n'Abelenoare
Inhoud blog
  • Zonsondergang
  • Gierrecept
  • Verslag 12 december 2011
  • Verslag 17 november 2011

    Feestkalender 2013


    Categorieën
  • Abelenoars (4)
  • BELANGRIJK !!!!! (3)
  • Bewonersplatform Abele (38)
  • Dag op Dag (2)
  • Gouden raad van nonkel Paat (1)
  • Mijn Hobby: Fotografie (11)

  • Wegwijs in Poperinge
  • Stad Poperinge
  • Lokale Politie Poperinge
  • Brandweer Poperinge
  • Brandweer Watou
  • Bibliotheek poperinge
  • Container park Poperinge
  • De Post Poperinge
  • Zwembad Poperinge
  • Stadsdiensten Poperinge
  • OLV Kerk Van Abele


    Archief per jaar
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Abele, die schone
    Een blog voor mensen die Abele een warm hart toedragen.
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het huwelijk

    Ze woonden al meer dan tien jaar samen en op een dag zei ze verliefd tegen hem :
    - Schat, vind je niet dat het stilaan tijd wordt dat we aan trouwen beginnen denken?
    - Tja,maar we zijn al zo oud, wie zou ons nu nog willen?

    04-10-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    30-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze-Lieve-Vrouwkerk in Abele moet dicht


     

    Vlaamse parochianen Staan in de kou

    Frankrijk sluit kerk van Abele omwille van instortingsgevaar

     

    POPERINGE - Vanaf 1 oktober wordt de kerk van het grensdorp Abele (Poperinge) gedwongen gesloten. De kerk staat op Franse grond en het Franse equivalent van Monumentenzorg vreest voor instortingsgevaar. In Abele begrijpt men dit niet.

    Aan de deur van het OLV-kerkje van Abele hangt een bevelschrift, waarin staat dat niemand de kerk nog mag betreden na 1oktober. Er zou instortingsgevaar zijn.

    De kerk van Abele heeft een unieke geschiedenis. In het gehucht wonen er zowat 450 Vlamingen aan een kant van een straat, en een 150-tal Fransen woont over de grens aan de andere kant van dezelfde straat. Sinds 1959 behoort de parochie tot het bisdom Brugge, maar het gebouw zelf is eigendom van de Franse staat. Alle diensten gebeuren er wel in het Nederlands.

    Ludo Lepée, moderator van de Federatie Poperinge West, is sinds vijf jaar één van de dienaren in de kerk.

    ‘Wij werden door niemand op de hoogte gebracht van de sluiting. Opeens werd er een bevelschrift aangeplakt aan de poort van de kerk, met de melding dat burgemeester Pierre Bourgeois van het Franse Boeschepe, waar de kerk staat, de kerk sluit om een dwingende reden: instortingsgevaar. De burgemeester moest gewoon een arrest uitvoeren van de Franse staat. Die zou immers persoonlijk verantwoordelijk zijn als er iets zou gebeuren. Maar er is geen enkel instortingsgevaar. Akkoord, een paar steunberen aan de buitenkant zijn aan het verbrokkelen, maar dat kan opgelost worden door de bakstenen opnieuw te voegen. Er is geen enkele gevel aangetast. Aan de binnenkant van het gebouw is er evenmin iets te merken. Hier en daar regent het wel een beetje binnen, maar dat is het gevolg van stormschade.'

    ‘Hier worden nog wekelijks twee missen gehouden: op zaterdag om 18.30uur en op zondag om 11uur. Er is plaats voor 280 mensen, maar in het hele weekend samen komen er slechts zowat 100 gelovigen opdagen. En het overgrote deel daarvan zijn Vlamingen.'

    ‘Wij hopen dat de Franse staat de kerk renoveert en we zullen daarvoor blijven vechten. Onlangs sloten we nog een overeenkomst met het Poperingse stadsbestuur om gebruik te maken van het ontmoetingscentrum ‘d Hooge Schoole, zodat we daar de kerkdiensten kunnen houden. Er kunnen daar 120 mensen terecht voor de gewone misdiensten. De kerk wordt dan wel gesloten, maar de parochie blijft bestaan. Het grootste probleem zullen daarbij wel de begrafenissen zijn.'

    Bernard Vanrenterghem, medewerker van de kerkfabriek: ‘De kerk staat op Frans grondgebied, maar de bediening gebeurt sinds 1959 in het Nederlands. Toen ik er gevormd werd door een Franse bisschop, was die verwonderd dat alle misdienaars alleen Nederlands spraken en daarom werd de parochie overgedragen naar het Belgische bisdom Brugge. De stad Poperinge deed er herstellingswerken en stond voor een deel in voor de werkingskosten. Maar ik vrees het ergste voor het gebouw, als het niet meer verwarmd zal worden. In Frankrijk bestaan er geen kerkfabrieken, en ik ben bang dat de renovatie op de lange baan zal geschoven worden.'

     

     

    http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=EF2FPGCV

     





    Onze-Lieve-Vrouwkerk in Abele moet dicht

    vr 25/09/2009 - 09:20 De Onze-Lieve-Vrouwkerk van het Poperingse grensdorp Abele moet dicht wegens scheuren in de fundering. De parochie is Vlaams, maar de kerk staat op Frans grondgebied.

    Het is de burgemeester van Boeschepe die na onderzoek van de Franse monumentenwacht besliste dat de kerk moet sluiten. De kerk gaat wellicht meerdere jaren dicht, want eerst moet een studie worden gemaakt voor de herstelling en daarna moeten die werken nog worden uitgevoerd.

    http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/westvlaanderen/090925_Abele

    30-09-2009, 19:00 geschreven door n'Abelenoare  


    28-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krantenknipsels

    Op onderstaande link kan je de krantenknipsels vinden over onze kerk. http://picasaweb.google.be/patrick.samyn149/KerkVanAbeleMoetDicht?authkey=Gv1sRgCKTbl9qf_4fL7AE#

     

    Mvg

    N’Abelenoare

     

    28-09-2009, 21:32 geschreven door n'Abelenoare  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopige regeling kerkdiensten Abele

    Voorlopige regeling kerkdiensten Abele:

    De kerkdiensten gaan voorlopig (tot eind Oktober) door in OC d’Hoge Schole. De zaterdag dienst is nu om 18.00 uur ipv 18.30. Er wordt vervoer voorzien (voor de oudere kerkgangers) van het centrum van het dorp naar het OC. De opstapplaats is bakkerij Denijs. Na de dienst worden die mensen terug gebracht. De zondagsdienst is om 11.00 uur in het OC. Vervoer (voor de oudere kerkgangers) van het centrum naar het OC moet zelf geregeld worden. De woensdagdiensten gaan voorlopig niet meer door.

     

    N’Abelenoare

    28-09-2009, 18:15 geschreven door n'Abelenoare  


    27-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme marketing

    Sam opent een winkel tegenover een grote supermarkt.
    Op een ochtend staat op de supermarkt geadverteerd: Roomboter 1,49.
    Meteen hangt Sam een bord op: Roomboter 1,29. De volgende dag hangt er bij de supermarkt een bord: Roomboter 99 cent. Sam hangt op: Roomboter 69 cent. Op de derde dag adverteert de supermarkt met: Roomboter 49 cent.
    En Sam hangt een bord op: Roomboter 29 cent.
    Dan stapt de directeur van de supermarkt op Sam af:
    "Wat zijn we nou aan 't doen met die roomboter?"
    "Wat jij aan het doen bent, weet ik niet," zegt Sam, "Maar ik verkoop geen roomboter."

    27-09-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerk van Abele sluit wegens instortingsgevaar

    De kerk van Abele sluit wegens instortingsgevaar 

    Poperinge - Het nieuws joeg dinsdag een schokgolf door Abele. De Onze-Lieve-Vrouwkerk, gelegen op Frans grondgebied, moet op bevel van de burgemeester van Boeschepe de deuren sluiten, omdat instortingsgevaar dreigt. Pastoor Ludo Lepee zoekt intussen koortsachtig naar een plek waar hij zijn missen kan opdragen.

    "Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel”, zegt pastoor-moderator Ludo Lepee. En het was niet alleen de pastoor die schrok.

    Burgemeester van Poperinge Christof Dejaegher verliet maandagavond inderhaast de bijeenkomst van het bewonersplatform van Watou om naar een vergadering in Boeschepe te gaan, over de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Abele. De kerk bevindt zich immers op Frans grondgebied van de gemeente Boeschepe, maar wordt beheerd door het bisdom Brugge.

    Tijdens de vergadering werd meegedeeld dat de ‘Commission d’arrondissment pour la sécurité’, de Franse tegenhanger van onze Monumentenwacht, die vanuit Duinkerke werkt, vastgesteld heeft dat er problemen zijn met de fundering achteraan de kerk. Enkele steunberen vertonen diepe scheuren en daardoor dreigt een ernstig en onmiddellijk gevaar voor de bezoekers. Vanaf 1 oktober moet de kerk onherroepelijk dicht, tot de veiligheid van de kerkbezoekers weer kan worden gegarandeerd.

    Ludo Lepee nam al contact op met het bisdom Brugge, maar dat zegt niets te kunnen ondernemen. Voor alle duidelijkheid : de missen die dit weekend staan gepland, onder meer een huwelijksviering, gaan gewoon door. (PC/pjb)

    http://focus-wtv-kw.rnews.be/nl/regio/wvl-8970/onze-lieve-vrouwkerk-abele-sluit-wegens-instortingsgevaar/Article-1184683226347-1194541131178.html

    25-09-2009, 13:17 geschreven door n'Abelenoare  


    24-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mo gaouw zeg?!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mo gaouw zeg?! Dit was mijn eerste reactie bij het horen van het slechte nieuws over onze kerk. Ongeloof. Dit kan niet waar zijn. Maar toch is het zo. De realiteit hangt aan de deur van de kerk. Verslagenheid. Dit mag niet gebeuren, we moeten er iets aan doen. Wat kunnen we doen? Tientallen vragen spelen door mijn hoofd.

    Ik heb er mijn communies gedaan, afscheid van mijn vader genomen, vrienden en familie zien huwen. Mijn pétekind gedoopt. Stopt dit nu allemaal? Iedere Abelenaar heeft ooit op één of andere manier met de kerk contact gehad, of hij nu diepgelovig of niet gelovig was. De kerk was het bindmiddel van het dorp.

     

    Toen we een dik jaar terug ons project van het dorpsplein opstarten en na enkele vergaderingen vonden dat het misschien interessant kon zijn om de kerk op een of andere manier in het project te betrekken, hadden we in ons achterhoofd wel iets van; de kerkgangers verminderen ieder jaar, er zijn te weinig priesters en onze kerk is niet meer in zo’n beste staat.

    Zou het dan niet mogelijk zijn om onze kerk een cultureel karakter te geven, met het respect voor het geloof, waardoor we aan Europese subsidies zouden kunnen geraken om met die subsidies de kerk te renoveren waardoor de eucharistievieringen zouden kunnen door gaan. Maar in onze stoutste dromen hadden we dit scenario niet voorzien. Niemand wou dit, zeker wij niet!

     

    En nu? Wat nu? Hoe moet het nu verder? 1 oktober is heel dichtbij. Waar gaan de missen nu door gaan, de huwelijken, de begrafenissen, de communies en de doopsels?

     

    Kan er iets gedaan worden om dit ongedaan te maken? Kan de kerk nog gerrestoreerd worden en wat moet dat kosten? Wie zal dat betalen? Zijn de respectievelijke gemeentebesturen nog bereid om hun steentje bij te dragen of wordt het een welles nietes spelletje.

     

    Het is nu zeker niet het moment om een zondebok te zoeken, daarmee wordt het probleem niet opgelost, integendeel. De klok kan niet terug gedraaid worden.
    Ik vind dat we er alles moeten aan doen om onze kerk toch te behouden. Indien mogelijk moet ze hersteld worden en terug geopend worden; maar vooral moeten we dit samen doen, gelovigen en niet gelovigen, Franse Abelenaars en Vlaamse Abelenaars, jongeren en ouderen, nieuwe Abelenaars en geboren Abelenaars.
    We mogen het niet opgeven en denken dat we er niets meer aan kunnen doen.

     

    24-09-2009, 22:46 geschreven door n'Abelenoare  


    23-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reacties

    Ik wil hieronder al enkele reacties plaatsen die ik al toegestuurd heb gekregen.

     

    [ KERK ABELE ] - [ ludo lepee @ 20:38:42 ]

     

    Totaal onverwacht kregen we een brief van gemeentebestuur Boeschepe.

    Gevolg van het bezoek van de "commission d'arrondissment pour la sécurité"  (tegenhanger van de gekende Monumentwacht ) komt het besluit dat de kerk van Abele vanaf 1 oktober moet gesloten worden voor onbepaalde duur, en dat niemand nog binnen mag wegens gevaar voor de kerkgangers. Dit besluit is aangebracht aan de buitendeur van de kerk.

    Er wordt samen met Poperinge en Boeschepe naar een oplossing gezocht.

     

    http://lepee.skynetblogs.be/post/7312155/

     

     

     

     

    Best Populuslezer,

     

    Meestal krijg je goed nieuws van onze kant, maar dit keer minder goed nieuws.

    Om reden van "instabiliteit van het gebouw" en omdat de "veiligheid van de mensen niet meer kan gegarandeerd worden" wordt op bevel van de sous-prefecture van Duinkerke, de kerk van Abele gesloten vanaf 1 oktober 2009.

    Dus is het, zoals Martin Blouwe in onderstaande mail schrijft, zondag de laatste keer dat er mis gedaan wordt in de kerk van Abele.

    Misschien een reden om nog eens naar Abele af te zakken?

     

    't Is doodjammer, want een kerk heeft voor ieder van ons een speciale betekenis. We werden er gedoopt, we deden er onze communie, sommigen waren misdienaar, we trouwden er maar 't was misschien ook de plaats waar we afscheid namen van onze ouders of onze naaste familileden.

     

    Onze kerk heeft 150 jaar stand gehouden. Jammer dat ze niet in België stond, dan waren er waarschijnlijk wel degelijk subsidies gekomen om die te restaureren en te onderhouden.

     

    Chapeau voor alle mensen die zich gedurende jaren hebben ingezet voor het onderhoud van het gebouw. Ook voor het opluisteren van de missen, het versieren van de kerk: een massa vrijwilligers deden hun best om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken

     

    Toch nog beste groeten vanuit Abele.

     

    namens vzw 't Pensionaat

    Annick Clabau

     

     

     

     

    Het totaal onverwachte is gebeurd.

    Maandagavond  zijn we  - in spoed - met enkelen samengekomen in Abele omtrent een ontvangen brief .

    Een brief waarin gemeld wordt, dat de Kerk wordt gesloten met ingang van 1 oktober 2009 .

     

    Dit is heel drastisch en heel nabij, en ik ben er eerlijk gezegd ook niet goed van.  Voor velen verdwijnt een hele brok nostalgie.

    Herinneringen uit onze kindertijd:  eerste leerjaar, misdienaar, eerste communie, paaseieren , de lering , plechtige communie,  het ‘stroppen’ na de trouw, het koor van Hubert, het orgel van José, Meester Paul, Pastoor Vandendriessche, Boerhaeve, Bondue ,… en nog zoveel kleine dingen waar ieder zijn eigen in terugvindt en ook anderen leerde kennen.

    Het vertrouwde, altijd verzorgde en versierde interieur. De jaarlijkse grote kuis ….

     

    Ik kan het aantal missen niet inschatten dat we er hebben verzorgd, samen met ons Koor, steeds met evenveel enthousiasme en gedrevenheid, want het was voor onze kerk !

    Een vaste kritische kern luisterde en  beoordeelde ons werk. En het was goed, heel goed !

    Het wordt dus zondag vreemd , de laatste mis te zingen van 11.00h , waar niets anders is dan vorige week, alleen is er een hoop verbazing bijgekomen.

    Het ongelooflijke en het onverwachte….

     

     

    Maar…. wij doen voort,  we passen ons aan, zolang we de kans krijgen, zo lang er een mis te vieren is .

    We doen alsof er niets gebeurd is  en we werken in die goede richting verder.

    Ook al is nog niet alles duidelijk, nog niet alles geordend en zal er veel improvisatie nodig zijn .

    Men kan ons onze kerk ontnemen, het ons moeilijk en lastig maken, maar als we mis kunnen vieren, samen komen, 

    is dat om te doen waar we zo goed in zijn: zingen !

     

    Wij weten dat we op jullie kunnen rekenen en…  jullie op ons !

     

    Na de nacht,  komt een nieuwe dageraad.

     

     

     

    martin blouwe

    Koor ‘ DageraaD ‘ ABELE

     

    23-09-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Bush

    George Bush was benieuwd of hij nog een beetje poplair was onder de amerikaanse jeugd en bezocht een school.
    Hij hield een korte toespraak en vroeg de kinderen of ze misschien vragen aan hem wilden stellen...

    Bob stak zijn hand op en zei: "Ik heb 3 vragen voor u."
    1) Hoe heeft u de verkiezingen kunnen winnen, ook al had u minder stemmen?
    2) Waarom wilt u Irak aanvallen zonder geldige regels?
    3) Denkt u, net als ik, dat de bom op Hiroshima de grootste terroristische daad van de vorige eeuw is?

    Op dat moment gaat de bel en de kinderen rennen de klas uit.

    Na een kwartier zit ieder weer op zijn plek en Bush stelt de kinderen opnieuw voor om hem wat vragen te stellen.

    Nu steekt Joe zijn hand op en zegt: "Ik heb 5 vragen voor u."
    1) Hoe heeft u de verkiezingen kunnen winnen, ook al had u minder stemmen?
    2) Waarom wilt u Irak aanvallen zonder geldige regels?
    3) Denkt u, net als ik, dat de bom op Hiroshima de grootste terroristische daad van de vorige eeuw is?
    4) Waarom ging de bel 20 minuten te vroeg?
    5) Waar is Bob?

    20-09-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met pijl en boog

    Jules rijdt de verkeerde richting uit aan een rotonde.
    Een agent houdt hem tegen en zegt streng: 'Wel meneer, hebt u de pijlen niet gezien?'
    'Welke pijlen?' vraagt Jules verbaasd.'Ik heb zelfs de indianen niet gezien!'

    13-09-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    06-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed excuus

    Een man heeft een nieuwe Mercedes gekocht en gaat op een mooie zomeravond even lekker een stuk rijden... Het dak eraf, de wind glijdt door zijn haar en hij besluit eens te kijken hoe hard zijn wagen nou eigenlijk kan. Net als de kilometerteller een respectabele 180 km/u aangeeft, ziet hij in zijn spiegel 2 blauwe zwaailichten... 'Met geen mogelijkheid dat ze een Mercedes kunnen bijhouden,' denkt hij nog en trapt de bolide nog harder op zijn staart. Pijlsnel vliegt hij over de weg : 190, 200, 230 zelfs, maar.. de politie zit nog steeds vlak achter hem. 'Waar ben ik godsnaam mee bezig?' denkt hij en hij gaat naar de kant van de weg..

     De agent loopt naar hem toe, pakt zijn rijbewijs zonder ook maar iets te zeggen, bekijkt zijn rijbewijs en auto aandachtig. Ineens zegt hij: 'Ik heb een lange zware dag achter de rug en jij bent echt de laatste die ik aan de kant zet vandaag. Ik heb geen zin in nog méér papierwerk dus als je me een zééééér goed (!!!) excuus kan geven, ééntje die ik ook nog nooit eerder heb gehoord waarom je zo scheurde over de weg, dan laat ik je gaan

    !' 'Afgelopen week is mijn vrouw ervandoor gegaan met een politieagent,' zegt de man, 'en ik was bang dat je haar terug wilde geven!' Waarop de agent zegt: 'Een prettige avond nog...'

    06-09-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    30-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuin spitten

    In een klein dorpje in Ohio, schrijft een oude vader aan zijn enige zoon, die in de gevangenis zit:'Beste Jack, Ik zal dit jaar in mijn moestuin geen aardappelen en groenten kunnen planten. Ik heb geprobeerd, maar het spitten valt me te zwaar. Gewoonlijk hielp je me daarbij, maar ja...... Groetjes, je vader.

    'Een paar dagen later, antwoord uit de gevangenis:'Beste Pa, spit in hemelsnaam niet in je moestuin! Daar heb ik de LIJKEN begraven. Getekend, Jack.

    'Als gevolg van de censuur op de gevangenisbriefwisseling, staan een paar dagen later de FBI en lokale politie aan het huis van de oude man, en graven en spitten de hele tuin ondersteboven, op zoek naar de lijken. Er wordt niets gevonden, de politiemensen verontschuldigen zich bij de man en vertrekken.

    Dag later, opnieuw een brief uit de gevangenis:'Hallo pa, blij met de tuin? Getekend, Jack'

    30-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel belt de dokteur en zegt: "Zoe je direct kun'n komm'n. 't Is voe Zoë!" "Is 't erg?" vraagt de dokteur. "Joa't wih" antwoordt Camiel "Ze geraktige nie ut eur bedde! 'k En eur no beneden moet'n droagen voe koffie voe me te moaken!" 

    23-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abelenoars in het buitenland

    Ik zou graag beginnen met een thema, Abelenoars in het buitenland. Het mogen mensen zijn die een eigen zaak opgestart zijn of die gewoon in het buitenland zitten voor hun werk. Het moeten wel Abelenoars zijn of banden hebben met Abele. Mocht je zo iemand kennen stuur me een mailtje en ik neem eens contact met hen op.

    16-08-2009, 20:20 geschreven door n'Abelenoare  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel komt thuis na een uitputtende dag rondlopen door de straten van Abele. Hij laat zich in de zetel vallen en roept: "Rap Zöe, bring me zere een pinte, voor da't begint" In één slok werkt Camiel de pint naar beneden, en hij zegt, "Zere Zöe, nog een pinte, voor da't begint". Twee minuten later roept Camiel opnieuw: "Zere, nog een pinte, voor da't begint". "Gotferde miljeirde" schreeuwt Zöe "Go je were heel den avent in je zetel zitten zupen da?!" "Voila" zegt Camiel "Zie je wel, 't is begon'n" 

    16-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Hector leest de Tam Tam en ziet plots z'n eigen naam en foto staan, tussen de overlijdensberichten. Opgewonden over deze flagrante flater besluit hij eerst en vooral Camiel te bellen. Hij zegt "'t Is hier Hector hé. Kiekt e kir zere in de TamTam ip bladsiede 31. Je got nooist geloven!" Camiel kijkt, pakt weer de hoorn en vraagt: "'k sien toch wel gevroagd ip de moaltied é?" 

    09-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Schuins achter het huis van Camiel werd een nieuwe woning gebouwd. ¨Zöe beklaagt zich over het feit dat de nieuwe buren geen rolstoors hebben en vanuit de keuken in haar badkamer kunnen kijken. "Ge moet doar nie mee inzitten" zegt Camiel "on de gebeurs jen ene kir gon in 't bat zien goan 'enn gon ze wel zere gordienen kopen". 

    02-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustus - Oogstmaand

    Augustus eerste week heet en laf,

    veel winterse sneeuw wacht af.

    01-08-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel zit met Hector aan de toog en vraagt: "Ejje gie soms gin carnavalkleren dan'k soen kunn'n lenen?" "Nink" antwoordt Hector "Ik sien nie an Carnaval. Woarom trek je gin oede kleren an van Zöe?" "Da's nog een gedacht" zegt Camiel "Wuvvekleren! Mo, meugn 'k ik ton joen mulle gebrukken?" 

    26-07-2009, 21:42 geschreven door n'Abelenoare  


    19-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camiel

    Camiel en Zöe zitten in de frituur en krijgen ruzie terwijl ze op hun eten wachten. Zöe wordt steeds kwader en roept op den duur heel luid: "Van al de verachterlike menschen ip de werelt, zie je gie zekers den ergsten!" Iedereen in de frituur zat nu naar hen te kijken, waarop Camiel een keer slikt en goed hoorbaar antwoordde. Ewel schatje, j'a gie ferm geliek. En wad ejje NOG meer tegen hem gezeid? 

    19-07-2009, 00:00 geschreven door n'Abelenoare  


    Foto



    Dorps Sites
  • Abele Het Grensdorp
  • De Abelenaar
  • VZW Het Pensionaat
  • Lagere school
  • De Oldtimervrienden
  • Feestcomité Abele
  • Chiro Abele
  • Bewonersplatform Abele
  • Het Nieuws Uit Poperinge
  • Het Weer In Poperinge

    Horeca in Abele Part I
  • Restaurant Terminus
  • Restaurant Callecanes
  • Taverne De Hanekamp
  • Landelijke herberg De Boshoeve
  • Café - Restaurant - Hotel 't Kommiezenkot
  • Restaurant Het Lindenhof
  • Bruine Kroeg Au Nouveau St-Eloi
  • Themacafé Wally's Farm

    Horeca in Abele Part II
  • Café Den Nieuwen Appel

  • Verblijven in Abele
  • Hotel Callecannes
  • Domein "Den Bogaerde"
  • Vakantiehuis Efkes Weg
  • Vakantiehuis Het Oogblad
  • Vakantiewoning Ten Grenze
  • Hotel Het Kommiezenkot
  • Vakantiewoning Ten Uytkante

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs