Foto
Inhoud blog
  • Sanicole 29 Dec 09
  • Grobbendonk 28 Dec 09
  • Zwarte Bergen 27 Dec 09
  • Kelchterhoef 27 Nov 09
  • Bosbergen Herentals 22 Nov 09
  • Gerhees 16 Nov 09
  • Auderghem 11 Nov 09
  • Schemmersberg VVO kampioenschap Middle 1 Nov 09
  • Herfstwisselbeker Schootsheide 25 Sep 09
  • Interkorps kampioenschap Sahara 21 Okt 09
    Top 6 Links
  • VVO website
  • OMEGA website
  • Militaire orientatiewebsite
  • Website Wisselbeker Rik Thys
  • Website FRSO
  • bloggen.be
  • Zoeken in blog

    Orienteren en reizen

    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swiss O week Etappe 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    De tweede dag was een ander paar mouwen. Nu kwam het echte werk eraan in de bergen. Het weer zag er weer niet goed uit maar toen we om 05.30u opstonden om te gaan ontbijten ( jawel zo vroeg omdat we vandaag bij de eersten moesten lopen ) was het bewolkt maar droog ( voorlopig ? )
    Eerst moesten wa van Gersau waar we verbleven naar Muotathal rijden ( ongeveer een half uurtje ). Dan nog een kwartiertje wachten alvorens we meekonden met het Militair transport. Met deze voetuigen waar een 18 tal mensen per voertuig meekonden reden we een 40 tal minuten de bergen in naar de aankomstzone ( op een hoogte van 1350m ) Dan omkleden en klaarmaken voor de wedstrijd, en dan nog eens een drie kwartier te voet naar de start ( ongeveer 2Km maar 250 m stujgen ).
    Aan de start aangekomen had ik nog een twintigtal minuten de tijd alvorens te starten. Het was nog steeds droog maar mistig. We zatne ondertussen op een 1600 m hoogte in de alpenweides, maar van een ver zicht was geen sprake, hooguit 100m ver kon je zien.
    De start lag op een klein smal paadje waar je met geen voertuigen kortbij kon geraken. De mensen van de start hebben dus alle materiaal moeten te voet naar boven sleuren. Als je dat vergelijkt met de organisaties  bij ons waar men wenst dat de start moet beriekbaar zijn met de wagen !!!
    De wedstrijd dan. De eerste 3 posten ging het vrij goed. Geen fouten, maar soms wel vrij zwaar om te lopen in de drassige weides. De kuit hield het wonder boven wonder goed uit. Ik voelde wel wat maar het ging. Allicht omdat je in dit terrein niet snel kan lopen en er zo wat wisselende intensiteit is.
    Naar post 4, 5 en 6 dan. Een grijze zone op de kaart, dus veel rotsen waarschijnlijk. Dat was ook zo. wat was me dat allemaal. Rotsen , rotsplateau's met diepe gaten en gleuven in. Zeer zeer gevaarlijk om te lopen, als je daar al kon lopen. Aan post 4 zat ik dan nog samen enkele andere lopers teveel links te zoeken waardoor ik toch wat tijd verloor. 5 ging wat beter maar naar 6 was het ook weer zoeken tussen al die rotsen.
    Dan mochten we gelukkig weer uit die verschrikkelijke zone naar 7 waar ik weer in de fout ging.
    Het was weer lopen door de drassige alpenweides.
    Van 8 naar 9 was een lange afstand. Kortbij 9 moest ik door een ravijn die echt wel diep en gevaarlijk was.
    Aan 9 zat ik eigenlijk goed op de uitloper maar niet diep genoeg. Ik zag dan een post staan rechts staan en samen met een andere loper dacht ik dat dit mijn post was. Niet dus. Terug dan maar en wat dieper. En ja hoor een 20 tal meter dieper dan waar ik daarnet stond was ook mijn post.
    Naar 10 goed gewerkt. En dan van 10 naar 11. Een zeer steile afdaling waar je echt moest opletten. En dan had ik nog geluk dat ik vroeg moest starten, want blijkbaar moest iedereen daar langs en werd deze afdaling later een echte glijbaan.
    De laatste posten waren niet meer zo moeilijk, maar wat was het zwaar om te lopen. Mijn tijd van 1u15' op 5 Km was niet bepaald om naar huis te schrijven. Ik was al blij van zonder ongelukken binnen te zijn. Net als ik aangekomen was begon het te regenen, en het zou niet meer stoppen voor de rest van de dag.
    Marina zag het na aankomst ook niet zo goed zitten. Dat beloofd voor de rest van de week.
    We hebben ons maar zo snel mogelijk klaar gemaakt en zijn terug gekeerd naar Muotathal, want het begon als maar harder te regenen. Wij konden vrij snel terug met het transport, maar blijkbaar is er nadien wat misgelopen waardoor een tweehondertal lopers gedurende 2 uur heeft moeten wachten op transport, en dat in de gietende regen !!
    Gelukkig werd voor s'anderendaags beter weer voorspeld.

    Patrick

    13-08-2009 om 20:53 geschreven door Patrick  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swiss O week Etappe 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Etappe 1 was een sprint die doorging in het stadje Schwyz. Na het prachtige weer van gisteren tijdens de training was het nu heel wat minder. Het regende flink, maar echt koud was het niet.
    We konden onze auto parkeren in de grote overdekte parking van de stad wat wel fijn was om ons om te kleden en een beetje op te warmen. De start lag vlakbij dus dat wat was ook meegenomen. We meosten wel één van de laatsten starten ( Marina om 14.56u en ik om 15.00.u. We waren goed op tijd en daarom onder de paraplu al eens naar de start gaan kijken waar we verschillende VVO leden zagen starten. Ook Kim konden we we nog zien vertrekken.
    Dan was het onze beurt . Ik had nog al grappend gezegd dat als wij zouden vertrekken het droog zou zijn, en inderdaad een tiental minuten voor 15u hield het op met regenen.
    Ik was wel benieuwd hoe het met mijn kuit zou gaan want ik had deze geblesseerd de week voordien in Gerhagen waardoor ik ook niet heb kunnen meedoen aan de Wagener in Vielsalm. De hele week voor de Swiss O week ben ik dagelijks naar de kiné geweest sommige dagen zelfs tweemaal.
    Tijdens de opwarming ging het redelijk, maar net voordat ik moest starten voelde ik de verkramping weer opkomen. Tijdens het lopen van de voorstart naar de start verergerde het alleen maar en ik dacht echt dat het niet zou lukken. Ik heb me dan maar voorgenomen niet snel te willen lopen en mijn omloop toch maar uit te lopen.
    Ik heb deze 2,2 Km ook kunnen uitlopen maar niet aan de snelheid zoals je normaal een sprint zou doen. Ik schat dat ik toch wel een 2 tal minuten ben verloren enkel door dit probleem. Hier en daar nog een klein foutje (een niet te beste wegkeuze, of iets te vroeg of te laat een weg ingeslagen )
    Al bij al viel mijn eindtijd van van 20' . De beste in onze reeks liep ongeveer 16'. Ik misschien wel en tijd van rond de 18' aangekund meer veel sneller zeker niet. 
    Kim en Miek deden het zeer goed want ze werden respectievelijk 2é en 3é bij de dames A long.
    Het centrum van Schwyz was wel leuk voor een sprintje met de kleine straatjes en trappen. Ik hoopte de Swiss O week nog verder te kunnen doen, het zou wel zeer spijtig zijn niet meer verder te kunnen. 

    Patrick

    13-08-2009 om 20:44 geschreven door Patrick  


    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swiss O week 2-8 Aug 09

    Verslag Swiss O week 2-8 augustus

     

    We hebben nog niet veel buitenlandse oriëntatiewedstrijden meegemaakt maar deze week heeft ons verrast.

    Overweldigend, extreem, moeilijk, gevaarlijk, …. vele uitdrukkingen zijn op deze week van toepassing.

    We zijn gestart met een sprintje in het dorp Schwyz.  En deze wedstrijd was dan ook de enige waar onze Belgen wat konden scoren.  Vooral Kim en Miek deden het super, zij mochten samen met de Zwitserse Freuler het podium vervolledigen bij de dames A long.

    De tweede dag kregen we dan een eerste voorproef van wat ons deze week te wachten stond.

    Een uur uittrekken om naar de start te gaan is hier “normaal”.  2 km met 250 m. hoogteverschil.   Daarna kregen we een kaart voorgeschoteld bestaande uit voornamelijk alpenweides met rotsformaties, soms doorkruist door bossen.  Vanaf de vroege voormiddag begon het steeds harder te regenen en de steile afdaling naar het einde toe zorgde ervoor dat de drassige weides veranderden in een modderige glijbaan waarop men zich met moeite kon staande houden.

    Om telkens van en naar de wedstrijd te geraken moesten we het transport gebruiken dat door de organisatie was geregeld. Niet altijd verliep dat even vlotjes want na afloop van deze eerste dag was het transport gestopt om 16.00 u. daar waar nog een tweehonderd sporters stond te wachten in de gietende regen.  Zonder gsm bereik in de omgeving heeft het toch nog bijna 2 u. geduurd vooraleer deze werden opgehaald en ze zich terug naar de camping konden begeven.  Hierbij ook verschillende VVO leden.

    De hele dag is het blijven regenen, en sommigen van de onze jeugd hebben dan ook de nacht doorgebracht in de plaatselijke sporthal.

    De derde dag was aangekondigd als “The Arctic day” en zou zich afspelen op een hoogte tussen 1800 en 2000 m.  De zon was lichtjes van de partij, het was in elk geval droog.

    De wedstrijd voor start 3 was afgelast wegens te hoog water van de beek die moest worden overgestoken.  Start 1 en 2 kon wel doorgaan. Maar om aan de start te geraken moest je wel 4,5 km wandelen met 700 m ( jawel ) klimmen. Zowel jong als oud was blij dat we er waren  en daar even uit te blazen voor de wedstrijd aan te vangen.  Het uitzicht was wel adembenemend.  We kregen een koers voorgeschoteld met in de aanvang vooral alpenweides waar het reliëf goed waarneembaar was, daar na een technisch parcours op de rotsplateau’s met ontelbare gaten en spleten. Niet ongevaarlijk en wat een verschil tussen ons Belgen en Zwitsers.  Waar wij uitkijken om toch maar niet te vallen, trippelen die Zwitsers overal over en tussen en laten ons meters …. achter.

    Na de wedstrijd moesten we natuurlijk die zelfde 700m en 4,5 Km terug naar beneden wandelen wat ook niet van de poes was voor de reeds vermoeide benen.

    Een spijtige noot aan deze etappe is dat een Litouwer tijdens deze etappe een hartaanval heeft gekregen en spijtig genoeg is overleden.  Toch iets waar we we even stil van werden.

    Etappe 4 : opnieuw brachten de weergoden de organisatie in moeilijkheden.  De geplande etappe  moest worden uitgesteld (werd later afgelast) daar de overvloedige regen van dag 2 had gezorgd voor een grote grondverschuiving op de toegangsweg waardoor het plaatselijke dorpje en de geplande etappe onbereikbaar was geworden.  Op deze dag zou dan etappe 6 plaatsvinden. ‘The breathtaking day”.

    Door het tussentijds militair transport werden we opnieuw op hoogte gebracht. Eerst een 25 tal minuten met het militair transport, dan een 10 tal minuten te voet. Daarna opnieuw een 40 tal minuten met Militair transport en dan nog eens een half uurtje te voet met 200 m stijgen naar de start, dus dat beloofde voor wat we zouden moeten dalen.

    De start lag “geweldig”.  Tussen twee bergkammen opende zich een verschrikkelijk mooi landschap dat voornamelijk bestond uit alpenweides  doorspekt met rotsformaties.  Dat gecombineerd met een enorme afdaling van +- 800 m.  Onze voeten werden wel heel hard op de proef gesteld en de EHBO tent had dan ook vooral zijn werk met het verzorgen van blaren.

    Etappe 5 bracht ons dan weer een heel ander verhaal.  Ditmaal een korte wedstrijd maar er was ons verwittigd : het zou zeer technisch zijn, en vooral de foutlozen zouden hun winst boeken.  Doch niets had ons kunnen verwittigen op wat we voorgeschoteld kregen. 

    Kruipen, klauteren, vasthangen aan takken en bomen, zien waar je je voeten zetten zodat je niet zou doortrappen in de spleten …… en tussendoor proberen de posten te vinden.  Passeerde je op 10 m en week je uit in de verkeerde richting kon je minuten lang zoeken. Tijden van 1 u 30 en meer op 2 à 3 km. waren dan ook geen uitzondering . 

    Of Etappe 4 zou kunnen doorgaan op de laatste dag was afwachten tot de ochtend.  Uiteindelijk werd ze toch op advies van plaatselijke overheden afgeblazen als “te gevaarlijk” en moest in allerijl een noodscenario worden uitgewerkt.

    Nachtwerk voor de organisatie en gekozen werd dezelfde locatie als etappe 5 te gebruiken en met het postennet een nieuwe baanlegging voor te schotelen.  Sommigen probeerden de resultaten van de vorige dag een beetje te laten vergeten maar het terrein bleef natuurlijk hetzelfde en opnieuw waren lange km-tijden het resultaat.

    Hoe moet je deze week nu samenvatten.

    Het was “extreem” vooral voor dezen die de oriëntatie op een meer recreatieve manier beleven.  Vooral dag 5 en 6 (= hetzelfde terrein) was erover, wat ook resulteerde in talrijke opgaves in de oudere categoriën. 

    Het was “uitdagend” voor wie zijn orientatie-skills op de proef wilde stellen

    Het was “technisch”, vooral het lezen van reliëf, de rotsplateau’s, en rotsvelden

    Het was “vrij gevaarlijk” vooral omdat wij het niet gewoon zijn om te gaan met het “afdalen” en lopen op rotsplateau’s en tussen rotsformaties

    Het was “overweldigend mooi” wanneer het zonnetje een beetje mee wou.

    Tot slot : voor degenen die het summum van oriëntatie willen ervaren “zeker eens doen”, voor de anderen “bezint eer je begint”
    Het contact met de groep van SLOK ( VVO jeugd en seniors ) vonden we ook zeer fijn. Het zijn allemaal zeer toffe mensen die steeds zeer vriendelijk in de omgang zijn.
    Ze doen hun best op orientatiegebied maar in zulke terreinen komen ze nog zeer veel tekort tegenover o.a. de Zwitsers wat te begrijpen is natuurlijk.
    Tijdens de volgende dagen zullen we trachten een kort verslag van elke dag te maken met de kaart van desbetreffende dag  indien mogelijk omdat sommige kaarten wel erg groot waren ) zodat degene die er niet zijn geweest een idéé krijgen van het terrein.
    Uitslag : http://www.swiss-o-week.ch/downloads/Overall1.pdf 

                   http://www.swiss-o-week.ch/downloads/Overall2.pdf 

                  http://www.swiss-o-week.ch/downloads/Overall3.pdf
    Hierna nog enkele foto's

    Marina en Patrick




    Tijdens de trainingsdag


    Op weg naar de start van dag 3 ( Arctic Day ) 700m stijgen !!!


    Bijna boven !!!


    Aankomstzone van de Arctic day


    Wedstrijdgebied en aankomst Arctic day


    Aankomstzone dag 4


    Nog in de aankomstzone van dag 4


    Kim aan de laatste post van dag 4


    De jeugd van VVO in de geimproviseerde aankomstzone van de laatste dag.

    09-08-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    05-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driedaagse van Belgie. Dag 3 Saenhoeve 5 Jul 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart


    De laatste dag alweer van de driedaagse van Belgie. Plaats van het gebeuren vandaag Lanklaar ( Maasmechelen ) op de kaart " De Saenhoeve ".
    Zwaarste dag van de drie allicht vandaag want hier liggen redelijk wat heuvels en valleien. Ook de vele ondergroei ( varens ) zal het allicht niet lichter maken .
    Vandaag was het bovendien jachtstart waarbij de eerste na de twee dagen ook als eerste mag vertrekken. De tweede als tweede en zo verder met als tussentijd het effectieve tijdsverschil .
    In onze categorie mocht de Zweed Derebrandt als eerste het bos in gevolgd door Pierre Marchal op een 4 tal minuten en ik als derde ook weer op een 4 tal minuten achter Pierre.
    Voor mij kwam het er op aan rustig te blijven en mij niet te laten inhalen door de twee deelnemers achter mij die op respectievelijk 2'50" en 3' achter mij startten. Ik nam mij voor om mijn wedstrijd te lopen zoals altijd en mij niet druk te maken.
    Naar post 1 voelde ik al onmiddelijk dat het zwaar zou worden want er zat al een pittige klim in. technisch goed en de post zelf had ik ook vrij vlug ( Put ) Blijkbaar hebben hier heel wat deelnemers redelijk wat tijd verloren.
    Naar 2 rondlopen langs de wegen want inderdaad de varens stonden heel hoog. Goed en snel gevonden.
    Naar 3 doorsteken. Ik liep iets teveel links van de post en ook te ver naar beneden de vallei in.
    Had dit gelukkig snel door en moest wel terug naar boven. Minuutje kwijt denk ik.
    Naar 4 volledig rond gelopen wat zeker de beste oplossing was. 5 lag midden in de varens. Hier iets te veel links. Door de hoge varens kon je niet duidelijk bepalen waar je stond. De post lag in de bocht van een grachtje dat je natuurlijk niet of toch bijna niet zag liggen. Vele andere lopers waren daar aan het zoeken. Ben dan uitgekomen aan de gracht iets noordelijker waardoor ik de juiste positie wist. Niet al te veel tijd verloren hier want anderen hebben daar blijkbaar heel wat meer laten liggen.
    Naar 6 doorgestoken tot na de spoorweg en rechts rond langs de weg. OK.
    Naar 7 dan. Goede wegkeuze. Aan de post aangekomen kwam Pierre Marchal van links aangelopen
    Dit had ik nooit verwacht. Hij was niet tevreden op dat moment. Tot aan post 11 kon ik het tempo van Pierre vrij goed aan en hebben we ook ongeveer samen gedaan zonder fouten.
    Van 11 naar 12 begon ik het iets moeilijker te krijgen waardoor Pierre langzaam van mij weg liep. Naar 13 ging ik een ietsje teveel naar rechts en Pierre was weg. Van 13 naar 14 ( bergop naar de kijkpost ) was de fut er volledig uit. Waarschijnlijk een klein beetje over mijn tempo gegaan in het gedeelte samen met Pierre dat ik nu begon te bekopen. In het laatste lusje van 3 posten ging het zeer zwaar voor mij. Technisch geen grote fout meer ( alhoewel ik naar 16 iets te veel naar links liep ) maar fysiek !!!
    Nog een steile klim naar 16 toe en dan de klim naar de laatste post en het was voorbij.
    Pierre nam hier nog een tweetal minuten op mij maar mijn derde plaats was verzekerd. Goed.
    De Zweed bleek weer de beste vandaag met een tijd van 57'46" . Ik was tweede met een tijd net onder het uur 59'56" en Pierre derde met 1Hr01'57".
    De Km tijd van 9'21" was niet om over naar huis te schrijven maar in dit terrein niet eens zo slecht.
    Marina die als eerste was vertrokken met een voorsprong van 1'14" op de tweede kon haar eerste plaats behouden. Prima. Ze was er tevreden mee.
    Ook Kim liep een goede wedstrijd. Ze was als tweede vertrokken met een Zweedse vlak achter haar. De Zweedse heeft haar ingehaald en samen hebben ze Greet Oeyen voorbijgelopen die nochtans ver voor hun was vertrokken. Kim eindigde 2é op enkele seconden achter de Zweedse.
    Hierdoor stonden we alle drie van de familie op het podium. Marina eerste, Kim tweede en ik derde. mooi.
    Uitslag vandaag : http://hamok.be/resultaten/200907051dag3.htm
    Splits : http://hamok.be/resultaten/20090705dag3/graf.html
    Einduitslag : http://hamok.be/resultaten/200907051dag123.htm

    Patrick

    05-07-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    04-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driedaagse van Belgie. Dag 2 Opglabbeek 4 Jul 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Tweede dag van de driedaagse van Belgie, dit keer in Opglabbeek op de totaal vernieuwde kaart (gelukkig) van Opglabbeek. De temperatuur was gelukkig reeds veel aangenamer dan de dag voordien. Het was nog redelijk warm maar het voelde veel beter aan.
    Ik moest wel laat starten ( 12.12 Hr ) . Aan de start bleek dat ik de allerlaatste van alle deelnemers het bos in mocht. Toen ik de kaart nam zag ik onmiddelijk dat de baanlegger de volledige omloop in het mooiste gedeelte had gelegd. De eerste posten waren snel. Langs de weg en dan even bos in voor de post Enkel rond de post wat opletten door de begroeing. De eerste 4 posten had ik snel . Bij het nakijken van de splits bleek ik hier zowaar de snelste geweest te zijn. Dan werd het wat technischer. 5, 6 en 7 lagen in een zone met veel begroeingsgrenzen waar men toch wel wat moest opletten. Vrij goed gegaan. Enkel van 6 naar 7 een beetje tijd verloren aan de post zelf.
    Naar 8 bleek ik weer de snelste te zijn. Ook 9 en 10 gaven geen problemen. En dan kwam 11 !!
    In het begin nog geen probleem, ik kwam goed uit op de weg , dan naar links op het einde van het groen aan de berm rechts het bos in over een heuvelrug. Ging prima maar ik begon te vroeg te zoeken naar de post. Ik was ervan overtuigd dat hij niet verder kon staan. Even rond gedraaid dan terug naar de weg, nogmaals gekeken of dit wel de juiste plaats was. Dat was ook zo. Terug over de zelfde heuvelrug. Nu toch eens wat verder gaan kijken. Inderdaad daar stond de post. Daar heb ik wel even gevloekt. Ik was juist alleen niet ver genoeg. 4' verloren !!!
    Was kwaad en ben beginnen sneller lopen. Dit kan soms slecht uitdraaien maar ging gelukkig goed. Ik moest natuurlijk na een paar honderd meter het tempo weer laten zakken. Van 14 naar 15 wat gezakt naar het zuiden omdat ik de gele zone wou zien.
    Tot 19 ( voorlaatste post ) goed gelopen. Van 19 naar de laatste post neem ik de verkeerde beslissing. Ik wilde geen risico's meer lopen en i.p.v. door het bos te lopen ( wat blijkbaar vrij goed ging ) ben ik rondgelopen langs de padjes. Niet goed. Een 30 tal seconden hiermee verloren.
    Mijn eindtijd van 52'49" met Km tijd van 8'23" leek mij niet zo heel goed maar bleek achteraf voldoende voor alweer een derde plaats. Ik had fysiek wel een goede dag vandaag, gelukkig maar.
    Pierre Marchal won vandaag in 46'19" . Verdorie had ik die fout aan 11 niet gemaakt dan was ik slechts een tweetal minuten achter Pierre geweest en zouden we in de voorlopige stand na twee dagen ongeveer gelijk hebben gestaan. Maar Als ... is geen uitleg natuurlijk. De Zweed Derebrandt stond aan de leiding met een 4 tal minuten voorsprong op Pierre na de twee dagen.
    Nu ja derde na twee dagen is zeker niet slecht. De 4é en 5é stonden beiden ongeveer een kleine 3' achter mij. Dus dat zou nog opletten worden.
    Marina deed het vandaag wat minder goed ( 3é ) maar behield de eerste plaats in de voorlopige stand waardoor ze morgen bij de jachtstart als eerste zou mogen vertrekken. Stress !!!!
    Uitslag : http://hamok.be/resultaten/200907041dag2.htm 
    Splits : http://hamok.be/resultaten/20090704dag2/graf.html 
    Stand na 2 dagen : http://hamok.be/resultaten/200907041dag12.htm 

    Patrick

    04-07-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driedaagse van Belgie. Dag 1 Masy 3 Jul 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Vandaag was het dus de eerste dag van de driedaagse van Belgie georganiseerd door de VVO in samenwerking met de Vlaamse clubs op de mooie kaart van Masy. Ik keek er wel een beetje naar uit want ik had van deze wedstrijd een tweede belangrijk doel van het jaar gemaakt na het Militair kampioenschap begin April.
    De tegenstand zou allicht wel wat groter zijn dan tijdens het MK want o.a. Pierre Marchal had zich ingeschreven.
    Er waren ook een aantal buitenlanders bij waarvan je natuurlijk op voorhand niet weet welk hun niveau is.
    Masy is een kaart waar ik een dubbel gevoel bij heb. Ik heb daar al goede wedstrijden gelopen maar ook zeer slechte, dus zien wat het wordt.
    Het was in elk geval verschrikkelijk warm, drukkend warm zelfs.
    Veel water gedronken vooralleer te vertrekken. Opwarmen moest je niet te veel doen want na een 5 tal minuten stond ik al in het zweet. Niet te snel vertrekken was de boodschap.
    Post 1 lag niet al te ver en had ik vrij goed gevonden maar zeer rustig gelopen. Naar 2 ging perfect want daar had ik blijkbaar ( zie splits ) de beste tijd. 3,4 en 5 geen problemen. Wel had ik het gevoel niet snel te kunnen lopen. Ik dacht dat dat allicht wel door de warmte en het gebrek aan zuurstof was. Iedereen zou dit wel voelen dacht ik, en dat was ook zo achteraf te horen aan de commentaren.
    Dan naar 6. Daar had ik eigenlijk een beetje bang van want die zone is niet eenvoudig en daar heb ik al geflaterd.
    De goede richting genomen maar opzettelijk een beetje rechts omdat ik het geel wou zien en zo via het geel naar boven. Dit lukte vrij goed en ik kwam recht op de post uit. Prima !! Vertrouwen kreeg een boost. Naar 7 wou ik absoluut de gracht zien en van daaruit naar de weg toelopen. Ik heb de gracht ook gezien maar dan wat te veel afgedraaid naar links waardoor ik te veel naar links uitkwam op de weg. Ik wist wel waar ik was op de weg maar hierdoor wel wat tijd verspeeld ( niet al te veel )
    Verder naar de post ging het goed. 9,10 en 11 ok maar wel zwaar lopen in de heide in de volle zon.
    van 11 naar 12 teveel zuidelijk weggelopen van de post waardoor ik langer in het zware terrein moest lopen. Had sneller naar de weg moeten gaan. Vanop het kruispunt van de wegen goed gewerkt.
    Ook 13, 14 en 15 gingen goed. Naar 17 geen probleem maar weer zwaar door de heide en de zon.
    De laatste posten gingen ook vrij goed zodat ik bij aankomst wel dacht dat het een vrij goede uitslag zou zijn.
    Ook het fysieke gevoel viel al bij al nogal mee. Ik was wel moe natuurlijk maar niet half dood zoals er blijkbaar velen wel waren.
    Met mijn eindtijd van 46'09" was ik derde achter een Zweed en een Zwitser maar wel een tweetal minuten voor Pierre Marchal. Dit verwonderde mij wel zeer hard, dan moest die wel fouten hebben gemaakt wat ook zo bleek.
     Goed begin van de driedaagse.
    Marina liep ook een zeer goede wedstrijd. Ze had voordien gezegd dat ze onder het uur zou blijven en dat deed ze ook. Met 46' bleef ze er ook ruim onder en werd eerste in haar categorie ( D50 )
    Uitslag : http://hamok.be/resultaten/200907031dag1.htm 
    splits : http://hamok.be/resultaten/20090703dag1/graf.html 

    Patrick

    03-07-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zillebos-Melberg Zo 28 Jun 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    link naar kaart

    De regionale in Genk Zillebos-Melberg was de plaats van de orientatieloop vandaag. Enkele weken geleden daar ook nog gelopen ( altans op het zuidelijke gedeelte van de kaart ) tijdens een lenteloopje.
    Voor vandaag was de kaart wat groter met een stuk bos meer Noordelijker. Eigenlijk bestaat de kaart uit 3 gedeelten. Het bovenste gedeelte is een stuk bos ( Melberg ) waar een heuvelrug in ligt. Het middenste gedeelte is een wijk met verschillende huizenblokken en appartementsgebouwen, en het onderste gedeelte is weer bos met meer kleiner relief waar we zoals gezegd enkele weken geleden ook al eens liepen. Ik vond dat toen wel een tof klein kaartje met toch vrij veel gedetailleerd terrein en redelijk groen ( alhoewel dat nogal meevalt )
    Vandaag was de start gelegen in het middenste bebouwde gedeelte. naar de eerste post liet ik me al direct vangen.
    De twee kleine padjes op de kaart die eigenlijk naar de post liepen dacht ik heb ik niet gezien en daarom moest ik terug langs het pad meer noordelijk dat naar de weide liep. Al direct een dikke minuut verloren. Goed begin .
    Daarna ging het vrij goed tot aan post 7 waar ik weer een klein minuutje verloor doordat ik deze post op een 10 tal meter passeerde en hem niet zag staan. Dan even rondgedraaid samen met Stefan Thiels  die daar ook aan het zoeken was. 8, 9, 10 en 11 ging dan weer goed. Naar 12 allicht de verkeerde wegkeuze genomen . Te veel naar links waardoor ik naar beneden liep en dan terug bergop moest lopen.
    Tot aan 16 geen noemenswaardige fouten maar aan 17 wat tijd verloren aan de post zelf ( iets te veel links en te ver  )
    18, 19 en 20  waren ok ( zelfs de beste looptijd van 18 naar 19 )
    Van 20 naar 21 te veel naar links afgedraaid.
    Nog een beetje tijd verloren naar de allerlaatste post. Ik zag deze ook weer niet onmiddelijk staan doordat de post neerlag tegen de grond.
    Al bij al had ik een vrij goed gevoel want ik dacht wel dat velen hier links en rechts wat tijd zouden laten liggen.
    Eindtijd was 51'51" wat een Km tijd was van 8'21". ( Wordt steeds moeilijker om onder de 8'/Km te lopen
    Volgend weekend naar de 3 daagse van Belgie. Benieuwd wat dit gaat worden. De eerste dag al direct op Mazy.
    Dan Opglabbeek ( is eigenlijk een kaart die me niet echt ligt ) en dan de Saenhoeve met jachtstart ( hier hou ik eigenlijk ook niet echt van ) We zullen wel zien, trachten te amuseren.
    Vrijdag zal het allicht zeer zwaar worden door de hitte ( + 30° !!! )

    Uitslag vandaag : http://www.kempen-ol.be/uitslagen/20090628.HTM 
    Splits : http://www.kempen-ol.be/uitslagen/20090628/spl20090628.HTM 

    Patrick

    28-06-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    27-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finse aflossing Mol 26 Jun 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Gisterenavond meegedaan aan de Finse aflossing op de kaart van Mol Heidehuizen. Het was al weer een aantal jaren geleden dat we hieraan nog hebben meegedaan. Wel een leuke sfeer zeker als het lekker weer is zoals gisterenavond.
    De bedoeling is hier met een ploeg van twee personen een aantal posten aan te doen ( 38 in dit geval ) waarvan er een aantal door beide ploegleden moet worden aangedaan ( gistern waren dat er 5 )
    De andere posten moeten verdeeld worden tussen de twee ploegleden, maar men moet natuurlijk alle posten hebben geknipt.
    De laatste post moest door beide lopers samen worden genomen zodat men ook samen aankomt.
    Ik liep deze wedstrijd samen met Marina. Het was ons zeker niet te doen om hier een goed resultaat te lopen want dat zou toch onmogelijk zijn maar wel voor de fun en zeker alle posten doen.
    Bij de start namen we dan ook rustig onze tijd om de posten te verdelen.
    Ikzelf koos om vooral de verre posten te doen met natuurlijk ook de 5 gemeenschappelijke posten. Marina moest niet zo ver maar wel vrij veel posten die allemaal vrij kort bij lagen.
    Eens men vertrekt dan ga je er toch wel voor heb ik ondervonden zeker omdat je met veel andere lopers samen loopt en je niet wil onderdoen.
    Ik liep eigelijk wel een vrij goede wedstrijd zonder grotere fouten, enkel hier en daar een klein foutje in de omgeving van de post. Het was echt wel lopen. Er waren veel lange stukken bij op de weg, maar wel hier en daar veel groen rond de posten ( lage begroeiing )
    Toen ik al mijn posten had gedaan en aan de laatste post aankwam was Marina er nog niet.
    Toen nam ik een zeer slechte beslissing. Ik wist welke posten Marina moest doen en heb dan de posten die ik dacht dat ze die als laatste zou doen ook gaan knippen. Ik dacht wel dat ik ze zou tegenkomen en we hierdoor misschien wat tijd zouden winnen. Niets was minder waar.
    Na een klein kwartiertje en zelfs nog een dikke fout aan één van de posten ben ik maar terug gaan kijken naar de laatste post, en inderdaad Marina stond daar al een dikke 10' te wachten.
    Had ik toen ik voordien bij de laatste post was even gewacht dan was Marina daar allicht enkele minuten na mij aangekomen en waren we een 10 a 12 ' sneller geweest, want Marina had buiten één post ook wel vrij goed gelopen. Dom van mij natuurlijk.
    Dit wilde eigenlijk wel zeggen dat we de posten goed hadden verdeeld.
    Met onze einddtijd van 1Hr15' waren we 17é op 21 ploegen die alle posten goed hadden, dus niet echt schitterend, maar dat was bijzaak. Er waren echter wel nog een 15 tal ploegen die niet alle posten hadden, dus die waren eigenlijk ook achter ons. Dan zijn we 17é op 36 ploegen en dat klinkt natuurlijk al wat beter.
    Nadien nog genoten van de barbeque en dan weer naar huis.
    Uitslag : http://hamok.be/resultaten/200906261.html

    Patrick

    27-06-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    24-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiekelspade 24 Jun 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Vandaag naar Hechtel voor de Memorial Jacky Sallaerts. Ik koos voor een klassieke omloop van 6200 m.
    De kaart van spiekelspade zoals die er nu uitziet is wel een tof kaartje. Je loopt eigenlijk in 3 verschillende soorten terreinen. Het zuidelijke gedeelte ( waar de start was gelegen van deze wedstrijd ) is bos met een vierkantennet van wegen, dus snel, het middenste gedeelte is de open vlakte van het Militair domein, en het noordelijke gedeelte is eigenlijk het meest technische gedeelte met duinen en zand ( Oostelijk gedeelte van de kaart van Hechtelse duinen )
    In het eerste gedeelte tot aan post 8 maakte ik geen fouten, enkel naar 4 iets te vroeg in het bos gegaan .
    Post 9 was de eerste in de vlakte. Deze ging ook goed. net toen ik vertrok van 9 naar 10 verzwikte ik mijn rechtervoet. Deed even goed pijn. Even blijven zitten en dan verder . In het begin kon ik niet goed lopen maar na een tweehonderdtal meter ging het weer veel beter.
    10, 11 en 12 gingen ook goed. Dan de meest technische zone en net daar werkte ik niet echt goed.
    Aan 13 wat te veel naar links langs de verkeerde uitgraving. 14 iets te rechts maar snel terug op mijn pootjes gevallen. Aan 15 boven op de heuvel wel wat tijd verloren. Net te rechts van de post en wat te ver.
    Naar 16 ( wat wel de moeilijkste post was denk ik ) de meeste tijd verloren. Ook hier te veel opgeschoven naar rechts en toch wel een dikke minuut kwijt. Ook naar 17 teveel naar rechts vertrokken.
    De laatste drie posten gingen dan weer goed.
    Het was wel warm want ik was niet s'avonds gegaan maar op de middag rond 12 uur.
    Mijn eindtijd van 50'06" was niet zo heel slecht maar ik dacht wel dat het niet goed genoeg was.
    Alweer net boven de 8' de Km !! Moet dringend nog eens in de 7' lopen .
    Wat een eindtijd van Guido Verdeyen !!!
    Uitslag : http://www.run2store.be/milol/resultaten/20090624/restotal3.htm
    Splits : http://www.run2store.be/milol/resultaten/20090624/splits20090624.htm

    Patrick

    24-06-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    21-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russendorp 21 Jun 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Eerste dag van de zomer 2009, daar leek het onderweg naar Lommel niet echt op, want de regen viel bij momenten met bakken uit de lucht. In Diest toen we vertrokken was het nochtans droog.
    We hadden echter wel gezien op de buienradar dat het inderdaad wel maar om buien ging, dus lang zou het niet duren. En ja toen we aankwamen aan de parochiezaal van Stevensvennen was het net opgehouden met regenen.
    Na inschrijving naar de start gelopen die op een 1500m lag. Volgens mij toch wel wat verder denk ik.
    Ondertussen kwam de zon er nu en dan eens uit wat het toch wel een stuk warmer maakte. Ik heb zelfs mijn orientatievestje met lange mouwen aan de start uitgedaan.
    De wedstrijd dan. Daar ik de laatste weken alweer niet of toch bijna niet heb gelopen ( buiten enkele orientatiecrossen hier en daar ) ben ik vertrokken met het idee me vandaag niet te moe te maken en zeker niet snel te willen lopen. De eerste posten heb ik dan ook aan een zeer rustig tempo gelopen. Hierdoor maakte ik de eerste 8 posten eigenlijk geen fouten. Misschien had ik beter naar 5 de weg gevolgd tegen de omheining, maar zeer veel verschil had dat niet uitgemaakt. Van 8 naar 9 was het wat uitkijken om de beste volgweg te nemen.
    Ook daar denk ik niet de allerbeste keuze te hebben gemaakt.
    Wat me ondertussen al wel was opgevallen was dat de kaart op verschillende plaatsen niet meer al te correct was.
    O.a. de dichtheid van de bossen kwam niet altijd overeen met de kleur op de kaart.
    Van 9 naar 10 was het even raar. Ik kwam eigenlijk niet uit waar ik wilde zijn ( padje tegen de beek ) maar stond opeens aan een weide  waar ik niet snel kon terugvinden waar dit nu juist was. Even geaarzeld en dan zag ik een loopbrugje over de gracht waar ik deze gracht kon oversteken. Van daar naar de post ging goed.
    Post 11 leek me niet te moeilijk maar door de toch wel vrij dichte begroeing rond de post deze niet heel snel gevonden. Naar 12, 13 en 14 ging goed. Wel een pittige steile klim naar 14.
    15 geen probleem maar naar 16 kwam ik uit aan de kruising van de wegjes met de pijpleiding. Hier vond ik de weg die ik eigenlijk moest hebben niet terug waardoor ik door het bos ben beginnen door te steken.
    Ging gelukkig vrij goed waardoor niet te veel tijd verloren ging.
    Aan 16 weer steil naar boven en onmiddelijk dit gedeelte weer naar beneden.
    Tot aan 19 ging het goed maar dan maakte ik de grootste fout van de dag.
    Het leek nochtans simpel. Ik vertrok al wat te veel naar rechts waardoor ik wat omliep. Bijna aan de post op het pad ben ik dit pad blijven volgen ( waarom weet ik niet ) en stond hierdoor te ver langs de vijver. Even niet weten waar ik was natuurlijk, dan toch naar het juiste pad . Op die plaats was de kaart wit getekend maar in feite was deze zone heel fel begroeid met lage begroeing ( netels, bramen enz .. ) Hierdoor vond ik hem niet direct.
    Met behulp van Chris ( Addiers ) na een tijdje zoeken de post dan toch gevonden. Tussen de 2 en 3 minuten verloren.
    In het laatste stukje was het ook weer opletten ook omdat de begroeing daar ook niet zo correct was getekend.
    Wel stom van mij dat ik de uitvergroting van dit stuk niet heb opgemerkt.
    Het was al bij al een leuk crossje met enkele fijne stukjes. De kaart mag wel eens worden nagekeken maar toch een leuke baanlegging.
    Ik liep een tijd van 62'06" wat een Km tijd is van 8'44"/Km . Niet echt schitterend  natuurlijk maar echt snelle tijden werden er niet gelopen. Een 4 a 5 tal minuten sneller zou wel mogelijk geweest zijn maar sneller voor mij denk ik niet.
    Uitslag : http://hamok.be/resultaten/200906211.html
    Splits : 
    http://hamok.be/resultaten/20090621/graf.html                                                                                                 Deze week ga ik nog eens profiteren van de verschillende wedstrijdjes die worden georganiseerd zodat ik de conditie die op dit ogenblik verre van goed is toch een beetje te verbeteren.
    Woensdag is er de cross in Hechtel ( Memorial Jacky Sallaerts ) waar ik hoop dat er zeer veel lopers komen opdagen als herdenking aan Jacky.
    Vrijdagavond de jeugdcross van Ham in Mol en zondag nog het crossje in Genk Zillebos.
    Volgende week dan een tweetal keer gaan lopen dan zal het misschien nog wel meevallen volgend weekend voor de 3 daagse van Belgie.

    Patrick

    21-06-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3é Nationale Camp Elsenborn 7 Jun 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Elsenborn Camp was de plaats van de nationale wedstrijd vorige zondag. Deze kaart was ons militairen wel een beetje bekend daar hier vorig jaar de eerste dag van de finale van het Militair kampioenschap werd gelopen en onlangs een tweetal maanden geleden de wisselbeker Autmans.
    Dit keer bleek de kaart wat uitgebreid te zijn t.o.v. de andere keren.
    Het was weer geen te beste wedstrijd voor mij. Tot aan post 3 geen probleem dat ging goed. Om van post 3 weg te lopen nam ik de verkeerde richting zodat ik meer naar het zuiden liep i.p.v het oosten.
    Maar dan van 4 naar 5. In deze zone was ik onlangs tijdens de wisselbeker Autmans ook al verkeerd gelopen en nu weer. Ik vertrok al te veel naar rechts waardoor ik uitkwam aan de samenkomst van wegen. Nu ik wist gelukkig wel waar ik was. Dan maar de weg volgen naar het noorden en dan rechts naar de post dacht ik.
    Om de één of andere reden besliste ik om vroeger naar rechts te gaan en ben dan beginnan dwalen in de zone met de vele waterputten. Hierdoor wist ik niet juist waar ik stond. Na een tijdje  zag ik dan toch in de verte de witte bos waar mijn post moest zijn met de uitkijktoren ernaast. Meer dan 8 minuten gedaan over dit been, dus ongeveer een 4 tal minuten verloren. Van 5 naar 6 ook niet echt zuiver gelopen. Teveel van links naar rechts en dan vlakbij de post te vroeg van het pad afgegaan en te vroeg beginnen te zoeken. Weer een dikke minuut kwijt.
    En het was nog niet gedaan de miserie. Naar 7 was niet echt ver maar ik slaagde er toch in om ook weer hier een minuut of 2/3 te verspelen. Te veel naar het oosten aan het zoeken, alhoewel de alleenstaande boom aan de post goed te zien was. Dom, dom, dom.Verder technisch niet meer zo slecht gelopen behalve tussen 9 en 10 waar ik de gracht te lang volgde en zo weer een zigzag in mijn volgweg liep.
     Fysiek ging het alwer niet zo goed, maar deze ondergrond met al dat buntgras is nu niet bepaald mijn terrein. Dit is iets voor sterke mensen met power in de benen . Tussen 14 en 15 kwam Pierre Marchal mij voorbij gevlogen.
    Aan de aankomst vertelde hij me dan nog dat hij vandaag geen goede benen had. Wat is dat dan als hij wel goede benen heeft
    Met mijn eindtijd van 65' was ik absoluut niet tevreden. Km tijd van 9'22". Echt slecht. Nu zonder fouten had ik misschien rond de 56 a 57 minuten kunnen lopen maar zeker niet sneller. Pierre deed er 48' over !!!! Hij liep hiermee één van de betere Km tijden van alle categorien ( buiten een aantal elitelopers en hier en daar nog een enkeling, en dat als 52 jarige , gewoon fantastisch )
    Zelfs met deze omloop volledig afgebakend kom ik niet aan deze tijd .
    Ik was nog 4é in mijn categorie wat ik niet goed begreep, maar als je ziet hoever Pierre Marchal er boven uitsteekt !!! Gelukkig deed hij niet mee aan het Militair kampioenschap want hij zou iedereen gedéclasseerd hebben.
    Marina deed het weer meer dan behoorlijk met een 2é plaats in haar categorie na Lea Swinnen.
    Ze is de laatste tijd vrij goed bezig. Ze wordt regelmatiger, en dat kan niet van mij gezegd worden.
    Uitslag :
    http://www.frso.be/course-results.php?id=384 
    Splits :
    http://www.frso.be/course_results_2.php?id=609

    Patrick

    10-06-2009 om 19:07 geschreven door Patrick  


    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland OL dag 3 1 Jun 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    De laatste dag van deze driedaagse werd gelopen op een kaart volledig binnen het Militair vliegveld van Gilze-Rijen ten Oosten van Breda.
    Het was weer een totaal ander terrein dan de vorige dag. Op het eerste zicht vrij snel, en dat was het ook op bepaalde gedeeltes maar toch ook
    enkele minder snelle en technische stukjes.
    Over mijn wedstrijd kan ik ook weer zeggen dat het technisch vrij goed ging, geen grote fouten maar fysiek ging het weer niet zo goed.
    Ik voelde me moe en had ttaal geen fut. Ondertussen weet ik dat er inderdaad wat problemen zijn met mijn bloeddruk. Die is inderdaad echt wel laag.
    Vandaar dat ik me zo zwak voel.
    Wat betreft mijn omloop. Naar 1 ging goed. Het was wel een pittige klim om aan de post boven op de heuvel te komen. Naar 2 had ik wellicht
    beter op het einde even langs de weg gelopen om zo korter bij de post te komen, want voor de post was het echt wel moeilijk lopen.
    Naar 3 en 4 goed . Ook 4 lag weer boven op een hoge heuvel. Naar 5 weer langs de vijvertjes waar ik reeds was gepasseerd om naar 2 te gaan.
    Van 5 naar 6 gekozen om rond de hoge heuvel te lopen, maar de post zelf was niet zo eenvoudig.
    7 ging goed en naar 8 een beetje teveel naar links gelopen. In de omgeving van 9 was het ook opletten want het geel
    was eigenlijk meer groen ( lage dennen ).
    10 in het groen leek moeilijker op kaart dan het eigenlijk was, want het groen was dan hier weer wat minder groen.
    De posten 11 tot 17 leken niet moeilijk tussen de gebouwen maar 15 en 16 heb ik niet zo snel gevonden.
    Ook 17 lag wat weggestoken achter het groen.
    Zoals ik reeds zei heb ik geen grotere fouten gemaakt wel enkele kleinere rond de posten. Al bij al had ik een vrij goed gevoel ( technisch dan )
    Daar we nogal snel weg moesten heb ik eigenlijk geen uitslag gezien. Zelfs nu na enkele dagen is er nog geen uitslag te vinden op hun website.
    Mijn tijd lag weer ongeveer weer rond de tijden van de vorige dagen. 51'36".
    Marina die na twee dagen ook aan de leiding stond miste vandaag een post. Vlakbij een bepaalde post van haar stond een andere post in een diepe kuil waar net
    een vrouw met haar klein kindje op de rug in moest. Ze ging deze post knippen voor die vrouw . Ze dacht echter dat dat ook haar post was en knipte
    deze ook. Helaas lag haar post eigenlijk een 30 tal meter verder. Gedéclasseerd natuurlijk. Ze vond het zeer spijtig want buiten deze fout
    had ze echt wel goed gelopen.
    We zijn dan vrij snel terug naar Belgie gereden waardoor we eigenlijk geen uitslag weten.
    Volgende wedstrijd zondag de nationale in Elsenborn. Blijkbaar lopen we op de kaart in het kamp van Elsenborn waar we met de Militairen
    onlangs de wisselbeker Autmans hebben gelopen ( toen in de sneeuw )
    Speciale kaart. De mensen die er nog niet gelopen hebben en denken dat dit een typische Oostkanton kaart is met wat klimwerk en open bos zullen
    bedrogen uitkomen. Veel stukken zijn moeilijk beloopbaar door buntgras en soms ook nogal nat ( moerassig ) hier en daar. Hopelijk regent het
    niet teveel dan.

    Patrick

    05-06-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    03-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland OL dag 2 31 Mei 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Een totaal andere kaart deze dag. Het oostelijke gedeelte was op een Militair domein met zeer zeer veel paadjes en zand. Het Westelijk deel veel groen en ook nog veel paden.
    De kaart was zeer druk met al die paden en bovendien was de kleur van de inkt van de posten, lijnen en nummers niet zo goed leesbaar wat het niet eenvoudiger maakte.
    Ook waren bij een aantal deelnemers de nummers verkeerd gedrukt op de kaart.
    Het was van in het begin nodig om gekoncentreerd te blijven en alle padjes te zien. Dit was nodig want sommige zeer fijn getekende padjes waren eigenlijk groter in het terrein en ook soms andersom.
    Ik liep ook vandaag een vrij goede wedstrijd, ook fysiek ging het iets beter dan gisteren.
    Tussen 2 en 3 misschien beter langs andere weg ( ZW pad ) gelopen, en ook tussen 11 en 12 het verkeerde pad genomen.
    Aan post 7 ook wat tijd verlorendoordat het pad getekend op de rand van de zandvlakte er eigenlijk niet was.
    Post 10 was dan weer een lucky post in het groen. Toch was mijn eindtijd beter dan gisteren ( 47'56" ) voor dezelfde afstand.
    In de uitslag was ik tweede van mijn omloop ( 4 ) maar wel achter een H21, dus niet zo slecht .

    Patrick

    03-06-2009 om 19:46 geschreven door Patrick  


    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland OL dag 1 30 Mei 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Vorig weekend meegedaan aan de 3 daagse orientatieloop " Holland OL ". We hadden een tijdje geleden beslist om deze driedaagse mee te doen en niet deze van vorig weekend
    van KOVZ. Eigenlijk toch wel een beetje spijt van deze beslissing.
    Toen we enkele dagen geleden de startlijsten zagen verschoten we wel een beetje. Slechts 69 deelnemers in totaal !!! echt wel weinig .
    Slechts enkele Nederlanders en enkele Belgen. De meerderheid waren buitenlanders ( Zweden, Duitsers, Fransen, Zwitsers )
    Omdat we al een hotel in de omgeving hadden gereserveerd zijn we dan toch maar gegaan.
    De eerste dag ging door ten Oosten van Breda op een klein kaartje " Vijf Eiken ".
    Veel groen en zeer zeer veel grachten. Sommigen kregen een kaart van 1.7500é maar tot mijn categorie was het 1.10000. Zeer moeilijk te lezen voor mij.
    Geen al te grote fouten gemaakt . Enkel rond post 7 ( waar het zeer zeer dicht was ) en post 12 niet zo zuiver gewerkt rond de post waadoor ik toch wat tijd verloor.
    Het grootste probleem was voor mij het feit dat ik me al een weekje niet zo goed voel en wat problemen heb met mijn bloeddruk ( te laag )
    Onderweg werd ik echt niet goed en tijdens het tweede deel van de wedstrijd begon ik zelfs witte plekken voor mijn ogen te zien waardoor ik de kaart niet goed meer
    kon lezen.
    Met mijn eindtijd van 52'05" bleek ik echter nog eerste te zijn in mijn omloop ( H50, H55 en H21Short ) Niet te begrijpen. Blijkbaar werden er veel fouten gemaakt.
    Nu ik moet wel zeggen dat het rond de posten soms echt wel opletten was.
    Wat betreft de organisatie kan ik vrij kort zijn. Heel vriendelijke mensen ( Mark Heikoop ) maar organisatorisch stelde het niet veel voor.
    De ganse organisatie werd gedaan door een 5 tal mensen die naturlijk wel hard hun best deden. Aan de aankomstplaats enkel een auto met daarnaast een tafeltje waar de
    computer opstond. Aan diezelfde wagen werd ook wat drank verkocht.
    Er heerste door het zeer weinige volk ook weinig of geen sfeer.

    Patrick

    02-06-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    24-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwhuisseheide Zon 24 Mei 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart


    Brouwhuisseheide tegen Helmond in Nederland was de plaats van afspraak vandaag. We hadden ons niet ingeschreven voor de volledige 3 daagse van Brabant maar enkel voor deze
    derde dag. Was wel ver rijden vanuit Diest ( 1Hr20' ) maar het was prachtig weer !!!
    We waren maar net op tijd aan de start omdat we twee keer verkeerd waren gereden Stom natuurlijk maar was toch gebeurd. Als dat een voorteken zou zijn voor de wedstrijd
    Geen tijd voor opwarming dus. Toen ik de kaart nam aan de start zag ik dat het blijkbaar vrij snel zou zijn met een 3tal lange loopbenen en enkele technische zones met meerdere posten.
    De eerste 3 posten gingen vrij goed maar naar 4 gebeurde het !!! Ik maakte een serieuze 90° fout. Ik ben beginnen afdraaien naar rechts ( waarom weet ik niet, allicht door mijn kompas
    alweer niet te gebruiken zeker ) Ik kwam dan ook nog aan een ongeveer identieke groene zone als degene die ik eigenlijk moest hebben ( je doet het kloppen natuurlijk ) en het kwaad was geschied.
    Ik stond i.p.v. in de omgeving van mijn post ongeveer een dikke 400m daarvandaan. Dat wist ik dan nog niet onmiddelijk natuurlijk waar ik juist was. Allée om een lang verhaal kort te maken ,
    ik was ongeveer 5 a 6 minuten verloren toen ik toch bij post 4 aankwam. Dat was weer een dikke fout, al even geleden zo een fout.
    De volgende posten lagen in een zone met veel klein relief. 5, 6 en 7 gingen goed. Naar 8 had ik weer prijs. Iets te veel naar links door de open zone. Daar zag ik een pad dat ik niet terug kon
    vinden op de kaart. Na een drietal minuten zoeken de post toch gevonden. Naar 9 ook weer te veel naar rechts , weer een minuut kwijt. Het was mijn dagje niet. Naar 10 een zeer lang been waar
    ik rustig heb gelopen en geen fout maakte. Tot aan 14 goed gewerkt. Ik had wel denk ik van 12 naar 13 beter onmiddelijk de weg genomen i.p.v. eerst door het bos en dan toch rechts naar de weg te gaan.
    Van 14 naar 15 weer een vrij lang been. Goed tot in de omgeving van de post maar dan slecht in het groen . Ik kwam zelfs eerst bij mijn post 16 voor 15 .
    De laatste posten lagen allemaal zeer kort bij mekaar in een groene zone.
    Neen ik kon weer niet tevreden zijn over mijn wedstrijd. Zeker voor ongeveer een 10 a 11 minuten fouten gemaakt. Tel daar dan nog een tweetal minuten bij door dat ik er na de grote fouten
    niet meer echt ben voor gegaan, dan denk ik wel dat ik een 13 tal minuten beter moest hebben gedaan, maar ja dat is orientatie zeker !!
    7610m in 67'18" is niet meteen om over naar huis te schrijven. De Km tijd van 8'50" is ook slecht natuurlijk.
    Marina deed het dan weer wel vrij goed. Ze liep de tweede tijd op enkele seconden van de eerste in haar categorie. Met een Km tijd net boven de 10' kan ze ook best tevreden zijn.
    Uitslag :
    http://www.orienteering.nl/ui/240509.htm 
    Splits : http://www.orienteering.nl/splits/240509/s.htm 

    Patrick

    24-05-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klitsberg Woe 20 Mei 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart hiernaast

    Het was even een tijdje geleden dat ik nog eens een orientatieloop had gelopen. Het was nu kortbij dus maar naar Paal gereden voor de lenteloop op de Klitsberg .
    De start was op een 600m van de inschrijvingsplaats. De schaal van de kaart was 1.10000 wat ( voor mij toch ) nogal moeilijk te lezen was met de vele kleine padjes.
    Men had deze kaart gerust op een schaal van 1.7500é mogen drukken. Eigenlijk een vrij goede wedstrijd gelopen op een tweetal posten na.
    Het eerste gedeelte lag op de Klitsberg zelf. Het ging daar goed, enkel tussen 5 en 6 een beetje geaarzeld omdat ik er daar niet zo goed aan uit kon doordat je weer voorbij post 1 kwa
    en me dat wat deed twijfelen. Van aan post 8 een loopgedeelte tot in het oude motocross parcour van Marnicq Bervoets.
    Van 11 naar 12 iets te veel naar rechts gelopen ( te kort bij de hoogspanning )
    Van 14 naar 15 niet goed opgelet aan het padje naar de post toe. Ik dacht dat dit padje op de rand van het geel lag maar dat was niet zo. Hierdoor zat ik wat te rechts
    en kon ik niet goed terug op het padje geraken doorheen de groene strook die echt wel bijna ondoordringbaar was.
    Ook naar 16 wat tijd verloren in de omgeving van de post, niet ver genoeg doorgelopen.
    De laatste posten gingen wel weer goed. Net voor de laatste post nog een goede tuimelpartij met mijn arm recht in de netels, maar zonder erg.
    De aankomstpost zag ik dan weer niet direct staan maar ook niet veel tijd verloren.
    Al bij al een vrij goed crossje gelopen.
    Met mijn eindtijd van 37'02" was ik derde in de B omloop ( 4900 m )  Km tijd 7'33" wat in dit terrein niet zo slecht was vond ik.
    Fysiek ging het vrij goed ondanks ik eerder op de dag in Eupen toch al een kleine 9 Km had gelopen ( nu ja gejogd )
    Resultaten : http://hamok.be/resultaten/200905201.html 
    Splittijden : http://hamok.be/resultaten/20090520/graf.html 
    Nu zondag gaan we naar Vlierden de derde dag meedoen van de 3 daagse van Brabant van KOVZ.
    Volgende week woensdag is er dan de lenteloop hier in Diest en tijdens het Pinksterweekend gaan we meedoen aan de 3 daagse van Holland in
    de omgeving van Breda.

    Patrick

    20-05-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    03-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helchterenbos Zo 3 Mei 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Over de cross vandaag in Helchteren kan ik eigenlijk ook weer vrij kort zijn. Technisch niet slecht behalve één post ( van 10 naar 11 ) een hele dikke fout . Natuurlijk weer eens mijn kompas niet goed bekeken en teveel beginnen afwijken naar rechts.
    Ik hield de rechtse grote uitloper van de heuvels voor de linkse en liep daardoor toch wel een 200 m teveel naar rechts. Hierdoor toch wel een 3 a 4 minuten verloren.  Ook de post daarvoor een klein beetje geaarzeld alvorens de juiste richting te nemen.
    Dom want eigenlijk was het absoluut niet moeilijk. Fysiek ging het dan weer absoluut niet. In het begin in het bos nog vrij redelijk maar eens in het zand was het veel veel minder. Dit is niet echt mijn parcour. Lange rechte lijnen doorheen zand en buntgras. Iets voor sterke beren, en dat ben ik nu niet bepaald.
    Ondanks alles toch nog een 5é plaats behaald, maar wel op ruime afstand van de twee eersten Jos Gilot en Willy Hoeckx.
    Zonder die grote fout had ik allicht wel een tijd kunnen lopen van rond de 48' misschien 47 maar sneller had ik vandaag echt niet gekunnen, daarvoor voelde ik me veel te slap.
    Geeft niet volgende keer beter. Ik train voor het moment ook niet dus . Na de finale van het Militair kampioenschap is de fut er een beetje uit. De twee weken nad de finale ging het nog vrij goed maar sinds de skivakantie is het echt wel minder.
    Komt wel terug van zodra ik de moed weer heb om wat te gaan trainen.
    Nu komt er een vrij orientatie arme periode aan. Woensdag naar Turnhout rijden voor een lenteloopje zie ik niet echt zitten.
    Volgende zondag is er geen wedstrijd en de zondag daarop moet ik naar het communiefeest van mijn petekind.
    Ik ga toch wel proberen de lenteloop in Lommel volgende week woensdag mee te pakken. Is wel een tof crossje daar en naar het schijnt een stukje van de Sahara erbij, dus wordt leuk.
    Uitslag : http://www.kempen-ol.be/uitslagen/20090503.HTM 
    Splits : http://www.kempen-ol.be/uitslagen/20090503/spl20090503.HTM 

    Patrick

    03-05-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenteloop Arenbergpark 29 Apr 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Opnieuw een kort verslagje van de wedstrijd van vandaag in het Leuvense Arenbergpark.
    Ik ga daar eigenlijk elk jaar graag naartoe. Toffe sfeer daar tussen al die sportieve jongeren van het Leuvense sportkot.
    Dat was gisteren ook niet anders. Overal was men aan het sporten, joggen, rugby, voetbal, beachvolley enz ...
     En wij orientatielopers daartussen. Ook redelijk wat volk, en dan vooral veel studenten. Misschien dat er hier en daar wel een geinterresseerde blijft hangen in de orientatiesport, hopelijk toch.
    Over het wedstrijdje kan ik vrij kort zijn. Geen fouten gemaakt , altans geen grote, enkel hier en daar wat kleine aarzelingen en licht afwijken van de snelste route. Op het einde werd het in het bos al redelijk donker waardoor het lezen van de kaart ,voor mij toch,  wat moeilijker werd. Het lopen ging al wat beter dan vorige zondag. Toch had ik nog wat last van het late eten een goede 1,5 uur voor ik startte. Daar moet ik toch wat meer op letten bij de lenteloopjes. Maar wij zijn gewoon van het middageten s'avonds te nemen zo dat het soms wat moeilijk is.
    In elk geval was het weer tof, een fijne organisatie van onze Slokkers. Bedankt. Ik kom zeker nog terug.
    Met mijn tijd van 30'05" en Km tijd van 6'50" was ik best tevreden.
    Uitslag : http://hamok.be/resultaten/200904291.html 
    Splits : http://hamok.be/resultaten/20090429/graf.html 

    Patrick

    29-04-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Middle distance Recht 26 Apr 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar de kaart hiernaast

    Een kort verslagje over de wedstrijd van vandaag, het BK middle distance in Recht.
    Ik had er mij op voorhand niet te veel van voorgesteld want we waren net van de dag voordien terug thuis gekomen van een week skieen in Oostenrijk. ( Obergurgl ) Leuke week gehad en toch nog vrij goed kunnen skieen . We zaten dan ook vrij hoog tussen de 1900m en 3050 m . Sneeuw was er nog genoeg maar in de namiddag was het onder de 2500m wel een serieuze pap geworden.
    Toch leuk geweest.
    Ik heb dat nog ondervonden dat ik onmiddelijk na thuiskomst van een skiverlof echt niet vooruit geraak tijdens het lopen en dat was nu niet anders. De eerste 2,3 posten waren dan nog bergop dus mijn benen waren al onmiddelijk verzuurd ( deze waren nog meer de skibeweging gewoon denk ik )
    Naar post 1 maakte ik dan al onmiddelijk een dikke fout van ongeveer een 1,5 minuut, dus dat was ook al niet fijn. Voor de rest technisch wel redelijk gelopen maar fysiek kon ik echt geen poot vooruit. Natuurlijk zat de autoreis van ongeveer 10 uur de dag voordien er ook nog voor iets tussen.
    In de uitslag was ik 12é met een tijd van ongeveer 39'15" en Km tijd van 8'10". Al bij al nog redelijk. Hoe dat Roger hendrickx en Pierre Marchal een tijd kunnen lopen van om en bij de 31 a 32' met nog enkele fouten dat begrijp ik niet goed. Chapeau voor die mannen. Als ik mijn omloop zou afleggen volledig afgepijld dan nog zou ik die tijd niet kunnen lopen
    Ik denk dat ik misschien een tijd van om en bij de 35' zou moeten kunnen als ik echt goed loop.
    Marina daarentegen had blijkbaar niet veel last van de skivakantie want ze behaalde een onverwachte maar mooie 3é plaats bij de Dames Vet B op enkele seconden van de 2é plaats. Ze liep een relaxte wedstrijd zonder grote fouten. Had ze de lange afstand op het einde van de omloop rondgelopen langs de weg i.p.v. door te steken door het bos met een massa omgehakte bomen dan was ze allicht kort bij de eerste plaats geweest. Goed gedaan. Ze was best tevreden.
    Ook Kim was weer goed . Ze werd tweede ( samen met Greet Oeyen ) bij de D open op enkele seconden van de eerste plaats ( Het grote talent Elisabeth Henkes ) Allicht had ze wel de eerste plaats behaald als ze niet haar voet had omgeslagen op het einde van de omloop. Spijtig maar er komen natuurlijk nog wedstrijden .
    Woensdag gaan we allicht de lenteloop in het Leuvense Arenbergpark meedoen. Altijd een tof crossje gevonden en steeds fijn georganiseerd door de Slokkers

    Patrick

    26-04-2009 om 00:00 geschreven door Patrick  


    16-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste lenteloop Zillebos (Genk) Woe 15 Apr 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Link naar kaart

    Na wat twijfelen toch maar naar de eerste lenteloop in het Zillebos ( Genk ) geweest gisteren. Ik voelde me eigenlijk de hele dag al wat moe maar het goede weer heeft me overhaald toch maar te gaan.
    Onderweg tussen Diest en Genk toch even een flinke bui gehad maar ééns in Genk aangekomen was het weer heel wat beter.
    Lekker warm nog eigenlijk.
    Ingeschreven voor de omloop 2 ( 5000m ) en dan naar de start die vlakbij lag. De kaart was op schaal 1.5000 wat dus weer een hele aanpassing zal vragen . Inderdaad toen ik naar mijn eerste post liep ondervond ik al onmiddelijk hoe snel alles kwam.
    Naar 1 gekozen om langs de open weide te lopen, wat zeker niet slecht was denk ik, alhoewel ik daar toch maar de 5é tijd had.
    Naar 2 gekozen om langs de weg te gaan. Was misschien daar niet echt nodig. 3 langs de weide maar dan even het verkeerde padje ingelopen langs het water en dan net voor de post nog de steile heuvel op gelopen wat niet nodig was, beter beneden gebleven.
    4 en 5 ok. Naar 6 teveel rechts gelopen , 30" verloren. 7 ok en naar 8 toch even langs de weide gelopen.
    9 was niet ver maar ik zag de post niet direct staan achter het heuveltje.
    Naar 10 de verkeerde wegkeuze genomen langs boven. Beter langs onder gegaan. Ook weer heel wat tijd verloren. Tussen 10 en 11 was het niet nodig geweest om doorheen de uitgraving te lopen. Tussen 11 en 18 vrij goed gelopen, goede wegkeuzes genomen. Enkel aan 14 wat te veel links. 19, 20 en 21 lagen weer in een gedetailleerd stukje  waar ik trager ben doorgelopen . Aan 20 wat te veel rechts aan het zoeken, maar niet zo heel lang. Ondertussen ging het fysiek ook wat beter dan in het begin waar ik nog wat last had van het late eten .
    Naar 22 door een moeraszone die droog was. 23 ok maar 24 zag ik niet onmiddelijk liggen omdat de post aan de andere zijde van de top lag. Naar 25 rond de weide's met paarden gelopen want anders kon je toch nergens door. Hier had de baanlegger misschien beter de rode lijn ook zo rond deze weide's gelegd.
    Naar 26 nog een foutje van een 30 tal seconden, te veel naar links uitgeweken.
    De laatste twee posten gingen goed. Toch wel een 2 a 3 tal minuutjes fouten gemaakt maat dat zullen er wel meer hier gedaan hebben denk ik.
    Het was best fijn op dit toch wel redelijk technische kaartje waar je je kopje goed moest bijhouden ( is eigenlijk altijd wel zo )
    De baanlegger had wel zijn best gedaan vond ik.
    Mijn tijd was 43'50" . Km tijd 8'45". Niet zo snel maar was eigenlijk niet zo slecht op zulke omloop met veel posten en dikwijls slechte beloopbaarheid. Ik was zelfs eerste hiermee.
    Uitslag : http://www.kempen-ol.be/uitslagen/20090415.HTM 
    splits : http://www.kempen-ol.be/uitslagen/20090415/spl20090415.HTM 
    Nu even de riem eraf. Morgen vertrekken Marina en ik voor een weekje ski in Oostenrijk ( Hopelijk nog voldoende sneeuw )
    Volgende wedstrijd de dag na onze thuiskomst het BK middle in Recht.

    Patrick

    16-04-2009 om 17:00 geschreven door Patrick  



    Welkom op mijn blog!
    Foto


    Amerika reis 2009
  • Onze reis naar Amerika 2009

  • Archief per week
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 31/12-06/01 2008
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs