Inhoud blog
  • Let's ride! (Deel 1: Quick Step)
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Munz
    ...And his passions
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let's ride! (Deel 1: Quick Step)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een break van drie maanden draaien de wielen weer op volle toeren. Bij de ene nog maar in een rustig trainingstochtje, bij de andere in volle koers. Terwijl Greipel de zeges aan elkaar rijgt aan de andere kant van de wereld, stelde Patrick Lefevere zijn Quick Step anno 2010 aan de pers voor. Het feit dat de blauw-witten weinig aankopen deden wijst erop dat ze nog steeds een klassieke koers willen varen, wat ze ook beweren. De doelen liggen dus weer in de maanden maart en april, al zou Lefevere de mislukte Tour van 2009 maar al te graag rechtzetten. In de Tour van vorig jaar mislukte zowat alles wat er kon mislukken. Zowel Devolder, Chavanel als Boonen werden op elk van hun vlak overrompeld door de tegenstand. Elk met zijn reden uiteraard. De succesvolle Quick Step formatie bleek nog maar een kleun duimpje t.o.v. andere grootmachten in de wielerwereld.

    Hoe ze het dit jaar beter gaan doen is voor mij ook nog een vraagteken. Voor de eerste maanden van het jaar hoeft niemand zich zorgen te maken, een betere ploeg voor de kasseiklassiekers kan je je niet wensen. Het is namelijk van 2007 geleden dat een niet-Quick Stepper één van de twee opperklassiekers (Ronde van Vlaanderen / Parijs-Roubaix) heeft gewonnen. Ook dit jaar staan ze er weer goed voor. Geen enkele renner is te beroerd om zijn ploegmaats te helpen, dankzij de uitstekende teamgeest die al jaren heerst onder de vleugels van Lefevere en co. 2 kopmannen, 1 schaduwkopman en de rest (bijna) volledig in dienst. Dat geldt voor de grote wedstrijden, er zijn namelijk genoeg 'kruimeltjes' voor de rest van het team.

    Genoeg vertrouwen dus om aan het seizoen te beginnen. We zien een enorm ontspannende en glimlachende Boonen op de voorstelling. Boonen fietst, volgens zichzelf, nog liever dan vroeger. Laten we hopen dat hij een volledig seizoen met volle concentratie kan rijden, zonder avondlijke uitstapjes die ontsporen in één of andere drugsorgie. Niet dat het mij interesseert wat Tom in zijn privéleven doet maar om de opgefuckte media geen voer te geven om helden af te schieten. "Liever een 3de Ronde dan een 4de Helleklassieker", zegt hij zonder enige onzekerheid. Maar de laatste jaren valt die wedstrijd niet meer te controleren voor Boonen. Hij mag dan al de beste zijn die dag, er zijn meer dan een handvol redenen die ervoor kunnen zorgen dat het kan mislopen. Terwijl Parijs-Roubaix veeleer een man-tot-man gevecht is waar de wet van de sterkste meer de bovenhand haalt dan in Vlaanderens mooiste. Wie in Roubaix niet 100% is, komt nooit op het podium. Dat is verre van zo in de Ronde. Kijk maar naar Gilbert vorig jaar: In volle voorbereiding op zijn Waalse klassiekers mag hij eventjes plaatsnemen op het podium in Meerbeke. Net als de, op dat moment, uitdovende Haussler. Als Boonen de Ronde wil winnen zal alles moeten kloppen en moet Devolder een andere rol aannemen. Als iedereen eens begint te kijken naar Stijn, dan ligt de weg voor Tom open. Afwachten dus.

    Voor het eerst zal Boonen zich ook toeleggen op het tijdrijden. Geen haar op mijn hoofd dat twijfelt aan zijn capaciteiten als tijdrijder maar dit zal weer ten koste gaan aan zijn sprinterskwaliteiten. Hij moet dus duidelijk beseffen met wat hij bezig is, want het is al zo vaak gezegd: Specialisatie is de enige manier om in het moderne wielrennen te scoren. Als klassiek renner behoort Tom tot de absolute wereldtop, als massasprinter niet meer. Ik ben enorm benieuwd of hij in het rijden tegen de klok zal slagen.

    Zonder na te denken wijk ik van Quick Step meteen af naar Boonen. Alsof Boonen alle aandacht op hem vestigd. Dat klopt enerzijds wel, Tom is een soort volksheld en die krijgen doorgaans meer belangstelling dan de mindere goden, dat mag geen wonder heten. Toch mag ik de rest niet vergeten, al is het maar om een beetje respect te hebben voor de werkende pedaleur.

    Buiten Boonen wordt het dus ook uitkijken naar Chavanel en Devolder. Die 2 laatsten zijn karaktervolle renners die zich niet schuwen om af te zien. Uitstekend trio om mee uit te pakken in de Vlaamse Ardennen dus. Met Maes en Seeldraeyers heeft Quick Step 2 beloftevolle jongens in huis, met enorm veel potentieel om tot de top door te stomen. Nikolas Maes is een man voor vele terreinen en mag zichzelf ontdekken in 2010. Van Seeldraeyers wordt vooral verwacht dat hij de lijn van 2009 doortrekt. 2 jongerentruien (in Parijs-Nice en de Giro) zijn een degelijk fundament om op verder te bouwen. Of het een goede zaak zal zijn om hem voor de leeuwen te gooien in de Tour is nog maar de vraag. Naar mijn bescheiden mening mag het wel, hij kan er immers een zeer leerrijke ervaring opdoen. Je moet van Kevin niet meteen verwachten dat hij de besten kan volgen bergop, dat zou veel te hoog gegrepen zijn. Maar binnen enkele jaren, mits enige groeimarge in het tijdrijden, zal hij echt wel meespelen in zowel de grote rondes als de rittenkoersen. Is het niet voor de top 5, dan zeker voor de top 10. België kijkt al jaren uit naar een klimtalent, hij zou het wel eens kunnen zijn die samen met Jurgen Van den Broeck ons mooie dagen kan bezorgen midden juli, wanneer de Tour door de Alpen trekt. Geduld is een moeilijke maar oh zo schone deugd.

    Eén naam wil ik nog vermelden. Dat is die van Wouter Weylandt. Heb ik mij echt lelijk vergist in Wouter of kan hij zich dit jaar echt doorzetten? Hij spreekt alvast optimistische taal, na zijn promotie. Want nu Davis weg is wordt hij de 2de sprinter in het rijtje. Het is inmiddels al bijna anderhalf jaar geleden: Weylandt won een Vueltarit voor o.a. Breschel en Haussler. Het leek eindelijk de start van een carrière die vol lofgezang was aangekondigd. Niet dus. 2009 was een afknapper van jewelste en Wouter dreef tussen wanhoop en vertwijfeling. Zowel op professioneel vlak als op privévlak zat alles tegen. Eén van zijn beste vrienden, Frederik Nolf, verloor op 5 februari het leven en dat heeft Weylandt een tijdje (zeg maar een heel seizoen) achtervolgd. 2010 moet dus het jaar van de heropstanding zijn in de nog prille carrière van Weylandt, duimen zal ik zeker doen.

    De volledige Quick Step ploeg vindt u hier terug: http://www.wvcycling.com/ploeg/QST/renners/2010

    Kwestie van geen enkele moedige ziel te vergeten, want dat zijn ze toch allemaal. Sporters die leven van hun vak, die tot het uiterste gaan voor de ultieme glorie. Voor de ene is die glorie winst, voor de andere is een bijdrage tot winst al voldoende. Laten we respect tonen voor hen, ze verdienen het.

    Maar laten we vooral genieten van het eerste jaar van het nieuwe decennium wielrennen. Het decennium waarin doping tot het absolute verleden zal gerekend worden is meer een utopie dan eens realistische wens, maar kom... Dromen mag in deze wereld, of niet?

     



     



     




     


    22-01-2010 om 23:17 geschreven door Munz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/munz

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    22-01-2010 om 21:27 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

    Archief per week
  • 18/01-24/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs