Inhoud blog
 • Zaterdag 31/03/2012: RONDE VAN VLAANDEREN
 • Zaterdag 31/03/2012: RONDE VAN VLAANDEREN
 • Zaterdag 24/03/2012
 • Zaterdag 24/03/2012
 • Zaterdag 17/03/2012
  Agenda

  Zoeken in blog

  MIDWEEK SPECIALS
  Voorbereidingen op de Ronde Van Vlaanderen
  10-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 31/03/2012: RONDE VAN VLAANDEREN


  10-04-2012 om 13:33 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  29-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 31/03/2012: RONDE VAN VLAANDEREN
  Belangrijke info omtrent RVV op zaterdag 31/03/2012

  Fietsen worden vrijdagavond om 19.30 u geladen bij Frank Q.!
  Vertrekuur voor zaterdag wordt dan afgesproken.

  Veel plezier!

  29-03-2012 om 12:54 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 24/03/2012
  Filmpje van de rit van zaterdag vind je HIER.

  29-03-2012 om 12:51 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  20-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 24/03/2012
  Belangrijke info omtrent rit zaterdag 24/03/2012

  Zaterdag staat er een pittige rit van ong. 225 km op het programma, met redelijk wat hoogtemeters!
  Om het voor iedereen plezant te houden zijn enkele afspraken wel op zijn plaats.

  Vertrek
  We vertrekken zaterdag om 7.00 u aan de Melkerij

  Snelheid
  Het zal een stevige rit zijn met vanaf Aarschot een 100 km op heuvelachtig terrein.  Soms bergop op holle wegen, maar er zitten ook enkele kaskes tussen in open veld waar de wind vrij spel heeft.  Omtrent de snelheid wordt daarom volgende afgesproken:
  -  tot Aarschot rijden we aan 30 km/u
  -  de heuvelzone rijden we aan 28 km/u waarbij iedereen op zijn EIGEN tempo naar boven rijdt, en er steeds gewacht wordt op de laatste van de groep
  -  na Diest (en afhankelijk van de wind) kunnen we evt. terug naar 30 km/u gaan

  Inwendige aansterking
  Er zal 2 keer gestopt worden om de inwendige mens wat aan te sterken.  Waar precies is momenteel nog niet geweten maar trachten we nog uit te vogelen tegen zaterdag.  Vermoedelijk is dit één keer een bakker en één keer een taverne.

  Materiaal
  Gelieve de staat van de banden, wielen en andere attributen op voorhand te controleren!  We rijden door veel kleine dorpjes waar niet altijd een fietsenmaker voorhanden is.
  Een minimum aan reservemateriaal (inbus, kettingpons, ...) is altijd handig.

  Het wordt prima weer zaterdag, dus hopelijk een grote opkomst!
  Tot zaterdag!

  20-03-2012 om 21:05 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 17/03/2012
  Filmpje vind je HIER.
  20-03-2012 om 15:32 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  14-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 10/03/2012
  Belangrijke mededeling mbt de rit van aanstaande zaterdag 17/03/2012!

  Vertrek om 10 u aan de Melkerij voor een rit van een 180 km.
  Ook deze week zullen we op de terugweg stoppen in Schoonderbuken voor een croque uit het vuistje.
  Dit zal vermoedelijk rond 15 u zijn, dus voldoende eten meebrengen is de boodschap!

  Tot zaterdag.

  14-03-2012 om 07:10 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 10/03/2012
  Hieronder enkele foto's van afgelopen zaterdag.  14-03-2012 om 07:07 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  07-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 10/03/2012
  Verslag van afgelopen zaterdag is er nog niet, foto's al wel.

  Hieronder een belangrijke mededeling van onze vriend Swat voor aanstaande zaterdag, 10/03/2012!

  Mannen, zaterdag staat er een ritje op het programma van ongeveer 165 km.  We doen dezelfde tour als verleden zaterdag maar we maken nog een omweg via de Houwaart berg J.

  In Schoonderbuken (na 80 km) in café ’t klaverke kunnen we stoppen voor een croque monsieur uit het vuistje en een tas koffie.  Zaterdag om 11u kan ik bellen naar het café om het aantal personen door te geven. Rond 14u worden we daar verwacht.  De keuze uit snacks was beperkt, liefst iedereen hetzelfde. Broodjes was ook mogelijk maar dat moest een dag voordien doorgegeven worden…dus bleef over een croque. Ik denk dat iedereen dat wel lust. En ja Walter, je mag er ook 4 nemen J.

  Het weer gaat ook meevallen dus dat wordt weer een leuk uitstapje!

  07-03-2012 om 16:53 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  01-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 25/02/2012
  Voorlopig nog geen verslag beschikbaar, maar wel enkele filmpjes van tijdens onze rit.


  Bedankt Jeff VS voor dit leuke initiatief!
  Smaakt naar meer!

  01-03-2012 om 15:52 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  20-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 18/02/2012
  Zaterdag eindelijk eens met goed weer gefietst!
  De weergoden waren ons goed gezind voorbije zaterdag, wij hebben onze rit richting Scherpenheuvel redelijk droog kunnen afwerken, klein beetje regen onderweg maar niet echt veel. Wel met een "kei" strakke wind die ambetant blies langst de zijkant! Heel de weg hebben wij die gevoeld, temperatuur viel eigenlijk mee, +/- 9 graden voor einde februari, niet slecht hé!

  Wij zijn met een groep van 24 fietsers vertrokken. Bijna iedereen was aanwezig. Ik zeg "bijna" want onze vriend Jan S. was ziek en ook Wesley G. en Wouter R. hebben wij niet gezien. Waarschijnlijk waren die kandidaat om verkozen te worden als "Prins Carnaval", en dat is ook belangrijk natuurlijk. Wij hebben een tocht afgewerkt van 128km aan een gemiddelde van 31/u. Iedereen kon goed volgen al lag het tempo, in mijn ogen, ietsje te hoog. Het probleem ligt natuurlijk bij mij, ik zou wat meer moeten trainen maar voor de rest kon iedereen goed volgen. Wij zijn deze keer zonder gladde wegen kunnen rijden langst "rustige" wegen, al was het af en toe wel druk, zoals in het centrum van Tongerlo. Wij moeten langst het centrum rijden om richting Zichem te gaan dus het geduld van sommige chauffeurs wordt serieus op de proef gesteld. Deze trakteren ons met een mooi "toeter"-concert tijdens het inhalen van de groep.

  Richting "Mie Maan" hadden wij de eerste klimmekes goed verteerd maar wat ons te wachten stond was natuurlijk iets zwaarder. Deze keer gingen wij de "Vinkenberg" beklimmen. Toen wij in Zichem waren ter hoogte van het spoor moesten wij opeens stoppen. Een trein kwam volle bak voorbij gereden. Aangezien er in Merksplas geen treinen rijden, was dit voor mij een toeristische attractie die jammer genoeg niet lang duurde. Onze dokter van wacht, Dirk VD. riep  "Walter foto trekken jom!" Natuurlijk was ik al vergeten dat ik de fotograaf van dienst was op dat moment. Dus gaw mijn kodakske/gsm naar boven getoverd en gaw een paar beelden geschoten van de voorbij rijdende trein. Nu pas zie ik op de foto's dat er een aantal fietsers tijdens deze verplichte stop ineens, links en rechts stonden met hunne "wortel" in de hand! Zij waren aan het plassen! Aaaamaaaaiiiii zeg, als wij ooit een boete krijgen voor "wild plassen" zou dat niet meer dan normaal zijn! Er stonden auto's en mensen links en rechts allemaal te kijken wa voor bende varkens dat wij zijn!! Goe bezig mannen...

  Toen wij aan de voet van de beklimming waren, was iedereen redelijk rustig vond ik. Iedereen begon aan het klimmeke aan een rustig tempo en iedereen kon redelijk goed naar boven fietsen. Hier kan je wel zien welke fietsers nu al in form zijn, en welke nog niet... Ikke dus nog niet, ik was weeral de laatste man om naar boven te klimmen zeker! Ik wil geen excuses inroepen maar jullie weten toch dat ik met mijn aerodynamisch lichaam veel meer weerstand tegen de wind heb als jullie hé!
  Boven op de Vinkenberg zijn wij links gedraaid en 5 km verder hebben wij ons 2de klimmeke van de dag aangevat. Deze was wel iets zwaarder precies! Of is dat het gedacht doordat je al in de verte da klimmeke kon zien en die snel op u zag afkomen? In ieder geval, ik was dan niet meer alleen achteraan. Ik denk dat er nog een paar andere fietsers ook last hadden van de wind of van de vermoeidheid? Er zijn altijd van die toffe collega's die ons een duwke geven om onze lijdensweg wat korter te maken! Dank je wel toffe gasten ;-) Zoals gewoonlijk wacht iedereen boven tot de rest van de groep boven komt en dan zetten wij onze fietstocht verder.

  Toen wij in Scherpenheuvel arriveerden merkte men onze aanwezigheid onmiddellijk op. De reden is natuurlijk onze vriendelijkheid als groep tegenover onze medemensen. Er wordt altijd gegroet met de woorden "goede middag", "dag Maria", dag Nonkel Jan, "goede middag samen"
  enz... en zo wordt onze aanwezigheid gewaardeerd door iedereen.

  Ter hoogte van de rotonde zijn wij tegen volle vaart aan onze afdaling begonnen, ja ja... ik weet niet wat het was maar toen ik op mijn kilometrikske keek, had ik een snelheid van 60 op de teller! ik dacht aaamaaiii mijn kl.... als ik hier val!!! maar gelukkig was dat niet het geval
  en is iedereen veilig beneden aangekomen. 
  Toen wij bijna terug in Tongerlo waren, kwam, niet onopgemerkt, een mooie Porsche 911 GT3 RS kleur oranje (kostprijs 125000.00 €) voorbij vliegen. Kort nadien, toevallig of niet, kwam ook een zwarte Porsche Panamera 4 (kostprijs 96.500 €) voorbij vliegen. Ik denk  dat het met de "crisis" wel mee zal vallen zeker! Al dat staken heeft nu al zijn vruchten opgeleverd!

  We hadden het "een klein beetje moeilijk" op de terugweg met de zijwind. Zoals ik al vertelde stond er een strakke noordwest wind van ongeveer 4 beaufort aan de zijkant die ons aan het pesten was maar de sfeer in de groep was goed. Toen wij aan de brug in Wechelderzande aankwamen, zette onze vriend Kristof M. met een indrukwekkend machtsvertoon de spurt in, maar op dat moment heeft er niemand  gereageerd. Pas boven op de brug ging ook onze vriend Jef VS op zijn pedalen staan. Hij fietste ook keisnel naar beneden maar dat was niet om Kristof in te halen maar om dat hij dringend moest plassen! 
  In onze laatste kilometerkes, bij het begin van de Moerstraat, kwam ineens de spurt vroeg op gang. Ik weet niet wie er begonnen was maar ik denk dat ze Kristof M. de kans niet wilden geven om opnieuw te gaan vliegen. Dus iedereen "van de goeie"  zat mee vooraan.  Achteraf in de Glenn heb ik vernomen dat de spurt gewonnen was door Luc M. Ja, dat broertje ook goe kan fietsen dat wisten wij al... maardat zal wel iets met de "voeding" zijn zeker?? ;-) Of zoals de Nico H. zegt: ' een beetje citroenjenever in aw drinkenbus en dan kan je pas echt vliegen'

  In de Glenn hebben wij weeral goe gelachen zeg. Het was wel leuk al die verhalen opnieuw te horen en een wel verdiend "pintje" achteraf, dat smaakt altijd goe! Deze keer waren wij de verjaardagen van Frank Q. en Dirk DV. aan het vieren, bedankt mannen voor jullie traktaties! Als afsluiter was in de Glenn een "apresski" party aan de gang. We hebben onder andere "Heidi aus Tirol" in het echt gezien WOW ;-)

  Boer Q. vroeg aan "Billy" eigenlijk "Jim" de helper van de Wes (Wes was naar boven verdwenen ik weet nie wa gaan doen) of da lieke van "boven op de bergen..." gedraaid kon worden en aamaaaaiii da was weeral plezant wij hebben dat feestje in gang gezet! Ook in de Glenn hebben we vernomen dat onze goede vriend Jef VS. soms in een "wasmand slaapt"!! ja ja.. echt waar maar vraag mij niet wat voor voordeel deze rare gewoonte heeft? Beter fietsen denk ik, dat moet echt helpen want onze Jef rijdt momenteel erg goed! Ik heb al een wasmand voor mij besteld, ik hoop dat ze hier ook grote maten in hebben...

  Jef had het ook over een filmpke van Louis de Funes... Hij had het over de grote gelijkenis van de acteurs met enkele van onze fietsende vrienden, namelijk een "Ouwe grijze" en een "Alien"of "Buitenaards wezen". Volgens Jef waren deze acteurs bijna, identiek hetzelfde als Fons V. en Werner D. Wij vroegen ons af hoe het kwam dat de Jef deze vergelijking maakte. Hij pakte zijn "smartphone" en binnen enkele seconden waren wij een filmke van Louis de Funes aan het kijken op zijn toestel via internet en eigenlijk had hij gelijk!! De oren van de Werner D. waren zelfs iets groter
  dan die van de "Alien" en jawel de "Ouwe grijze" was precies de Fons hahaha...

  Alle dat was het voor deze week... ik hoop voor volgende zaterdag dat er geen "jarigen" meer zijn! Combinatie van bier en 140km is niet ideaal als voorbereiding van de Ronde maar goed, als er iemand jarig is, dat vieren wij wel natuurlijk hé!

  Zaterdag is er, dacht ik, een rit van ong. 140km met klimmekes gepland, dus allemaal op post!!!

  20-02-2012 om 20:28 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)

   
   
   
  Laatste commentaren
 • verslag (Nico Hendrickx)
      op RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 18
 • Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 16/04-22/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 05/06-11/06 2006
 • 27/03-02/04 2006


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!