl ze op hun eten wachten. Zöe wordt steeds kwader en roept op den duur heel luid: "Van al de verachterlike menschen ip de werelt, zie je gie zekers den ergsten!" Iedereen in de frituur zat nu naar hen te kijken, waarop Camiel een keer slikt en goed hoorbaar antwoordde. Ewel schatje, j'a gie ferm geliek. En wad ejje NOG meer tegen hem gezeid? 

    19-07-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camielstapt met z'n hond op de tram en zet zich recht tegenover een sjieke dame. Deze zegt na een minuutje of zo zeer bitsig: "Wilt u uw hond bij u houden, meneer? Ik voel een vlo over mijn voet kruipen." Camiel trekt onmiddellijk aan de leiband en zegt :"Kom sere alier Kazan, van die madame ee flooien". 

    12-07-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    05-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel werkt tijdelijk aan de kassa van de bioskoop in Abele. Op een avond komt er een oud mannetje binnen en overhandigt 5 frank aan Camiel om in de cinema te mogen. Camile zegt "Sorry, mo ojje no de film wilt kost da 200 frang wih!" Het mannetje vraagt daarop "Woarom is da zoevele ipgeslegen?" "Eu" antwoordt Camile "Omda me nu ook klank 'enn!" 

    05-07-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    01-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juli - hooimaand

    De Hondsdagen helder en klaar,

    betekenen een goed jaar.

    01-07-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel komt Hector tegen nadat ze mekaar al een paar maanden niet meer gezien hadden. Hector zegt: " Bie ons komt er nu gin druppel alkool nie mir ip toafel!" "Bie ons ook nie wih" antwoordt Camiel "Me zien vreed vorzichtig omme de gloazen inschienken" 

    28-06-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    21-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Ook toen Camile nog niet getrouwd was was hij reeds goed bevriend met Hector, die wel reeds een trouwboek had. Op een zaterdagavond komt Baziel in 't dorp Hector tegen. Hector bekijkt Camiel en zegt: "Woarom ejje gie een taslampe mee voe ut te goan?" "Ewel" antwoordt Camiel "'k Gon 'k ik ip soek achter een lief!" "'t Seida!" zegt Hector "Mor in mien tiet an'k ik do gin taslampe voren nodig wih!" "'k Weten't" replikeert Camiel "Mo kiekt een keer woamee dajje no je kot gekommen ziet!"

    21-06-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    14-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel had in z'n stamcafé een weddingschap gewonnen door 20 Duvels na mekaar uit te drinken. Camilel komt thuis, fier als een gieter, maar voor de zoveelste keer goed dronken. Zöe die was opgebleven maakt zich kwaad en zegt "'k Soen beschoamd sien in joen plekke. Woar ejje gie geleerd voe azo te drienken?" Terwijl Camiel de trap opstrompelt mompelt hij: "Mo vromens, 'k en 'k ik da nievers geleerd. Dad is geweune een gave dank ik 'en". 

    14-06-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    07-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel zet zich met een zucht neer aan de toog. Hector vraagt: "Zie je moeë da?" "Joa'k" zegt Camiel "m'n computer is kapot, en k'en heel de dag zelve moeten peizen!" 

    07-06-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    03-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreuke van maond juni

    Soirte zoekt soirte, zei’n boer, en é sliep by zyn zwynejoeng.

    03-06-2009, 07:28 geschreven door n'Abelenoare  


    01-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juni - Rozenmaand

    Als 't koud en nat in Juni is,
    dan is 't heel het jaar ook mis.

    01-06-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    31-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel en Zoë gingen juist voor Carnaval naar de Zwijntjeszitting in hun stamcafé. Alle gerechten stonden te dampen op een lange tafel. Zoë zegt tegen Camiel: "Zieje gie nie beschoamd? Dad is nu al de 7ste kir dajje je talore go gon vulscheppen! Wa moen de menschen wel peinzen?!" "Oh" antwoordt Camiel, "Gin probleem. 'k Zeggen 'k ik tegen de menschen dat foe joen is". 

    31-05-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    Foto



    Dorps Sites
  • Abele Het Grensdorp
  • De Abelenaar
  • VZW Het Pensionaat
  • Lagere school
  • De Oldtimervrienden
  • Feestcomité Abele
  • Chiro Abele
  • Bewonersplatform Abele
  • Het Nieuws Uit Poperinge
  • Het Weer In Poperinge

    Horeca in Abele Part I
  • Restaurant Terminus
  • Restaurant Callecanes
  • Taverne De Hanekamp
  • Landelijke herberg De Boshoeve
  • Café - Restaurant - Hotel 't Kommiezenkot
  • Restaurant Het Lindenhof
  • Bruine Kroeg Au Nouveau St-Eloi
  • Themacafé Wally's Farm

    Horeca in Abele Part II
  • Café Den Nieuwen Appel

  • Verblijven in Abele
  • Hotel Callecannes
  • Domein "Den Bogaerde"
  • Vakantiehuis Efkes Weg
  • Vakantiehuis Het Oogblad
  • Vakantiewoning Ten Grenze
  • Hotel Het Kommiezenkot
  • Vakantiewoning Ten Uytkante

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs