Redactie
Medjugorje België en Nederland
Chris De Bodt
(1958 - 2012)

medjugorjebn@gmail.com

Patty De Vos
Kasteelstraat 81
9180 Temse
België
patty.de.vos@hotmail.com

Dr. Guy Claes
Platanendreef 40
8790 Waregem
België
gclaes@scarlet.be

Henk
Twan Vereecken
Geertrui Schonken
Veerle De Caluwé
Anne Van Der Sloten
p. Alfons J. Smet
Broeder Joseph
Zoeken in blog

Medjugorje 2015 Medjugorje 2014 Medjugorje 2013 Medjugorje 2012 Medjugorje 2011 Medjugorje 2010

 

Voorlopig worden enkel de boodschappen gepubliceerd.
22-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fax van 15-03-2013 Medjugorje, 15 maart 2013

Fax van 15-03-2013 Medjugorje, 15 maart 2013

Dierbare kinderen van Medjugorje, Geloofd zij Jezus en Maria !

1 – Op 2 maart 2013 kreeg Mirjana haar maandelijkse verschijning aan het Blauwe Kruis. Na de verschijning gaf ze volgende boodschap door :

"Lieve kinderen, Opnieuw nodig ik u op moederlijke wijze uit : wees niet versteend van hart, sluit uw ogen niet voor de waarschuwingen die de Hemelse Vader u uit liefde zendt. Bemint u Hem boven alles ? Hebt ge er spijt van dat ge dikwijls vergeten zijt dat de Hemelse Vader, in zijn grote liefde, zijn Zoon gezonden heeft om u vrij te kopen door het kruis ? Hebt ge er spijt van dat ge de boodschap nog niet hebt aangenomen ? Mijn kinderen, bied geen weerstand aan de liefde van mijn Zoon, bied geen weerstand aan de hoop en de vrede ! Met uw gebed en uw vasten zal mijn Zoon, door zijn kruis, de duisternissen verdrijven, die u willen omringen en die over u willen regeren. Hij zal u de kracht geven voor een nieuw leven. Door dit leven te beleven volgens mijn Zoon, zult ge zegen zijn en hoop voor al die zondaars, die zwerven in de duisternissen van de zonde. Mijn kinderen, wees waakzaam ! Ik, als moeder, waak met u. Ik bid en ik waak op een bijzondere manier over hen, die mijn Zoon geroepen heeft om voor u dragers te zijn van licht en van hoop : voor uw herders. Dank u !

2 – Ivan in Argentinië. Nadat zijn bezoek aan Uruguay geannuleerd werd, kon Ivan begin maart komen getuigen in Buenos Aires. Voor zijn vertrek naar Rome had Kardinaal Jorje Bergoglio (onze dierbare Paus !) zijn toestemming gegeven voor deze gebedsbijeenkomsten. Naar Ivan zei, bad Onze Lieve Vrouw, tijdens de verschijning van 4 maart, langdurig in het Aramees, haar moedertaal, voor elk van de aanwezige priesters. Ze gaf volgende boodschap :

"Lieve kinderen, vandaag nodig ik u uit u open te stellen voor het gebed. Ge beleeft een tijd, waarin God grote genaden geeft en ge weet er niet van te profiteren. Ge zijt over van alles bezorgd, maar niet over uw ziel en uw geestelijk leven. Ontwaak uit deze vermoeide wereld, uit de slaap van uw ziel en zeg met alle kracht JA aan God. Beslis voor de heiligheid en de bekering. Lieve kinderen, ik ben met u en roep u met gans mijn ziel op tot volmaaktheid, tot heiligheid van uw ziel en van alles wat ge doet. Dank dat ge vandaag aan mijn oproep gehoor gegeven hebt".

Ivan zei dat O.L.Vrouw, in het overvolle lunapark bloedige tranen weende omwille van haar kinderen, die in een abortus gedood werden.

3 – Welk een vreugde om onze Paus Franciscus ! Op de avond van 13 maart (de verjaardag van de geboorte van Marthe Robin), zaten we gekluisterd aan het scherm van onze computer, wachtend tot het gordijn zou open gaan. Toen zagen we een onbekende verschijnen, een Kardinaal, waar geen enkele journalist over gesproken had, een Kardinaal, die door de Heilige Geest in het geheim voorbehouden was, erg naar de smaak van de Heilige Maagd, nederig, beslist, sterk in het geloof van de Kerk, strijder voor de waarheid van het Evangelie tegenover een vijandige regering, een Kardinaal, tenslotte, vriend van de eenvoud en vol liefde tegenover iedereen ! Terwijl de journalisten hun best deden om bij te benen, gaven de Christelijke media uitstekende commentaar over zijn persoon en zijn werk. Het is niet nodig hier nog meer bijzonderheden aan toe te voegen. Enkel enkele punten, die nauw betrekking hebben op Medjugorje en ons toelaten God te danken !

- Al jaren volgt de Aartsbisschop de gebeurtenissen van Medjugorje van nabij. Hij gaf er geloof aan en heeft het soms ook gezegd. Zo verklaarde de Aartsbisschop Emilio Ognenovich in 2006 :

"Kardinaal Bergoglio was heel gelukkig toen ik hem zei dat ik naar Medjugorje vertrok".

- Het was hijzelf, die Pater Danko vorig jaar ontving, toen hij op zending was in Argentinië. (Pater Danko is een Franciskaan uit de parochie van Medjugorje, goed gekend bij de bedevaarders).

- Hij heeft Ivan de toelating gegeven heeft voor zijn gebedsbijeenkomsten in Buenos Aires.

- Een van zijn eerste initiatieven de dag na zijn verkiezing, was zijn Pontificaat te gaan toevertrouwen aan Maria. Hij ging om acht uur naar de Basiliek Sancta Maria Maggiore, nam een ruiker bloemen mee voor de Heilige Maagd en bad in stilte voor de icoon van Maria. Heeft Gospa in Medjugorje niet gevraagd dat we steeds ons werk zouden beginnen met een gebed en eindigen met een dankgebed ?

- Al drie jaar was zijn biechtvader een Franciskaan uit Herzegovina, Pater Ostojić ! Vroeger had hij gedurende 30 jaar de overleden Pater Nikola Mihaljević, een Kroatische Jezuïet, als biechtvader.

- Al mijn vrienden uit Buenos Aires, die met hem in contact kwamen, zijn opgetogen met deze verkiezing. Hij heeft immers steeds moedig en zonder vrees er later voor aangevallen te worden, voor Christus de juiste houdingen aangenomen.

- Tenslotte is hij het, die kennis zal moeten nemen van de besluiten van de Vaticaanse commissie over Medjugorje, als Paus Benedictus hem het dossier zal overdragen. Bidden we dat de besluiten vlug zouden worden bekend gemaakt.

4 – Diep in China. Twee Oostenrijkse Jezuïeten, Pater Gotsch en Broeder Gervasius hebben een uitzonderlijke ervaring meegemaakt. Gervasius, die Professor Filchner had vergezeld doorheen Tibet en Indië vertelt wat er gebeurde in 1976 :

Op een dag vergezelde hij Pater Gotsch in het zuiden van China. Deze begaf zich naar een stervende in Kaotai. Ze doorkruisen te paard 200 km. over bergen en heuvels en kwamen bij de stervende aan. Het was te laat, hij was reeds overleden. Na de begrafenis hernamen ze de terugweg. Ergens halverwege ontmoetten ze een jongeman, die op hen leek te wachten aan de rand van de weg en die hen vroeg hem te volgen naar zijn zieke moeder. Ze volgden de jongen naar een dorpje, een 15tal kilometer verderop. In een zeer schamele woning lag een vrouw te sterven. Toen ze de priester zag, vroeg ze :

"- Vreemdeling, gaat ge me de waarheid zeggen, als ik u iets vraag ?

- Natuurlijk, moedertje.

- Bestaat er een God, waarin drie personen zijn ? Bestaat er een ander leven, een plaats van geluk voor wie goed is en een plaats van verschrikking voor de slechten ? Is het waar dat God op aarde gekomen is om te sterven voor de mensen en om voor hen deze plaats van geluk te openen ? Vreemdeling, is dat allemaal waar ?

Verbaasd, antwoorde de priester JA. Maar van wie kon deze vrouw dat allemaal vernomen hebben ?

De vrouw vervolgde :

- Hebt ge het water bij ? Wel, was me dan, dat ik naar die plaats van geluk zou kunnen gaan !

Hoe kon zij weten dat de priester water bij zich had om te dopen ? Haar besliste houding had iets kinderlijks maar overtuigends. De priester legde haar in enkele woorden de liturgie en de zin uit van het sacrament en doopte haar.

Vol vreugde ging de zieke verder :

- Ge hebt ook het brood mee. Het is bijzonder brood want God woont er in. Geef me dat brood !

De priester nam de geconsacreerde hostie uit de zak, die hij droeg. De zieke wist dat hij "Het brood" had ! De priester legde haar de betekenis uit van het sacrament van de Eucharistie en liet haar communiceren. Hij diende haar ook de laatste sacramenten toe (de biecht en de ziekenzalving). Daarna zei hij haar :

- Tot nu hebt u vragen gesteld. Het is nu aan mij om er enkele te stellen. Van wie hebt u de geloofswaarheden geleerd ? Hebt u Katholieke of Evangelische gelovigen ontmoet ?

- Nee, vreemdeling.

- Dan hebt ge Christelijke boeken gelezen ?

- Ik kan niet lezen, vreemdeling, ik weet zelfs niet dat er zulke boeken bestaan.

- Waar hebt ge dan de kennis van het geloof gekregen ?

- Ik heb altijd gedacht dat het zo moest zijn en al 10 jaar leef ik op die manier. Ik heb ook mijn zonen dat geleerd en ge moogt ze allen wassen (dopen).

- Maar wist ge dat we hier vandaag zouden voorbij komen ?

- Zeker ! Ik heb in een droom een man gezien. Hij zei me dat ik mijn jongste zoon naar de weg moest zenden en de twee vreemdelingen, die daar voorbij kwamen, moest roepen. Hij zei me dat ze mij zouden "wassen" om naar de plaats van het geluk na de dood te kunnen gaan.

De missionarissen waren diep geraakt. De houding van de vrouw voor de dood was zo vredig dat ze geen enkele twijfel toeliet. Voor hun vertrek gaven ze haar een beeldje van de H. Jozef, de patroon van de stervenden. Vol vreugde riep ze uit :

- Maar die, ik ken hem ! Hij is me dikwijls komen bezoeken. Het was hij, die me zegde dat ik mijn jongste zoon naar de weg moest sturen om u te roepen !

Was het een droom, of was de H. Jozef haar werkelijk komen bezoeken ? Ze wist het niet. Het was trouwens ook niet belangrijk om dat te weten. Het belangrijke was dat de H. Jozef de zieke was komen onderrichten. Later vernamen de missionarissen dat de vrouw diezelfde nacht overleden was."

(Uit het Duitse tijdschrift "Weite Welt" nr.1 Jan.1976.)

Op 19 maart zullen we het feest vieren van de H. Jozef. Laten we niet vergeten hem te eren en hem veel te vragen, vooral voor hen, die de liefde van God nog niet kennen. Hij zal ons steeds verbazen door zijn goedheid !

Lieve Gospa, Moeder van de Kerk,

Gij hebt ons een prachtig geschenk gegeven met Paus Franciscus !

Met U en alle uitverkorenen in de Hemel bidden we voor zijn bescherming en als schildwachten waken we rondom hem, in deze cruciale tijd voor de Kerk en Uw Zoon !

Sr. Emmanuel

Vertaald uit het Frans

© Enfants de Medjugorje 2013

Vanwege  Henk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boodschap van 18-3-2013 aan Mirjana Dragicevic

Boodschap van 18-3-2013 aan Mirjana Dragicevic

Mirjana bij de Verschijning op haar verjaardagZienster Mirjana Dragicevic-Soldo had dagelijkse Verschijningen van 24 juni 1981 tot 25 december 1982. Tijdens de laatste dagelijkse Verschijning vertelde Onze-Lieve-Vrouw haar het tiende geheim en zei dat Ze voortaan jaarlijks zou verschijnen op 18 maart, Mirjana's verjaardag. Zo geschiedde ook dit jaar. Tijdens het bidden van de Rozenkrans verzamelden vele duizenden pelgrims voor het bidden van de Rozenkrans. De Verschijning duurde van 13u52 tot 13u58.

Onze-Lieve-Vrouw gaf de volgende boodschap:

"Lieve kinderen, ik roep u op, prijs de Naam van de Heer, vol vertrouwen en vreugde, en dank Hem dag na dag met heel uw hart voor Zijn grote liefde. Mijn Zoon gaf u, door Zijn liefde die Hij toonde op het Kruis, de mogelijkheid dat alles u vergeven wordt; zodat u zich niet beschaamd moet voelen of hoeft te verstoppen, en uit angst de deur van uw hart niet opent voor mijn Zoon.

Wel integendeel, mijn kinderen, verzoen u met de Hemelse Vader zodat u zichzelf kunt gaan beminnen zoals mijn Zoon u bemint. Wanneer u zichzelf gaat beminnen, gaat u ook van anderen houden; in hen zult u mijn Zoon zien en de grootsheid van Zijn liefde herkennen. Leef in het geloof!

Langs Mij bereidt mijn Zoon de werken voor die Hij door u wilt doen - werken waardoor Hij verlangt te worden verheerlijkt. Wees Hem dankbaar. Dank Hem vooral voor de herders - voor uw voorsprekers in de verzoening met de Hemelse Vader. Ik dank u, mijn kinderen. Dank u wel."

Bron,  http://www.bedevaart.net/


07-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje 02 March 2013 Our Lady's Apparition to Mirjana
 

02-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:
Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

Boodschap op 2-3-2013 aan Mirjana Dragicevic
“Lieve kinderen. Op moederlijke wijze roep Ik jullie opnieuw op om jullie hart niet te verstenen. Sluit jullie ogen niet voor de waarschuwingen die de Hemelse Vader jullie zendt uit liefde. Houden jullie van Hem boven alles? Hebben jullie berouw om de vele keren dat jullie de Hemelse Vader vergeten zijn, Die omwille van Zijn grote liefde Zijn Zoon gezonden heeft om ons te verlossen op het Kruis? Hebben jullie berouw omdat jullie geen gehoor gaven aan de boodschap?

Mijn kinderen, verzet jullie niet tegen de liefde van mijn Zoon. Verzet jullie niet tegen hoop en vrede. Samen met jullie gebed en vasten, door Zijn Kruis, zal mijn Zoon de duisternis afweren die jullie tracht te omringen en die over jullie wil heersen. Hij zal jullie de kracht geven voor een nieuw leven. Als jullie het beleven zoals mijn Zoon het wil, zullen jullie een zegen en hoop zijn voor alle goddelozen die in de duisternis van de zonde dwalen.

Mijn kinderen, wees weekzaam. Ik ben, als Moeder, waakzaam over jullie. Ik bid en waak in het bijzonder over diegenen die mijn Zoon geroepen heeft om dragers van licht en hoop te zijn voor jullie: jullie herders. Dank u.”


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zienster Marija: "Terugtreden Paus is groots gebaar"

Zienster Marija: "Terugtreden Paus is groots gebaar"

Paus emeritus Benedictus XVI met Pater Livio van Radio MariaNaar aanleiding van de Boodschap op 25 februari gaf zienster Marija Pavlovic-Lunetti een telefonisch radio-interview aan Pater Livio Fanzaga van Radio Maria Italië. De zienster sprak eerst over de Paus: "Dit is voor iedereen een belangrijke gebeurtenis. Het terugtreden van de Paus zie ik als een groots gebaar omdat de Paus machteloos was. Ik denk dat hij ons door gebed en stilte nog meer kan geven dan door zijn werk.

Laten we bidden voor de nieuwe Paus, dat de Heer hem wilt verlichten door de heilige Geest en dat de Paus ons mag leiden in deze nieuwe tijd. De mensheid heeft vandaag grote nood aan een figuur als de Paus. Laten we bidden dat hij moedig en sterk mag zijn, waarlijk man van God, echt. De heilige Geest zal er voor zorgen."


Bron,  http://www.bedevaart.net/


25-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld:

Boodschap van 25 februari 2013:

"Lieve kinderen, ook vandaag roep ik u op om te bidden. De zonde trekt u naar wereldse zaken en Ik ben gekomen om u te leiden naar heiligheid en naar zaken van God, maar u worstelt en verliest uw energie in de strijd tussen goed en kwaad in u. Daarom, kleine kinderen, bid, bid, bid, tot het gebed een vreugde voor u wordt, en uw leven zal een eenvoudige wandeling naar God worden. Dank dat u aan mijn oproep gehoor hebt gegeven."

Bron,

http://www.bedevaart.net/


24-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marija Pavlovic: "Maria begon een liefdesrevolutie"

"De heilige Maagd bouwt aan een nieuw mensdom, een nieuwe generatie die bidt tot God", zo sprak zienster Marija Pavlovic-Lunetti tot meer dan 2.000 toehoorders in Dublin, Ierland op 21 februari. Op het hoogtepunt van een verhit abortusdebat wees de zienster naar de Rozenkrans als het middel om te komen tot een nieuw, heilig Ierland.

Met haar toespraak en Verschijning afgelopen donderdag trok Marija Pavlovic mee ten strijde tegen de Ierse plannen om abortus te legaliseren. Ze zag de Ierse strijd in een breder kader: "Onze-Lieve-Vrouw is bezig een nieuw mensdom te bouwen, een nieuwe generatie die bidt tot God, die houdt van God en God aanbidt. Maak gebedsgroepen in jullie familie, treed toe tot een gebedsgroep en wees een vreugde voor God. Ga elke dag naar de heilige Mis als je kunt, jullie zullen zo mooi worden. Jullie zullen een nieuw Ierland krijgen, een heilig Ierland. Neem de Rozenkrans. Bid en de heilige Geest zal jullie geleiden in deze nieuwe tijd.

Er zullen bekoringen komen, maar de heilige Geest zal ons leiden naar een nieuw leven. Maar jullie moeten zich concentreren tijdens het bidden. Satan vernietigt vandaag niet enkel onze planeet, maar ook onze geest. Wij zijn verworden tot een samenleving die neemt, gebruikt en wegwerpt. Alles, zelfs medemensen. Dit is niet Gods mentaliteit.

Onze-Lieve-Vrouw moet een soldaat van de liefde zijn. 31 jaar geleden begon Zij een liefdesrevolutie. En Zij zal winnen", zo besloot Marija Pavlovic haar toespraak.

Meer dan 2.000 toehoorders kwamen naar de volgepakte Shelbourne Hall van de prestigieuze Royal Dublin Society. Heel wat aanwezigen moesten achteraan rechtstaan. De mensen kwamen uit alle uithoeken van Ierland, en sommigen uit Engeland. Marija had een Verschijning van meer dan tien minuten. Al die tijd bleef het muisstil in de conferentiehal. De priesters bij het altaar bogen hun hoofd en baden. Na afloop vroeg Marija de mensen te knielen en te bidden voor de Kerk, voor Paus Benedictus XVI, en voor de nieuwe Paus.

Wanneer het ging over de Ierse strijd tegen de legalisering van abortus - een strijd die zaterdag werd gevoerd met een rozenkransactie in Dublin - citeerde Marija Pavlovic de wereldvermaarde tenor Andrea Bocelli, wiens moeder een abortus werd aangeraden toen ze zwanger was. Maar zij weigerde en bracht Andrea ter wereld. "Ze zei 'Neen, ik ben pro-life'. Goddank want wat een talent bracht ze ter wereld. Elke baby is een geschenk van God en is welkom", zei Marija.

Bron:

http://www.medjugorjetoday.tv/8986/marija-promised-the-irish-renewal - Vertaling: Bedevaart.net


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaticaan onderzoekt echtheid Medjugorje.

Vaticaan onderzoekt echtheid Medjugorje.

Internationale Onderzoekscommissie zet werk verder

De Internationale Onderzoekscommissie van het Vaticaan naar Medjugorje zet haar werk onverminderd verder. De Commissie werd opgericht in maart 2010 en staat onder leiding van Kardinaal Camillo Ruini.

De website van het bisdom Zagreb meldt dat de Kroatische Aartsbisschop, Kardinaal Josip Bozanic vandaag 22-2-2013 in Rome verblijft voor een samenkomst van de Commissie. Het onderwerp van de samenkomst werd begrijpelijkerwijze niet vrijgegeven. Gezien het nakende aftreden van Paus Benedictus XVI zal het eindoordeel over een erkenning als Heiligdom voor Medjugorje in handen komen te liggen van zijn opvolger. Bidden we tot de Heilige Geest voor onze Heilige Vader en zijn opvolger!

Bron:

http://www.bedevaart.net/korte-berichten-28.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fax van 15-02-2013 Medjugorje.

Fax van 15-02-2013 Medjugorje, 15 februari 2013

Dierbare kinderen van Medjugorje, Geloofd zij Jezus en Maria !

1 – Op 2 februari 2013 kreeg Mirjana haar verschijning nabij haar huis, in het nieuwe gebouw voor het onthaal van de bedevaarders. Na de verschijning gaf ze volgende boodschap door :

"Lieve kinderen. Liefde brengt me bij u – de liefde, die ik ook u wil leren – de echte liefde, die mijn Zoon u getoond heeft, toe Hij aan het kruis stierf uit liefde voor u – de liefde, die steeds bereid is te vergeven en om vergeving te vragen. Hoe groot is uw liefde ?

Mijn moederlijk hart is bedroefd als het naar liefde zoekt in uw harten. Gij zijt niet bereid uit liefde uw wil te onderwerpen aan de wil van God. Gij kunt me niet helpen om diegenen, die de liefde van God nog niet kennen, er toe te brengen ze te kennen, omdat ge geen echte liefde hebt. Wijd uw hart aan mij toe en ik zal u leiden. Ik zal u leren te vergeven, uw vijanden te beminnen en te leven volgens mijn Zoon. Wees niet bang voor uzelf. Bij beproevingen vergeet mijn Zoon niet wie beminnen. Ik ben aan uw zijde. Ik bid de hemelse Vader dat het licht van de hemelse waarheid en de liefde u zou verlichten. Bid voor uw herders opdat ze door uw vasten en uw gebed u zouden kunnen leiden in de liefde.

Ik dank u !

2 – Op 9 februari was de zienster Mirjana in Italië In de Santa Maria Magiore kerk van Trieste. Tijdens haar getuigenis vertelde ze :

"Als uw zuster, bid ik u – ik weet immers alles wat de H. Maagd ons voorbereidt – Bemin, bemin uw priesters ! Help ze, bid voor hen, vooral voor Onze Heilige Vader ! Vooral voor hem, hij die, in de tijden, die we nu beleven, heel veel nood heeft aan uw hulp, aan onze hulp, aan onze gebeden, aan onze liefde en niet aan onze beoordeling ! Als u immers morgen voor God zult staan en Hij vraagt u : "Hoe hebt ge kunnen oordelen ? Wie zijt ge ? Wat zult ge Hem antwoorden ? Daarom, als zuster, vraag ik u, vraag aan God de gave van de liefde ! Als ge de gave van de liefde hebt, oordeelt ge nooit, bekritiseert ge nooit omdat ge in ieder persoon Jezus ziet en steeds een verontschuldiging zoekt. En, zelfs als men u pijn doet, rechtvaardigt ge, zoekt ge een verontschuldiging omdat God voor u op de eerste plaats komt in uw leven. De rest komt op de tweede plaats, God blijft …

Wij zijn maar van één ding zeker : dat we eens voor God zullen staan en zullen we daar met opgeheven hoofd kunnen staan of zullen we het moeten buigen ?

Ik bid u, bid ook voor ons, de zieners, opdat we op een juiste manier alles zouden kunnen doen wat God van ons verlangt. Het is immers zo gemakkelijk om zich te vergissen. Ikzelf zal uit gans mijn hart voor u bidden".

(De Aartsbisschop van Trieste, Mgr. Giampaolo Crepaldi was op deze gebedsbijeenkomst aanwezig.)

3 – Pijnlijke gebeurtenissen deze dagen !

Vooreerst de aankondiging van het vertrek van Benedictus XVI op het feest van O.L.Vrouw van Lourdes. Deze zeer goede Paus heeft veel gebeden en geleden voor hij dit besluit nam en hij weet waarom hij het "in volle vrijheid" genomen heeft, zoals hij zelf zei. We ontvangen dit nieuws met veel ontroering en knielen om hem te steunen met ons gebed in dit moeilijk moment. Ook willen we alle vrees uit ons hart bannen ! Steeds heeft O.L.Vrouw ons, tegenover feiten, die ons verwarren en diep schokken, aangemoedigd om geen vrees te hebben, vooral als we, menselijkerwijze gesproken, reden zouden hebben om te vrezen. Het is juist dat hoge golven het schip de H. Petrus bedreigen. Katholieken zijn steeds meer vervolgd, men tracht steeds meer goddeloze wetten op te dringen in steeds meer landen en, ondanks alle hemelse tussenkomsten is het aantal echte gelovigen heel klein tegenover de immense massa mensen "die de liefde van God nog niet gekend hebben" en van hen die van Hem niet willen weten.

We zijn dus in het uur van de volharding ! In de beproeving moeten we de vreugde en het vertrouwen bewaren. Zo zullen we het uur dichterbij brengen van de volledige overwinning van onze God op de machten van het kwaad. Tussen alle instellingen, die door de mens ooit werden gemaakt is er in de loop van de eeuwen maar één blijven bestaan: de Kerk ! Ondanks de zondaars, die we zijn ! Waarom ? Omdat Jezus er het hoofd van is ! Bovendien heeft Jezus voor zijn Kerk aan Petrus een belofte gedaan, die enig is in de geschiedenis : "De poorten van de Hel zullen haar niet overweldigen". (Mt.16, 13-18) Lieve zusters en broeders, de Kerk heeft toekomst ! Waar moeten we dan voor vrezen ? "Als God met ons is, wie zal er dan tegen ons zijn ?" zegt de H. Paulus. Onze rol is zelf bij en in Hem te blijven, en niet afgesloten van zijn genade. Bekijken we de profetische dromen van Don Bosco in verband met de Kerk, vooral de geschiedenis van de vaartuigen en hoe Jezus de overwinning geeft aan hen, die met Hem zijn.

Reeds lang toont O.L.Vrouw ons de weg, die we moeten volgen. We moeten echter opmerken dat ze sinds korte tijd in de toekomstige tijd spreekt over wat Ze gaat doen, alsof Ze ons op iets wil voorbereiden. "Ik zal aan uw zijde zijn" "Ik zal de Hemelse vader bidden opdat het licht van de eeuwige waarheid en de liefde u moge verlichten" (02-09-2012). "Ik zal u versterken" Ik zal u overladen met mijn genaden" "Door mijn liefde zal ik u beschermen voor de slechte geest" Ik zal met u zijn" "Door mijn aanwezigheid zal ik u troosten in moeilijke momenten" (02-09-2012) enz … Laten we ons dan, heel eenvoudig, door Haar voorbereiden. Ze rekent meer dan ooit op ons !

4 – De Vasten beleven ! "Wie bidt heeft geen angst voor de toekomst, wie vast heeft geen angst voor het kwaad" zegt de H. Maagd. Deze twee wapens – gebed en vasten – zijn veruit de krachtigste om al onze veldslagen van tegenwoordig te winnen. Vaak worden ze terzijde gelaten door onze onverschilligheid of gebrek aan edelmoedigheid. We nemen dan onze toevlucht tot menselijke middelen om vijanden te bestrijden, die zelf geestelijk zijn en zo krijgen we de genaden niet, die God voor ons had voorbehouden. Welk een verlies ! Zonder vasten en gebed zullen we niet slagen ! Gezegend de komst van deze vastentijd en deze tijd van genade, die ons dichter bij Christus brengt en een ernstige behandeling van alles wat ons nog van Hem verwijdert !

5 – GEZOCHT – de patroon van de Kerk ! 19 maart vieren we de H. Jozef. Hier in ons huis bieden we hem elk jaar een dertigdaagse aan van gebed (16 feb – 18 maart). Hij is daar gevoelig voor en toont het ons ! Zijn litanie is zeer mooi. Laten we tijdens de volgende weken, als de Kardinalen zullen samen zijn in Conclaaf, vurige gebeden richten tot hem, die destijds de H. Familie beschermd en geleid heeft en die steeds een vader geweest is voor de Kerk. Laten we hem aan het werk zetten voor de Kerk van nu, hij, die zo graag werkt !

Bovendien, zoals Pater Pio en zovele andere getuigen zo veel deden : laten we onze engelbewaarders zenden naar al deze vergaderingen, bijeenkomsten en gesprekken tussen de verantwoordelijken van de Kerk. Laten we de hemel boven Rome vullen met onze goede engelen opdat de duisternis, die de vijand wil opdringen, zou optrekken ! Een enkele van onze engelbewaarders is machtiger dan alle duivels van de hel. Hij heeft God met zich !

6 – "Zivi camen"? In de boodschap van 2 februari maakt O.L.Vrouw een opmerkelijke vergelijking tussen ons gebed en de hardheid van een steen. "Moge uw gebed sterk zijn als een levende steen, tot ge door uw leven getuigen wordt". De Kroatische uitdrukking "Zivi camen" bestaat niet in onze taal. De vertaling "levende steen" geeft niet echt de betekenis weer. In deze streek, waar de grond vol stenen zit, noemen de Kroaten "zivi camen" deze reusachtige stenen, die amper aan de oppervlakte te zien zijn, maar die onder de grond zo enorm groot zijn, dat men ze onmogelijk kan bewegen. Ze zijn onwrikbaar en gelukkig zij, die daarop hun huis bouwen, stormen kunnen het niet verwoesten !

Hoe kan ons gebed worden als zulke stenen ? De H. Bernadette zei : "Als ge wilt bidden als een heilige, bid dan als een arme !" Dat is het ! Wie zich arm weet en alles van God verwacht, wie, in de zekerheid dat hij oneindig bemind is, alle plaats in zich aan God laat, wie zich in alles op zijn Vader in de Hemel verlaat en zich met Hem gedraagt als een klein kind, kortom hij, die met het hart met de hemel verbonden en wiens gebed, zelfs in de zwaarste stormen, onwrikbaar is, hij is als een lichtbaken voor hen, die geen gebedsleven kennen en die zouden geneigd zijn om te wanhopen. Hij is een getuige.

Lieve Gospa, Moeder van Christus en Moeder van de Kerk, U hebt Uw plan voor de wereld en wij weten dat het zich zal verwezenlijken. Maar na hoeveel lijden ?! Wij hebben vertrouwen in Uw moederlijke zorg, U, die ons met zachtheid en kracht leidt. Mogen wij behoren tot hen, die met U meegaan om de triomf van uw Onbevlekt Hart te bespoedigen !

Sr. Emmanuel

© Enfants de Medjugorje 2013 - Vertaald uit het Frans

PROGRAMMA 2013 - BEDEVAARTEN naar MEDJUGORJE

Per vliegtuig : WEST-VLAAMSE MEDJUGORJE-BEDEVAARTEN v.z.w. :

22 – 26 maart (Palmzondag) 05 tot 9 juli (+jeugdbedevaart) 11 tot 15 oktober

Wegens het inzetten van kleinere vliegtuigen, zijn het aantal plaatsen per bedevaart sterk beperkt !!!

Inlichting/inschrijvingen : Dr. Guy CLAES Platanendreef 40-8790 Waregem (Tel 056 601622 - Liefst tussen 8-9u )

! ! ! JEUGDBEDEVAART ! ! ! : Van vrijdag 05 tot dinsdag 9 juli organiseren we nogmaals (naast de bedevaart) een bijzondere bedevaart voor kinderen en jongeren. Onder de leiding van Zr. Maria Rebekka en Zr. Marie Myriam. Inlichtingen /inschrijvingen : Zr. Maria Rebekka - Cara Nova o Maria – Kliniekstraat, 48 - 9050 Gentbrugge

(Tel : 09 211 14 16 Email : cara.nova@skynet.be)


21-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje-reportage te herbekijken
http://www.bedevaart.net/medjugorje-reportage-te-herbekijken.html

Bron,  http://www.bedevaart.net/


19-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond op Tv 4 ; Medjugorje op de Vlaamse televisie

Medjugorje op de Vlaamse televisie

Enkele maanden geleden trok een reportageploeg van het Vlaamse televisiestation Vier mee op bedevaart naar Medjugorje.

Het verslag dat zij toen filmden wordt aanstaande dinsdag uitgezonden als een onderdeel van het reismagazine 'Is 't nog ver?'. Hieronder alvast een trailer.

Voor de volledige uitzending stemt u dinsdag 19 februari om 21u05 af op Vier. Helaas enkel te bekijken in Vlaanderen.

http://www.bedevaart.net/medjugorje-op-de-vlaamse-televisie.html


17-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirjana vroeg gebed voor de Paus.
Klik op de afbeelding om de link te volgen  
  Bron: http://www.medjugorjetoday.tv/8942/mirjana-pleaded-prayers-for-the-pope - Vertaling: Bedevaart.net

Gepubliceerd op donderdag 14 februari 2013 22:46 | |

Mirjana vroeg gebed voor de Paus

"Bid voor uw priesters, in het bijzonder voor onze Heilige Vader de Paus. Hij in het bijzonder, heeft uw hulp hard nodig in de tijd die we nu beleven", zei zienster Mirjana Dragicevic-Soldo in Trieste (I) op zaterdag 9 februari 2013. Twee dagen later zou Paus Benedictus XVI zijn terugtreding bekendmaken.

"Als uw zus, en omdat ik alles weet wat Onze-Lieve-Vrouw voor ons bereid, smeek ik u: bemin het goede. Houd van uw priesters. Help hen, bid voor hen, vooral voor onze Heilige Vader de Paus. Hij in het bijzonder, heeft uw hulp hard nodig in de tijd die we nu beleven: onze gebeden. Onze liefde. Niet oordelen."

Mirjana sprak een publiek van 2.000 gelovigen toe in de H. Maria Maggiorekerk in Triëste, Italië. Tijdens een vragenronde na haar toespraak voegde de zienster er nog aan toe dat de Paus niet de enige is voor wie we moeten bidden. "Bid, bid, ook voor ons zieners, dat wij alles kunnen doen wat God van ons verlangt, op een goede manier, want het is zo gemakkelijk om te zondigen."



02-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 februari 2013
2 februari 2013

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

"Lieve kinderen. Liefde brengt me naar jullie – de liefde die ik jullie ook verlang bij te brengen – echte liefde; de liefde die mijn Zoon jullie liet zien toen hij uit liefde voor jullie stierf aan het kruis; de liefde die altijd klaar staat om te vergeven en om vergeving te vragen. Hoe groot is jullie liefde? Mijn moederhart is bedroefd als het naar liefde in jullie harten zoekt. Jullie zijn niet klaar om jullie wil uit liefde aan Gods wil te onderwerpen. Jullie kunnen mij niet helpen diegenen, die Gods liefde niet hebben leren kennen, haar te leren kennen, omdat jullie geen echte liefde hebben. Wijd jullie harten aan mij toe en ik zal jullie leiden. Ik zal jullie leren te vergeven, jullie vijanden lief te hebben en te leven volgens mijn Zoon. Wees niet bang voor julliezelf. Bij kwellingen vergeet mijn Zoon niet hen die liefhebben. Ik zal naast jullie staan. Ik zal de Hemelse Vader smeken om het licht van de eeuwige waarheid en liefde jullie te laten verlichten. Bid voor jullie herders zodat door jullie vasten en gebed zij jullie in liefde kunnen leiden. Dank jullie."


25-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari 2013
25 januari 2013

Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld
:

"Lieve kinderen,
Ook vandaag roep ik jullie tot gebed op. Moge je gebed sterk als levende steen zijn, totdat jullie door je leven getuigen worden. Getuig van de schoonheid van je geloof. Ik ben met jullie en spreek bij mijn Zoon ten beste voor ieder van jullie. Dank dat jullie mijn oproep beantwoord hebben."

04-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 januari 2013

4 januari 2013

Zienster Marija diep getroffen door recentste Boodschap
Net als de voorbije maanden kreeg de programmadirecteur van Radio Maria Italië, Pater Livio Fanzaga, de kans om zienster Marija Pavlovic te interviewen over de recentste Boodschap.  Nog meer dan anders werd naar dit interview uitgekeken omwille van de uitzonderlijke Boodschap op Kerstdag door kindje Jezus zelf.

Pater Livio: Dag Marija...

Marija: Dag Pater Livio en van ganser harte een Zalig Kerstmis aan alle luisteraars van Radio Maria.  Onze-Lieve-Vrouw kwam met kindje Jezus op de arm en gaf geen Boodschap maar kindje Jezus begon te spreken en zei: "Ik ben uw Vrede, leef volgens mijn Geboden."  Onze-Lieve-Vrouw en kindje Jezus hebben ons samen gezegend met het kruisteken.

Pater Livio: Zeg het maar in het Kroatisch.

Marija
: Ja (en zij herhaalde in het Kroatisch)

Pater Livio: Mag ik u een paar vragen stellen?

Marija: Ja

Pater Livio: Maria kwam wel vaker met kindje Jezus op de arm, en zelfs met Jezus zoals Hij er uitzag tijdens zijn Passie, maar is dit de eerste maal dat Hij sprak?

Marija: Ja, we zijn allemaal verrast.  Het was zeer emotioneel voor mij... na de Verschijning was ik in tranen.  Gewoonlijk voel ik me heel blij, maar deze keer nog meer omdat het zo verbazingwekkend en buitengewoon was!  Ik was diep bewogen dat Hij ons gezegend heeft en voor het eerst tot ons sprak, absoluut!

Pater Livo: Luister, Maria komt met Kerstmis altijd met kindje Jezus op de arm.

Marija: Natuurlijk, zoals ieder jaar kwam Maria met kindje Jezus.

Pater Livio: Dus kindje Jezus was pas geboren?

Marija: Ja, ik bood intenties aan Maria aan en zoals ik normaal doe, wacht ik op een bepaald moment dan op de Boodschap.  Maar het tegenovergestelde geschiedde: Zij bleef stil.  Jezus sprak tot mij als Koning van de Vrede.  Hij was een kind maar zijn woorden werden uitgesproken met gezag.

Pater Livio: Dus dit nieuw gegeven was een schok voor u?

Marija: Ja, omdat het de eerste keer was dat Jezus tot me sprak.  Jezus heeft nog nooit gesproken in Medjugorje.

Pater Livio: Zelfs al was Hij nog een kind en had Hij de stem van een kind, toch sprak Hij met gezag?

Marija: Ja, Hij sprak met veel gezag en een sterk gevoel in zijn stem en dat bleef zo.  Ik hoorde de stem van kindje Jezus, maar niet die van een kind van enkele uren of dagen oud, maar werkelijk de stem van Jezus, maar dan pas geboren.  Eén keer in het verleden (in 1981) is er iets buitengewoons gebeurd waarbij kindje Jezus ons wenkte en dit is de tweede keer dat zoiets uitzonderlijks voorkomt.

Pater Livio:  Zag Hij er dan uit als de iconen die wij kennen waarop we kindje Jezus zien met veel gezag?

Marija: Precies

Pater Livio: Marija, wat denk je hiervan?  Voor mij is dit iets volkomen nieuws maar tegelijk iets moois en uitzonderlijk positiefs.

Marija: Ik had dit nooit kunnen denken.  Ik zou kunnen verwachten dat Maria zegt: "Ik verschijn niet langer", of iets gelijkaardigs, maar gedurende de 31 jaren dat Zij met kindje Jezus op de arm verschijnt is dit de eerste keer dat Hij sprak.

Pater Livio: En Hij sprak de buitengewone woorden: "Ik ben uw Vrede."  Marija, u bent geen theologe maar theologen weten zeer goed dat Jezus in het Evangelie zegt: "Ik ben gekomen op gezag van mijn Vader.  Ik ben gekomen namens mijn Vader."  Theologiestudenten weten dat dit aangeeft dat Hij God is: "Ik ben uw Vrede, leef volgens mijn Geboden."  Dus een Pasgeborene die spreekt op gezag van zijn Vader... in deze Boodschap zien we de verschillende dimensies van de Goddelijkheid van Jezus, in dit Kind, in deze Pasgeborene, in deze Goddelijkheid... dat treft ons het meest in deze Boodschap.

Marija: Het raakte mij ook heel sterk.  Ik begon twee tot drie keer opnieuw te wenen, het raakte me diep in mijn hart.  Ik probeer nu te begrijpen wat ik gezien heb.

Pater Livio: Deze zaken zijn van een grote spirituele diepgang... en zo oneindig groot voor ons.

Marija: Ik had vandaag de indruk dat het een gewone Verschijning zou worden, maar het werd buitengewoon.  Ik voel zo een grote dankbaarheid in mijn hart!

Pater Livio
: De waarheid is dat God ons altijd verrast!

Marija: Dat is waar!

Pater Livio: Kunnen we even bidden?

Marija: Ja, met heel mijn hart.

Pater Livio en Marija baden samen het Magnificat en een Glorie zij de Vader.  Daarna gaf Pater Livio de zegen: In de naam van de Vader, en de Zoon, en de heilige Geest.  Amen.


02-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 januari 2013
2 januari 2013

Maandelijkse boodschap van Maria aan Mirjana Dragicevic voor hen die Gods liefde nog niet kennen:

Lieve kinderen, met veel liefde en geduld, streef ik ernaar om jullie harten gelijk de mijne te maken. Ik streef ernaar, door mijn voorbeeld, om jullie nederigheid, wijsheid en liefde te leren omdat ik jullie nodig heb; ik kan niet zonder jullie, mijn kinderen. In overeenstemming met Gods wil kies ik jullie, door Zijn kracht maak ik jullie krachtiger. Daarom, mijn kinderen, wees niet bang om jullie harten voor mij te openen. Ik zal ze mijn Zoon geven en in ruil daarvoor zal Hij jullie het geschenk van goddelijke vrede geven. Jullie zullen het uitdragen naar al diegenen die jullie ontmoeten, jullie zullen van Gods liefde getuigen met jullie leven en jullie zullen het geschenk van mijn Zoon door julliezelf verder geven. Door verzoening, vasten en gebed zal ik jullie leiden. Onmetelijk is mijn liefde. Wees niet bang. Mijn kinderen, bid voor de herders. Moge jullie lippen gesloten zijn voor ieder oordeel, want vergeet niet dat mijn Zoon hen gekozen heeft en alleen Hij het recht heeft om te oordelen. Dank u.


27-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws m.b.t. het blog
Beste lezers,

Voorlopig worden enkel de boodchappen gepubliceerd.

26-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijdensbericht

Beste lezers van het blog Medjugorje België – Nederland,

Het is met diepe droefheid dat ik u het onverwachte overlijden moet melden van onze blogbeheerder Chris De Bodt. 

Chris  heeft zich jarenlang ingezet om dit blog te laten uitgroeien tot wat het vandaag is: één van de meest complete blogs over Medjugorje en overige christelijke berichtgeving.  Het blog  was het geesteskindje van Chris, en ik ben blij dat ik eraan kunnen meewerken heb, net zoals alle andere medewerkers.

Hoe het  nu verder moet met het blog is nog onduidelijk. Ik vrees dat niemand van ons het gigantische werk van Chris zomaar kan verder zetten.  Wij zullen dit onderling bespreken en een definitieve beslissing zal in de loop van de maand januari op dit blog meegedeeld worden.

 

Mogen wij u vragen Chris in uw gebeden te gedenken.

Bedankt Chris, voor al het goede dat je ons gegeven hebt.

 

Rust in vrede.

 



 



 


25-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 december 2012
25 december 2012: Kerstmis

Maandelijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Marija Pavlovic voor de hele wereld
:

Maria verscheen met het Kindje Jezus in haar armen. Ze gaf geen boodschap.
Het Kindje Jezus begon echter te spreken en zei: "Ik ben uw vrede, leef volgens Mijn Geboden!".

Maria en het Kindje Jezus zegenden de aanwezigen met het kruisteken.


Jaarlijkse boodschap van Onze Lieve Vrouw aan Jakov Colo:

Lieve kinderen.  Geef me uw leven en geef u volledig aan mij over, opdat ik u zou kunnen helpen om mijn moederlijke liefde en de liefde van mijn Zoon voor u te kunnen verstaan.  Mijn kinderen, ik bemin u met een onmetelijke liefde en vandaag, op een bijzondere wijze, op deze dag van de geboorte van mijn Zoon,  verlang ik ieder van u in mijn hart te ontvangen en uw leven aan mijn Zoon te offeren.  Mijn kinderen, Jezus houdt van u en geeft u de genade te leven in Zijn barmhartigheid. Vele van uw harten zijn echter gegrepen door de zonde en leven in de duisternis. Daarom, mijn lieve kinderen, wacht niet !  Zeg nee aan de zonde en geef uw hart over aan mijn Zoon, want enkel zo zult ge in staat zijn om de barmhartigheid van God te beleven en u, met Jezus in uw hart, te begeven op de weg van het heil !


20-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 december 2012

20 december 2012

1. Medjugorje: interview van Mirjana Dragicevic door Janice T. Connell [deel 9]

We ontvangen allemaal grote genaden door Medjugorje

Janice: De Gospa zei dat Ze in Medjugorje zou voltooien wat Ze in Fatima gestart was.  De reacties van de autoriteiten, zowel de burgerlijke als de kerkelijke, waren quasi identiek als degene van Fatima en Lourdes m.b.t. de beweringen dat de Gospa in Medjugorje verschenen was.  Altijd werden dezelfde argumenten gemaakt – dat de zieners het hele verhaal uitvonden en dat ze leugens vertelden, dat ze verteld werden om zo te handelen; dat ze duidelijk ziek waren… Waarom dergelijke reacties ?

Mirjana: Ik heb het graag dat de Kerk voorzichtig omspringt omdat er veel verschijningen in de wereld worden gerapporteerd, en uiteindelijk bleek dan dat ze niet authentiek waren.  Ik was nooit bezorgd over het feit dat de Kerk wacht en de feiten onderzoekt omdat ik weet wat ik zie.  Als mijn Kerk bewijst wat ik zie, dan zal de Kerk bewijzen wat ik zie.  Wat ik er ook van denk, ik zeg  bij mezelf: Mijn liefste Gospa, ik doe wat U van me vraagt; de Kerk en het priesterschap – dat is Uw verantwoordelijkheid.  U weet wat u daaraan moet doen, ik laat het over aan U; U gidst hen.  Ik laat onze Hemelse Moeder dit oplossen; Zij zal daar voor zorgen.

In het begin was het moeilijk voor mij te ervaren dat mensen ons niet geloofden en dat ze zegden dat we alles uitvonden.  Geleidelijk aan stopte dit maar ik voel medelijden voor degenen die voortdurend zo denken en voelen; die voortdurend zich afvragen of dit al dan niet waar is; terwijl de Gospa Haar hand uitstrekt om ons naar de redding te leiden.  Waarom verliest u tijd?  Ik vroeg me dikwijls af: Waarom zou ik zo ’n leugen uitvinden? Als ik loog, zou dit van mij een abnormale persoon maken.  

Vertaling: Henk

2. Interview van Vr. Janko Bubalo met Vicka Ivankovic [1983] [deel 68]

Hoe de verschijningen zijn begonnen

Maandag 29 juni: de zesde dag

Vr. Janko: En wat zei Onze Lieve Vrouw?

Vicka: Zij heeft twee of drie keer herhaald: Dat zullen jullie kunnen, mijn engelen. Weest niet bevreesd. Jullie zullen alles verdragen! Zij voegde er aan toe: Jullie moeten geloven en vertrouwen hebben in mij.

Vr. Janko: Wat gebeurde er verder?

Vicka: Op die dag hebben wij voor het eerst gebeden voor een zieke. Het was een heel klein jongetje. De vader hield het in zijn armen. Het kindje leek stervende. Zijn hoofdje viel opzij op de linkerschouder van de vader. Het zag er werkelijk heel erg ziek uit.

 Vr. Janko: En toen?

Vicka: De vader heeft Onze Lieve Vrouw gesmeekt om het kindje te zegenen: Vragen jullie het aan Onze Lieve Vrouw, zei hij.

Verzorgd door Veerle De Caluwé

6. Fatima in Lucia's eigen woorden: "De Oproepen" [aflevering 261]

Heilig steeds de Dag des Heren

In zijn Evangelie vertelt de Heilige Johannes ons dat, toen velen van hen die Christus waren gevolgd, Hem het mysterie van de Eucharistie hoorden verkondigen, ze nog weigerden in Hem te geloven, er aanstoot aan namen en de Heer achterlieten? Toen zei Jezus het volgende tot hen: “Ergeren jullie je hieraan? Maar als jullie nu de Mensenzoon zouden zien opstijgen naar waar hij eerst was? De Geest maakt levend, het lichaam dient tot niets. Wat ik gezegd heb is geest en leven. Maar sommigen van jullie geloven niet.” Jezus wist namelijk vanaf het begin wie er niet geloofden en wie hem zou uitleveren. “Daarom heb ik jullie gezegd,” zei hij, “dat iemand alleen bij mij kan komen als het hem door de Vader gegeven is.”

Toen trokken veel leerlingen zich terug en gingen niet verder met hem mee. Jezus vroeg nu aan de twaalf: “Willen jullie soms ook weggaan?” Simon Petrus gaf antwoord: “Naar wie zouden we moeten gaan, Heer? U spreekt woorden die eeuwig leven geven, en wij geloven en weten dat u de heilige van God bent.” Jezus zei: “Ikzelf heb jullie alle twaalf uitgekozen, en toch is een van jullie een duivel.” Hiermee doelde hij op Judas, de zoon van Simon Iskariot, want hij, een van de twaalf, zou hem uitleveren. [Joh. 6: 61-71]

Dit gedeelte uit het Evengelie toont ons dat er van bij de prille aanvang reeds afvalligen waren in God kerk, die niet geloofden, ontrouw waren samen Jezus achterlieten. Ze verlieten God om te bezwijken voor de verleidingen van de trots, de gierigheid, de zonden van het vlees, de duivek en de wereld. Ze hielden niet van de woorden die Jezus zei: “Het is de geest die leven geeft, terwijl het lichaam tot niets dient.” Tot wat dient het vlees als de geest het verlaat? Laat ons naar een begraafplaats gaan en naar de graven kijken: zij zullen ons het antwoord geven!

Maar dit antwoord is nog steeds onvolledig. Een dag zal komen dat deze lichamen, tegen dan vergaan tot as, moeten opstaan voor het eeuwige leven en opnieuw zullen verenigd worden met de zielen die hen in het leven bewoonden, naar dezelfde bestemming als voor de ziel na de dood; volgens ieders verdiensten en werken, verzameld in dit leven. Dit is waarom Jezus Christus ons vertelt dat het vlees tot niets dient, omdat het de geest is die het leven geeft. En de woorden die Hij sprak waren inderdaad “geest en leven” op elk vlak, voor hen die in Hem geloven en Hem volgen. De Heilige Petrus antwoordde: “‘Naar wie zouden we moeten gaan, Heer? U spreekt woorden die eeuwig leven geven?” [Joh. 6: 68]

Zoals de apostel, moeten we in Christus geloven en verenigd blijven met Hem, in de persoon van Zijn opvolger, de Heilige Petrus, de paus en bisschop van Rome, en met gem zeggen: “En wij geloven en weten dat u de heilige van God bent.” [Joh. 6: 69] En als we zien dat anderen afvallen, moeten we meer dan ooit staan voor een sterk geloof, verenigd met Christus, in de persoon van Zijn vertegenwoordiger, de Paus, en het ware Hoofd van de ene en ware Kerk van God, gesticht door Jezus Christus. Hij is nog steeds aanwezig en zal met ons zijn tot het einde der tijden: “ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.” [Mat. 28: 20]

Dit is de deur van de redding die God voor ons heeft geopend, en de wijze waardoor we tot Hem zullen gaan: Christus en Zijn Kerk. We zijn leden van Christus’ Kerk, we maken deel uit van de Vergadering van Christus. En zondag is de dag, aangeduid door God, voor alle leden van het Mystieke Lichaam van Christus, die de Kerk vormen om samen in vergadering bijeen te komen!

Ave Maria!

Vertaling: Chris De Bodt

7. Antonio Socci: The Fourth Secret of Fatima [aflevering 184]

Hoofdstuk 5: de geheime betekenis van de gebeurtenissen

Nabeschouwing
 

   Terwijl Ivan en Dimitri hem echter openlijk verachten, wordt Alexei daarentegen monnik en denkt de haat voor het vlees te vermijden door te zoeken naar het spirituele en een “geestelijke vader” zoals Starets Zozima.  De monnik geeft hem echter de meest belangrijke les in  sterven :  zijn lichaam begint onmiddellijk een stinkende geur te verspreiden.  Aanvankelijk is Alexei hierdoor geschokt en kwaad, maar dan leert hij de grote les : Zelfs deze heilige is gemaakt van vlees, zoals zijn vader.  Hij verlaat de kamer, barst uit in onweerstaanbare tranen en, die nacht, terwijl hij zich op de grond werpt, omhelst hij de ganse Schepping.  Hij begrijpt dat geloof in Christus geen vlucht is in het geestelijke, maar de zekerheid van de enige God, die het menselijk vlees aangenomen heeft en wiens lijden het bezwarend gewicht van de gevallen natuur heeft overstegen, die door Zijn mirakelen Zijn heerschappij heeft getoond over de Schepping, over de  ziekte en door de Verrijzenis, zelfs over het bederf van het vlees. De Verrezen Jezus is het begin van een “nieuwe Schepping”, die niet langer onderworpen is aan de heerschappij van de dood. 

 

   Alexei begrijpt dat de bestemming van de mens niet de duistere en hopeloze ontbinding is van het vlees, en zelfs niet enkel de “redding van de ziel “, maar de verheerlijking en de “vergoddelijking” van ons ganse wezen.  En hij begrijpt dat deze kracht binnengetreden is in de geschiedenis en dat deze nieuwe geschiedenis reeds begonnen is met Christus en met het eerste schepsel, dat reeds deze verheerlijking van het vlees beleeft, deze eeuwige jeugd, deze schoonheid, die niet bezoedeld is en niet voorbij gaat : Maria, Zij, die met lichaam en ziel in de glorie van de  Hemel opgenomen is.

 

   Haar aanwezigheid bij ons, in deze, onze tijd, is zo constant dat ze ons toelaat haar mysterieuze en fascinerende schoonheid te beschrijven.  De kinderen van Medjugorje (en ook andere zieners) beschrijven haar zo : “ Ze is een prachtige vrouw, van ongeveer 18 jaar, ongeveer 1 meter zeventig groot, een slanke figuur, golvend, zwart-kastanjebruin haar, opvallende blauwe ogen (een buitengewoon blauw, dat op aarde niet bestaat), delicate, fijne wenkbrauwen. Haar gelaat is mooi, wat blos op de wangen, een smalle en mooi gevormde neus. Er is een licht dat Haar altijd vergezeld en uit haar straalt. Ze is het mooiste schepsel dat ooit werd gezien.  Haar stem is harmonisch, zoals men zich niet kan voorstellen. Ze is van een verblindende schoonheid, “zo aantrekkelijk” vertelde Melanie van La Salette, “dat het me deed smelten”, zoals “haar blik, zo zacht en doordringend”.  Dit wonderbare kind is de Koningin van de Hemel en van de aarde.  Haar schoonheid spreekt ons allen over de echte wereld, waarvoor we bestemd zijn.  Haar eeuwige jeugd is een voorbode van de vernietiging van de dood en de aankondiging van de uiteindelijke gelukzaligheid.

 

   Vandaag maken Haar aanwezigheid bij ons, Haar goedheid, Haar moederlijke bijstand, Haar oproepen en ook Haar profetieën Haar werkelijk tot de Moeder van Barmhartigheid.  Ze werd naar ons gezonden omdat Jezus zelf zijn Barmhartigheid wil doen kennen, bijzonder in onze tijd.  Zoals Hij toevertrouwde aan de Poolse mystica, de Heilige Zuster Faustina Kowalska :

 

Ik verlang dat mijn priesters mijn grote Barmhartigheid voor de zielen van de zondaars verkondigen. De zondaar mag niet vrezen tot Mij te naderen.  Zelfs als een ziel als een lijk zou zijn in ontbinding, als er menselijk gesproken geen remedie meer is, dan is dit voor God niet zo. De vlammen van Barmhartigheid verteren Mij en ik wil ze zenden naar de zielen van alle mensen. Ik ben al liefde en barmhartigheid. Een ziel, die haar betrouwen in Mij stelt, is gelukkig, omdat Ikzelf zorg zal voor haar.  Geen enkele zondaar, zelfs als hij een afgrond zou zijn van verval, zal mijn Barmhartigheid kunnen uitputten omdat hoe meer men er uit put, des te meer ze groeit. Mijn dochter, hou niet op mijn Barmhartigheid te verkondigen. Als ge dat doet, zult ge verfrissing brengen voor mijn Hart, dat verteerd wordt door medelijden met de zondaars.  Hoe pijnlijk wordt ik gewond door het gebrek aan vertrouwen in Mijn goedheid.  Ik heb de ganse eeuwigheid om te straffen, maar nu verleng ik de tijd van Barmhartigheid voor hen. En al waren zijn zonden zwart als de nacht, zo zal toch de zondaar, die tot Mij komt, die tot mijn Barmhartigheid vlucht, Mij verheerlijken en mijn Lijden eren. In het uur van zijn dood zal Ik hem verdedigen met diezelfde glorie. Als een ziel mijn goedheid looft, siddert de Satan er voor en vlucht in de diepten van de Hel.  Mijn Hart lijdt er onder dat zelfs de Mij toegewijde zielen mijn Barmhartigheid  niet kennen en Me met wantrouwen behandelen.  Hoe diep doet dit Mij pijn ! Als ge Mijn woorden niet gelooft, geloof dan ten minste Mijn wonden !

ANTONIO  SOCCI       (Sienna 1959)

Was als journalist en essayist correspondent voor het weekblad Il Sabato  en was de directeur van 30 Giorni. Hij was onderdirecteur van de Rai Due, waarvoor hij het programma “Exalibur” samenstelde en waarvan hij de gastheer was.  Actueel leidt hij voor de Rai  de School voor radio-journalistiek in Parugia.  Hij werk ook mee aan de dagbladen Libero en Il Foglio.  Hij publicerde, onder andere,  I nuovi perseguitati  [De nieuwe vervolgden] (Piemme, 2002, Uno strano cristiano Êen eigenaardige Christen] (Rizzoli, 2003), Il segreto di Padre Pio [Het geheim van Pater Pio] (Rizzoli, 2066), en ook Indagine su Gesù [Een studie van Jezus] (Rizzoli, 2008).

Einde

Vertaling: Dr. Guy Claes



9. A.C. Emmerich: Het openbaar leven van Jezus [deel 178]

Hoofdstuk 5: Rondreis in Galilea. Reis naar Judea. Nieuwe rondreis in Galilea

Terugkeer naar Galilea. Een dodenopwekking. Magdalena.

Jezus te Kafarnaüm

Van avond, heden, zondag, begon een feestdag te Kafarnaüm wegens de dood van een man die in strijd met de Wet beelden in de tempel had willen laten plaatsen.

18 februari. Jezus is heden een tijdlang bij zijn Moeder geweest en de overige tijd heeft Hij te Kafarnaüm geleerd. Er waren daar wederom vele zieken aangebracht en Hij genas er vele van. Ook gezantschappen uit meer andere steden waren Hem daar weer komen uitnodigen om tot hen te komen. Doch ditmaal waren er ook, naar ik zag,zeer boze Farizeeërs aanwezig. Zij spraken Hem tegen en vroegen wat uit dit alles ten slotte zou worden. Zij stelden het voor als was het hele land om zijnentwil in oproer. Zij maakten Hem er een verwijt van dat Hij zich in het openbaar als Le­raar opwierp en dagelijks meer aanhangers won. Doch Jezus stond hun dapper te woord met de stellige verzekering dat Hij voortaan nog openlijker zou handelen en prediken.

Des avonds begon een feest (vastendag) ter gedachtenis aan de verdelging van de stam Benjamin door de overige stammen tot straf van een schanddaad. Ik zag dat die dag in het gewest Fasaël, waar Jezus onlangs de dochter van Jaïrus opgewekt heeft, alsook in Aroema, Giba of Gibat, waar de moord gepleegd werd, bijzon­der streng onderhield. Juist in die gewesten immers hadden die gebeurtenissen (het ver­krachten, het in stukken snijden der vrouw, de oorlog) plaats gehad. Daar zag ik de vrouwen een zekere offerande brengen en vooral de vasten nauwgezet onderhouden.

10. Jezus' tijdgenoten [aflevering 484]

Publius Petronius

Onlusten in Judea

10. Jezus' tijdgenoten [aflevering 483]

Publius Petronius

Onlusten in Judea

Daarop trok Petronius met twee van de vier in Syria gelegerde legioenen -een teken dat hij hevig verzet verwachtte - naar Ptolemaïs, aan de grens met Judea. Een grote groep Joden kwam echter vanuit Jeruzalem en de omliggende gebieden naar Ptolemaïs om bij Petronius te protesteren tegen de uitvoering van Caligula's bevel. Zij verklaarden liever te willen sterven dan de ontwijding van de tempel te moeten aanzien. Mogelijk mede door bemiddeling van de Joodse aristocratie besloot Petronius de uitvoering van het bevel uit te stellen tot hij in Tiberias overleg had gevoerd met de Herodianen. Volgens Philo schreef Petronius in deze periode een brief aan Caligula om hem op de hoogte te stellen van de vertraging in de voortgang van de uitvoering van zijn orders, waarop Caligula hem aanspoorde door te gaan met de uitvoering ervan.

In de voor- of nazomer van 40 kwam Petronius in Tiberias aan en voerde hij overleg met Aristobulus (de broer van Herodes Agrippa) en Chelkias Alexas, die eveneens tot het Herodiaanse hof behoorde. In Tiberias wachtte hem echter opnieuw een grote menigte, die vooral bestond uit Galileese boeren, die dreigden niet weg te gaan tot Petronius zou terugkeren naar Syria, ondanks dat het oogsttijd was. Volgens Josephus duurde deze patstelling veertig dagen. Onder de dreiging van de sociaal-economische ontwrichting die dit met zich mee zou brengen, besloot Petronius Caligula een brief te schrijven met het verzoek zijn voornemen in te trekken.

Vertaling: Broeder Jozef



Foto




Weetjes over Medjugorje

Geografie

Kroatië

Bosnië en Herzegovina

Godsdienst

Wetenschap

Portret van de zieners

Maria's uiterlijk

De 5 pijlers van het geloof

Vragen en antwoorden

Standpunt van het Vaticaan

Ratzinger bezocht ooit Medjugorje "incognito"

1e onderzoekscommissie

2e onderzoekscommissie

3e onderzoekscommissie

4e onderzoekscommissie

De kwestie Herzegovina 1

De kwestie Herzegovina 2

De kwestie Herzegovina 3

Profetieën nemen hun tijd

Mirjana meer en meer op de voorgrond

Bestemming van de ziel

De Podbrdo [Verschijningsberg]

De Krizevac [Kruisberg]

Het Votiefkruis

Parochiekerk Jacobus de Meerdere

Uitbreiding biechtgelegenheid

Kapel der Twee Harten

Oasi delle Pace

Verrezen Christus

Cumunità Cenacolo

Mother's Village

Vr. Slavko Barbaric

Vr. Jozo Zovko

Vr. Pétar Ljubicic

Ratko Perics toorn

Heeft Zanic Medjugorje verraden?

Vr. Amorthe betreurt apathie

Siroki Brijeg

Retraîtekasteel

Zr. Emmanuel Maillard

Ivans gebedsgroep

Nedjo Brecic

Christoph Schönborn

St. Stephansdom, Wenen 2012

Scalambra & Casale Monferetto

Madonna van Civitavecchia

Little Audrey Santo

Maria's verjaardag

Medjugorje en Moederdag

De IIPG [1]

De IIPG [2]

De IIPG [3]

De IIPG [4]

De IIPG [5]

De weide van Gumno

De priester die verdween

Nieuwe taksen op logies

Mirakel van de Maan

Documentaire 1983

BBC Documentaire 2010

Documentaire Mary TV

The Miracle of Medjugorje


Interviews Medjugorje

Mirjana Dragicevic [2008]

Mirjana Dragicevic [1998]

Mirjana Dragicevic [1983]

Mirjana Dragicevic [1989]

Mirjana Dragicevic [1]

Mirjana Dragicevic [2]

Mirjana Dragicevic [2009]

Vicka Ivankovic [2008]

Vicka Ivankovic [1983]

Vicka Ivankovic [2007]

Vicka Ivankovic [1988]

Vicka Ivankovic

Ivan Dragicevic [2003]

Ivan Dragicevic [2004]

Ivan Dragicevic

Ivanka Ivankovic [1983]

Ivanka Ivankovic [1989]

Ivanka Ivankovic

Pétar Ljubicic [2004]

Pétar Ljubicic [2006]

Pétar Ljubicic [2008]

Slavko Barbaric [1987]

Gabriele Amorth [2002]

Jakov Colo

Jakov Colo

Jakov Colo [2007]

Marija Pavlovic [2008]

Marija Pavlovic [1989]

Marinko en Dragico Ivankovic [1983]

Damir Coric [1983]

Marica Kvesic [1983]

John en Andja Setka [1983]

Jelena Vasilj [2002]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Jelena Vasilj en
Marijana Vasilj [1]

Zlatko Zudac [1999]

Bisschop Hnilica [2004]





Overige Weetjes

Bestemming van de Ziel

Theresia van Lisieux
over het Vagevuur

Maria Simma

De invloedrijkste vrouw

Engelen

Twaalf stappen voor een gelukkig heengaan

Twaalf fabels over het Katholieke geloof

Pater Pio en Karol Woijtyla

San Nicolàs de los Arroyos

La Madonna del Ghisallo

O.L.V. Van den Oudenberg

Fatima:
Reeds eeuwen Mirakels

Jacinto Marto uit Fatima
door Fr. Robert J. Fox

Profetieën nemen hun tijd

Jacinto Marto uit Fatima
door Zr. Lucia Dos Santos

Ingrid Betancourt

Dikwijls gewichtige feiten
nà verschijningen

satans opzet

De Graal van Valencia

Notre-Dâme du Laus

Kibeho, Rwanda

Esther en Mordechai

Monte Cassino

Gods adres

Jezus' geboortekerk [1]

Jezus' geboortekerk [2]

De Komeet Lulin

De Komeet Elenin

De Komeet Honda

Samuel Alexander Armas

De Geur van Regen

Jaar van de Priesters

Dr. Gloria Polo's terugkeer

Ian McCormack: Een blik
in de eeuwigheid

Middel tegen komende pandemie

Kim Phuc

Michael Anderson

Zeven kenmerken
van een goede vader

O.L.V. van Las Lajas

Vaders Liefdesbrief

O.L.V. van Ocatlàn

Elena Desserich

Rom Houben

Overlijden Mari-Loli Mazon

Advent

Gered door een engel?

Kerst in de loopgraven

Mgr. Peter Savelbergh

Ontdekking v/d sarcofaag v/d H. Philomena

De Heilige Mis

Petrus Lombardus

Oscar, de kat

Tieners, geef hen nooit op!

Ontdekking te Nazareth

Efeze: Maria's Huis

Wonderdadige Medaille

De rivier Kwai

De Exodus

Valentino Mora

Het vijfde Maria Dogma

Elizabeth Kindelmann

H. Louis de Montfort

H. Clelia Barbieri's
miraculeuze stem

Steven en Djaingo

Het wonder van San José

Aalst, België's 9/11

Het getal 11

Maria en het getal 101

Sterven op 33

Is dit St. Jozef's graf?

Het Kerstverhaal
en Koning Herodes

De Kardinale Climax

Winterzonnewende 2010

En de maan werd rood

Schoonheid van Wijwater

De dag die ontbrak

Het celibaat

De vierde ruiter van de Apocalyps

De maagdelijke geboorte

Jordanië claimt oudste christelijke vondst

Colton Burpo versus Stephen Hawking

H. Gelaat van Manoppello

Padre Pio: under investigation

Grace

Michael Browns retreat

7 niveau's van het liegen

De dood van Sint Jozef

De dood van Maria

Betekenis van Maria's naam

Het Aramees in opmars

De Bosnische pyramiden

Brugge, het Jeruzalem van het Noorden

Wonder te Skopje


Diverse Profetieën
Miscellanous Prophecies

Profetieën nemen hun tijd

Is dit de tijd waarover ze spraken?

Garabandal [1961-65]

Israël en Bijbelse Profetie

Pinksterprofetieën 1975

Quito [17de eeuw]

Kenmerken v/d antichrist

A.C. Emmerich [1]

A.C. Emmerich [2]

De Kremna Profetieën

Hildegard van Bingen

Belpasso [1986-88]

2 Noorse profetieën

La Salette [1846]

Anna Maria Taigi

Diversen

Heilige Mechtildis

Non van Tours

Heilige Nilus

Bernardine Von Busto

Non van Bellay

Kloosterling Hilarion

Don Giovanni Bosco

Elizabeth Canori Mora

Judah Ben Samuel

Jeanne Le Royer

Giacchino di Fiore

Bartholomeüs Holzhauser

Madeleine Porsat

De profeet Daniël

Kibeho, Rwanda

Ida Peerdeman

H. Ireneüs van Lyon

Methodius van Olympus

H. Hippolytus van Rome

Firmanus Lactantius

De Berkenboomprofetieën

Dr. Arnold Fruchtenbaum

H. Ephraïm de Syriër

H. Cesarius van Arles

Columba van Ierland

Elena Aiello

Beda, de eerbiedwaardige

Odilia van de Elzas

Johannes Damascenus

Adso, de Monnik

Anselmus van Canterbury

H. Vincent Ferrer

Joachim van Fiore

Johannes Friede

Thomas van Aquino

John of the Cleft Rock

Franciscus van Paola

H. Birgitta van Zweden

Robertus Ballarminus

Dionysus van Luxemburg




















Het Laatste Geheim

1. Een enorm mysterie

2. Sterk en zedig

3. Dagen van duisternis

4. Moeder van de Heer

5. Boven de zon

6. Gog en Magog?

7. Door de straten van de stad

8. Vanop de hoogste bergen

9. Kleine geheimen

10. Klokslag twaalf

11. Lichten, geluiden, graven

12. De klokken luiden

13. Donderslag in de verte

14. Geheime aanwezigheid

15. Vuurzuil

16. Geheimen van de Rozenkrans

17. Het voorteken

18. De zeven

19. Het voorgevoel

20. Signalen en vloeken

21. Afschuwelijke wonderen

22. De kastijding

23. Naschok

24. Waar duivels beefden

25. Geheime Martelaren

26. Geheim van de gehoorzaamheid

27. Geheim van het vertrouwen

28. Ik wacht op u

29. De geest van opstand

30. Genade en rechtvaardigheid

31. De Profetie

32. Voorbij de grenzen
van de kennis

33. Geheimen in
Amerika en Europa

34. Geboren in de hel

35. Cathérina's geheim

36. Geleende tijd

37. Ik zal uw Moeder zijn

38. Het grote Teken

39. Koningin van de Eeuwigheid











Thomas à Kempis
De navolging van Christus

Boek 1.1

Boek 1.2

Boek 2

Boek 3.1

Boek 3.2

Boek 3.3

Boek 4.1

Boek 4.2



Novenen

Maria Onbevlekte Ontvangenis

OLV van Lourdes

OLV Van Fatima

OLV Van Banneux

OLV van de Berg Carmel

OLV Hemelvaart

H. Maagd van de Wonderdadige Medaille

Maria Lichtmis

Don Bosco

Maria Boodschap

Sint Jozef

Heilige Familie

Goddelijke Barmhartigheid

Heilige Geest

Kindje Jezus

Engelbewaarder

Aartsengel Michaël

Aartsengel Gabriël

Franciscus van Assisi

Antonius van Padua

Pater Pio

Heilige Benedictus

Heilig Hart van Jezus

Heilige Rita

Sint Valentijn

OLV van Altijddurende Bijstand

Jean Marie Vianney

Theresia van Lisieux

Maria, die de knopen ontwart

OLV van de Bezoeking

Zielen in het Vagevuur

Kracht van het Kruis
tegen het kwade

H. Gelaat van Jezus

Hart van Jezus en Maria

Kindje Jezus van Praag

OLV van Genezing

Miraculeuze Maagd

Pater Damiaan

Heilige Anna

H. Maria Goretti

Heilige Peregrinus

Heilige Expeditus

Sint Joris

H. Margareta van Cordoba



Films

Padre Pio

The Miracle of Our Lady of Fatima

The 13th Day

Het Lied van Bernadette

One Night with the King

Faustina

Docu: Faustina Kowalska

Docu: Mariaverschijningen

Docu: OLV van Guadalupe

Vincentius a Paolo

Sint Paulus

Sint Petrus

Docu: Pater Damiaan

Passion de Jeanne d'Arc

Story of Father Damien

Docu: Garabandal

Exorcism of Emily Rose

The Nativity Story

Don Johannes Bosco

The Passion of The Christ

King David

Romero

Jean de Florette

Manon des Sources

Abraham

Mozes

Solomon

Jacob

Francesco

A man for all seasons

The Apocalypse

Docu: H. Maria Goretti

Docu: The birth of Israël

Docu: The six-day war

Docu: Ghosts of Rwanda

Becket

Gospel of Luke

Gospel of Matthew

Gospel of John

Acts

Unsolved mysteries

Joseph

Samson and Delilah

H. Rita van Cascia

Thérèse de Lisieux

Isaak, Jacob & Esau

Fray Martin de Porres

Lourdes [2000]

Clara & Francisco

Maria Goretti

Mother Theresa




Astronomische verschijnselen

28/11/2011



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs

 

Real Time Web Analytics

Page Content

Page Content