MODDERFOKKERS
Foto

toertochten
  • Mountainbike.be overzicht
  • MTB -You overzicht
  • Inhoud blog
  • modderfokker en jarig in maart
  • Mona, kleindochter van Guy en Monique
  • Finn, kleinzoon van Johan en Sabine
  • modderfokker en jarig in februari
  • laatste rit van 2023 - Gent en omstreken - foto's Johan
  • modderfokker en jarig in januari
  • modderfokker en jarig in december
  • modderfokker en jarig in november
  • modderfokker en jarig in oktober
  • 27 augustus verslag door Ivan
    links
  • hokalken
  • mountainbikekalender
  • houffalize
  • uit de oude doos
  • foto's
  • oigo
  • fietsen voor oigo
  • de vrijdagavondfietsers
  • 'hoe mijn leven een ongewenste wending nam'
  • the black sheep kalken
    MODDERVAKANTIES
  • kijk ! modderfokkers op vakantie
  • Foto

            Rudy Rogiers
              voorzitter
    Foto
        Rudy Vergeylen
            secretaris
    Foto
           Dany Fack
       penningmeester
    Foto
         Gerda Van Hulle
             bestuurslid
    Foto
    Annemie Van de Voorde
              bestuurslid
    Foto
          Rudy De Clercq
    Foto
          Geert Schepens
    Foto
             Ann Praet
    Foto
          Patrick Roels
    Foto
           Nancy Van Waes
    Foto
       Tom Vandenberghe
    Foto
           Jurgen Vion
    Foto
          Dany Poelman
    Foto
          Eddy Troch
    Foto
          Pascal Lippens
    Foto
              Luc Krick
    Foto
         Andrè De Clercq
    Foto
             Christine
       De Schoenmaecker
    Foto
         Dirk Hanselaer
    Foto
         Marc Roelandt
    Foto
       Kristien Bruggeman
    Foto
          Filip Buysse
    Foto
            Carla De Cock
    Foto
           Thomas Bisschop
    Foto
           Machteld Turneer
    Foto
       Mario Vaneechoutte
    Foto
         Jonatan Driesen
    Foto
             Steven De Mey
    Foto
         Ariane Coppenholle
    Foto
             Rony Van Hecke
    Foto
               Geert Noë
    Foto
          Johan De Wilde
    Foto
      Nico Van Puyenbroeck
    Foto
            Davy Poelman
    Foto

          Carlo Goossens
    Foto
      ______________

              Jo Roels

    ______________

    Foto

            Johan Poelman

     

    Foto

        Chris Van Poecke
    Foto

      Kenneth De Paepe

    Klik hier voor meer gratis plaatjes is the name, biking is the game Klik hier voor meer gratis plaatjes

    19-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lidmaatschap Cycling 2019
    Wie vorig jaar reeds lid was bij Cycling Vlaanderen ( vroeger Wielerbond ) krijgt een mail met de gegevens om rechtstreeks het lidmaatschap te verlengen.
    Ziet eruit zoals hieronder … 
    Wie geen lid was in 2018 kan nieuw lid worden via 


    VERLENG NU JE LIDMAATSCHAP
    // GENIET VAN ONZE VOORDELEN! //
    Beste 
     
    Ook in 2019 geniet je van alle voordelen van je lidmaatschap bij Cycling Vlaanderen!
    VOER SNEL DE OVERSCHRIJVING UIT MET ONDERSTAANDE GEGEVENS*:
     
    BEDRAG: ..€
    REKENINGNUMMER CYCLING VLAANDEREN: BE83 3930 2820 0215
    GESTRUCTUREERDE MEDEDELING: ….
    BETAAL NU HIER ONLINE
    *Indien u de betaling reeds uitvoerde, dan mag u deze mail negeren.
    Nemen jouw gezinsleden ook af en toe de fiets? Wist je dat deze ook kunnen genieten van de voordelen van het lidmaatschap? Controleer even welk type lidmaatschap je hebt en voeg je gezinsleden toe.
    • Betaal op tijd, zodat wij je nieuwe kaart voor eind december kunnen doorsturen.
    De oude GELE lidkaart, en de daarbij horende voordelen, is vanaf 1 januari 2019 niet meer geldig. Je krijgt een nieuw BLAUW exemplaar in de bus.

    19-11-2018, 18:23 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag 18/11/2018 door Mario

    Zondag 18 november 2018. Erondegem en rondom. 

    Een ritje naar het Zuiden, honderd jaar en één week na WereldOorlog I, waarbij Poperinge nooit veroverd is door den Duits. Maar dat geheel terzijde, alleen kwestie van historische onjuistheden, veroorzaakt door een vorige verslaggever, recht te zetten 

    Voor het eerst echt koud weer, maar aangezien het droog en zonnig is, valt dat eel goe mee. Niet te begrijpen dus dat we maar met 5 staan: Ivan, Axel, Patje, Jeffrey ( en niet Geoffrey, Mario ! en uw toegenegen verslaggever van dienst. Op het nippertje Luc ook nog, als zesde man, maar ja, die moet dan ook van dichtst komen. We rijden via de Meersen, langs de nieuwe wegel ten Oosten van de Kalkense Vaart, het enige echt vettige stuk van de rit, naar de Aard, vandaar langs de koeienwei in de Meersen naar Uitbergen, een ommetje door Bruinbeke, daarna richting Wanzele, vandaar naar Smetlede, zo naar Papegem, dan Impe, Erondegem, Oordegem en via Wetteren over de nieuwe passerelle naar de Kaster. We pakken nog de wegel van de blauwe steen mee en slaan dan over halfweg links af om zo weer uit te komen aan de Meander, met als eindbestemming, ge weet het zelf wel. Een kleine 60 km, waarvan toch wel 40 in het veld, aan nog geen 22 per uur, de traagste rit van de laatste jaren.  

    In Oordegem kunnen we de wegel van vroeger, die uitkomt aan de molen, niet meer pakken, want die is nu met een stevig hekken afgesloten, bij mijn weten door ene zekere Van Brantegem, beter gekend van de Brantano. Wettelijk gezien mag dat niet, want aangezien we er al die jaren wel doorheen gekund hebben, is dat wel een private weg, máár met publiek karakter, en moet die weg dus doorgankelijk blijven. Maar ja, wat doe je eraan? Er ligt niet eens een huis aan die wegel, niemand heeft er last van als daar al iemand passeert. Bij deze dus een warme oproep om geen schoenen meer te kopen bij de Brantano. “Maar wie koopt er nu zijn schoenen bij de Brantano!?”, zo vraagt Ivan zich luidop af. Iedereen koopt toch zijn schoenen bij Verschraegen in de Kruisen in Kalken!? En de bediening is er vriendelijk en professioneel, weet Ivan ook nog te vertellen. Dat moet ook wel als de bediening gebeurt door mevrouw Deschoenmaecker. 

    Aan de hoek van de nieuwe passerelle is er een viertrapstrap, steil naar beneden. Ons jonkie, den Jeffrey, stort zich met ware doodsverachting, en met veel stijl, steil naar beneden. Daar slaan wij steil van achterover. Ik hoop dat Annemie het filmpje op de blog gekregen heeft. Zeker eens kijken. Ook Ivan voelt zich geroepen, maar net aan de trap gekomen, voelt hij plots een héél groot ei in zijn broek. En ja, dat zou kunnen breken met al dat gehobbel op die trappen, dus toch maar niet. Zéker kijken! Ik verheug me op de dag dat zowel Jeffrey als de grote roerganger, nu nog op terugweg uit Australië, zij aan zij, deze afdaling tot een goed einde brengen. Allez, als zij er zij aan zij aan beginnen, is het voor mij al goed, de rest zien we dan wel.  

    Annemie deed een ritje met al haar vrienden, maar dat komt omdat ze nog aan het revalideren is en de B-kes niet tot last wil zijn. Die laatsten, Rudy, Nadine, Johan, Els en Kenneth, komen pas om 12 uur toe en hebben zich dus ook niet door de kou laten afschrikken. Mario 


    19-11-2018, 11:17 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpje Jeffrey door Mario
     

    19-11-2018, 11:05 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    14-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toertocht tonneke door Ivan

    11 november 2018: Het Tonneke - Wetteren.

    Ok, er was regen voorspeld voor vandaag, en het had gisteren en vannacht ook al geregend. En we kennen de rit van ‘Tonneke als nen vettigen. Toch was iedereen verwonderd dat “de echte Modderfokker” Mario het vandaag liet afweten. Dan toch bang van een beetje regen en modder? Neen, ik weet wel beter. Mario moest met zijn mede-oudstrijders naar de herdenkingsceremonie ter gelegenheid van 100 jaar wapenstilstand van wereldoorlog 1. Weinig mensen weten dat Mario oudstrijder is, meer zelfs, hij was zelfs mede-verantwoordelijk aan de inval van “Den Duitsch”. Toen de eerste lading soldaten aankwam in Poperinge was het Mario zijn taak hen aan te manen het Belgisch grondgebied te verlaten. Dit ging als volgt. “Awel hastjes, wa komde hulder gier doen, he zijt gier niet welhekomen, en al zeker voor heen 4 jaar. Ha maar rap weer de hrens over, teruh van waar he hekomen zijt”. Begrijpelijk dat die Duitsters, die nochtans perfect Vlaams spraken, hem met zijn West-Vlaamse tongval niet begrepen en een dom misverstand aan de basis lag van Mario’s afwezigheid vandaag. Bij het verzamelen op het kerkplein keurt Jan Willems het materiaal, en heeft al voorpret als hij merkt dat zowel Danny als ik met ons standaard zomerbandjes rijden. “Gewoon kwestie van onze techniek een beetje bij te schaven” merkt Danny op. Niet iedereen heeft de keuze uit een aantal fietsen om op elk parcours met het ideale materiaal aan de start te komen. Terwijl wij aanschuiven aan de inschrijvingstafel, besluit Luc Krick al op zijn eentje te vertrekken. Zijn vervroegde start werkt aanstekelijk, en nog een paar anderen volgen zijn voorbeeld, waardoor we nog voor we vertrokken zijn al helemaal uit elkaar liggen. Het is pas na een 5-tal Km, als Axel lek rijdt, dat we opnieuw samentroepen. Niet voor lang echter, want tijdens de herstelling muizen er opnieuw een paar vanonder. Als we opnieuw kunnen vertrekken staan er al een paar zo hevig dat er geen houden meer aan is, en meteen zijn de rappe mannen opnieuw op zoek naar de vroegvertrekkers. Als er geen wegkapitein aan boord is, grijpen de muiters hun kans. Wij besluiten een ietsje deftiger tempo aan te houden, en te wachten wanneer nodig. Zoals verwacht ligt het bij momenten serieus glibberig, maar ondanks ons zomerbandekes en dankzij onze techniek blijven we overeind. Al is het bij momenten alle hens aan dek, en rij ik met mijn voorwiel in de linker- en mijn achterwiel in de rechtergreppel. Het duurt nog tot aan de bevoorrading eer we de vroegvertrekkers bijbenen, waarna we in gehalveerde groep naar de finish rijden. Een 5-tal km voor het einde worden we nog getrakteerd op een extra oponthoud. Een nagel van zo’n 5cm steekt door mijn band en we kunnen opnieuw velo-makerke spelen. Gelukkig worden we bij aankomst getrakteerd op een drankje, inbegrepen in de prijs, want een bezoekje aan De Beize zat er door de vele vertraging niet meer in. Volgende keer beter.

    Ivan. 

    klein detail door  Mario : 

    Den Duits is nooit tot in Poperinge geraakt in WO I. We hebben hem tegengehouden in Ieper, dat volledig platgeschoten is. Poperinge was een plezierstadje/hospitaalstadje voor ontspanning en oplapping van de Engelse soldaten achter het front, en voor aanvoer van munitie en logistiek naar het front.;-)







    14-11-2018, 21:00 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    06-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toertocht tonneke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Zondag 11 november 2018 toertocht Tonneke
    Starten om 8u30 aan Kalkenkerk 


    06-11-2018, 09:51 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toertocht Zwalm 4 november
    foto's D Poelman 










    06-11-2018, 09:46 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    03-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toertocht te Zwalm
    Starten aan Kalkenkerk op 4/11 om  8u voor de toertocht naar Zwalm

    03-11-2018, 15:33 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    01-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modderfokker en jarig in november
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Johan Poelman : 2/11
    Sabine De Neve : 20/11
    Gert Verhoeven 23/11
    Patrick Celie : 25/11

    01-11-2018, 00:00 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    30-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nacht van de horror !

    Starten om 19u op woensdag 31 oktober aan Kalkenkerk 




    30-10-2018, 11:09 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    23-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinnen vanaf 26 oktober

    Vanaf vrijdag 26/10 gaan we weer spinnen.
    Een lichte uurwijziging : 19u15 tot 20u15 zodat we ,na de douche, zeker om 21u zouden buiten zijn.
    ( op vraag van Katrien ) 
    Opgelet : de week nadien, op 2 november is de Gym gesloten en is er dus geen spinnen.

    Iedereen welkom, ook als je nog nooit kwam spinnen …. het moet eens de eerste keer zijn ! 

    Rudy geeft de lessen en als hij niet kan (weg met de mobilhome  of trekkingfiets 😊 ) vervangt Geert hem wel.
    We vragen dit jaar 6 € per les om zeker uit de kosten te komen ( wat niet veel is !  ) 


    foto 2008 


    23-10-2018, 22:12 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    17-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto RVV offroad
    .



    17-10-2018, 09:10 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    10-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietsen op de dag van de verkiezingen
    Na het vervullen van de kiesplicht vertrekken we op zondag 14 oktober (uitzonderlijk) om 9u aan Kalkenkerk !




    10-10-2018, 16:05 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    25-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ritverslag 23 september door Mario
    Zondag 23 september 2018. Lede, met … The Real Modderfokkers
    Er zijn modderfokkers en er zijn échte modderfokkers. De laatste zijn genaamd: Thomas, Stefan, Axel en Mario. Al de hele week worden voor het hele weekend stortregens en rukwinden van 100 per uur voorspeld. Dat houdt natuurlijk de mietjes onder de modderfokkers – en er zijn er steeds meer – tegen. Niet zo , the real modderfokkers. Wij trekken ons dat allemaal niet aan. En zie, we krijgen de hele ochtend een gezapig motregentje, en vooral: GEEN SPATJE WIND! Gewoon niet te geloven. Er zitten er nu thuis een heleboel de hele ochtend hun kas op te fretten en die zitten te hopen op gietende regen en winderige stormen. Niet dus, mietjes!
    Veel zuurstof in de lucht: Gezond voor ons longskes! Wat regen op onze huid: Gezond voor ons velleke! Geen zeveraars die meerijden: Eindelijk, en gezond voor ons kopke! Goed berijdbare, lichtjes vettige wegen, met wat plaskes: Plezant, en gezond voor ons spierkes! Als modderfokker wil je dit echt niet missen – ja, we gaan het er nog wat dieper inwrijven, haha. Thomas is helemaal optimist, want die voorspelt de hele tijd dat de zon er nog gaat doorkomen, maar daar is het nog even op wachten …
    De rit naar en rond Lede, tot in Erpe, lang geLeden. Ik ga toch nog eens tegen de grond als ik de planken van een brugje wil oprijden en die liggen er ongemeen glad bij. Voor ik het weet schuiven velo en mario over de natte planken en lig ik voor de zoveelste keer in mijn carrière op mijn trochanter. Ja, goegel het maar eens, dan leert ge nog wat bij. Niet gezond voor mijn trochanter, maar we bijten het zeer af, want ja, we zijn echte hé. 
    In Lede rijden we naar het hoogste punt van Lede – het hoogtepunt van de rit dus. Een leuk klimmetje, volgens mijn gps 70 meter boven de zeespiegel. Nu nog wel, maar binnen een jaar of 5 is dat nog slechts 69 meter. Dan moeten we iets minder lang klimmen. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Omdat het een gezellig klimmetje met mooi uitzicht is, is het één van mijn lievelingswegeltjes. Voor Stefan en Axel is het ook hun lievelingsweggetje, maar om een geheel andere reden, die me niet echt duidelijk is. Maar ze wouden er persé een foto van.  In het weerkeren besluiten we de vaart langs de andere kant te pakken. Ze zijn daar weer bezig in de Meersen, niet te geloven. Er komt een dijk tot in Kalkendorp, naar het schijnt. Wat er nog overschoot van oorspronkelijk landschap is nu ook naar de … euh, vaantjes. Ander en beter landschappen dan maar, en liefst geen asfalt boven op de dijk, gelijk ze gedaan hebben tussen de Aard en Uitbergen, want dat haalt er de ziel helemaal uit. 
    In alle geval, we slagen er in om van aan de Schelde rechts (= ten Oosten) van het pompstation de Vaart aan de rechtse kant langs te rijden tot we bij coiffeur Fifi in het dorp aankomen. Het bos aan de Oude Schelde is nu volledig gerooid en we kruisen de Oude Schelde gewoon dwars.
    Er duiken in de Beize nog drie dappere, echte modderfokkers op: Johan P, Els en Nancy. Er zijn dus gelukkiglijk nog zeven echte over. Het is ver gekomen. Nancy haar bril staat wel vol Waes (zie foto). Hoe die daardoor nog iets ziet, Joost mag het weten.
    Om naar huis te rijden is het al veel minder met het weer, maar ’s namiddags komt de zon er toch nog minstens een uur lang door. Thomas voor weerman!
    Mario






    25-09-2018, 09:31 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    22-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proximus Cycling Challenge
    .



    22-09-2018, 11:45 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    04-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grootste vrouwenpeleton Volvo op 16 september
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Inschrijven kan via onderstaande link tot 6 september

    voor vrouwen gratis  

    https://www.nieuwsblad.be/hetgrootstevrouwenpeloton2018


     


    04-09-2018, 08:49 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.motoren voor Oigo met de FIETS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Wie graag Axel wil vergezellen op de MVO fietsrit door de Vlaamse Ardennen : 
    start op de Brink ( achter de kerk ) te Laarne op  zondag 9 september om 8u.
    Op voorhand inschrijven hoeft niet, klein ontbijt is inbegrepen.

    04-09-2018, 08:38 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 jaar later... door Mario

    04-09-2018, 08:37 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen gaat offroad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Interesse hiervoor, zich wenden tot Johan VH 

    6 oktober RVV offroad 

    04-09-2018, 08:31 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    01-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rit zondag 2 september
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .

    01-09-2018, 11:06 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jaarlijkse fietsrit naar zee

    Weer of geen weer, de laatste woensdag van augustus fietsen de vrouwelijke modderfokkers  ( nog 6 ! ) naar zee. 
     









    01-09-2018, 11:01 Geschreven door mf
    Reageren (0)


    Foto

    klik op de groepsfoto voor alle fotoalbums

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


     
    mountainbike
         ritten
     elke zondag
    om 8u30 of 9u
      Kalkenkerk

        Spinnen
    van oktober tot april
         19u30
       the Gym
       Wetteren 

    MOUNT


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    Blog als favoriet !

    Foto

      ____________________

               Els Cattoir
      ____________________

    Foto

    __________________

          Sabine De Neve
    __________________

    Foto

                 Ivan Rogiers

     


    Foto


               Nadine Fack

     


    Foto

              Cedric Laureyns

     


    Foto

             Linda De Gussem

     


    Foto

         Frank Van de Steen

     


    Foto

       Gunther Blancquaert

     


    Foto

            Dirk De Boever

     


    Foto

             Johan Van Hulle

     


    Foto

            Jan Willems

     


    Foto

             Axel Troch

     


    Foto

             Frank Hanselaer

     


    Foto

              Karine De Neve

     


    Foto

           Stefan Imschoot

     


    Foto

             Bart Van Hecke

     


    Foto

          Els Van den Putte

     


    Foto

                 Tom Neus

     

     


    Foto

          Karel Verhoeven

     


    Foto

          Petra Verbrugge

     


    Foto

    ______________________

         Hans Kerkvliet

    ______________________


    Foto

        Christelle De Letter

     

     


    Foto

       Veerle Van Imschoot

     


    Foto

              Guy Roels

     


    Foto

             Gert Vergult

     


    Foto

         Hans Schellaert

     

     


    Foto

     

      Kenneth Vanderzypen

    ­


    Foto


    __________________

           Fanny Wiels

    __________________


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs