Foto
Foto
MIJN HOND
KYRA, HET IS
EEN LIEVE
BEAGLE !
Foto
Inhoud blog
  • Kerstmenu
  • SORRY MAAR ...
  • OP REIS
  • Vliegangst
  • Websites die uw leven makkelijker maken!
  • Kyra voor de kachel!
  • TIJDZONES
  • Moppen
  • Tweedehands auto
  • Opzoeken op internet
  • Dubai
  • Mijn lieve hond Kyra
  • Hot News!
  • Kyra in haar nopjes!
  • NIEUWS
  • Grappig!
  • Mijn hond Kyra in optima forma!
  • Vrouw vernielt kunstwerk met een kus
  • CITATEN, verzameld
  • DE BEAGLE
  • Geen goede relatie met broer of zus?
  • Artis verwijdert hekken...
  • De geschiedenis van het dromen
  • Ideale onenightstand voor vrouwen
  • Mona Lisa, elektric painting
  • Zes minuten om het leven te redden
  • Ayaan Hirsi Ali
  • Verse vijgen met parmaham
  • Vegetarische quiche met Italiaanse salade
  • BLOEDKORAAL
    Welkom op mijn blog: MARIJESBLOG!!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Wie geestelijke welvaart
    kent, baadt elke dag
    in goud.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    www.museumserver.nl
    België
    www.wattedoen.be
    Europese museumgids
    europeanmuseumguide.com
    Galeries
    www.galeries.nl
    Materiaal
    www.hiking-site.nl
    Hotels
    www.bookings.og
    Huisjes huren
    www.bungalow.net
    Stedentrips
    www.cityzapper.nl
    Gezondheid
    www.lcr.nl
    Expeditie
    www.askja.nl
    Prijzen
    www.kelkoo.nl
    Reisadvies
    www.minbuza.nl
    Reisgidsen
    www.roughguides.com
    Routeplanners
    route.pagina.nl
    Treinen internationaal
    www.ns.nl
    Vliegreizen
    www.vliegtarieven.nl
    Weekendje weg
    www.weekendjeweg.nl
    Weer
    www.weeronline.nl
    Land- en stadskaarten
    www.maporama.com
    Hondenvakantie
    www.dogtravel.nl
    Kinderen
    www.uitmetkinderen.nl
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    FileDump
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

     

    > >
    Wie zonder reden treurig is, heeft reden om treurig te zijn.
    Francoise Sagan
    Photobucket - Video and Image Hosting
    Met geluk is het net als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit dat het er is.
    Iwan Toergenjew
    Foto
    Foto
    Foto



     

    Linkblog

    Vaak denken we dat onze stemming het gevolg is van wat we meemaken in plaats van andersom.
    Alberto del Niente al Nada

     

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Ò
    Ò
    Logo and Graphics Generator
    En daarom,mijnheer de voorzitter,eist mijn partij dat alle brandblusappararten in de toekomst uiterlijk tien dagen voor elk brand getest worden."
    (uit een debat in de stadsraad van Londen)

    Een carrière alleen maakt niet gelukkig. Helaas merken sommigen dat pas aan het eind ervan.
    Olaf Hoenson
    Na de stilte komt muziek het dichtst bij het verwoorden van het onuitsprekelijke.
    Aldous Huxley
    Pas als je in het leven bent heen en weer geslingerd, kun je echt bewogen zijn.
    Hans Stolp
    Begrip is het voelen wat een ander denkt, niet het denken wat een ander voelt.
    Rob van Raalten
    Neem wraak tegen Spam
    De drie essentiële elementen voor het geluk zijn: iets te doen hebben, iemand om lief te hebben en iets om naar uit te kijken.
    Allen Chalmers
    ©
    Als je gelukkig wilt samenleven met anderen, vraag dan
    alleen dát van ze, wat ze je kunnen geven.

    Tristan Bernard

    B

    MarijesBlog
    Ditjes & Datjes
    Photobucket - Video and Image Hosting
    Welkom op Marije's Blog!
    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Glitter Graphics - GlitterLive.com
    Photobucket
    14-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geschiedenis van chocolade

    De geschiedenis van chocolade, een eeuwenoude lekkernij

    De banketbakkerij - confiserie kan terugzien op een historie die meer dan 4000 jaar teruggaat. De Egyptenaren toondenhun lekkernijen op papyrus. Suikergoed werd in 1566 voor Christus al op markten verkocht.
    Chocolade echter kwam pas in beeld toen de oude Azteken en Maya culturen de waarde van de cacaoplant ontdekten. Naar verluidt is de oorsprong daarvan te vinden in de stroomgebieden van de Amazone en de Orinoco.
    In 600 na Christus migreerden de Maya's naar de noordelijke streken van Zuid-Amerika, waar ze de oudst bekende cacaoplantages vestigenden in het Yucatan gebied. Vermoed wordt, dat de Maya's al eeuwen daarvoor bekend waren met cacao. Zij beschouwden het als een waardevol artikel, zowel als een betalingsartikel en als eenheden voor calculatie.

    Maya's en Azteken namen bonen van de cacaoboom en maakten een drank die ze "xocatl"noemden. Volgens legendes van de Azteken-indianen zouden zaden van de cacaoplant uit het Paradijs afkomstig zijn en door het eten van vrucht van de cacaoboom zou wijsheid en kracht verkregen worden.
    Oude kronieken vermelden dat de Azteken geloofden, dat de god Quetzalcoatl naar de aarde reisde vanuit het Paradijs, op een straal van de Morgenster, met een cacaoboom als geschenk aan de mensen. Zij leerden van Quetzalcoatl hoe de cacaozaden geroosterd en gemalen moesten worden om zo een voedzame pasta te kunnen maken die in water kon worden opgelost. Zij voegden kruiden toe en noemden de drank "chocolatl", wat bitter-water betekent en geloofden, dat deze drank wijsheid en kennis gaf.
    Het woord "chocolade is" naar men aanneemt afgeleid van het Maya woord "xocoatl"; cacao van het Azteken woord "cacahuatl". Het Mexicaans-Indiaanse woord "chocolate" is van een combinatie van de termen "choco"(=schuim) en "atl"(=water); de vroegste werd alleen als drank geconsumeerd. Als onderdeel van een Mesoamerikaans huwelijksritueel in de twaalfde eeuw werd gedronken uit een kan met schuimende chocolade.
    Oude Mexicanen geloofden dat Toacatecutli, de godin van het eten en Calchiuhtlucue, de godin van het water, de goddelijke bewaarders van cacao waren. Ieder jaar brachten zij menselijke offers aan de godinnen, het slachtoffer cacao gevend als laatste maaltijd.
    De Zweedse natuurkundige Carolus Linnaeus (1707-1778) was ontevreden over het woord "cacao" en hernoemde het als "theobroma". Grieks voor "voedsel der Goden".
    Het wordt gezegd dat Christoffel Columbus de cacaobonen, tijdens zijn vierde reis naar de Nieuwe Wereld, heeft mee terug genomen voor koning Ferdinand, maar dat men ze over het hoofd heeft gezien, in verband met de vele andere schatten die hij had gevonden en meegebracht.
    Chocolade werd voor het eerst beschreven in 1519 toen de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernando Cortez het hof van keizer Montezuma van Mexico bezocht. De Amerikaanse historicus William Hickling schrijft in "De geschiedenis van de verovering van Mexico"(1838), dat Montezuma, geen andere drank tot zich nam dan chocolatl, een mengsel van chocolade, op smaak gebracht met vanille en kruiden en zo bereid tot een drank met de dichtheid van honing, die langzaam in de mond oploste en koud werd genuttigd". Het feit dat Montezuma een bokaal van zijn "chocolatl" consumeerde voordat hij zijn harem binnenging, leidde tot het geloof dat het een afrodisiacum was.

    In 1528 bracht Cortez chocolade mee uit Mexico naar het hof van Koning Karel V. Monniken verborgen in Spaanse kloosters, behandelden de ccacaobonen en hielden de chocolade geheim voor bijna een eeuw. Het zorgde voor een profijtelijke industrie voor Spanje, dat cacaobomen plantte in zijn overzeese kolonies.
    Er was een Italiaanse reiziger, Antonio Carletti, voor nodig, die het chocoladegeheim ontdekte in 1606 en het in andere delen van Europa bracht.
    Met het afnemen van de Spaanse macht, lekte het geheim van cacao tenslotte uit en de Spaanse monopolie op de chocoladehandel kwam tot een einde. Binnen enkele jaren verspreidde de kennis ervan zich uit over Frankrijk, Italië, Duitsland en Engeland. (Uit: The History of Chocolate and Cocoa p.2 , The Nestlé Comp.,White Plains N.Y.)
    Toen de Spaanse prinses Maria Theresa zich verloofde met de Louis XIV van Frankrijk in 1615, gaf zij haar verloofde een verlovingscadeau van chocolade, verpakt in een sierlijk kistje.
    Het eerste chocoladehuis werd geacht geopend te zijn in Londen in 1657 door een Fransman. De chocolade was duur en werd geacht een drank te zijn voor de elite. De zestiende eeuwse Spaanse historicus Oviedo merkte op :"Niemand, dan alleen de rijken en edelen konden het zich permitteren chocolatl te drinken, want het was letterlijk het drinken van geld. Cacao werd een veel gebruikt betaalmiddel tussen allerlei landen; een konijn kostte bijvoorbeeld in Nicaragua 10 gebroken cacaobonen en met 100 van deze zaden kon je een goede slaaf kopen."
    Chocolade is kennelijk ook gebruikt als een medicijn door artsen uit die tijd. Christopher Ludwig Hoffman's verhandeling Potus Chocolate beveelt chocolade aan voor veel ziektes, het noemend als een kuur voor kardinaal Richelieu's kwalen.
    Chocolade reisde met hertog Alva naar de Lage Landen. Rond 1730 was de prijs zover gezakt, dat chocolade ook binnen het bereik van anderen, dan alleen de zeer rijken kwam. De uitvinding van de cacaopers in 1828 hielp verder mee de prijs te laten dalen en verbeterde de kwaliteit van de chocolade, door het uitpersen van een deel van de cacaoboter en de drank een gelijkmatigere consistentie gevend.

    Met de industriële revolutie kwam de massaproductie van chocolade, die zo de populariteit van chocolade onder de burgerij verspreidde.
    De introductie van koffie, thee en cacao in Europa besprekend, schreef Isaac Disraeli(1791-1834) in zijn 6-delige Curiosities of Literature: "De Spanjaarden brachten de chocolade vanuit Mexico waar het chocolatl werd genoemd. Het was een ruw mengsel van cacao, mais met orleaan ( een geelachtig rode kleurstof, bereid uit de vruchthuid van een tropische boom
    (Bix,orellana)), maar de Spanjaarden, het voedsel naar waarde schattend, verbeterden het in een rijker mengsel met suiker, vanille en andere smaakstoffen. Na de koffiehuizen waren er in Londen chocoladehuizen, die een verfijnd en elegant karakter hadden, terwijl de eerste al gewoon waren geworden."
    Een publicatie over de chocoladeproductie uit 1891 van Walter Baker & Co., beschreef dat: "Bij de ontdekking van Amerika, werd geconstateerd, dat de inboorlingen van het continent grenzend aan de Caraïbische Zee in het bezit waren van twee zaken, die inmiddels overal worden erkend als zeer waardevol, namelijk tabak en chocolade."

    Chocolade werd in 1765 in de Verenigde Staten geïntroduceerd door John Hanan, die cacaobonen van Wets-Indië in Dorchester, Mass. importeerde om deze met de hulp van Dr.James Baker te verwerken. De eerste chocoladefabriek in de U.S.A. werd hier gevestigd.
    Nochtans werd chocolade nog niet echt gewaardeerd door de Amerikaanse kolonisten, totdat vissers van Gloucester,Mass. cacaobonen accepteerden als betaling voor vracht in tropisch Amerika.
    Hoewel chocolade eeuwenlang werd beschouwd als een drank hoofdzakelijk voor mannen, werd het in de zeventiende eeuw meer erkend als een geëigende drank voor kinderen. De drank had vele toevoegingen als melk, wijn, bier, zoetmakers en kruiden. Het drinken van chocolade werd beschouwd als een heel deftig, sociaal gebeuren.

    Het eten van chocolade werd in 1674 geïntroduceerd in de vorm van broodjes en gebak, opgediend in de verkoopplaatsen van chocolade.
    In 1747 vaardigde Frederik de Grote een edict uit, dat het venten van chocolade verbood.
    Tegen 1795 stelde Dr. Joseph Fry uit Bristol (Engeland) een stoommachine in bedrijf voor het vermalen van cacaobonen. Een uitvinding die leidde tot de grootschalige productie van chocolade. Rond 1847 verkochten Fry & Sons een "Chocolat Delicieux a Manger.", wat beschouwd wordt als de eerste eetbare chocoladereep.
    Nestlé verklaart in het boek "De geschiedenis van Chocolade en Cacao" dat vanaf 1800 tot heden, de volgende vier factoren hebben bijgedragen tot het volgroeien van chocolade tot een wereldwijd voedselproduct.

    1. De introductie van cacaopoeder in 1828
    2. De vermindering van de accijnzen.
    3. Verbeteringen in de transportmogelijkheden, van de plantages naar de fabrieken.
    4. De uitvinding van eetbare chocolade en voortdurende verbeteringen in de fabricagemethoden.

    Tegen het jaar 1810 produceerde Venezuela de helft van de behoefte aan cacao van de wereld en een derde van al de in de wereld geproduceerde cacao werd door de Spanjaarden geconsumeerd.

    De uitvinding van de cacaopers in 1828 door C.J.van Houten, een Hollandse chocoladefabrikant, werkte sterk mee aan het reduceren van de prijs van de chocolade, waardoor het binnen het bereik van de massa kwam. Door het persen van de cacaoboter uit de bonen werd van Houten's systeem een nieuwe productiemethode.
    Daniel Peter te Vevey, Zwitserland experimenteerde acht jaar voordat hij tenslotte het recept vond voor de productie van eetbare melkchocolade in 1876. Hij bracht zijn uitvinding bij een Zwitserse fabrikant, die vandaag de grootste producent ter wereld is van chocolade : Nestlé
    In 1879 Rodolfe Lindt te Bern, Zwitserland maakte chocolade, die smolt op de tong. Hij vond het "concheren"uit, een soort verhitten en walzen van chocolade om het te verfijnen. Nadat chocolade was geconcheerd gedurende 72 uur en er cacaoboter was toegevoegd, was de originele "pure" chocolade gecreëerd.
    Cadbury Brothers exposeerden eetbare chocolade tijden een tentoonstelling in 1849 in Bingly Hall te Birmingham, U.K.
    De Zwitserse confiseur Jules Sechaud uit Montreux introduceerde een proces voor de productie van gevulde chocolade.
    De New Yorkse Cacao Exchange, gehuisd in het World Trade Center is begonnen op 1 october 1925, waar kopers en verkopers samenkwamen voor hun transacties.
    Brazilië en de Ivoorkust zijn de leidende landen in de cacaobonen berg, die bijna de helft van de wereldproductie voor hun rekening nemen.
    Terwijl de Verenigde Staten de wereld leiden in cacaobonen import en chocoladeproductie is Zwitserland nog steeds het land met de grootste chocoladeconsumptie per hoofd.

    In 1980 haalde een spionageverhaal betreffende de chocolade de wereldpers, toen een leerling van het Zwitserse bedrijf Suchard-Tobler zonder succes trachtte een geheim chocoladerecept te verkopen aan Rusland, China, Saoedi Arabië en andere landen.
    Tegen 1990 had chocolade zijn populariteit als product zijn kwaliteit als een belangrijke zaak ruimschoots bewezen. Het jaarlijkse verbruik van cacaobonen bedraagt gemiddeld 600.000 ton en de chocoladeconsumptie per hoofd stijgt nog steeds sterk. Chocoladeproductie is een miljardenzaak.
    Norma Kolpas schreef in 1978: "We hebben gezien hoe chocolade zich ontwikkelde van een primitieve drank van oude Latijns Amerikaanse stammen - als een deel van hun religie, handel en sociale leven- tot een drank gewaardeerd door de elite van Europese society en langzamerhand werd ontwikkeld tot het een prima drinkbaar en later perfect eetbaar product was. We hebben ook het complexe verloop gevolgd van de transformatie van een eng verpakt zaad van een vrucht van een exotische boom naar een zeer uitgebreide variatie van zorgvuldig vervaardigde cacao- en chocoladeproducten.

    De geboorte van  bonbons (in Belgie : pralines ) 
    Mijnheer de Choiseul , hertog van Plessis-Praslin ( 1598-1675) was ambassadeur van Lodewijk XIII en in de strijd tegen Bordelais vroeg hij Lassagne om een lekkernij uit te vinden die de oproerlingen zou kunnen afleiden. Toen hij de koksjongen een restje gesmolten suiker uit een pot zag schrapen en opeten kwam hij op het idee van de "Praline". Maar het is Jean, zoon van Frederic Neuhaus, in 1895 die na het overlijden van diens vader in zijn chocolade winkel als eerste de vulling omhult met chocolade . We schrijven 1912 als de praline geboren is. Tot op heden beschrijven we dit als handvorm pralines of gedompelde pralines, dat wil zeggen overtrokken met een laagje chocolade.               

    Bonbons worden ook gemaakt in vormen. In deze vormen wordt eerst een laagje chocolade gevloeid, dat aan de wand van de vorm blijft hangen. Na opstijven (hard worden van de chocolade) wordt deze chocolade "huls"gevuld met een vulling en vervolgens dichtgestreken.

    14-07-2006 om 17:12 geschreven door Marije  




    VIDEO-BOX MET EIGEN KEUZE! ©


    Gastenboek
  • Hallo Marije!
  • blog
  • ALLEN DE DANSVLOER OP MET DISCOBAR STUDIO JP
  • vriendelijke groeten
  • Warme Groetjes!

    EEN BERICHTJE IS ALTIJD WELKOM!


    EEN NIEUWJAARSGROET.
    KLIK MET DE RECHTERMUIS
    OP DE LINK!

    http://www.elek.bydg.pl/flash/hewyear.swf 


    WANNEER U DE HOROSCOOP
    VAN UW STERRENBEELD
    WILT WETEN, KUNT U HET
    HIER OPZOEKEN!
    KLIK OP UW STERRENBEELD
    Ram
    Stier
    Tweelingen
    Kreeft
    Leeuw
    Maagd
    Weegschaal
    Schorpioen
    Boogschutter
    Steenbok
    Waterman
    Vissen

    Breng ook eens
    een bezoekje
    aan mijn andere
    websites!
    U bent van harte
    welkom!

    ZOEK HET OP BIJ DAVINDI


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FILMS DEZE WEEK OP TV! ®
    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    rss
    www.bloggen.be/rss
    Hoofdpunten blog marije
  • Kerstmenu

    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • SeniorenNet.be
  • Marisa.startbewijs.nl
  • Tchibo.nl (E-card Kerst)
  • Cheerz.nl
  • casblokker.nl( grappig)
  • Home Handig
  • World of Wines
  • Marijke.indekeuken.nl
  • DeesWeb

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    HEEL GRAPPIG!
    http://d93.k12.id.us/~tech/smile.html

    Þ Two4salsa dansen
    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Kennis & cultuur

    Jazz
    www.allaboutjazz.com
    Omnivoren
    www.allmusic.com
    iTunes
    www.itunes.nl
    Beatles
    www.beatles.com
    BBC Radio
    www.bbc.co.uk/radio
    Componisten
    www.componisten.net
    Muziekiconen
    www.classicbands.com
    Instrumenten
    www.instrumentenweb.com
    iPod lounge
    www.ipodlounge.com
    Nieuw talent
    www.ongekendtalent.nl
    Internetmuziek
    onlinemusic.punt.nl
    Bands
    www.ubl.com
    Songteksten
    www.songteksten.com
    Festivals
    www.festivalinfo.nl
    Uitgaan
    www.onstage.nl
    Bioscoop
    www.cinema.nl
    Film
    www.imdb.nl
    Ballet
    www.balletcompanies.com
    Musea
    www.museum.nl
    Rijksmuseum
    www.rijksmuseum.nl
    Bibliotheek
    www.kb.nl
    On-linebibliotheek
    www.questia.com
    Onze Taal
    www.onzetaal.nl
    Taalvraag
    www.taaldatabanken.com
    Woordspelingen
    users.belgacom.net/citaten
    Nederlandse taal
    taalunieversum.org
    Spreekwoorden
    www.dbnl.org
    Duitse taal
    www.duden.de
    Franse taal
    www.academie-francaise.fr
    Frans leren
    www.alliance-francaise.nl
    Franse literatuur
    www.bnf.fr
    Engelse taal (1)
    www.krysstal.com/english.html
    Engelse taal (2)
    www.thesaurus.com
    Engelse literatuur
    www.wwnorton.com/nael
    Amerikaanse literatuur
    www.colorado.edu
    Spaanse taal
    www.donquijote.org
    Thrillers
    www.crimezone.nl
    Recensies
    www.aldaily.com
    Cabaret
    www.zwartekat.nl
    Theater
    www.moose.nl
    Sport (1)
    www.sport.nl
    Sport (2)
    www.sportone.nl
    Voetbal
    www.vi.nl
    Wielrennen
    www.dewielersite.net
    Sportonderzoek
    www.thesportjournal.org
    Sporteconomie
    www.sportbusiness.com
    Geschiedenis
    www.iisg.nl
    Nederlandse geschiedenis
    www.inghist.nl
    Geheugen van Nederland
    hetgeheugenvannederland.nl
    Historische figuren
    www.bbc.co.uk/history
    Psycho-klassiekers
    psychclassics.yorku.ca
    Psychologie
    www.psychologiemagazine.nl
    Therapie
    www.psycologytoday.com
    Sociologie
    www.pscw.uva.nl/sociosite
    Populaire wetenschap
    www.kijk.nl
    Gezondheid en Wetenschap
    www.acsh.org
    Satellieten
    www.science.nasa.gov/realtime
    Foute informatie
    www.junkscience.com
    Technologie en vrije markt
    www.techcentralstation.com
    Klimaatverandering
    www.sepp.org
    Encyclopedie (1)
    www.wikipedia.org
    Encyclopedie (2)
    www.freeality.com/encyclopt
    National geographic
    www.nationalgeographic.com
    Broodje aap
    www.broodjeaap.nl
    Mythes
    www.snopes.com
    Archeologie
    www.archeos.nl
    Vindplaatsen
    www.archeologienet.nl
    Housemuziek
    www.terrorworld.net
    Kunstuitleen
    www.fku.nl
    Shakespeare
    www.rhymezone.com
    Tennis
    www.atptennis.com
    Beeldbank
    www.beeldbank.amsterdam.nl
    Sterrenkunde
    www.sterrenkunde.com

    Lifestyle

    Auto's
    www.nytimes.com
    Topgear
    www.topgear.com
    Ranglijsten
    www.jdpower.com
    Klassiekers
    www.classic-avenue.nl
    Wijninfo
    www.wijninfo.nl
    Wijn
    www.winespectator.com
    Uit eten
    www.specialbite.nl
    Restaurants
    www.iens.nl
    De betere restaurants
    www.goeduiteten.nl
    Designkleding
    www.netaporter.com
    Designmuseum
    www.designmuseum.org
    Eames
    www.eamesoffice.org
    Ontwerpers
    www.designboom.com
    Architectuur
    www.greatbuildings.com
    Pelican hotel
    www.pelicanhotel.com
    Design
    www.designaddict.com
    Agenda
    www.designvormgeving.nl
    Mode
    www.style.com

    Reizen en vrije tijd

    Ballonvaren
    www.ballonvaren.com
    Fietsen
    www.fietsen.123.nl
    Knutselen
    www.knutselidee.nl
    Wandelen
    www.tweevoeter.nl
    Leuke dingen doen
    www.leukedingendoen.nl
    Dagtochtjes
    www.daytrip.nl
    Natuur
    www.natuurkaart.nl

    Foto

    Foto

    Zoeken met Google



    Zoeken in blog



    Foto

    Sommige mensen bereiken de top van de ladder en ontdekken dan pas dat hij tegen de verkeerde muur staat.
    Stephen R. Covey


    Foto

    Mijn favorieten
  • Lists of Lists (software)
  • SendMe BV
  • VANALLEZZ.STARTJE.COM
  • Blog Tips
  • culinaire.pagina.nl
  • Culinair kookboek
  • HetGesprek.nl
  • Web Culinair
  • MP3ZOEKMACHINE.NET
  • Optimistisch.nl

    Foto

    Foto

     


     
    Waar is mijn man?


    Hoe noemt men een vrouw die exact weet waar haar man elke avond is? Een weduwe!

    Foto

    Foto

    Jouw weg is prima voor jou maar niet voor mij. Mijn weg is goed voor mij maar niet voor jou.
    Swami Vivekananda

    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • CulinaireZaken.nl

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    LEUK, WANNEER U EEN BERICHTJE PLAATST!

     

    Visit my Guestbook
    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • Antwerps dialect

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto





    Zoek een tekst en druk op duwen!

    De wereld zou stilliggen wanneer we over alles eerst zouden moeten nadenken.
    Samuel Johnson
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 15/12-21/12 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs