De Laere was voor Woestijnvis eerder al producer bij Loft en de Amerikaanse remake van die film. De Laere werkt verder ook mee aan De Zaak Alzheimer.

De volgende maanden is De Laere ook actief bij de opnames van The Fifth Estate, een film over Wikileaks-oprichter Julian Assange. De film wordt geregiseerd door Bill Condon ('Dreamgirls', 'The Twilight Saga: Breaking Dawn') en is gebaseerd op de boeken Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website van Daniel Domscheit-Berg enn WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy” van David Leigh en Luke Harding.

In de hoofdrollen zien we Benedict Cumberbatch als Julian Assange en Daniel Brühl als Daniel Domscheit-Berg. Verder spelen ook onder meer Laura Linney, Anthony Mackie, David Thewlis, Peter Capaldi, Dan Stevens, Alicia Vikander en Carice van Houten mee in de film.

The Fifth Estate is een co-productie tussen Afterworks en FBO. Dat laatste bedrijf deed onlangs op een forum een oproep voor figuranten. De website FBOfilm.be blijkt geregistreerd door Woestijnvis. Een deel van de opnames van de film gebeurt in ons land. Daarnaast wordt er ook gefilmd in IJsland en Berlijn.

De film wordt gefinancieerd door DreamWorks en Participant Media, bedrijven die eerder ook al tekenden voor Lincoln, The Help en The Kite Runner. De film geniet ook van de Belgische tax-shelter voor audiovisuele producties.

De film zou in het najaar van 2013 in de Amerikaanse bioscopen verwacht worden.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130124_013