MBHG Blog
Inhoud blog
  • Twee Ontwerpbesluiten van deze week
  • Feestdag op 2 mei 2008

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    heiligerita
    www.bloggen.be/heilige

    What's up in Brussels
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestdag op 2 mei 2008
    1 . UITEENZETTING
    Art. 184, §1 van het statuut van het ministerie (alsook art. 188, §1 statuut ION) voorziet dat “de ambtenaar verlof heeft op de wettelijke feestdagen, op 2 en 15 november en op 26 december”.In de statuten wordt derhalve verwezen naar de “wettelijke” feestdagen en dus naar de federalereglementering terzake, zijnde de wet van 4 januari 1974 betreffende de feestdagen en het K.B.dat in uitvoering van deze wet werd genomen (het K.B. van 18 april 1974 tot bepaling van dealgemene wijze van uitvoering van de wet van 4 januari 1974 betreffende de feestdagen).
    In het jaar 2008 vallen echter twee wettelijke feestdagen, het feest van de arbeid én Hemelvaartsdag, samen op 1 mei. Het Feest van de Arbeid blijft uiteraard op 1 mei, maar defederale Regering besliste bij K.B. van 3 juni 2007 dat, uitzonderlijk voor het jaar 2008,“Hemelvaartsdag” wordt vervangen door “2 mei”.
    De huidige federale minister van Werk besliste nu dat de werkgever en werknemers ook kunnen overeenkomen om Hemelvaartsdag op een andere dag dan 2 mei te laten compenseren. Voor de federale administraties besliste de ministerraad echter dat 2 mei behouden blijft als bijkomende feestdag.
    Het is de bedoeling om ook voor de ambtenaren van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2 mei toe te kennen als bijkomende feestdag ter vervanging van Hemelvaartsdag. Daarom wordt aan de leden van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering voorgesteld om tebeslissen dat 2 mei een bijkomende feestdag blijft voor alle ambtenaren van het BrusselsHoofdstedelijk Gewest (Ministerie en instellingen van openbaar nut).

    2 . VOORSTEL TOT BESLISSING
    De Brusselse Hoofdstedelijke Regering:
    – hecht haar goedkeuring aan het toekennen van een bijkomende feestdag aan de ambtenaren van het ministerie en de instellingen van openbaar nut van het BrusselsHoofdstedelijk Gewest op 2 mei 2008 ter vervanging van Hemelvaartsdag die in 2008 uitzonderlijk samenvalt met het Feest van de Arbeid,
    – belast de staatssecretaris bevoegd voor ambtenarenzaken met de uitvoering van deze beslissing.
    Brigitte GROUWELS
    Staatssecretaris

    26-02-2008, 00:00 geschreven door mbhgblogger  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 25/02-02/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs