Inhoud blog
  • 2013
  • Terug naar school
  • Verlof
  • Hier zijn we weer!
  • Feestje hier,feestje daar!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Iedereen ziet vol spanning uit naar de komst van Miro. Wij begrijpen dan ook dat jullie hem na het lange wachten allemaal willen knuffelen , pakken en verwennen. Maar eerst en vooral moet hij aan ons hechten. Dat is een proces dat misschien wel enkele maanden in beslag zal nemen en wij kunnen niet op voorhand zeggen hoelang dit gaat duren. Deze periode is zeer belangrijk om zich te binden aan zijn nieuwe ouders.Als hij goed aan ons gehecht is dan is het de beurt aan de bomma's,bompa's en andere familieleden en vrienden en vriendinnen.Door jullie tijdens deze gewenningsperiode zo goed mogelijk aan dit advies te houden zal hij een vaste en veilige basis voor de toekomst kunnen opbouwen.Dit is toch wat wij allemaal willen voor Miro.
    Bedankt alvast voor jullie begrip.

    Adoptie China

    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestje hier,feestje daar!
    Miro is weer helemaal genezen;
    30 dec: Mijn mama is jarig vandaag en Miro mag een pakje aan mama geven. Wat is hij nieuwsgierig wat erin zit. Hij helpt mama om het mee uit te pakken en wat zit erin? Een flesje voor de hoest Dat was een leuk fopje hé! Nee voor mama haar verjaardag een nieuwe cd van iemand die ze heel graag hoort. 's Avonds zijn we bij Bomma en Bompa gaan eten en daar lagen nog pakjes onder de kerstboom voor Miro van Bomma en Bompa en ook nog van Tante Cloclo en Nonkel Albert.
    31 dec:Miro gaat oudjaar vieren bij Bomma en Bompa Chouchou en mama en papa vieren het dit jaar bij Sandra en Ivo
    GELUKKIG NIEUWJAAR IEDEREEN!!!
    1 jan: Tijd om de nieuwjaarsbrieven voor te lezen bij de Bomma's en Bompa's. Miro heeft dat voortreffelijk gedaan , want wij vonden het een moeilijke eerste brief.
    2 jan: Vandaag is het de beurt aan meter Inge om naar de nieuwjaarsbrief te luisteren. En kijk daar liggen ook nog pakjes onder de kerstboom voor Miro en wij hebben ook nog pakjes bij voor Mats en Sem. Wat hebben die 3 rakkers flink gespeeld met elkaar. Miro wou weer niet mee naar huis.
    8 jan: Weer een feestje en dit keer bij Bompa,Yvonne en Sven. Snel de nieuwjaarsbrief voorlezen voor de rest van de familie er allemaal is. Wat waren er veel lekkere hapjes en Miro heeft het niet aan zijn hartje laten komen. ZOOOOO LEKKER!!!
    14 jan: Oef de laatste nieuwjaarsbrief voor peter Davy. Eerst wou Larz zijn brief zingen en daarna was het de beurt aan Miro. Yara was een beetje verlegen , maar heeft een mooi hartje voor ons gaan maken.
    Nu zijn het terug de dag dagelijkse dingen opstaan, wassen, naar school en doodmoe gaan slapen.
    Morgen is het weer fietstraining in school en dat vindt Miro heel tof. Zie je het al voor je zo'n kleine draak op een kleine fiets? ZOEF en hij is weg!
    Tot de volgende keer!

    22-01-2012 om 15:32 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    14 november: 1ste oudercontact: de juf was heel positief over Miro. Hij past zich heel goed aan in de klas en doet goed mee met al de activiteiten. Zijn taal is vergelijkbaar met de andere kindjes en is heel sociaal. Juf Ilse eindigde het gesprek met: Miro is eentje uit de duizend , maar dat wisten wij al.
    19 november: Wat groeien die haartjes toch snel. Miro kwam met andere bomma naar de kapper en wie zat er aan de wasbak???? MAMA!!!
    Daar kon hij eventjes niet aan uit en dan hebben we samen onze haartjes laten knippen. Gezellig hé zo samen met onze zoon naar de kapper.
    23 november: Vandaag werden de grootouders verwent , want het was grootouderdag. Bompa chouchou had het dansje van Miro gefilmd en hij heeft echt goed meegedaan. Soms wel wat te hevig dat hij BONK tegen de juf liep en boem petat tegen de grond. Maar hij stond op en hij direkt terug in het juiste ritme van zijn dansje.
    6 december: Hoor wie klopt daar kinderen! Het is de goede SINT. Hij had voor elk kindje van de klas een zakje vol met snoep en speeltjes bij.
    10 december: De Sint is thuis voor Miro , maar ook voor Ruben geweest. En de volgende dagen heeft de Sint ook nog snoep en speelgoed bij de bomma's en de bompa's gebracht. Na de middag was er nog het verjaardagsfeestje van Bomma. We zijn met de hele familie naar de binnenspeeltuin geweest en allemaal pannenkoeken gegeten.
    14 december: Onze Mats is 5 jaar geworden en Miro mocht naar het verjaardagsfeestje met allemaal andere vriendjes van de jarige. Maar er was ook nog een nichtje van Mats. Een zekere Stefi en daar heeft Miro de hele namiddag mee gespeeld.
    17 december: Verjaardagsfeestje van Mats voor de familie. Weer vele hapjes en snoepjes, wat Miro niet aan zich voorbij laat gaan.
    22 december: Miro mocht de fiets mee naar school nemen en hij heeft tussen de toppetjes moeten fietsen van juf Uschi.Het was heel plezant zei hij 's avonds.
    23 december: Kerstfeestje in de klas met de nodige pakjes die al een hele week onder de kerstboom lagen. Miro had een autootje in zijn  pakje. Wanneer je de auto in koud water steekt is hij oranje en als je hem daarna in warm water steekt wordt hij wit. Miro kon toveren en hoe meer hij toverde hoe natter zijn mouwen werden .
    24 december: Kerstavond bij Bomma chouchou was heel leuk. Weer pakjes en veel eten , maar dan is Miro ziek geworden en zij  we naar huis moeten gaan
    De volgende dagen is Miro maar zieker en zieker geworden. Tot op vandaag is hij nog altijd ziek , maar hij is al wel koortsvrij nu.
    Dus er wachten nog veel pakjes op Miro , maar die geraken wel uitgepakt de volgende dagen.
    Beste bloggers zoals je kan lezen hebben we het heel druk gehad (vooral ook met zieken) , maar nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte.
    Aan iedereen nog prettige eindejaarsfeesten!!!  

    27-12-2011 om 22:44 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo lang geleden
    Eindelijk nog eens even tijd om de blog bij te werken.

    1 oktober: Normaal gezien moest Miro naar het verjaardagsfeestje van zijn crèche-liefje Jolien , maar jammer genoeg was Miro ziek.
    8 oktober: Vandaag kan Miro dan toch zijn verjaardagscadeau gaan afgeven aan Jolien. Ze waren allebei blij elkaar nog eens terug te zien. De tijd vloog voorbij terwijl die 2 zo flink hebben gespeeld.
    18 oktober: Onze kleine draak moest eventjes naar de dagkliniek voor een kleine ingreep. Hij is heel flink geweest en heeft alles goed doorstaan.
    Maar het ergste was dat hij weer niet naar school mocht , maar hij was de rest van de week thuis met mama.
    31 oktober: Het begin van een weekje verlof . Samen met papa thuis!!! En dat is de hele dag samen SPELEN!
    3en 4 november: Joepie weer gaan spelen met de bomma's en de bompa's.
    8 november: Wat een drukke dag. 's Morgens zijn we papa naar de kliniek gaan brengen en daarna moest Miro naar de kinderdokter om na te kijken waarom hij geen ijzer opneemt in zijn bloed. Na al de bloedresultaten goed te bekijken, gaan ze nu genetische testen uitvoeren. Nu moesten ze weer bloed trekken bij ons draakje. Dat is niet zo plezant , maar hij was weer heel flink geweest en mocht een grote auto kiezen.
    's Avonds zijn we papa gaan bezoeken in de kliniek en Miro had een mooi beer voor papa bij. (het is nu wel zijn papabeer).
    10 november: Papa mag vandaag naar huis en dat werd tijd want Miro mist papa wel een beetje veel.

    27-12-2011 om 22:03 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er weer veel nieuws!
    Hier volgt een opsomming van wat Miro allemaal heeft gedaan:
    21 augustus: Het was eindelijk eens een beetje goed weer en we hadden al verschillende keren proberen af te spreken met Stef, Suzy en Bent. Elke keer kwam er iets tussen , maar vandaag is het gelukt.We zijn met z'n allen naar Planckendael geweest. Miro en Bent konden het heel goed met elkaar vinden. Trouwens Bent komt ook uit China en is 7 jaar. Hij is een weekje vroeger naar België gekomen dan Miro.

    24 augustus: Tijd om naar de kapper te gaan , want donderdag 1 september gaat Miro naar de eerste kleuterklas! Wat wordt hij toch een grote jongen.

    27 augustus: Miro's peter Davy en co zaten in Molenheide en  nodigden ons uit om te komen spelen in de grote binnenspeeltuin. Na de middag zijn  we met Davy , Heidi , Jara en Larz gaan zwemmen. Het was een hele fijne , maar vermoeiende dag. Op weg naar huis vielen mijn oogjes snel toe. Onze kleine draak was uitgeblust.

    1 september: DE GROTE DAG!!!! Miro's eerste schooldag. Mama en papa waren heel zenuwachtig toen we naar de school reden , maar Miro ging zonder problemen naar juf Ilse en we hebben geen traantjes gezien. 's Avonds als mama hem terug ging halen was alles heel goed gegaan.

    2 september: Mama had die dag ook nog vrij genomen om hem al eens een half uurtje naar de vooropvang te doen. Dat verliep ook allemaal zonder problemen. Zo 's morgens met alle kleine kleuters in de hobbelkar (= hele grote buggy) naar school rijden is natuurlijk ook heel plezant.

    3 september: Barbecue bij Davy en co in Tienen. Het was prachtig weer en dan hebben we na het eten in het zwembadje en op de waterglijbaan in de tuin gespeeld. 's Avonds in de auto werden de oogjes weer zo zwaar. Hoe komt dat toch ? Zou je van spelen dan toch zo moe worden?

    10 september: Heel de week slecht weer , maar vandaag is het heel warm en dat was heel goed , want Katrien en Wouter trouwden. Eerst zijn we in de kerk geweest ,waar hij heel stil moest zijn. Maar opeens vond Miro het toch een beetje te stil en riep hij door de kerk of het al gedaan was? Iedereen kon er hartelijk om lachen. Daarna mocht hij bloemetjes afgeven en kreeg hij snoepetjes.

    12 september: Miro mag een weekje niet naar school want hij heeft de waterpokken. Daar kon hij niet goed aan uit , want Miro was niet ziek dus wou hij naar school. Maar in die week is hij goed verwent geweest door de Bomma's en de Bompa's. Vanavond was het ook info-ouderavond en we kregen van de juf te horen dat onze kleine draak het allemaal heel goed deed.

    24 september: Miro verjaart op 27 september. Hij wordt dan 3 jaar , maar het feestje was vandaag. We hadden geluk want het was prachtig en warm weer. We hebben allemaal buiten gezeten . Miro heeft met Mats en Sem gesprongen op het springkasteel en natuurlijk hebben ze ook lekker gesnoept en (kinder)champagne gedronken.

    25 september: Het was weer even geleden ,maar we proberen elk weekend te gaan zwemmen en vandaag was het weer zover. Miro is een echte waterrat aan het worden. Oh mama was het bijna vergeten te zeggen. We hadden ook een logé dit weekend. Het was jules de klaspop. Die heeft zich ook heel goed geamuseerd .

    Tot de volgende maand!

    25-09-2011 om 22:38 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 jaar in België
    Hallo iedereen,

    Op 5 augustus was Miro 1 jaar in België!!!
    Wat is dat jaar toch snel voorbij gegaan en het is niet te doen wat Miro allemaal geleerd heeft. Toch nog even een opsomming.
    Hij verstond vrij snel de taal en spreken doet hij nu ook als de beste. Je moet maar één keer een woord zeggen en hij zegt het na. Soms nog niet helemaal goed , maar dat is best grappig.
    Tijdens de dag zijn de pampers ook al verleden tijd. Miro gaat zo flink op het potje en daarom zijn wij zo fier op onze kleine draak.
    Ja eten gaat ook nog altijd erg goed. Als er eten op de tafel staat dan moet bij Miro het spelen eventjes wachten , want hij wil van alles proeven.
    Hij is ook heel leergierig. Ik ben eens benieuwd wat dat gaat geven als Miro op 1 september naar de eerste kleuterklas gaat. Weer een grote stap , maar eerst nog het afscheidsfeestje in de crèche. Daar heeft hij toch echt wel een hele leuke tijd gehad.
    Gisteren zijn we gaan zwemmen en het was toch weer even wennen voor Miro. Maar na een half uurtje sprong hij weer flink van de kant het grote zwembad in.
    De volgende update zal na de eerste schooldag zijn. We kijken er echt naar uit!!!!

    08-08-2011 om 12:50 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOT NIEUWS
    Hallo iedereen,

    Het is weer even geleden , maar we hebben groot nieuws. Vandaag op 19 juli is het juist één jaar gelden dat Miro in onze armen is gelopen.Hij heeft in dat jaar heel veel geleerd. Wij staan er nog elke dag van versteld en ook de mensen die Miro van dichtbij mee opvolgen.Ook de verzorgsters van de crèche zijn het met ons eens dat hij zich zo goed heeft aangepast.Daar is hij één van de vele lieve (B)engeltjes.
    Ondertussen zijn we ook voor de eerste keer met 3 op vakantie geweest. We zijn met het vliegtuig 14 dagen naar Portugal geweest. Bij het opstijgen was Miro toch niet zo op zijn gemak. We vroegen of hij een beetje schrik had ? Nee, nee zei hij maar je zag het aan zijn oogjes en eens boven wou hij toch uitstappen. Dat ging natuurlijk niet en dan begon hij maar wat te spelen.
    Bij het landen wou Miro niet terug op zijn stoel gaan zitten en dan moest hij met een riempje vastgemaakt worden op de schoot van mama.
    Ondertussen hebben we uitgelegd wanneer het lichtje brand je mooi op de poep moet gaan zitten en riempje vast moet doen. Op de terugvlucht is het allemaal goed verlopen.
    In Portugal zelf hebben we zeer goed weer gehad en zij  we een paar keer ver gaan wandelen. Wat kan dat ventje goed stappen en niet opgeven hé.
    Als het zo warm is dan lonkt het zwembad natuurlijk. Oei,oei,oei toch niet gaan zwemmen. Dat is niets voor Miro (lees ook elders in de blog).
    We zijn stap voor stap begonnen in het kinderbad en op het einde van het verlof sprong Miro alleen in het grote bad. Weer een angst die hij overwonnen heeft.
    Mama en papa zien onze kleine draak nog steeds doodgraag en soms kunnen we hem wel opeten.
    Het is en blijf onze kleine HARTENDIEF!

    19-07-2011 om 21:11 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel Nieuws
    Hallo iedereen!
    Ja , we weten het dat het weer veel te lang geleden is dat jullie iets van ons hebben gehoord , maar we hebben het echt wel druk gehad.
    Hier komt een uitgebreid verslag. Ik haal er even de kalender bij dat ik zeker niets vergeet.
    27 maart: We gaan met Miro voor het eerst naar het kindertheater hier in Wijnegem. Benieuwd wat dat gaat zijn. Er werd van alles gebouwd en uitgebeeld met grote en kleine blokken. Het werd goed gebracht en echt tof voor kinderen , maar Miro was er toch nog een beetje te klein voor. Na een kwartier kon hij al niet meer op zijn stoel blijven zitten , dus ging hij even een wandeling maken in de zaal. Dat was niet zo erg , maar wanneer hij mee op het podium stond , vonden we het toch maar beter om de zaal stilletjes te verlaten. Volgende keer beter!
    17 april: Dit is een speciale datum voor Miro! Hij wordt namelijk gedoopt!!!
    Wij dachten dat we voor een doopsel niet al te veel moesten doen , maar dat is wel even tegengeslagen. We hebben een groot deel van h:et doopboekje zelf moeten samenstellen. Daar zijn we toch wel even mee bezig geweest. Ge moet dat dan ook al doen , wanneer het kleine draakje in zijn  bedje ligt. Hij wil natuurlijk al te graag mee helpen , maar dan gaat het helemaal niet vooruit. Na wat zwoegen hebben we er toch ons eigen verhaal wat kunnen inbrengen en is het een speciaal doopboekje geworden. Op de dag zelf heeft Miro dat allemaal prima gedaan. Zelfs wanneer Mijnheer pastoor 3 keer water over zijn hoofd liet lopen , maar dat hadden we thuis wat geoefend.
    Daarna hadden we een binnenspeeltuin afgehuurd waar al de kindjes zich fantastisch hebben geamuseerd. De dag nadien had mama nog een dagje verlof zodat Miro kon uitslapen en wat later naar de crèche mocht.
    23 april: Wat was dat 's morgens!!!! De hele tuin lag vol paaseitjes. Miro heeft ze samen met Ruben gezocht en er af en toe eentje opgegeten natuurlijk. MMMMM LEKKER! Ruben en co zijn dan nog lekkere frietjes blijven eten en dan was het tijd voor Miro zijn middagdutje waar hij toch nog van kan genieten.
    24 april: Na de middag was het tijd om eens en kijkje te gaan nemen of de klokken ook bij Bomma chouchou (Dirk z'n ma noemt Miro altijd haar chouchou en vandaar Bomma chouchou) waren langs geweest. En ja hoor ook daar lagen er overal paaseitjes in de tuin. De paashaas had daar ook wat cadeautjes laten vallen. Een blokkenpuzel , een keukentje en een piratenboot. De boot werd direct in elkaar gestoken door papa en daarna gevuld met water. Ik moet er geen tekening bij maken zeker. Hup mama terug naar huis voor droge kleren en schoenen. Daarna zijn we nog gaan eten in het wokpaleis waar Miro zijn keuze wel kan maken uit al dat lekkers.
    25 april: Na de middag zijn we gaan kijken of er ook paaseitjes bij Bompa op Linkeroever waren gevallen. En ja hoor weer moest Miro ze zoeken.Daar was het ook zeer plezant en zijn we ook gaan eten.Met z'n allen pizza en dat lust Miro ook heel graag. De volgende morgen kon Miro niet zo goed uit zijn bedje om naar de crèche te gaan. Het waren natuurlijk ook drukke dagen.
    29 april: Vandaag vertrekken we naar de zee.Het gaat redelijk goed weer worden hebben ze gezegd , dus hop naar de zee. Onderweg krijgen we al de eerste druppels , dus dat begint al goed. Het waren ook wel de laatste die dag en eens aan zee was de zon van de partij.
    Eerst alles naar boven sleuren , want voor een paar dagen heb je direct al wat bij. Zeker voor Miro want die heeft het soms snel koud en aan zee is er altijd wat wind.
    Terwijl papa een klein dutje doet van de vermoeiende rit zijn wij met de kruiwagen met alles erin naar de zee getrokken. Na wat spelen in het zand en is naar de golven gaan kijken , had mama een glijbaan gevonden. Je kon van de dijk zo op het strand glijden.
    Daarna gingen we kijken of papa al wakker was en na de middag is papa en Miro een zandkasteel gaan bouwen met grachten en al. Als het af was ,was het wachten tot het water erin liep en dat vond Miro geweldig. Hij kon dan met zijn bottekes door de gracht  in het water stappen en jullie kunnen het al raden!!! BOEM PETAT broek en bottekes nat! Tijd om terug naar boven te gaan en bad in en daarna in bed.
    30 april: Karin van Den Haan komt op bezoek. We gaan wat wandelen op de dijk en Miro wou in zo'n autootje. Hij kiest er eentje uit en we zijn ermee weg. Na een kwartiertje was Miro het al beu van in dat autootje te zitten niksen. Miro zal dat karretje wel duwen ipv erin te zitten.Natuurlijk gaat de wandeling dan wel een beetje trager met het resultaat dat we te laat waren om het autootje terug te brengen , maar dat was niet zo erg. Daarna zijn we nog gaan eten en toen was de wind gaan liggen. Warm dat het was en we konden het niet laten om toch nog een terrasje te gaan doen. Het was weeral een leuke maar vermoeiende dag.
    1 mei: Vandaag is er veel wind en we beslissen om vandaag naar de duinen te wandelen. Na even wandelen zegt Miro dat hij kou heeft. Geen probleem mama wandelt even terug en gaat een vestje halen. Voor alle veiligheid neemt mama toch maar de rugzak mee met wat drank , koekjes en een propere pamper. Je weet nooit , want eens in de duinen is er in de omgeving niet veel anders meer.
    Papa en Miro zaten al lekker in duinen te spelen wanner mama eraan kwam. Ondertussen was het water opgekomen en Miro ging nog eens met de bottekes in de zee. Ge kunt het al raden zeker! BOEM PETAT! Plat op zijn buik in de zee.Nu had hij zeker kou. In volle speed terug naar het appartement en snel in een lekker warm badje. Daarna zijn we nog lekker gaan eten op restaurant en dan zat de dag er weer op.
    2 mei: Na het middageten is Miro met papa naar de nieuwe speeltuin geweest en dan kon mama alles proper maken en inpakken. Daarna was het richting Wijnegem. Het was heel leuk aan de zee geweest.
    3 mei: Miro mocht vanmorgen een kadootje aan papa geven want hij verjaart vandaag! HIEP HIEP HOERA!
    4 mei: Vandaag gaat Miro naar de kapper voor de tweede keer. Deze keer was hij heel flink en heeft Miro niet geweend. Onze kleine draak was een flinke jongen. Hij vroeg het eigenlijk verleden week zelf om naar de kapper te gaan. Ik vond het eerst eigenlijk een beetje raar dat hij daar zelf over begon , maar in de crèche hadden ze over de kapper voorgelezen en in het boekje weende het kindje ook niet.
    Wat een verhaaltje al niet kan doen.
    Nu nog een beetje over Miro zelf.
    Hij begint echt goed te spreken , zegt alles na wat wij zeggen en hij kan nu ook eindelijk zijn naam zeggen. Het is nog wel MIJO maar niet meer meme. Nu hij zo met de taal bezig was , ging hij thuis ineens niet meer op zijn potje , maar dat begint nu toch terug te beteren.
    Soms zegt hij wel dat hij moet gaan , maar dan is het meestal al te laat. Het zal allemaal wel in orde komen; We mogen ook niet te veel van hem verwachten hé. Hij is ten slotte nog geen jaar in België.
    Hij doet het allemaal heel flink en wij zijn HEEL FIER op hem.

    08-05-2011 om 00:00 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer
    Hallo iedereen,
    We weten het het is een tijdje geleden, maar het is ook al zo druk geweest.
    Miro gaat nu bijna 3 maanden naar de crèche.De eerste week was niet zo een succes, maar wat wil je. Eerst 6 maanden gezellig thuis met mama en alles rustig aan 's morgens.
    Nu moet het allemaal goed vooruit gaan , want mama moet ook terug centjes gaan verdienen.
    Hij moet rond 6 uur opstaan,dan zijn melkje opdrinken,wassen en kleerdjes aan. Dan met papa naar beneden en bokes eten.Schoenen aan en met mama naar de crèche.
    Na die eerste moeilijke week gaat Miro nu graag met de kindjes spelen. Hij kent nu ook al de verzorgsters die ook allemaal even lief zijn.
    Het eten in de crèche vindt hij niet zo lekker. Na hun middagdutje krijgen ze fruit en dan doet Miro goed zijn  best. De rede dat hij het warme eten niet zo lekker vindt is omdat ze geen kruiden gebruiken. Dat zijn de regels van Kind en Gezin.
    Nu het wat beter weer is gaan ze ook veel wandelen en mogen ze daarna nog buiten spelen. Als Miro maar mag buiten spelen is hij in zijn nopjes.
    Het spreken begint ook te vlotten. Miro kan al 2 woordjes na elkaar zeggen en soms al 3. Hij probeert veel woordjes na te zeggen en vraagt ook wat is dit en wat is dat. Miro is heel leergierig.
    Zijn eigen willetje begint ook naar boven te komen, zodat we ons zoontje weer op een andere manier leren kennen.
    Soms haalt hij wat kattekwaad uit maar hij is en blijft ons lieve kleine draakje.

    26-03-2011 om 13:52 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pfffff die creche moet dat echt .....
    Ja onze lieve schat is begonnen aan een nieuwe stap in zijn jonge leventje : de creche.

    Voor het eerst is hij dus opnieuw een langere periode weg van de familie of mensen die hij goed kent. Want ja om 9u begon het al met de eerste tranenstroom. Gaan spelen is leuk maar dan wel op voorwaarde dat mama of papa bij hem blijven. En dat was nou net niet de bedoeling. De voormiddag is helaas nog steeds het moeilijke deel van de dag. Ook vandaag gaan er vaak tranen over de wangen. Maar mist hij echt zijn ouders of is het een goede manier om aandacht te krijgen ?????? Wel volgens de creche is het het laatste en ook de papa sluit zich daar bij aan. Ach hij went er wel aan he.

    Zie je al iets aan zijn gedrag ? Ja toch een beetje, Miro begint iets brutaler te worden. Bij het spelen deelt hij nu wel eens een tik uit. Dan volgt er wel een correctie maar hij mag wel een beetje assertief zijn. En aangezien woorden nog niet zijn sterkte kunnen bepalen doet hij het met een tikje.
    Het wordt een heel ventje nu en ook wij zullen dit moeten aanvaarden. En lief is, en blijft, hij. Dus vanavond horen we wel weer hoe de namiddag verlopen is, maar elke dag zal wel beter en beter gaan. Om dan binnenkort met een grote lach te vertrekken en met een even grote lach 's avonds weer opgehaald te worden.

    Ja ons klein draakje wordt groot. Binnenkort spuwt hij vuur ........

    04-01-2011 om 11:57 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst en Nieuwjaar
    Nu de feestdagen weer achter de rug zijn is het nog eens tijd om de blog weer wat aan te vullen.
    24 december vieren we Kerst bij Bomma, Jefke en James. Miro  vindt er pakjes onder de kerstboom en die kunnen n iet snel genoeg open gemaakt worden. De kerstman had er een garage gebracht en daar heeft hij heel de avond mee gespeeld ,maar papa heeft ze eerst in elkaar moeten zetten. We zijn dan met z'n allen daar blijven slapen en 's morgens had Bomma gebakken bokes gemaakt. Mmmm Lekker zei Miro!!!
    26 december  was het feest bij Tante Claudine en Nonkel Albert samen met Bomma en Bompa, meter Inge,Glenn, Mats en Sem en ook de Bonni (90jaar) was erbij. Daar lagen veel pakjes onder de kerstboom en  de kindjes konden niet volgen met de pakjes open te doen want iedereen wou ook een pakje kiezen. Wanner alles was uitgepakt hebben ze alle 3 heel braaf gespeeld. Om 20u begonnen ze moe te worden en ik denk dat Miro niet meer weet hoe hij in zijn bedje is geraakt.
    30 december was mama  jarig en heeft Miro zijn cadeautje afgegeven in bed. Mama heeft het op de tast opengedaan en het was een cd waar ze heel blij mee was.
    31 december zijn we oudejaar gaan vieren bij meter Inge&co en Sandra en Ivo waren er ook bij. Daar hebben we lekker gegeten en daarna heeft Miro met Maa(=Mats) en Eem(=Sem) gespeeld tot ze een beetje moe werden. Ook daar zijn we blijven slapen, maar toen Miro  er 's morgen wakker werd wist hij toch niet goed waar hij was. Na heel goed rondkijken wist hij het weer en begon hij op Mats te roepen , maar die sliep nog. Miro is namelijk een vroege vogel en eens wakker is hij echt wel wakker. Op weg naar huis zijn we nog even bij Bomma en Bompa pistolekes gaan eten en dan was het tijd om thuis een middagdutje te gaan doen.
    2 januari zijn peter Davy, Heidi, Yara en Larz nieuwjaarskusjes komen geven en er waren weer pakjes. Dat speelgoed hebben de 3 rakkers meteen uitgeprobeerd en goedgekeurd. Wanneer Miro een klein Middagdutje ging doen , hebben Yara en Larz al de Lego-Duplo in elkaar gestoken. Een prachtig parcour voor de trein en een hospitaal voor het latere treinongeluk. Toen Miro ontwaakt was is er een Miro-tornado door het Duplo-dorp geraasd en dan zijn de 3 bengeltjes maar wat gaan tekenen.
    Morgen is het voor Miro D-DAY!!! Dat verhaal is voor de volgende blog!

    02-01-2011 om 23:16 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleine up-date
    Weeral een maand verder!

    Bij Miro is ook de Sint langs geweest , omdat hij natuurlijk zo braaf is hé. De Sint had heel veel speelgoed bij , dus ik denk dat we ons huis wat moeten vergroten. Van de Sint en zwarte Piet heeft hij helemaal geen schrik. Zwarte Piet gaf hij direct een handje en voor de Sint heeft Miro zijn  spring-kunstjes laten zien.Daarna kreeg hij een grote zak met van alles in en op de koop toe ook nog een ijsje. Maar mama en papa waren ook braaf gewest en die kregen van zwarte Piet ook een ijsje. Dat was weer smullen en dat doet Miro nog altijd graag.
    Dan was er natuurlijk ook nog het dikke pak sneeuw dat gevallen was. Miro kon er niet aan uit dat er zowel sneeuw aan de voor-,zij- als achterkant van het huis lag. Maar eens in de sneeuw buiten was hij niet meer naar binnen te krijgen. Toen mama een sneeuwbal maakte wou Miro die opeten , maar dat vond hij toch een beetje koud. De dag nadien zijn we bij Bomma,Jefke en Jaimske ( de hond) in de sneeuw gaan spelen. Samen met Jaimske was dolle pret want die speelt ook graag in de sneeuw. Toen kregen we die 2 helemaal niet naar binnen.
    December is bij ons heel druk zoals bij iedereen met al die feestdagen , maar bij ons zijn er ook nog veel verjaardagen ook. Op 9 december was de Bomma jarig en speciaal daarvoor heeft Miro samen met mama marsepein gemaakt. Dat was zeer leuk zo met de handjes kneden en dan de vingers aflikken. Miro hing echt van kop tot teen vol met vooral bloemsuiker. Mama kon er geen foto van trekken want die had ook handen vol marsepein. Twee dagen later was het weer feest , want dan was er het verjaardagsfeestje van Matske die 14 december al 4 jaar wordt. Daar stond van alles op tafel en allemaal even lekker voor Miro , dus 's avonds zat zijn buikje helemaal vol. Straks gaan we met Bomma en Bompa nog op restaurant ook nog voor haar verjaardag. Dat doet Miro ook graag want dan kan hij van iedereen is proeven en in een restaurant is ook altijd van alles te zien hé.
    Maandag moet hij dan weer naar de kinderarts voor de laatste vaccinatie. Dat zal minder plezant zijn vrees ik ,  maar ja het moet hé.
    En voor al wie het leest alvast prettige feestdagen van ons 3!!!

    12-12-2010 om 13:30 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 maanden in België
    Inderdaad de tijd vliegt en we zijn al 3 maanden met Miro in België. Maar we hebben niet stil gezeten en daarom heeft het even geduurd om de blog nog eens aan te vullen.
    Miro heeft ondertussen ook alle onderzoeken in het Tropisch Instituut laten doen. Dat vond hij helemaal niet leuk, maar ja het moest gebeuren. We hebben daar ook een hele voormiddag gezeten en voor zo'n venteke is dat lang. Het aller ergste was natuurlijk dat bloed trekken en ze hadden wel wat buisjes nodig. Maar daarna met de verpleger een high five en het was al bijna allemaal vergeten. Dan hebben we 3 weken in spanning op de uitslag moeten wachten , maar het was allemaal ok. Hij moet allen terug de vaccinaties die in  België verplicht zijn opnieuw krijgen. Dat is op basis van een inloopschema en dat bestaat uit 2 vaccinatie-cocktails. Hij heeft er al 1 gehad en daar was hij toch 2 dagen van onder de voet. Nu voor de feestdagen moet hij nr 2 gaan halen.
    De hechting is ook goed verlopen , maar we hebben hem wel de eerste maand heel goed afgeschermd van iedereen. Dat was heel moeilijk voor iedereen (zowel wij als nieuwe ouders als de grootouders en vrienden). Daarvoor willen we toch nog even iedereen bedanken om het toch vol te houden en niet onverwacht voor de deur te staan.
    Miro doet heel goed zijn best om te babbelen en er komen soms toch al verstaanbare woordjes uit zoals mama , papa, bal , ja , nee ,pipi ,kaka ,enz
    Hij heeft vrijdag voor de eerste keer pipi op het potje gedaan en dat hebben we dan uitbundig geviert met als beloning een kinderchocolaatje. Daarna wou hij natuurlijk zijn pamper niet terug aandoen en dan was het wat later wel pipi op de grond maar met het vodje was dat weer snel weg. Zaterdag zat hij in bad en riep hij pipi maar dan was het al te laat , dus er was een beetje meer water in dan anders.
    Miro kan nog altijd heel goed eten en gaat graag op restaurant , dan kan hij van iedereen wat proeven.
    Ondertussen is hij al 2 cm gegroeid en is het al wat gemakkelijker om de trap op te gaan en te fietsen , daarvoor waren zijn beentjes een beetje te kort. Overal op kruipen gaat ook veel sneller en de lichtknopjes staan nu ook op een goede hoogte om daar mee te spelen.
    Het is een echt ENGELTJE en soms ook een BENGELTJE.
    Hij ziet de mama natuurlijk heel graag en daar is papa wel jaloers op, want die krijgt niet zoveel kusjes en knuffeltjes. (maar mama is er ook de hele dag bij hé)
    Zo nu zijn jullie weer op de hoogte.

    07-11-2010 om 20:53 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tja allebei steendood moe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-08-2010 om 19:10 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is mijn mooiste gezicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-08-2010 om 19:09 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben NIET blij !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-08-2010 om 19:07 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEE DIE LEVERING MOET KOMEN !!!!!!!!!!!!!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-08-2010 om 19:06 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ja hier ben ik weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-08-2010 om 19:05 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dagje Planckendael
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het begin nog even terughoudend maar dan kwam hij helemaal los tot . . . de beestjes begonnen te blaren en hij snel snel weg wou.

    23-08-2010 om 20:21 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kijk eens hoe mooi ik kan spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-08-2010 om 20:19 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker he
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eigenlijk zegt deze foto genoeg. Maar let toch even op de twinkel in  zijn ogen. En ja ook die is zonder woorden.....

    23-08-2010 om 20:18 geschreven door Martine en Dirk  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

    Archief per week
  • 14/01-20/01 2013
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/09-25/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs