Zoeken in blog

Gastenboek
 • Top Benefits Of Noisemakers
 • AMAPIANO 2019
 • work
 • Top Benefits Of Onions
 • Health Benefits of Mango Uses Benefits

  Druk op onderstaande knop om een positief berichtje achter te laten in mijn gastenboek (let wel : obsceniteiten worden eruitgeflikkerd !)

  Neem ook een kijkje op mijn andere bloggen SNOR en BUDOKA,
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Motortoerisme...mijn hobby
  Motortoerisme... mijn passie
  Enkele korte flashes uit mijn motorrijderscarrière die begon in 1972. Regelmatig een korte impressie van de nieuwste modellen. Ook komen de meest gekke motoren aan bod alsmede bijzondere verkeerssituaties. Treffens en andere activiteiten. En niet te vergeten mijn collectie 'Politie-bikes'en badges.
  24-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de kermisrit Motorvrienden Papillon Oudenaarde - 24 augustus 2008

  2de kermisrit
  Motorvrienden Papillon Oudenaarde
  24 augustus 2008
  tvv Kinderkankerfonds


  24-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26ste Mandeltreffen - Izegem 24 aug 2008


  26ste Mandeltreffen

  Izegem 24 aug 2008

  Klaar voor vertrek.
  Milan wuift naar de aankomende motoren, want ze kwamen allemaal langs ons huis om naar de Bellevue-school te rijden voor de inschrijving.  Voor onze 6-jarige Milan is het zijn eerste grote motorrit achterop.  Daar gaan we voor de volle 180 km !  Rode lichten in Bissegem...  1ste controle : Oud Gemeentehuis (Domino) te Rollegem.
  Tijd voor een donut (meegekregen aan de inschrijving)

  Even buiten Doornik (Kain) even een hapje eten op een bankje terwijl de deelnemers een na een de pijlen naar rechtsaf mistten en rechtdoor reden.  2de controle : Le Tampon in Frasnes-les-Anvaing  Zelfportret in 'bolle spiegel' langs de Vlaamse Ardennen-route.  Aan de uitgang van het Bois de la Houppe in Ellezelles.

  Na de 3de controle bij Motozaak Schietecatte in Vichte moesten we even bijtanken...  De molen ter Geest Ter Zande van Deerlijk.  Toestand jaren 1950. Foto coll. Rob Simons

  Het is een stenen stellingmolen, gelegen aan de Waregemstraat te Deerlijk. Hij is eigendom van de familie Declercq en Jules is de molenaar.
  Het is een koren- en oliemolen uit 1888 met een witte romp en een metalen gaanderij.
  Het gevlucht heeft een lengte van 24 meter en bestaat uit geklinknagelde ijzeren roeden, een fabrikaat van de firma Verhaeghe uit Ruddervoorde.
  Het geheel bestaat uit drie steenkoppels, waarbij de olieslagerij op het gelijkvloers was.
  Het is uiteraard een beschermd monument (sinds 21-04-1993) en zelfs maalvaardig, maar heeft toch wat herstellingen nodig.  De stenen molen "Ter Geest en Te Zande" is het sieraad van de gemeente. De molennaam werd gegeven door de heemkundige Leon Defraeye en is samengesteld uit de namen van twee oudere molens. Enerzijds de staakmolen Ter Zande die voor het eerst vermeld werd in 1675 en verdween in 1888, en anderzijds de oliemolen Ter Geest die in 1768 opgericht was. In de volksmond wordt hij ook wel "Klerksken molen" genoemd naar de eigenaar Declercq. Het "bevallig draaiende gebouw", zoals de molen in de dichterlijke taal wel eens wordt genoemd, kijkt sierlijk en statig op de Molenhoek neer. Een monument om trots op te zijn. Daarom is de molen sinds 1986 's nachts verlicht.
  De molen was vroeger afhankelijk van de aloude heerlijkheid Ter Geest en kent een bewogen voorgeschiedenis. Eertijds stond er een houten staakmolen die in 1800 omwaaide tijdens een hevige orkaan. In 1888 is de molen in brand gevlogen. Het was op Goede Vrijdag. De kinderen Declercq, die sinds het begin van de 19de eeuw eigenaar zijn van de molen, verloren de moed niet en zij bouwden de prachtige stenen windmolen. Aldus dateert de huidige molen "Ter Geest en Te Zande" van 1888. Boven de ijzeren stelling leest men "gebouwd door ACJL Declercq 1888". Het ging om Aloïs, Camiel, Jules en Lucia Declercq. De nieuwe molen werd ingericht als olie- en korenmolen. In 1896 werd een eerste stoommachine geplaatst zodat de molen ook op windstille dagen kon werken. In 1914 werd de stellingmolen met een tweede stoommachine uitgerust.
  De molen werd tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar was na de nodige herstellingswerken in 1919 opnieuw maalvaardig.
  In 1964 en 1980-1981 werd hij gerestaureerd door de molenbouwers Peel uit Gistel. De stoommachine, de ketel en de maalstoel in de bijgebouwen werden in 1993 aanvullend beschermd. In 2004 werd de maalderij hersteld en in 2005 volgde de windmolen. Op 15 september 2005 werden de herstelde roeden (geklinknageld, fabr. Verhaeghe - Ruddervoorde, nrs. 1273-1274) weer in de askop geplaatst. De molentechnische werken gebeuren door molenmaker Eric Vanleene uit Ath.
  De molen is zeer groot en indrukwekkend opgebouwd. Beneden is er een olieslagerij met twee pletwielen die zorgden voor het breken van het lijnzaad. Dan volgt de voorslag in de persen (hydraulische persen, tweedehands uit Olsene en vervaardigd door het constructieatelier Rudolf Velghe uit Gent), het breken van de koeken en de naslag in de persen. Uiteindelijk worden de lijnzaakkoeken gebroken tot lijnmeel. Hogerop vinden wij verschillende zolders: voor de opslag van graan, de maalzolder waar de molenaar meest vertoeft en de steenzolder. Als koren- en oliemolen heeft hij drie koppels stenen en een haverpletter. Daarnaast ook twee pletwielen voor het zaad en de koeken. Bij windstilte werden de tuigen aangedreven door een stoomketel of door een elektrische motor.

  Deze M108-tank vervangt sinds 11 mei 2008
  de oude Houwitser-koepel aan de Leiebrug te Desselgem.
  Een herinnering aan de 'Slag aan de Leie' mei 1940.   

  Nieuw tankmonument aan Leiebrug Desselgem


  XML:NAMESPACE PREFIX = O /> 

  Op zondag 11 mei 2008 werd een nieuw tankmonument ingehuldigd aan de Leiebrug te Desselgem. Het monument moet de Leieslag 1940 in herinnering houden.
  Enkele weken ervoor verdween het oude monument, een Houwitser-koepel, en in de plaats kwam een tank in volle ornaat.
   
  Het is een gift van de verbroedering met de 6de Artillerie.

   

  In 1997 werd naar aanleiding van 30 jaar peterschap van stad (toen nog gemeente) Waregem over het 6de Artillerieregiment door deze laatste legereenheid een koepel geschonken van een Houwitser. Deze koepel kreeg zijn stek aan de Leiebrug in de Ooigemstraat te Desselgem ter nagedachtenis aan de gesneuvelden van de Slag aan de Leie van 24-26 mei 1940.

   

  In 2007 werd de 40ste verjaardag gevierd van de affiliatie. Het 6de Artillerieregiment was inmiddels opgedoekt en de Artillerieschool in Brasschaat (intussen weeral van naam veranderd in : Departement Artillerie) nam de tradities van het 6deArt. over, dus ook de affiliatie.
  De viering ging ook niet onopgemerkt voorbij met een actieparcours voor de jeugd in het Jeugdcentrum en een defilé en militaire taptoe in het Park Baron Casier.

   

  Tijdens de voorbereiding van deze festiviteiten werd de idee geopperd om de koepel van de Houwitser te vervangen door een volledig ‘stuk’. 
  Kol SBH De Jonghe stelde alles in het werk om deze wens te verwezenlijken.
  De Houwitser werd ingehuldigd tijdens een korte plechtigheid aan de Leiebrug.

  De Muizelmolen in Hulste

  Hier hebben we aan de Muizelstraat (waarom ook niet...) de Muizelmolen waarvan de familie Tibergijn de eigenaar is.
  Hij werd gebouwd tussen 1799 en 1840 en het betreft een stenen stellingmolen : een korenmolen, maar vroeger ook een oliemolen met een volledig gietijzeren molenas.
  Het heeft eveneens een geklinknagels gevlucht van 24 meter en is ingericht met twee steenkoppels en een haverpletter.
  Het is een maalvaardig beschermd monument (sinds 09-02-1946).
  Johan Tibergijn en Eddy Soens staan jullie als molenaars graag te woord op molendagen.
  Foto: Christiaan Debusschere, Kortemark

   

  De eerste Muizelmolen werd gebouwd in 1799 door landbouwer Joseph Vandaele uit Hulste. Het was een houten molen op een hoog gemetseld torenkot; die gebruikt werd om graan en oliehoudende zaden te malen. In 1817 stak de buur boer Verhelle uit naijver jegens de toenmalige molenaar Joannes Delaere de molen in brand.

  In 1840 werd er de huidige stellingmolen gebouwd. Het bouwjaar is met grijze bakstenen op de molenromp aangegeven. Bij de bouw werd Doorniks kalk en roggemeel gebruikt, terwijl de stenen werden gebakken uit klei van de 'Vryleghem' hofstede. De molen is gebouwd op het hoogste punt van Hulste, namelijk de heuvelkam tussen de Leie- en de Mandelvallei. Het werd een koren- en oliemolen. De korenmolen bezit twee koppel stenen en een haverpletter. De spanwijdte van de wieken bedraagt 25 meter.

  Het timmerwerk is van de hand van Jan François Dugardyn. Op de benedenverdieping was een olieslagerij gevestigd. Dit is nu nog te zien aan de drie holtes in de muur en het gat van de schoorsteen. Op de eerste verdieping bevindt zich de maalzolder, met twee toegangen tot de houten gaanderij die de gehele molen omsluit. Op deze zolder werd het meel opgevangen. Aan het plafond is het hefboommechanisme bevestigd om de afstand tussen de maalstenen te regelen.

  Nog een verdieping hoger, op de steenzolder, bevinden zich de twee koppels maalstenen, waarvan er één van Franse afkomst is. Eén koppel maalstenen dient om meel voor veevoeder te malen, het andere koppel is om bloem te malen. Normaal moeten hier twee hefboommechanismen aanwezig zijn om de bovenste steen op te tillen. Deze kan gedraaid worden om door een gespecialiseerde steenkapper 'gescherpt' te worden. Op dezelfde verdieping bevindt zich ook de haverpletter.

  Nog hoger bevindt zich de luizolder. Hier is duidelijk te zien hoe men de oude verrotte balken hersteld heeft zodat deze opnieuw in de muur dragen. Bij de restauratie werd de buitenkant van de muur met silicone behandeld om waterindringing te voorkomen. Daarboven is er de kapzolder. De hoofdbalk is afkomstig van de eerste molen. De naam van de toenmalige eigenares, Maria Josepha Vandaele, staat er in gegraveerd. In de grenen as staat het jaartal: 1799.

  De vroegere grote eiken wiekenas was gemaakt uit hout uit de kasteelbossen van Ooigem. De beweegbare kap draaide eertijds op een paternosterzetelconstructie, die in 1970 vervangen werd door een Engels rollenkruiwerk, waardoor de kap heel wat gemakkelijker gekruid kan worden.

  De molen was oorspronkelijk uitgerust met twee paar stenen voor het malen van koren, een haverpletter en een kollergang, zodat ook olie kon worden geslagen. Dit koppel kantstenen werd in 1920 verwijderd en in 1938 werd een mechanische maalinrichting in een afzonderlijk gebouw bijgeplaatst. Het gevlucht heeft een diameter van 25 m, wat uitzonderlijk groot is voor een dergelijke windmolen.

  In 1942 werden er belangrijke herstellingswerken uitgevoerd en in 1949 kreeg de molen nieuwe wieken. De oude slechtdraaiende zetel werd vervangen door een nieuwe lichtlopende kapring op 30 gietijzeren rollen. Men plaatste ook een nieuwe stellinggaanderij, nieuwe vloeren, vensters en steenkisten.
  In 1963 werd de molen grondig verbeterd met een nieuwe stellinggaanderij, nieuwe vloeren, vensters en steenkisten.
  Op 17 september 1965 brak, terwijl de molen in volle bedrijvigheid was, de houten as af, juist achter de schichten. Het molenkruis stortte naar beneden op de gaanderij, waar het bleef hangen. Pas 4 jaar later startten de herstellingswerken. Uit de stenen molen van Wortel (prov. Antwerpen), gebouwd in 1871, werd een gietijzeren as aangevoerd, die op zijn beurt afkomstig was uit Rijpwetering (NL). Toch zou de molen niet lang meer werken, want in 1974 besloot de toenmalige molenaar Abias Tuytens wegens gezondheidsredenen alle activiteit stil te leggen.
  In 1993 werd de molen verkocht aan P. Tibergijn. Een dossier tot volledige restauratie werd ingediend bij de Afdeling Monumenten en Landschappen op 20 december 1993 de Muizelmolen maalvaardig te herstellen.. Op 1 juni 1994 waren alle formaliteiten vervuld (zowel de goedkeuring van de verschillende instanties als de overeenkomsten met de aannemers). De restauratie werd uitgevoerd onder de deskundige leiding van architect Paul Gevers uit Kasterlee. Molenmaker Roland Wieme uit Petegem-Deinze stond in voor het molentechnisch werk en hield ook toezicht op de andere restauratiewerken. Na een jaar was de restauratie voltooid. Sedert Open Monumentendag 1995 is de molen terug toegankelijk voor het publiek.
  Naast de molen bevindt zich een gerestaureerde mechanische maalderij met twee koppels molenstenen en een builmolen, thans ingericht als restaurant.    Foto: Freddy Van Wonterghem

  Bijlagen

  Paul Rigolle, "Een slag van de muizelmolen", 12.12.2003

  Zo gaat dat. Laatst zat ik op een mooie maar mistige avond, en wel in bijzonder aangenaam gezelschap, te eten in de Muizelmolen. Heel fijntjes en gezellig. Om dat nog even na te trekken (én de smaak van "Zeeduivel in een jasje van gerookte bacon, tomatenpiperade" nog wat na te proeven) kwam ik dagen later toch ook nog ‘ns virtueel in de molen terecht. De muizelmolen, zo leerde ik, blijkt een houten staakmolen uit 1799 te zijn die in 1817 door een brand vernield werd. Het gaat hier om  een korenmolen met twee koppelstenen en een haverpletter. Bij de bouw werd Doornikse kalk en roggemeel gebruikt, en de stenen werden gebakken uit klei afkomstig van de Vrijleghem hofstede. Nadat in het onheilspellende jaar 1965 de molenas brak, werd de molen in verschillende fases gerestaureerd om anno nu opnieuw helemaal maalvaardig genoemd te kunnen worden. Als dit alles geen mooi lesje in cultureel erfgoed genoemd kan worden! Na mijn virtueel bezoek aan de molen raakte ik daarna via onze vriend "het hoehel-zoekmasjien" ook nog in De Lochtienk verzeild. Zo zie je maar, van een menukaart naar een weblog, bij ons is dat maar een erg kleine stap. Van het restaurant naar de moestuin, da's hier bij ons in West-Vlaanderen immers wel vaker de énige en juiste volgorde! Eerst aan tafel! Daarna rest er nog tijd genoeg voor, zoals het hier heet, het krijgen van een slag van de molen! Al mag, met Rijsel hier vlak in de buurt, de Franse vertaling "avoir une araignée au plafond" er natuurlijk ook best zijn!

  Uit: "Arcadim in Arcadië - Een weblogboek van Paul Rigolle" (http://arcadim.skynetblogs.be)  Terug aangekomen begon men met de prijsuitreiking voor deelnemende clubs.


  Maar eerst werd de jongste deelnemer in de spots gezet.
  Milan mocht een grote sporttas vol spulletjes in ontvangst nemen.  En dan moest hij uit de grabbelton het winnende nummer van de hoofdprijs (een mountainbike) trekken.
  Die ging naar een dametje uit Torhout.  De trofee van de club met het meeste deelnemers
  ging naar '2-route'.  De trofee voor de grootste groep ging naar MTC Vrijbos met 47 deelnemers.  Daarna ging men over tot de tombola-trekking.
  De organisatie had weer maar eens gezorgd voor een overvolle prijzentafel.

  Er waren 931 inschrijvingen,
  waaronder 494 individuele rijders !

  Nog meer sfeerfoto's op de site van MTC Freedom op
  www.mtcfreedomizegem.be

  24-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500km-brevet : Dottignies 24 aug 2008

   

  Dottignies - Brevet van 500km
  24 augustus 2008

  Accueil


  Organisation: RAMCF Asbl Mouscron
  Lieu exact: Café "Le Peuple",
  1 Place Albert Degand, 7700 Dottignies
  Inscription: de 06.30 à 15.00 h
  Tarifs: - inscription + 1 boisson+brevet = 5 euros  
                 - inscription + 1 boisson+brevet+repas = 10 euros
  Renseignements:
  www.ramcfmouscron.be

  24-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste Pokerrun - Geel 24 aug 2008


  1ste Pokerrun
  Geel 24 aug 2008


  Toeristische zoektocht van ongeveer 150 km. door de Noorderkempen en het grensgebied van Nederland.

  Organisatie: HOG Kempen Chapter Belgium
  Locatie: Holvenhoeve, Holven 32, 2440 Geel
  Meer informatie:
  www.hogkempenchapter.be

  24-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de Perk Motortreffen - Steenokkerzeel 24 aug 2008

  5de Perk - Motortreffen

  Rondrit 150km volledig bepijld
  Organisatie: MTC To The Point  Locatie: Taverne De Punt,
  Driesstraat 15, 1820 Perk (Steenokkerzeel)

  Inschrijvingen, ontbijt & koffie: tussen 08.30u en 10.30u
  Pannenkoeken en kippenfestijn vanaf 15.00u.
  Doorlopend live music Blind Alley & Silicon Carne, Springkasteel, Kinderquad parcours
  Meer informatie:
  www.tothepointperk.be

  24-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jumborun Gits 2008

  JUMBO-RUN 2008  Ledegem gastheer voor Jumbo Run
  Motoren nemen bewoners Dominiek Savio mee

   Ledegem is voor de eerste keer de gastheer voor de Jumbo Run van Dominiek Savio in Gits. In de schaduw van de Winkelse kerk worden op 23augustus een 800-tal gasten verwacht en ruim 200motorfietsen.

  De Jumbo Run is een rondrit voor motorrijders met zijspan die een persoon met een beperking als passagier meenemen voor een uitgetekende tocht.
  De 38ste editie brengt de bewoners van Dominiek Savio op zaterdag 23augustus naar Ledegem-StElooiswinkel

  'Elk jaar strijken zijspanrijders uit onze buurlanden, vooral uit Nederland, in Gits neer voor de Jumbo Run. Sommigen rijden al 37jaar mee', vertelt Patsy Verheylesonne van Dominiek Savio. 'Ook dit keer lopen de inschrijvingen vlot binnen. Het wordt een motorkaravaan van 3,5kilometer met ruim 200zijspannen en een 800-tal deelnemers, van andersvaliden over motorrijders en medewerkers tot verplegend personeel.'

  Na een tocht van 44 kilometer langs Staden, Houthulst, Langemark-Poelkapelle, Zonnebeke en Moorslede rijdt de parade via de Menen- en de Rollegemstraat tegen het middaguur Ledegem binnen. 'De Jumbo Run bereikt de eindmeet in Sint-Eloois-Winkel na een doortocht in Rollegem-Kapelle en Ledegem. Bij de passage in elke deelgemeente zal de plaatselijke muziekvereniging het defilé met vrolijke deuntjes begroeten', vertelt schepen van Welzijn Bart Ryde (CD&V/VD).

  'In de Winkelse sporthal krijgt iedereen een middagmaal. In de Winkelse dorpskern vindt daarna allerhande randanimatie plaats waarop iedereen welkom is. We hopen op een hartelijke verbroedering met onze gasten van Dominiek Savio. Binnen de plaatselijke groeperingen werden ruim honderd vrijwilligers gevonden die het feest in goede banen helpen te houden.'

  'Alleen de omgeving van de Winkelse kerk bezit genoeg parkeerruimte voor een comfortabele ontvangst. De parking achter de Sint-Eligiuskerk, het Sint-Hubrechtsplein, het Kerkplein, de corridor van de Winkelse kerk naar de omgeving van de sporthal en De Link zijn vanaf de middag verkeersvrij.
  De handelszaken langs het Dorpsplein blijven bereikbaar'
  , aldus Ryde.

  De Jumbo Run draagt elk jaar een eigen logo. Alle kinderen van de Ledegemse scholen mochten daarvoor een tekening maken en de creatie van Yanna Spriet uit Sint-Eloois-Winkel werd uitverkozen tot het logo van de 38ste editie.
  Ze mag mee met de motoren.
   


  Er zijn ook stickers met het logo gemaakt, de stickerverkoop moet helpen de organisatiekosten te betalen. Bovendien schonken de Rollegemse Fietsvrienden het inschrijvingsgeld van hun Acht Uren-fietshappening aan hetzelfde goede doel.
  Op de cheque prijkte het ronde bedrag van 300euro.

  --------------------------------------------------------------------  In Gits verzamelden zo'n 150 motorrijders in het Dominiek Savio instituut, voor de jaarlijkse Jumborun.
   


  De daguitstap voor mensen met een handicap is al jaren een groot succes, en blijft een feest voor de motorrijders én hun passagiers.  Zo'n tocht in een zijspan, kris kras door de provincie, blijft een belevenis. Sommige duo's trekken al jaren met elkaar op.

  Elk jaar trekt een bekende Vlaming met een motor, de kop van de karavaan.
  Die eer was deze keer voor Marijn 'Boma' Devalk.

  WTV was er ook...  En natuurlijk waren er de fans van 'Boma' !

  Daags ervoor was er de verkenning van het parcours...  De camping op het middenplein.

  Familie en fans komen toe om de start bij te wonen.  Patsy in gesprek met de politie-escorte  De estafette-motoren staan klaar...  De politie en de estafettes zelf ook.

  De peace-wagon vertrekkensklaar.  Instappen !  En daar gaan ze dan...

  Maar aan de overweg in Gits heeft de trein nog steeds voorrang !  Gits  In Staden staan de reuzen ons op te wachten.  Houthulst  Langemark-Poelkapelle  Op weg naar Moorsele  Een mooi gebaar van de Gezinsbond.  Het 'leading'-zijspan op weg naar Dadizele

  Muziek in Ledegem

  Muziek in StElooiswinkel

  Daar kregen we een hartverwarmend welkom en konden de deelnemers aanschuiven aan tafel voor lekkere friet met vol-au-vent !

  Marijn Devalck was meegereden tot in StElooiswinkel.
     Daar kon hij weer vele fans tegen zijn motorpak trekken.

  Deze charmante hostess stond er Red Bull uit te delen, wat een welkome verfrissing was na deze rit.

  De burgemeester verwelkomde de deelnemers.  De vrijwilligers kwamen hun posten bemannen.  De frituristen aan de slag.

  Blonde Kimberly bestelt de frietjes.  Meer dan 100 vrijwilligers zorgden ervoor dat iedereen op tijd bediend was.
  Na de lekkere maaltijd was er tijd voor muziek, spel en animatie in en rond het sportcentrum.

  Volksspelen voor jong en oud.

   En ik weet wie er in dat konijntje zit... !  En als je eens wist wie dat flashy clowntje was hieronder... !  Ik maakte er ook kennis met Yana Spriet die de tekening maakte voor de sticker en de T-shirts.

  Alles onder het goedkeurend oog van de 'Rijstpoeper'.
  Marina Verriest heeft mij daar dan met poten en oren uitgelegd hoe de inwoners aan deze 'olijke' bijnaam zijn geraakt !  Diezelfde Marina heeft mij dan ook een biezonder mooie dubbel-CDRom bezorgd over gans het evenement.
  Merci Marina !

    
  Naast nog enkele verdienstelijke motorrijders
  werd ook ik gehuldigt voor
  mijn 30ste deelname
  aan dit evenement en mocht een T-shirt
  en een wondermooi keramiekbeeldje in ontvangst nemen.

  Deze kunstwerkjes zijn dan ook niet vervaardigt door de eerste de beste : ze zijn van de hand van
  Winkelse keramiek-kunstenaar Tjok Dessauvage.  Zie http://www.artborgloon.be/dessauvage_tjok.html

  En dan was het weer tijd voor de terugtocht naar Gits.
  Het startsignaal wordt getrouw gegeven door een fameuse knal !

  Onder grote belangstelling en met de nodige bedankingen vanwege Patsy aan het adres van het stadsbestuur en de medewerkers, trok de karavaan zich weer op gang.

  In Rollegem-Kapelle worden we weer opgewacht met muziek.

  Wielertoeristen tracteren met een pintje...  Een uitgebrande auto zorgde voor de nodige belangstelling...  Rumbeke  Roeselare in zicht.

  Aankomst Gits  De Jumborun eindigde 's avonds in Gits.
  Daar werden alle deelnemers nog op een groot feest getracteerd met om middernacht een mooi vuurwerk.
   

     Hieronder enkele kunstwerkjes
  gemaakt door en mij toegestuurd door Marina...  Zie voor een mooie fotoreportage op 

   
  http://jovo.dommel.be/JUMBORUN/Framep.htm
  (meer dan 500 afbeeldingen)


   

  23-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondrit K.M.A.C. Menen - 22 augustus 2008

  Avondrit
  K.M.A.C. Menen
  22 augustus 2008  22-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motor toeritten tot einde jaar

  Motortoerritten tot einde jaar zijn er genoeg.
  Kies er maar eentje uit !

  November 2008

  Datum Titel  
  1-11-2008 6de Allerheiligentreffen - Koersel 1 november 2008

  Oktober 2008

  Datum Titel  
  5-10-2008 14de Taxandria Treffen - Hulst Tessenderloo 4 en 5 oktober 2008
  4-10-2008 4de Wolfrun - Eine (Oudenaarde) 4 en 5 oktober 2008

  September 2008

  Datum Titel  
  28-9-2008 15de HerfstToer - Wuustwezel 27 en 28 september 2008
  25-9-2008 Business Bikers Day - Limelette 26 september 2008
  21-9-2008 11de Gruzmulltreffen - Ledegem 20 en 21 september 2008
  21-9-2008 2de Rondrit MTC Young Guns - Genk Winterslag 21 september 2008
  21-9-2008 4de Zwevegemse MR voor MS - 21 september 2008
  21-9-2008 5de Vroemrit - Willebroek 21 september 2008
  21-9-2008 10de Patersrit - Affligem 21 september 2008
  21-9-2008 14de Treffen Motor Toerisme Leuven - 21 september 2008
  21-9-2008 5de Motortoerrit - Oostkerke 21 september 2008
  14-9-2008 2de Toeristische motorrit Liedekerke - 14 september 2008
  14-9-2008 11de Mosseltreffen - Oostende 14 september 2008
  7-9-2008 9de Nazomertreffen - Ressegem (Herzele) 6 en 7 september 2008
  7-9-2008 3de Schansrun - Laakdal 7 september 2008
  7-9-2008 8ste Tony Linssen Memorial Waarloos-Kontich 7 september 2008
  7-9-2008 5de Moto Feest Brussels Gewest 7 september 2008
  7-9-2008 10de Treffen MTC 't Manje - 7 september 2008
  7-9-2008 Motortreffen der Filosofen - Dendermonde 7 sep 2008
  7-9-2008 2de Bikers Treffen Wevelgem - 7 september 2008
  7-9-2008 2de Bikers Treffen Wevelgem - 7 september 2008
  6-9-2008 4de Open motorrit Shadow Owners Club Belgium - 6 september 2008
  6-9-2008 9de Kasseileggerstreffen - 6 en 7 september 2008

  Augustus 2008

  Datum Titel  
  31-8-2008 19de Vlastreffen Kortrijk 31 aug 2008
  31-8-2008 200 mijlen rit (MTC Houtlandrijders) Torhout 31 augustus 2008
  31-8-2008 BMW Classic Tour 2008
  31-8-2008 Spek mé eierentreffen - E.T.C. Elversele-Temse 31 augustus 2008
  31-8-2008 Kessel - Motorrit 31 aug 2008
  30-8-2008 Motortreffen Gosselies 30 aug 2008
  24-8-2008 5de Perk Motortreffen - Steenokkerzeel 24 aug 2008
  24-8-2008 1ste Pokerrun - Geel 24 aug 2008
  24-8-2008 500km-brevet : Dottignies 24 aug 2008
  24-8-2008 26ste Mandeltreffen - Izegem 24 aug 2008
  24-8-2008 2de kermisrit Motorvrienden Papillon Oudenaarde - 24 augustus 2008
  22-8-2008 Avondrit K.M.A.C. Menen - 22 augustus 2008

  21-08-2008 om 16:16 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedragscode filerijden.
  Gedragscode filerijden.
  Algemeen
  Over het tussen-de-file-rijden is al heel wat gesproken en geschreven geweest. Mag het niet, mag het wel, als het mag waar moet je dan rijden, ben je in je recht bij een ongeval en zo verder.

  In de Nederlandstalige tijdschriften verschijnen daaromtrent regelmatig lezersbrieven en af en toe verschijnt er ook al eens een artikel waarin de juridische kant van het motorrijden doorheen de file belicht wordt. We verwijzen dan ook naar een ander artikel waarin dieper ingegaan wordt op de wetteksten omtrent het filerijden. Dit artikel behandelt echter een totaal ander aspect van het filerijden, nl. het gedrag van de motorrijder in de file.

  Zoals we allemaal wel weten is motorrijden gevaarlijk. Wat nòg gevaarlijker is, is het inhalen en voorbij rijden van voertuigen. Gezien de risico’s die motorrijders lopen én omwille van het feit dat de wetten niet in het voordeel spelen van de motorrijder hebben een aantal bekende instanties waaronder Febiac en de Motorcycle Councel zowel voor motorrijders als autorijders een gedragscode ontwikkeld. Doel van deze gedragscode is tweeledig.

  Door het promoten van een bepaald gedrag helpen deze code om het aantal ongevallen tussen motorrijders en andere voertuigen te beperken, anderzijds zijn deze handvol regels een mooie leidraad waarmee verkeersaggressie in de kiem gesmoord kan worden.

  Het is niet zo evident geweest om goede bruikbare regels op te stellen, want er is geen wettelijk kader dat bepaalt wat mag en niet mag. De enige bruikbare maatstaf die we hebben is ons eigen logische en – hopelijk – gezonde verstand. Met onze hersens in de hand filosoferen we wat heen en weer over het filerijden en stap voor stap kun je zo de gedragscode zien ontstaan.

  Gedoogbeleid
  Wie een file wil doorkruisen mag niet uit het oog verliezen dat wat hij doet zich eignlijk niet mag. De wetteksten over filerijden zijn niet meteen de meest duidelijke maar je kan wel algemeen stellen dat het gemakkelijker is om er fouten tegen te begaan dan om ze op te volgen. Motorrijden tussen de voertuigen in een file wordt getolereerd door de autobestuurders en door de controlerende macht (de politie, de rijkswacht,…). Of je al dan niet veilig door de file geraakt hangt dus in feite af van de "good will" van diegenen die je voorbij rijdt. Een negatieve houding aannemen is dan ook uit den boze. Alle handelingen die ook maar enigszins als provocerend geïnterpreteerd zouden kunnen worden vermijd je dus best. Vergeet niet dat je de "underdog" blijft, zelfs al denk je dat je iedereen de baas kunt.

  Filerijden: de handleiding
  Achterkomers verwittigen
  Laten we beginnen met het begin: we komen aangereden en we zien in de verte de auto’s zeer sterk vertragen. Wat doen we? Aangezien de meeste onder ons geen alarmknipperlichten hebben is ons remlicht ons enige middel om achter ons rijdende chauffeurs te verwittigen. Onder het motto "alle beetjes helpen" knijpen we herhaaldelijk en in een vrij hoog tempo in ons remhendel en hopen dat onze achtervolgers ons felle knipperende remlicht opmerken en correct interpreteren.

  Snelheid aanpassen
  Vervolgens duiken we de file in. Dit doen we met een aangepaste snelheid. Je moet nu geen snelheidsaanduidingen verwachten want de snelheid waarmee je doorheen de file rijdt is afhankelijk van de snelheid van de autorijders en van de verkeersdrukte (en eigenlijk ook van het weer). Kies je snelheid zodanig dat de overige chauffeurs de tijd krijgen om zich bewust te worden van je aanwezigheid. Jouw veiligheid staat of valt met hun gedrag! Als ze weten dat je eraan komt kunnen ze hun gedrag op jou afstemmen. Hoe trager je doorheen de file rijdt, hoe meer tijd de bestuurders hebben om in hun spiegels te kijken en te beseffen dat er een motorrijder afkomt. Een dergelijke redenering staat haaks op de slogan "In een flits door de spits" maar zal meer levens redden.

  Anticiperen
  In de file aangekomen is het een kwestie van met argusogen alles en iedereen in de gaten te houden. Pro-actief denken en handelen is het toverwoord. Leer gedragingen en stromingen interpreteren. We zetten even een aantal aandachtspunten op een rijtje.
  • De gaten tussen de voertuigen op éénzelfde rijstrook variëren volgens het harmonica-effect. Bij vertragende files verkleinen de gaten, bij versnellende files vergroten de gaten. Zenuwachtige bestuurders maken hiervan gebruik om snel van rijstrook te veranderen. Hierbij maken ze weinig of nooit gebruik van hun richtingaanwijzers. Dat ze een levensgevaar vormen, daar denken ze zelfs niet aan. Daarom ook dat de positie van de individuele wagens je bij het voorbijrijden van voertuigen niet mag ontgaan. Als enkele voertuigen uit naast elkaar gelegen rijstroken in baksteenformatie rijden dan is er voor hen ruimte zat om onverwachts te wisselen van rijstrook. Enige achterdocht is dus aangewezen. Het is veiliger om tussen twee voertuigen door te rijden die vlak naast elkaar hangen. Beide zullen elkaar gezien hebben (dat zou toch moeten….) en er is geen ruimte om te veranderen van rijstrook. Hiertussen kun je met een relatief gerust gemoed doorheen manoeuvreren.
  • Weet waar op- en afritten zijn zodat je kunt anticiperen op van rijstrook wisselende chauffeurs.
  • Hou de voorwielen van de voertuigen in de gaten zodat je tijdig kan reageren.
  • Hou je eigen spiegels in de gaten zodat je snellere collega-motorrijders kunt voorbij laten. Anderzijds moeten de snelleren onder ons kunnen verdragen dat er een trager iemand voor hen rijdt. Er is niet altijd gelegenheid om je even voorbij te laten. Geef de nieuwelingen een kans om rustig de "stiel" aan te leren. Ongeduldig aandringen maakt iedereen alleen maar zenuwachtig.
  • Leg als je traag tussen files rijdt (alleen dan!) je beide handen op je koppelingshendel en je voorrem. Hiermee win je heel belangrijke tienden van seconden waarmee je kunt vermijden van onder iemands wagen te belanden. Let er wel op dat je bij normale snelheden en als je niet in de file rijdt je vingers aan het stuur houdt! Iedereen heeft namelijk aangeboren reflexen die vooral tot uiting komen bij schrikreacties. Als jij nu bvb. 100km/u rijdt met je vingers aan de voorrem en iemand doet plots een gek manoeuvre dan is de kans groot dat je zult verschieten. Tegelijk zal je uit een reflex harder in je stuur knijpen. Jouw vingers hebben echter je remhendel vast. Het gevolg laat zich raden: de voorrem blokkeert en jij gaat loeihard tegen het wegdek.
  • Let er op dat je concentratie niet verslapt. Het kan misschien wel gek klinken maar ook aan filerijden kan je wennen. Het nadeel van een gewoonte is dat je alles automatisch gaat doen en je concentratie verliest. Doe dit niet want het is op zo’n momenten dat een ongeval zich voordoet.

  Hoffelijkheid
  Stel nu dat je aan komt gereden en je kunt er niet door omdat enkele voertuigen op twee naast elkaar gelegen rijstroken te dicht bijeen staan. Dat kan gebeuren. Ze doen dit (normalerwijze) niet om ons motorrijders te pesten. Per slot van rekening is de mens een nieuwsgierig dier en zo’n chauffeur wil natuurlijk ook graag weten wat er gaande is. En dus is hij of zij wat uitgeweken om even in de verte te turen. Gelijk hoe, we staan aan zijn bumper en kunnen er niet langs. Alles zit muurvast. Wat te doen?

  Het antwoord is simpel: doe niets. Word niet zenuwachtig, sla niet tilt, mep niet op die man of op zijn wagen, hou je mond, claxonneer niet, vertoon geen provocerende gebaren. Kortom, blijf rustig en geduldig. Het gebeurt zelden dat voertuigen in de file meer dan enkele seconden stilstaan dus met wat geduld kun je er zo voorbij. Vergeet trouwens niet dat je daar staat dankzij de tolerantie van diezelfde chauffeurs! Als zij een slecht humeur krijgen moeten ze maar even aan hun servostuur draaien en lig jij op de grond. En wie zal er in fout zijn? Veel kans dat jij dat bent. Dus doe zoals Bobby McFerin en zing "Don’t worry, be Happy".
  Gelukkig zijn de meeste chauffeurs behoorlijk oplettend. ’t Is te zeggen, dankzij onze knipperlichten en ons meestal toch iets te hoog afgesteld dimlicht zien ze ons van verre aankomen. Ze hebben dan tijd zat om uit te wijken en meestal doen ze dit dan ook. Wees hoffelijk en dank hen voor deze geste met een vriendelijk handgebaar of een hoofdknik.


  Gedragscode
  Als we alles samenvatten komen we tot het volgende lijstje.

  Wat je NIET doet is :
  • Te snel doorheen de file rijden
  • Om de haverklap veranderen van baanvak
  • Claxonneren als je niet voorbij een voertuig geraakt
  • Overmatig aandringen om voorbij een voertuig (auto, motorfiets,…) te geraken

  Wat doe je dan WEL :

  • Aan matige snelheid doorheen de files laveren (±10 km/h sneller dan de andere voertuigen).
  • Alles en iedereen in de gaten houden
  • Richtingaanwijzers gebruiken
  • Zoveel mogelijk in je eigen achteruitkijkspiegels kijken
  • Ten allen tijde rustig en oplettend blijven
  • Vriendelijke chauffeurs bedanken
  • Onoplettendheid door gewoonte vermijden

  Wie graag even de gedragscode doorneemt zoals ze opgesteld is door de Motorcycle Council kan deze bekijken op www.febiac.be, onder het puntje Veiligheid in het hoofdstuk Motorfietsen. Daar vind je ook een gedragscode voor autobestuurders.

  Conclusie
  Eigenlijk kan al het voorgaande in één slogan samengevat worden. In twee woorden zelfs. Woorden die we vroeger regelmatig – soms misschien zelfs teveel - van onze ouders te horen kregen. Deze twee wijze woorden zijn: GEDRAAG JE. Zo eenvoudig is het. Niet meer dan dat. Altijd beleefd blijven, het gezonde verstand gebruiken, ruimdenkend en tolerant zijn en bedanken voor hetgeen je krijgt. Daarmee kan een heleboel misérie vermeden worden.

  21-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filteren in de file  In twee jaar tijd is het aantal motorrijders dat zijn motor gebruikt om mee naar het werk te rijden, VERDUBBELD !
  In hoofdzaak proberen ze zo files te vermijden.
  Al is dat 'filteren' - tussen twee rijen traag vooruitrijdende auto's doorsjeezen - niet ongevaarlijk, want het gebeurt maar al te vaak veel te snel. En als er een botsing of een aanrijding van komt, is de motard altijd in fout !

  Elke ochtend en avond nemen nu naar schatting 50.000 moto's deel aan het fileverkeer.

  filteren


  De meerderheid van de motards schuift echter niet gezellig mee aan, maar 'filtert' (een interne vakterm) langs de rijen auto's heen. Op sommige snelwegen is het al zo ingeburgerd, dat er sinds kort op de E40 bvb een officieus motorijstrookje ontstaan is tussen de derde en de vierde rijstrook, waar automobilisten wat meer ruimte laten tussen hun voertuigen.

  Mag dat wel, dat 'filteren' ?
  "Als een file volledig stilstaat in principe wél", zegt Werner De Dobbeleer van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid. "Dan haal je officieel niet in - daarvoor moeten de andere voertuigen in beweging zijn - en mag je stapvoets doorrijden."
  Stapvoets betekent dan wel 10 à 15 km per uur.
  Over een (traag) bewegende file is de wet zéér vaag.
  "Het wordt door de politie oogluikend toegestaan, maar als er iets misloopt en de zaak komt voor de rechtbank, heb je weinig kans om daar op enig begrip te stuiten", zegt De Dobbeleer.

  Erwin Steegmans van M.A.G. (Motorcycle Action Group) is formeler : "Aangezien je als motorrijder het manoeuver uitvoert, ben je bij een ongeval of aanrijding altijd in de fout."
  Scherpe cijfers over het aantal ongevallen met filteren zijn er niet, maar schattingen houden het op hooguit 2 procent van alle ongevallen met motoren... en dat is niet zoveel.
  "Maar het blijft een zeer risicorijke bezigheid", klinkt het bij de MAG.
  "Wij adviseren om nooit meer dan 10 km/u sneller te rijden dan de file, en om bij een algemene vooruitgang van 50 km/u gewoon weer in te voegen."
  Gelukkig houden de meeste bewuste motorrijders zich daaraan. Maar teveel zoeven nog steeds met meer dan 70 km/u tussen de wachtende auto's door.
  Je moet weten dat het voor de automobilisten aartsmoeilijk is om die snelheid in hun achteruitkijkspiegeltje of zijspiegels in te schatten.
  "Sommige moto's zijn dan ook nog eens zo stil, dat je ze amper hoort aankomen en andere maken dan weer zo'n kabaal dat ze je de schrik van je leven opdoen", zegt Steegmans. "Uit onderzoek is gebleken dat je een 'stille' motor die komt 'aanglijden' gemakkelijker tot 35 km/u trager inschat dan eentje met veel geknetter".

  Het BIVV vraag een verfijning van de wegcode. Voor de MAG hoeft dat niet per sé.
  "Zoiets krijg je toch niet gecontroleerd en toegepast", zegt Erwin Steegmans. Maar beide organisaties zijn het er wel over eens dat er momenteel veel te snel gefilterd wordt en dat 'gezond verstand' en 'wederzijds begrip' hier aan de orde moet komen.  Op het kabinet van Staatssecretaris Schouppe (verkeer) zijn ze zich bewust van het probleem en de vaagheid van de wet. Ze gaan advies vragen aan de Federale Commissie voor Verkeersveiligheid en wordt er in de toekomst misschien toch nog wat aan gedaan.  Ondertussen geef ik mijn persoonlijk advies aan alle collega's motorrijders : als je filterd op een autosnelweg met file, doe het dan aan de rechterkant van de uiterst linkse auto, steek je grootlicht aan, maak gebruik van je vier knipperlichten (als die doos erop zit natuurlijk) en draag steeds een fluoriserend hesje in het drukke verkeer (kwestie van nog beter op te vallen in die spiegels).

  20-08-2008 om 10:53 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondentrailer  Er is goed nieuws voor de bikers die hun viervoeter(s) willen meenemen achteraan aan de motor.  Dankzij de nieuwste generatie aanhangwagens kunnen de honden en katten voortaan probleemloos mee.
  De trailers zijn gemaakt uit oersterk materiaal, beantwoorden aan de strengste veiligheidvoorwaarden, hebben een confortabel interieur inclusief een zacht tapijtje en luidsprekers en er is speciale aandacht gegaan naar de ventilatie.
  Het enige nadeel is het prijskaartje : om en bij de 2000 euro !

  Black or White Pet Motorcycle Trailer


  Custom Color Pet Trailer
  321 Lincoln St. • Denver, IA 50622
  Phone: 319-984-9182 • Cell 319-290-4549
  Fax: 319-984-6132 • Toll Free: 1-866-844-WAGS
  wagstrailers@mchsi.com

  http://www.openroadoutfitters.com

  19-08-2008 om 16:31 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vetpompe Treffen Wingene 17 aug 2008


  Vetpompe Treffen Wingene 17 aug 2008

  De dag begon met een waterzonnetje die af en toe eens tussen de hoge en zware bewolking kwam piepen.
  Maar met het frisse briesje was het ideaal motorweer.

  Kruis of munt : 't Krabje of de Vetpompe ?
  En het werd Wingene, en ik heb het mij niet beklaagd.

  Hoewel ik de streek tamelijk goed ken, was het  letterlijk 'den boer op'. Man, zeker 100 km weggetjes waar geen twee auto's naast elkaar kunnen staan, tussen eindeloze muren van maisstengels, door dichte bossen...
  In één woord :
  natuur !
  Maar het moet gezegd : niet zonder gevaar...
  Het was dan wel droog (tot 15.00u toch) maar in iedere bocht, op elk kruispunt, bij iedere private uitrit lag er ofwel grint of modder op de weg, en dat is voor motorrijders levensgevaarlijk.
  En om een mooie dag in mineur te eindigen, werden we in de namiddag geconfronteerd met afgerukte pijltjes en een stortvlaag zodat ik de rondrit vroegtijdig moest inkorten.
  Jammer.

  Een verslag...  Start aan het Clublokaal van MC De Vetpompe.  We volgden om te beginnen de 46 km lange, bewegwijzerde Poekebeek-fietsroute die een contrastrijk landschap laat zien.
  Enerzijds zijn er de open akkers en weilanden, doorsneden valleigebieden bezaaid met meerdere molens en historische hoeven.
  Landelijke dorpskernen zoals Poesele, Vinkt en het bloemendorp Kanegem worden verkend.
  Anderzijs is er een gesloten landschap met bos en een lijnrecht drevenpatroon.
  Het gaat om veldgebieden die een heel eigen en specifieke ontginningsgeschiedenis hebben gekend.
  Blikvanger van het stroombekken van de Poekebeek is het kasteel van Poeke.
  Het kasteel kent zijn oorsprong in de 11de - 12de eeuw als versterkte ridderburcht.

  We reden vervolgens door het bosrijke Wingene en Ruiselede.  Ik kwam voorbij een biezonder kruis, de moeite waard om eens te stoppen.

  Een Paddenstraat vol ganzen...

  De E17  bij een overbrugging richting Hansbeek.


   

  Bellem bezit als zeldzaamheid drie typische oude duiventorens: één op het kasteel Mariahove, één op de Spildoornhoeve gelegen bij het kanaal, waar vroeger het Fort Filips lag en één op een hoeve aan de Bellemdorpweg (bij restaurant Den Duiventoren).  Een vierde duiventoren verdween bij de verbreding van het kanaal.
  Een duiventoren is een torenachtig bouwwerk, dat bedoeld was voor de huisvesting van duiven, meestal voorzien van een aantal kleine openingen waarlangs de duiven naar binnen en naar buiten konden vliegen.
  In de Middeleeuwen was het houden van duiven een ‘heerlijk recht’, meestal enkel toegekend aan kloosters of kasteelheren.
  Later was het voornamelijk een statussymbool.
  Duiven werden gekweekt omwille van hun smakelijk vlees. Op de toren werd niet gevoederd, tenzij tijdens zeer strenge wintermaanden.


  De duiven zochten hun voeder op de omliggende akkers van de pachters, die dit stilzwijgend moesten gedogen.
  De Bellemse duiventorens zijn allemaal in steen.
  De duiventoren bij Spildoorn en aan restaurant Den Duiventoren zijn vierkant met trapgeveltjes aan het zadeldak, en vlieggaten in rijtjes.
  Die bij Mariahove is merkwaardig genoeg rond, met een leien dak en vlieggaten rondom het dak.

  Zie een filmpje op http://www.youtube.com/watch?v=XIRHv5ioLMU.
  Boeren zijn niet altijd bewust van het gevaar dat schuilt in een hoopje modder die van hun landbouwmachines op de openbare weg terechtkomt.  1ste controle : Caro's Cafe in Ursel.  Even verder, in het centrum van Ursel, ligt er ter hoogte van het gemeenteschooltje, een grote hoeveelheid grint op de baan. Ik doe navraag in het bijgelegen Parochiaal Centrum of de mogelijkheid bestaat om iemand daar even met een borstel aan het werk te zetten, wat dan ook onmiddellijk gedaan wordt.

  Bedankt jongeman voor je inzet !

  Even binnenwippen bij de VCU, de Vlieg Club Ursel.  Er lag daarnaast ook nog een lapje militair domein waar geen bedrijvigheid meer was.


  Het bos is bezaaid met restaurantjes.  Tegen de middag zit ik op de Beverhout fietsroute te Beernem.
  In Oostkamp zie je die typische opslag van maispulp of rottende bieten, onder plastiek zeil en bedekt met honderden afgedankte autobanden.
  En er waren er zo drie !  We komen aan in Moerbrugge voor een 2de controle in cafe Tom Dooley.

  In september 1944 had aan de kanaalbrug van Moerbrugge een hevige strijd plaats tussen Duitsers en geallieerden.

               
  Vooral veel Canadese soldaten kwamen om, een monument, gemaakt uit onderdelen van tanks, ter hoogte van die brug herinnert aan die slag.


  In Hertsberge rijden we weer door kilometerslange maisvelden...  Rond de klok van één was het de hoogste tijd om de inwendige mens te versterken en parkeerde ik mij nabij een kapel met bankje.
  Even binnenpiepen...

  We zijn al op grondgebied Tielt en het blijkt te gaan om een bedevaartsoord, genaamd naar 
  het klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan waar  Leonardo da Vinci in de jaren 1495-1498 een monumentaal 'Laatste Avondmaal' heeft geschilderd.  Volgens Dan Brown (schrijver van De Da Vinci Code) is de figuur rechts van Jezus niet de apostel Johannes, maar Maria Magdalena.


  En daar komt Maja, van MC 't Sjamp uit Moorsele.  We rijden een eindje op de Wastinefietsroute.

  De Wastinefietsroute laat je kennismaken met het lichtglooiende landschap in de buurt van Tielt. 
  Ooit was dit een immens bos- en heidegebied, verdeeld in 'wastines'.
  De fietstocht vangt aan in de Pittemse deelgemeente Egem.
  Daarna gaat het door het voormalige Bulskampveld naar Koolskamp (Ardooie).
  Dan neem je richting Lichtervelde en fiets je naar de historische Huywynschbossen.
  Via het oude Heerenveld en het middeleeuwse Vrijgeweed rij je door Wingene.
  Op de terugweg passeer je de Lakebossen en de Munckebossen.
  Je bereikt je eindpunt opnieuw langs weiden en bossen.

  Leuk om weten:
  Wastine of Wastina is een oud middeleeuws woord (betekent: onvruchtbare grond) dat geregeld terugkeert in geschriften waar West-Vlaamse gronden of eigendommen worden besproken.

  Oei : het weer wordt grimmiger en de zon is verdwijnen.

  Controlepost 3 : cafe 't Voske in Egem.  Egem is natuurlijk bekend vanwege zijn 300 meter hoge zendmast en de base-jumpers die er af en toe eens de show stelen.

  Na een kort oponthoud aan de slagbomen van de overweg te Pittem...  ... even verder deze roestige graafmachine.
  Die staat er waarschijnlijk al jaren zonder activiteit...  Ook deze restant van de Balsmolen te Schuiferskapelle was de moeite waard om even af te stappen.  Hij is genaamd naar de eigenaar Charles Bals en 'herbouwd' in 1850. Het is een koren- en oliemolen van het type 'stenen grondzeiler', gebouwd op een molenwal van een vorige staakmolen uit 1632.
  De houten pestelroeden uit de mechanische maalderij werden in 1931 verwijderd. Hoewel niet beschermd, is de nochthans goed onderhouden romp beschermingswaardig.
  Er is geen molenaar meer.

  Deze molen werd voor het eerst vermeld in 1632. Het was toen een klassieke staakmolen om graan te malen en was tijdens het Ancien Régime eigendom van de heren van Hulswalle. Op het einde van de 18de eeuw was de molenaarsknecht "Jaak de Bruggeling" (Jacobus Heindrickx) één van de plaatselijke leiders van de Boerenkrijg.

  In 1850 liet molenaar Ivo Van Gaever de staakmolen door een stenen grondzeiler vervangen. Onder de molenvloer bevinden zich nog de restanten van de teerlingen.
  Het nabijgelegen kapelletje werd opgericht toen een molenaarsknecht verongelukte en werd aan O.L.Vrouw opgedragen. Als gevolg van een storm werden de gebroken wieken in 1931 uitgehaald.  In de molenromp is nog veel oorspronkelijk balkwerk aanwezig, waarvan een groot aantal afkomstig is van de voorgaande staakmolen.  Op het gelijkvloers bevindt zich thans een mechanische maalderij met één koppel kunststenen. De haverpletter wordt soms nog in werking gebracht ten behoeve van de paarden die de eigenaar houdt. Hij is een rechtstreekse afstammeling van de vroegere molenaars en onderhoudt de romp zeer goed. Regelmatig wordt die in het wit gekalkt. Men acht de overgebleven romp met de mechanische maalderij, het kapelletje en de boerderijgebouwen sterk beschermingswaardig, als monument en als dorpsgezicht.


  Op het kruispunt van de Ruiseleedse steenweg en de Hekkestraat ligt er een pijl op de grond. Afgerukt.
  Even bellen naar de organisatie en een medewerker komt meteen de pijl weer ophangen... maar zend ons de verkeerde kant op !  En alsof dat nog niet genoeg was, begon het er opeens zodanig hard te regenen dat ik verdwaald de rit met enkele kilometers moest inkorten en noodgedwongen naar de eindbestemming moest rijden.

  Aangekomen in het Parochiaal Centrum van Wingene kregen we de prijzentafel te zien : 10 trofeeën voor de clubs met kilometertelling.  Geen enkele prijs voor individuele rijders (jongste en oudste deelnemer, verstkomende,...)

  Er waren ongeveer 135 inschrijvingen en 38 clubs waren vertegenwoordigt.
  Er viel één depanage (lekke band) te betreuren.

  De prijsuitreiking was er om 17.00u, maar tegen dan was iedereen al lang naar huis.
  Men vertrouwde mij de trofee van MC Freedom uit Izegem toe die ik dan ook meteen naar hun clublokaal, Cafe Sportief, bracht.

  17-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie-motoren : Cuba
  Politie-motoren : Cuba


  16-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse motoragenten ook voortaan in geel uniform
   
   

  Motoragenten ook voortaan in geel uniform  In de politieregio Twente hebben vanaf vandaag de vertrouwde witte tenues van de motoragenten plaats gemaakt voor knalgele pakken en helmen.
  Vanaf maart van dit jaar zijn alle politieregio’s bezig om in het gele tenue stapsgewijs in te voeren. In Twente rijden vanaf vandaag alle motorrijders in het geel met gele helm.  De kleding van de verkeers-, water- en spoorwegpolitie en agenten te paard is aangepast aan de Europese richtlijn voor opvallende kledij bij werk langs de weg. Gewone agenten blijven blauw dragen, maar hebben wel een geel vest dat ze over het uniform kunnen aantrekken.


  14-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijder zwaar gewond na frontale botsing

  Motorrijder zwaar gewond na frontale botsing

  Beetgumermolen - Zondagavond is een motorrijder op de Menamerdyk in Beetgumermolen zwaar gewond geraakt.
  Op de kruising met de Franskeleane nam de auto waarschijnlijk de binnenbocht waarna de motor frontaal bovenop de auto knalde. Twee ambulances en een aantal politievoertuigen kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen, daarna is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

  10-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9de Rondrit MTC The Walkers - Rijmenam 10 aug 2008

  9de Rondrit MTC The Walkers 
  Rijmenam 10 aug 2008


  10-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijders en vangrails
  Motorrijders en vangrails

  07-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de MV The Twins Treffen - Hamme 3 aug 2008

  6de MV The Twins Treffen 
  Hamme 3 aug 2008


  03-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hanezoekers Toer - Tollembeek 3 aug 2008

  Hanezoekers Toer
  Tollembeek 3 aug 2008


  03-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanaaltreffen Oudenburg 3 aug 2008

  Kanaaltreffen Oudenburg
  3 augustus 2008  Het was alsnog een zonnige start en we waren nog geen 10 minuten aan het rijden of een eerste bezienswaardigheid dook voor ons op :
  een machtige 
  'Witte Molen'  gelegen aan de Osseweg op de grens van Roksem en Bekegem, aan de oude Zeeweg.
   


  Oorspronkelijk was dat een stookmolen die de naam "Rockxem-molen" had meegekregen. De huidige bakstenen bergmolen werd gebouwd in 1843 door Pieter Dierickx Visschers en zijn echtgenote Francisca Strubbe.
  In de molenromp zit een steen waarop staat "PDV/FS/1843" (PDV = Pieter Dierickx Visschers, FS = Francisca Strubbe). Deze bouwheer had in 1841 in een openbare verkoping "een woonhuys, koorn-wind-molen en oliestandaert-molen, oliekelder, roskot en verder gerief" gekocht van de gebroeders Monteyne. Bij de herbouw werden vele balken uit voorgaande houten molen opnieuw gebruikt. Enkele inscripties wijzen hier op. In drie hoekstukken van het vroegere vangwiel - voorheen een armwiel - staat "Pieter Vieubled 1793" en op een balk op de steenzolder lezen we "1796". De Witte Molen is een bergmolen oorspronkelijk ingericht als graan- en oliemolen met een oliekelder in de wal. De staande as of koningsspil draait op een balk op de benedenverdieping en was voorzien van een schijfloop om het steen- en wentelwiel aan te drijven.
  Er zijn twee maalgangen, haverplet en buil. Boven iedere maalstoel is een kleine stelling met een as die voorzien is van vier handspaken voor het uittrekken van het klauwijzer.
  Nadat de molen lange tijd in het bezit was van de familie Dierickx Visschers werd die in 1965 gekocht door handelaar-landbouwer Edouard Gailliaert. In 1994 nam de stad Oudenburg de molen in erfpacht voor 27 jaar, met de bedoeling de molen maalvaardig te herstellen.
  In 2002-2003 werd de restauratie beëindigd.
  Nu pronkt "De Witte Molen" terug in het Oudenburgse landschap.
  Je kan de Witte Molen elke eerste zondag van de maand in de namiddag bezoeken. De toegangsprijs bedraagt 1,50 euro per persoon en kinderen (tussen 8 en 15 jaar) betalen 0,75 euro.


  Vervolgens liep het traject over tal van fietsroutes :

  De Utfanc-route.

  Utfanc is een Middeleeuwse naam voor een uitgestrekt heidegebied langs de noord westelijke rand van het Wijnendaalse plateau.
   


  Aan de kerk van Ichtegem kan men de stalen coureur bewonderen die doet terugdenken als wielerhelden Jules Van Hevel en Richard Depoorter.

  De Boskapelroute (44 km)

  De Boskapel werd in de 19de eeuw gebouwd door de edelman Auguste de Tserclaes de Wommersom als dank voor een genezing. In 1875 werd het gebouwtje eigendom van de Bekegemse kerkfabriek. Sinds 1948 is er op Pinkstermaandag een jaarlijkse bedevaart naar de kapel. Deze werd ingericht door Pastoor Nijs. In de meimaand wordt er de rozenkrans op zondag om 19.00 u. op maandag, woensdag en vrijdag om 20.00 u gebeden. Op de eerste zondag van oktober wordt er een bedevaart gehouden van de kerk van Bekegem naar de Boskapel.
  In het bosdomein van 'Tudor' in
  St Michiels-Varsenare kon je extra zuurstof opsnuiven.


  De Yperleetroute.

  Het Land van Permeke heeft de fietser voldoende gelegenheden om bewegwijzerde fietsroutes te fietsen. Jabbeke is een ideale plaats om 2 mooie fietsroutes aan te vangen. Zo heb je de fietsroute 'Permeke Achterna' en de 'Yperleetroute'.

  De 'Yperleetroute' loopt grotendeels om en rond de route 'Permeke achterna' maar is iets langer qua afstand.

  Permeke Achterna Route

  De fietsroute Permeke Achterna is gemaakt naar Kunstenaar Constant Permeke die geboren werd te Antwerpen op 31/07/1886.
  Zijn landhuis met ateliers te Jabbeke werd door de provincie West Vlaanderen aangekocht en tot provinciaal museum Constant Permeke ingericht. Aan dit museum start de fietsroute.


  Tegen dat we aan de A10-brug te Jabbeke waren begon het jammergenoeg te regenen.  Tegen de middag trokken de regenwolken gelukkig iets weg en was het tijd voor een broodje en dat kon het best op een bankje in centrum Varsenare.  En daar kwam een konvooi oude klepper-tractoren voorbij.  Een eerste controle vond plaats in 't Dobberke, het clubhouse van MTC Down Under, terug in Oudenburg.  Na deze checkpoint rijden we opnieuw over de A10 waar we een mooi zicht kregen op de windmolens van Gistel.  En dat het om een 'kanaaltjes-treffen' ging was ons in dit tweede gedeelte overduidelijk : het landschap rondom Snaaskerke was doorkruist met zulke beekjes en kanaaltjes.
  Gelukkig kwam de zon er af en toe door...  We reden ook een stukje op de Schoorbakkers-fietsroute langs het IJzer-kanaal, zoals hier in Slijpe.
  In Pervijze moesten we de Schoorbakkersbrug over.  Even verder een tweede controle : 't Witte Huis in Veurne.  Molens genoeg in deze Polderstreek van de Westhoek, zoals deze
   Oude Zeedijkmolen in Veurne.

  Oude Zeedijkmolen VEURNE

  http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=840

  Op de grens van Pervijze en Lampernisse rijden we langs deze kleine Russisch-Orthodoxe kerk.

  En hierbij stelt zich de vraag :
  Als je nu met een meisje aan de gang bent of je bent getrouwd met een inwoonster van onderstaande gemeente, heb je dan een 'oere' aan je been ?  En de uitvinder van onderstaande flauwe grap mogen ze voor mijn part een eindje wegstoppen...  De Roesbruggebrug in Roesbrugge.
  Zegt dat maar eens 10 keer vlug na elkaar !  14.00u : tijd voor een koffiepauze. En waar kan je dat dan beter doen dan in een rustieke (ogenschijnlijk rustige) taveerne zoals dit Hof van Commerce (doet me een beetje aan Izegem denken...).
  Maar wat bleek : dit eetcafe zat tsjokvol gasten, groepen en families die zich rijkelijk te goed deden aan het wekelijkse 'breughelbuffet à volonté !

  Het interieur alleen al is een bezoekje waard : antiek van voor tot achter en tot in de nok gevuld met heiligenbeelden !  De bazin was zelfs zo sportief om nog even charmant te poseren in haar deurgat.  Even halt houden bij deze schande...de molenruïne in Pollinkhove.  Lees er alles over op
  http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=877


  In Lo-Reninge de Lovaart over.
  Een bootje zat er klem en diende te wachten tot de opgeroepen sasmeester er aan kwam.  Hier kom je dan ook die mooi-klinkende namen van restaurants tegen, zoals De Lisdodde (Lo-Reninge) of De Hooipiete (Fintele).

  We rijden een eind langs de IJzer op de 'Noordzee Vlaanderen Fietsroute'.  http://www.euroreizen.be/fietswandel/recrea/lf1.htm


  De Westhoek is vooral gerenomeerd om zijn kapelletjes.
  Je vindt ze er in alle maten en groottes, zoals deze Oudekapelle, gelegen langs de Boterlandroute, richting StJacobskapelle.  In StJacobskapelle staat ook dit
  prachtige koperen beeld van de 'Pelgrim'.  Meer op http://www.gosantiago.be/

  Controlepost 3 : De IJzerhoeve, een camping in Diksmuide.


  (een beetje rood-op-een-rijtje)

  De IJzertoren, boven de vlasvelden uit...  Ik zei het al : kapellen in alle maten en stijlen, zoals onderstaande kapel 'Troost in Nood', die dan nog eens uitermate mooi is ingericht.

  We passeren de oude en de nieuwe IJzertorens.
  Meer info op http://www.wo1.be/ned/database/dbDetail.asp?TypeID=15&SubTypeID=33&ItemID=5363 
  of gewoon even googelen naar 'ijzertoren'...  Even verder de wereldberoemde site waar nog restanten van loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog teruggevonden werden.  Het kreeg de naam van 'De Dodengang'

  Deze bestaat uit twee evenwijdige loopgraven gegraven in de dijk van de IJzer over een lengte van 400 meter. Dicht bij het water ligt de gevechtsloopgraaf, daarachter de steunloopgraaf.
  Verder vindt u hier waarnemers- en schietposities, bunkers en op het einde van de gang, de Duitse bunker, de muizenval bestaande uit twee observatieposten (sector van de petroleumtanks en rechteroever van de IJzer) en enkele meters erachter een bunker met schietposities.

  De Ruiterschans is dan weer een echt fort van zandzakken op twee niveaus met zijn mitrailleuseposten, zijn scherpschutters- en waarnemersposities, zijn signalisatiepost, de ondergrondse doorgang naar de eigenlijke Dodengang.
   
  Even een halte inlassen in Zevekote-Gistel om de achterliggende deelnemers gade te slaan.  Dit is iets wat je als organisator moet vermijden :
  motorrijders overtredingen doen begaan !  En dit waren de trofeeën.  Er waren 301 inschrijvingen en jammergenoeg een ongeval te betreuren.
  Maar al bij al nog een geluk bij een ongeluk : een schouderbreuk is te genezen. je zal er wel een tijdje zo bij lopen...


  Spoedig herstel gewenst aan deze onfortuinlijke motorrijdster !
  http://www.mtcdownunder.be/

  03-08-2008 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Over mijzelf
  Ik ben Guy Vandendriessche
  Ik ben een man en woon in Izegem (België) en mijn beroep is gewezen rijkswachter en veiligheidsagent.
  Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 64 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: motortoerisme, terrariumdieren, plastic modelbouw, snorrenclub,....
  Archief per week
 • 25/07-31/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 13/12-19/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 31/12-06/01 2008
 • 22/12-28/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 04/12-10/12 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 25/12-31/12 2006
 • 12/12-18/12 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 11/04-17/04 2005
 • 04/04-10/04 2005
 • 28/03-03/04 2005
 • 14/03-20/03 2005
 • 28/02-06/03 2005
 • 21/02-27/02 2005
 • 17/01-23/01 2005
 • 15/11-21/11 2004
 • 25/10-31/10 2004
 • 11/10-17/10 2004
 • 27/09-03/10 2004
 • 06/09-12/09 2004
 • 16/08-22/08 2004
 • 09/08-15/08 2004
 • 26/07-01/08 2004
 • 12/07-18/07 2004
 • 05/07-11/07 2004
 • 28/06-04/07 2004
 • 31/05-06/06 2004
 • 24/05-30/05 2004
 • 10/05-16/05 2004
 • 03/05-09/05 2004
 • 19/04-25/04 2004
 • 12/04-18/04 2004
 • 05/04-11/04 2004
 • 29/03-04/04 2004
 • 15/03-21/03 2004
 • 01/03-07/03 2004
 • 02/02-08/02 2004
 • 29/12-04/01 2004
 • 13/10-19/10 2003
 • 08/09-14/09 2003
 • 01/09-07/09 2003
 • 25/08-31/08 2003
 • 04/08-10/08 2003
 • 14/07-20/07 2003
 • 07/07-13/07 2003
 • 09/06-15/06 2003
 • 12/05-18/05 2003
 • 14/04-20/04 2003
 • 07/04-13/04 2003
 • 17/03-23/03 2003
 • 10/03-16/03 2003
 • 17/02-23/02 2003
 • 27/01-02/02 2003
 • 14/10-20/10 2002
 • 30/09-06/10 2002
 • 26/08-01/09 2002
 • 29/07-04/08 2002
 • 29/04-05/05 2002
 • 15/04-21/04 2002
 • 18/03-24/03 2002
 • 04/03-10/03 2002
 • 04/02-10/02 2002
 • 28/01-03/02 2002
 • 31/12-06/01 2002
 • 24/12-30/12 2001
 • 17/12-23/12 2001
 • 26/11-02/12 2001
 • 03/09-09/09 2001
 • 20/08-26/08 2001
 • 13/08-19/08 2001
 • 30/07-05/08 2001
 • 25/06-01/07 2001
 • 11/06-17/06 2001
 • 30/04-06/05 2001
 • 19/02-25/02 2001
 • 23/10-29/10 2000
 • 16/10-22/10 2000
 • 21/08-27/08 2000
 • 14/08-20/08 2000
 • 17/07-23/07 2000
 • 19/06-25/06 2000
 • 27/09-03/10 1999
 • 09/08-15/08 1999
 • 21/06-27/06 1999
 • 17/08-23/08 1998
 • 15/06-21/06 1998
 • 01/06-07/06 1998
 • 29/12-04/01 1998
 • 16/06-22/06 1997
 • 17/03-23/03 1997
 • 30/12-05/01 1997
 • 26/08-01/09 1996
 • 05/08-11/08 1996
 • 15/07-21/07 1996
 • 10/06-16/06 1996
 • 08/05-14/05 1995
 • 20/03-26/03 1995
 • 06/03-12/03 1995
 • 03/10-09/10 1994
 • 26/09-02/10 1994
 • 12/09-18/09 1994
 • 05/09-11/09 1994
 • 29/08-04/09 1994
 • 15/08-21/08 1994
 • 04/07-10/07 1994
 • 23/05-29/05 1994
 • 09/05-15/05 1994
 • 25/04-01/05 1994
 • 11/04-17/04 1994
 • 03/01-09/01 1994
 • 26/12-01/01 1995
 • 04/10-10/10 1993
 • 13/09-19/09 1993
 • 06/09-12/09 1993
 • 30/08-05/09 1993
 • 16/08-22/08 1993
 • 09/08-15/08 1993
 • 26/07-01/08 1993
 • 12/07-18/07 1993
 • 05/07-11/07 1993
 • 28/06-04/07 1993
 • 21/06-27/06 1993
 • 07/06-13/06 1993
 • 31/05-06/06 1993
 • 17/05-23/05 1993
 • 03/05-09/05 1993
 • 26/04-02/05 1993
 • 19/04-25/04 1993
 • 05/04-11/04 1993
 • 29/03-04/04 1993
 • 15/03-21/03 1993
 • 08/03-14/03 1993
 • 02/11-08/11 1992
 • 19/10-25/10 1992
 • 10/08-16/08 1992
 • 30/03-05/04 1992
 • 03/02-09/02 1992
 • 16/09-22/09 1991
 • 01/07-07/07 1991
 • 03/06-09/06 1991
 • 27/05-02/06 1991
 • 13/05-19/05 1991
 • 29/04-05/05 1991
 • 01/04-07/04 1991
 • 04/03-10/03 1991
 • 31/12-06/01 1991
 • 17/12-23/12 1990
 • 10/12-16/12 1990
 • 03/12-09/12 1990
 • 15/10-21/10 1990
 • 08/10-14/10 1990
 • 01/10-07/10 1990
 • 03/09-09/09 1990
 • 27/08-02/09 1990
 • 06/08-12/08 1990
 • 30/07-05/08 1990
 • 16/07-22/07 1990
 • 25/06-01/07 1990
 • 18/06-24/06 1990
 • 11/06-17/06 1990
 • 04/06-10/06 1990
 • 28/05-03/06 1990
 • 14/05-20/05 1990
 • 07/05-13/05 1990
 • 30/04-06/05 1990
 • 16/04-22/04 1990
 • 09/04-15/04 1990
 • 02/04-08/04 1990
 • 26/03-01/04 1990
 • 19/03-25/03 1990
 • 12/03-18/03 1990
 • 05/03-11/03 1990
 • 26/02-04/03 1990
 • 05/02-11/02 1990
 • 13/11-19/11 1989
 • 16/10-22/10 1989
 • 18/09-24/09 1989
 • 11/09-17/09 1989
 • 04/09-10/09 1989
 • 14/08-20/08 1989
 • 07/08-13/08 1989
 • 31/07-06/08 1989
 • 26/06-02/07 1989
 • 03/04-09/04 1989
 • 27/02-05/03 1989
 • 22/08-28/08 1988
 • 01/08-07/08 1988
 • 13/06-19/06 1988
 • 02/05-08/05 1988
 • 18/04-24/04 1988
 • 04/04-10/04 1988
 • 07/03-13/03 1988
 • 30/11-06/12 1987
 • 08/06-14/06 1987
 • 30/03-05/04 1987
 • 23/03-29/03 1987
 • 11/08-17/08 1986
 • 05/05-11/05 1986
 • 31/03-06/04 1986
 • 24/03-30/03 1986
 • 03/03-09/03 1986
 • 24/02-02/03 1986
 • 30/12-05/01 1986
 • 03/06-09/06 1985
 • 06/05-12/05 1985
 • 11/03-17/03 1985
 • 04/02-10/02 1985
 • 09/07-15/07 1984
 • 25/06-01/07 1984
 • 12/03-18/03 1984
 • 05/03-11/03 1984
 • 02/01-08/01 1984
 • 24/12-30/12 1984
 • 11/07-17/07 1983
 • 27/06-03/07 1983
 • 21/03-27/03 1983
 • 14/03-20/03 1983
 • 28/06-04/07 1982
 • 16/07-22/07 1979
 • 11/08-17/08 1975

  Inhoud blog
 • Motorrijder uit Oostende om het leven gekomen
 • Dodelijk ongeval in Moorsele
 • Dodelijk ongeval op de Groendalseweg in Bleiswijk
 • DODELIJK ONGEVAL OP N8 IN HEESTERT
 • Motorambulance
 • Vluchtmisdrijf in Torhout
 • Koninklijke Marechaussee kiest wederom voor Yamaha
 • DRIE VIERDE VAN DE MOTORONGEVALLEN GEBEURT TUSSEN APRIL EN OKTOBER
 • Aantal motorongevallen op tien jaar met kwart gedaald
 • BIVV roept weggebruikers op na motorongevallen: "Wees extra voorzichtig"
 • Motorrijder laat het leven bij ongeval in Kuurne
 • Motorongeval in bocht oprit A29
 • Zero Police Motorcycles in California
 • De motor van de toekomst...
 • Kersverse bruid overleden na aanrijding met motorrijder
 • Motorrijders als Kerstman in Brussel
 • Gibbs Biskji
 • Chauffeur maait motard van de weg
 • Motard staat weer recht na mislukte wheelie op snelweg
 • Humanoïde bikerrobot van Yamaha kan helemaal alleen moto rijden
 • Motorrijder sterft nadat hij door kapel reed
 • Zero Motorcycles
 • Nieuwe badges voor nieuwe uniformen wegpolitie Antwerpen en Gent
 • de motorrijders van Hatzoloh
 • Helft Belgische motorrijders niet verzekerd voor lichamelijke schade
 • Motorpolitie Marokko krijgt camera op helm
 • Motard van 36 sterft na zware klap op N49
 • Doodgeschoten verpleegster stuurde motorbende op ex af
 • Zwaar motorongeval in Waaslandhaven
 • motorrijder sterft tijdens ritje met vrienden
 • Mustang Pony 320 1947
 • Motorrijder overleden na ongeval op circuit in Zolder
 • Porcaro, de stad van de motorrijders
 • Gearresteerde tiener moet geboeid meelopen met motor van agent
 • Gestolen motorfiets terug bij eigenaar
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Twee doden na motorongeval
 • Chauffeur was onder invloed van alcohol toen hij jong koppel doodreed
 • Quadbestuurder levensgevaarlijk gewond
 • Bestuurder motorfiets komt om het leven na ongeval op Rijksweg te Roeselare
 • Motorrijder (60) komt om bij ongeval in Lichtervelde
 • Gedenksteen voor alle verongelukte motorrijders
 • Rondrit Ommegang StDenijs 21 juni 2015
 • Motorongeval in de Botlek
 • Motorrijder stabiel, maar nog in levensgevaar na aanrijding
 • Deze anonieme motoren helpen Antwerpse politie verkeershooligans klissen
 • 24-jarige motorrijder overleden na botsing
 • Motorrijder sterft na val in gracht in Koekelare
 • Motorrijder sterft na frontale klap
 • 'Bendeoorlog verwacht in België'
 • Hondjes op de motor...
 • Zware brand in motozaak
 • Hond mee met baasje op Vespa
 • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
 • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
 • Motorrijder verongelukt in Lille
 • 2015 Ducati Monster Stripe 821 en 1200
 • 2016 Yamaha YZ en WR offroad modellen gelanceerd
 • Motorrijder geeft levensgevaarlijke chauffeur terechte kopstoot
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Fleurus
 • Motorrijder zwaar gewond
 • Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Aarschot
 • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Aarschot
 • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
 • Zwaar motorongeval in Neeroeteren
 • Orlando Bloom laat zich eens goed gaan
 • Motorrijder verongelukt
 • Motorrijder
 • Overlever motorongeval toont hoe ze de draad weer oppikt
 • Motorrijder komt om bij ongeval
 • Waaghals rijdt op 1 wiel op Ring rond Brussel
 • 100-jarige Liske opnieuw op de motor
 • Een 'opfrissing' helpt ongevallen voorkomen
 • Motorrijder sterft na ongeval op brug over E17
 • Dodelijk ongeval met motorrijder op Assesteenweg te Herne
 • motorrijder dood in Ternat
 • Nieuwe politiemotoren Antwerpen
 • Motorrijder gewond na aanrijding
 • Vader van zes kinderen sterft bij motorongeval
 • Police Use Electric Chariot Scooter , Fast Motorised Off Road Segway
 • Motorrijder overleden na ongeluk Zoutelande
 • Motorrijder boord zich in auto
 • Jonge motorrijder verongelukt in Ingelmunster
 • Motorrijder verongelukt op gladde weg...
 • Motor op de spoorwegen geglipt door zand
 • Oekraïense ex-international Gusin sterft in motorongeval
 • 17de Mosseltreffen - Oostende
 • beelden dodelijk motorongeval gebruikt in campagne voor veiliger verkeer
 • Schokkend: Roekeloze motorrijder filmt eigen dood
 • Motorrijder zwaar gewond in StDenijs
 • Nieuw scherm en herstellingen aan PC800
 • Nieuwe KMar-motorfiets: Yamaha FJR 1300A
 • 33ste Krabbetreffen - Rollegem 17 augustus 2014
 • Aanrijding tussen motorrijder en bestelwagen in Hoevenen
 • 13de Olf Oest treffen - Torhout 16 augustus
 • 15de Walkerstreffen - Rijmenam 10 augustus 2014
 • Graafschapstreffen 2014
 • Nederlandse motoragent omgekomen bij achtervolging
 • Twee doden bij motorongeval aan Leuvense vaart
 • 1ste motorrit Paddy's Pub - Zottegem 3 augustus 2014
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Antwerpen
 • Dodelijk motorongeval in Frasnes-lez-Anvaing
 • Competentietreffen - Ieper 2 augustus 2014
 • Motorrijder overleden, passagier kritiek na ongeval
 • Motorrijder verongelukt, passagier kritiek
 • Manneken Pis Treffen Geraardsbergen 27 juli 2014
 • BMW R1200RT (2014) uit circulatie !
 • Snelheidscontrole op Engelse wegen
 • Jaar rijverbod voor dodelijk motorongeval
 • 2 DODEN BIJ ZWAAR MOTORONGELUK
 • 2 doden bij zwaar motorongeluk
 • Izegems motorrijder lichtgewond
 • 53ste Ronde van West-Vlaanderen : Menen 29 mei 2014
 • Drago-treffen Izegem 25 mei 2014
 • Ongeval met motor, bestuurder spoorloos
 • Motor Union Belgische Politie Treffen tvv ALS-Liga
 • Dendertoerrit zondag 11 mei 2014
 • 1ste Flamengostreffen Torhout 4 mei 2014
 • Coast Tour 2014
 • Honda Gold Wing Airbag
 • Ducati Diavel
 • Toerrit Reglement voor groepsrijden
 • 23ste Houtlandroute - Torhout 20 april 2014
 • Yamaha MT-09
 • 24e Zomertreffen Tsjamp Wevelgem zondag 13 april
 • Harley Davidson Street 750
 • Motorrijder komt om het leven in Zomergem
 • Yamaha SR400
 • 18-jarige motorrijder komt om het leven in Eernegem
 • Motards frissen rijkunsten op
 • Meer dodelijke ongevallen met motorrijders in 2013
 • Jonge motorrijder komt om het leven na ongeval in Ichtegem
 • Motorrijder zwaargewond bij botsing in Wakken
 • Motorrijder omgekomen bij ongeval in Hechtel-Eksel
 • MV Agusta Brutale 800 Dragster
 • Motorrijder (30) overleeft klap tegen paal niet in Lede
 • Yamaha Ténéré XT 1200ZE
 • Ducati Monster 1200S
 • Nieuwe politiejassen Antwerpse motards
 • ZERO SR : the iMOTO
 • Vroegere diensthoofddeksels bij de NMBS
 • Nog geen motorkeuring...
 • Santa is coming !
 • Motorrijdster buiten levensgevaar na aanrijding
 • Vrouw vat zelf vuur na motorongeval
 • Herfstmist
 • Moto Toerkalender 2014
 • Nieuwe aanwinst PC 800 parelmoer
 • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
 • 23-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Herfelingen
 • Motorongeval in Lissewege
 • Bij een motorongeval in Sint-Andries komen 2 mensen om het leven
 • Motorrijder komt om het leven bij ongeval in Hooglede
 • Genkenaar (23) week na motorongeval overleden
 • Motorrijder ­wandelt weg na valpartij
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Noirefontaine
 • Motorrijder gewond
 • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
 • Grote bijeenkomst van Hells Angels in Gent
 • Honderdvijftig trikes en motoren verwacht in Neerwinden
 • Motorrijder (19) bezweken aan verwondingen
 • rouwregister geopend voor Christof Van Mullem
 • Het Koninklijk Motorrijdersescorte
 • Verdachte vriend van vermiste Marijke Francis sterft in ongeval
 • Motorrijder overleefd aanrijding in Ingelmunster
 • Drie gewonden bij botsing tussen auto en politiemotor in Ingelmunster
 • Geen rijbewijs bij 1 motorongeval op 5
 • Metalzanger komt om het leven bij motorongeval
 • Twee zwaargewonden bij motorongeval te BACHTE-MARIA-LEERNE
 • Broers verongelukken op vijf kilometer van elkaar
 • Twee agenten laten het leven bij motorongeval
 • Motorrijder verongelukt in Opglabbeek
 • Man en vrouw komen om bij zwaar motorongeval in Brugge
 • Motorrijder (39) maakt dodelijke smak tegen geparkeerde truck
 • Boer verwisselt tractor na dodelijk motorongeval
 • Motorrijden ligt voorlopig een tijdje stil...
 • Weginspecteurs van Rijkswaterstaat op de motor
 • Lijsttrekker N-VA breekt enkel bij motorongeval
 • Motorrijder gewond bij verkeerd manoeuvre auto
 • Motorrijder gewond in ongeval Eizeringen
 • Motorrijder raakt zwaargewond bij ongeval in Reningelst
 • Motorrijder levensgevaarlijk gewond bij aanrijding in Nevele
 • Motorrijder (48) verongelukt bij frontale aanrijding in Moen
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Stoumont
 • Belgische bestuurder rijdt motorrijder dood in Franse departement Gard
 • Motorrijder maakt dodelijke val in Diest
 • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
 • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
 • Moto Treffens Vlaanderen 2012
 • 11de Kanaaltreffen Oudenburg 5 aug 2012
 • 13de Terrasrit – Zelzate 4 augustus 2012
 • 9de Mega 'Tour de France' Houthulst 29 juli 2012
 • Motorrijder (22) komt om op racecircuit in Mettet
 • Dronken motorrijder zwaargewond na ongeval in Dendermonde
 • Motorrijder verongelukt in Alveringem
 • Motorrijder komt om het leven op N8 in Alveringem
 • Motorrijder verongelukt in Huldenberg

  Pacific Coast 800 USA
 • Pacific Coast 800 USA

 • TGPCHPCMY2KMR+8
 • The Great Pacific Coast Highway Pacific Coast Motorcycle Year 2008 Motorcycle Ride

 • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List
 • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List

 • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast
 • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast

 • MV Pacific Coast Nederland
 • MV Pacific Coast Nederland

 • Foto

  PC800
 • Honda Pacific Coast (PC800) Owner/iPCRC Registry

 • PC France
 • PC France

 • Foto

  Web PC
 • Web PC

 • Foto

  IPCRC
 • IPCRC

 • PC Italia
 • PC Italia

 • PC naamlijst
 • PC naamlijst

 • PC Russia
 • PC Russia

 • Bikes !
 • Bikes !

 • Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!