Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Moeilijke dag
  • Voet in het gips
  • 5 jaar later
  • Psychologische grenzen
  • Fietsen met een stadsfiets!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Van dik naar dun
    Mijn persoonlijke tocht op weg naar het ideale gewicht
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Complimentjes
    De weegschaal is sinds enkele maanden een goeie vriend van mij geworden. In het begin van mijn afvallingsrace zag ik hem zelfs dagelijks en nu nog ten minste twee keer per week. Vandaag hijste ik mezelf weer op het digitale weegtoestel, dat me na even wikken en wegen een score van 100,9 kilo toekende. Dat zou een forse vooruitgang, maar veiligheidshalve reken ik er altijd 200 à 300 gram extra bij. Toch is zelfs dat getal een prima resultaat. De voor mij mythische borderline van 100 kilo komt zo wel zeer dichtbij. Ruwweg betekent het dat ik ongeveer 3 maanden 22 kilo ben afgevallen.

    Dat klinkt spectaculair en als je dat gewichtsverlies voorstelt in aardappelen is dat inderdaad heel wat. Het is veel makkelijker om te wandelen en ik ben niet direct vermoeid als ik vervelende klusjes moet opknappen. Sommige mensen denken dat ik met tegenzin zaken afwerkte, maar dat is dus slechts deels aan luiheid te wijten.

    Het gebeurt nu ook steeds vaker dat ik complimentjes krijg over het feit dat ik vermager of toch zelfs al een poging met dat doel onderneem. Ik weet dan meestal niet goed wat ik daarvan moet denken. Sowieso reageer ik altijd nogal verlegen op complimentjes, want ik wil absoluut nooit een dikke nek hebben of arrogant overkomen, maar met deze vermageringscomplimentjes is het nog anders. Ik ben hen dankbaar en dat zeg ik ze ook, maar ergens in mij is er mijn geweten dat me vermanend toespreekt. Ik vind dat ik niet moet 'beloond' worden voor deze noodzakelijke inspanningen die ik voor mijn gezondheid doe. Want het is (hoofdzakelijk) mijn eigen schuld dat ik zo zwaar was geworden. Had ik dat voorkomen, had ik geen dieet moeten volgen. Magere mensen krijgen toch ook geen complimentjes omdat ze mager zijn?

    Nuja, het idee hebben van je gesteund te voelen is wel leuk uiteraard.

    26-03-2010 om 15:10 geschreven door (BVM)  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Dieet, Compliment, Vermageren
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verraderlijkheid van Balisto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goeienacht :)

    Ik zal het kort houden, want morgen moet ik ook weer vroeg uit de veren. Ik ben een kleine illusie armer, want de zogenaamde 'vezelreep' Balisto is niet zo onschadelijk, laat staan gezond, als ik voordien wel dacht. Mis poes! Een Balisto-reep bestaat voor ruim een vierde uit vetten, waarvan de meerderheid verzadigde zijn, en 59 procent koolhydraten, waarvan 43 procent suiker. Het is zelfs zo dat een Balisto-reep ongeacht de grootte meer verzadigde vetten en kilocalorieën bevat dan een Mars.

    Kijk, tegenwoordig heb je ze uieraard in klein formaat per twee reepjes wat een totaal van net geen 100 kilocalorieën oplevert. Maar ik vind het gewoon erg verraderlijk, gezien de granen op de verpakking en het bevestigen van imoga van een koekje met veel vezels, terwijl een dergelijke reep maar voor 3 procent uit die vezels bestaat.

    Handige links

    ------->
    Een Balisto ontleed
    -------> Invoering van de kleine Balistootjes



    26-03-2010 om 03:41 geschreven door (BVM)  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Dieet, Balisto, Mars, Snack
    >> Reageer (0)
    24-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Just another blog?!
    Welkom!

    Voor wie slechtziend, lui, moe of zat is wil ik het best nog eens herhalen. In deze persoonlijke blog beschrijf ik hoe ik van een superzwaarlijvig persoon terug een beetje een normaal mens wordt, lichamelijk gezien. Het is dus mijn eigen queeste op zoek naar een ideaal streefgewicht, zonder garantie op succes, maar uiteraard met de wil en dus de motivatie om te slagen. En waar een wil is, is soms best een weg.

    Situatieschetsje om te beginnen. Op 2 januari dit jaar merkte ik dat ik niet meer op onze weegschaal kon staan. Ik geraakte er wel nog bovenop, maar u begrijpt vast wel wat ik bedoel. Een sterkere, doch vrij goedkope Blokker-weegschaal bracht soelaas en drukte me met de neus op de zware feiten: 123,6 kilogram, wat me een indrukwekkende BMI-score van 40 opleverde. Meer zelfs: als ik een gastrische bypass zou laten steken of een andere operatieve maagverkleining had laten uitvoeren kon ik dankzij dat BMI zelfs het gros van de operatiekost recupereren van het ziekenfonds. Dat wist ik echter op dat moment niet.

    Ik begon als een gek aan een eigen dieet. Zo weinig mogelijk vetten, suikers, boterhammen. Veel water en wekelijks zelfs een stuk fruit. Het leek te renderen, want de kilo`s gingen er vlot af. Maar ik voelde me minder en minder goed en vooral futloos. De dokter stuurde me door naar een dieetspecialiste, bij wie ik nu nog altijd in 'therapie' ben. Al snel bleek dat ik slecht bezig was: mijn spierweefsel zou worden aangetast en mijn mentale gezondheid was niet dat. Ik kreeg een persoonlijk dieet voorgeschreven, wat ik nu nog altijd met succes volg. Aan een operatie heb ik wel nog gedacht, maar ik was al te fel vermagerd en zelf een som van ten minste 5.000 euro (dixit  AZ-arts Bruno Dillemans) ophoesten lag ook niet voor de hand.

    Hoe staat het nu? Goed, dank u! Ik weeg nog 102 kilo (BMI: 33) en voel me vrij goed. Het dieet werkt en het badmintonnen doet de rest. Het wandelt makkelijker en het ontzeggen van snoep is ook makkelijker omdat ik zie dat het werkt en ik nooit meer wil worden als enkele maanden geleden. Het vooropgestelde einddoel voor mij zou 87 kilo zijn, omdat ik volgens de specialiste een vrij uitgebreid spierweefsel heb. Maar ik wil graag naar 85 kilogram gaan. De weg is dus nog lang en het is niet zeker of het wel lukt, maar die spannende weg kunt u via dit kanaal dus op de voet volgen, evenals commentaren op nieuwsitems rond obesitas en dergelijke.

    Thanks for reading for now!

    P.S.: Bereken hier uw BMI-score!


    24-03-2010 om 01:10 geschreven door (BVM)  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Dieet, Bruno Dillemans, AZ Sint-Jan Brugge, Gastrische Bypass
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/mijndieetje

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    24-03-2010 om 00:33 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit dikmakend?
    Ik kan deze nacht maar moeilijk de slaap vatten en zonet stootte ik bij het surfen op de blog van Emilie Laurent. Een jong meisje die me eigenlijk compleet onbekend is, maar wel een vrij interessante blogpost schreef over het verraderlijke effect van te veel fruit eten. Onwillekeurig gingen mijn gedachten naar de grootscheepse campagne 'All day long', waaraan ik me al een tijdje mateloos erger. En nu het blijkbaar van 22 tot en met 28 maart de 'Week van de Groenten en Fruit' is, kan ik  maar met moeite aan ontsnappen.

    U moet weten dat ik bijna geen fruit eet. Wat is er lekker aan een watermeloen? Wat is er leuk aan een kleverige mandarijn of draderige sinaasappel? Hoe kunnen mensen in hemelsnaam een citroen opeten? Wat is er zo verslavend aan die zo vervelend in je mond openspetsende druiven? Ik begrijp dat niet. Het enige wat ik lust is een zoete kiwi of een maandelijkse appel. That's it.

    Volgens Emilie Laurent mag je wel 5 stuks fruit per dag eten, maar best niet meer. Maar eerlijk: wie heeft tijd OF zin om zoveel fruit binnen te spelen anyways? Hoe dan ook, het probleem is dat de fructose (suiker in het fruit) in tegenstelling tot andere suikers er niet voor zorgt dat het hormoon insuline vrijkomt, waardoor we geen verzadigd gevoel krijgen en dus in principe fruit zouden kunnen blijven eten. Ook in honing en jam bevatten veel fructose.

    Ik wou even opsnorren welke fruitsoorten dan het gevaarlijkste zijn. Welnu, ik kwam te weten dat een appel gemiddeld 56 calorietjes bevat, een sinaasappel 46 calorietjes en een banaan 128 calorietjes. Dat vond en vind ik eigenlijk best veel. Het 'lekkerste' fruit is trouwens het slechtste: appels, peren, kersen, druiven, mango, meloen, sinaasappel, peer, ananas en watermeloen bevatten per stuk meer dan 4 gram fructose. Maar bij de goeie fruitsoorten vinden toch ook zoete vruchten als aardbeien, abrikozen en pruimen terug met minder dan dan deze hoeveelheid waarvan sprake. Die laatste gegevens vond ik hier terug. Op een andere blog vond ik dan terug dat een kiwi ook een goed idee is en appel zelfs meer dan 5 gram fructose per 100 gram bevat. Dus voortaan enkele kiwi's voor mij!

    24-03-2010 om 00:00 geschreven door (BVM)  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Dieet, Fruit, Fructose, Appel, Kiwi, Sinaasappel, Druiven, Meloen
    >> Reageer (1)



    Archief per week
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 15/07-21/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/09-30/09 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 25/07-31/07 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 11/10-17/10 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010

    Interessante sites
  • Vereniging Anorexia Nervosa-Boulimia Nervosa (ANBN)
  • Vlaams Instituut Gezond Leven
  • Gezondheid.be
  • Leef! (CM-magazine)
  • Zeepreventorium
  • Weight Watchers (België)
  • BMI-calculator
  • Afvallen met elkaar (FB-groep met veel lotgenoten)


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs