Inhoud blog
  • Hanne
  • overgangsproeven B
  • agility
  • La Roche
  • Dé gedragstherapeut
    Over mijzelf
    Ik ben Grosemans Michelle
    Ik ben een vrouw en woon in stevoort (België) en mijn beroep is schoonheidsspecialiste.
    Ik ben geboren op 06/06/1979 en ben nu dus 44 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Royal Sporting Club Anderlecht.
    Fotolinks
  • Foto's Gill
  • michelle.grosemans

    25-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé gedragstherapeut
    hello,

    afgelopen maandag weer eens iets anders moeten doen. had wat tijd teveel zeker....
    omdat gill toch een angsthaas is en precies wel blijft, ben ik op zoek gegaan naar wat extra hulp. tegenwoordig hoor je zoveel van al die hondengedragstherapeuten, dus wou ik er natuurlijk ook eens naar toe gaan.

    toch spectaculair wat die mensen allemaal met honden kunnen.

    en natuurlijk heb ik ook eventjes naar mijn voeten gekregen... ik verwen mijn hondje teveel. tja, 't is ook zo een lieveke hé.
    door haar zo een beetje teveel in de watten te leggen, heeft ze te weinig weerstand om haar angst te kunnen overwinnen. daar gaan we dus aan werken. makkelijker gezegd als gedaan.
    als gill ergens bang voor heeft, mogen we haar niet meer laten 'vluchten'. ok; ik begrijp dat we haar soms moeten confronteren met dingen, maar toch echt heel zielig hoe gill ons aankijkt met die droopy ogen.

    Maar raar maar waar, op zeer korte tjid (2 dagen) is haar angst voor fietsen al een stuk minder. was het nu beginners geluk of gaat onze 'nieuwe' techniek echt wel stukken beter.
    we zullen het straks nog eens zien als we weer naar school zijn geweest.

    to be continued...

    25-06-2008 om 09:48 geschreven door michelle.grosemans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.honden en baasjes
    gisteren weer iets minder plezant moeten meemaken op de hondenschool.
    eerst bij de lessen gehoorzaamheid kan er een meisje hare hond niet onder controle houden, zoals gewoonlijk want het zijn altijd dezelde mensen die voor problemen zorgen. En natuurlijk staan wij het dichts bij en komt die hond (een beagle) op Gill afgevlogen. per geluk had ik het op tijd gezien en kon ik Gill nog op tijd wegtrekken. Maar ocharme wie wordt er nu graag voortgetrokken met zijn riempje.

    na mijn les gehoorzaamheid gingen we natuurlijk weer wat oefenen bij de agility. Super gewoon. na gisteren kan Gill al 3 horders springen en door de band springen. en stilaan begint er zelfs wat snelheid in de komen. het volgende zal zeker de hoogte aanpassen zijn.
    ook hebben we al eens de harmonika tunnel getest. soms ging het goed en soms niet; gill zag het vooral als een verstop spelletje. ook wel eens plezant
    Ge ziet aan Gill dat ze het echt wel plezant begint te vinden want haar staartje gaat echt omhoog en die oren gaan omhoog, de ogen groot open, klaar om te vertekken...
    maar bijna op het einde van de les; komt er natuurlijk weer iemand bij staan die zijne hond ook niet de baas kon. tuurlijk was die beest ook wat opgewonden door de vele srpingende en lopende honden. En natuurlijk breekt die hond los en komt op Gill afgespurt. gill, zoals we ze kennen, gaat dadelijk in de aanvalshouding staan. Ik kreeg al schrik want Gill zou wel eens durven 'happen'; en haar tegenstander was een zwitserse  herder (ook geen klein onnozel beestje). Er ontstond een klein beetje paniek; maar per geluk komt Gill 99% van de keren dat ik roep en probeerde ze te vluchten tot ze bij mij was.
    Maar toen was de lol er helemaal vanaf. mijn hondje bang van alles en nog wat en les afgelopen natuurlijk.

    zijn er nu echt nog altijd mensen die een hond aanschaffen die ze niet de baas kunnen??? en soms vraag ik me ook af of al die mensen ook gewoon niet hun oefeningen doen thuis die we op school leren. hondenscholen zijn er niet alleen om hondjes op te voeden, maar destemeer om baasjes met hun honden te leren omgaan. blijkbaar snappen veel mensen dit nog altijd niet en doen ze maar wat op, zonder echt naar hun hond te 'luisteren'

    tja, heb al dikwijls de poging gedaan om de wereld te verbeteren, maar tevergeefs moet ik ook altijd weer toegeven dat het dweilen is met de kraan open.

    12-06-2008 om 13:49 geschreven door michelle.grosemans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renesse - Zeeland
    afgelopen weekend in zeeland geweest. awel, die hollanders zijn zo slecht nog niet. het was super goed meegevallen. Een aanrader om eens naar toe te gaan. Alleen kleurde er alles wel heel erg oranje, aangezien ze meedoen aan het EK. maar dat hebben we er wel bijgenomen.

    voor Gill was het de allereerste kennismaking met de zee. in de begin was ze helemaal niet zo enthousiast over de golven; maar na 2 dagen was ze bijna niet uit het water te houden.

    ik moet wel zeggen dat ze in holland veel hondvriendelijker zijn dan in ons land. overal mag de hond mee naar binnen. zelfs op restaurant mogen onze trouwe viervoeters zonder problemen mee naar binnen...

    ik heb natuurlijk ook enkele foto's genomen, onder de link staan ze allemaal.

    toedeloe
    ikke

    11-06-2008 om 08:57 geschreven door michelle.grosemans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd
    afgelopen zondag was het agility wedstrijd op onze hondenschool. heel veel inschrijvingen en heel veel enthousiaste hondjes gezien.
    heb ook wel gezien dat ik nog heel veel te oefenen heb. zelfs honden die al een geruime tijd met de sport bezig zijn, maken nog fouten.
    maar wel spectaculair op sommige onderdelen.
    heb wel nog nooit zoveel border collies bij elkaar gezien.  maar na veel gekeken te hebben moest ik toch toegeven dat onze gill eigenlijk wel de mooiste is van allemaal

    ben eens benieuwd zaterdag gaan we een weekendje naar zeeland. de eerste kennismaking met de zee...

    03-06-2008 om 17:21 geschreven door michelle.grosemans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgangsproeven
    joehoe,

    gisteren eindelijk overgansgproeven mogen doen met Gill. En wie had het ook anders kunnen denken, gill heeft het bijzonder goed gedaan (of hangt het misschien ook een beetje af van het baasje???)
    Op 8 oefeningen 10/10 gehaald, alleen bij de laatste oefening waarbij ze mag spelen, toen liep het mis. Madam had er genoeg van en zo wou niet spelen en uit protest ging ze maar liggen om haar 'speelgoed' kapot te bijten. En daarmee hebben we maar 98%...

    onmiddellijk daarna vlot door naar de B-klas. we hadden stiekem ook al die oefeningen thuis zitten oefenen zodat we niet teveel achter zouden lopen op schema.

    en toen ,ook weer eindelijk, mogen beginnen met agility. voor mij was het veel spannender als voor Gill. we krijgen in het begin privéles, zodat we na een aantal lessen beter bij de rest kunnen aansluiten. En gisteren de eerste hordes leren nemen. gill deed het voortreffelijk, maar het baasje had het iets moeilijker. toch ongeloofelijk wat een ietsiepietsie klein detail in lichaamshouding een totaal andere reactie van een hond geeft, terwijl ze eigenlijk nog helemaal niets van al die oefeningen kent. maar we gaan er volledig voor.
    alleen is de vraag hoe ik dat in hemelsnaam thuis kan oefenen, kan me toch maar moeilijk een heel parcours thuis in de tuin aanschaffen..
    hhhmmm idee...

    29-05-2008 om 19:22 geschreven door michelle.grosemans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgansgproeven
    deze avond mijn allereerste overgangsproeven op de hondenschool.
    gek op een woensdag??

    de eerste keer moest ik voor mijn werk naar berlijn. ik krijg daardoor 3 weken uitstel; op het moment dat ik mijn twee kans krijg, is gill plots loops geworden (denk dat ze zelf faalangst had ) hupla dus weer uitstel moet vragen. Maar vandaag is het zover. Om 19h gaat het gebeuren. Heb afgelopen zondag nog alle oefeningen eens kunnen herhalen op school en toen ging alles zeer vlotjes. dus deze avond waarschijnlijk ook. alleen zullen de omstandigheden iets anders zijn (ander terrein als gewoonlijk, alle andere mensen die aankomen en natuurlijk al mijn supporters ...)Maar Gill is gewoon onze superhond dus die kan dat wel. De fouten gebeuren meestal door de baasjes zelf. Maar het baasje heeft zelf wel wat stress nodig om te presteren dus dat zit ook wel snor.

    En dan eindelijk naar de B-klas. het is bijna een obsessie geworden om met Gill naar school te gaan en te presteren. wist niet dat men daar zofel in kon opgaan. doet me terug denken aan mijn eigen schooltijd...

    en na de les vlogt de volgende stap: we gaan voor de allereerste keer met agility beginnen. normaal moet een hondje 1 jaar zijn om ermee te beginnen. maar omdat de beginners toch pas aan les 5 zitten en het allemaal kleine hondje zijn, mag gill met hun meetrainen. wat voor zo een klein hondje springen is, is voor Gill een iets hogere stap om te doen.

    allemaal zeer spannend...

    28-05-2008 om 10:51 geschreven door michelle.grosemans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.doopfeest
    héhé, wat een maandag...
    gisteren een zeer zwaar doopfeest meegemaakt. gewoon blijven drinken tot mijn kaarsje helemaal uit was. natuurlijk om zeer fier op te zijn; maar het was wel heel plezant geweest en het eten was zeer lekker.  Alleen al die drank die er altijd bijkomt. Is er nu niemand die ooit eens tegen mij zegt dat het wel bijna genoeg is????

    maar soit, vandaag lekker heel de dag alleen maar op de zetel gelegen. ik was werkelijk tot niets anders in staat.
    Maar goed dat Gill bij mij was; ze heeft heel de voormiddag bij mij op de zetel gelegen. iets wat ze normaal gezien niet mag natuurlijk, maar regels zijn er om uitzonderingen te maken...

    patrick is deze morgen fris en monter opgestaan en heeft vlotjes heel de dag gewerkt. ik begrijp er niets van: 10 jaar ouder zijn en toch beter tegen de drank kunnen. tja, zoals papa altijd zegt: laat mensen drinken die kunnen drinken. zit misschien toch iets van wijsheid in??

    als beloning voor mijn ventje ben ik net toch nog gaan wandelen met Gill en heb zelf lekkere aardbeitjes geplukt. we wonen op de boerenbuiten en allerhanden fruit is hier 'gratis' van de struiken te plukken.

    hopelijk is het snel dinsdagmorgen en voel ik me stukken beter

    26-05-2008 om 00:00 geschreven door michelle.grosemans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ladies City Day - Sint-Truiden
    hallo,

    gisteren was het in het Sint-Truiden Ladies City Day. Een speciale winkelavond voor het vrouwelijk volk in hartje sint-truiden. En aangezien we vooral met/voor vrouwen werken, hebben we maar de deuren opengehouden tot 21h.
    De echte reden om open te houden was iets anders. Tuurlijk. hoe kan het ook anders. You know me...
    Gilles De Bilde himself kwam zichzelf presenteren, samen met nog een paar andere BV's. Ik stond paraat om met onze Gilles een 'klapke' te gaan doen; als ik hem zou zien tenminste. Was alleen één klein detail vergeten: mijne bril op te zetten. Dus op een gegeven moment dacht ik hem gezien te hebben vanachter onze "Mar Le Beau - vitrine". Maar mijn geweldige collega's beweerde dat hij het niet was. Ik spurt voor alle zekerheid toch maar op zoek naar mijn brilleke , en toen ik die gevonden had reed Gilles net weg. pppfffpppffff.

    het grappige was wel dat we het bezoek van Gert winckelmans (Simon uit de geweldige serie Sara) hebben kunnen aanschouwen. Man man man man, er zijn veel vrouwen die nog vrij rond lopen die beter eens af en toe een bezoekje zouden brengen aan Sancta Maria. Vrouwen van 50jaar en ouder die die gert rond zijn nek vliegen en die zitten te kussen. Bv zijn lijkt me toch ook niet alles... waar gaat dat in de wereld naar toe...

    tot zover het plezante gedeelte
    ik hoorde net dat de BCS deze avond 'moet' gaan vechten met een stelletje allochtonen omdat ze het zelf willen.
    ik zal eens naar het nieuws gaan kijken om de stand van zaken op te volgen...

    greetzzzz

    23-05-2008 om 00:00 geschreven door michelle.grosemans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begin...
    hallo,

    eindelijk is het zover; heb er een klein beetje tijd voor kunnen vrijmaken om eens een eigen blog te maken. "Iedereen" heeft er tegenwoordig al eentje, dus waarom IK niet????
    Iedereen die hier eens een keertje zal komen piepen, kent mij wel. maar om het echt te maken een kleine voorstelling...

    Ik ben dus Michelle Grosemans, en volgende maand (6/6) wordt ik 29 lentes jong. Met een kleine tussenpauze van 3jaar woon ik al heel mijn leven in Stevoort (hasselt).
    Mijn ware jacob ben ik 6 jaar geleden tegen het lijf gelopen in de macqueen ,alom bekend natuurlijk, en alles is vrij vlotjes verlopen bij ons want we zijn indertussen al een een goeie 4 jaar getrouwd. alleé 't is te zeggen ik ben gelukkig en patrick is getrouwd
    Kindjes zitten er voor ons niet in, daarom dat we  sinds  9 maanden een geweldige hond hebben rondlopen. Laat ons zeggen dat  GILL onze kleine is. Mijn blog zal waarschijnlijk ook merendeel over ons huisdier gaan, met natuurlijk ook veel foto's...

    Naast mij bezig houden met mijn hond, is Royal Sporting Club Anderlecht mijn grootste passie. Paars-wit bloed dat door mijn aders stroomt. Hoe komt iemand van stevoort erbij om te supporteren voor Anderlecht??? tja gewoon weg de beste ploeg... Al 13jaar lang gaan we iedere thuismatch trouw op onze plaats zitten.

    Voor de rest werk ik zeer veel... ben schoonheidsspecialiste en iedereen wil er tegenwoordig wel netjes uitzien en dat wil dus zeggen vele uurtjes zwoegen, zweten, masseren en vooral hier en daar de plooien terug glad strijken.

    tot zover mijn eerste "zegje"
    ik zet zo snel mogelijk enkele foto's klaar
    en tot gauw

    michelle 


    21-05-2008 om 15:33 geschreven door michelle.grosemans  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs