Zoeken in blog

Gastenboek
  • Prachtig
  • Kolorowanki
  • ¿Qué Festividades Se Celebran Los Lunes Bancarios?
  • Productos Y Servicios Bancarios Operativos
  • Eternity Jewelry Explained

    Druk op onderstaande knop om een positief berichtje achter te laten in mijn gastenboek (let wel : obsceniteiten worden eruitgeflikkerd !)

    Neem ook een kijkje op mijn andere bloggen SNOR en BUDOKA,
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Motortoerisme...mijn hobby
    Motortoerisme... mijn passie
    Enkele korte flashes uit mijn motorrijderscarrière die begon in 1972. Regelmatig een korte impressie van de nieuwste modellen. Ook komen de meest gekke motoren aan bod alsmede bijzondere verkeerssituaties. Treffens en andere activiteiten. En niet te vergeten mijn collectie 'Politie-bikes'en badges.
    13-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijbewijs vanaf 24 jaar ?
    Motorrijbewijs vanaf 24 jaar:
    de zoveelste onaanvaardbare poging om motorrijden te ontmoedigen !

    Staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) grijpt een nieuwe Europese wet aan om het grote aantal motorongevallen in te dijken.
    Hij verhoogt de minimumleeftijd om met zware motoren over onze wegen te mogen rijden tot 24 jaar, staat in de Coreliokranten.

     

    Momenteel kunnen jongeren al op hun 21ste hun motorrijbewijs halen,
    maar Schouppe wil daar drie jaar aan toevoegen.
    In januari 2011 zouden de wetteksten daarvoor klaar zijn, maximaal twee jaar later zal de nieuwe regelgeving van kracht worden, aldus de kranten.
     
    "Overlijdensrisico niet negeren"

    Het gaat om de uitvoering van een Europese richtlijn, die nu ook in ons land werkelijkheid wordt en de motorsector zwaar treft. "Tussen 2000 en 2007 is het aantal omgekomen motards op onze wegen met 7 procent gestegen", verdedigt Schouppe zijn beslissing.
    "Het overlijdensrisico is 20 keer groter op de motor dan in de auto. Zoiets kan je niet negeren."



    "Motor-onvriendelijk"

    Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) grijpt de nieuwe Europese regelgeving aan om het aantal motorongevallen in te dijken.
    'Tussen 2000 en 2007 is het aantal omgekomen motards op onze wegen met zeven procent gestegen', stelt hij. 'Het klopt dat er ook meer motards zijn bijgekomen, maar de motor blijft nog altijd veel gevaarlijker dan de auto. Het risico om te sterven op een motor is twintig keer groter. Dat kan je niet negeren.
    Daarom zullen jongeren nu langer op een lichter model moeten rijden, vooraleer van het échte werk te mogen proeven', zegt Schouppe.
    'Ervaring is nu eenmaal de beste leerschool.'

    De Belgische motorbond is niet te spreken over de plannen van Schouppe. 'Op die manier sluit je de motor voor een pak jongeren af', zegt Erwin Steegmans van de
    Motorcycle Action Group. 'Dit is motoronvriendelijkheid van de ergste soort. Dit past helemaal in de ontmoedigingsstrategie van de motor, waar de overheid al langer mee bezig is. Op hun 24ste hebben jongeren nu eenmaal andere prioriteiten dan wanneer ze 21 zijn.'

    http://www.micapeak.com/DPG/honda/tour/goldwing.jpg

    En het stopt niet voor de motorrijders.
    Iemand met een rijbewijs B mag vandaag nog altijd met een lichte motor te rijden. Vanaf 2013 zal ook dat gedaan zijn. Zelfs voor het lichtste model zal je dan een motorrijbewijs nodig hebben.

    Ook het Vlaams Belang is niet te spreken over deze zoveelste anti-motor demarche van de Staatssecretaris. Reeds jaren wordt in dit land een waar anti-motorbeleid gevoerd, waarbij het rijden met een motor ontmoedigd in plaats van aangemoedigd wordt.
    In plaats van jongere motorrijders te straffen voor het cowboygedrag van enkelen, zou men beter tijd en energie steken in het sensibiliseren van jongeren en motorverkopers.
    Vandaag de dag stappen heel wat motorrijders die net hun rijbewijs haalden (jong en oud) de motorwinkel binnen om een 650cc motor te kopen en worden door sommige verkopers overhaald om toch maar direct een 1150 cc motor te kopen.
    Het probleem ligt dus niet bij de leeftijd van de bestuurders, maar bij de ervaring, of het gebrek er aan.

    Honda Goldwing with roof

    Vlaams Belang zal bij monde van volksvertegenwoordiger Tanguy Veys in de Kamer dan ook de Staatssecretaris ondervragen over diens nieuwe plannen.
    Het VB blijft bij het standpunt dat motorrijden niet mag ontmoedigd worden, en dat bekwaamheid weinig met leeftijd maar des te meer met ervaring te maken heeft.


     

    13-07-2011 om 13:27 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kies je de juiste helm ?

    Hoe kies je de juiste helm ?

    De motorhelm is ongetwijfeld hèt belangrijkste accessoire van de motorrijder. Het is niet alleen belangrijk dat je helm confortabel aanvoelt, hij moet ook veilig zijn.
    En waarop moet je nu precies letten bij de aankoop van een motorhelm ?
    Net zoals kledingstukken heeft een helm een maataanduiding, maar die kan verschillen van merk tot merk, land tot land.
    Een goede motorhelm moet een stevige druk rondom het hele hoofd uitoefenen. Zorg ervoor dat ook de bovenkant van jouw hoofd goed aansluit aan de binnenkant van de helm. De huid van je hoofd moet mee bewegen wanneer je de helm draait of op en neer schuift. Enkel een strakzittende helm biedt immers voldoende veiligheid. Bovendien gaat de binnenvoering van de helm na verloop van tijd wa slinken, waardoor de helm zowiezo wat ruimer om het hoofd komt te zitten. Bedenk tenslotte dat een helm in felle kleuren of reflecterend materiaal ook goed opvalt in het verkeer.

         

           NIET GOED                       WEL GOED                         


    Klik op foto voor groot formaat

    13-07-2011 om 12:38 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vernieuwde Honda GLX 1800 Gold Wing

    Honda vernieuwt haar vlaggenschip voor modeljaar 2012.
    Wie hoopte op een volledig nieuwe motor met DCT semiautomatische transmissie mag die hoop nog even opbergen want technisch is de nieuwe GLX 1800 Gold Wing nagenoeg identiek aan de oude.
     


    De nieuwe Gold Wing krijgt een subtiele facelift, meer bagagecapaciteit (150 liter in totaal), een betere beschutting van de rijder, een nieuwe afstelling van de ophanging, een SRS CS Surround geluidssysteem met MP3- en iPod-compatibiliteit en een nieuw state-of-the-art GPS navigatiesysteem waarmee ook routes gedeeld kunnen worden via internet. 

     

    Een klein detail maar daarom niet minder belangrijk is de nieuwe doorschijnende laklaag op de velgen, die het reinigen zou moeten vergemakkelijken. Daarnaast is de GLX 1800 Gold Wing wederom leverbaar met airbag.
    Om niets aan het toeval over te laten wat betreft de lancering van het vernieuwde model, is de productie verplaatst van de Amerikaanse fabriek in Marysville naar een ultramoderne fabriek te Kumamoto (Japan).
    Wanneer de nieuwe Gold Wing bij ons leverbaar zal zijn is nog niet precies bekend, de Amerikaanse lancering is voor mei 2011 gepland.

    12-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moto-Taxi in Brussel

    Wie in Brussel een taxi wil nemen, zal binnenkort kunnen kiezen voor een motorfietstaxi. Het Brussels gewest start met een proefproject van twee jaar en wil peilen naar het enthousiasme rond deze nieuwe, snellere en ‘wat avontuurlijkere’ formule.

    In het beleidsplan 2011-2014 van Brussels minister Brigitte Grouwels staat dat motortaxi’s het huidige aanbod van taxidiensten moeten diversifiëren. In Amsterdam en Parijs (met ondermeer 300 motortaxi’s) is deze vorm van vervoer alvast een succes al heeft het buitenland wel geleerd dat deze taxidienst goed omkaderd moet worden om oneerlijke concurrentie voor de taxi’s (auto’s) te voorkomen én de veiligheid van klanten te waarborgen.

    Brussels Minister van vervoer Brigitte Grouwels: “Het klopt dat er vandaag geen specifieke reglementering bestaat wat betreft de motortaxi’s, aangezien de taxireglementering enkel van toepassing is op voertuigen met vier wielen. Daarom wordt een proefproject gelanceerd om de haalbaarheid te onderzoeken. De deelnemers aan het proefproject zullen strikte voorwaarden moeten naleven, inzake de kwaliteit van de chauffeurs, inzake veiligheidsvoorschriften, etc. Als de resultaten van het proefproject positief zijn, zal een reglementering ingevoerd worden.”



    12-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9de Motortreffen Kinderkankerfonds Koester Waregem 10 juli 2011


    9de Motortreffen Kinderkankerfonds Koester Waregem 10 juli 2011

    10-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de Bikers Treffen Wevelgem 10 juli 2011


    5de Bikers Treffen Wevelgem 10 juli 2011




    Een zonnige zondagmorgen, dus motortijd !

    Onder de verschillende aanbiedingen heb ik nog maar eens gekozen voor een Westvlaams onderonsje en met zoon Milan naar Moorsele getrokken.

    Klik op foto voor groot formaat

    Er heerste al een gezellige drukte aan het clublokaal van de Wevelgemse Bikers...



    In een achterkamertje stonden de trofeeën reeds netjes in het gelid.

    Klik op foto voor groot formaat

    Start om 09.30u en meteen viel er iets op : aan het plaatselijke sportcentrum staat een USAF Memorial.

    Klik op foto voor groot formaat

    Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in Moorsele een Amerikaanse jachtpiloot begraven. Met een memoriaal gedenkt men de korte maar eervolle carrière van 1st Lieutenant Pat Williams, bij het 63 Fighter Squadron van het beruchte 56 Fighter Group, ‘Zemke’s Wolfpack’. De bezetter liet op 2 juni 1943 bij de begrafenis van Lt. Pat Williams te Moorsele, geen kerkdienst opdragen.
    Precies 59 jaar later, 2 juni 2002, gebeurde dat wel. Op deze zonnige en warme lentedag werd in de Sint-Martinus en Sint- Christoffel kerk om 10 uur een eucharistieviering opgedragen. Na de Kerkdienst trok de stoet, via de zelfde weg als 59 jaar geleden, naar het Sportcentrum waar een met Amerikaanse vlag bedekte monument hen wachtte. Toespraken van initiatiefnemer Lothair Vanoverbeke en Schepen Bart Vanneste werden gevolgd door de onthulling van het memoriaal.
    Dit gebeurde door de neef en nicht van Pat Williams bijgestaan door Burgemeester Gilbert Seynhaeve. Op dat moment overvloog Majoor (Op Rust) Dirk Desplenter in een gele Boeing Stearman van de Landuyt Collection uit Wevelgem, het pas onthulde monument.
    Het 1Lt. Pat McCamy Williams Memorial is uitgevoerd in Himalaya Blue graniet en stelt een rechtopstaande P47 Thunderbolt vleugel voor van +/- 1,60 m hoog.
    Van boven naar onder zijn ingebeiteld, het 56th Fighter Group embleem en een Engelse en Nederlandstalige tekst.

    Op 31 mei 2011 was het dag op dag 68 jaar geleden dat Lt. Pat Williams, een 22 jarige Amerikaanse piloot uit Tennessee en behorende tot het 63 Fighter Squadron van het 56 Fighter Group USAF, met zijn P47 Thunderbolt, te pletter sloeg enkele honderden meters ten oosten van de Moorseelse dorpskern, achter de hoeve Persijn, kant van de Heerweg. Twee dagen later, op 2 juni 1943, werd hij door de bezetter met militaire eer begraven op de gemeentelijke begraafplaats.
    Daar werd hij in 1946 weggehaald en overgebracht naar het US Military Cemetery te Epinal in Frankrijk.

    In mei 2002 werd in aanwezigheid van de familie Williams en andere burgerlijke en militaire hoogwaardigheidsbekleders,
    aan het sportcomplex langs de Secr. Vanmarckelaan, een monument ingehuldigd ter nagedachtenis aan Pat Williams.

    In 2010 moest dit monument omwille van de uitbreiding van de sportvelden worden verplaatst. Het is nu teruggeplaatst een tiental meter van de oorspronkelijke site.
    Op 29 mei laatstleden werd het heringehuldigd in aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur in België, de heer Howard W. Gutman en andere prominente gasten.



    Op een rondpunt van Gullegem deze vlasboer...


    Klik op foto voor groot formaat


    Het standbeeld genaamd De Vlasser bevindt zich op de rotonde aan de Bankstraat en Driemasten in Gullegem. De Gullegemnaar Wilfried Gheysen is de schepper van dit beeld dat begin de jaren 2000 geplaatst werd.
    De Leiestreek kende vanaf de 16e eeuw dankzij de vlasnijverheid een economische bloei. De verwerking van het vlas was van groot economisch belang in Wevelgem en zijn deelgemeentes, o.a. Gullegem. De Vlasser beeld de zware arbeid uit die met de productie en de verwerking van vlas gepaard ging.
    Vanaf de 19e eeuw werd deze productie geleidelijk aan gemechaniseerd, maar tussen 1850 en 1943 was het roten in de Leie nog steeds één van de belangrijkste activiteiten van de streek. Het standbeeld van De Vlasser herinnert aan deze noeste arbeid in de vlasindustrie die voor de steden langs de Leie van groot belang was.


    En deze heeft jammergenoeg zijn laatste dag beleefd.
    En het zou de enige niet zijn...


    Klik op foto voor groot formaat



    Op weg naar 'Sente' / Lendelede een weide met damherten en lama's.

    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    Op StCatharina in de gelijknamige straat deze (naamloze) Mariakapel...



    Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat


    Het is inmiddels 10.00u als we in Lendelede de Rijksweg dwarsen richting Ingelmunster.
    Aan de Kweekstraat dit overkapte kruisbeeld met gedenkplakette...



    Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat

    Je zal als vrachtwagenchauffeur hier maar een verkeersboete voor krijgen...

    Klik op foto voor groot formaat


    In Hulste komen we reeds op de Molenlandroute.
    (zie eerder verslag)



    Klik op foto voor groot formaat

    Deze bewegwijzerde tocht, over een afstand van ongeveer 80 kilometer, start op de kleine maar mooie marktplaats van Tielt, waar de 14de eeuwse Hallentoren meteen in het oog springt. Deze gebouw is te bezoeken op afspraak en werd erkend als Werelderfgoed van de Unesco.

    Het thema van deze route zijn de vele windmolens die hier in zuid-West-Vlaanderen nog te vinden zijn, en waarvan er vandaag de dag nog vele in werking zijn. De Molenlandroute brengt je doorheen de mooiste plekjes in deze regio zoals Ruiselede, Kanegem, Poeke (gelegen in Oost-Vlaanderen) en nog vele andere. Wil je een kaartje wil met daarop een bondige uitleg van alle bezienswaardigheden, surf dan naar de website: www.tielt.be.




    We rijden een eindje langs het kanaal tot in Ooigem en vandaar naar Oostrozebeke.
    Via de Vinkstraat komen we in Meulebeke. Het is 10.00u.

    We volgen een stukje Weverij Fietsroute en komen aan de Herentmolen, een graanmolen uit 1922.


    Klik op foto voor groot formaat

    De Herentmolen is een stenen windmolen gelegen in de wijk Marialoop te Meulebeke.
    De
    torenkotmolen is de enige in Vlaanderen die nog met een vliegende gaanderij is uitgerust.
    De molen is sinds
    1946 een beschermd monument.
    In het verleden stond de molen bekend onder andere namen als Hernemuelene, Heerenmeulen, Loncke's molen, Aardemolen en Allaerts' molen.
    De eerste vermelding van de Herentmolen (Hernemuelene) stamt uit
    1575 wanneer François vander Muelene een octrooi aanvraagt om een rosmolen op te richten om allerlei soorten graan te malen. De naam verwijst naar de oude naam voor haagbeuk. De oude molen was een standerdmolen.
    Bij onlusten op het eind van de 16e eeuw worden twee van de vier windmolens vernietigd en raakt de Herentmolen beschadigd.
    In de
    Eerste Wereldoorlog wordt de molen volledig vernield, de heropbouw gebeurde tussen 1920 en 1922.
    In
    1927 komt de molen in het bezit van de familie Allaert, de huidige eigenaars, die in het torenkot een café uitbaat.
    In
    1953 breekt de standaard van de molen en in 1956 wordt de molen volledig afgebroken en na een versterking van het torenkot wordt de molen heropgebouwd met onderdelen van verschillende andere molens, zoals de stenen Delmerensmolen uit Aarsele. In 1972 werd de molen zelf ingericht als bezoekerscentrum.
    De laatste restauratie werd met financiële steun van de overheid uitgevoerd in
    2005.
    Hoewel de molen nog maalwaardig is wordt hij momenteel niet meer gebruikt.
    In 1979-1983 wordt naast de molen een miniatuur staakmolen gebouwd die gekend staat als de Kleine Herentmolen en een kopie is van de
    Poelbergmolen in Tielt die vanaf die plek in de verte zichtbaar is.


    In de Gentsestraat stoten we (figuurlijk) op deze kapotte kapel, zowel binnen als buiten.



    Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Het enige mooie hieraan was die nis in de pui met daarin een gekroonde moeder en zoon.
    (zie je als beeld ook niet veel...)




    Het gaat verder naar Oostrozebeke en Markegem waar de 'open' kapel van OLV van 7 Weeën staat.

    Klik op foto voor groot formaat

    Een trio te paard...

    Klik op foto voor groot formaat



    Een grappenmaker stelde op zijn oprit twee (waarschijnlijk zelfgemaakte) kanonnen op die zijn entree flakeerden.


    Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat




    Klik op foto voor groot formaat



    We rijden Markegem uit maar aan de Kouterweg staat deze frivole kapel ter ere van OLV van La Salette.
    (Een unieke plek op 1800 m hoogte... de Notre-Dame de la Salette, 2e bedevaartsoord in Frankrijk na Lourdes. )



    Klik op foto voor groot formaat



    Klik op foto voor groot formaat


    In de Mandelweg (Deinze) is deze kapel gesloten...


    Klik op foto voor groot formaat




    Verder naar Grammene waar we even gaan winkelen voor een middagsnack.

    Ja, en in Deinze hebben ze een Izegemstraat...

    Klik op foto voor groot formaat


    We rijden Vinkt binnen en vinden deze afgesloten kapel met intrigerend pui-symbool en eigenaardige lettertekens aan het slot.


    Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat


    We instaleren ons aan de gotische StBartolomeuskerk van Vinkt voor een lichte snack.
    Deze kerk kwam er na de ineenstorting van de vorige in 1615. De spits werd zwaar beschadigd in 1918.

    Klik op foto voor groot formaat

    Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, tijdens de 18-daagse veldtocht (mei 1940), vond een moordpartij op de burgerbevolking door het Duitse leger plaats.
    Vele gedenktekens getuigen van deze periode.


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Het interieur van deze kerk is een en al pracht !



    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat


    In Nevele passeren we deze StAntoniuskapel.

    Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat


    Even verder een eerste controlepost in De Kastelein.


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat


    We rijden verder langs de vaart onder de Nevele- en de Landegembrug door en komen aan in Hansbeke.

    Klik op foto voor groot formaat

    We volgen een stukje Nevelland Fietsroute
    Het is 12.00u als we aan deze mooie Mariakapel komen.


    Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    Deze StPhilomenakapel die veel gelijkenis vertoond met een Roimeinse tempel, hebben we op een vorige rit ook al eens gepasseerd.


    Klik op foto voor groot formaat


    Dit hoevetje was vroeger een door motorrijders veelbezocht kafeetje. De Reisduif
    Ze hadden daar gene tap, alles uit flesjes... getuigen de duizenden (nu roestige) kroonkurken die voor het etablissement op de grond liggen.
    Vroeger zag het er al niet veel beter uit als nu...
    http://www.samenopcafe.be/on%20line%202%20adressen/Nevele%20Hansbeke%20Cafe%20De%20Reisduif.htm


    Klik op foto voor groot formaat




    Klik op foto voor groot formaat


    Ik was er met mijn toenmalige Yamaha Venture Touring Club Belgium in juni van 1990

    Klik op foto voor groot formaat

    In Zomergem staat aan de Hoetsel dit Hoetselkruis.

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Verscholen achter het groen staat in Bellem deze Kapel van het Heilig Hart uit 1687 met benaming 'Familie Meiresonne'

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Sun Riders razen voorbij...


    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Ik heb nog een plezante anecdote teruggevonden...

    Als lid van de MV Pacific Coast Nederland kreeg ik op het 4de Nazomertreffen van de Sun Riders in september 2003 ooit de prijs van 'verstkomende deelnemer' : een heuse motoband met een klok erin. Gelukkig had ik toen al een rekje achterop en wat snelbinders mee anders zou ik niet geweten hebben hoe ik met dit wondere geschenk was thuisgeraakt !
    Het zal waarschijnlijk een raar gezicht geweest zijn op de autosnelweg : een moto met reservewiel achterop !!!

     

    Toch even halt houden bij deze merkwaardige verschijning...
    Wordt die koe nu werkelijk aan haar lot overgelaten, want die kon bijna geen (achter-) poot meer verplaatsen door die overvolle uier.


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    In Bellem hebben ze ook enkele ferme 'duiventorens' en een kasteel dat momenteel in de steigers staat.



    De deelgemeente Bellem telt op haar grondgebied nog drie oude duiventorens nl.:
    - bij de kasteelhoeve langs de Mariahovelaan;
    - bij de Spildoornhoeve aan het kanaal;
    - bij de vroegere kasteelhoeve aan de Bellemdorpweg (hoeve kasteel Stuivenberg).
    De eerste twee staan op private eigendom en bijna niet of helemaal niet zichtbaar vanop de openbare weg. De domeinen zijn evenmin toegankelijk.
    De derde hoort bij een restaurant.
    Vanaf de Middeleeuwen en gedurende de daarop volgende eeuwen was het houden van duiven een privilege of voorrecht van de adel. De kasteelheren en kloosterlingen lieten op hun (kasteel)hoeven speciale torens met duiventillen bouwen. De onderhorigen moesten instaan voor het voederen en het verzorgen van de dieren.
    Tijdens de zomermaanden vonden de dieren doorgaans het nodige op de akkers. Het lekkere vlees van de jonge duiven was echter niet voor de boer bestemd, maar kwam op de feesttafels van de heren.
    De toren aan de Bellemdorpweg en die op de Spildoornhoeve zijn vierkant en hebben trapgeveltjes aan het zadeldak. Dergelijke torens hadden ook een functie als opslagplaats. De toren langs Spildoorn bevindt zich op het vroegere Sint-Filipsfort, waardoor historici vermoeden dat hij aanvankelijk als uitkijktoren dienst deed.
    De toren van Mariahove is rond en heeft een achtkantige spits met leien dak en een windwijzer met duif. De toren klimt mogelijks op tot de 16de eeuw.
    In de iets lager gelegen benedenverdieping zou vroeger de gevangenis van de heerlijkheid Bellem (nu Mariahove) en Schuervelde zijn geweest. Ongeveer 60 vlieggaten zitten rondom, onder het dak.



    Klik op foto voor groot formaat



    Klik op foto voor groot formaat




    Klik op foto voor groot formaat

    We rijden naar Lotenhulle en door de mooie bebossing langs de Kraenepoel.

    In de 13de eeuw strekte het Bulskampveld zich uit over duizenden hectaren heideveld, van Torhout, over Wingene en Beernem, tot Aalter en Bellem. Tot het einde van de 18de eeuw zou dit landschap weinig veranderen. Verspreid over het heideveld lagen tientallen grote en kleine vijvers. Ze waren wellicht ontstaan door het uitgraven van veldsteen en het steken van turf en werden gebruikt als viskweekputten. Krane betekent turf.
    In de archieven voor het eerst vermeld in 1529, werd de Kraenepoel eeuwenlang als visvijver geëxploiteerd. Nadat de zoetwatervis weggeconcurreerd werd door de makkelijker aangevoerde verse zeevis, verloren talrijke visteeltvijvers hun economische betekenis en verdwenen.
    De Kraenepoel was eind 18de eeuw verworden tot een moerassige depressie.



    Textielbaron Jacob Lieven van Caeneghem kocht in 1808 het bouwvallige kasteel van Bellem en het domein eromheen, waar ook de Kraenepoel deel van uitmaakte.
    Hij redde de Kraenepoel van verlanding door hem te laten uitdiepen en van een lage dijk te voorzien. Daardoor steeg het waterniveau en kon de vijver weer voor visteelt worden gebruikt. Men liet de vijver met een tussentijd van enkele jaren telkens leeglopen. Het “oogsten” van de vis was nadien een peulschil.
    Tot de Tweede Wereldoorlog werd deze oorspronkelijk middeleeuwse en originele vistechniek geregeld gebruikt. Dat had een heilzame werking op de fauna en flora in en rond de vijver: de combinatie van herhaaldelijk droogleggen en de voedselarme bodem zorgde voor een erg aparte begroeiing.

    In de jaren vijftig werd een groot deel van de omliggende gronden verkaveld en werd een deel van de vijver verkocht. In 1956 werd als scheiding tussen de eigendommen een dam gebouwd. In 1957 werd de vijver beschermd landschap. In 1997 kocht het gemeentebestuur er een gedeelte van aan. Sinds 2002 zijn de gemeente Aalter en de Vlaamse Gemeenschap gelijkwaardige eigenaars van het zuidelijke deel van de vijver.
    Voor de realisatie van het herstel van de Kraenepoel als een voedselarm, structuurrijk ecosysteem is het ontslibben van de vijverbodem essentieel. Door het Life-Project Kraenepoel vond in 2000 de ontslibbing van het noordelijke deel plaats en in 2002 die van het zuidelijke deel. Het is een opmerkelijke leefgemeenschap, waar we nog zeldzame planten en dieren kunnen bewonderen. Vooral talrijke eendensoorten gebruiken de Kraenepoel als pleisterplaats.

    En in Aalter/Poeke krijgen we dan onvermijdelijk weer het mooie kasteel in het vizier...

    Klik op foto voor groot formaat

    In het centrum van Poeke hebben ze een mooie serie grondfonteinen...

    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    We rijden een stukje 6-Dorpen Fietsroute en via de Molenlandroute komen we in Kanegem terecht
    waar we de restanten van de Mevrouw Molen (ook Vrouwenmolen genoemd) tegenkomen.


    Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat

    Deze stellingmolen met 5 verdiepingen (beschermd sinds 1974) werd gebouwd halfweg de 17de eeuw.
    De Mevrouwmolen werd door de heren van Hames op gronden van hun heerlijkheid gebouwd.
    Na het overlijden van de heer had mevrouw de douairière van Hames een tijdlang de goederen van haar overleden man in beheer,
    waardoor de molen “Mevrouwmolen” genoemd werd.
    Het is een korenwindmolen met drie koppels stenen. De molen telt 5 verdiepingen: de benedenverdieping,
    waar vroeger de olieslagerij was; de meelzolder, waar het gemalen graan opgevangen wordt; de steenzolder of maalzolder, waar de maalstenen staan;
    de luizolder, tot waar de zakken graan via de lui worden opgetild en ten slotte de kapzolder.

    Kanegem Centrum

    Het agrarische en verstilde dorp KANEGEM staat vooral bekend om de faam die het dorp geniet omwille van zijn bloemenpracht.
    Jaarlijks bloeien er tienduizend rozenstruiken in 75 variëteiten en evenveel geraniums sieren de huisgevels.
    Hier bloemen aan het Flandrienhuis , de hedendaagse bib.

    Klik op foto voor groot formaat

    Vier eigen bloemvariëteiten werden gecreëerd : de Roos ‘Kanegem’ (1982), de zalmkleurige dahlia ‘Kanegem Star’(1990), de ‘Pink’ (1998) en de Fuchsia Caninga (1999). Kanegem telt enkele historische hoeves, onder andere het ‘Groot Goet ten Broucken’ en ‘Den Ouden Wal’, een van de mooist bebloemde hoeves van België, nu aangevuld met een serrebedrijf voor de kweek en verkoop van bloemen.

    Klik op foto voor groot formaat

    Het dorp is voorts ook bekend om zijn twee beroemde Kanegemnaren : Kardinaal Godfried Danneels (koperen plaat op geboortehuis, Dorp nr. 199), die hier in 1933 geboren werd en tweevoudig wereldkampioen wielrennen Briek Schotte.



    Het ‘Flandrien’-symbool werd naar zijn beeld en gelijkenis door Jef Claerhout vereeuwigd en siert het in 1997 heraangelegde dorpsplein.


    Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat

    Vrolijke amazones op de weg naar Tielt.
    Het is altijd voorzichtigheid aanbevolen als je met een motorvoertuig paarden of een gespan dwarst of voorbijrijdt...


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    We nemen de richting van Tielt (dwars door de industriezone Noord) en Pittem, maar slaan af naar Wingene.
    Hier een mooie kapel met binnenin een pieta.


    Klik op foto voor groot formaat


    Piëta (
    Italiaans: pietà, wat 'compassie' of 'piëteit' betekent) is in de kunst de benaming voor een afbeelding of uitbeelding
    van de dode
    Christus vergezeld door Maria of engelen. Het kan een schilderij of een beeld zijn.

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat


    Men heeft veel verschillende soorten kapellen :
    Bidkapel - Collegekapel - Dagkapel -
    Doopkapel<

    10-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9de Smessetreffen Vladslo 10 juli 2011
    9de Smessetreffen

    10-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Animals Summer Party Haelen (NL) 9 juli 2011

    Animals Summer Party Haelen 9 juli 2011

    ”

    09-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3de MC Speedy Avondrit Boezinge 8 juli 2011

    3de MC Speedy Avondrit Boezinge 8 juli 2011


    Klik op foto voor groot formaat


    18.20u : ik arriveer aan het inschrijvingslokaal cafe Katspel, tevens clubhuis van MC Speedy in Boezinge (bij Ieper).
    Toen scheen het zonnetje nog...


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat


    De inschrijvingsprocedure was heel simpel : klein formuliertje met het hoogstnodige aan te geven informatie, geen bekers, geen routebeschrijving, geen aandenken... alleen een bonnetje voor een klein pakje friet en een drankje naar keuze. Voor die 5 euro kon je dus niet missen. Het is de club gegund.

    Klik op foto voor groot formaat



    Dit waren de pijltjes die we moesten volgen.
    (zie ook Katjestreffen van 15 mei 2011 - deel I en II)


    Klik op foto voor groot formaat



    Vanaf de start meteen al stil protest van de boeren en de buurtbewoners van Boezinge en omstreken...


    Klik op foto voor groot formaat

    In de Reningsestraat in Boezinge hield het comité een symbolische actie.
    „Het nefaste plan met een nieuwe bypassweg van 10 k, een drastische verbreding van de N8 tot 42 meter en een overmatig grote ring rond Hoogstade, hangt nog steeds als een zwaard boven de hoofden van heel wat inwoners”, aldus Frank De Poortere. „Op 11 maart heeft de Administratie Wegen en Verkeer een aantal mensen aangeschreven om landmeters toe te laten op hun eigendom langs het traject van de geplande bypassweg
    (de 10 km lange ‘ring’ rond Brielen-Elverdinge en Woesten, red.) en de geplande ring rond Hoogstade.”
    Om te tonen dat ‘Geen streep door de Westhoek’ zich niet neerlegt bij de feiten, werden woensdagavond enkele landmeterspiketten vakkundig verwijderd met zwaar materieel.
    „We hebben de eigenaars die een brief hebben ontvangen duidelijk gemaakt dat er nog geen reden tot wanhoop is.
     Ze hebben het recht om de landmeters de toegang tot hun eigendom te weigeren en zo de lopende procedures tegen te houden”, aldus nog De Poortere.



    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


    We rijden richting Woesten... hopelijk doen ze deze wegwijzer nooit weg !


    Klik op foto voor groot formaat



    Dit massieve kerkgebouw met de vier kleine torentjes heeft altijd al indruk op mij gemaakt.

    Deze vijftiende-eeuwse kerk met een merkwaardige zware toren zonder naald (1447) werd tijdens de oorlog 1914-1918 volledig verwoest. In 1922-1923 werd de gotische kerk weer opgebouwd naar de oorspronkelijke plannen.

    Klik op foto voor groot formaat

    De zijaltaren zijn van 1700, het hoofdaltaar dateert van dezelfde tijd. Twee biechtstoelen, de preekstoel, de doopvont, de credenstafel, smeedijzeren en koperen communiebank zijn 18e eeuws. Het doksaal is afkomstig uit het voormalige brigittenklooster van Sint-Sixtus. Ook het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten en het schilderij van Sint-Rictrudis dateren uit de 18e eeuw. Verschillende messingen altaarkandelaars zijn 17e-18e eeuws.

    Op het kerkhof staat een 18e eeuwse calvariegroep.

    Sinte-Rictrude is de patrones van de kerk van Woesten. Men kwam ze eertijds dienen tegen de vallende ziekte en gelijkaardige kwalen,
    zowel onder de mensen als onder het vee. De aanpalende parochie, Reninge, heeft dezelfde beschermheilige.

    Zo pleegt men te zeggen : Reninge is de moeder en Woesten de dochter.
    Paus Innocentius XI verleende in 1680 een volle aflaat.
    Zowel te Reninge als te Woesten wordt Sinte-Rictrude sedert onheuglijke tijden vereerd door een eigen officie,
    dat ontleend is aan het Proprium van de abdij van Marchiennes.

    De relikwie van Sinte-Rictrude die te Woesten vereerd wordt bestaat uit een deeltje van de relikwie van Reninge,
    die in 1722 en 1746 voor echt erkend werd door de bisschop van Ieper.
    Het deeltje werd aan Woesten geschonken in 1804.
    In de kerk van Woesten bestaat er verering van Sinte-Brigida, de H. Apollonia en O.L.Vrouw van de zeven Weeën.


    Tegenover de kerk dit prachtige monument ter ere van de gesneuvelden (burgers en militairen) van de oorlog 14-18.
    "Voor God en Vaderland"
    (maar dan wel met Vlaams Leeuwke erbij)

    Klik op foto voor groot formaat


    Bovenop een rots, in de vorm van een bijenkorf, staat het beeld van een soldaat. De rots is opgebouwd uit brokstukken, waarschijnlijk van betonnen bunkers. Hierin is een nis aangebracht, waarvan de ingang is afgesloten met een ijzeren hek. Tegen de achterwand hangt een witmarmeren plaat. Boven de ingang tegen de buitenkant van de rots zijn 3 gedenkplaten en een tekst aangebracht. Het beeld uit witte natuursteen op de top stelt een soldaat op wacht voor, staande op brokstukken, met het vaandel in de ene hand en een bladerkrans in de andere. Aan zijn voeten ligt een kruis.
    De rots is volledig overgroeid met klimranken. Op de rots: bovenaan ingewerkt in de betonnen brokstukken, '1914-1918', 'Tot Aandenken onzer Gesneuvelde Oud Stryders en Burgers', daaronder in het midden 'Voor God en Vaderland'
    (beide in het zwart geschilderd, met de eerste letter rood) en het ingekleurde Belgische wapenschild, links de namen van de 'Oud Strijders' en de namen van de 'Burgers' (in rood geschilderd, met de eerste letter zwart), rechts de namen van de 'Burgers' en de namen van de 'Oud Strijders' (in geel geschilderd, met de eerste letter zwart), alfabetisch gerangschikt. Onderaan '1940-1945' en de namen (in rood geschilderd). In de nis: op de witmarmeren plaat 'Vanwege het A.C.V., Woesten 30 mei 1954' (in zwart geschilderd). H. 650 cm x Br. 820 cm x D. 890 cm

    De zone tussen het Ieperleekanaal van Ieper naar de Ijzer en de weg Veurne-Ieper, met Oostvleteren en Woesten, werd tijdens WOI nog tot de frontsector gerekend. Achter deze weg lagen de reserve- en piketzones, waartoe de kampementen bij De Wippe gerekend worden, evenals de zones van rust en halve rust zoals Westvleteren. In deze regio lagen verschillende spoorwegen voor de aan- en afvoer van militairen en materiaal.
    De eigenlijke frontlijn lag enkele kilometers meer naar het O, ter hoogte van het kanaal. Gedurende de oorlog vestigden zich in Woesten diverse militaire staven. Woesten behoorde tot de sector Boezinge, dat tot maart 1915 in Franse handen was. Nadien behoorde Woesten tot de sector Steenstrate, dat tot eind 1915 in Belgische handen viel. Toen de Duitsers massaal gas losten op 22 april 1915, het begin van de Tweede Slag bij Ieper, zouden vooral veel slachtoffers vallen onder de 87ste 'Division d'Infanterie Territoriale' (D.I.T.). De gewonden van deze divisie, waarvan de divisie-arts zich in Woesten gevestigd had, stroomden na de gasaanval in grote getale in dit dorp toe. Van hieruit werden ze verder geëvacueerd naar veldhospitalen in Duinkerken. 
    In het voorjaar van 1915 werd het dorp Woesten zwaar gebombardeerd, waarbij vooral de kerk met kerkhof getroffen werden. In de eerste helft van 1916 verbleven hier Fransen, tijdens de winter van 1916-1917 werden de Fransen vervangen door Belgen.
    Eind juni 1917, ter voorbereiding van de Derde Slag bij Ieper, namen de Britse 'Guards' de sector Boezinge over.
    Zij verbleven in kampementen aan De Wippe, het kruispunt van de belangrijke Burgweg en Poperingestraat, en lagen in reserve in Woesten. Er heerste een grote bedrijvigheid om de aanval voor te bereiden. Ook een Brits spoorwegkanon stond er opgesteld. Vandaar dat het dorp af te rekenen had met vijandelijk artillerievuur, gasaanvallen en bombardementen.
    In oktober en november lagen er opnieuw Fransen in Woesten, daarna was de sector Boezinge in Britse handen.
    Vanaf maart 1918 tot het Eindoffensief was de sector in Belgische handen. Na WOI was de bosrijke streek van weleer niet meer.
    De 15de-eeuwse, gotische St.-Rictrudiskerk werd tijdens de oorlog volledig verwoest. In 1922-1923 werd de kerk weer opgebouwd, naar de oorspronkelijke plannen. 
    Vermoedelijk vervangt dit monument het voormalige monument voor de burgerlijke en militaire doden van Woesten, dat opgericht werd op initiatief van de V.O.S. (Vlaamse Oud-Strijders) en onthuld werd op 2 september 1923.
    Het huidige monument werd geschonken door het A.C.V. en werd onthuld op 30 mei 1954.


    In de Tempelstraat sla ik een babbel met de eigenaar van deze Mariakapel uit 1892

    Klik op foto voor groot formaat

    En weer zo'n stukje antiek...

    Klik op foto voor groot formaat



    Deze OLV van Vrede-kapel is 'Uit Dank' opgericht in 1920


    Klik op foto voor groot formaat



    Een boerenknul met verantwoordelijkheidszin veegt een natte strook grint van de baan.
    Namens de motorrijders...bedankt kerel !

    Klik op foto voor groot formaat


    De Mallejan, een éénassige kar om stamhout uit het kapgebied te vervoeren.
    Het verhoogde asblok en de dissel vormen samen een hefboom waarmee de stam van de grond getild kan worden.


    Klik op foto voor groot formaat



    Als de boom geveld is en de stam van zijn takken is ontdaan is hij gereed om het bos te verlaten.
    Met behulp van een mallejan en een trekpaard is dit een koud kunstje geworden.
    De mallejan wordt over de stam gereden tot op het midden. De dissel wordt opgetild zodat deze bijna rechtop komt te staan. De ketting wordt onder de stam doorgehaald en de uiteinden worden vastgehaakt aan de haken op de bovenzijde van het asblok. Als je goed kijkt zie je over het asblok de twee kettingeinden liggen. De haken liggen door de gekantelde positie dicht bij de stam. Als de ketting vast zit kan de houtvester de dissel weer naar beneden trekken.
    De hefboom die nu ontstaan is zorgt er voor dat de stam van de grond getild wordt.
    Als de plek van de ketting onder de stam goed is uitgekozen dan hangt de stam in balans en kan de kop worden vastgebonden aan de voorzijde van de dissel. Het trekpaard kan worden ingespannen en de stam verlaat het bos.



    Het begint lichtjes te regenen, bij een temperatuur van 23°C.
    Gevolg : gevaarlijk wegdek !

    Klik op foto voor groot formaat

    Via Krombeke gaat het langsheen Westvleteren waar we de afslag passeren naar De St.Sixtusabdij,
    die in een slecht daglicht stond gedurende het tijdelijk verblijf van onze pedo-bisschop Vangheluwe...


    Klik op foto voor groot formaat



    Een overwoekerde kapel OLV Sta Ons Bij uit 1926...


    Klik op foto voor groot formaat



    Tegen de klok van 1915u arriveren we in Watou waar ik eerst nog mijn tank moest bijvullen.


    Klik op foto voor groot formaat


    De zon komt er weer door als we de Franse grens oversteken in Houtkerque (daar zeggen ze Outkerque).
    We rijden een eindje op de Frontieren Fiets Route en in de doodlopende Molenstraat
    sta ik oog in oog met de Hoflands Meulen.

    Klik op foto voor groot formaat

    Deze molen staat op de binnenplaats van een grote hoeve.
    Hij is in private handen en bezoeken kan men niet.
    Maar je kan hem wel bewonderen vanaf de D947 of als je tot aan de ingang van de boerderij rijdt.
    Niet te verwonderen dat, als je het landschap bekijkt met zijn talloze graanvelden, hier verschillende windmolens/graanmolens werden neergezet.
    Zo hebben we hier in de nabije omgeving ook nog de Moulin des Pauvres, de Doodman Meulen,
    le Moulin de Maerle, le Moulin du Chemin Vert en le Petit Moulin.

    De buren hebben een ferme imitatie gebracht...

    Klik op foto voor groot formaat

    Even verder het nieuwe OLV van Troost-kapelleke .

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Je hebt sluikstorten en sluikstorten, maar een hele container daar ergens in no-mans-land achterlaten,
    daar moet je toch helemaal betoeterd voor zijn !

    Klik op foto voor groot formaat

    Op het kruispunt van La Petite Route de Watou en de Chemin de la Chapelle de Fer,
    staat er inderdaad een 'ijzeren kapelletje' op een stalen paal.
    Wie naar wie genaamd is, blijft een raadsel...

    Klik op foto voor groot formaat


    Even verder deze nieuwbouw kapel opgedragen aan 'Notre Dame des Captifs'

    Klik op foto voor groot formaat

    Mooi interieur, maar er mag wel eens stof afgedaan worden...

    Klik op foto voor groot formaat


    Met de D168 zetten we onze avondrit verder richting Steenvoorde.
    Met de D18 gaat het naar Godewaersvelde en verder met de D69 naar Boeschepe.
    Die toren van de StPierre-StPaul kerk in Godewaersvelde heeft toch iets speciaals, niet ?
    Ze dateert uit 1904 en is in een neogotische stijl.
    Het werd gebouwd om een voormalige Vlaams prachtige kerk, die afbrande in 1902, te vervangen.




    Via de Route de l'Abbey rijden we de Mont des Cats op.
    Dames en heren : Heuvelland !



    Ik rij tot aan de poort van de abdij, maar bezoeken zijn niet toegestaan.

    Klik op foto voor groot formaat


    De abdij op de Katsberg (Abbaye du Mont des Cats) is een cisterciënzerabdij van de trappisten.
    (
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Abdij_op_de_Katsberg)



    Tegen de omringende muur staat deze plakette ter ere van de gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog....

    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    Op de Katsberg staat ook deze enorme zendmast.

    Klik op foto voor groot formaat

    We verlaten de Katsberg via de Rue de la Montagne en komen zo aan bij de D10 die ons naar Boeschepe brengt.

    Die zijn natuurlijke beste maatjes...

    Klik op foto voor groot formaat

    Heel attent van de organisatie om nog een extra gevaarteken aan te brengen op crusiale plekken waar nodig...

    Klik op foto voor groot formaat

    De Rue du Mont Noir (het woord zegt het zelf...) brengt ons tot op de Zwarte berg waar deze witte kapel staat, opgedragen aan ND de Lourdes.

    Klik op foto voor groot formaat

    We rijden verder naar Westouter waar nog enkele bunkers verscholen staan achter groenstroken en in maisvelden...

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    We rijden onder de telesiège van de Rode Berg door.

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    In Loker is het inmiddels 18.30u en nog 17°C.
    Men heeft daar niet kunnen kiezen waar de windhaan plaatsen, dan maar tussen de torentjes in.

    Klik op foto voor groot formaat

    Langs de Kemmelbergstraat staat deze OLV van Vlaanderen-kapel, echter zonder beeltenis.

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat


    In de Montebergstraat heeft een klussende vader een luxe-boomhut gemaakt voor zijn kids, inclusief wc !

    Klik op foto voor groot formaat

    We zitten met de Monteberg nog steeds in Heuvelland en daar rijden we een stukje West-Vlaamse Bergenroute voor fietsers.

    back

    Dit is een uitgestippelde route van 45 km doorheen Nieuwkerke, Dranouter, Loker, Westouter, Kemmel en andere pittoreske plekjes in onze Westhoek.



    Van de Monteberg naar de Kemmelberg is het maar een boogscheut... en van schieten gesproken :
    diegene die dat gedrocht heeft aangekocht mogen ze effectief afschieten !

    Klik op foto voor groot formaat

    Daar bevindt zich ook een militaire installatie : de Commandobunker van Kemmel !

    Klik op foto voor groot formaat


    Of er daar daadwerkelijk 'bewaking' is, betwijfel ik.


    Klik op foto voor groot formaat


    Lees er alles over op http://dictionary.sensagent.com/Commandobunker_van_Kemmel/nl-nl/

    Over de Kemmelberg loopt de In Flanders Fields Autoroute.



    De In Flanders Fields-route is ongeveer 80 km en biedt je de ideale trip om in een dag kennis te maken met een aantal belangrijke sites uit Wereldoorlog I en met een aantal andere highlights uit de regio.
    De route die start vanuit Ieper verloopt objectgericht over secundaire wegen : belangrijke haltes zijn Essex Farm in Boezinge met de John McCrae bunker, het Langemark Studentenfriedhof en de Canadien in Langemark, het streekmuseum van Zonnebeke, de Franse begraafplaats Saint-Charles de Potyze, Mesen met het museum en de vredesbeiaard, Kemmel en Poperinge met het Talbot House en het Hoppemuseum.


    We volgen die tot in het centrum van Kemmel waar deze mooie kiosk staat.

    Klik op foto voor groot formaat

    Een stevige blok, die kerktoren van Kemmel !

    Klik op foto voor groot formaat

    We verlaten Kemmel via de Kriekstraat en botsen op dit verwaarloosde oorlogsmonument,
    ter ere van de gesneuvelden van de 32ste Franse Divisie tijdens de slag van het kanaal Charleroi-Duinkerke
    die zich tussen Wijtschate en Kemmel heeft afgespeeld tijden de Eerste Wereldoorlog.


    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


    Op goed geluk sla ik in Voormezeele een doodlopende bebossing in en stoot op het Ridge Wood Military Cemetry.

    Klik op foto voor groot formaat

    Het bos op de heuvelrug tussen de Kemmelseweg en Dikkebusvijver werd 'Ridge Wood' geheten. De begraafplaats ligt in een vallei, aan de W-kant van de heuvelrug.  Ze werd als frontlijnbegraafplaats gebruikt vanaf mei 1915. De eerste graven behoorden tot de '2nd Royal Irish Rifles'. Vervolgens gebeurden er bijzettingen door de '18th, 19th, 20th & 21st Canadian Battalions' en de '9th Durham Light Infantry', in periodes waarin ze deze sector bezetten.
    Tijdens het Duitse Lente-Offensief verschoof de frontlijn zich tot aan de heuvelrug.
    In juli 1918 zou het bos uiteindelijk heroverd worden door de '6th & 33rd Divisions'. Enkele graven getuigen nog van deze gevechten.
     De graven van Franse militairen, die hier aan de zijde van de Britten vochten in april en mei 1918, zijn verplaatst geweest.

    Klik op foto voor groot formaat

    Bij mijn terugkeer zie ik een jonge patrijs paniekerig wegrennen.
    Eigenaardig genoeg blijft het beestje naast mijn motor lopen.
    Even proberen een kiekje te nemen ' in de vlucht '...

    Klik op foto voor groot formaat

    Ja, die kom je ook overal tegen...

    Klik op foto voor groot formaat


    In de Kalleputstraat in Voormezeele staat dit kruisbeeld opgedragen aan een biezonder mens :

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Het is ondertussen 21.00u en 16°C als we Zillebeke binnenrijden.

    NEEN, ik heb dit konijntje NIET doodgereden !
    Ik heb het achteraf wel aan de zijkant 'geschoven'... voor de achterkomers...

    Klik op foto voor groot formaat

    Ja we zitten nog steeds middenin een 'oorlogsgebied'...

    Klik op foto voor groot formaat


    In de Wulvestraat ligt het Maple Copse Cemetry

    Klik op foto voor groot formaat

    Maple Copse was de naam die het leger gegeven had aan een kleine aanplanting op zo'n 900 meter ten oosten van het dorp en juist ten westen van Sanctuary Woord. De plaats werd gebruikt door Advanced Dressing Stations. Er werden bijzettingen verricht voor en na de gevechten van de slag om Mount Sorrel (juni 1916).
    Tijdens die slag en later werden de sporen van de meeste graven uitgewist.
    De begraafplaats ten noorden van het bosje was gekend tijdens de oorlog, maar van de 256 oorspronkelijke doden konden er na de oorlog slechts 26 gelocaliseerd worden. Er worden nu 308 doden herdacht. Van dit aantal zijn er ruim 50 niet-geïdentificeerden en 230 doden worden herdacht met 'special memorials'.
    De begraafplaats heeft een oppervlakte van 4856 m² en is omgeven door een muur van natuursteen.
    Bijzettingen (Commonwealth War Graves Commission) :
    Verenigd Koninkrijk : 154
    Canada : 154
    Totaal Commonwealth : 308


    Niet ver daarvandaan het StCharles de Potyze Cemetry.

    Klik op foto voor groot formaat

    Saint-Charles de Potyze is een Franse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Belgische stad Ieper.
    Er worden zo'n 4.200 doden herdacht, waarvan ruim 1300 niet geïdentificeerd. De begraafplaats heeft een oppervlakte ongeveer 29.900 m² en ligt zo'n drie kilometer ten noordoosten van het stadscentrum, langs de weg naar
    Zonnebeke (N332), iets voorbij het gehucht Potyze. De toegang van de begraafplaats wordt geflankeerd door twee witstenen zuilen. Links voorbij de ingang staat een beeldengroep die een calvarie voorstelt.
     

    Klik op foto voor groot formaat

    Achteraan bevindt zich een
    massagraf en staat een obelisk al herdenking aan een aantal infanterieregimenten.
     De graven zijn aangeduid met rechtopstaande kruisjes, met uitzondering van een aantal islamitische en joodse graven.

    Tijdens de Eerste Wereldoorlog bevond de locatie zich dicht bij de frontlijn van de Ieperboog.
    In de buurt bevond zich een schooltje dat werd beheerd door het Sint-Jozefsinstituut in Ieper.
    De Fransen gebruikten het als medische hulppost, "Poste de secours de Saint-Charles de Potyze".
    Soldaten die overleden, werden begraven in een aangrenzende tuin. Tijdens de oorlog werden de school en de begraafplaats echter voor een groot stuk vernield. Aanvankelijk werden gesneuvelden in massagraven begraven, maar al gauw legde men individuele graven aan, zoals ook vastgelegd in een Franse wet van eind december 1915.
    Vanaf 1919 werd de begraafplaats hersteld en uitgebreid met graven uit de omliggende slagvelden.
    Vanaf 1920 konden Franse gesneuvelden ook gerepatrieerd worden. Veel onbekende doden kwamen in massagraven terecht; de grootste in België is het
    Ossuaire bij de Kemmelberg. Veel graven uit 1914 en 1915 raakten ook vernield bij de Derde Slag om Ieper. Wanneer men die graven terugvond en geen identificatie meer kon gebeuren kwamen ook deze resten in een massagraf.
    De begraafplaats Saint-Charles de Potyze telt nu zo'n 4209 Franse graven, waarvan 762 niet geïdentificeerd.
    Ook het massagraf telt zo'n 616 onbekende graven. Nog steeds worden Franse gesneuvelden die tot een eeuw later worden teruggevonden in de vroegere slagvelden hier bijgezet.

    Deze grote zuil te Wieltje is opgetrokken ter nagedachtenis van de mannen van de 50th Northumbrian Division
    die slag leverden vanaf 24 april tot 25 mei 1915. Deze divisie keerde nogmaals naar de Ieperse salient terug tussen 26 oktober en 9 november 1917, op het einde van de derde slag om Ieper.

    Klik op foto voor groot formaat

    We rijden langsheen StJuliaan (Langemark-Poelkapelle) waar deze canadees de wacht houdt...



    Aan het eind van de oorlog werden acht locaties uitgekozen waar een Canadees oorlogsmonument kon verrijzen.
     Deze waren: Bourlon Wood, Courcelette en Dury, Hill 62, Le Quesnel, Passendale, Sint Juliaan en Vimy.
    In 1920 besloot de pas ingestelde Canadian Battlefields Monument Commission een wedstrijd uit te schrijven om een geschikt monument te kiezen. De eisen waren: een goede zichtbaarheid, permanent van karakter, figuren bevattend en geschikt voor plaatsing in een ontworpen landschap.
    Er werden 162 ontwerpen ingezonden. Het winnende ontwerp werd in oktober 1921 bekendgemaakt. Het betrof de inzending van Walter S. Allward. De tweede plaats werd toegekend aan Frederick C. Clemesha. In de zomer van 1922 koos de commissie Vimy Ridge als de plaats voor het monument van Allward en het zou daarmee hèt nationale Canadese monument worden. Het ontwerp van Clemesha zou worden uitgevoerd op de resterende zeven lokaties.

    Op 8 juli 1923 werd The brooding soldier bij Sint Juliaan onthuld door de hertog van Connaught in aanwezigheid van Maarschalk Foch. Men vond het zo’n indrukwekkend gedenkteken dat besloten werd geen afbreuk te doen aan het unieke karakter ervan door het te kopiëren. Waarschijnlijk speelden kosten hierbij ook een rol. Op de resterende zes lokaties werden, op eenzelfde platform, kubussen van Stanstead graniet geplaatst.
    P.E. Nobbs was hierbij de architectonische adviseur.
    Het beeld The Brooding Soldier, gedenkt het feit dat op 22 april 1915 de Duitsers hun eerste aanval met strijdgassen inzetten en dat deze aanval is tegengehouden door 18.000 Canadese soldaten waarvan er 2.000 sneuvelden.

    Het beeld van The Brooding Soldier - vrij vertaald : de treurende of mijmerende soldaat - bij Sint Juliaan is van een verpletterende eenvoud maar niettemin zeer indrukwekkend. Een uniek beeld waarvan, zo dacht ik, geen tweede bestond. Dat bleek niet helemaal waar te zijn.
    Er staat er nog eentje in een park in het Canadese Regina, de hoofdstad van de provincie Saskatchewan.



     Er zijn namelijk voor het ontwerp van The Brooding Soldier ook een aantal modellen gemaakt van hout en gips.
    Deze zijn bewaard gebleven en nu te bezichtigen in de hal van het plaatselijke parlementsgebouw, The Legislative Building,  aan de oever van Lake Wascana.


    Het gedenkteken in StJuliaan is uitgevoerd in licht graniet uit de Vogezen en ongeveer 11 meter hoog. De buste is in Brussel gebeeldhouwd. De kolom is onderaan gewoon strak en rechthoekig en loopt naar boven taps toe om vervolgens over te gaan in het gestileerde bovenlichaam van een soldaat met de karakteristieke Britse helm.
     


    Zijn houding is die van een militaire erewacht: geweer ondersteboven, handen gevouwen over het achtereinde van de kolf en het hoofd voorover gebogen. Deze houding zou in gebruik zijn geraakt sinds de begrafenis van een voorvader van Winston Churchill, John Churchill, hertog van Marlborough, in 1722.  Nog steeds is dit de houding van militairen die de dodenwake houden bij de vier hoeken van de kist.
    Het kruispunt waar het monument staat, werd op Britse stafkaarten aangeduid als Vancouver Corner.
    Het beeld staat op een rond platform, omgeven door een keurig verzorgd parkje met looppaden.
    In het platform rond het monument zijn in brons de omliggende plaatsen aangegeven ter oriëntatie.

    De ontwerper heeft in de uitvoering ervan een aantal zaken verwerkt die versterkend werken:
    - tapse vorm van de kolom om perspectief benadrukkenwaardoor het beeld hoger lijkt,
    - geometrische uitbeelding van het geweer, handen, armen, munitietassen, gezicht en helm,
    - horizontale opdeling van bovenlichaam in twee lagen steen, zodat de torso in verbinding staat met het massieve blok,
    - diep uitgevoerde details voor sterkere schaduwen waardoor details van het uniform van grotere afstand zichtbaar blijven,
    - van onder naar boven wijder wordende, afgeschuinde hoeken zodat de tapse vorm versterkt wordt,
    - geleidelijke vermindering van de hoogte van de blokken graniet waardoor de aandacht naar boven wordt gevoerd.


    We rijden langsheen Buffs Road Cemetry...

    Klik op foto voor groot formaat


    "Buffs Road" was de naam van weg ten noorden van Wieltje tussen 'Boundary Road' en 'Admiral's Road'.
    De begraafplaats werd aangelegd en gebruikt door gevechtseenheden
    (vooral de 12th, 13th en 14th Royal Sussex en teh Royal Artillery) vanaf juli 1917 tot maart 1918.
    Na de oorlog kwam er nog een uitbreiding met de rij EE en gedeeltelijk rij B met teruggevonden stoffelijke overschotten op het slagveld vlakbij.  De stoffelijke resten van één Belgische militair werden later ontgraven en naar een andere begraafplaats overgebracht.
    Momenteel worden er 289 Commonwealth-doden herdacht waaronder ruim tachtig niet-geïdentificeerden.
    Tien graven die door artillerievuur werden vernield, worden door 'special memorials' herdacht.
    Het lichaam van één Britse officier die stierf in 1915 werd van het kerkhof van Brielen naar hier overgebracht.
    De begraafplaats heeft een oppervlakte van 1269 m² en is door een baksteenmuur omsloten.
    Bijzettingen (Commonwealth War Graves Commission) :
    Verenigd Koninkrijk : 265
    Canada : 10
    Australië : 13
    Zuid-Afrika : 1
    Totaal Commonwealth : 289


    Een prachtige splinternieuwe kapel met pvc-deur en dubbelglas (waarschijnlijk op de tereinen van de aangrenzende woning) en een prachtig interieur.

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat


    De grote boosdoener voor motorrijders : grint !

    Klik op foto voor groot formaat

    Terug in Boezinge om 22.10u !

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat


    Met ons 'kleine-friet-bonnetje' (de rest moest je bijkopen)  en ons 'normale-drank-bonnetje' vlug nog een hapje eten en een lekker pintje verzwelgen en nog een beetje dollen met een piepjonge Harley-fan... en dan naar huis.


    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat





















    08-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3de Fire Bikers Treffen Ronse 3 juli 2011





    Het was een zonnige morgen en na mijn bike een poetsbeurt te hebben gegeven ging het richting Ronse.
    Inschrijving aan het cafe Vigorelli en om 10.00u start. Bleek iets te laat te zijn, want ik heb, ook al vanwege de vele 'stops' die ik inlastte, daar door de laatste twee controles gemist.
    Soit, ik rij toch voor mijn plezier en niet 'voor de punten'.
    Daarbij komt nog de fotoreportage en het oponthoud bij de plaatselijke bevolking...

    Maar het zou opnieuw een ware 'kapellekes-slag' worden, want
    "waar je ook rijdt langs Vlaamse (Waalse) wegen, kom je een kapelleke tegen"...

    Klik op foto voor groot formaat





    Dit waren de pijltjes die we moesten volgen.

    Klik op foto voor groot formaat




    Het begon al meteen op de Schavaart


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat


    Even verder deze stilstaande Can-Am : even vragen of er iets scheelde, maar alles bleek onder controle.

    Klik op foto voor groot formaat



    En dan heb je natuurlijk weer die pankartes voor de aankondiging van een of ander feestje : en daar heb je de meest uiteenlopende 'titels' voor handen, zoals hier : KRDJU !
    (wat zegt het opschrift ook al weer... HIER VLOEKT MEN NIET...?)

    Klik op foto voor groot formaat


    En ja, het zou een dagje Vlaamse Ardennen worden... een streek die ik misschien al honderd keer heb doorkruist, maar toch steeds weer nieuwe kantjes ontdek. Zo ook vandaag.


    Klik op foto voor groot formaat



    En wie zegt Vlaamse Ardennen, zegt wielertoeristen. Wie gehaast is, moet dan zeker hier niet in het weekend rondrijden, want dan zijn zij hier de baas.
    Maar als je het vriendelijk vraagt, gaan ze toch uit de weg, hoor.
    Het zijn niet allemaal 'wielerterroristen'.
    Toch zijn er nog altijd groepjes die zich niet aan de reglementering houden inzake hun verplaatsingen.
    We rijden een stukje door het 'muziekbos' naar Kluisbergen.


    Klik op foto voor groot formaat



    Bovenop de Koppenberg wordt er toch wel eens naar adem gehapt...

    Klik op foto voor groot formaat



    In de gevel van een woning zie je deze mooie Madonna met kind, maar dan van een heel ander genre : niet 'geposeerd', maar ingetogen echte moederliefde met een kindje Jezus die zich schijnt te verschuilen voor de fotograaf...
    Heel mooi !

    Klik op foto voor groot formaat


    Tussen Kluisbergen en de Kwaremont kwam ik deze oldtimers tegen : ze volgden toevallig onze motorroute, dus ik mee.

    Klik op foto voor groot formaat


    Mee tot aan de hoeve waar een tractor-meeting plaatsvond.


    Klik op foto voor groot formaat
      Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    Op de Kwaremont had er een pestkop niets beters op gevonden dan zijn VAN (en dan nog in de verboden parkeerrichting) vlak voor een pijl naar rechts te stationeren !
    Natuurlijk reed  iedereen hier een stukje door...



    Klik op foto voor groot formaat



    Deze mooie calvarie zit zo'n beetje verscholen achter de ronding van het kerkgebouw zodat je hem alleen kunt zien vanuit deze hoek.


    Klik op foto voor groot formaat



    Via de Paletstraat (een serieuze klimmer... ook voor motoren) komen we even later aan in Ruien : dit uitzicht zullen we gedurende lange tijd tijdens onze rit terughebben, want het was steeds maar weer rondjes rijden rond deze electriciteitscentrale.
    We hebben ze van alle kanten gezien vandaag !

    Klik op foto voor groot formaat



    Het Kluisbos is gelukkig nog steeds voor verkeer toegankelijk, want als jonge Moenenaar reden wij heel dikwijls met de fiets daarheen (toch een heel stukje rijden) om te gaan ravotten in het bos en dan een ijsje te eten aan het 'torreke'.

    Klik op foto voor groot formaat



    Aan de restaurants was het reeds een drukte van jewelste.

    Klik op foto voor groot formaat


    Door de crisis zijn er toch een paar gesneuveld en moesten hun deuren sluiten zoals hier het Kastanjehof bvb


    Klik op foto voor groot formaat



    We dalen de Kluis weer af richting Ruien en Orroir waar we de Scheldebrug naar Avelgem toe oversteken.

    Klik op foto voor groot formaat



    Aan de wijk Avelgem-Rugge hebben we weer zo'n toestand als op de Kwaremont : pijltjes verscholen achter een oplegger.
    Ik ben er eventjes staan wachten en velen zijn ook hier rechtdoor gegaan.

    Klik op foto voor groot formaat



    In Waarmaarde stuurden ze ons dan weer 'de boer op' met af en toe van die landelijke verrassingen : hier een gevaarlijk grint-bochtje !

    Klik op foto voor groot formaat


    Eventjes deze grijze Can-Am in de vlucht nemen...


    Klik op foto voor groot formaat



    De Avelgemse Scheldemeersen :  een nog ongerept brokje groen langs en nabij enkele oude armen van de Schelde.
    Er valt hier heel wat fauna en flora te bewonderen: amfibieën, snoeken, libellen, ijsvogels, de vlindersoort oranjetipje en pinksterbloemen.
    Bij het startpunt kan je genieten van de rust op een bank, het heldere water van de oude Scheldearm bewonderen of naar vogels speuren in de boomgaard.


    Klik op foto voor groot formaat



    Het is 11.15u en aan het T-kruispunt van de Vlierschaarstraat en de Kaankouter (grondgebied Anzegem) is de pijl verdwenen !
    Na een beetje heen en weer gerij, toch weer de goeie weg teruggevonden.

    We zitten op grondgebied Otegem en aan het Ruifeleinde  hangen de peertjes bijna over de rijbaan.
    Plots trok een apart figuur in dat weilandje mijn aandacht (onderaan rechts...) 

    Klik op foto voor groot formaat



    Eventjes afstappen : het bleek een nogal sexueel getinte duivel te zijn... van kunst gesproken !

    Klik op foto voor groot formaat



    Minder fraai was dat hoopje zwerfvuil in de Mussestraat : plastiekflessen en -zakken, een afgedankte sweefer, enkele versleten tapijtjes,...
    En dat op amper tien meter van onderstaand bord ! 

    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    Die zie je ook niet veel meer : die 'boomkapelletjes'.

    Maar we komen aan in Otegem : 12.00u... het was te warm voor frieten,
    dus dan maar een koffiekoek en een lekkere koude chocomelk als middagmaal.
    Ik installeerde mij op een bankje bij de kerk.



    Klik op foto voor groot formaat
      Klik op foto voor groot formaat

    Plots kwam er een motorbende opgereden : het zijn de Motorkloppers uit Vichte op zoek naar een nieuw lokaal.
    Misschien dat ze hier een deal kunnen sluiten met de bazin van cafe StAmand...



    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat


    De Avelgemse Scheldemeerssen aan het Karekietenhof (specialiteit Paling in 't groen)
    Een paradijs voor de visser op stilstaand water. Je moet echter wel lid zijn van 'Chalet 'tZakske'




    Het uit gebruikgestelde station van Avelgem, nog met de oude benaming in email-steentjes...
    Het was een voormalig
    spoorwegstation langs spoorlijn 83 (Kortrijk - Ronse).
    Ook
    spoorlijn 85 (Leupegem - Herzeeuw) liep door dit station.

    Het stationsgebouw, naar plannen van architect P. Ongenae, bleef bewaard en werd later gerestaureerd.
     Het stationsplein is thans een belangrijk knooppunt voor het busverkeer van
    De Lijn.


    Klik op foto voor groot formaat



    Het was me al opgevallen dat mijn koppelingshendel (embrayage) er een beetje slap bijhing.
    Even stoppen aan Christiaens-Volcke van New Holland waar de baas me persoonlijk hielp bij het bijvullen van mijn reservoirke Break-Fluid.

    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    (http://www.cvnh.be/frans/photos.html)

    Van daaruit gaat het weer richting Kluisberg waar we in cafe De Pontonnier in Escanafles een eerste controle kregen.
    Het is 12.35u.


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat


    Niet ver daar vandaan, het vliegveld van Amougies.
    Ik weet nog de dag van de opening in 1968 : mijn vader had daar indertijd het boeltje verzekerd en we waren met de ganse familie uitgenodigt op het openingsfeest.
    Mijn pa stond zelfs achter de BBQ !
    Ik moet nog ergens enkele vliegtiketten liggen hebben uit die periode voor een vlucht...



    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    (http://www.airport-amougies.com/)


    Via de Rue Verte Voie en de Rue Horlitin gaan we weer de Kluisberg op en af, maar deze keer aan de andere zijde.
    We komen aan in Anseroeilles waar een  kruisbeeld aan de buitenmuur van een boerderij mijn aandacht trekt... vooral de houding van de aan het kruis genagelde Christusbeeld is zeer eigenaardig.

    Bleek achteraf geen boerderij te zijn maar een coiffure-zaak !

    Klik op foto voor groot formaat



    Even buiten het centrum van Celles rijden we voorbij het plaatselijke kerkhof dit rondpunt op.
    Een aan de armen verbrijzelde Christus kijkt neer op een hoopje zwerfvuil aan de sokkel van deze calvarie.



    Klik op foto voor groot formaat


    Via Pottes gaat het naar Helchin waar we over de Scheldebrug weer Vlaanderen binnenrijden en mogen spreken van Helkijn.


    Klik op foto voor groot formaat



    In deze nieuwbouw sociale wijk aan de Mezenstraat in centrum Helkijn staat deze prachtige oude maar gerenoveerde pomp die vroeger op de dorpspleinen stond.


    Klik op foto voor groot formaat



    We rijden langs het bos van Bossuit waar ik toevallig de 'concierge' van het Kasteel van Bossuit tegen het lijf loop en een babbel sla over het heil van deze eigendom, sedert dat beide eigenaars-broers een vete van eiegndomsrecht aan het uitvechten waren, maar nu door de rechtbank genoodzaakt zijn samen het boeltje daar te renoveren nadat ze jarenlang het kasteel hebben verwaarloosd !

    Je mag al dan bij wet niet zwemmen in kanalen en rivieren, maar hier in het kanaal Bossuit-Kortrijk (de verbinding van de Schelmde met de Leie waar ik als kind woonde en ben opgegroeid) zijn er toch stroken waar gewaterskit en gekajakt mag worden.

    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat


    De in de zomerperiode telkens weer mooi bebloemde brug over het kanaal in Moen.
    Een brugje die ik als klein kind wel duizenden keren heb overgestoken om van thuis naar school te gaan...



    Klik op foto voor groot formaat



    Het is 14.00u :  we rijden van Moen naar StDenijs waar in de heraangelegde Vinkestraat deze OLV Ter Ruste-kapel te bewonderen is :
    een recent bedehuisje met een fraai interieur uit 1991.


    Klik op foto voor groot formaat



    Klik op foto voor groot formaat


    Een steeds wederkerend tafereel : de autobanden van de boer !


    Klik op foto voor groot formaat



    Die Vinkestraat is nog maar pas heraangelegd en het was nog gevaarlijk rijden op de losliggende kiezel.
    Ze leidt ons tot aan Beerboskapel waar een signaalgever de komst van de jaarlijkse Kortrijkse Triatlon op zijn gemakske zat af te wachten.


    Klik op foto voor groot formaat
      Klik op foto voor groot formaat

    Hogerop Molen Ter Claere.
    Deze molen is de enige van de vijf windmolens van Sint-Denijs die de tijd getrotseerd heeft.
    Het is een stenen grondzeiler en hij staat op het hoogste punt van de streek namelijk 76 m. Het is één van de enige West-Vlaamse molens die regelmatig werkt. De molenaar- eigenaar is Rudy Taelman. Oorspronkelijk was het een houten molen waarvan de naam voor het eerst opduikt in 1415. Een oude streekkaart vermeldt hem in 1691. Na vernieling of zware beschadiging herrees hij in 1764. 
    De mote waarop hij stond was eigendom van de bisschop van Doornik, tevens dorpsheer van Sint-Denijs.
    In 1834 behoorde de houten molen nog toe aan Jan De Camp. Na vernieling in 1848 werd een stenen molen gebouwd. Daarna kwam deze molen in het bezit van verschillende molenaarsfamilies : Devroe, Decant, Catteloin en Taelman.
    De molen was in 1918 een te gevaarlijke uitkijkpost voor de terugtrekkende Duitse troepen en net als de kerktorens van Sint-Denijs en Kooigem werd ook de molen Ter Claere opgeblazen. Norbert Catteloin herbouwd hem in 1922 en werd in de nacht van 30 januari 1942 door een inbreker vermoord in de molen.
    Op 4 april 1944 werd de molen beschermd als monument. In 1950 vernielde een brand het binnenwerk van de molen. Sindsdien werd de molenromp verhoogd en werden onderdelen vernieuwd en aangepast. De laatste restauratie gebeurde in 1986-87. De huidige molen heeft een vlucht van 26 m.
    Ter Claere is een korenwindmolen met benedenverdieping die tegelijk maalzolder is, een steenzolder met 3 maalgangen, een luizolder waar een graanreiniger zich bevindt en een kapzolder met Engels kruiwerk.


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat


    Via de Bellegemstraat komen we aan de rand van Zwevegem waar deze Kapel Milanen staat.
    Een mooie kapel opgedragen aan OLV van Milaan

    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    (http://nl.wikipedia.org/wiki/Kapel_Milanen)

    We rijden niet het centrum van Zwevegem binnen, maar gaan via de StPaulus Site, de Industriezone Breemeers en de Blokkellestraat naar de Otegemstraat waar we de brug oversteken en langs het kanaal richting Deerlijk rijden.


    Klik op foto voor groot formaat


    Aan het rondpunt met de motorzaak Motocity, slaan we richting Statiewijk Deerlijk.


    Klik op foto voor groot formaat



    Een voormalig spoorwegstation langs de Belgische spoorlijn 89 (Denderleeuw-Kortrijk) in de Vlaamse gemeente Deerlijk.
    Ik wist niet dat stationsgebouwen een huisnummer hadden ?



    Klik op foto voor groot formaat
      Klik op foto voor groot formaat


    Bestand:Deerlijk station - België.jpg

    Klik op foto voor groot formaat
      Klik op foto voor groot formaat

    Het is 14.30u en via StLodewijk-Deerlijk rijden we naar Vichte waar deze OLV van Smarten-kapel een nieuwe dakbedekking krijgt.

    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    De arbeiders hebben het gebedshuisje wel afgesloten wanwege hun alaam die erin ligt...

    Klik op foto voor groot formaat


    Op Vichte 'plaotse' is er kermis en de bijhorende kermiskoers.
    De deelnemers waren al vol verwachting naar de start rondjes aan het rijden...


    Klik op foto voor groot formaat
      Klik op foto voor groot formaat

    Op het plein staat deze griezelige figuur met scroll die vol staat met namen :
    een beeld ter herinnering aan de geschiedenis van de textielgemeente Vichte, opgericht op 26 december 1976.


    Klik op foto voor groot formaat



    Even verder slaan we aan motorzaak Schiettecatte de weg op naar Molecule.

    Klik op foto voor groot formaat



    Klik op foto voor groot formaat

    Het is 15.00u en we rijden via de Vossestraat weer de landerijen in.

    Jaja, het is niet alleen in Brussel dat ze een 'Welriekende Dreef' hebben !


    Klik op foto voor groot formaat



    Die zouden ze eens op heterdaad moeten kunnen pakken !

    Klik op foto voor groot formaat


    Via de Gapersroute komen we langs Ingooigem (hier zeggen ze Ijvegem).

    Wie de beheerders van dit museum ook mogen zijn, het mist toch aan respect voor Stijn Streuvels en geef toe,
    naar de toeristen toe is het geen gezicht ! Een schande !

    Klik op foto voor groot formaat

    Maar niets dan blije gezichten op deze huifkarrenrit.
    Bij gebrek aan trekpaarden, dan maar de tractor ervoor spannen.


    Klik op foto voor groot formaat


    We rijden richting Tiegem en aan het kerkhof sturen ze ons de Neerstraat in en weer hebben we een mooi zicht op die centrale van Ruien.

    Via de Anzegemse Pontstraat gaat het richting Kerkhove en opnieuw richting Kluisbergen.
    We zitten opnieuw in Oostvlaanderen.

    Een tweede controlepunt was gevestigd in cafe-feestzaal Royal in Berchem.
    Ik had dan wel wat frisdrank mee in mijn kofferbak, maar er was daar een consumptie voorzien en ik besloot er om een pintje te drinken.

    Klik op foto voor groot formaat


    Van daaruit met de Eddy-Merckx-Route weer de boerenbuiten op.

    Deze fietsroute met vertrekpunt op het Ruienplein in Kluisbergen start op de plaats waar Eddy Merckx zijn laatste wedstrijd won.
    Niet verwonderlijk dus dat ze op zoek gaan naar de hellingen uit de Ronde van Vlaanderen : de Oude Kwaremont, de Paterberg, de Kluisberg en de Hotond.
    Een uitdagende route, maar als men het rustig aandoet een haalbare kaart voor iedereen die wel eens op de fiets springt.


    Klik op foto voor groot formaat


    Daar loopt ook de Scheldemeerssen-men-route voor paard en gespan.



    We komen onderaan de Koppenberg met het Koppenbergbos en de Mariagrot met bron



    Klik op foto voor groot formaat
     Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


    Daar zouden ze nu eens cultureel erfgoed moeten van maken.
    Een tijdje een doorn in het oog van Landschappenbeheer die liever die badkuipen niet meer in de weilanden zag staan.
    We gaan er nog tegenkomen...


    Klik op foto voor groot formaat


    15.50u : aangekomen in Oudenaarde stoten we op Havenfeesten

    Klik op foto voor groot formaat


    Tussentijdse stop aan een Power pompstation voor een tankbeurt.

    We rijden verder naar Volkegem en Mater waar we de kasseien van de Ruiterstraat moeten trotseren.
    Vlug even poseren tussen de opschietende mais...





    In Maria-Horebeke rijden we via de Watermolen-fietsroute voorbij deze naamloze Chistus-kapel.

    Klik op foto voor groot formaat
      Klik op foto voor groot formaat

    Verder naar StDenijs-Boekel (we zitten in de Zwalmstreek) en in Elst staat deze verzorgde veldkapel uit 1615.

    Klik op foto voor groot formaat

    Heel wat minder fraai is even verderop deze leegstaande kapel waarvan het opschrift onleesbaar is.

    Klik op foto voor groot formaat


    Michelbeke... Brakel en daar staat deze verzorgde OLV kapel met opschrift
    Nood zoekt Troost
    Elverenberg - Heiveld 1965


    Klik op foto voor groot formaat


    Aan het kruispunt van Heiveld met de Brusselse Baan staat verborgen in het struikgewas dit kruisje...

    Klik op foto voor groot formaat


    In Maria-Oudenhove is er in deze gevel een speciaal plekje voorzien van deze nis met kruisbeeld.

    Klik op foto voor groot formaat


    Het gaat richting StMartens-Lierde... Deftinge... Goeferdinge.
    Het is 16.35u wanneer we de centrumbrug in Geraardsbergen oprijden.

    Klik op foto voor groot formaat

    We volgen nu een stukje Dender Route Zuid en komen uit in Twee Aken, vertaald uit het Deux Acrens
    een streek waar we een tijdje zullen in- en rondtoeren.

    Klik op foto voor groot formaat

    Aan de grens met Lessen (Lessines) vond ik dit plaatje best geschikt om te fotograferen.

    Klik op foto voor groot formaat


    Jongeren op stap met de pony... ik kan er van meepraten.
    Ja, maar als je vroeg of laat dat beest wil 'inspannen' moet het aan het verkeer wennen.


    Klik op foto voor groot formaat



    We rijden verder langs Bever en Bois de Lessinnes en zie plots de wegwijzer
    Chateau de Lestriverie, een 17de eeuwse burcht dat later een omwald kasteel werd.

    Even aankloppen en Mevrouw de Markiezin stond me vriendelijk te woord.


    Klik op foto voor groot formaat


    Théodore d'Yve behoorde tot een familie waarvan de stamboom en de adelbrieven opklommen tot de vijftiende eeuw.
    Hij was de zoon van Ferdinand de Bavay (1749-1825) en van gravin Marie-Anne von Wildenstein (1762-1820).
    Ferdinand d'Yve behoorde tot de Henegouwse adelstand en verkreeg adelsbevestiging in 1816 met de titel van
    graaf, gewijzigd in 1822 in markies voor hem en overdraagbaar op de oudste erfgenaam, met de titel van graaf of gravin voor alle anderen. Hij was kamerheer van Willem I.

    De loopbaan van Théodore d'Yve begon door zijn benoeming tot kamerheer van kroonprins Willem.
    In 1824 trouwde hij met gravin Thérèse-Pauline Cornet de Grez (1799-1845) en ze kregen zes kinderen.

    Op 5 november 1830 werd hij als plaatsvervangend lid verkozen voor het Nationaal Congres in het arrondissement Zinnik.
    Door de weigering van een effectief verkozen lid, zetelde hij vanaf 12 november. Op 10 april 1831 nam hij ontslag met als reden dat hij zich buiten Brussel moest begeven en zijn arrondissement niet van één van zijn vertegenwoordigers wilde beroven. Hij werd gecatalogeerd als behorende tot de gematigde liberalen.
     Hij nam evenwel geen enkele keer het woord in de openbare zittingen. Zijn stemgedrag was dat van de meerderheid van de congresleden: voor de onafhankelijkheidsverklaring, voor de eeuwigdurende uitsluiting van de Nassaus, voor de hertog van Nemours als staatshoofd, voor Surlet de Chokier als regent.

    Théodore d'Yve was, vanaf 1823, vele jaren burgemeester van de gemeente Lessenbos (Henegouwen). Hij werd tot in 1921 door een paar van zijn nakomelingen hierin opgevolgd. De familie D'Yve de Bavay bewoont nog steeds het indrukwekkende zeventiende-eeuwse familieslot, genaamd Château de Lestriverie.
    De jongste zoon van Théodore zorgde voor nakomelingen, tot op heden.

    Théodore d'Yve had een jongere broer, graaf Ferdinand d'Yve de Bavay (1798-1866) die trouwde met zijn nicht Hyacinthe de Bousies (1798-1875) die een belangrijk aandeelhouder en bestuurder was van de Société Générale, alsook van vennootschappen voor ontginning van koolmijnen en aanleggen van spoorwegen. Dit echtpaar bleef kinderloos.


    Chateau de Lestriverie


    03-07-2011 om 00:00 geschreven door
    Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VMF Toer Wieze 3 juli 2011

    VMF Toer 3 juli 2011

    02-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijder overleden na ongeval op A73

    Motorrijder overleden na ongeval op A73

    Een motorrijder uit Venlo is vanochtend overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval eerder die dag.
    De 20-jarige man raakte op de A73 bij Venray een aanhangwagen van een bedrijfsbus en kwam daarbij ten val,
    maakte de politie bekend.

    Het ongeval gebeurde rond half zeven ‘s ochtends in de rijrichting Venlo.
    De man werd ernstig gewond naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht, waar hij overleed.
    Te wijten aan het ongeval ontstond een file van 6 kilometer.

    01-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijder overlijdt door ongeval in Zwolle

    Motorrijder overlijdt door ongeval in Zwolle

    Een 22-jarige motorrijder uit Zwolle is om het leven gekomen door een ongeval in zijn woonplaats.
    De motorrijder haalde op de brug van de Westenholterallee een auto in.

    Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt,
    kwam aan de rechterkant van de weg in de berm terecht en raakte daarbij een lantaarnpaal.

    26-06-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7de Toeroet Treffen 26 juni 2011


    Torhout 26 juni 2011

    Klik op foto voor groot formaat

    Volgens dat ze ons mooi weer beloofd hadden, was het toch maar mistig en fris deze morgen
    toen we om 10.00u richting Torhout tuften.
    Maar ja... wie had er nu aan dat Belgisch Kampioenschap wielrennen in Hooglede gedacht.
    De slimmen was de Rijksweg doorgereden en stond even voor Roeselare voor een wegomlegging die mij langs Oostnieuwkerke, Vijfwegen, Houthulst, Zarren en Kortemarkt naar mijn bestemming stuurde.

    Wegkapiteins dirigeerden de aankomende motoren op de juiste plaats... moet wel lukken dat juist voor de inschrijvingsplek (Cafe Rozenveld) wegeniswerken aan de gang waren geweest en heel de straat ondersteboven lag.
    Gelukkig was het droog !

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Iedereen werd er hartelijk ontvangen door de organiserende motorclubleden en medewerkers.

    Klik op foto voor groot formaat


    De zaal zat ondertussen al barstensvol met dolenthousiaste (coladrinkende) bikers.
    Voor de start nog even een kiekje van de souvenirswinkel, de inschrijvingstafel en de trofeee.
    Die glasachtige schotels kregen een eigenaardige 'uitstraling' door het flitslicht van mijn camera !!

    Klik op foto voor groot formaat

    Milan was tevreden met zijn 'badge' en linyard.

    Klik op foto voor groot formaat
     Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat


    Buiten stond alles kant en klaar om in de nammiddag de hongerigen op te vangen.


    Klik op foto voor groot formaat

    10.30u : de hoogste tijd om te vertrekken...
    Ik stop af en toe om een kiekje te nemen voor mijn verslag en sla dan ook soms nog eens een babbel
    met de lokale bevolking over hetgeen ik zojuist heb gefotografeerd... en met de kleine achterop die als een wielrennersreporter ook aan het filmen is,  kan je maar best je rijstijl aanpassen of er komen ongelukken van.

    Klik op foto voor groot formaat

    Dit waren de pijltjes die de niet-GPS'ers moesten terugvinden om feilloos het traject af te kunnen leggen...
    En mensen : ER HINGEN ER GENOEG !

    Klik op foto voor groot formaat

    Een paar voor het kruispunt of afslag, een zestal op het kruispunt of afslag en nog een paar in de afgeslagen richting. Je moest al bijna blind zijn om ze niet op te merken.

    En toch waren er die ze af en toe 'voorbijzoefden'...

    Bij ons vertrek kwam er een 'beauty' aangereden die Milan moest fotograferen.
    Geen fantasietje, maar een rijder met evenwichtsstoornissen die niet op een gewone motorfiets kan rijden en het vrouwtje toch kon verleiden om deze prachtige machine aan te kopen. (tussen haakjes : zij heeft de kleur mogen kiezen)
    De Cam-Am Roadster-Spider RT !
    (
    http://www.impala.nl/index.php?category=homepage&id=26)

    Klik op foto voor groot formaat

    We reden door de industriezone Torhout Noord en komen via een stukje Houtlandroute in deelgemeente Driekoningen aan.
    Hier wachtte de fotograaf ons op (zijn werk helemaal onderaan dit artikel)

    Klik op foto voor groot formaat

    Even verder draai ik het domein van het Kasteel van Aartrijke op.

    Klik op foto voor groot formaat

    (http://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_d'Aertrycke)

    Milan deed achterop niets anders dan foto's trekken van alles wat hij in zijn vizier kreeg ... waaronder deze koeien.

    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    We rijden door Bekegem (waar je de Boskapelroute tegenkomt)... Ichtegem... Roksem...

    (ja, die gaan ook niet gauw uit de weg)

    Klik op foto voor groot formaat


    Een heel eigenaardige straatnaam... en ze hebben dan nog een S vergeten achteraan Streuvel !

    Klik op foto voor groot formaat 

    ...en Eernegem.
    Daar staat deze mooie kapel die eigendom is van de grootgrondbezitter Vander heyden daar niet ver vanaf.
    Weet ik van overbuurvrouw Christiane die dagelijks een kijkje gaat nemen en het bedehuisje zo'n beetje onderhoud en van kaarsen en bloemen voorziet..

    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    Nu rijden we op het Hoevenroute-parcours op het grondgebied Koekelare naar Gistel...

    Klik op foto voor groot formaat


    Koekelare-Zande... Leke (die al bij Diksmuide hoort)
    en terug naar Koekelare-Mokker voor een plaspauze.

    Klik op foto voor groot formaat

    Die jeugd van tegenwoordig heeft een uitgelezen vorm van humor wat betreft hun benamingen voor de fuifjes die ze organiseren...

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Jaja, die vetzakskes van boerenzoons en -dochters !

    Even wat praktijkles... want die gastjes die in stad zijn opgevoed leren zulke dingen niet op school !

    Klik op foto voor groot formaat

    Voor we Ichtegem binnenreden dook plotseling aan de kruising met de Kortemarkstraat deze reuzenkapel op.

    Een prachtig interieur, maar waarschijnlijk in geen weken of maanden nog iemand over de vloer gehad om het stof af te doen.

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Ook de gevel is aan restauratie toe.

    Klik op foto voor groot formaat

    Het is middag en zochten een schaduwplekje op op een bankje onder een grote denneboom vlak naast de StMichielskerk, pal in het centrum van Ichtegem.
    Want, inderdaad... de zon was er ondertussen doorgekomen en het werd behoorlijk warm.
    De weerman had het ons beloofd !

    Klik op foto voor groot formaat

    Even buiten de bebouwde kom staat op een rondpunt deze verschijning :

    Klik op foto voor groot formaat

    Even verder dit...

    Klik op foto voor groot formaat

    En weer even verder dit...

    Klik op foto voor groot formaat

    Ik heb er misschien nog een paar 'gemist', maar deze dames maakten deel uit van een openluchttentoonstelling
    van kunstenaar Irenee Duriez in het kader van 'Zomer in Ichtegem'.
    (
    http://www.ireneeduriez.be/)

    Niet ver daar vandaan was de eerste controlepost in het Brouwershof.
    Daar konden de hongerigen ook een hapje eten.

    Klik op foto voor groot formaat


    Wat onze Milan zo plezant vond, is dat gans Ichtegem vol hing van de affiches van Circus Pipo.
    Telkens weer riep hij 'PIPO !' als we zo'n pancarte tegenkwamen en geloof me, er hingen er HONDERDEN !

    Klik op foto voor groot formaat

    Bij het verlaten van Ichtegem rijden we langs de Kapel OLV der Armen.
    Als je het mij vraagt, lijkt dat meer op een bushokje...

    Klik op foto voor groot formaat

    We rijden naar Handzame... en in Werken staat de Kruistraatmolen nog steeds in de steigers voor een opknapbeurt.
    Ja, zo'n restauratie is niet in een handomdraai klaar !

    Klik op foto voor groot formaat


    (http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=868)

    Dan gaat het verder naar Vladslo en Esen.

    Ondanks het rode lichtsignaal en de bel schuurden enkele 'onverlaten' met hun motor de rails over, nog noet voor de slagbomen neerkwamen.

    Idioten die eigenlijk onmiddellijk van de weg moeten gehaald worden, want die gaan vroeg of laat zichzelf of anderen de dood injagen.

    Toch maar even wachten voor de aankomende trein...

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    (foto Milan)

    Verder via Woumen naar Klerken voor een foto bij de beeltenis van de Vrouwtje met het Kantkloskussen...


    Klik op foto voor groot formaat

    In Zarren staat deze grote Mariakapel met gevelbegroeiing : het interieur doet denken aan de grot van Lourdes...

    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    Ook een raar lettertype : je leest eerder EVA MARIA dan Ave Maria...
    Komt daar nog bij dat 'kwakkels' het straatnaambordje aan de gevel hebben geklonken !
    (ER BESTAAN GEEN PAALTJES NIET MEER, ZEKER !)

    Klik op foto voor groot formaat



    Ondertussen schuren de motards voorbij...

    Klik op foto voor groot formaat


    Klik op foto voor groot formaat

    Ironie of niet, maar iets verderop staat dan dit kleine bakstenen veldkapelletje...

    Klik op foto voor groot formaat


    We rijden nu richting Werken en plots zie ik in een hoek van mijn oog iets raars flitsen...
    een signalisatiebord die je alhier niet veel zult tegenkomen.


    Klik op foto voor groot formaat

    Ik rij de oprit van deze 'hofstee' op en inderdaad, hier worden echte everzwijnen gekweekt voor de consumptie (pate, worst, gebraad,...)
    De eigendom is volledig 'ommuurd' door een mensenhoge haag zodat de kwekerij eigenlijk niet zichbaar is vanaf de openbare weg.
    Het risico dat er kinderen op komen gelopen en die beesten proberen te aaien... !
    Ik mag er niet aan denken. De opzichter wond er geen doekjes om :
    'Zo'n volwassen beer bijt direct je been eraf' vertelde hij nog.
    Trouwens gans de weide is nog eens met electrische bedrading beveiligd.
    Wij mochten wel een kijkje gaan nemen in de stallen, want overdag komen die gasten niet veel buiten, vooral omdat ze nu met jongen zitten.

    Het was even schrikken als die kerel tussen de spijlen van de hekkens kwam snuffelen...

    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    Echt bang van mijn flitsaparaat was deze moordenaar ook al niet !

    De kleintjes daarentegen...

    Klik op foto voor groot formaat

    We dankten de opzichter voor de ontvangst en het woordje uitleg en reden verder naar Handzame.

    Klik op foto voor groot formaat

    De tweede controle post was in de zaak Moto Di Esere / City Motorcycles.

    Klik op foto voor groot formaat

    Opnieuw richting Kortemark...

    Klik op foto voor groot formaat


    Handzame/Staden...

    Klik op foto voor groot formaat


    Staden/Reke...

    Klik op foto voor groot formaat

    Paardje geschrokken van het voorbijrazend geweld...

    Klik op foto voor groot formaat

    Vijfwegen...West-Rozebeke.

    Milan nam voortdurend foto's 'in de vlucht'...

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat


    In Oostnieuwkerke staat de kapel Moeder van Christus BVO 1896 met een mooie 'pieta' achter glas...
    Een rustpunt...

    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Klik op foto voor groot formaat

    Terwijl anderen afdraaiden, even een praatje maken met Jean-Paul Eggermont, de voorzitter van MTC Freedom Izegem die jaarlijks het grootse Mandeltreffen organiseert.

    Klik op foto voor groot formaat

    Onze benzinetank was halfleeg, dus even voltanken vij Avia...
    Het is 14.30u en het wordt warm...

    Klik op foto voor groot formaat


    Oostnieuwkerke... Passendale/Moorslede...

    Een driedimentionele foto in een vitrine...

    Klik op foto voor groot formaat

    Rumbeke... Beitem...



    ... en daar aan de Ieperseweg hangen er aan de zijhoeken  van een huis twee zulke ringen.

    Klik op foto voor groot formaat

    Ik weet wat het is, maar onze kleine Milan niet.
    Even aankloppen en een woordje uitleg vragen aan de bejaarde bewoonster,
    die wist te vertellen dat vroeger hier de herberg 'De Knok' gevestigd was
    en dat het reeds uitgebaat werd door haar grootmoeder !
    En inderdaad : op de kaart zitten we hier in de wijk Toveresse-Knok.

    Die ringen dienden om de teugels van de paarden aan vast te binden
    wanneer de ruiters binnen een kroes bier aan het nuttigen waren.

    Klik op foto voor groot formaat


    StElooiswinkel... Lendelede... Izegem.

    We zijn op vertrouwde bodem en een derde controle was opgesteld ter hoogte van cafe De Kabien even voor Emelgem.

    Klik op foto voor groot formaat

    We besloten om onze jas uit te laten en de rit op een kwakkeldrafje verder af te werken.
     We rijden omheen Izegem en arriveren via Kachtem aan het kanaal naar Roeselare waar een 'geheime' controle opgesteld stond.

    Klik op foto voor groot formaat


    Roeselare... Ardooie.

    Hier staat de Kapel OLV van Gedurende Bijstand.
    Het stalen hekje is voor de helft afgebroken, maar de beeltenissen van wel zeven verschillende heiligen waren intact.
    Een goeie poetsbeurt dringt zich hier op ...



    Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

    Zonder veel bezaienswaardigheden rijden we het traject af via Pittem... Koolskamp... Zwevezele...
    Wingene en Ruddervoorde.



    Beoordeling ?

    Een prachtige rit !
    Proficiat 2-Route !

    Een mooi parcours van waarschijnlijk meer dan 85 % goedberijdbare landelijke wegen (misschien niet zo interessant voor de trikes en de hele zware toermachines),
     maar verder was het 6 uur genieten. Op enkele 'cowboy's' na waren de deelnemers tamelijk gedisciplineerd (kan nog beter in de bebouwde kom).


    Klik op foto voor groot formaat

    Twee opmerkingen aan de mensen die de pijltjes hangen :

    - je hebt het ons wel héél gemakkelijk gemaakt... je moet daar niet in overdrijven. Dat is persoonlijk, maar een beetje 'zoektocht' maakt het nog zo spannend.

    - pijltjes uithangen is altijd een moeilijke kwestie geweest (heb vroeger ook al het een en ander georganiseerd in die zin) waarbij er in sommige gevallen zelfs toelating aan het plaatselijk bestuur of politie moet gevraagd worden om ze aan de verlichtings- of verkeerspalen te mogen hangen. Hang ook nooit pijltjes aan private omheiningen of installaties. Ik ben er tegengekomen die gemonteerd waren aan enkele samengebundelde maisstengels. Pas op : als de eigenaar klacht indient daartegen, kan het de club een aardige cent kosten. In het mindererge geval nemen ze de pijltjes weg (dat mogen ze) en zitten de motards zonder GPS dan met de gebakken peren.























    26-06-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijder verongelukt bij Westerbork

    Motorrijder verongelukt bij Westerbork

     

    Een 53-jarige motorrijder uit Ter Apel is vanmiddag door een ongeval om het leven gekomen op de N381 ter hoogte van Westerbork. Door nog onbekende oorzaak kwam de man vanuit de richting Emmen frontaal in botsing met een personenauto, die uit de richting Assen kwam, en overleed ter plekke. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

    De 39-jarige automobilist uit Emmen raakte levensgevaarlijk gewond en moest door de brandweer worden bevrijd uit zijn voertuig.
    Hij is overgebracht naar het UMCG in Groningen. De andere inzittende, zijn 11-jarige dochter, is met onbekend letsel overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

    25-06-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informatief aangaande wijziging Belgische verkeerswet voor motoren

    Informatief aangaande wijziging Belgische verkeerswet voor motoren:
    (met aan Jake de Snake)

    Op maandag 20 juni verscheen in het Belgisch Staatsblad het ‘Koninklijk besluit ter bevordering van de veiligheid van de motorrijders’, een KB dat er kwam op initiatief van staatssecretaris van mobiliteit Etienne Schouppe en dat op 1 september 2011 in voege gaat. Dit verandert er concreet voor wie zich met een motor op de Belgische openbare weg begeeft.

    1. Filefilteren

    Filefilteren is vanaf 1 september toegestaan op voorwaarde dat de motorrijder niet sneller dan vijftig kilometer per uur rijdt en het snelheidsverschil met de andere voertuigen die hij passeert niet groter is dan twintig kilometer per uur. Motorrijders die tussen de traag rijdende of stilstaande rijen auto’s door willen rijden moet daarvoor de ruimte tussen de twee meest linkse rijstroken gebruiken.

    2. Parkeren op het trottoir

    Binnen de bebouwde kom mogen motorfietsen op het trottoir en op de verhoogde berm worden geparkeerd, op voorwaarde dat ze de andere weggebruikers niet hinderen en een begaanbare strook van minstens 1,50 meter vrij laten.



    3. Kinderen op de motor

    Vanaf 1 september mogen kinderen vanaf acht jaar op om het even welke motor als passagier worden meegenomen. Kinderen tussen drie en acht jaar mogen als passagier enkel plaats nemen op een 125cc tweewieler die voorzien is van een speciaal kinderzitje.
     


    Kinderen jonger dan drie jaar mogen niet worden vervoerd op een motorfiets.


    4. Beschermende kledij

    De verplichting voor motorrijders om een valhelm te dragen wordt uitgebreid en omschreven als de verplichting om beschermende kledij te dragen. Naast een valhelm bestaat die beschermende kledij uit handschoenen, een jas met lange mouwen en een lange broek of overall. Het schoeisel – laarzen of bottines - moet de enkels beschermen.

    5. Busbanen

    Motoren mogen vanaf 1 september op de busbaan rijden. Hiervoor dient wel een bord F17 aanwezig te zijn.

    25-06-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaperstreffen Wervik 19 juni 2011

    Gaperstreffen Wervik 19 juni 2011


    Klik op foto voor groot formaat

    19-06-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bende van Bart Bike Tour '11 Zandvoorde_Oostende 19 juni 2011


    De Bende van Bart Bike Tour '11 Zandvoorde_Oostende 19 juni 2011

    19-06-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste Brandweerrit Red Knights 19 juni 2011

    1ste Brandweerrit Red Knights  19 juni 2011


    Klik op foto voor groot formaat

    19-06-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen Hell's Angels en Satudarah Maluku
    Tussen Hell's Angels en Satudarah Maluku PDF Afdrukken E-mailadres
           


    Berichten over spanningen tussen de motorclubs Satudarah Maluku en de Hell's Angels in Nederland borrelen op. Het traditionele polder-model dat de MC's in Nederland vredig naast elkaar liet bestaan lijkt barstjes te vertonen. Deze week staat in de Panorama een groot verhaal over de problematiek. Hoe ernstig de geschillen zijn is afwachten. 

    Zeker is dat de politie de verhoudingen tussen de Nederlandse motorclubs scherp in de gaten houdt. Ook al door het schietincident in de Belgische grensstreek waar Outlaws en Hell's Angels bij betrokken waren.

    Maar die aandacht dateert al van wat langer geleden: vorig jaar werd bekend dat de Harley-dag in Breda deze zomer niet doorgaat. De kosten voor de beveiliging zouden te hoog oplopen. De afgelopen weken hebben burgemeesters verschillende Harley-bijeenkomsten afgelast. 

    De papieren Panorama schrijft deze week dat de politie in 2010 heeft vastgesteld dat de verhouding tussen Satudarah en Hell's Angels 'koel en afstandelijk' lijken te zijn. Verder schrijft Panorama dat de politie in november over een telefoontap de informatie zou hebben gekregen dat de Hells' Angels andere motorclubs op de vingers hebben getikt om details over hun colors en zelfs een support club eruit hebben gezet. De aanleidingen voor dergelijke manoeuvres kunnen klein zijn, het lijkt vooral te gaan om machtspolitiek.

    Satudarah zou daarop één van die clubs als hangaround club zou hebben geadopteerd, hetgeen gevoelig ligt. 

    De Hell's Angels hebben het niet makkelijk. Als in Amsterdam het belangrijkste chapter, dat wel eens het hoofdkwartier van de Hell's Angels in Europa is genoemd, door de gemeente Amsterdam van hun terrein gaat worden verdreven is dat een gevoelige tik. En alle onderzoeken en procedures die er in de afgelopen jaren door justitie tegen de club en hun leden zijn uitgevoerd helpen ook niet om de aanwas van nieuwe leden te stimuleren.

    Binnen Nederland is er een soort polder-overleg tussen MC's: de Raad van Acht. Een evenwicht, met ook een gemeenschappelijk belang: dat er geen nieuwe MC's in Nederland worden opgericht.

    Panorama schrijft dat de politie afgelopen maand mei het bericht heeft gekregen dat Satudarah uit de Raad van Acht is gezet. Begin juni wordt bekend dat zeventig leden van de Confederates zich bij de Hell's Angels hebben aangesloten. 

    In Nederland heeft nooit een openlijke biker war gewoed. Gewelddadige rivaliteit tussen MC's, zoals in Duitsland of Scandinavië, is Nederland bespaard gebleven. Wel waren binnen de gelederen van de Hell's Angels de nodige strubbelingen. Oud-president Willem van Boxtel heeft in 2004 in bad standing het veld moeten ruimen nadat bekend werd dat hij weet had van de voorbereiding van een mogelijke aanslag op Willem Holleeder. En in Limburg werden in 2004 drie Limburgse Nomads geliquideerd, die aan de Hell's Angels waren geliëerd.

    In 2009 was er een bericht over contacten van Satudarah's met Duitse Bandido's, die laatsten gelden als doodsvijanden van Hell's Angels. De beide internationaal meetellende clubs Bandido's en Outlaws zijn in Nederland niet aanwezig. Op de website van de eveneens internationaal vertakte Hell's Angels Nederland prijkt bovenaan: 'WELCOME 2 HELLAND'. Voor de Hell's Angels zal enige invloed van Bandido's of Outlaws in Nederland zeer moeilijk te accepteren zijn. 

    Hell's Angels-president Daniel Uneputty (1954) is zelf Moluks en afkomstig van de streek rond Gouda. Satudarah is opgericht in Moordrecht.  "Unu" heeft zelfs familie onder de Satudarah. 

    Uneputty noemt in Panorama de berichten over 'oorlog' tussen de twee clubs 'paranoia zaaien' vanuit justitie en politie. 'Support all bikers', is zijn oproep.

    Unu zegt over de Harley-dag in 2010 in Breda in Panorama:

    'Duizend man politie, de nationale recherche was aanwezig, een helicopter die de hele dag boven het centrum cirkelde. Reden: uit "betrouwbare bronnen" was vernomen dat er een oorlog is tussen HA en SD. Weer een staaltje van paniek zaaien. Aan het eind van de dag blijkt dat er helemaal niets gebeurd is en dat is voor de nationale recherche een regelrechte teleurstelling.'

    Panorama schrijft dat er geen 'zakelijke' grond is voor een conflict tussen de twee clubs. 

    Welke belangen er precies spelen binnen de gelederen, en tussen de clubs, is zeer moeilijk te peilen: er wordt niet over gecommuniceerd met niet-leden. En of er een eventueel zakelijk conflict, of een conflict over een code of erekwestie, eventueel door wantrouwen, tot ontvlamming komt is evenmin een peil op te trekken.

    (Met dank aan Jake de Snake)
     

    18-06-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Over mijzelf
    Ik ben Guy Vandendriessche
    Ik ben een man en woon in Izegem (België) en mijn beroep is gewezen rijkswachter en veiligheidsagent.
    Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 68 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: motortoerisme, terrariumdieren, plastic modelbouw, snorrenclub,....
    Archief per week
  • 25/07-31/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 13/12-19/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 31/12-06/01 2008
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/03-03/04 2005
  • 14/03-20/03 2005
  • 28/02-06/03 2005
  • 21/02-27/02 2005
  • 17/01-23/01 2005
  • 15/11-21/11 2004
  • 25/10-31/10 2004
  • 11/10-17/10 2004
  • 27/09-03/10 2004
  • 06/09-12/09 2004
  • 16/08-22/08 2004
  • 09/08-15/08 2004
  • 26/07-01/08 2004
  • 12/07-18/07 2004
  • 05/07-11/07 2004
  • 28/06-04/07 2004
  • 31/05-06/06 2004
  • 24/05-30/05 2004
  • 10/05-16/05 2004
  • 03/05-09/05 2004
  • 19/04-25/04 2004
  • 12/04-18/04 2004
  • 05/04-11/04 2004
  • 29/03-04/04 2004
  • 15/03-21/03 2004
  • 01/03-07/03 2004
  • 02/02-08/02 2004
  • 29/12-04/01 2004
  • 13/10-19/10 2003
  • 08/09-14/09 2003
  • 01/09-07/09 2003
  • 25/08-31/08 2003
  • 04/08-10/08 2003
  • 14/07-20/07 2003
  • 07/07-13/07 2003
  • 09/06-15/06 2003
  • 12/05-18/05 2003
  • 14/04-20/04 2003
  • 07/04-13/04 2003
  • 17/03-23/03 2003
  • 10/03-16/03 2003
  • 17/02-23/02 2003
  • 27/01-02/02 2003
  • 14/10-20/10 2002
  • 30/09-06/10 2002
  • 26/08-01/09 2002
  • 29/07-04/08 2002
  • 29/04-05/05 2002
  • 15/04-21/04 2002
  • 18/03-24/03 2002
  • 04/03-10/03 2002
  • 04/02-10/02 2002
  • 28/01-03/02 2002
  • 31/12-06/01 2002
  • 24/12-30/12 2001
  • 17/12-23/12 2001
  • 26/11-02/12 2001
  • 03/09-09/09 2001
  • 20/08-26/08 2001
  • 13/08-19/08 2001
  • 30/07-05/08 2001
  • 25/06-01/07 2001
  • 11/06-17/06 2001
  • 30/04-06/05 2001
  • 19/02-25/02 2001
  • 23/10-29/10 2000
  • 16/10-22/10 2000
  • 21/08-27/08 2000
  • 14/08-20/08 2000
  • 17/07-23/07 2000
  • 19/06-25/06 2000
  • 27/09-03/10 1999
  • 09/08-15/08 1999
  • 21/06-27/06 1999
  • 17/08-23/08 1998
  • 15/06-21/06 1998
  • 01/06-07/06 1998
  • 29/12-04/01 1998
  • 16/06-22/06 1997
  • 17/03-23/03 1997
  • 30/12-05/01 1997
  • 26/08-01/09 1996
  • 05/08-11/08 1996
  • 15/07-21/07 1996
  • 10/06-16/06 1996
  • 08/05-14/05 1995
  • 20/03-26/03 1995
  • 06/03-12/03 1995
  • 03/10-09/10 1994
  • 26/09-02/10 1994
  • 12/09-18/09 1994
  • 05/09-11/09 1994
  • 29/08-04/09 1994
  • 15/08-21/08 1994
  • 04/07-10/07 1994
  • 23/05-29/05 1994
  • 09/05-15/05 1994
  • 25/04-01/05 1994
  • 11/04-17/04 1994
  • 03/01-09/01 1994
  • 26/12-01/01 1995
  • 04/10-10/10 1993
  • 13/09-19/09 1993
  • 06/09-12/09 1993
  • 30/08-05/09 1993
  • 16/08-22/08 1993
  • 09/08-15/08 1993
  • 26/07-01/08 1993
  • 12/07-18/07 1993
  • 05/07-11/07 1993
  • 28/06-04/07 1993
  • 21/06-27/06 1993
  • 07/06-13/06 1993
  • 31/05-06/06 1993
  • 17/05-23/05 1993
  • 03/05-09/05 1993
  • 26/04-02/05 1993
  • 19/04-25/04 1993
  • 05/04-11/04 1993
  • 29/03-04/04 1993
  • 15/03-21/03 1993
  • 08/03-14/03 1993
  • 02/11-08/11 1992
  • 19/10-25/10 1992
  • 10/08-16/08 1992
  • 30/03-05/04 1992
  • 03/02-09/02 1992
  • 16/09-22/09 1991
  • 01/07-07/07 1991
  • 03/06-09/06 1991
  • 27/05-02/06 1991
  • 13/05-19/05 1991
  • 29/04-05/05 1991
  • 01/04-07/04 1991
  • 04/03-10/03 1991
  • 31/12-06/01 1991
  • 17/12-23/12 1990
  • 10/12-16/12 1990
  • 03/12-09/12 1990
  • 15/10-21/10 1990
  • 08/10-14/10 1990
  • 01/10-07/10 1990
  • 03/09-09/09 1990
  • 27/08-02/09 1990
  • 06/08-12/08 1990
  • 30/07-05/08 1990
  • 16/07-22/07 1990
  • 25/06-01/07 1990
  • 18/06-24/06 1990
  • 11/06-17/06 1990
  • 04/06-10/06 1990
  • 28/05-03/06 1990
  • 14/05-20/05 1990
  • 07/05-13/05 1990
  • 30/04-06/05 1990
  • 16/04-22/04 1990
  • 09/04-15/04 1990
  • 02/04-08/04 1990
  • 26/03-01/04 1990
  • 19/03-25/03 1990
  • 12/03-18/03 1990
  • 05/03-11/03 1990
  • 26/02-04/03 1990
  • 05/02-11/02 1990
  • 13/11-19/11 1989
  • 16/10-22/10 1989
  • 18/09-24/09 1989
  • 11/09-17/09 1989
  • 04/09-10/09 1989
  • 14/08-20/08 1989
  • 07/08-13/08 1989
  • 31/07-06/08 1989
  • 26/06-02/07 1989
  • 03/04-09/04 1989
  • 27/02-05/03 1989
  • 22/08-28/08 1988
  • 01/08-07/08 1988
  • 13/06-19/06 1988
  • 02/05-08/05 1988
  • 18/04-24/04 1988
  • 04/04-10/04 1988
  • 07/03-13/03 1988
  • 30/11-06/12 1987
  • 08/06-14/06 1987
  • 30/03-05/04 1987
  • 23/03-29/03 1987
  • 11/08-17/08 1986
  • 05/05-11/05 1986
  • 31/03-06/04 1986
  • 24/03-30/03 1986
  • 03/03-09/03 1986
  • 24/02-02/03 1986
  • 30/12-05/01 1986
  • 03/06-09/06 1985
  • 06/05-12/05 1985
  • 11/03-17/03 1985
  • 04/02-10/02 1985
  • 09/07-15/07 1984
  • 25/06-01/07 1984
  • 12/03-18/03 1984
  • 05/03-11/03 1984
  • 02/01-08/01 1984
  • 24/12-30/12 1984
  • 11/07-17/07 1983
  • 27/06-03/07 1983
  • 21/03-27/03 1983
  • 14/03-20/03 1983
  • 28/06-04/07 1982
  • 16/07-22/07 1979
  • 11/08-17/08 1975

    Inhoud blog
  • Motorrijder uit Oostende om het leven gekomen
  • Dodelijk ongeval in Moorsele
  • Dodelijk ongeval op de Groendalseweg in Bleiswijk
  • DODELIJK ONGEVAL OP N8 IN HEESTERT
  • Motorambulance
  • Vluchtmisdrijf in Torhout
  • Koninklijke Marechaussee kiest wederom voor Yamaha
  • DRIE VIERDE VAN DE MOTORONGEVALLEN GEBEURT TUSSEN APRIL EN OKTOBER
  • Aantal motorongevallen op tien jaar met kwart gedaald
  • BIVV roept weggebruikers op na motorongevallen: "Wees extra voorzichtig"
  • Motorrijder laat het leven bij ongeval in Kuurne
  • Motorongeval in bocht oprit A29
  • Zero Police Motorcycles in California
  • De motor van de toekomst...
  • Kersverse bruid overleden na aanrijding met motorrijder
  • Motorrijders als Kerstman in Brussel
  • Gibbs Biskji
  • Chauffeur maait motard van de weg
  • Motard staat weer recht na mislukte wheelie op snelweg
  • Humanoïde bikerrobot van Yamaha kan helemaal alleen moto rijden
  • Motorrijder sterft nadat hij door kapel reed
  • Zero Motorcycles
  • Nieuwe badges voor nieuwe uniformen wegpolitie Antwerpen en Gent
  • de motorrijders van Hatzoloh
  • Helft Belgische motorrijders niet verzekerd voor lichamelijke schade
  • Motorpolitie Marokko krijgt camera op helm
  • Motard van 36 sterft na zware klap op N49
  • Doodgeschoten verpleegster stuurde motorbende op ex af
  • Zwaar motorongeval in Waaslandhaven
  • motorrijder sterft tijdens ritje met vrienden
  • Mustang Pony 320 1947
  • Motorrijder overleden na ongeval op circuit in Zolder
  • Porcaro, de stad van de motorrijders
  • Gearresteerde tiener moet geboeid meelopen met motor van agent
  • Gestolen motorfiets terug bij eigenaar
  • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
  • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
  • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
  • Twee doden na motorongeval
  • Chauffeur was onder invloed van alcohol toen hij jong koppel doodreed
  • Quadbestuurder levensgevaarlijk gewond
  • Bestuurder motorfiets komt om het leven na ongeval op Rijksweg te Roeselare
  • Motorrijder (60) komt om bij ongeval in Lichtervelde
  • Gedenksteen voor alle verongelukte motorrijders
  • Rondrit Ommegang StDenijs 21 juni 2015
  • Motorongeval in de Botlek
  • Motorrijder stabiel, maar nog in levensgevaar na aanrijding
  • Deze anonieme motoren helpen Antwerpse politie verkeershooligans klissen
  • 24-jarige motorrijder overleden na botsing
  • Motorrijder sterft na val in gracht in Koekelare
  • Motorrijder sterft na frontale klap
  • 'Bendeoorlog verwacht in België'
  • Hondjes op de motor...
  • Zware brand in motozaak
  • Hond mee met baasje op Vespa
  • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
  • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
  • Motorrijder verongelukt in Lille
  • 2015 Ducati Monster Stripe 821 en 1200
  • 2016 Yamaha YZ en WR offroad modellen gelanceerd
  • Motorrijder geeft levensgevaarlijke chauffeur terechte kopstoot
  • Motorrijder komt om bij ongeval in Fleurus
  • Motorrijder zwaar gewond
  • Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Aarschot
  • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
  • Motorrijder komt om bij ongeval in Aarschot
  • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
  • Zwaar motorongeval in Neeroeteren
  • Orlando Bloom laat zich eens goed gaan
  • Motorrijder verongelukt
  • Motorrijder
  • Overlever motorongeval toont hoe ze de draad weer oppikt
  • Motorrijder komt om bij ongeval
  • Waaghals rijdt op 1 wiel op Ring rond Brussel
  • 100-jarige Liske opnieuw op de motor
  • Een 'opfrissing' helpt ongevallen voorkomen
  • Motorrijder sterft na ongeval op brug over E17
  • Dodelijk ongeval met motorrijder op Assesteenweg te Herne
  • motorrijder dood in Ternat
  • Nieuwe politiemotoren Antwerpen
  • Motorrijder gewond na aanrijding
  • Vader van zes kinderen sterft bij motorongeval
  • Police Use Electric Chariot Scooter , Fast Motorised Off Road Segway
  • Motorrijder overleden na ongeluk Zoutelande
  • Motorrijder boord zich in auto
  • Jonge motorrijder verongelukt in Ingelmunster
  • Motorrijder verongelukt op gladde weg...
  • Motor op de spoorwegen geglipt door zand
  • Oekraïense ex-international Gusin sterft in motorongeval
  • 17de Mosseltreffen - Oostende
  • beelden dodelijk motorongeval gebruikt in campagne voor veiliger verkeer
  • Schokkend: Roekeloze motorrijder filmt eigen dood
  • Motorrijder zwaar gewond in StDenijs
  • Nieuw scherm en herstellingen aan PC800
  • Nieuwe KMar-motorfiets: Yamaha FJR 1300A
  • 33ste Krabbetreffen - Rollegem 17 augustus 2014
  • Aanrijding tussen motorrijder en bestelwagen in Hoevenen
  • 13de Olf Oest treffen - Torhout 16 augustus
  • 15de Walkerstreffen - Rijmenam 10 augustus 2014
  • Graafschapstreffen 2014
  • Nederlandse motoragent omgekomen bij achtervolging
  • Twee doden bij motorongeval aan Leuvense vaart
  • 1ste motorrit Paddy's Pub - Zottegem 3 augustus 2014
  • Motorrijder komt om bij ongeval in Antwerpen
  • Dodelijk motorongeval in Frasnes-lez-Anvaing
  • Competentietreffen - Ieper 2 augustus 2014
  • Motorrijder overleden, passagier kritiek na ongeval
  • Motorrijder verongelukt, passagier kritiek
  • Manneken Pis Treffen Geraardsbergen 27 juli 2014
  • BMW R1200RT (2014) uit circulatie !
  • Snelheidscontrole op Engelse wegen
  • Jaar rijverbod voor dodelijk motorongeval
  • 2 DODEN BIJ ZWAAR MOTORONGELUK
  • 2 doden bij zwaar motorongeluk
  • Izegems motorrijder lichtgewond
  • 53ste Ronde van West-Vlaanderen : Menen 29 mei 2014
  • Drago-treffen Izegem 25 mei 2014
  • Ongeval met motor, bestuurder spoorloos
  • Motor Union Belgische Politie Treffen tvv ALS-Liga
  • Dendertoerrit zondag 11 mei 2014
  • 1ste Flamengostreffen Torhout 4 mei 2014
  • Coast Tour 2014
  • Honda Gold Wing Airbag
  • Ducati Diavel
  • Toerrit Reglement voor groepsrijden
  • 23ste Houtlandroute - Torhout 20 april 2014
  • Yamaha MT-09
  • 24e Zomertreffen Tsjamp Wevelgem zondag 13 april
  • Harley Davidson Street 750
  • Motorrijder komt om het leven in Zomergem
  • Yamaha SR400
  • 18-jarige motorrijder komt om het leven in Eernegem
  • Motards frissen rijkunsten op
  • Meer dodelijke ongevallen met motorrijders in 2013
  • Jonge motorrijder komt om het leven na ongeval in Ichtegem
  • Motorrijder zwaargewond bij botsing in Wakken
  • Motorrijder omgekomen bij ongeval in Hechtel-Eksel
  • MV Agusta Brutale 800 Dragster
  • Motorrijder (30) overleeft klap tegen paal niet in Lede
  • Yamaha Ténéré XT 1200ZE
  • Ducati Monster 1200S
  • Nieuwe politiejassen Antwerpse motards
  • ZERO SR : the iMOTO
  • Vroegere diensthoofddeksels bij de NMBS
  • Nog geen motorkeuring...
  • Santa is coming !
  • Motorrijdster buiten levensgevaar na aanrijding
  • Vrouw vat zelf vuur na motorongeval
  • Herfstmist
  • Moto Toerkalender 2014
  • Nieuwe aanwinst PC 800 parelmoer
  • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
  • 23-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Herfelingen
  • Motorongeval in Lissewege
  • Bij een motorongeval in Sint-Andries komen 2 mensen om het leven
  • Motorrijder komt om het leven bij ongeval in Hooglede
  • Genkenaar (23) week na motorongeval overleden
  • Motorrijder ­wandelt weg na valpartij
  • Motorrijder komt om bij ongeval in Noirefontaine
  • Motorrijder gewond
  • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
  • Grote bijeenkomst van Hells Angels in Gent
  • Honderdvijftig trikes en motoren verwacht in Neerwinden
  • Motorrijder (19) bezweken aan verwondingen
  • rouwregister geopend voor Christof Van Mullem
  • Het Koninklijk Motorrijdersescorte
  • Verdachte vriend van vermiste Marijke Francis sterft in ongeval
  • Motorrijder overleefd aanrijding in Ingelmunster
  • Drie gewonden bij botsing tussen auto en politiemotor in Ingelmunster
  • Geen rijbewijs bij 1 motorongeval op 5
  • Metalzanger komt om het leven bij motorongeval
  • Twee zwaargewonden bij motorongeval te BACHTE-MARIA-LEERNE
  • Broers verongelukken op vijf kilometer van elkaar
  • Twee agenten laten het leven bij motorongeval
  • Motorrijder verongelukt in Opglabbeek
  • Man en vrouw komen om bij zwaar motorongeval in Brugge
  • Motorrijder (39) maakt dodelijke smak tegen geparkeerde truck
  • Boer verwisselt tractor na dodelijk motorongeval
  • Motorrijden ligt voorlopig een tijdje stil...
  • Weginspecteurs van Rijkswaterstaat op de motor
  • Lijsttrekker N-VA breekt enkel bij motorongeval
  • Motorrijder gewond bij verkeerd manoeuvre auto
  • Motorrijder gewond in ongeval Eizeringen
  • Motorrijder raakt zwaargewond bij ongeval in Reningelst
  • Motorrijder levensgevaarlijk gewond bij aanrijding in Nevele
  • Motorrijder (48) verongelukt bij frontale aanrijding in Moen
  • Motorrijder komt om bij ongeval in Stoumont
  • Belgische bestuurder rijdt motorrijder dood in Franse departement Gard
  • Motorrijder maakt dodelijke val in Diest
  • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
  • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
  • Moto Treffens Vlaanderen 2012
  • 11de Kanaaltreffen Oudenburg 5 aug 2012
  • 13de Terrasrit – Zelzate 4 augustus 2012
  • 9de Mega 'Tour de France' Houthulst 29 juli 2012
  • Motorrijder (22) komt om op racecircuit in Mettet
  • Dronken motorrijder zwaargewond na ongeval in Dendermonde
  • Motorrijder verongelukt in Alveringem
  • Motorrijder komt om het leven op N8 in Alveringem
  • Motorrijder verongelukt in Huldenberg

    Pacific Coast 800 USA
  • Pacific Coast 800 USA

  • TGPCHPCMY2KMR+8
  • The Great Pacific Coast Highway Pacific Coast Motorcycle Year 2008 Motorcycle Ride

  • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List
  • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List

  • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast
  • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast

  • MV Pacific Coast Nederland
  • MV Pacific Coast Nederland

  • Foto

    PC800
  • Honda Pacific Coast (PC800) Owner/iPCRC Registry

  • PC France
  • PC France

  • Foto

    Web PC
  • Web PC

  • Foto

    IPCRC
  • IPCRC

  • PC Italia
  • PC Italia

  • PC naamlijst
  • PC naamlijst

  • PC Russia
  • PC Russia

  • Bikes !
  • Bikes !

  • Categorieën


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs