Inhoud blog
 • 2013
 • Terug naar school
 • Verlof
 • Hier zijn we weer!
 • Feestje hier,feestje daar!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Iedereen ziet vol spanning uit naar de komst van Miro. Wij begrijpen dan ook dat jullie hem na het lange wachten allemaal willen knuffelen , pakken en verwennen. Maar eerst en vooral moet hij aan ons hechten. Dat is een proces dat misschien wel enkele maanden in beslag zal nemen en wij kunnen niet op voorhand zeggen hoelang dit gaat duren. Deze periode is zeer belangrijk om zich te binden aan zijn nieuwe ouders.Als hij goed aan ons gehecht is dan is het de beurt aan de bomma's,bompa's en andere familieleden en vrienden en vriendinnen.Door jullie tijdens deze gewenningsperiode zo goed mogelijk aan dit advies te houden zal hij een vaste en veilige basis voor de toekomst kunnen opbouwen.Dit is toch wat wij allemaal willen voor Miro.
  Bedankt alvast voor jullie begrip.

  Adoptie China

  16-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2013
  Hallo iedereen ,

  Het is weer een tijdje geleden , maar hier zijn we weer. Ondertussen is het ook al 2013 en dus voor iedereen toch nog onze beste wensen!
  Hier komt weer een overzichtje van de belevenissen van onze kleine draak.
  15/09: Miro wordt vandaag in het water gelaten voor de eerste zwemles. De kikker-schaar-knip-oefening verliep nog een beetje stroef maar daar komt de volgende weken beslist verandering in.
  19/9: Meter Inge verjaart vandaag en mama en  papa gaan uit eten om dat te vieren. Maar het is geen Bomma of Bompa die even komen letten op mij , maar de buurjongen Tin. Dat was weer eens iets nieuws voor onze kleine draak.
  22/9: Miro wordt bijna 4 jaar en het was nu de beurt aan de klasgenootjes om dat al te vieren in een binnenspeeltuin met een lekkere pannenkoek en een ijsje. Op het einde waren ze allemaal uitgeteld , maar het was zooo leuk!
  27/9: HIP HIP HOERA MIRO 4 JAAR!
  In de klas kreeg iedereen van Miro een ijsje en als cadeau hadden we een boekje "Zoek de kleine draak" voor de klasbibliotheek.
  30/9: Nu is het de beurt aan de familie om Miro zijn verjaardag te vieren.
  21/10: Miro is uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van Jitte in Jobland (binnenspeeltuin). De vorige keren moest mama blijven wachten tot het feestje gedaan was , maar nu mocht ik naar huis. Hij heeft dat heel flink gedaan , want soms komt de verlatingsangst toch  nog eens naar boven.
  31/10: De herfstvakantie is al halfweg en het heeft nog niets anders gedaan dan geregend. Gisterenavond zijn naar de caravan gereden en daar blijven slapen bij meter Inge en co. Samen met Mats en Sem in bed is altijd leuk. Uitgezonderd vandaag is het prachtige weer en we zijn dan ook gaan wandelen rond een meer. Om het meer over te steken moesten we op een vlot en dan met allemaal aan het touw trekken. SUPER LEUK!
  1/11: Nog maar net thuis en we zijn weeral weg. Dit keer met Bomma en Bompa Chouchou naar de Ardennen.Daar was het regen, regen en nog eens regen. Na 2 dagen hadden we genoeg regen gezien en zijn we afgezakt naar Tongeren bij Maxim en Louise.
  3/11:In Tongeren hebben we dan middag gegeten en heeft Miro in de binnenspeeltuin met de 2 andere kadees geravot.
  9/11: Miro gaat heel graag naar de zee en we zijn  eens goed gaan uitwaaien dit weekend.
  18/11: We zijn uitgenodigd bij Miro zijn beste vriend Csongor. Wanneer die mooi aan het spelen waren hebben wij genoten van de zelf gebottelde Hongaarse wijnen. Zeer gezellig was dat.
  24/11: Normaal moest Miro naar de zwemles , maar hij is ziek. Een zeer zware verkoudheid en zo vallen al onze afspraakjes in het water. En dat is ook nog voor het weekend daarna , want die vieze hoest blijft maar aanhouden.
  6/12: De goede Sint is weer in het land en weet Miro goed wonen :)
  9/12: Ander Bomma is jarig en dan gaan we daar een stukje taart eten. Ja december zit vol feesten bij ons.
  12/12: Weeral iemand jarig! Nu is de gelukkige ons Matske en dat wordt gevierd in binnenspeeltuin "Den Deugeniet".
  22/12: Kerstfeest bij tante Cloclo en nonkel Aldbert. Er liggen weer massa's pakjes onder de kerstboom en Miro vindt al het eten weer jami jami jami!
  23/12: Ondertussen zijn we al aan zwemles 10 en de coördinatie met de benen en de armen begint te lukken. Het is ook allemaal niet gemakkelijk hé. Na de middag gaan we naar de Kerstmarkt in Hasselt met peter Davy en co.Eerst vlug iets eten ,want van al dat zwemmen krijg je wel honger. Daarna nog wat rondwandelen op de kerstmarkt en dan zijn we nog mee naar Davy thuis gegaan. Als avondeten hebben we allemaal zelf onze pizza's gemaakt en gebakken. Als ze klaar waren smaakten die zelfgemaakte lekkernij nog beter.
  24/12: Kerstfeest bij Bomma en Bompa Chouchou. Daar lagen onder de kerstboom weeral pakjes voor Miro.
  25/12: Nu vieren we nog een klein kerstfeestje met ons drietjes. Heel gezellig bij onze mooie kerstboom die Miro versiert heeft.
  30/12: In de kerstboom hing nog 1 pakje en dat was voor ons mama , want ze is vandaag jarig. Miro heeft heel mooi gezongen en zelf het pakje opengemaakt. Hij is altijd zo nieuwsgierig. 's Middags zijn we met z'n drietjes nog lekker gaan eten.
  31/12: Oudjaar is dit jaar bij ons thuis. Dan komen Sandra en Ivo en meter Inge en co eten en drinken terwijl Miro met Mats en Sem de boel afbreken (ik bedoel spelen). Rond half 10 was het echt wel tijd om naar bed te gaan , maar die 3 rakkers dachten er anders over. Ze wilden nog een filmpje zien in het grote bed en daarna daar dan met 3 slapen. Je kan het al wel raden hoeveel ze geslapen hebben. We hebben ze maar terug naar beneden gehaald voor het vuurwerk en dan zijn die 2 andere bengels naar huis gegaan. Ondertussen was het ook al half 1 geworden. Miro vloog in zijn eigen bed en hij is als een blok in slaap gevallen.
  De dagen nadien was het bij iedereen de nieuwjaarsbrieven voorlezen wat hij heel flink gedaan heeft.
  15/1: Dinsdagmorgen kon Miro zijn ogen niet geloven zoveel sneeuw! Ik zei tegen Miro als ge u nu snel gaat wassen en aankleden kunnen we misschien met de slee naar school. Hij is nog nooit zo snel klaar geweest en zo zijn we dan naar de school gesleed. Ik heb er een half uur over gedaan , maar onze kleine draak vond het FANTASTISCH!
  Dat was het weer en tot de volgende!

  16-01-2013 om 16:28 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school
  Ja, ja, het is weer zover! De eerste schooldag zit er weer op.
  Miro was de laatste dagen van de vakantie maar aan het vragen wanneer de school terug begon tot het zover was.
  Die eerste dag terug voorbij de poort ging niet zo vlot. De traantjes bleven wel achterwege maar mama werd toch wel goed vastgehouden.
  Maar dan kwamen we te weten dat hij in de gloednieuwe klas mocht gaan zitten en dat was toch al iets positief.
  Daarna kreeg hij ook nog te horen dat hij niet 1 maar 2 juffen had. Juf Mieke en juf Ushi waren zijn nieuwe juffen. Vanaf dan was het goed en zocht onze kleine draak een plekje in de klas.
  Met zijn dikke vriend Csongor zit hij niet meer in de klas.Dat is wel een beetje spijtig. Maar op de speelplaats zijn ze nog steeds onafscheidelijk. 

  09-09-2012 om 16:10 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof

  Hallo iedereen ,

  Het aanvullen van de blog heeft weer even op zich laten wachten , maar hier zijn we weer.
  Op 17/06 was het zover. Eindelijk verlof!
  We zijn met de auto naar Frankrijk geweest. Dit was de eerste verre auto-vakantie voor onze kleine draak. Op een traag tempo zijn we naar Frankrijk gereden. Met onderweg de nodige stops en overnachtingen. Dat heeft Miro heel goed gedaan. Hij heeft niet gezaagd en deed de nodige dutjes in de auto. In de B&B in Franrijk heeft hij het reuze naar zijn zin gehad met de jongste bewoonster des huizes Savanna. Die konden heel goed samenspelen en converseren dat die twee deden. De ene in het Frans en onze kleine draak in het Nederlands. Zeer grappig om die twee bezig te zien. Als Miro wat groter is gaan we zeker terug om de streek nog beter te verkennen.
  Het was dan ook snel 30/06 en het verlof zat er al op.
  08/07: Miro had in Frankrijk een uitnodiging gekregen om naar het verjaardagsfeestje van Lothar te komen. Vandaag mocht hij dan met nog andere kindjes gaan spelen in een binnenspeeltuin. Heel plezant!
  Van 20/07 tot 25/07 heeft Miro aan zee gezeten. We hadden geluk dat het toen heel goed weer was. Hij is in de zee gaan zwemmen , met een autootje (politie-brommer) gaan rijden , in de grote speeltuin spelen en natuurlijk zandkastelen bouwen en in de duinen gaan ravotten.
  28/07: Vandaag is er het verjaardagfeestje van ons Semmeke die al 4 jaar wordt. Het feestje was weer aan de caravan in Nederland en aan het einde van de vakantie gaat Miro er een nachtje slapen met mama.
  De volgende dag waren we afgesproken met Davy  , Heidi en de kids om naar Plankendael te gaan. Wat een leuke en vermoeiende dag weer.
  Zo zat de eerste maand van de grote vakantie er al op.
  04/08: Op bezoek naar Sandrea en Ivo. Dan zijn we met z'n allen naar een restaurantje geweest en daar was een hele grote buitenspeeltuin aan. Ook was er nog een springkasteel,dus Miro was alleen aan tafel om te eten. En zoals Miro dat zo mooi kan zeggen:" het was weer een fijn leuke dag".
  05/08: Een hele speciale dag vandaag! Miro is 2 jaar in België! Wat gaat dat toch snel hé.
  08/08: Miro vertrekt met mama naar de zee en tegen het weekend komt papa ook.Maandagavond vertrekt mama terug naar huis (dinsdag werken) en Miro komt woensdag met papa terug naar huis. In dat weekend stonden er allemaal kraampjes op de dijk en dat vond Miro geweldig.
  Momenteel is er een hittegolf , dus tijd om het buitenzwembadje in de tuin te zetten. Miro was er niet uit te houden.
  Ondertussen zijn het terug gewone temperaturen dus zullen we het morgen maar terug opbergen tot volgend jaar.
  Zo nog enkele dagen vakantie en dan terug naar school.
  JOEPIE! Naar de tweede kleuterklas.

  25-08-2012 om 22:50 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer!
  Ja we weten dat het lang geleden is , maar we hebben niet stil gezeten. Hier komt het overzichtje
  28/1: Vandaag was het lichtmis in Wijnegem.We zijn eerst met Miro een pannenkoek gaan eten in de parochie en daarna was het mis. Tijdens de mis heeft papa iets voorgelezen en daarna mochten alle kindjes die in 2011 gedoopt zijn een poppetje gaan halen met hun naam op.
  3/2: Groot feest, want een paar ouders hadden de handen in elkaar geslagen om een bijeenkomst te organiseren voor als de kindjes (periode 2009-2010-2011) van China eens bij elkaar te brengen. Dat was heel plezant om al die kleintjes eens in het echt te zien, want van sommigen hebben we ook hun verhaal gevolgd op hun blog. Hopelijk zien we ze volgend jaar allemaal weer.
  17/2: Joepie iedereen verkleed naar school !!! Miro was een mooie Bumba.
  7/3: Ai ai ai! Mama moet vandaag naar de tandarts en Miro wil echt wel eens meegaan. Voor alle veiligheid gaat Bomma ook mee en al een geluk. Want miro kan niet van de knoppetjes blijven. Dus mama ging met de stoel naar boven en naar beneden , wat hij natuurlijk heel leuk vond. Maar de tandarts iets minder.
  19/3:Oudercontact nr2: Miro doet het heel goed in het klasje bij juf Ilse. Soms moet de juf Csongor ,Xander en Miro wel uit elkaar zetten want het zijn wel 3 deugnieten. Je zou het niet zeggen maar Miro is de drakenleider van de bende. Op het einde van gesprek zei de juf dat er wel wat kattenkwaad mag inzitten. Dus mama en papa met een gerust hartje naar huis.
  31/3: Voor Bompa zijn verjaardag gaan we met de hele familie naar een binnenspeeltuin en eten we lekkere pannenkoeken.Daarna gaat Miro bij Bomma en Bompa slapen.
  7/4:   We zijn ingeschreven voor de paaswandeling. Miro moest verschillende opdrachten doen en als hij dat goed gedaan had kreeg hij elke keer een paasei. Ook waren er op de wandelweg nog vragen die we moesten oplossen en dat heeft hij ook prima gedaan. Tijdens de wandeling was de kermis ook nog open en dat was onze laatste stop voor vandaag.
  8/4: Paaseieren bij Bomma en Bompa chouchou! Maar eerst gaan we met de hele familie brunchen. Het eten was zeer lekker , maar Maxim en Louise waren er ook en daar heeft Miro fijn mee gespeeld. Na het eten met z'n allen naar Bomma thuis en daar waren ondertussen toch wel de paasklokken geweest zeker. Ze hadden al de eitjes in de tuin gegooid en die bengels maar rapen en zoeken.
  In de loop van de volgende dagen gaat Miro nog paaseitjes zoeken bij de andere Bomma en Bompa's.
  22/4: Op bezoek bij peter Davy en co. Daar waren de paasklokken ook geweest voor Miro en heeft hij heel de namiddag met Yara en Larz gespeeld.
  4/5: Om 13u werden alle mama's in de school verwacht voor het moederfeest. Eerst moesten we met de kindjes in de klas gezelschapspelletjes spelen en daarna met z'n allen naar de grote school om er in de turnzaal reis rond de wereld te doen. Wanneer we terug in de school kwamen moesten we terug naar de klas om allemaal op de mat te gaan zitten. De kleuters klommen allemaal op mama's schoot en zeiden hun verse op. Ons mama kreeg natuurlijk de tranen in de ogen. Daarna kregen we nog een geschenkje en op de speelplaats nog cake en een drankje. We hebben ervan genoten.
  Na het moederfeest heeft Miro bij Gisèle nog iets speciaals laten doen. We hebben een oorkaars in zijn oortjes gestoken en na 2 minuten was onze kleine draak al in drakenland. De oortjes zijn nu SUPER proper, maar het luisteren is precies niet beter. Maar ja al de propjes en het vuil is eruit.
  12/5: Weer feest in de school van Miro. Vandaag moet hij optreden op het liedje "Honey Honey" van de musical Mama Mia. Al de kindjes hebben het super gedaan en daarna was er nog een grote barbecue en allemaal tentjes waar ze opdrachtjes moesten doen. Daar kregen ze stempels voor en wanneer hun stempelblad vol was hadden ze een prijs gewonnen.
  19/5: Op bezoek bij Tom, Karin en Thaïs. Daar was een hele grote tuin en daar waren katten ,kippen en een konijn. In de tuin stond ook een schommel waar je met 2 op kon zitten en een grote 'tampolin'. Als Thaïs sprong vloog Miro in de lucht. GEWELDIG!!! Het was zo'n goed weer dat we buiten hebben gegeten.
  27/5: Voor wie het niet weet , vandaag is het de DAG VAN DE GEADOPTEERDEN. Wij hebben ons daar voor ingeschreven en dit jaar was dat in Antwerpen . Eerst hebben we naar een film gekeken en mochten de kinderen spelen,maar Miro wou mee naar de film. Omdat het zo warm was , hadden ze voor de kindjes een ijsje. Daarna was het kindertheater vanaf 4 jaar , maar Miro was de enige jongere peut die erbij was en hij mocht ook mee. Aangezien hij niet zo goed kan stilzitten zijn ze met hem na enkele minuten maar terug naar de speelruimte gegaan waar hij mooi aan het kleuren was. Want wij hadden ook een theatervoorstelling ondertussen. Dan was er soep , broodjes en dessert met nog een optreden van de Jackobond.
  30/5: Deze namiddag mag Miro met Bomma naar de kapper. Ik ben eens benieuwd naar zijn fris kort kopje.
  Zo dat is weer een hele boterham om te lezen.
  Binnenkort gaan we met vakantie en dan hebben we weer veel te vertellen. Tot dan!  

  30-05-2012 om 13:07 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestje hier,feestje daar!
  Miro is weer helemaal genezen;
  30 dec: Mijn mama is jarig vandaag en Miro mag een pakje aan mama geven. Wat is hij nieuwsgierig wat erin zit. Hij helpt mama om het mee uit te pakken en wat zit erin? Een flesje voor de hoest Dat was een leuk fopje hé! Nee voor mama haar verjaardag een nieuwe cd van iemand die ze heel graag hoort. 's Avonds zijn we bij Bomma en Bompa gaan eten en daar lagen nog pakjes onder de kerstboom voor Miro van Bomma en Bompa en ook nog van Tante Cloclo en Nonkel Albert.
  31 dec:Miro gaat oudjaar vieren bij Bomma en Bompa Chouchou en mama en papa vieren het dit jaar bij Sandra en Ivo
  GELUKKIG NIEUWJAAR IEDEREEN!!!
  1 jan: Tijd om de nieuwjaarsbrieven voor te lezen bij de Bomma's en Bompa's. Miro heeft dat voortreffelijk gedaan , want wij vonden het een moeilijke eerste brief.
  2 jan: Vandaag is het de beurt aan meter Inge om naar de nieuwjaarsbrief te luisteren. En kijk daar liggen ook nog pakjes onder de kerstboom voor Miro en wij hebben ook nog pakjes bij voor Mats en Sem. Wat hebben die 3 rakkers flink gespeeld met elkaar. Miro wou weer niet mee naar huis.
  8 jan: Weer een feestje en dit keer bij Bompa,Yvonne en Sven. Snel de nieuwjaarsbrief voorlezen voor de rest van de familie er allemaal is. Wat waren er veel lekkere hapjes en Miro heeft het niet aan zijn hartje laten komen. ZOOOOO LEKKER!!!
  14 jan: Oef de laatste nieuwjaarsbrief voor peter Davy. Eerst wou Larz zijn brief zingen en daarna was het de beurt aan Miro. Yara was een beetje verlegen , maar heeft een mooi hartje voor ons gaan maken.
  Nu zijn het terug de dag dagelijkse dingen opstaan, wassen, naar school en doodmoe gaan slapen.
  Morgen is het weer fietstraining in school en dat vindt Miro heel tof. Zie je het al voor je zo'n kleine draak op een kleine fiets? ZOEF en hij is weg!
  Tot de volgende keer!

  22-01-2012 om 15:32 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  14 november: 1ste oudercontact: de juf was heel positief over Miro. Hij past zich heel goed aan in de klas en doet goed mee met al de activiteiten. Zijn taal is vergelijkbaar met de andere kindjes en is heel sociaal. Juf Ilse eindigde het gesprek met: Miro is eentje uit de duizend , maar dat wisten wij al.
  19 november: Wat groeien die haartjes toch snel. Miro kwam met andere bomma naar de kapper en wie zat er aan de wasbak???? MAMA!!!
  Daar kon hij eventjes niet aan uit en dan hebben we samen onze haartjes laten knippen. Gezellig hé zo samen met onze zoon naar de kapper.
  23 november: Vandaag werden de grootouders verwent , want het was grootouderdag. Bompa chouchou had het dansje van Miro gefilmd en hij heeft echt goed meegedaan. Soms wel wat te hevig dat hij BONK tegen de juf liep en boem petat tegen de grond. Maar hij stond op en hij direkt terug in het juiste ritme van zijn dansje.
  6 december: Hoor wie klopt daar kinderen! Het is de goede SINT. Hij had voor elk kindje van de klas een zakje vol met snoep en speeltjes bij.
  10 december: De Sint is thuis voor Miro , maar ook voor Ruben geweest. En de volgende dagen heeft de Sint ook nog snoep en speelgoed bij de bomma's en de bompa's gebracht. Na de middag was er nog het verjaardagsfeestje van Bomma. We zijn met de hele familie naar de binnenspeeltuin geweest en allemaal pannenkoeken gegeten.
  14 december: Onze Mats is 5 jaar geworden en Miro mocht naar het verjaardagsfeestje met allemaal andere vriendjes van de jarige. Maar er was ook nog een nichtje van Mats. Een zekere Stefi en daar heeft Miro de hele namiddag mee gespeeld.
  17 december: Verjaardagsfeestje van Mats voor de familie. Weer vele hapjes en snoepjes, wat Miro niet aan zich voorbij laat gaan.
  22 december: Miro mocht de fiets mee naar school nemen en hij heeft tussen de toppetjes moeten fietsen van juf Uschi.Het was heel plezant zei hij 's avonds.
  23 december: Kerstfeestje in de klas met de nodige pakjes die al een hele week onder de kerstboom lagen. Miro had een autootje in zijn  pakje. Wanneer je de auto in koud water steekt is hij oranje en als je hem daarna in warm water steekt wordt hij wit. Miro kon toveren en hoe meer hij toverde hoe natter zijn mouwen werden .
  24 december: Kerstavond bij Bomma chouchou was heel leuk. Weer pakjes en veel eten , maar dan is Miro ziek geworden en zij  we naar huis moeten gaan
  De volgende dagen is Miro maar zieker en zieker geworden. Tot op vandaag is hij nog altijd ziek , maar hij is al wel koortsvrij nu.
  Dus er wachten nog veel pakjes op Miro , maar die geraken wel uitgepakt de volgende dagen.
  Beste bloggers zoals je kan lezen hebben we het heel druk gehad (vooral ook met zieken) , maar nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte.
  Aan iedereen nog prettige eindejaarsfeesten!!!  

  27-12-2011 om 22:44 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo lang geleden
  Eindelijk nog eens even tijd om de blog bij te werken.

  1 oktober: Normaal gezien moest Miro naar het verjaardagsfeestje van zijn crèche-liefje Jolien , maar jammer genoeg was Miro ziek.
  8 oktober: Vandaag kan Miro dan toch zijn verjaardagscadeau gaan afgeven aan Jolien. Ze waren allebei blij elkaar nog eens terug te zien. De tijd vloog voorbij terwijl die 2 zo flink hebben gespeeld.
  18 oktober: Onze kleine draak moest eventjes naar de dagkliniek voor een kleine ingreep. Hij is heel flink geweest en heeft alles goed doorstaan.
  Maar het ergste was dat hij weer niet naar school mocht , maar hij was de rest van de week thuis met mama.
  31 oktober: Het begin van een weekje verlof . Samen met papa thuis!!! En dat is de hele dag samen SPELEN!
  3en 4 november: Joepie weer gaan spelen met de bomma's en de bompa's.
  8 november: Wat een drukke dag. 's Morgens zijn we papa naar de kliniek gaan brengen en daarna moest Miro naar de kinderdokter om na te kijken waarom hij geen ijzer opneemt in zijn bloed. Na al de bloedresultaten goed te bekijken, gaan ze nu genetische testen uitvoeren. Nu moesten ze weer bloed trekken bij ons draakje. Dat is niet zo plezant , maar hij was weer heel flink geweest en mocht een grote auto kiezen.
  's Avonds zijn we papa gaan bezoeken in de kliniek en Miro had een mooi beer voor papa bij. (het is nu wel zijn papabeer).
  10 november: Papa mag vandaag naar huis en dat werd tijd want Miro mist papa wel een beetje veel.

  27-12-2011 om 22:03 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er weer veel nieuws!
  Hier volgt een opsomming van wat Miro allemaal heeft gedaan:
  21 augustus: Het was eindelijk eens een beetje goed weer en we hadden al verschillende keren proberen af te spreken met Stef, Suzy en Bent. Elke keer kwam er iets tussen , maar vandaag is het gelukt.We zijn met z'n allen naar Planckendael geweest. Miro en Bent konden het heel goed met elkaar vinden. Trouwens Bent komt ook uit China en is 7 jaar. Hij is een weekje vroeger naar België gekomen dan Miro.

  24 augustus: Tijd om naar de kapper te gaan , want donderdag 1 september gaat Miro naar de eerste kleuterklas! Wat wordt hij toch een grote jongen.

  27 augustus: Miro's peter Davy en co zaten in Molenheide en  nodigden ons uit om te komen spelen in de grote binnenspeeltuin. Na de middag zijn  we met Davy , Heidi , Jara en Larz gaan zwemmen. Het was een hele fijne , maar vermoeiende dag. Op weg naar huis vielen mijn oogjes snel toe. Onze kleine draak was uitgeblust.

  1 september: DE GROTE DAG!!!! Miro's eerste schooldag. Mama en papa waren heel zenuwachtig toen we naar de school reden , maar Miro ging zonder problemen naar juf Ilse en we hebben geen traantjes gezien. 's Avonds als mama hem terug ging halen was alles heel goed gegaan.

  2 september: Mama had die dag ook nog vrij genomen om hem al eens een half uurtje naar de vooropvang te doen. Dat verliep ook allemaal zonder problemen. Zo 's morgens met alle kleine kleuters in de hobbelkar (= hele grote buggy) naar school rijden is natuurlijk ook heel plezant.

  3 september: Barbecue bij Davy en co in Tienen. Het was prachtig weer en dan hebben we na het eten in het zwembadje en op de waterglijbaan in de tuin gespeeld. 's Avonds in de auto werden de oogjes weer zo zwaar. Hoe komt dat toch ? Zou je van spelen dan toch zo moe worden?

  10 september: Heel de week slecht weer , maar vandaag is het heel warm en dat was heel goed , want Katrien en Wouter trouwden. Eerst zijn we in de kerk geweest ,waar hij heel stil moest zijn. Maar opeens vond Miro het toch een beetje te stil en riep hij door de kerk of het al gedaan was? Iedereen kon er hartelijk om lachen. Daarna mocht hij bloemetjes afgeven en kreeg hij snoepetjes.

  12 september: Miro mag een weekje niet naar school want hij heeft de waterpokken. Daar kon hij niet goed aan uit , want Miro was niet ziek dus wou hij naar school. Maar in die week is hij goed verwent geweest door de Bomma's en de Bompa's. Vanavond was het ook info-ouderavond en we kregen van de juf te horen dat onze kleine draak het allemaal heel goed deed.

  24 september: Miro verjaart op 27 september. Hij wordt dan 3 jaar , maar het feestje was vandaag. We hadden geluk want het was prachtig en warm weer. We hebben allemaal buiten gezeten . Miro heeft met Mats en Sem gesprongen op het springkasteel en natuurlijk hebben ze ook lekker gesnoept en (kinder)champagne gedronken.

  25 september: Het was weer even geleden ,maar we proberen elk weekend te gaan zwemmen en vandaag was het weer zover. Miro is een echte waterrat aan het worden. Oh mama was het bijna vergeten te zeggen. We hadden ook een logé dit weekend. Het was jules de klaspop. Die heeft zich ook heel goed geamuseerd .

  Tot de volgende maand!

  25-09-2011 om 22:38 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 jaar in België
  Hallo iedereen,

  Op 5 augustus was Miro 1 jaar in België!!!
  Wat is dat jaar toch snel voorbij gegaan en het is niet te doen wat Miro allemaal geleerd heeft. Toch nog even een opsomming.
  Hij verstond vrij snel de taal en spreken doet hij nu ook als de beste. Je moet maar één keer een woord zeggen en hij zegt het na. Soms nog niet helemaal goed , maar dat is best grappig.
  Tijdens de dag zijn de pampers ook al verleden tijd. Miro gaat zo flink op het potje en daarom zijn wij zo fier op onze kleine draak.
  Ja eten gaat ook nog altijd erg goed. Als er eten op de tafel staat dan moet bij Miro het spelen eventjes wachten , want hij wil van alles proeven.
  Hij is ook heel leergierig. Ik ben eens benieuwd wat dat gaat geven als Miro op 1 september naar de eerste kleuterklas gaat. Weer een grote stap , maar eerst nog het afscheidsfeestje in de crèche. Daar heeft hij toch echt wel een hele leuke tijd gehad.
  Gisteren zijn we gaan zwemmen en het was toch weer even wennen voor Miro. Maar na een half uurtje sprong hij weer flink van de kant het grote zwembad in.
  De volgende update zal na de eerste schooldag zijn. We kijken er echt naar uit!!!!

  08-08-2011 om 12:50 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOT NIEUWS
  Hallo iedereen,

  Het is weer even geleden , maar we hebben groot nieuws. Vandaag op 19 juli is het juist één jaar gelden dat Miro in onze armen is gelopen.Hij heeft in dat jaar heel veel geleerd. Wij staan er nog elke dag van versteld en ook de mensen die Miro van dichtbij mee opvolgen.Ook de verzorgsters van de crèche zijn het met ons eens dat hij zich zo goed heeft aangepast.Daar is hij één van de vele lieve (B)engeltjes.
  Ondertussen zijn we ook voor de eerste keer met 3 op vakantie geweest. We zijn met het vliegtuig 14 dagen naar Portugal geweest. Bij het opstijgen was Miro toch niet zo op zijn gemak. We vroegen of hij een beetje schrik had ? Nee, nee zei hij maar je zag het aan zijn oogjes en eens boven wou hij toch uitstappen. Dat ging natuurlijk niet en dan begon hij maar wat te spelen.
  Bij het landen wou Miro niet terug op zijn stoel gaan zitten en dan moest hij met een riempje vastgemaakt worden op de schoot van mama.
  Ondertussen hebben we uitgelegd wanneer het lichtje brand je mooi op de poep moet gaan zitten en riempje vast moet doen. Op de terugvlucht is het allemaal goed verlopen.
  In Portugal zelf hebben we zeer goed weer gehad en zij  we een paar keer ver gaan wandelen. Wat kan dat ventje goed stappen en niet opgeven hé.
  Als het zo warm is dan lonkt het zwembad natuurlijk. Oei,oei,oei toch niet gaan zwemmen. Dat is niets voor Miro (lees ook elders in de blog).
  We zijn stap voor stap begonnen in het kinderbad en op het einde van het verlof sprong Miro alleen in het grote bad. Weer een angst die hij overwonnen heeft.
  Mama en papa zien onze kleine draak nog steeds doodgraag en soms kunnen we hem wel opeten.
  Het is en blijf onze kleine HARTENDIEF!

  19-07-2011 om 21:11 geschreven door Martine en Dirk  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 14/01-20/01 2013
 • 03/09-09/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!