Inhoud blog
 • Hanne
 • overgangsproeven B
 • agility
 • La Roche
 • Dé gedragstherapeut
  Over mijzelf
  Ik ben Grosemans Michelle
  Ik ben een vrouw en woon in stevoort (België) en mijn beroep is schoonheidsspecialiste.
  Ik ben geboren op 06/06/1979 en ben nu dus 39 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Royal Sporting Club Anderlecht.
  Fotolinks
 • Foto's Gill
 • michelle.grosemans

  07-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hanne
  vandaag (donderdag) komen onze buren naar exact 100 dagen weer naar huis. ze zijn in kazachstan een meisje gaan adopteren. zo eenvoudig was het allemaal dus niet; daar zijn ze enkele maanden, zoniet jaren mee bezig... en endelijk mag die kleine meid mee naar haar nieuwe thuis komen.
  eens benieuwd wat het gaat geven....

  in ieder geval: WELKOM thuis Hanne

  07-08-2008 om 13:22 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgangsproeven B
  zondag waren het weer overgangsproeven om van B naar C te kunnen gaan. deze keer hadden we niet zo veel tijd gestoken in het oefenen, want zoals altijd had ik er het volste vertrouwen in. Alleen het weer zat ons een klein beetje tegen: té warm; en dan is de concentratie al snel verdwenen.
  alle oefeningen perfect gedaan, op uitzondering van de laatste twee. Gill had hare apport te snel laten vallen en door onoplettendheid van mezelf wou ze niet onmiddellijk van lig naar zit gaan. maar ja 97% is toch nog eigenlijk super goed.
  dus bij deze op naar het volgende....

  07-08-2008 om 13:18 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.agility

  lang geleden hé???

  druk druk druk druk en nog eens druk.
  ik heb wel al 2 weken vakantie achter de rug, maar de weken ervoor en de week erna is dan altijd super super druk.

  tijdens mijn verlof zijn de lessen agility gevoelig omhoog gegaan; kwestie van veel meer tijd gehad te hebben. En moet eerlijkheidshalve toegeven dat we het zeker en vast niet slecht doen.
  maandag heb ikzelf wel een dipje gehad. Gill wou absoluut niets doen en iedere oefening liep dan ook op een sisser af.. dinsdag thuis dan zelf toch maar goed proberen dezelfde oefeningen te doen en nog steeds lukte het van geen kanten.
  woensdag met veel goeie moed terug naar de les. En op elk klein detail proberen te letten, zodat er zeker niets zou kunnen mislopen. En jawel, het ging fantastisch. En gill zag er heel content uit. Ja, tuurlijk ze weet ook wel wanneer ze iets goed doet en wanneer het iets minder goed is. we hebben die kans dan ook met beide handen gegrepen en zijn blijven doortrainen tot we zagen dat ze echt wel doodop was. maar het was geweldig, want onze "kleine" woefie op 2 maanden tijd al kan. En onze wekelijkse toeschouwers zeggen ook dat we heel goed bezig zijn.
  ikke gans blij.

  dat verdient een lekker snoepje voor gill hé. En dat zal ze zeker morgen extra krijgen; want morgen wordt ze 1 jaar...

  31-07-2008 om 16:53 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Roche
  dit weekend met ZVK Terkoest een weekend naar La roche geweest. en natuurlijk kan Gill niet ontbreken.
  terwijl de mannen de brouwerij van La Chouffe gingen bezoeken, zijn gill en ik aan een wandeltocht begonnen van 11km in de ardense heuvels.
  Op ons plan stond, duur 5h, middelmatige moeilijkheidsgraad met gevaarlijke afdaling. Na welgeteld 3h20 stonden we terug op ons vertrekpunt. Daarna was het kaarsje wel uit voor gill, ze heeft de hele namiddag en avond geslapen... net zoals verschillende mannen. die hun kaarsej was ook uit, wel niet van te wandelen denk ik

  07-07-2008 om 12:50 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé gedragstherapeut
  hello,

  afgelopen maandag weer eens iets anders moeten doen. had wat tijd teveel zeker....
  omdat gill toch een angsthaas is en precies wel blijft, ben ik op zoek gegaan naar wat extra hulp. tegenwoordig hoor je zoveel van al die hondengedragstherapeuten, dus wou ik er natuurlijk ook eens naar toe gaan.

  toch spectaculair wat die mensen allemaal met honden kunnen.

  en natuurlijk heb ik ook eventjes naar mijn voeten gekregen... ik verwen mijn hondje teveel. tja, 't is ook zo een lieveke hé.
  door haar zo een beetje teveel in de watten te leggen, heeft ze te weinig weerstand om haar angst te kunnen overwinnen. daar gaan we dus aan werken. makkelijker gezegd als gedaan.
  als gill ergens bang voor heeft, mogen we haar niet meer laten 'vluchten'. ok; ik begrijp dat we haar soms moeten confronteren met dingen, maar toch echt heel zielig hoe gill ons aankijkt met die droopy ogen.

  Maar raar maar waar, op zeer korte tjid (2 dagen) is haar angst voor fietsen al een stuk minder. was het nu beginners geluk of gaat onze 'nieuwe' techniek echt wel stukken beter.
  we zullen het straks nog eens zien als we weer naar school zijn geweest.

  to be continued...

  25-06-2008 om 09:48 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.honden en baasjes
  gisteren weer iets minder plezant moeten meemaken op de hondenschool.
  eerst bij de lessen gehoorzaamheid kan er een meisje hare hond niet onder controle houden, zoals gewoonlijk want het zijn altijd dezelde mensen die voor problemen zorgen. En natuurlijk staan wij het dichts bij en komt die hond (een beagle) op Gill afgevlogen. per geluk had ik het op tijd gezien en kon ik Gill nog op tijd wegtrekken. Maar ocharme wie wordt er nu graag voortgetrokken met zijn riempje.

  na mijn les gehoorzaamheid gingen we natuurlijk weer wat oefenen bij de agility. Super gewoon. na gisteren kan Gill al 3 horders springen en door de band springen. en stilaan begint er zelfs wat snelheid in de komen. het volgende zal zeker de hoogte aanpassen zijn.
  ook hebben we al eens de harmonika tunnel getest. soms ging het goed en soms niet; gill zag het vooral als een verstop spelletje. ook wel eens plezant
  Ge ziet aan Gill dat ze het echt wel plezant begint te vinden want haar staartje gaat echt omhoog en die oren gaan omhoog, de ogen groot open, klaar om te vertekken...
  maar bijna op het einde van de les; komt er natuurlijk weer iemand bij staan die zijne hond ook niet de baas kon. tuurlijk was die beest ook wat opgewonden door de vele srpingende en lopende honden. En natuurlijk breekt die hond los en komt op Gill afgespurt. gill, zoals we ze kennen, gaat dadelijk in de aanvalshouding staan. Ik kreeg al schrik want Gill zou wel eens durven 'happen'; en haar tegenstander was een zwitserse  herder (ook geen klein onnozel beestje). Er ontstond een klein beetje paniek; maar per geluk komt Gill 99% van de keren dat ik roep en probeerde ze te vluchten tot ze bij mij was.
  Maar toen was de lol er helemaal vanaf. mijn hondje bang van alles en nog wat en les afgelopen natuurlijk.

  zijn er nu echt nog altijd mensen die een hond aanschaffen die ze niet de baas kunnen??? en soms vraag ik me ook af of al die mensen ook gewoon niet hun oefeningen doen thuis die we op school leren. hondenscholen zijn er niet alleen om hondjes op te voeden, maar destemeer om baasjes met hun honden te leren omgaan. blijkbaar snappen veel mensen dit nog altijd niet en doen ze maar wat op, zonder echt naar hun hond te 'luisteren'

  tja, heb al dikwijls de poging gedaan om de wereld te verbeteren, maar tevergeefs moet ik ook altijd weer toegeven dat het dweilen is met de kraan open.

  12-06-2008 om 13:49 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renesse - Zeeland
  afgelopen weekend in zeeland geweest. awel, die hollanders zijn zo slecht nog niet. het was super goed meegevallen. Een aanrader om eens naar toe te gaan. Alleen kleurde er alles wel heel erg oranje, aangezien ze meedoen aan het EK. maar dat hebben we er wel bijgenomen.

  voor Gill was het de allereerste kennismaking met de zee. in de begin was ze helemaal niet zo enthousiast over de golven; maar na 2 dagen was ze bijna niet uit het water te houden.

  ik moet wel zeggen dat ze in holland veel hondvriendelijker zijn dan in ons land. overal mag de hond mee naar binnen. zelfs op restaurant mogen onze trouwe viervoeters zonder problemen mee naar binnen...

  ik heb natuurlijk ook enkele foto's genomen, onder de link staan ze allemaal.

  toedeloe
  ikke

  11-06-2008 om 08:57 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  03-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd
  afgelopen zondag was het agility wedstrijd op onze hondenschool. heel veel inschrijvingen en heel veel enthousiaste hondjes gezien.
  heb ook wel gezien dat ik nog heel veel te oefenen heb. zelfs honden die al een geruime tijd met de sport bezig zijn, maken nog fouten.
  maar wel spectaculair op sommige onderdelen.
  heb wel nog nooit zoveel border collies bij elkaar gezien.  maar na veel gekeken te hebben moest ik toch toegeven dat onze gill eigenlijk wel de mooiste is van allemaal

  ben eens benieuwd zaterdag gaan we een weekendje naar zeeland. de eerste kennismaking met de zee...

  03-06-2008 om 17:21 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgangsproeven
  joehoe,

  gisteren eindelijk overgansgproeven mogen doen met Gill. En wie had het ook anders kunnen denken, gill heeft het bijzonder goed gedaan (of hangt het misschien ook een beetje af van het baasje???)
  Op 8 oefeningen 10/10 gehaald, alleen bij de laatste oefening waarbij ze mag spelen, toen liep het mis. Madam had er genoeg van en zo wou niet spelen en uit protest ging ze maar liggen om haar 'speelgoed' kapot te bijten. En daarmee hebben we maar 98%...

  onmiddellijk daarna vlot door naar de B-klas. we hadden stiekem ook al die oefeningen thuis zitten oefenen zodat we niet teveel achter zouden lopen op schema.

  en toen ,ook weer eindelijk, mogen beginnen met agility. voor mij was het veel spannender als voor Gill. we krijgen in het begin privéles, zodat we na een aantal lessen beter bij de rest kunnen aansluiten. En gisteren de eerste hordes leren nemen. gill deed het voortreffelijk, maar het baasje had het iets moeilijker. toch ongeloofelijk wat een ietsiepietsie klein detail in lichaamshouding een totaal andere reactie van een hond geeft, terwijl ze eigenlijk nog helemaal niets van al die oefeningen kent. maar we gaan er volledig voor.
  alleen is de vraag hoe ik dat in hemelsnaam thuis kan oefenen, kan me toch maar moeilijk een heel parcours thuis in de tuin aanschaffen..
  hhhmmm idee...

  29-05-2008 om 19:22 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgansgproeven
  deze avond mijn allereerste overgangsproeven op de hondenschool.
  gek op een woensdag??

  de eerste keer moest ik voor mijn werk naar berlijn. ik krijg daardoor 3 weken uitstel; op het moment dat ik mijn twee kans krijg, is gill plots loops geworden (denk dat ze zelf faalangst had ) hupla dus weer uitstel moet vragen. Maar vandaag is het zover. Om 19h gaat het gebeuren. Heb afgelopen zondag nog alle oefeningen eens kunnen herhalen op school en toen ging alles zeer vlotjes. dus deze avond waarschijnlijk ook. alleen zullen de omstandigheden iets anders zijn (ander terrein als gewoonlijk, alle andere mensen die aankomen en natuurlijk al mijn supporters ...)Maar Gill is gewoon onze superhond dus die kan dat wel. De fouten gebeuren meestal door de baasjes zelf. Maar het baasje heeft zelf wel wat stress nodig om te presteren dus dat zit ook wel snor.

  En dan eindelijk naar de B-klas. het is bijna een obsessie geworden om met Gill naar school te gaan en te presteren. wist niet dat men daar zofel in kon opgaan. doet me terug denken aan mijn eigen schooltijd...

  en na de les vlogt de volgende stap: we gaan voor de allereerste keer met agility beginnen. normaal moet een hondje 1 jaar zijn om ermee te beginnen. maar omdat de beginners toch pas aan les 5 zitten en het allemaal kleine hondje zijn, mag gill met hun meetrainen. wat voor zo een klein hondje springen is, is voor Gill een iets hogere stap om te doen.

  allemaal zeer spannend...

  28-05-2008 om 10:51 geschreven door michelle.grosemans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!