Inhoud blog
 • Mallorca, the biggest 70.3 in the world...I did it!
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Triatleet Michaël Vannieuwenhuyze

  13-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mallorca, the biggest 70.3 in the world...I did it!

  Wat vooraf ging...

  Het moet een jaar of vier geleden zijn. Exact weet ik het niet meer... Ik was hier (nog maar eens) op stage met mijn duatlon- en triatlonclub. Voor de zoveelste maal op Mallorca, het eiland waaraan ik m'n hart heb verloren, toch om te komen trainen. Mooie natuur, goed berijdbare wegen, perfecte afwisseling tussen vlak en bergen en wind die nooit veraf is. Kortom, totally my cup of tea!

  'Ooit doe ik hier een triatlon...' zei ik toen tegen mezelf als beginnend triatleet. Die ooit, was afgelopen zaterdag...


  Het relaas van mijn eerste 70.3 Iron Man...

  Na de nodige vlieg- en hotelperikelen en het begeven van mijn garmin gps waren de eerste dagen op het eiland al snel voorbij. Maar ik bleef er rustig onder en liet vooral het Iron Man wereldje op me afkomen. Wat een omkadering: een machtig atletendorp, een tot in de puntjes uitgekiende merchandising, enz. Als de voorbereidingen als zo indrukwekkend waren, wat zou dat dan niet zijn de dag zelf...

  ...nog indrukwekkender...dat kan ik je vertellen. Na 's ochtends rond 6.30u nog even de wisselzone te zijn ingedoken om fiets klaar te zetten, street bag, bike bag en run bag (ironmanners weten wat ik bedoel ) te voorzien van de juiste locatie en de internationale tegenstand even te hebben getaxeerd (en hun fietsmateriaal), besefte ik...dit is de grootste 70.3 ter wereld...het is er aan te zien. Tot mijn verbazing bleef ik redelijk kalm en wandelde richting 'beach'. Wat loszwemmen in het water, de vissen onder mij zien doorspartelen en wat sukkelen met m'n zwembrilletje...totdat ik hoorde 'final call for all athletes'. Ik begaf me naar de massa. Een kleine 4000 mannen en vrouwen van alle nationaliteiten stonden klaar om in waves het water in te duiken. Ocharme die vissen dacht ik...

  Pirates off the Caribean weerklonk door de geluidsboxen, gevolgd door Thunder van AC/DC...de hel zou losbarsten. De eerste atleten werden in het water gelaten. Onder een luid gejoel van een massa supporters...man wat hou ik nu al van deze wedstrijd!

  Even wachten, nog even, we schuiven richting waterlijn...zwembrilletje nog eens goed zetten, badmuts recht trekken, ik voel me ongewoon rustig. Dan is het zover, we lopen het water tegemoet. Ik duik onder, de eerste slagen, ik voel me goed...mijn zwakste onderdeel van de drie denk ik, dit moet ik goed doorkomen en dan knallen op de fiets...

  Het zwemmen gaat goed, zo goed zelfs dat ik aan een inhaalrace begin. Ik? In het zwemmen? Atleten inhalen? Blijkbaar was ik toch iets te voorzichtig geweest toen ik vooraf m'n zwemtijd moest doorgeven. Maar ach, het geeft me een boost. Zwemmen wordt plots genieten en het gaat vlot. Na 33min uit het water, ik kan m'n ogen niet geloven. Een voor mij goede zwemtijd. Het is tenslotte nog maar de tweede keer dat ik in de oceaan zwem.

  Op naar het fietsen. Rustige wissel, ik spring op de fiets. De benen voelen niet super aan, net zoals de dag ervoor bij het losfietsen. Maar ik ken mezelf, normaal komt dit in orde bij het fietsen. Als er iets is waar ik vertrouwen in heb, dan is het wel in mijn fietsconditie. Ik begin te trappen en fietsers voor me in te halen. Na 20km gaat de weg omhoog, de col de Feminia duikt voor me op. Ik fiets gezwind naar boven, laat (zonder overdrijven) een paar honderd fietsers achter me, maar toch heb ik geen super gevoel. Een tweede beklimming volgt. Rustig blijven, niet forceren, ook hier gaat het vlot, maar is het gevoel toch niet super.

  Een lange en technische afdaling volgt, hier en daar eentje die te hard is geweest en tegen het asfalt ligt met de nodige hulpverleners er rond. Niet laten afleiden, focus houden en verantwoord naar beneden knallen...

  Eens beneden komt deel twee, zogezegd vlak, maar dan kom je toch bedrogen uit. De vele bochtige wegen zorgen voor redelijk wat tempo-onderbrekingen. Dan volgen wat lange rechte wegen. Met wind op kop. Ik kijk achter me. Een gans peloton dat al een tijdje in m'n wiel zat blijft hardnekkig vol houden. Niet stayer wedstrijd? M'n botten ja! Ik geef niet af, ik wil niet in het wiel naar de wisselzone worden gezogen. Het is mijn wedstrijd, mijn prestatie, ik wil niet profiteren en wil de wedstrijd volledig op eigen kracht betwisten. Ik kijk naar m'n kilometerteller. Continu gemiddeld 38km/u, maar dan zie ik m'n voorlopige totaaltijd...de klim heeft toch redelijk wat tijd gekost blijkbaar...neen...een totaaltijd rond 4u45 waar ik stiekem op gehoopt had is veraf. Vijf uur zou lukken als ik nog goed zou kunnen lopen...

  ...lopen, laat dit nu ooit m'n sterkste onderdeel geweest zijn...geweest...want na acht weken niet te hebben getraind en de laatste vier weken rustig, traag en kort te hebben heropgebouwd, wrong net daar het schoentje. Ik neem dus wat gas terug in het fietsen...de schrik voor het lopen zit er toch een beetje in.

  We naderen de wisselzone in Alcudia...wat een massa volk langs de weg...

  De wissel verloopt vlot, ik start het lopen. De eerste ronde van 7km loopt vlot. Ik hou het tempo aan dat ik voor ogen had. Nog twee zo'n ronden en we zijn binnen. Onder de 5u wordt misschien toch haalbaar!

  Maar dan zakt het tempo...de cijfers op m'n garmin zijn onverbiddellijk...het tempo zakt. Komop!! Nog even doorbijten die tweede ronde en de derde dan op karakter uitlopen...

  Halverwege de tweede ronde moet ik al tappen uit het 'karaktervaatje'. De weinige trainingskilometers eisen nu al hun tol. Stoppen? No way,ik doe uit. Al val ik er bij neer!

  Tweede ronde is voorbij, tempo zakt nog. Het wordt aftellen...man wat gaan die kilometers traag... Nog 2,5 kilometer. Ik hoor in de verte de speaker...komaan volhouden nu...maar nee ik begin plots wat heen en weer te zwalpen...maak aanstalten om te stoppen...no way, niet met mij, terug optrekken, nogmaals zelfde scenario op 500m van de streep. Tanden op elkaar, focus op niets meer, zoekend naar de Iron Man boog.

  Eindelijk! Daar is hij! De boog, het vele publiek. 10 meter genieten, onder de boog door...I made it! Mallorca is van mij!!

  Een vat vol emotie...drukke tijden, onregelmatig trainen en weinig rust, blessure, niets heeft me kunnen tegenhouden. I did it...my way. En neen, de tijd is niet wat ik gewenst had, maar blijkbaar is dit toch geen 'snelle triatlon' net zoals ik eerst had gedacht. Vroeger zou ik daar zwaar over ontgoocheld zijn. Nu is er de sportman in me die zegt, volgende keer ga je sneller. Maar de mens in me die fluistert...geniet ervan, je hebt het toch maar gedaan.

  Met een 465 plek op 3010 aangekomen deelnemers kan ik toch onder de mensen komen voor m'n eerste 70.3.

  Mallorca vs Michaël   0-1


  13-05-2019 om 22:17 geschreven door michael  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/michaelvnh

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  13-05-2019 om 22:10 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 13/05-19/05 2019

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  agenda

  11/05 70.3 Ironman Mallorca, Spanje 30/06 1/2 triatlon Gravelines, Frankrijk 21/09 Clash der titanen, 1/2 triatlon Damme, België 4/10 1/2 marathon Kuurne 11/11 1/2 marathon Ploegsteert 1/12 Marathon Valencia, Spanje  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!