Foto
Foto
Inhoud blog
  • Ik zit zwaar in de sukkel
  • Wat een week weeral!
  • Verkoudheid?
  • Dubbele agenda!
  • Nog maar eens veel zaken herordenen...
  • Vandaag een belangrijke dag in onze familie!
  • Vandaag onverwacht kweeperengelei gemaakt...
  • Gisterenavond een minder aangename tijd doorgebracht
  • Nog 3 dagen zomer en...
  • Weer veel gebeurtenissen...
  • Alweer bijna in de helft van september!
  • Laatste dag van de 'grote vakantie'
  • De laatste twee vakantiedagen
  • Vandaag opletten geblazen!
  • Vandaag naar Mortsel en naar Monica en de bib
    Foto
    Ook een mooie dag gewenst!
    Foto
    We zijn de 17de week van 2024
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Reflecties
    Wat mij trof vandaag
    22-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat alle goede dingen in drie bestaan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een hele namiddag tevergeefs het aangekondigde onweer verwacht; maar het kan nog komen...
    Wat is het de laatste tijd een gedoe geweest om ons met openbaar vervoer naar Antwerpen te verplaatsen! Zo hebben ze het bij 'De Lijn' nodig gevonden om vier tot 5 dagen te staken. De chauffeurs mochten zelf kiezen of ze kwamen werken en ook wanneer; dan kan je dus geen staat maken op de dienstregeling. Zo hebben we ons zaterdag per taxi verplaatst voor een abonnementsconcert van het A.S.O.. Op vrijdag kreeg ik een lift van vrienden om tijdig in Berchem station te geraken. We wisten dat de treinen reden; dus ...De bus kwam wel toe; maar wie kon dat vooraf inschatten?!? Gelukkig hadden ze op donderdag voor het 10-jarig jubileum van Neos een autocar besteld naar 'De Groene Jager' in Brasschaat! 
    En als kers op de taart vonden ze in het district Deurne broodnodig om de Herentalsebaan  nu onder handen te nemen. Aan Silsburg rijdt geen enkele tram meer, en bus 420 en 421 maakt aan de Stenenbrug een keerlus om de reizigers van tram 24 die daar draait mee verder te vervoeren - dit in de 2 richtingen: naar Silsburg en naar Berchem. In Berchem kan je verder met tram 9, maar tram 4 rijdt er niet meer. Zo hebben we er ons aan gewend om bus 141 te nemen richting WSC omdat daar om de 10 minuten zowel tram 5 naar de Groenplaats rijdt en tram 10 naar het Astridplein en het Zuid. En lijn 141 rijdt ook naar Mortsel waar je met tram 7 en 15 verder kunt reizen. Uiteindelijk komt het erop aan om in de stad naar Berchem te rijden (tram 11) omdat daar de bussen 420 en 421 naar Wommelgem vertrekken. En indien de wachttijd langer is dan 20 minuten, wordt er een drank- en toiletstop gehouden in het café daar op de hoek. (En de macht der gewoonte,kan je nu op het verkeerde pad brengen; op automatische piloot rijden gaat niet meer.)
    Zo komt het dat Berchem station een drukbezochte plaats wordt, waar ik een prachtige muurschildering van een vos heb gefotografeerd op de linkermuur van de spoorwegbrug rechts van het station. Benieuwd hoe lang hij daar zo mooi zal blijven staan...

    22-05-2018 om 23:43 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee keer op één dag!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu wachten we dus op het aangekondigde onweer waarvan nog niets  te merken valt.
    En morgen rijden we naar de KBC voor uittreksels, de krantenwinkel voor een kaartje voor Kjelle, de bakker voor brood, de kruidenier voor paardenrookvlees en rabarber, de Colruyt voor blauwbessen en ook nog Juliette om te informeren naar haar huidige toestand. Mag ook niet vergeten om een afspraak te maken voor een eventuele haarsnit - misschien vanavond nog?
    De blog van Neos Wommelgem die ik erop plaatste kan ik niet meer verwijderen vermits ik het paswoord had meegedeeld met Lies en zij waarschijnlijk achteraf het paswoord heeft gewijzigd (nadat ik het bestuur verlaten heb). Een blog die niet regelmatig opgevolgd wordt, heeft volgens mij weinig zin; dus vond ik dat die dus weg mocht. Misschien zal ik achteraf Lies hierover eens contacteren als Neos terug is van de reis naar Moskou en Sint-Petersburg....

    22-05-2018 om 18:31 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer erg lang geleden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In mijn ogen 'bijna een eeuwigheid'. Ik weet niet of ik hier terug meer gebruik van ga maken. Heb deze voormiddag gewacht op een geplande stroomonderbreking van 4 u. waarvan ik niets gemerkt heb.
    Hopelijk verloopt het dagelijkse leven nu terug normaal na de staking van 'De Lijn', de verlengde weekends, de jubilea, de uitstappen en concerten enzovoort.
    En nu zien hoe dit evolueert...
    Op zoek geweest naar de blog van Neos Wommelgem die ik heb gestart op 01/02/2011; die bestaat nog wel; maar er wordt niets meer bij opgezet. Ondertussen, zit ik niet meer in het bestuur van Neos en heeft ofwel Lies ofwel Lies samen met anderen beslist om dit stop te zetten. Ik kan er in elk geval niet meer aan.

    22-05-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    24-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, dit werkt blijkbaar nog!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen problemen met mijn internetradio, alsook met mijn pc + telefoon. Ik kreeg ook een foutmelding van Telenet. Er is dus iets aan de hand: nog nooit gebeurd! Ofwel is mijn pc gehackt (je weet nooit na het voorval met de pc-hacking bij Lena Bogaerts waardoor het bericht aan heel haar adresboek werd doorgestuurd) ofwel zijn er storingen bij Telenet- waar ik zelfs niet binnen geraak.
    Wat een leven als al je communicatiekanalen wegvallen....
    E na een ganse voormiddag zoeken, uittesten, blijven sukkelen enzovoort werkt mijn Facebook nog niet normaal (gewoon heel super traag) en mijn internetradio blijft ook spelen - alhoewel... blijft geregeld uitvallen.
    Nog niet helemaal opgelucht!
    Nu nog testen of mijn telefoon terug werkt.... Niet dus! Bij onze Guy geraak ik zelfs niet binnen.(Misschien is de batterij van zijn mobieltje leeg)

    Maar na de vergadering van het PT i.p.v.naar Telenet te rijden in WSC, zelf nog op het configuratiescherm van de pc van alles gezocht en gedaan- om dan uiteindelijk naar mijn modem te stappen, die uit te zetten en wat later terug aan en je wilt het niet weten:
    De vaste telefoon werkt terug,
    ook de smartphone en het tablet en zelfs de pc. Nu nog de internetradio aanzetten!
    Ongelooflijk: een hele dag: kommer en kwel (je afgesloten voelen van de wereld) en met één simpele handeling zijn de problemen opgelost! Maar ja; eind goed, al goed!

    Hoe gelukkig kan je zijn, als je na een ganse voormiddag sukkelen- uiteindelijk terug kunt genieten van Klara en weet dat je de mensen kunt opbellen of door iemand kunt opgebeld worden en dat je per mail of met Facebook ook verbinding kunt maken!

    (Die granaatappel heb ik vandaag 'geopereerd' om de pitten te mengen met kwark en wat zoetstof... Heerlijk beleg op desembrood!)

    Bijlagen:
    granaatappel.jpg (9.4 KB)   

    24-08-2017 om 00:00 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    27-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je je terug 21 voelt, op je 71ste..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat kan echt na een avondje Paul Van Vliet samen met 2 vriendinnen (68 en 61). Je ziet om te beginnen de uitverkochte Arenbergschouwburg vol lopen met nostalgische fans. Onze cabaretier die er reeds 81 is overtrof mijn verwachtingen. Ik was ooit aanwezig in de laatste show van Toon Hermans en dat was eigenlijk een show teveel. Maar wat Paul Van Vliet wist te brengen, zowel inhoudelijk als acterend was voor mij gewoon meer dan schitterend. Je voelde de sfeer in de zaal van het publiek dat ten volle genoot.Ook al zaten we verspreid in de zaal, we hebben achteraf nog goed alles kunnen bespreken, maar het drinken achteraf- dat was andere koek. De bar die er ongezellig uit zag was eigenlijk volzet. 
    Op initiatief van de jongste, gingen we dan buiten iets zoeken zo rond 22.15u. op een zaterdagavond. De 'Antigoon 'was niet meer verlicht, de 'Markt' was gesloten en 'Houten Clara' zat afgeladen vol. Ons jongste ging dan even kijken naar de 'Horta' waar we blijkbaar nog binnen konden volgens 3 buitenrokers, maar eens in het sas stonden we voor een gesloten deur. Die drie boden ons spontaan hun arm aan om samen met hen naar het trouwfeest te gaan dat daarboven ergens aan de gang was. Tijdens onze zoektocht naar een gelegenheid om iets te drinken zijn we 2 keer op een groep jonge gasten gebotst die ook in een zeer goede stemming bleken te zijn- in alle geval hun gevoel voor humor was best O.K. (Het was daar in die theaterbuurt zowat de sfeer van de zestiger jaren toen we gingen nieuwjaar doordoen in de stad met alleen maar vriendelijk  en goed gezind volk op straat). Op de Graanmarkt konden we in de 'Boerla enkel nog op het terras plaatsnemen. De 'Duifkens' zat ook overvol, net als het café ernaast. Dan draaiden we rechtsaf en vonden naast de Bourlaschouwburg nog in een klein cafeetje - het 'Keldergat' nog net één vrij tafeltje naast de inkomdeur. Daar hebben we dan ieder één consumptie gedronken en wat nagepraat. Op het tafeltje naast ons zagen we ook de programmaboekjes van Paul Van vliet liggen; dus kwamen die klanten ook van de Arenberg. Van daaruit staken we dan de Huidevettersstraat over om er aan de Oudaan meteen op tram 4 te stappen die ons rimpelloos aan Silsburg afzette.
    Eigenlijk hadden we alle drie een zeer toffe avond beleefd- ondanks onze zoektocht naar een verbruikslokaal op zaterdagavond rond halfelf - en dit in de uitgangsbuurt! Van Paul Van Vliet hebben we met z'n allen nog flink nagenoten...

    27-11-2016 om 22:10 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    14-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Af en toe....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ontdek je dat er tussen veel agressief verkeersgedrag op zaterdagavond op weg naar de Singel in Antwerpen ook nog goeie en inventieve zielen bestaan... Ook al weet je niet wie ze zijn.
    Kort samengevat: moet er tussen 19.25 u. en 19.35u. op de parking middenin de Karel Oomsstraat bijna ter hoogte van Albert Heijn bij het uitstappen uit de wagen mijn sleutelbos ofwel uit mijn jaszak ofwel van mijn schoot op de grond gevallen zijn. Ons van geen kwaad bewust zijn we naar de blauwe zaal gestapt, hebben onze jas laten weghangen en hebben er genoten van ons laatste concert daar met een 'dansende dirigent'.
    Bij het verlaten van de vestiaire vond ik mijn sleutels niet terug: noch in mijn jaszakken, noch in mijn handtas. Paniek! Na navraag aan de vestiaire en teruggang met personeel naar de afgesloten zaal op rij 11 stoel 39 hebben ze daar mijn naam + gsm-nummer genoteerd voor in geval de poetsploeg op maandag iets zou binnenbrengen. Op de parking hebben we ook nog eens grondig in en ook onder de wagen gekeken en zijn we daarna huiswaarts getrokken. 
    Gelukkig had ik een goed halfjaar geleden reservesleutels aan goeie buren geschonken. Rond halfelf belde ik mijn buurvrouw op - ook al wist ik niet waar ze haar gsm bewaart. Na 3 keer voicemail, heb ik dan maar aan de  deurbel gebeld- ook al weet ik dat zij vroeger gaan slapen. Na 2 pogingen kwamen ze dan toch met twee opendoen. Dus kon ik binnen.
    Christianne wist perfect dat ik om 18.50 u. met de sleutelbos in mijn handen naar buiten kwam omdat ik haar vertelde dat ik altijd mijn voordeur op slot draaide i.p.v. gewoon dicht te trekken.
    Na een woelige nacht - ik kon niet meer in mijn garage- ben ik dan de hele dag thuis en binnen gebleven. Maar net rond 14.31 u. toen ik nog wat sleutels vruchteloos ben gaan uittesten op mijn garagedeur- had CDV mij opgebeld toen mijn gsm nog boven lag. Wat later ontdekte ik de gemiste oproep en belde haar terug. Ze vertelde me dat ze mijn sleutels had, maar wou niet vertellen waar ze die gevonden had. Ik moest dat zelf komen zien. Vermits ze zich in Kapellen bevond bij haar broer moest ik wachten tot ze passeerde op haar terugweg naar Borsbeek.
    Toen ze aanbelde, had ze de sleutelbos in haar hand, maar ik moest wachten in de deuropening. Toen kwam ze me halen en liep met mij tot een eind voorbij haar wagen en bij het omkeren zag ik een groot oranje lint achteraan over haar ruitenwisser van haar coupé-wagen hangen. Een persoon met verantwoordelijkheidszin had dus vóór het concert op de parking de sleutelbos opgemerkt, die ook opgeraapt en niet beter gevonden dan die achteraan de wagen over die ruitenwisser te hangen. Maar vermits wij de wagen benaderden vanuit zijn voorkant, hebben we die goed zichtbare oplossing gemist. Ook bij het uitstappen uit haar garage heeft Christianne ook niet haar wagen achteraan bekeken. 't Is pas een goede 20 u. nadien dat ze haar wagen langs achter benaderde dat ze het felle oranje lint met de sleutels eraan zag hangen.
    Wat een verhaal - met een goeie afloop waarbij ik de alerte dader niet kan bedanken. Zo zie je maar: dat tussen alle onrust en onvrede in  de media en ook op Facebook er toch ook nog toffe mensen rondlopen (dikwijls wel concertpubliek, maar toch...)

    14-11-2016 om 09:36 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    08-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio beluisteren kan je nog enkel thuis of op je smartphone....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De vereniging van SABAM die de auteursrechten beschermt heeft er voor mij een zootje van gemaakt. In de publieke ruimte- in wachtzalen, bij de kapper, op café  kortom op alle openbare plaatsen dient een serieuze bijdrage betaald worden -wil men voor achtergrondmuziek zorgen. Ik maakte het ooit mee bij de organisatie van een cultureel evenement- waar we enkel zelf mochten neuriën of fluiten of zingen als het maar oude muziek was.
    Ik vraag mij echt af of men op dit vlak bv. in Nederland, Duitsland, Denemarken enzovoort even rigoureus behandeld wordt.
    Wij ondervonden bij Kind & Gezin dat de sfeer in de wachtzaal aangenamer is als men daar zachte achtergrondmuziek draait. Toen ik zelf mijn draagbare radio meenam om er enkele zelf gekochte cd's te draaien-werd me dat verboden- omdat de daaraan verbonden kosten te hoog opliepen!
    Kafkaiaans, gewoon regelneverij ten top!
    Hier sta je dan met je goeie initiatieven die de samenleving ten goede komen! Sabam is Belgisch! Ik vraag me toch af of deze regelgeving i.v.m. auteursrechten ook in het buitenland even strikt uitgewerkt is! 
    Ik vraag me toch nog af of die regelgeving  wel geldt voor openbare plaatsen met een gratis dienstverlening zoals 'Kind & Gezin' waar dus geen enkele vorm van commercialisering mee gemoeid is  in een ruimte die toegankelijk is voor moeders met hun echtgenoot of andere familieleden en hun kindje...

    08-11-2016 om 18:35 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    05-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reeds vele geschenken op voorhand gekocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De bestelde relax voor einde december werd vorige donderdag door Odrada reeds geleverd - die was voorzien voor mijn 72ste verjaardag in maart 2017! Daarvan kan ik nu reeds genieten....
    Voor mijn nieuwjaar heb ik de droomdeken van Phildar besteld die op 3 november op het internet kwam met wekelijkse afleveringen telkens op maandag. Als alles normaal verloopt, dan zal die met nieuwjaar af zijn.
    Voor mijn Kerstmis kocht ik op de koffiekraam van Boonjour een mooie koffiemok in Chinees porselein .Die staat nog mooi ingepakt in de kast.
    En voor mijn sinterklaas heb ik nog niets, maar misschien wordt het een nieuwe cursus bij LBC als er iets bij is dat ik wil volgen. Ik versta niet dat niet meer mensen zich inschrijven voor deze cursussen die gegeven worden door professionele lesgevers met voldoende inlevingsvermogen en geduld - ook voor gepensioneerden die enkel in de namiddag willen komen les volgen.En de sociale contacten zijn ook niet te versmaden!
    Nu nog één Filharmonie-concert in de Singel om nadien terug de vernieuwde koningin Elisabethzaal te frequenteren; dan ook nog eens naar Paul Van Vliet in de Arenbergschouwburg en ons jaarlijks etentje met de comité-dames van Kind & Gezin- waarschijnlijk in de 'Rooftop' in Massenhoven + nog een familiebijeenkomst. En daarna duikelen we meteen dé feestmaand in!
    Omdat ik niet houd van die eindejaarsrage naar cadeautjes, koop ik steeds vooraf en kan ik de koopdrukte in december mijden.

    05-11-2016 om 00:00 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    30-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wet van Murphy?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Of de realiteit van het ouder worden?
    Onze Guy heeft misschien nog gelijk: "Hoe meer je je verstand gebruikt, hoe vlugger het versleten is!"vertelt hij steeds aan zijn kleinkinderen.
    Ik reken teveel op mijn geheugen dat niet altijd meer zo accuraat werkt. Op vorig bezoek aan het UZA (28/06/16) kreeg ik een datum voor de volgende controle mee voor eind september: nl. vr. 23/09/16 om 14.15u. Omdat dit nog 3 maanden duurde, heb ik die afspraakbevestiging in mijn schuif gelegd bij de andere papieren van het UZA. Ondertussen had ik van einde september 30 september gemaakt, en zelfzeker als ik was heb ik de brief pas vanmorgen vastgenomen om het correcte uur te raadplegen. Tot mijn grote ontsteltenis, zag ik dat ik een week te laat was. Ik heb dan maar de dienst opgebeld om mij te verontschuldigen voor die onachtzaamheid die me 20 euro kost, en kreeg een nieuwe afspraak voorgesteld. Die heb ik dan maar goed overal genoteerd waar ik kon; en omdat het binnen de 2 weken is, zal ik dit niet zo licht vergeten!

    30-09-2016 om 18:20 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    21-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mooie muziek met een mens kan doen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Toen ik vorige nacht rond 24 u.wilde gaan slapen, zapte ik nog gauw eens naar Brava. Kwam daar toch niet de openingsscène in beeld van de opera Khovansjtsjina van Modest Moussorgski. Ik heb die opera ontdekt bij Cultuur 7; en al waren er toen geen onderteksten op het scherm, de muziek was aangrijpend mooi en ook het verhaal was intrigerend. Ik vond dit zo mooi gezongen dat ik die opera zeker nog 2 keer op tv gevolgd heb en nadien in de KVO te Antwerpen life heb bijgewoond- op een uitgelezen plaats met alles erop en eraan (voor mijn nieuwjaar). Daar was het geluid wel goed maar de regie viel voor mij wat tegen - veel soberder.
    Ondertussen werd Cultuur 7 vervangen door Brava. Daar wordt die opera ook wel opgevoerd, maar dan wel in een andere bezetting maar ook in een voor mij goede regie. En hier krijg je wel ondertiteling bij de Russisch gezongen liederen.
    Nu word ik zo meegesleept door vele mooie fragmenten in de opera dat ik besloot om toch even het begin nog eens te volgen- bv. tot Marfa in beeld kwam. Maar die zong toch zo ontzettend mooi dat ik ook Battia, de witte zwaan ook nog wilde zien en horen. Uiteindelijk heb ik heel het stuk gevolgd tot na het slot met de zelfverbranding door de oud-gelovigen.
    Om 3 uur ben ik dan gaan slapen, na dit epos over een woelige regeerperiode in Rusland met de bojaren, de tartaren, de streltsy, Peter de Grote, orthodoxen, en het gros van de bevolking dat niet kon lezen of schrijven....
    Ondanks het trieste verhaal heb ik dan toch goed geslapen.

    Bijlagen:
    Khovantsjina.pdf (32.4 KB)   

    21-09-2016 om 00:00 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    20-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problems with .....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een grote update van Windows Live Mail, waardoor iets meer werkt zoals het hoort te werken met mijn e-mailverkeer. Gisteren bijna een godganse dag zitten knoeien met mijn e-mails op de pc en vooral op mijn smartphone. Steeds kreeg ik die serverfout en telkens heb ik eerst in WLM accounts verwijderd en terug ingevoerd. Mijn e-mail app op mijn mobieltje deed het ook niet. Vanuit mijn Telenet-mail kon ik niets meer versturen. Dan ben ik in de instellingen alles en nog wat gaan openen en terug sluiten. Uiteindelijk ben ik bij Telenet gaan zoeken om een ander wachtwoord te installeren; maar dat heb ik dan toch maar terug gewijzigd. Met de outlook-app werken vind ik niet zo evident. Dan heb ik alle accounts binnengebracht bij mijn G-mail. Maar de handelingen in WLM waren voor mij zo evident, dat veranderignen wel wat weerstand oproepen.
    Nu vandaag lijkt die e-mailapp op mijn smartphone even terug te werken en op mijn pc doet WLM het nog.... We zullen zien!

    Niet alles viel tegen; maar toch was ik verrast door Bie die stiekem mijn appartement binnensloop door de deur die op een kier stond en verrast was door de andere aanblik dan bij haar thuis. Ik was de post gaan halen en ontmoette beneden Mireille waarna de nieuwsgierige kat in de hal kwamen de trap opliep en de eerste open deur trok haar aandacht. Gelukkig bleef ze observeren en kon ik haar terug de gang op sturen, waarna Mireille ze mee naar beneden nam.....

    Maar na mijn verplaatsing naar E.I. met lijnbus 420 en tram 4 ontdekte ik daar dat de voordracht niet plaatsvond omdat ze verschoven werd naar 27/09/ op hetzelfde uur. Dan zijn we maar naar de Groenplaats gereden omdat  Albert Heyn daar nog is. Ik kocht er de vermaarde maaltijdsalade met kippenreepjes en Caesardressing en Evergreen koeken + broccoli. De Delbar appelen vond ik er niet evenmin als de Elstar. Van daaruit is tram 5 vlakbij om naar Wijnegem te rijden. In WSC ben ik bij Simon Lévelt geweest en in de Standaard boekhandel; maar nergens heb ik iets gekocht.(Vorige week was ik erg geschrokken toen ik zag dat de grote Standaard boekhandel van de Huidevetterstraat afgebroken is. Nu zag ik dat die in een kleiner pand huizen op de locatie waar voorheen Cuperus koffie gevestigd was....)

    Het is nu half september en ik heb al een kerstcadeau op het oog en het nieuwjaarsgeschenk heb ik zojuist besteld en betaald- een haakproject van 12 weken - dit naast mijn alpaca deken waaraan ik nog heel wat te breien heb met mijn rondbreinaald nr. 8- maar hiervoor moest het wat minder warm worden.....

    20-09-2016 om 19:40 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    15-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuzes maken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eenvoudig zal dat nooit worden....
    Omdat de cursus waarvoor ik me inschreef bij LBC in Mortsel overboekt was, heeft men daar besloten een ander lesmoment in te lassen- maar dan wel met een andere lesgever bij wie ik reeds 3 cursussen volgde en dit dan op een voormiddag!
    Maar omdat ik had afgesproken met iemand die er vandaag niet bij kon zijn, heb ik me maar bij mijn eerste keuze gehouden én omwille van de nieuwe lesgever én omdat ik zo met mijn zus in de klas zit én omdat ik niet weet welke keuze mijn buur zal maken.
    De man naast mij vandaag, die verhuist naar woensdag, kende er wel wat meer van dan vele anderen in de klas; bovendien blijft de groep van donderdagnamiddag vrij groot en zal het op woensdagvoormiddag veel vlotter aan toegaan veronderstel ik.
    Toch benieuwd wat er uit de bus gaat komen bij mijn buurvrouw die ik per e-mail verslag uitbracht over deze namiddagsessie. Haar beslissing zal de mijne beïnvloeden....

    15-09-2016 om 23:25 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    13-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een super warme dag vandaag!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik las net dat de kinderen van de basisschool in Ranst door Haro werden getrakteerd op een ijslolly! In andere scholen heeft men de kinderen deze namiddag vrijaf gegeven. En dat bijna in de helft van september!
    Het weer schijnt wat op hol geslagen te zijn: de zomer heeft lang op zich laten wachten maar blijft nu wel heel erg lang duren.
    Als het geen weer is om buiten te komen, kan je je als gepensioneerde veroorloven om gewoon binnen te blijven. Gewoon pure luxe!
    Maar morgen moet ik toch wel even de deur uit voor 3 dingen en donderdag gaan we naar de eerste les bij LBC in Mortsel - benieuwd hoe dat daar zal verlopen want van die leraar heb ik nog geen les gehad.
    Vrijdag zou het dan weer flink afkoelen; gelukkig maar want dan komt de eerste lezing bij Elcker-ik over 'vrijheid voor gevorderden'; en in een frisser lokaal is het aangenamer om cursus te volgen dan in een te warm lokaal.
    September is nu wel degelijk goed gestart; maar het gevoel hierbij ligt voor mij nog anders:eerder en verlengde zomervakantie; maar dit zal volgende week wel anders zijn. (Op bijgevoegde foto staat de leraar van vorige cursus samen met die van de volgende cursus op de receptie als afsluiting van het schooljaar in juni '15)

    13-09-2016 om 17:35 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    12-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu niet zo lang geleden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren toevallig mijn blog herontdekt! Tot laat in de nacht aan gewerkt. Kon geen foto's bijvoegen die ik zelf genomen had wegens teveel pixels. Ondertussen nog wat wennen aan mijn laatst aangekochte smartphone die ik helemaal zelf installeerde. Mijn nieuwe elektrische fiets (Gazelle Balance) is een aanwinst! Mijn kappersbezoek moet ook nog wijzigen; omdat Nicole soms hulp heeft en soms niet, daarom wil ik nu mijn haar om de 4 weken laten knippen en de derde knipbeurt (+ 3 maanden) een permanente laten zetten.
    Moet de nieuwe haak- en breimicrobe ook nog onder controle houden.( Ben aan een deken begonnen met rondbreinaalden nr. 8 en 2 draden pure alpacawol van Drops- kleur 'taupe'. Dit wordt iets voor bij de tv als ik 's avonds thuis ben....
    Zal mijn 2 kranten maar blijven behouden evenals Knack en Tertio, maar ik ga me ook maar best terug abonneren op Kerk en Leven- alhoewel ik veel meer heb aan Tertio.
    Mijn linkerknie (ooit heel erg bezeerd bij het opstappen van de lijnbus) vraagt nu wat meer aandacht en ook net als de regelmatig terugkerende jeukplekken op mijn huid.
    Bij Elcker-ik heb ik me reeds voor 6 namiddagsessies aangemeld, computerlessen zijn betaald, Davidsfonds vraagt meer werk door kleiner bestuur, parochieteam blijft ook voortkabbelen ondanks de geplande Pastorale Eenheid die nu in de maak is. Hierbij wordt Vic Hofkens, diaken  die ons vorig jaar ontvallen is zeer erg gemist. De Sint-Johannaschool viert op 22 oktober haar 150-jarig bestaan. Bij Neos heb ik de driedaagse reis naar Trier gewoon laten ontsnappen; ik heb ons Chris en René nog een dagje Gent per trein aangeboden en heb ook nog gratis inkomkaartjes voor Planckendael en wil ook nog wel naar de Olmense zoo met stop bij 'Odrada'. Voor de Filharmonie wordt het uitkijken naar onze plaats in de vernieuwde Koningin Elisabethzaal; onze maandelijkse ontbijten in de Lunch garden zijn ook een vast item geworden.  Zo gezien zullen mijn dagen er nog steeds even gevuld voor staan, want daarbij komt ook nog het federatieteam, vormingsavonden en/of namiddagen van het CCV, het liturgisch congres in Blankenberge, onze familiefeesten en nu wil ik nog naar Interlamp in Zoersel dat gaat stoppen om te ontdekken dat mijn mooie lutser van vooraan in de living nog verkrijgbaar is of kan besteld worden... (Verveling staat nog niet in mijn woordenboek, want dank zij de zender Brava en Klara heb ik constant mooie muziek als ik thuis ben en terwijl kan ik andere dingen doen...)

    12-09-2016 om 00:00 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel gebeurd maar weinig opgeschreven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Teveel aan de hand, heel dikwijls weg e.a. Om te beginnen die medische ingreep in het UZA die best meeviel maar die een week nadien toch een lelijke val in taverne 'Croonhof' met zich meebracht. Ik was net een week thuis uit het ziekenhuis en reed ' avonds met Ludo mee naar Zoersel om er te luisteren naar Johan Bonny; na de receptie met 1 glas water, enkele wortelschijfjes en 1 mozarellaballetje + 1 kerstomaatje reden we naar Zandhoven waar Chris ons kwam vervoegen. Ik dronk er een koffie maar mijn maag die reeds moeilijk deed tijdens het vorige relaas over de voorbije bisschoppenconferentie deed  nog steeds lastig. Ik at dan maar het koekje ook op en bestelde een cola omdat mijn maag echt overhoop lag. Maar het hielp niet echt. Toen we rond 0.15 u. naar huis gingen stond ik recht en van daarna weet ik echt niets meer. 1 of 2 minuten ben ik naar het schijnt bewusteloos geweest, ik heb overgegeven , men heeft de ambulance opgebeld (omdat men dacht aan een beroerte) en na 2 minuten kwam ik weer bij bewustzijn. Ik wist meteen waar ik was, waar ik voordien was en dat Ludo en Chris bij mij waren. Ik wilde naar het toilet, maar mocht niet meteen opstaan. Chris vergezelde me dan tot daar en toen ik buiten kwam stonden er 2 gele jassen. Er was geen ontkomen meer aan- ik moest mee naar de spoed in Malle (ook al kwam ik quasi recht uit het ziekenhuis - een week geleden. In de ziekenwagen kon ik met mijn smartphone nog mijn code intikken en ons Rita en onze Guy verwittigen, maar op de spoed had ik geen bereik meer. Na de nodige onderzoeken -ik had wel wat pijn bij het recht komen maar verzweeg dit omdat ik perse naar huis wou omdat ik  me absoluut wou verschonen, toen kon ik aan de balie onze Guy opbellen zo rond 3 uur. Thuisgekomen alle kleren uitgedaan en in de week gezet en ons Rita opgebeld en ook nog ons Chris. Die laatste maakte zich wat zorgen om de pijnen die ik had en stelde voor dat ik naar mijn huisarts zou gaan de volgende morgen. In mijn bed kon ik haast niet op mijn zij liggen- ons Chris vermoedde dat dit mijn galblaas was. Maar de arts die mijn huisarts verving meldde dat het mijn ribben waren die gekneusd waren door de val - waarschijnlijk een vagale collapse ofwel een bloeddrukval wie zal het zeggen?! In het ziekenhuis had ik de dag na de ingreep 9 bloeddruk waar ik normaal 15 heb....
    Afin 's morgens de kleren gewassen goed gelukt), voor de rest getracht wat rustig aan te doen en af te tellen tot die pijn van de ribben over ging (meer dan 3 weken).
    Eind juni was alles terug in orde en is de grote vakantie begonnen.Dit met heel wat haakwerk, uitstappen, wandelingen met Antwerpen Surplace, nog behang- en schilderwerk(van 11 halve deurlijsten) in mijn gangen- dit door Interieur Kultuur. Afin de 2 vakantiemaanden zijn voorbij gevlogen!

    Ondertussen heeft ons Rita internet en moet ze met Windows 10 leren werken en heb ik ze naar de LBC in Mortsel gekregen; dan heb ik me ook maar ingeschreven en zit ik nu samen met mijn jongste zus in de klas. Ik zal wel het gezelschap van Ria missen op de bus naar Mortsel, want dat was juist leuk: elke week een babbel van en naar school....

    12-09-2016 om 00:00 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    18-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kan het toch nog hectisch blijven....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ofwel worden wij hopeloos traag! 
    Na de verbouwingen in de living (schouw weg) meubels weg, vast tapijt eruit en opnieuw een wollen vloerkleed laten leggen + schilderen van plafond, vloer- en deurlijsten + behangen van de muren moest er nog een nieuw Bose systeem geplaatst worden  en ook nog een nieuwe luchter boven de salontafel komen + ook nog nieuwe meubels. Die luster is lang weggebleven want moest van over de Dolomieten komen. 
    Ondertussen enkele keren naar het UZA gereden voor een UDO waar men mij uiteindelijk iets voorstelde wat ik eigenlijk niet wenste. Dan hebben wij hier in de vernieuwde omgeving mijn familiefeest gehouden, is er een Vossenfeest geweest in Schoten (de eerste keer dat nichten en kozijns samenkwamen zonder een begrafenis...) er was het vormselfeest van ons Lisa in 't Karrewiel en ons Nanou had eergisteren het feest voor haar eerste communie; en zaterdag verjaart onze broer....
    Tussen de bedrijven door waren er de lessen van tablets en smartphones en leerde ik buiten pc-banking ook nog overschrijven op een tablet of smarthphone met Easy banking. Een mens moet toch nogal wat blijven bijleren, wil je blijven mee kunnen!...
    Ook had ik de verantwoordelijkheid op mij genomen om wekelijks naar Wimmilingen te trekken voor vrij handwerken; dit laatste is echt een verslaving aan het worden. Ik haak de CAL 2016 van Jolanda en heb op het internet ook nog de groep 'Lossen en vasten' ontdekt zodat ik aan een nieuw deken begonnen ben...Het haken zit nu mee in mijn slaapritueel samen met de zender Brava....
    Speciale datum: toen ik 's morgens vertrok  op 22 maart (na onze 3 verjaardagen) met bus 140 naar het UZA voor een eerste contact met prof. De Wachter, toen hoorde ik op de radio van de aanslagen in Zaventem. Na 2 uur wilde ik in het ziekenhuis nog even naar het toilet waar we 'en masse' werden buiten gestuurd door de politie wegens een 'verdacht pakket'. Heel die dag ging alle aandacht naar Brussel zodat ik 's avonds geen zin meer had om naar de golfclub te rijden voor 'de nacht van de geschiedenis'.
    Daarna vind ik op Facebook zo goed als dagelijks berichten over deze ondergrondse oorlogsvoering van jihadisten die zich wreken op de nazaten van de vroegere kruisvaarders van 1000 jaar geleden. Het is echt niet meer mooi...
    Vorige week zijn we nog eens met 20 dames samengekomen in Familia met de klas van '45. Dat was best wel gezellig.... Gelukkig zijn er nog aangename uren....

    18-04-2016 om 21:32 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    01-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is lang geleden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ...dat ik nog iets op mijn blog heb gezet.
    Eigenlijk gebeurt er teveel, of heb ik teveel omhanden... Met het leegmaken van mijn living en het 'buiten krijgen' van mijn meubelen heb ik mijn handen vol gehad. Daarbij kwamen dan nog enkele medische onderzoeken, de wekelijkse haaknamiddagen, de dagelijkse kookactiviteiten waaraan ook de aankopen zijn gekoppeld en al het sociale verkeer dat het leven zo interessant maakt.... Doe daarbij dan nog de wekelijkse namiddaglessen bij LBC, uitstapjes hier en daar en vooral dan ook nog dat verkeer op de sociale netwerksites...
    Op de duur wordt een dag te kort en een mens hoeft toch ook nog te slapen!

    De jaarwisseling is gepasseerd met alle bijbehorende drukte, de 2 'Crochet Along 2015-dekens zijn helemaal af en voor de nieuwe 'Crochet Along 2016 Mix en Match' wordt het uitkijken naar vr. 08/01/16! Net in de week dat de mannen van Interieur Kultuur mijn living komen onder handen nemen. Bijgevolg komen Kind & Gezin, de driekoningenbijeenkomst, het krekelen en de bestuursvergadering van Davidsfonds + het marktbezoek onder druk te staan.

    Gelukkig gaat die week ook voorbij en is het werk in de living geklaard op 11/01/16; maar het is pas op do. 14/01/16 dat Odrada de meubels komt leveren en Ludo Van den Bosch mee gebruik zal maken van de ladderlift.

    Dat wordt dan weer leren hoe de blue ray-speler werkt + de nieuwe Life style van Bose met nadien kasten inladen, de tweede luster behouden maar voor nieuwe led-lampjes zorgen; misschien een nieuw telefoontoestel aanschaffen en wennen aan de nieuwe situatie want 2 weken later is het bij mij familiefeest en op 16/02 heb ik een afspraak bij prof. De Wachter in het UZA.

    Een eentonig leven - ik weet echt niet hoe dat eruitziet!

    01-01-2016 om 19:40 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    20-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet zozeer 'geloof' maar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er wordt nu veel gepalaverd over de jihad, extremisten, en vooral het geloof als oorzaak van alle onheil in de wereld.
    Ik vermoed eerder dat "menselijke emoties" en zeker niet 'de ratio' als oorzaak van veel aanslagen moeten aanzien worden zoals daar zijn; de onvrede om de verdwijning van het kalifaat, het onbegrip voor de vooruitgang van 'het Westen' t.o. de stilstand in de oosterse beschaving, de massale verspreiding (in bepaalde middens) van het ideeëngoed dat christenen nu nog de islam bestrijden zoals ten tijde van de kruisvaarten (1000 jaar geleden).
    Komt daarbij de 'onzichtbare opruiing langs het internet waarbij misnoegden zich kunnen aansluiten om elkaar ook nog eens te kunnen ophitsen. Bv. nu reeds vreest men dat een Maasmechels familielid van de eerste vrouwelijk kamikaze in Saint-Denis wraak zal nemen; want hij is nergens meer op te sporen en ook zijn auto is weg. Waar is hij naartoe en met wie heeft hij contact?

    Ik vrees dat veel mensen het belang van de ratio onderschatten. Emoties kunnen uitgroeien tot enorme drijfveren- maar de 'volgens mijn bescheiden mening' voornaamste grondslag van onze westerse vooruitgang ligt wel degelijk in het feit dat wij ons minder lieten leiden door onze emoties en zekeren soms zelfs voornamelijk ook de ratio het voortouw lieten nemen.

    Als wraak de drijfveer wordt van gewelddadige acties; gezond is dit niet; maar er zijn culturen waar 'bloedwraak' een zeer belangrijk gegeven is. En heel wat mensen met een onrealistisch beeld van onze maatschappij leven in onvrede met het feit dat de realiteit hier niet beantwoordt aan hun ingebeelde ofwel aangeprate verwachtingen. Dit kan natuurlijk ook negatief kanaliseren. Wij leven hier nu in zeer verwarrende tijden en er zullen wel weer heel wat mensen zijn die daar garen bij spinnen...

    Persoonlijk vind ik 'nuchter' blijven levensnoodzakelijk nu. Vluchten is onmogelijk geworden (waar trouwens nog naartoe) en vluchten in alcohol of andere roesmiddelen is destructief voor jezelf. Dus voortgaan op je weg en je niet teveel laten misleiden door de 'opgeklopte' emoties die nu in de media verspreid worden. 'Dit was een ochtendreflectie na het opvolgen van enkele nieuwsberichten...'

    20-11-2015 om 00:00 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    17-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan blijven foutlopen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen - In ons appartementsgebouw stond het water in de DWA-putjes wat hoog; Tom heeft die geledigd maar vanaf het toezichtputje van de gemeente zit alles vast naar de straat toe- al 2 keer dit probleem aangekaart op de technische dienst. Maar nog steeds niet opgelost! Maandagavond gaat Tom naar de gemeente en stelt hen voor om zelf een reinigingsdienst op te bellen en de factuur naar de gemeente te versturen...
    - Bij Herman Goetschalckx is een waterlek in zijn badkamer - dit zijn kosten voor de gemeenschap.
    - Bij mij werkte woensdag de verwarming niet met de nieuwe ketel (Buderus) die einde juni was geplaatst met een aangepaste schouw.  Er waren toen al problemen met het plaatsen van de nieuwe thermostaat wegens de te korte bedrading. Maar in de warme zomer wordt de verwarming niet aangezet. Johan Wellens is komen kijken en testen en de bedrading in de behulzing beweegt niet- in geen enkele richting. Bij Tom hierboven zat die ook vast, maar hij heeft alles uitgebroken en nieuwe buizen gelegd. Nu besloot de loodgieter om te slijpen op 10 cm onder het plafond en voor nieuwe bedrading te zorgen. Hij zou dat vandaag komen doen. Maar...
    -Vorige donderdag heeft men  om 16 u. bij mij onterecht Telenet afgesloten i.p.v. bij mijn buurvrouw die op 1VR woont en ik op 1VL. Omdat de loodgieter nog eens langs kwam en Tom ook, ben ik laat aan tafel gegaan en heb ik pas om 20.30 u. mijn pc opgezet. Geen internetverbinding! Modem afgezet en terug aan, maar zonder resultaat. Dan de tv aangezet. Geen signaal! Op de modem stond 1 blauw lichtje te pinken. Daarna willen bellen naar Telenet maar ook mijn vaste telefoon werkte niet. Uiteindelijk dan met mijn smartphone dan toch binnen geraakt met de vraag om mijn modem te testen. Zo kwam aan het licht dat men mij als goede klant had afgesloten i.p.v. de buurvrouw die haar contract wilde beëindigen. Met alle excuses natuurlijk maar dit zou zeker de dag nadien in de voormiddag hersteld worden. 
    - Op vrijdagmiddag was nog niemand langs geweest, om 13 u. evenmin en om 14 u. ook al niet. Rond 14.30 u. heb ik met mijn mobieltje dan toch nog eens contact opgenomen. Volgens de Limburger die ik aan de lijn had, was ik niet op de lijst gezet; maar hij zou ervoor zorgen dat er voor 18 u. iemand langs kwam. Die man hield dus zijn woord, wat ik van die dame van rond 21 u. de avond voordien niet kan zeggen. Die gast van Heyman heeft hier dan toch 1 halfuur à 3 kwartier aan bezig geweest en kwam ook checken of de tv werkte.
    -Op zaterdag zou Johan Wellens komen slijpen en ook Bofrost had gebeld met de vraag of de verdeler op zaterdagvoormiddag mocht langskomen omdat hij vrijdag niet kon wegens ziekte. Intussen had ook een SF-lid met mij afgesproken in Lindenberg om haar lidmaatschap in orde te brengen. Om 7.30 u. was ik opgestaan om mijn zetel af te dekken tegen het stof, mijn salontafel leeg te maken evenals mij vensterbank. Ook mijn tafel moest vrijgemaakt worden en 1 clubzetel moest naar achter. Bovenop kwam dan nog de poets van de trap en de gang en heb ik een was gedaan. Van Johan was gewoon niets te zien - ik wist dat hij zijn werk zaterdag wat moest regelen. Ondertussen bij mijn strijk kwam dan een telefoontje binnen dat hij gevallen was en zijn gewrichtsbanden waarschijnlijk had gescheurd waardoor hij niet meer bij mij geraakte. We spreken later af wanneer hij kan langskomen.
    -Intussen ging de telefoonketting van LBC dat het maandag geen les is omdat onze leraar geopereerd is aan zijn stembanden. Ik heb de boodschap dan ingesproken vermits Maris Meskens niet afnam.
    Vanavond ga ik naar Fortitude kijken en nadien ga ik wat vroeger slapen - als dat pakt want mij slaapuur schommelt de laatste tijd rond 1.30u.- ik zal dus niet meer met mijn jongste zus kunnen bellen....
    Alhoewel; zij belde me zelf op tijdens de afsluiting van Fortitude;zodat ik uiteindelijk rond 23.30u. het bed in kon... En vannacht heb ik  rond 3.30 u.4 oproepen gemist van het nummer 0475151230 - maar de heb ik zelfs niet gehoord! (de bijbehorende foto is van de rode panda die net mijn petekind niet is geworden omdat ik de bijdrage ervoor te hoog vond; ik vind het wel zeer mooie dieren: die Katzenbäre!

    17-10-2015 om 00:00 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)
    26-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wisselvalligheid van het leven...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eergisteren zwarte donderdag: een ganse dag tegenslag gewoon bij alles waarbij ik op mijn pc gewoon niets meer terugvond bij de herinstallatie van Windows 10!
    Gisteren grijze vrijdag waarbij ik al Windows Live Mail en Adobe terug kon installeren, ik buiten ben geweest en wat heb rondgereden.
    En nu stralende zaterdag met kappersbezoek, een opgelost putjesprobleem- dankzij Tom- een blitzbezoek bij Dofin, een herinstallatie kunnen uitvoeren van Office 365 waardoor ik mijn documenten terug kon bewerken. En een zeer lekkere rogvleugel gebakken van een andere visboer op de markt. Bovendien staat de zon te stralen.
    Op 3 dagen tijd volkomen andere gevoelens! Moet kunnen natuurlijk! Alhoewel bij het dagdagelijkse nieuws in de media wordt het er niet beter op. De modale mens voelt zich bedreigd en belaagd, ziet heel veel fout lopen en evolueren naar oncontroleerbare toestanden. Dat geeft veel onvrede.Ik heb daar wel begrip voor maar kan hiertegen geen remedie bedenken...

    Het is niet zo best als zoveel mensen zich 'unhappy' voelen bij het volgen van de nieuwsberichten. 
    Ik heb daar toch al wel een verandering in gebracht: omdat ik voldoende weet door 's morgens op Klara het nieuws te beluisteren, 
    zet ik 's avonds al geen tv-nieuws meer op en ook geen duidingsprogramma's meer
    Ik heb die beelden echt niet nodig en moet niet ALLES weten wat er misloopt in de wereld! 

    Zelfs 'de zevende dag' heb ik reeds jaren opgegeven; ik hoor liever in de kerk n.a.v. een bijbellezing hoe we ons best gedragen dan van een 'politiek correcte' overheidszender te moeten horen hoe die zich opstelt om de mensen op het juiste (denk)spoor te zetten.

    Daardoor blijft er nog weinig te volgen op tv! Gelukkig is er nog Cultuur 7, zijn er ook duidingsprogramma's op NPO, zijn er goede documentaires op BBC, zijn er ook af en toe wel goede muziekprogramma's en is er ook nog goede fictie.

    Gelukkig zijn er ook nog boeken, is er internet waar je opzoekt wat je interesseert en kan je grenzeloos spelletjes spelen op je tablet; en er zijn ook nog je textiele vaardigheden!

    Het leven is er helemaal niet eenvoudiger op geworden doordat je hoe langer hoe meer keuzes moet maken en je voor tegenslagen zoals inbraak, diefstal, beroving e.a. veelal de schuld ervan bij je eigen onvoorzichtigheid of naïviteit toegeschoven krijgt! Dus al die depressies bij gevoelige zielen en zelfmoordpogingen bij mensen die geen uitweg meer zien- het is begrijpelijk en mag dus door niemand veroordeeld worden...

    26-09-2015 om 00:00 geschreven door MariaCl  


    >> Reageer (0)


    Archief
  • Alle berichten

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    E-mail mij

    maria.claessens@outlook.be


    Categorieën

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs