MODDERFOKKERS
Foto

toertochten
 • Mountainbike.be overzicht
 • MTB -You overzicht
 • Inhoud blog
 • verslag 17/3 door opa Mario
 • vervolg verslag
 • verslag 'in de wind' door Mario
 • vervolg
 • modderfokker en jarig in maart
 • Omloop het Nieuwsblad cyclo
 • verslag 3/2/2019 door Mari(a)o
 • modderfokker en jarig in februari
 • verslag toertocht Overmere door Mario
 • vervolg verslag Mario
  links
 • hokalken
 • mountainbikekalender
 • houffalize
 • uit de oude doos
 • foto's
 • oigo
 • fietsen voor oigo
 • de vrijdagavondfietsers
 • 'hoe mijn leven een ongewenste wending nam'
 • the black sheep kalken
  MODDERVAKANTIES
 • kijk ! modderfokkers op vakantie
 • Foto

          Rudy Rogiers
            voorzitter
  Foto
      Rudy Vergeylen
          secretaris
  Foto
         Dany Fack
     penningmeester
  Foto
       Gerda Van Hulle
           bestuurslid
  Foto
  Annemie Van de Voorde
            bestuurslid
  Foto
        Rudy De Clercq
  Foto
        Geert Schepens
  Foto
           Ann Praet
  Foto
        Patrick Roels
  Foto
         Nancy Van Waes
  Foto
     Tom Vandenberghe
  Foto
         Jurgen Vion
  Foto
        Dany Poelman
  Foto
        Eddy Troch
  Foto
        Pascal Lippens
  Foto
            Luc Krick
  Foto
       Andrè De Clercq
  Foto
           Christine
     De Schoenmaecker
  Foto
       Dirk Hanselaer
  Foto
       Marc Roelandt
  Foto
     Kristien Bruggeman
  Foto
        Filip Buysse
  Foto
          Carla De Cock
  Foto
         Thomas Bisschop
  Foto
         Machteld Turneer
  Foto
     Mario Vaneechoutte
  Foto
       Jonatan Driesen
  Foto
           Steven De Mey
  Foto
       Ariane Coppenholle
  Foto
           Rony Van Hecke
  Foto
             Geert Noë
  Foto
        Johan De Wilde
  Foto
    Nico Van Puyenbroeck
  Foto
          Davy Poelman
  Foto

        Carlo Goossens
  Foto
    ______________

            Jo Roels

  ______________

  Foto

          Johan Poelman

   

  Foto

      Chris Van Poecke
  Foto

    Kenneth De Paepe

  Klik hier voor meer gratis plaatjes is the name, biking is the game Klik hier voor meer gratis plaatjes

  18-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag 17/3 door opa Mario

  De MUUR. Met 8. Davy, vader en zoon Verhoeven, broers Rudy en Ivan, nog een zekere Rudy uit het Husseveldeook een zekere Jo, deze keer met een echte broek aan deze keer, en ondergetekende, voor wie het een heuglijke dag zou worden. En dat niet alleen omdat ik de79.27 km aan 28.1 per uur en 630 hoogtemeters, inclusief de MUUR (jawel, die in Geraardsbergen),heel goed verteerde, maar ook, allez, lees maar eerst door tot het einde van het verslag.  

  Ik vermeld hier ook al de B-kes: Kenneth, Els, Nancy, Annemie,  Koen en Johan, want die zorgen er altijd voor dat de verslagskes te lang worden zodat ze niet in één keer op de blog kunnen (de verslagskesniet en dus ook de B-kes niet). 

  Weeral harde en zotte wind, gelijk gans maart. Maar wel droog. 

  Nog één tip voor Rudy: als je je route uitstippelt op je GPS, dan moet je ‘veerboot toegestaan’ uitvinken. Dan gaan we niet meemaken dat we plots voor een veerbootje buiten dienst staan om de Dender over te steken. Dus moeten we vandaar (Schendelbeke) op zoek naar de eerste brug over de Dender. We denderen eerst over de Dender en daarna denderen we verder langs de Dender. Er zit een koppel baltsende futen, maar die voor mij waren zo hard aan het terten dat ze dit idyllisch natuurtafereeltje niet hebben  gezien 

  Nog een geluk dat we niet in Denderbelle passeerden, want dan begint Ivan altijd te bellen zodat hij bellende door Denderbelle kan denderen. In plaats van langs de Vesten, beklimmen we de muur dus direct van aan de Dender, langs de … jaja … Denderstraat. Je hebt er dan al een steile klim opzitten voor je aan de muur zelf nog moet beginnen. Op de kapelmuur krijgen we zelfs een bevoorrading en een drinkbus van de Landelijke Gilden, die we heel graag Wilden. 

  In het weerkeren ier geen houden aan kapitein Rudy. En Gert heeft er weinig moeite mee. Die twee ontsnappen dan ook – zonder enige moeite - na Wetteren brug. ‘Het kaf moest van het koren’, zegt Rudy. Vader Luc doet nog zijn best, maar Jo, Ivan en Rudy DC halen hem in na een lange achtervolging, met mij en Davy aanklampend in het wiel. Als ze echter aan 46 per uur blijven doorrijden, beslissen Rudy DC en ik uit te bollen. Kwestie dat ik niet helemaal buiten westen aankom voor het vierde derde en dat mijn moteur wat in ralenti kan draaien vooraleer we de Beizebetreden. 

  Ikke dus goed gereden maar toch wel echt flagada. Ondertussen in het zonnetje in Mallorca: Danny en Els, Rudy en Nadine, Johan en Sabine, en … Luc en Cédric. Ha, wist je dat nog niet? Ja, ik had datgelijk al lang willen zien aankomen. 

  En dan vraagt Nancy hoe het zit met ons Delphine. Uitgerekend voor morgen, zeg ik, drie weken vroeger dan Danny. Maar ze zal wel wat over tijd gaan, denk ik, zeg ikWat ik niet weet is dat ik op dat eigenste moment eigenlijk grootvader word van Lars, een Bruggelingske, een zondagskind 

  Jaja, zijt gerust, volgende week trakteer ik de hele reutemeteut. Met veel plezier.  

   

  En dan rijd ik moe maar voldaan rap naar oma Chris. Mario   18-03-2019, 19:58 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg verslag

  Hoogteprofiel van de rit: mooi symmetrisch met in het midden: de MUUR. 

      

   


  18-03-2019, 19:56 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  12-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag 'in de wind' door Mario

  Zondag 10 maart 2019. RessegemWoubrechtegemSteenhuize-WijnhuizeBerendriesMichelbekeenzovoort enzoverder, en terug. 

  Storm. Rukwinden tot 95 km per uur. Felle buien. Geen weer om een hond door te jagen. Dus staan we zo maar eventjes met 11 zotten aan de sachristiesapristie. Uit de wind, voor efkes tochWie zo zot is om met dit weer te gaan fietsen verdient vermelding met naam en toenaam: Jo ‘iets positiefs’ Roels, Ivan ‘vroeger gazettenkoereur, maar allang niet meer’ Rogiers, Rudy ‘kapitein’ Rogiers, Davy ‘stukadoor’ Poelman, Axel ‘doet weer mee’ Troch, Patje ‘survival’ Roels, Rudy ‘van Marie-Jeanne van ‘t Hussevelde’ De Clercq, Gert ‘snotneus’ Verhoeven, Luc ‘witte’ Krick, Danny ‘de Flik’ F(l)ack, en de ‘grootste onnozelaar van allemaal’ deze.  

  De ene is al wat beter voorzien dan de andere: er zijn er zonder schoenovertrekken, zonder lange broek, zonder regenvestje, en zelfs een stuk of vier zonder garde bou. Gegarandeerd dat je gat en je rug dan zeikenat worden. Liever zij dan ik. Jo heeft zelfs een stuk uit zijn broek zodat we op zijn blote bil moeten kijken. Het is frisse lucht, zegt Jo. Voor hem misschien wel, maar voor wij die achter hem rijden niet, zunneMijn regenvest is een maat of twee te groot, zodat ik eruit zie als een opgeblazen ballon. Een bende armoedzaaiers tegare.  

  Ik moet zeggen, er zijn ook veel wielertoeristen op de baan, met dit weer. Dus, dat moet eens gedaan zijn met die mensen baanjeannetten te noemen, hé. Zeker nu we zelf op de baan rijden. 

  Het wordt een historische rit. Eénentachtig kilometer en meer dan 500 hoogtemeters beuken tegen de wind in het eerste tweederde van de rit en vliegen aan 40 tot 50 per uur in het laatste derde. Regen en opspetsend water, maar dat gelukkig maar in de eerste driekwartuurOp den duur worden alle regenvestjes uitgespeeld en Jo en ik rijden zelfs met korte mouwkesLuc en ik hebben onze dunne bandekes op en geluk, want zo kon ik nog net op het nippertje bijblijven al was het bijwijlen aanklampen. Met dank aan de nodige ruggesteun door Davy en kapitein Rudy.  

  Ik moet pertank in form geweest zijn, want ik doe de Berendries 5 keer zo snel als alle andere keren in mijn wieler – euh – ‘carrièreDat kan nu ook wel zijn omdat we hem voor de eerste keer in mijn wieler – euh – ‘carrière afdalen. Ja, waarom doen de mensen die eigenlijk altijd in dezelfde richting? Eens wat afwisseling is ook welkom, hé. Op de Dries in Wetteren zijn ze plots allemaal een heel eind achter en ik rijd dan maar zonder echt te forceren verder, met wind in de rug aan 37 per uur. Het duurt tot aan de Meander eer ze me weer te pakken hebben, de bende krabbers. Misschien kwam mijn voorsprong omdat zij stoppen voor auto’s op een rond punt en ik niet? Allez, dat beweren die krabbers toch, kwestie dat ze een uitleg hebben. Geeneen die overpakt en net als ik tot 44 optrek, demarreert Luc, met zijn koersveloke. Die moet wel 55 rijden. Hoe moeilijk kan het zijn om te winnen met een koersvelo tegen een bende krabbers op dikke banden? Maar dat is zonder Gertje Verhoeven gerekend, die hem nog net bijhaalt, op zijn dikke bandekes. 

  ...

  12-03-2019, 16:46 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg

  vervolg verslag

  En in de Beize (het vierde derde, waar ik altijd bij de besten ben), komen dan ook nog toe: Els met haar 2 Johannen. Zo waren we met 14 op weg in dit barre weer. ’s Namiddags beseffen we pas aan wat voor echt stormweer we ontsnapt zijn en hoe zot het was om toch uitgepakt te hebbenMario 
  12-03-2019, 16:46 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  01-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modderfokker en jarig in maart
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Van Waes Nancy 25/3
  Van Imschoot Veerle 31/3

  01-03-2019, 08:33 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  26-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omloop het Nieuwsblad cyclo
  Wie graag wil deelnemen aan een stukje van de  omloop ( ongeveer 100km ) starten om 8u30 aan Kalkenkerk.


  26-02-2019, 10:09 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  04-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag 3/2/2019 door Mari(a)o

  Zondag 3 februari 2019. Gavere, Dikkelvenne, op de baan. Droog vriesweer na een supernatte, killige week vol sneeuw en regen en na een kletsnatte nacht. Rond het vriespunt en gevaarlijk glad. Op weg naar de start, in de Lange Meire, pas ik heel goed op, want hier gleed ik een goed jaar geleden onderuit en kwam ik serieus slecht op mijn heup terecht. Maar zie, mijn achterwiel is toch weer efkes weg. Even verder, nog maar aan de Biest, hoor ik een plof en zie ik daar al een mens met zijn fiets tegen de vlakte gaan. Luc Krick, die ook net afkomt, kan hem met moeite ontwijken. Mensen van boven de 55 zouden met dit weer eigenlijk niet mogen fietsen, vind ik.

  Ondanks de kou en de gladdigheid, toch met dertien aan de kerk! Jo, Patje, Luc K, Kenneth Couque de Beurre, Rudy DC, Ivan, Davy, Johan de l’Ulle, ene Peter Van den Bulcke (denken we)***, en ochgottekes, ikke. Ook de twee jongkses zijn er weer bij, Jeffrey en Gert. Gert heeft zelfs zijn papa Luc meegebracht. Ge kunt die mens ook niet elke week thuis laten zitten, hé.

  In het veld zou veiliger zijn, maar gezien de nattigheid wordt er gekozen voor het gevaarlijk gladde asfalt. We zijn nog niet goed weg, of Wheely doet me daar toch wel een Jeffrey zeker. Ik bedoel: Jeffrey doet me daar toch wel een wheely (= rijden op het achterwiel* alleen) en steekt me ondertussen nog voorbij ook. Ja, lach wat met ouwe mensen, snotneus. Om de een of andere reden zijn we de twee Roelsen al meteen kwijt. Dat van die overdosis, dat was om te lachen hé, mannen, ge moet dat niet letterlijk nemen. Allez, een beteke maar.

  Peter, een serieuze peet, en Kenneth laten het tempo bijna niet onder de 30 zakken en als het begint te heuvelen, kanten van Munte, is bij mij het vet van de soep. Na 15 km hou ik het voor bekeken. Als ik zo nog 50 km boven mijn kunnen moet meerijden, dan ben ik weer de helft van de week père Esso. Euh, ik vermis mij hier van naftepomp, ik bedoel: Perd Total.

  Het is wel koud en oppassen, maar het zonneke schijnt en als ik haar achter me houd, dan warmt mijn rugske wat op en dan rij ik ook richting Noorden, en dat is huiswaarts. Zo kom ik weer op het parkoers dat we daarnet deden, in tegengestelde richting. In Munte zie ik plots een fata morgana: nog 5 modderfokkers op komst. En voor één keer is er maar één lelijkaard bij. Er klopt dus gelijk iets niet. Het blijken vier modderfokstertjes te zijn: Annemie, Els, Nancy en Sabine, met de kundige en veilige leiding van Johan Poelman. Ik maak rechtsomkeer en rij terug mee. Nu met de beekes. Hetzelfde parkoers als daarstraks.

  Dat tempo van die meiskes mag er ook zijn en het wordt een deugddoende trainingsrit in plaats van drie uur lang afjakkeren. Op de korte (alhoewel), steile klimmetjes aan de kanten van Vurste moet ik serieus uit mijn kot komen om mee te kunnen met Els en Johanna. Gelukkig word ik vanuit de achtergrond luid aangemoedigd door Annemie, Nancy en Sabine: “Je kunt het, Maria! Je kunt het!”, roepen ze. Allez, ik bevond mij in een toestand van algehele gezinsverbijstering, dus het kan nu ook zijn dat ik dat laatste erbij gefantaseerd heb, maar een mens mag zich toch eens laten gaan en het moet niet altijd honderd procent waarheidsgetrouw zijn, wat ik hier schrijf. Ze houden zelfs nog een pauze, wat een goed idee!

  Het valt me op dat alleen Johan en ik een achter garde bou (spatbord) hebben. Misschien omdat wij rekening houden met onze moeder de vrouw, die de was moet doen, terwijl de moddermiekes gelijk hoe zelf de was doen en het er niet op aan komt hoe vuil ze zijn? En toch: dames, met zo een garde bou wordt uw achterkant niet nat en vuil en koud, en spetst het minder in de ogen van degene die achter u rijdt. Het is maar een tip. Rudy Rogiers verkoopt zo van die halve vliegdekschepen**, zo gelijk waar ik mee rondrij. Het ziet er niet uit, maar mijn gat blijft wel altijd droog en proper, toch als ik fiets.

  Eigenlijk toch echt straf, die madammen van de Modderfokkers, we beseffen dat niet genoeg: met zo een weer en zo een gladde wegen gelijk hoe uitpakken en een goeie 50 km fietsen, aan een tempo waarbij ze zelfs een paar wielertoeristen voorbijsteken, en dan nog op mountainbike dikke banden. Veel vrouwen zijn we niet tegengekomen vandemorgen en al zeker geeneen op de fiets. En bij ons rijden er zomaar een stuk of 7 van die kadeekes rond. Kijk, er mag ook eens ‘iets’ positiefs in het verslagske. Maria

  * Tot hier kan ik het ook. Ik doe dat eigenlijk heel den tijd, op mijn achterwiel rijden.

  ** Rudy, vergeet je dit jaar mijn percentje niet op de verkoop? Danke merci, Rudy.

  ***Debucke 

  04-02-2019, 21:54 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  01-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modderfokker en jarig in februari
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Van Hecke Ronny 11/02
  Roelandt Marc: 13/02

  D'homme Philippe : 15/2

  Rogiers Rudy: 17/02

  Neus Tom: 25/02

  01-02-2019, 00:00 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  23-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag toertocht Overmere door Mario

  Zondag 20 januari 2019. Toertocht Overmere. Mijn eerste rit van het jaar. We vertrekken bij min 5, maar geen wind en het zal zonnig worden. Daarenboven, het wordt nog wel zeker twee keer zo warm: Het kwik stijgt tot min 2! Met 8 aan de kerk: Stefan Imschoot, Jo Roels, Jeffrey Le Brasseur, Thomas L’éveque, Johan de l’Ulle, Kenneth Couque de Beurre, Luc Crique, et moi. De wegels liggen er dus steenhard bij, niet echt glad, en het wordt vlammen, zeker omdat er aan Jo geen houden aan is. Hij rijdt de helft van de tijd 20 meter voor op de rest. De zogezegde ex-beekes Johan en Kenneth, die nog rap zijn Boterkoek had opgegeten op het kerkeplein, geven geen krimp. De enige die voortdurend moet aanklampen, ben ik. Uit schrik voor de gladdigheid pak ik mijn bochten nog breder en nog slechter dan anders. Ja, Rudy, dat kan! 

  Al gaat het in de wegels bijna niet onder de 27, met uitschieters tot 33, zal het uiteindelijke gemiddelde maar 25.6 induur zijn, wat ik moeilijk begrijp.  

  We staan al na 10 km aan de bevoorrading. Dat klopt niet en het blijkt dat we, aan de splitsing van 25 km of 50 km, verkeerdelijk het parcoers van de 25 km gevolgd hebben. “Zelfs nu Danny er niet bij is, rijden we nog verkeerd, zeg ik. Maar zoals eerder gezegd: Jo reed wel op kop. Wij dus terug naar de splitsing om de juiste afslag te pakken. En wie komen we tegen op weg naar de splitsing? Danny, gevolgd door Patje Roels. OOK verkeerd gereden, natuurlijk, wat had je gedacht. We zitten nu al met twee Roelsen. Met Danny erbij gaat het tempo nog eens naar omhoog. Geen houden aan, al staat hij 10 kilo te dik, wat in zijn toestand ook wel te verstaan is. En let wel, Danny, tijdens de laatste maanden van de zwangerschap komen de meeste kilo’s er nog bij. Reken nog maar op een stuk of 20 extra. 

  In de Beize komen ook nog Axel en Guy Roels binnengestuikt. Nu zijn er al 3 Roelsen. Beste mensen, dat is toch echt wel een overdosis Roels. Dat kan toch voor niemand gezond zijn. Dat zou moeten verboden worden, in het belang van de volksgezondheid. 

  De overdosis Roels wordt gelukkig gecompenseerd doordat er geen Poelmannen en geen Rogiersen zijn. Geen Rogiersen en ook geen Rudy De Clercq, nochtans vaste waarden, hoe komt dat? Dat komt doordat het receptie is van het Hussevelde. Of zoals Stefan het zegt: “Receptie van het geboerte”. “Maar ge moet dat nu niet gaan weerzeggen, hé”, zegt Stefan, “of die mannen van het geboerte rijden me volgende week in de decor.” Zijt gerust, Stefan, binst de winter kom ik niet zoveel in het geboerte en zie ik die mannen niet, dus ik heb er niets van verteld. Ik zou dat ook nooit doen. 

  ...

  23-01-2019, 17:40 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg verslag Mario

  En misschien kun je eens iets positiefs schrijven over mij?”, zegt Jo. Ten eerste, Jo, heb je mij ooit al eens iets positiefs over gelijk wie weten schrijven? Ten tweede, ge moogt al blij zijn dat ge in het verslagske komt. Maar vooral ten derde: ik heb al voor veel onmogelijke opdrachten gestaan, die ik meestal toch nog tot een goed einde kon brengen, maar dit is toch echt teveel gevraagd. Gelukkig komt Guy ter hulp met een goed idee. Guy is een kozijn van Jo, al heeft Guy me gevraagd om dat een beetje stil te houden. Begrijpelijk. Wees gerust, Guy, alleen mijn intimi weten dat. Dus, Guy weet wel iets positiefs over Jo. Opgepast Jo, zoals je gevraagd hebt, ga ik ‘iets’ positiefs over jou schrijven.  

  Hier komt ie dan: ‘Iets’. Ziezo, nog altijd beter dan niets. Mario 

  PS. Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet veel op ’t Hussevelde kom. Verleden week ben ik daar nog gaan eten op een goed adresje. Het is nog van onze sponsor ook, zie ik nu. Ik heb er een foto van gepakt:  23-01-2019, 17:39 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  16-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag Tonneke door Ivan

  13 januari 2019Winterrit Het Tonneke - Wetteren. 

  Met enige tegenzin kruip ik uit mijn warme bedje en zie dat het droog is.  Even de buienradar checken waar ik zie dat we de eerste uren geen regen moeten verwachtten.  Dan toch maar alle moed bij mekaar schrapen en ons klaarmaken voor het vaste zondagvoormiddagritje.  Bij aankomst op het kerkplein staat Jo startensklaar.  Ook Johan Van Hulle is er al, enkel om te melden dat hij met de auto tot in Wetteren rijdt omdat hij na zijn eigen ritje ook nog naar Kruibeke gaat, om daar te gaan kijken hoe Wout Van Aert Belgisch kampioen gaat worden. We krijgen ook nog het gezelschap van Stefan Imschoot, Kenneth Van Der Sijpen, Jeffrey De Brouwer, Danny Fack en Gert Verhoeven.  Wij rijden per velo naar de Warande in Wetteren waar we Johan vervoegen voor de winterrit van Het Tonneke.  Winterrit + tonneke + geregend vannacht = Ploeteren naar hartenlust.  En we worden al snel op onze wenken bediend.  Even voorbij de Scheldebrug worden we van de dijk naar het wegeltje onderaan de dijk gestuurd en de glijpartij kan beginnen. Zeker voor de acrobaten zoals Danny en ik die blijven volharden in het rijden met onze zomerbandekes.  Met al de techniek waarover wij beschikken lukt het ook wel denken wij, al valt het toch wel tegen en is het bij momenten ferm bijpikkelen.  Even verder komen we aan een eerste splitsing tussen 30 en 50Km waar wij kiezen voor de 50km.  Behalve Jo, die is er van overtuigd dat iedereen verkeerd rijdt en dus zelf op zijn eentje de 30km volgt.  We glijden verder via Heusden, richting Melle waar we net voor Mellebrug een nieuw vettig stukske voor de wielen krijgen.  Ik kies resoluut het wiel van Danny om toch maar niets van het spektakel te missen.  En het spektakel komt er.  Danny begint te sukkelen en rijdt zich vast in een put, waardoor ik moet uitwijken en op een supergladde schuine kant terechtkom.  Hierdoor kunnen degene achter mij nog beter van het schouwspel genieten, en zien mij de kant in tuimelen.  Blijkbaar heb ik mijn techniek toch een beetje overschat.  Als ik terug aansluit bij de groep waarschuwt iedereen mij dat er verderop nog een paar vettige stukken aankomen, en het is inderdaad niet lang wachten voor we opnieuw kunnen beginnen schaeverdijen.  De strook waar we nu doorheen baggeren is zo mogelijk nog slechter.  Zo glad als een paling in een emmer snot.  Bruine zeep bied meer houvast dan deze brij.  Na enkele tientallen meter balanceren steekt ineens mijn achterwiel mij voorbij en ik ga voor een tweede keer horizontaal.  Tot grote hilariteit van mijn gezellen.  Johan stelt zelfs voor om even te blijven liggen zodat hij een foto kan nemen.  Ik antwoord vriendelijk doch kordaat dat hij een èndeken mijn dingskes kan …..  Van de weinige goesting die ik deze ochtend had schiet er nu toch niet veel meer over.  Ook het materiaal ziet serieus af en piept en kraakt langs alle kanten.  Ik vermoed zelfs dat deze toertocht gesponsord wordt door de VVV, de Vereniging der Vlaamse Velomakers.  Tijdens de bevoorrading hoor ik een jongedame klagen tegen haar gezel dat het toch wel heel zwaar ligt, allemaal modder.  Ik merk op dat het zeker niet allemaal modder is en dat er hier en daar ook een beetje kak tussen zit.  We zijn nog maar net opnieuw vertrokken als we aan een volgende splitsing komen.  Een snel rekensommetje maakt mij duidelijk dat het al vlug rond 12u zal worden als we terug in Kalken zullen zijn, dus meld ik mijn kompanen dat ik mijn rit een beetje inkort. Blijkbaar ben ik de enige die er zo over denkt waardoor ik de rest van de rit op mijn eentje afwerk.  Met de wind in de rug rij  ik via Moortsele-Lede via Serskamp richting Schellebelle. Daar besluit ik aan den Aard het veer te nemen.  De bootsvrouw merkt op dat ik straks toch wel een doucheke zal kunnen gebruiken. De Schelde overzwemmen om zo de meeste modder af te spoelen wordt mij toch afgeraden wegens een beetje te friskes.  Net wanneer ik weer vaste grond onder de voeten heb, begint het lichtjes te druppelen en ik hou het nog net droog als ik om 11u30 aan De Beize aankom.  Daar staan de fietsen van Annemie, Nancy, Luk Krick en Johan Poelman al tegen de gevel.  Na het aanvullen van de vochtreserves door de plensende regen naar huis, de fiets een badje gegeven, mezelf afgespoten met den hogedrukreiniger en een hongerke gestild. ’s Namiddags naar de cross gekeken en gezien dat niet Wout Van Aert, maar Toon Aerts zichzelf nen nieven tricolore trui bij elkaar fiets. De techniek van de mannen is precies toch nog ietske beter als die van mij en Danny, al ligt dit waarschijnlijk aan het betere materiaal. 

  Ivan. 

   


  foto's : JDB
  16-01-2019, 00:00 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  13-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modderfokker en jarig in januari
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Karine De Neve: 6/1
  Hugo Bracke: 7/1
  Koen Oosterlinck 17/1
  Karel Verhoeven: 20/1

  Carlo Goossens: 26/1


  13-01-2019, 00:00 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  31-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwjaarswens
  .  31-12-2018, 10:04 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  27-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EHBJo door Mario

  Zondag 23 december. Wachtebeke en Sidmar-bossen. Ja, sorry. Er zit wat retard op het verslagje. Het is vakantie hé, en dan heb ik zoveel tijd niet als anders.  

  Het niveau blijft maar zakken bij de Modderfokkers. Na Domme Danny en Stom Kieken Jo, nu ook D’Homme Filip. Die noemt écht zo, ik vind het niet uit, hé. Verder ook nog Luc K, Rudy R, Rudy (Washington) DC, Ivan, Axel, Johan VH, Kenneth Boterkoeken ondergetekende. En oei, wie is die snotneus die hier meerijdt met de serieuze mensen (we laten even Danny en Jo buiten beschouwing welteverstaan)? Ha, het is Geoffrey De Brauwer, sorry Annemy, ik bedoel Jeffrey De Brouwer, ik heb het hem zelf gevraagd. Ja, wat is het toch leuk om jong en talentvol te zijn. Pas op, ik was dat ook in mijnen jongen tijd: jong. 

  We rijden naar de Warmste Week in Wachtebeke en ver daar voorbij naar de Sidmar bossen van Rudy Washington DC. De groenen hebben daar lelijk thuisgehouden: overal bomen dwars over de wegeltjes gelegd, afsluitingen gezet, plakkaatjes geplant met verboden dit en verboden dat. De laatste jaren lijkt de leuze van veel mensen te zijn: “Wat hadden we nog niet verboden, vandejaar? En hun grootste bezorgdheid zo rond nieuwjaar is: “Oei, wat gaan we nu volgend jaar nog verbieden, want zonder verbieden heeft ons leven geen zin meer. Maar Rudy heeft daar ondertussen al overal andere wegelkes gevonden en zo kunnen we nog de meeste van de plezante stukjes blijven meepakken. Ik hoor het Marie-Jeanne al zeggen: “Ja, met zijn velo door de more gaan rijden in de bossen en pinten gaan drinken bij de Woeste, dan kan hij wél goed, zunne.” 

  Rudy Rogiers is weer in vorm. Dat wilt ge echt niet meemaken. Want dan begint hij niet alleen steeds rapper te rijden maar ook nog eens mensen te ambeteren met van die truken die hij nog geleerd heeft van toen hij met de echte meereed. Ge zijt daar zo dapper aan het terten en ge peinst dat ge eigenlijk nog zo slecht niet bezig zijt, alles welbeschouwd en in acht genomen, als plots de band van uw achterwiel ontploft, uw spaken alle kanten uitvliegen, uw derailleur dubbel slaat waardoor uw ketting dan weer in de overblijvende spaken van uw wiel draait. Maar neen hoor, het is gewoon Rudy R, die met de zool van zijn koersschoen over de noppen van uw achterband streelt, met plots een oorverdovend lawijt tot gevolgwaar ge niet op voorzien zijt, zodat ge u een breuk verschiet. Daar gaat nog eens een hartattack van komen, zeg ik U. Danny deed zelfs bijna een miskraam. 

  In Puyenbroeck wil de Grote Voortrekker een hoek afsteken, dwars over het golfterrein. Dat rijdt voor geen meter en golven dat dat doet zo een golfterrein. Dat golft een gang, zeg. Mijn Golf golft nog zo niet. We raken er Axel en Johan kwijt, want zij wouden het golfterrein omzeilen (!). 

  In Puyenbroeck is er ook een EHBJo post: Eerste Hulp Bij Jo. Wij Modderfokkers zijn ondertussen wel al wat gewend met Jo en hebben dat niet meer nodig, maar even voorbij Puyenbroeck is het bijna wel nog van doen. In een bocht tikt Jo het achterwiel van Rudy en daardoor schuift zijn voorwiel weg. Zegt Rudy later: ik doe dat met de zool van mijn schoen, niet met mijn voorwiel hé, op de mensen hun achterwiel tikken. Jo en velo schuiven door het grind. Ik, in derde positie – dus niet gelijk Danny, want die is gewoon in positie – smijt alles toe, helemaal niet om niet over Jo te rijden, maar surtoe uit schrik van zelf op mijn muile te vallen. Gelijk hoe zit ik met mijn voorwiel bovenop Jo. Dat zal hem leren van mij stom kieken te noemen, zie (zie vorig verslag). Spijtig genoeg voor het wegdek is Jo van gewapend beton. Zijn arm is helemaal bebloed, maar Jo blijft er rustig onder. Kalm en vol sereniteit* steekt hij zijn drinkbussen terug, legt zijn ketting op, trekt met veel finesse zijn derailleur en zijn plastron weer recht, en we zijn weer weg. Niets gebeurd, verder aan razend tempo....

  27-12-2018, 11:02 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Vervolg verslag Mario ( te lang ! ) 


  De hele tijd miezerig duister weer. In plaats van de warmste week is het de donkerste week. De eerste twee uur is dat nog plezant en geeft dat een Flandrien gevoel, zo van, wat zijn wij toch echte mannen. Maar het derde uur is er soms wat teveel aan, ook doordat Rudy R het tempo de hoogte injaagt, wind tegen dan nog. Na lang genoeg doorbeuken, wordt dan elke keer het kaf van het koren gescheiden en in de Singeldreef in Bastelare zien Filip en ik het koren steeds kleiner worden, naarmate het verder van ons wegrijdt. Genen paniek, zeg ik tegen Filip: “Doe gelijk ik, gebaar u van den domme. Gij gaat zelfs niet veel moeten gebaren. Dan wachten ze wel. En ja hoor, het koren wordt weer groter. 

  Bij aankomst in de Beize, ook van de B-kest’is te zeggen, van Johan P en zijn vrouwenploeg, Els, Sabine en Annemie, zijn we allemaal zodanig doorweekt dat dit Johan VH noopt tot de historische woorden, gericht aan zijn eegaMaar je broek is nat, schatje. 

  Axel dringt aan dat de laatste dag van het jaar iedereen meerijdt naar Gent. Ja, zegt hij, de rit naar Gent is echt de moeite, want ik heb daar verleden jaar dingen gezien waar ik niet van wist dat ze bestonden. En dan heeft hij het niet over wat hij zag bij onze passage door de Vanderdonckt doorgang. Dat hoop ik toch voor hem. Aandoenlijk, die mensen van den buiten die ook eens in t’ stad komen. De grote vraag is nuzal Jeffrey meemogen van zijn mama? 

  Mario 

  * Vol sereniWadde!? 

  PS. Wij wensen ook onze welbeminde en erg gemiste kompaan Dirk De Boever spoedig beterschap, nadat hij enkele weken geleden met zijn paard op een loslopende motto reed. Het is omgekeerd natuurlijk, waarvoor excuses: hij reed met zijn loslopende motto op een paard. 


  27-12-2018, 11:02 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  22-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwjaarsreceptie

                    Welkom op de  nieuwjaarsreceptie op 5 januari 2019 vanaf 19u in De Beize
                            
                                                    voor een hapje en een drankje... 

                                                     Wie komt , graag een seintje !  ( niet vergeten )

  22-12-2018, 16:13 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  17-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ritverslag Calckine 16/12/2018

  Zondag 16 december 2018. Kalken. Vuil, koud, killig, nat, en vooral, donker weer. De dagen gaan met moeite open en toe, zei mijn vader zaliger. Ondanks dat, staan we met 12 aan de start. Het is toertocht van de Calckine, te starten in de Skala. Ook daar veel volk ondanks het gure weer. Straffe mannen (en vrouwen), die mountainbaaikers, al zeggen we het zelf. Mannen in vorm zijn Jo Roels, Danny Fack, Thomas Bisschop, en ons jonkie, Jeffrey De Brauwer (of is het “Geoffrey”, Anemie? Of is het “Anemmie”, Annemie?) . Ook Luc Krick pakt een paar keer uit met van die snedige demarrages in het veld, zoals we dat al een tijdje niet meer van hem gewoon waren. Zelf zit ge daar te ploeteren zonder dat ge vooruit komt, en dan schiet er hem daar plots ene u voorbij, gelijk of het niets is. Thomas en Jeffrey lappen me dat ook een paar keer. Heel erg motiverend, hoor! Wie anders ook altijd van de besten zijn, maar vandaag niet echt opvallen, zijn Stefan Imschoot en Patje Roels. Vullen de bende verder aan, Ivan Rogiers, Rudy De Clerck, Axel Troch, Johan Van Hulle, en ondergetekende. Naar het einde van de rit ben ik blij dat ik een paar keer Johan zijn wiel kan houden, om dankzij Johan weer aan te sluiten bij de anderen die alweer voorop zijn. Onze B-ploeg is op weg naar Eksaarde, alwaar Nancy op de kerstmarkt staat. 

  Jo legt er meteen de pees op en Axel is de verstandigste: die rijdt zijn eigen tempo, om ons aan de bevoorrading dan toch in te halen. Ik zie na een paar kilometer al half scheel van de inspanning, door het hoog tempo in vettige wegels vol plassen, en aan de Scheldedijk moeten we, in plaats van recht omhoog de dijk op, in de wegel beneden blijven, naar links, maar dat dringt niet meteen tot mij door. Jo, die rechts naast mij rijdt, heeft dat gezien, maar ik niet, ook doordat mijn beschermbril al vol modder hangt en doordat mijn ogen je dat niet meer zijn, gezien mijn gezegende leeftijd. Gezien mijn gezegende leeftijd is er al veel niet meer je dat, moet ik zeggen. Jo en ik kunnen, ei zo na, een botsing vermijden. ‘Awel, stom kieken!”, roept Jo, ziet ge dat dan niet dat het naar links isLet wel: Die zegt zomaar ‘Stom kieken’ tegen een hoogleraar aan de Universiteit Gent, zeg! Als dat een student was, dan zou ik zeggen: Kom eens terug in september, mijn beste vriendvoor de tweede zittijd. Maar aangezien Jo al niet eens eerste zittijd zou halen, schiet ik daar ook niets mee op. 

  Ivan rijdt eindelijk tubeless (= zonder binnenband), na tal van platte banden de voorbije weken. Na 35 km: psstpsstpsst. Hij rijdt op een dikke nagel en zijn dure, nieuwe band is al meteen om zeep. Zijn broer, die vandaag, na een schabouwelijke nacht op de foetbal, alleen reed met al zijn vriendjes, laat in de Beize weten dat er geen garantie op die banden is, bij oneigenlijk gebruik. Van uw broer moet ge het hebben. Geheel terzijde: In de Beize valt het op dat er weer meer en meer mensen steken van ‘KalKoen’ tegen de cafébaas, maar dat is iedere keer als het bijna Kerstmis is. De mensen toch, hé.  

  Nu baarmoedertransplantatie mogelijk is geworden, dankzij mijn collega’s op het UZ Gent, overweegt Danny dergelijke chirurgische ingreep. Ja, borsten heeft hij toch al en zelfs zonder baarmoeder denk je dat hij al maanden in verwachting is, dus waarom niet? Stel je voor, Mario, zegt Danny, dat jij en ik samen een kleine zouden krijgen, en die kleine heeft een beetje van mijn loeks, wat voor een intelligent en mooi manneke zou dat niet zijn? Na met heel veel moeite een zware kotsneiging te hebben onderdrukt, antwoord ik: “Ja, Danny, dat kan wel zijn, maar in het geval die kleine jouw IQ heeft en mijn loeks, wordt dat wel een superdom, oerlelijk kinneke, hé.”  

  Ha, zegt Rudy Clerck, als je jezelf zowel intelligent als aantrekkelijk wilt voelen, is dat niet zo moeilijk. Ga gewoon eens regelmatig naar de Woesten, gelijk ik.” Vertel, Rudy, zeggen wij en we hangen allemaal aan zijn lippen, want dat is nu eens een schoolvoorbeeld van wat ze een win-win situatie noemen: Naar de Woesten pinten gaan drinken, en daardoor ook nog eens terzelfdertijd intelligent en aantrekkelijk worden. “Awel, zegt Rudy, ’t Is simpel. Elke keer dat ik van bij de Woesten thuis kom, zegt mijn Marie-Jeanne: ‘Awel, slimme, ge komt er weer schoon voor zunne !

  17-12-2018, 11:57 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg verslag
  Den blog  doet weer raar :
  Vervolg 

  Als we thuis komen, zegt die van mij dat ik er ook weer schoon voor kom. Ze zou me met geen tang vastpakken, zegt ze, die t... Euh, nog net op tijd mijn woorden kunnen inslikken. Nog een half uur velo en kleren kuisen voor ik binnen mag. En het was toch wel koud, hoor. Hoe lang hou ik dees zottigheid nog vol? Mario 


  Het is Jeffrey De Brouwer, Mario ( vraag het hem zelf ) 


  17-12-2018, 11:57 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerstspinning

  Vrijdag 21 december KERSTSPINNING in de Gym Wetteren om 19u15
  Allen welkom ! Graag outfit 'kerst' 
  Vrijdag 28 december : meezingers in De Beize ( na de spinning )   17-12-2018, 00:00 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  04-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spar bonnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wie nog kassatickets uit de Spar heeft, gelieve ze binnen te brengen in de beize 
  Hartelijk dank ! 

  04-12-2018, 17:58 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toertocht Hemelrijk Lokeren 2 december

  5 modderfokkers A :


  04-12-2018, 17:56 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  01-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modderfokker en jarig in december
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Annemie Van de Voorde: 13/12

  Tom Vandenberghe: 14/12

  André De Clercq : 14/12

  Nico Van Puyenbroeck : 16/12

  Els Cattoir 18/12
  Eddy Troch 18/12

  Jan Willems: 28/12

  01-12-2018, 09:43 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  26-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz Parazar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Axel zoekt 4de man/vrouw om deel te nemen aan de quiz van toneelgroep Parazar 
  op zaterdag 1 december  om 20u in de parochiezaal van Overschelde  
  Axel 0475469287


  26-11-2018, 12:00 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  19-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lidmaatschap Cycling 2019
  Wie vorig jaar reeds lid was bij Cycling Vlaanderen ( vroeger Wielerbond ) krijgt een mail met de gegevens om rechtstreeks het lidmaatschap te verlengen.
  Ziet eruit zoals hieronder … 
  Wie geen lid was in 2018 kan nieuw lid worden via 


  VERLENG NU JE LIDMAATSCHAP
  // GENIET VAN ONZE VOORDELEN! //
  Beste 
   
  Ook in 2019 geniet je van alle voordelen van je lidmaatschap bij Cycling Vlaanderen!
  VOER SNEL DE OVERSCHRIJVING UIT MET ONDERSTAANDE GEGEVENS*:
   
  BEDRAG: ..€
  REKENINGNUMMER CYCLING VLAANDEREN: BE83 3930 2820 0215
  GESTRUCTUREERDE MEDEDELING: ….
  BETAAL NU HIER ONLINE
  *Indien u de betaling reeds uitvoerde, dan mag u deze mail negeren.
  Nemen jouw gezinsleden ook af en toe de fiets? Wist je dat deze ook kunnen genieten van de voordelen van het lidmaatschap? Controleer even welk type lidmaatschap je hebt en voeg je gezinsleden toe.
  • Betaal op tijd, zodat wij je nieuwe kaart voor eind december kunnen doorsturen.
  De oude GELE lidkaart, en de daarbij horende voordelen, is vanaf 1 januari 2019 niet meer geldig. Je krijgt een nieuw BLAUW exemplaar in de bus.

  19-11-2018, 18:23 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag 18/11/2018 door Mario

  Zondag 18 november 2018. Erondegem en rondom. 

  Een ritje naar het Zuiden, honderd jaar en één week na WereldOorlog I, waarbij Poperinge nooit veroverd is door den Duits. Maar dat geheel terzijde, alleen kwestie van historische onjuistheden, veroorzaakt door een vorige verslaggever, recht te zetten 

  Voor het eerst echt koud weer, maar aangezien het droog en zonnig is, valt dat eel goe mee. Niet te begrijpen dus dat we maar met 5 staan: Ivan, Axel, Patje, Jeffrey ( en niet Geoffrey, Mario ! en uw toegenegen verslaggever van dienst. Op het nippertje Luc ook nog, als zesde man, maar ja, die moet dan ook van dichtst komen. We rijden via de Meersen, langs de nieuwe wegel ten Oosten van de Kalkense Vaart, het enige echt vettige stuk van de rit, naar de Aard, vandaar langs de koeienwei in de Meersen naar Uitbergen, een ommetje door Bruinbeke, daarna richting Wanzele, vandaar naar Smetlede, zo naar Papegem, dan Impe, Erondegem, Oordegem en via Wetteren over de nieuwe passerelle naar de Kaster. We pakken nog de wegel van de blauwe steen mee en slaan dan over halfweg links af om zo weer uit te komen aan de Meander, met als eindbestemming, ge weet het zelf wel. Een kleine 60 km, waarvan toch wel 40 in het veld, aan nog geen 22 per uur, de traagste rit van de laatste jaren.  

  In Oordegem kunnen we de wegel van vroeger, die uitkomt aan de molen, niet meer pakken, want die is nu met een stevig hekken afgesloten, bij mijn weten door ene zekere Van Brantegem, beter gekend van de Brantano. Wettelijk gezien mag dat niet, want aangezien we er al die jaren wel doorheen gekund hebben, is dat wel een private weg, máár met publiek karakter, en moet die weg dus doorgankelijk blijven. Maar ja, wat doe je eraan? Er ligt niet eens een huis aan die wegel, niemand heeft er last van als daar al iemand passeert. Bij deze dus een warme oproep om geen schoenen meer te kopen bij de Brantano. “Maar wie koopt er nu zijn schoenen bij de Brantano!?”, zo vraagt Ivan zich luidop af. Iedereen koopt toch zijn schoenen bij Verschraegen in de Kruisen in Kalken!? En de bediening is er vriendelijk en professioneel, weet Ivan ook nog te vertellen. Dat moet ook wel als de bediening gebeurt door mevrouw Deschoenmaecker. 

  Aan de hoek van de nieuwe passerelle is er een viertrapstrap, steil naar beneden. Ons jonkie, den Jeffrey, stort zich met ware doodsverachting, en met veel stijl, steil naar beneden. Daar slaan wij steil van achterover. Ik hoop dat Annemie het filmpje op de blog gekregen heeft. Zeker eens kijken. Ook Ivan voelt zich geroepen, maar net aan de trap gekomen, voelt hij plots een héél groot ei in zijn broek. En ja, dat zou kunnen breken met al dat gehobbel op die trappen, dus toch maar niet. Zéker kijken! Ik verheug me op de dag dat zowel Jeffrey als de grote roerganger, nu nog op terugweg uit Australië, zij aan zij, deze afdaling tot een goed einde brengen. Allez, als zij er zij aan zij aan beginnen, is het voor mij al goed, de rest zien we dan wel.  

  Annemie deed een ritje met al haar vrienden, maar dat komt omdat ze nog aan het revalideren is en de B-kes niet tot last wil zijn. Die laatsten, Rudy, Nadine, Johan, Els en Kenneth, komen pas om 12 uur toe en hebben zich dus ook niet door de kou laten afschrikken. Mario 


  19-11-2018, 11:17 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpje Jeffrey door Mario
   

  19-11-2018, 11:05 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  14-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toertocht tonneke door Ivan

  11 november 2018: Het Tonneke - Wetteren.

  Ok, er was regen voorspeld voor vandaag, en het had gisteren en vannacht ook al geregend. En we kennen de rit van ‘Tonneke als nen vettigen. Toch was iedereen verwonderd dat “de echte Modderfokker” Mario het vandaag liet afweten. Dan toch bang van een beetje regen en modder? Neen, ik weet wel beter. Mario moest met zijn mede-oudstrijders naar de herdenkingsceremonie ter gelegenheid van 100 jaar wapenstilstand van wereldoorlog 1. Weinig mensen weten dat Mario oudstrijder is, meer zelfs, hij was zelfs mede-verantwoordelijk aan de inval van “Den Duitsch”. Toen de eerste lading soldaten aankwam in Poperinge was het Mario zijn taak hen aan te manen het Belgisch grondgebied te verlaten. Dit ging als volgt. “Awel hastjes, wa komde hulder gier doen, he zijt gier niet welhekomen, en al zeker voor heen 4 jaar. Ha maar rap weer de hrens over, teruh van waar he hekomen zijt”. Begrijpelijk dat die Duitsters, die nochtans perfect Vlaams spraken, hem met zijn West-Vlaamse tongval niet begrepen en een dom misverstand aan de basis lag van Mario’s afwezigheid vandaag. Bij het verzamelen op het kerkplein keurt Jan Willems het materiaal, en heeft al voorpret als hij merkt dat zowel Danny als ik met ons standaard zomerbandjes rijden. “Gewoon kwestie van onze techniek een beetje bij te schaven” merkt Danny op. Niet iedereen heeft de keuze uit een aantal fietsen om op elk parcours met het ideale materiaal aan de start te komen. Terwijl wij aanschuiven aan de inschrijvingstafel, besluit Luc Krick al op zijn eentje te vertrekken. Zijn vervroegde start werkt aanstekelijk, en nog een paar anderen volgen zijn voorbeeld, waardoor we nog voor we vertrokken zijn al helemaal uit elkaar liggen. Het is pas na een 5-tal Km, als Axel lek rijdt, dat we opnieuw samentroepen. Niet voor lang echter, want tijdens de herstelling muizen er opnieuw een paar vanonder. Als we opnieuw kunnen vertrekken staan er al een paar zo hevig dat er geen houden meer aan is, en meteen zijn de rappe mannen opnieuw op zoek naar de vroegvertrekkers. Als er geen wegkapitein aan boord is, grijpen de muiters hun kans. Wij besluiten een ietsje deftiger tempo aan te houden, en te wachten wanneer nodig. Zoals verwacht ligt het bij momenten serieus glibberig, maar ondanks ons zomerbandekes en dankzij onze techniek blijven we overeind. Al is het bij momenten alle hens aan dek, en rij ik met mijn voorwiel in de linker- en mijn achterwiel in de rechtergreppel. Het duurt nog tot aan de bevoorrading eer we de vroegvertrekkers bijbenen, waarna we in gehalveerde groep naar de finish rijden. Een 5-tal km voor het einde worden we nog getrakteerd op een extra oponthoud. Een nagel van zo’n 5cm steekt door mijn band en we kunnen opnieuw velo-makerke spelen. Gelukkig worden we bij aankomst getrakteerd op een drankje, inbegrepen in de prijs, want een bezoekje aan De Beize zat er door de vele vertraging niet meer in. Volgende keer beter.

  Ivan. 

  klein detail door  Mario : 

  Den Duits is nooit tot in Poperinge geraakt in WO I. We hebben hem tegengehouden in Ieper, dat volledig platgeschoten is. Poperinge was een plezierstadje/hospitaalstadje voor ontspanning en oplapping van de Engelse soldaten achter het front, en voor aanvoer van munitie en logistiek naar het front.;-)  14-11-2018, 21:00 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  06-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toertocht tonneke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Zondag 11 november 2018 toertocht Tonneke
  Starten om 8u30 aan Kalkenkerk 


  06-11-2018, 09:51 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toertocht Zwalm 4 november
  foto's D Poelman 


  06-11-2018, 09:46 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  03-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toertocht te Zwalm
  Starten aan Kalkenkerk op 4/11 om  8u voor de toertocht naar Zwalm

  03-11-2018, 15:33 Geschreven door mf
  Reageren (0)


  Foto

  klik op de groepsfoto voor alle fotoalbums

  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


   
  mountainbike
       ritten
   elke zondag
  om 8u30 of 9u
    Kalkenkerk

      Spinnen
  van oktober tot april
       19u15
     the Gym
     Wetteren 

  MOUNT


  Foto

  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008

  Blog als favoriet !

  Foto

    ____________________

             Els Cattoir
    ____________________

  Foto

  __________________

        Sabine De Neve
  __________________

  Foto

               Ivan Rogiers

   


  Foto

  ____________________

            Robbe Neus

  ____________________

  Foto


  ____________________

        Renske Imschoot

  ____________________
      


  Foto


             Nadine Fack

   


  Foto

            Cedric Laureyns

   


  Foto

           Linda De Gussem

   


  Foto

       Frank Van de Steen

   


  Foto

     Gunther Blancquaert

   


  Foto

          Dirk De Boever

   


  Foto

           Johan Van Hulle

   


  Foto

          Jan Willems

   


  Foto

           Axel Troch

   


  Foto

           Frank Hanselaer

   


  Foto

            Karine De Neve

   


  Foto

         Stefan Imschoot

   


  Foto

           Bart Van Hecke

   


  Foto

        Els Van den Putte

   


  Foto

               Tom Neus

   

   


  Foto