Foto
Foto
Inhoud blog
 • Zowat 2 maanden later...
 • Nu weer heel erg lang geleden...
 • Heel wat beslissingen te nemen....
 • Oppassen met 'beloftes'...
 • Schrik voor...
 • Hopelijk nu wat meer cultuur 'in the picture'.....
 • Nu is het aftellen en afwachten...
 • Vier dagen vóór de verkiezingen...
 • 'Google +' houdt op te bestaan...
 • Na de mooie Ardennen kwam Zeeland met de prachtige vergezichten
 • Het is weer goochelen met de tijd...
 • Goede tandarts gevonden...
 • Morgen is voor mij 'de grote dag'
 • Cursus afgelast !
 • De wereld staat niet stil....
  Foto
  Ook een mooie dag gewenst!
  Foto
  We zijn de 21de week van 2019
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Reflecties
  Wat mij trof vandaag
  02-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zowat 2 maanden later...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit met heel wat bezigheden en 'tijdtekort' waardoor....
  Toch nog eens de moeite om hier iets te posten. Mijn nieuw gehaakt deken is bijna af - het vorige had ik "verkeerd" gewassen waardoor het gekrompen en ineen gekookt bleek, dus niet meer  mooi. Het was wel gehaakt met wol van Drops die enkel geschikt was voor handwas. Toch wilde ik mijn wolprogramma eens uittesten maar had één stipje verder moeten in klikken...

  Ondertussen na wekelijkse contacten met de voorzitter dan toch maar aangesloten bij Vief, waardoor ik toch maar aan enkele activiteiten heb deelgenomen .

  Ook nog een zeer goede vriendin begeleid in het Lozannahof en in Sint-Bartholomeüs en Merksem, waarna ik ze heb moeten achterlaten in Jan Palfijn waar ook ons vader gestorven is. Daarna onverwacht geconfronteerd met een herval (darmkanker) van een zeer goede maat die ook overleden is. Zelfs in familie zijn er nu gezondheidsklachten bij ond Kathleen en eveneens bij ns Lisa; en ons Chris moet zich ook geregeld zeer goed in het oog houden....

  Bij de PGK moeten we het met een belangrijk man minder doen, in het Davidsfonds heeft onze voorzitter, Herman Plasmans ontslag genomen en werken we nu met 2 afdelingen samen: Borsbeek en Wommelgem. Bij Kind & Gezin loopt alles nog min of meer normaal maar moet Juliette zich soms in 1000 bochten wringen om mij niet in de steek te laten. ( Eigenlijk wil ik zowel de PGK als het DF-bestuur verlaten en het wat rustiger aan willen doen.)

  Bij LBC wil ik al langer stoppen, maar ik draai er nog mee - ook omwille van Nicolas die ik bewonder voor zijn ongelooflijke inzet. (Nadien zijn er nog cursussen in de gemeente)

  Wat mijn werk als syndicus betreft; dit moet ook aan iemand anders gegeven worden ofwel aan de vrouw van Johan Wellens, ofwel aan een professioneel iemand.

  Mijn winterfeest heb ik niet kunnen organiseren door 'teveel omhanden' thuis.

  Dan moet ik stilaan het een en ander 'WEGDOEN" en misschien ook eens een notaris aanspreken voor een eventuele gift met vruchtgebruik aan mijn familie.

  Ik zit nog niet stil... (Ben nu een erg boeiend boek aan het lezen dat ik nadien aan de bib wil schenken) En gisteren heb ik bij Amazon nog 2 nieuwe cd's van Peter Hollens gekocht (voor mijn eerste mei). We blijven dus bezig, maar alles gaat wat trager... En dan is er nog de wekelijkse 'Babbelbib' op donderdagnamiddag en de 'marktbabbel' samen met 3 of 4 of 5 vriendinnen in een Wommelgems café na de wekelijkse vrijdagmarkt... En iedere zondag zit ik na de kerkdienst mee aan de ronde 'mistafel' in café Familia....  02-05-2019 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  27-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu weer heel erg lang geleden...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ...met de eindejaarsdrukte die meestal voort deint tot einde januari. Kwam daarbij het ontvallen van iemand als Wimmeke die ik wel regelmatig opzocht, maar waarbij ik de ernst van de situatie foutief inschatte. Daarbij hoorde dan ook nog een herdenkingsdienst en ontmoeting met heel wat mensen. Ook de nieuwe start van de vervolgcursus T & S bij LBC nam wat tijd in beslag + ook nog eens het opmaken van het kasboek + de balans van Residentie Damiaan. De verkoop van het appartement 2de verdieping rechts met de bijbehorende 4 garages heeft me ook heel wat kopbrekens gezorgd - vooral omdat die verkoop naar mijn mening niet 'koosjer' verlopen is.
  Omdat ik achterstallen had, heb ik deze bijgepast omdat ik een sluitende balans wil aanbieden en de 20 euro die door het notariaat Celis teveel werd betaald (de vroegere eigenaar betaalde 2 maandelijkse provisies van 45 euro echter te weinig) daarvan had ik 10 euro ingeschreven op de bedrijfsrekening en de andere 10 als cash bij de 10 euro te kort van Caroline Blomme. 90 euro kwam echter uit mijn zak (cash ingeboekt )!  Natuurlijk klopte het positief saldo van onze bedrijfsrekening niet met die op onze rekeninguittreksels; die laatst gaf dus 10 euro meer aan . Dus heb ik dit voor het nieuwe jaar rechtgezet door een overschrijving te doen van cash naar bedrijfsrekening.

  Waarschijnlijk schakel ik in de loop van dit werkjaar over naar een overname als syndicus door ofwel de vrouw van John Wellens ofwel de firma Annenco. 
  Ondertussen verliepen nog wat tandartsbezoeken eigenaardig - zoektocht naar een nieuwe tandarts is niet simpel - nu H. Mortelmans stopt in maart. Nu ben ik bij Biermans. Ook was er schoolfeest in de winter (voor de verandering) en hebben wij met het Davidsfonds een nieuw werkjaar gestart samen met de afdeling in Borsbeek. 

  Terwijl hebben zich zorgelijke ontwikkelingen voorgedaan zoals met de slechte gezondheidstoestand van o.a. Ria Hermans van mijn jaar, en... vooral die van mijn maat in de kerk: Herman Verboven. Die laatste is is ondertussen veroordeeld tot 'palliatieve zorgen'... 

  En de tofste leraar uit mijn LBC-loopbaan is overgeschakeld naar een loopbaan (kort periode) in het 'lager onderwijs' in Vorselaar - dit omwille van zijn werkzekerheid en omdat hij dan 's avonds niet meer hoeft te werken en kan thuis blijven in zijn nieuw gezin.

  Bovendien wil ik en mijn functie als syndicus, als bestuurslid Davidsfonds + lid van de Plaatselijke Geloofskern gewoon stoppen in 2019!

  2019 wordt dus een 'memorabel' jaar - en dan heb ik het nog niet over de 'klimaatspijbelaars' en de nakende 'federale verkiezingen'.....

   

  27-02-2019 om 16:44 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  12-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel wat beslissingen te nemen....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige woensdag meer dan 2 uur bij de tandarts doorgebracht. Was blij dat dit achter de rug was. Kreeg daarna te horen dat mijn bovengebit wat moet aangepast worden + het voorstel om achter mijn ingemetste onderste tanden ofwel 2 of 4 implantaten te laten plaatsen, ofwel een gebitje. Moest er maar rustig over nadenken maar kreeg toch een brief mee voor de kaakchirurg in de Eeuwfeestkliniek.
  Ben er nog niet uit! Implantaten zijn extreem duur en...voor hoe lang nog? Heb ik voldoende bot? Naar het schijnt moet de stift een goed halfjaar ingroeien. Nicole zou beginnen met 2 implantaten : één links en één rechts.
  Een gebitje met 'pressions' is naar het schijnt ook een mogelijkheid. Zou ik hiervoor contact opnemen met Herwig Mortelmans? Maar ik ben nu bij Biermans- maar Mortelmans vertrouw ik meer; en ons Rita vindt dat Biermans nogal veel en vlug doorverwijst. (En de 'Centenaire' zou blijkbaar een kliniek zijn voor 'rijke' joden - volgens haar mening...)

  Nu wacht ik sinds 23 oktober op een nieuwe Mobib-kaart omdat ik de mijne uit mijn handen had laten glijden toen ik naar de bus stapte met pak en zak + het sportgedeelte voor Herman. Dus moest ik een Lijnkaart van 16 euro kopen.Had ik 's avonds laat na intensief zoeken binnen, toch wel op de website van de Lijn aangevinkt "kaart verloren of gestolen" toen ik 's nachts een duplicaat aanvroeg waarbij ik alle gegevens invulde (zelfs met het nummer dat ik terugvond op mijn factuur) De morgen nadien toen ik met het sportgedeelte van GVA terug naar Herman stapte zag ik onderweg het hoesje van mijn kaart liggen. Blij dat ik ze terug vond ging ik terug naar het invulformulier om te melden dat ik geen duplicaat meer nodig had. Ik kreeg als antwoord dat er nog geen actie was ondernomen voor een duplicaat en ik mijn oude kaart terug mocht gebruiken. Oef!
  Maar toen ik 4 dagen naar Lier moest voor een concert van de Schaepshoofden, kreeg ik bij iedere scanning een rood kruis. Ook nog de maandag nadien toen ik naar de Boomgaard moest in Broechem.
  Dus ben ik op dinsdag 30 oktober naar een Lijnwinkel gereden op de Groenplaats en wist men me te vertellen dat je kaart meteen vernietigd wordt als je aanvinkt ... Dus na betaling van 10 euro, kon men een duplicaat aanvragen en kreeg ik een gratis vervangpas geldig tot vandaag. Met de voorbije poststaking is die nieuwe Mobib-kaart dus nog niet toegekomen en rijden we morgen terug naar Mortsel met de Lijnkaart die ik op 23/10 had aangekocht....

  12-11-2018 om 20:54 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  27-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppassen met 'beloftes'...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als een verkoopster je telefonisch voorstelt om een abonnement te reactiveren - het eerste jaar aan halve prijs, en je gaat erop in; dan kijk je langer dan 1 week uit naar een mailtje dat niet verschijnt. Haar voorstel werd dan waarschijnlijk aan de bron afgewezen. Dus gaat de deal niet door! Je ziet dus maar: zo lang er niets getekend werd....
  Hier ging het om Test Connect dat je blijkbaar niet kunt bestellen zonder Test aankoop. Maar dat laatste doe ik zelfs niet eens open en deponeer ik dus in de bus bij een buurman. Ik vind het gek om dingen te kopen die je niet nodig hebt; daarom wilde ik een effort doen om me te herabonneren aan halve prijs. Maar dat blijkt dus niet te kunnen....

  Ondertussen kreeg ik op 06/11/18 terug een exemplaar van Test Aankoop en Test Connect in mijn brievenbus - echter zonder begeleidende brief. Wel vond ik in mijn webmail van Telenet een bericht van Freeform : betreft case 103290226-30 dat van Test aankoop bleek te komen. (Dus heb ik weer 'te vroeg' gereclameerd- moet soms wat meer geduld oefenen.) Moet misschien nog telefonisch contact opnemen met Anouk Verstraeten van de abonnementendienst...


  27-10-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  25-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrik voor...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ...etikettering, labels, stigma's...; het is 'des mensen'- maar het wordt volgens mij sterk in de hand gewerkt door de 'social media'. Jeugdige uitspraken, oneliners, reacties of opmerkingen worden bijgehouden en kunnen later tegen jou ingezet worden - zeker in een politieke carrière.
  Vanmorgen bij het bezorgen van het sportgedeelte van mijn krant bij een buur werd ik aangesproken door een andere buurvrouw die mijn raad vroeg over de concentratieproblemen van haar zoon in de eerste klas - dit ondanks zijn goede schoolresultaten. Toen ik haar naar het CLB verwees, kreeg ik heel wat weerstand in de zin van; 'ieder kind heeft tegenwoordig een etiket van ADHD of ASS of dyslexie, dyscalculie of wat ook... En relatine slikken, dat vond ze waanzin. Tegenwoordig moeten leerkrachten die het CLB willen inschakelen, hiervoor eerst de toestemming (met handtekening) vragen aan de ouders.
  Ik heb haar erop gewezen dat ze niet verplicht is de raad op te volgen die het CLB haar geeft en dit ook duidelijk te communiceren met de dienst. Het is ook niet zo dat je je moet laten opereren als een arts dat aanraadt.
  Maar enkel al een etiket opgeplakt krijgen op je kind, blijkt al zeer erg verontrustend te zijn. Dus laten we dat niet doen... Maar in geval van 'leerstoornissen' is het volgens mij toch raadzaam om zo vlug mogelijk in te grijpen...

  25-10-2018 om 21:13 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  24-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk nu wat meer cultuur 'in the picture'.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de gemeenteraadsverkiezingen zullen we nog wel regelmatig geconfronteerd worden met gekibbel bij de coalitievorming- dat is evident. Zelf volg ik het allemaal niet meer en heb er wijselijk afstand van genomen. Het is wat het is- en zo moeten we zes jaar verder.

  Persoonlijk geef ik nu wat meer aandacht aan cultuur en vorming - zelfs nu nog! Het is juist onze cultuur die zo typisch menselijk is en het resultaat vormt van menselijk vernuft, menselijke creativiteit en menselijke arbeid. Hier de nodige aandacht aan schenken, vind ik zeer humanistisch...
  Maar het verkoopt tegenwoordig niet zo goed meer! Jammer toch!

  Je ziet het overal gebeuren. Gemeentes zijn niet meer verplicht om een bibliotheek te houden, cultuurverenigingen zoals het Davids- en Willems- en Vermeylen- en Masereel of Rodenbachfonds krijgen moeilijk jonge leden bijeen- zodat ze snel verouderen en uiteindelijk zullen stoppen bij een tekort aan bestuursleden. Sportverenigingen echter blijven groeien. Aan het 'gezond lichaam' wordt massaal veel aandacht geschonken omwille van onze focus op het uiterlijk. Maar de 'gezonde geest' die komt blijkbaar toch wat minder aan bod.

  24-10-2018 om 16:50 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  14-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu is het aftellen en afwachten...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Want het gaat helemaal niet om mijn stem; maar wel om de som van de stemmen en de mogelijke coalities die kunnen en zullen gemaakt worden. Daarop heb je hoegenaamd geen invloed! Toch blijf ik zo lang ik kan mijn 'stemrecht' gebruiken- ook al ben ik reeds lang tegenstander van de 'achterhaalde' opkomstplicht. Want die heeft ook zo zijn nadelen. Nu iedereen tot zijn 18de naar school heeft gegaan, moet iedereen toch weten dat er strijd werd geleverd om stemrecht voor iedereen te bekomen; dus kan men best zelf uitmaken of men die stem al dan niet gebruikt.
  Wel vind ik het pure discriminatie dat niet-Belgen kiesrecht hebben zonder opkomstplicht, en dat Belgen (nog als enige Europeanen?) een opkomstplicht hebben. Veel logica zit daar voor mijn part wel niet in; maar zoals verwacht wel veel 'emotie'!
  De voorafspiegelingen in het nieuws zijn nu voorbij; de achterafspiegelingen (Hineininterpretierungen) zullen nog wel een week of twee de media vullen zeker? Daarna wordt het zes jaar volgen wat deze ploeg ervan zal maken - als er tenminste geen fusieronde gepland is....

  En voorts zal er wel weinig veranderen zeker? Ik verwacht dit toch niet op gemeentelijk niveau. 

  14-10-2018 om 15:33 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  11-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier dagen vóór de verkiezingen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen En nog steeds weeg ik af aan wie ik mijn stem zal geven. Ik volg nochtans geen verkiezingsdebatten omdat dat puur om theater draait en dan nog tussen de kopstukken waarvoor je zelf niet kunt kiezen als je in een kleine gemeente woont.
  Vermits het om gemeenteraadsverkiezingen gaat, hebben nu de nationale strekkingen voor mij minder betekenis. Gemeentebesturen nemen wel goede of minder goede beslissingen; maar dit komt deels door de coalitie waar het 'geven en nemen' wordt; maar ook deels door wat hen van bovenuit opgelegd wordt.
  Maar het gaat ook om de provincieraden - voor zolang zij nog mee gaan... Hier spelen nationale standpunten echter meer mee.....
  Hopelijk heb ik op zondagmiddag, 14 oktober een goede keuze gemaakt; maar ik zal me toch moeten neerleggen bij wat de meerderheid wil (of de coalitie die een voorakkoord smeedde?) En hopelijk kan ik voor de provincieraad voor mensen uit een andere partij stemmen dan voor de gemeenteraad; want plaatselijke partijen zoals Wommelgemse belangen bv hebben geen figuren in een provincieraad....

  11-10-2018 om 13:31 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  09-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Google +' houdt op te bestaan...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat men een reusachtige data-lek sinds de maand maart niet had gemeld bij Google, vind ik niet zo netjes- maar dat men na verder onderzoek tot de ontdekking kwam dat er op Google plus te weinig activiteit was en dat er ook te weinig gebruikers waren deed Google beslissen om 'Google +' niet verder te ontwikkelen. In augustus 2019 houdt de site op te bestaan... Wat onvoldoende winstgevend is; wordt dus niet meer in stand gehouden! Toch jammer voor de getroffen en tevreden gebruikers...

  09-10-2018 om 18:57 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  28-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de mooie Ardennen kwam Zeeland met de prachtige vergezichten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerste station was :Sas van Gent naast het kanaal Gent-Terneuzen op het jaagpad aan de draaibrug. Zalig om daar op een bank je boterhammen op te eten en de mensen en honden te begroeten. Ze zijn daar allemaal even tof- als er 24 mensen passeren, dan zijn het er 25 die je begroeten of iets zeggen, want zelfs de honden komen mee. Een plaats vinden om een koffietje te drinken was niet zo simpel; maar na een wandeling konden we toch terecht in een eetcafé. Nadien reden we verder langs de westkant over Phillipinne naat Ijzendijke waar we weer een terrasje deden en naar de Plus-supermarkt gingen aan de molen. Dan reden we verder langs landelijke wegen door het prachtige Zeeuws-Vlaanderen tot Waterlandkerkje en Oostburg om daarna terug te keren over St.-Margriete in België. 
  Eigenlijk moet de landsgrens tussen België en Nederland niet meer aangeduid worden met een bord langs de weg! Je voelt en ziet het meteen aan het wegdek! In Nederland is dat mooi egaal en zonder putten of oneffenheden; maar bij ons.....
  Toen we in Rieme verder oostwaarts wilden rijden, ging dat niet omdat er daar geen brug is over het kanaal. Vanuit het havengebied moest er dus gereden worden naar Zelzate waar we de Zelzatebrug overstaken. We zijn dan teruggekomen langs de 'konijnenpijp' over de Slachthuislaan om dan wat later dan voorzien thuis te komen want onderweg belde Maria Geerts me op om te vragen of ik niet vergeten was naar de les te komen om 19 u. (Ik was dat niet vergeten, maar had erop gerekend dat we rond 18 u. thuis zouden zijn.) Tussen halfacht en 8 uur ben ik dan in de bib gaan les volgen.

  28-09-2018 om 22:48 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (1)
  23-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer goochelen met de tijd...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook al maak je een agenda; altijd is er wel iemand die de afspraak wil wijzigen.
  Dat is nu gebeurd met de geplande treinreis naar Marloie op wo. 26/09; de vriend van Ariane had liever dat zij een dag vroeger kwam- maar dat valt dan wel tijdens mijn cursus T&S - waar ik niet zo graag wegblijf. Achteraf toen ze hoorde dat dinsdag voor mij wat moeilijk was, stelde Ariane voor om maandag te sporen. Op die dag stond dan wel ons maandelijks vriendinnenontbijt in de Lunch Garden gepland. Vorige zaterdag stelde ik haar voor om dinsdag te behouden, maar i.p.v. de trein van 11.01 deze van 13.01 u. te nemen wat geeft dat wij om 15.22 u. in Marloie arriveren (i.p.v. om 13.22 u.). Ik kan dan terug sporen met de trein van 15.37 u. Dit was mijn voorkeur. Maar ik kreeg vandaag een bericht dat de papa van Ariane mij morgen om 10.20 u. komt oppikken om ons naar Berchem te vervoeren. Dus heb ik mijn seniorenticket gekocht en op mijn eID laten zetten en heb ik de vriendinnen verwittigd dat ik er voor een keer niet bij zal zijn.
  Ik weet niet welk weer het morgen zal zijn. Dat wordt dan wel 2,30 u kletsen met Ariane in de heenreis en rustig 2,30 u. lezen op de terugreis. Boek . appel,water en 2 boterhammen liggen klaar, net als het paspoort.

  23-09-2018 om 20:42 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  21-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede tandarts gevonden...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was lang zoeken en overleggen... Een mens verandert niet zo maar van tandarts... Maar als de jouwe geregeld afwezig is en haast niet meer te contacteren; dan moet je uiteindelijk toch uitkijken naar vervanging - temeer daar je hoorde via via... dat je technisch zeer goede - maar haast onbereikbare tandarts einde 2018 zou gaan stoppen met werken.
  Goede bereikbaarheid was voor mij al een must- (de vorige woonde in mijn straat); maar de persoon in kwestie moet ook meevallen. Het werd kiezen tussen een tandartsenpraktijk in Wijnegem op de Merksemsebaan - te bereiken met bus 141 (die soms onberekenbaar en veelal te laat is) halte vroegere normaalschool of Eric Biermans (de tandarts van Juliette Goossens) vlak naast de Sera decor - bereikbaar met bus 420 tot aan de Aldi ofwel per fiets.
  Ik heb dan maar gegokt op Eric Biermans (praktijk in Wommelgem) en ben daar sinds 29 augustus al drie keer geweest: 1 keer om platen te laten nemen, dan om een fragiele tand (nr. 21) te herstellen waarvan de vulling was afgebroken (na de endodontologische behandeling de dag voordien) en gisteren voor werkzaamheden aan tand (26) + het verwijderen van tandsteen.
  Ondertussen toch al wat kunnen vertellen en van gedachten wisselen - en eigenlijk heb ik er wel veel vertrouwen in en klikt het volgens mij ook goed .
  Had ik naar Wijnegem geweest - daar schijnt een groot verloop van tandartsen te zijn.
  Mijn tandarts volgt zeer veel bijscholingen en is volgens Leo van Juliette technisch uitstekend bij. Volgende afspraak op 15 oktober; maar hij mag me opbellen als er iemand wegvalt. Hopelijk gebeurt dat ook!

  21-09-2018 om 23:33 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  12-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen is voor mij 'de grote dag'
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik moet voor de eerste keer naar een endodontoloog in Wilrijk met bus 420 om 6.56 u. en daarna bus 33 om zeker om 9 u. in de Prieelstraat te zijn. Zonder fileleed kom ik daar toe rond 8 u.; maar vermits files altijd kunnen in het Antwerpse nemen we het zekere voor het onzekere. Ik loop hiervoor al 2 weken met veel zorgen rond.
  Morgen zullen we weten hoe het gesteld is en of de tand kan behouden blijven en VOORAL of ik mijn kunstgebit nog over die behandelde en verzwakte tand mag schuiven. Indien niet, moet ik het enkel weken doen zonder dat kunstgebit waarbij ik enkel yoghurt, soep en groentepapjes kan eten. Heb voor morgen alvast een potje rode linzensoep uit de diepvries gehaald en omdat die nogal consistent was wat aangelengd met kippenbouillon uit de diepvries. Als ik enkele weken zonder mijn kunstgebit verder mot, kan ik misschien beter overschakelen op potjes vervangmaaltijden waar alles in zit...
  In geval van tandeloosheid, rijd ik toch 's avonds mee naar een geplande activiteit in Schilde voor onze Plaatselijke Geloofsgemeenschap - met de nodige pijnstillers en wat water. De daaropvolgende dag heb ik een algemene vergadering met barbecue van Neos. Daarvoor had ik me 1 maand geleden ingeschreven toen ik nog niets wist van.... . Ik rijd daar dan naartoe, maar zal waarschijnlijk niets eten (of ik moest een yoghurtje met appelmoes gezoet met Canderel meenemen).
  Morgenavond weet ik meer en ik begin af te tellen en de klok op mijn smartphone voor morgen op 6.45 u. te zetten.
  Hopelijk kan ik vannacht wat slapen, want zit hier toch erg mee in...
  (Als op 13 en 20 september de 2 bewuste tanden behandeld zijn, moet er daarna terug contact opgenomen worden met de tandarts om de voorlopige vullingen te verwijderen en te vervangen door definitieve...)

  12-09-2018 om 21:08 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  11-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus afgelast !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit wegens tekort aan belangstelling!
  Ik versta dat niet! Professionele lesgevers die in een schoolomgeving cursus geven in de voor- of namiddag of avond aan € 99,00 voor een halfjaarlijkse cursus van 60 uren.
  Het kost inderdaad geld; maar als je weet dat 2 halfjaarlijkse cursussen op dinsdagvoormiddag en donderdagnamiddag mij 2 keer 99 euro kosten voor 120 uren les, terwijl één tandwortelkanaalbehandeling van 1 uur tot 1,5 uur door een endotoloog mij 270 euro kost, en daar nog nabehandelingen bij komen die ook nog geld kosten...
  - Ik weet ook dat er in alle gemeenten ICT-lessen gegeven worden door 'vrijwilligers' voor veel minder geld ofwel gratis; dus begrijp ik dat er minder mensen zich willen verplaatsen voor een cursus die ze buiten hun gemeente willen volgen. En toch hebben ze ongelijk.

  De ICT-wereld staat niet stil en les volgen is én boeiend én tof - zeker bij gedreven lesgevers. En er zijn dan ook sociale contacten met steeds nieuwe mensen...

  Jammer dat we vandaag maar met twee mensen in de les zaten waarin vandaag zelfs heel wat geleerd werd ; maar waar de directrice op de middag de cursus afgelastte omdat er gisteren 28 ingeschrevenen waren voor tablets & smartphones (Android). Die 8 of 9 mensen teveel kunnen dan op dinsdagvoormiddag komen op ons lesmoment. En als ik per se daar nog een cursus wil volgen in Mortsel; moet ik iets anders kiezen...

  Misschien volg ik de cursus T&S opnieuw in Mortsel - uit sympathie voor de school en ook om Marie-José te vergezellen die aan de cursus begint, maar met een Huawei werkt. Misschien kan ik haar assisteren en zo ook nog de Huawei leren kennen.... (Had nochtans liever die e-communicatie gevolgd en desnoods ook zelfs ons Rit vrijgehouden voor die cursus. In dat geval waren we al met drie! Maar dit is nog altijd minder dan acht.)

  11-09-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  06-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld staat niet stil....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gelukkig maar; toch vind ik dat er weer heel erg veel aan het veranderen is.
  Om te beginnen weer een brief van een notaris, na de moeizame verkoop van één appartement en 4 garages, waarbij heel wat complicaties optraden; nu weer omtrent een onderhandse overeenkomst houdende verkoop van een appartement waar ik niets van wist.
  Vanmorgen op 5.15 u. opgestaan om met bus 420 van 6.56 u. te rijden tot aan de woonst van Bart De Wever. Daar is dan het bushokje weg en na 10 miuten kwam bus 33 eraan- maar die chauffeur kreeg last met zijn voertuig en in de Fruithoflaan moest iedereen eruit. Zo kon ik gelukkig verder stappen tot aan bakker Verelst op de hoek - in de hoop dat ik daar binnen kon,want ik had al een halfuur grote aandrang om naar het toilet te gaan. Dat is me daar dan gelukt - zelfs zonder te ontbijten of te betalen.
  Met de volgende bus 33 kwam ik dan 2 haltes voorbij Middelheim toe aan Sint- Augustinus. Vandaar is het 5 minuten stappen naar de endotoloog.
  Met bus 21 ben ik dan terug gereden tot aan Berchem station waar bus 421 klaar stond ; dus gauw een koffie gedronken en een toiletbezoek gepleegd om met de volgende bus 420 van 9.16 u. huiswaarts te keren...
  Ik kom nu per fiets van de Standaard boekhandel in WSC waar ik het boek bestelde: "Van binnen is alles stuk" van Simon Hammelburg - ben in de gang begonnen met lezen tot ik het woord "eerdaags" tegen kwam. Ik kende wel het woord 'eerstdaags', maar niet 'eerdaags' - heb het nu opgezocht in de dikke Van Dale - en ze bestaan allebei. (In het boek 'Homo SAPIENS' heb ik op p.40 wel een fout ontdekt in de Latijnse consecratiewoorden: 'Hoc est enim corpus meum' waar de auteur het woord 'enim' vergeten was....) De auteur is dus geen katholiek, maar wel een jood..... - maar dat laatste doet er niet toe. Hij had zich beter moeten informeren wat deze woorden betreft. Voor de rest ben ik een fan geworden van Yuval Noah Harari.- heb zelfs zijn 3 boeken aangekocht en doorgegeven om te lezen aan Antoon Maes - terwijl ik die boeken zelf heb horen aanbevelen door een mevrouw uit Samenleven toen we samen buiten de gids opwachtten om aan de Lutherwandeling te beginnen aan de Sint-Andrieskerk bij Rudi Mannaerts....
  Van het nieuwste werk van Harari: 21 lessen voor de 21ste eeuw heb ik een drievoudige bespreking geboekt in volkshogeschool Elcker-ik. Ik kijk er al naar uit. Dan zullen hopelijk de tandproblemen opgelost zijn (einde oktober en begin november).

  06-09-2018 om 15:56 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  03-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk! Het 'normale' leven heropgestart...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb nooit kunnen vermoeden dat 'de onderwijswereld' zulk een impact kan hebben op je verdere leven; het is nu 3 september 2018 : eind juni 2003 ben ik gestopt met werken in de Sint-Johannaschool- dat is wel 2 en een half jaar langer dan ik kon en mocht stoppen- maar de toekomst van mijn jongere collega's indachtig, heb ik er 2 extra schooljaren bijgedaan, waarvan het laatste met 28 kinderen in de klas en een nieuwe wiskundemethode + nog wat andere nieuwigheden. Dat laatste jaar 'voltijds' woog zwaar- indien ik op vrijdagavond rond 16 u. bij mij in het klaslokaal een relax had staan- ik zou erin gaan liggen zijn en misschien voor enkele uren in slaap gevallen.
  De daaropvolgende jaren zijn voorbijgevlogen met inzet voor de parochie, het plaatselijke Davidsfonds met bijbehorende leeskring, een start van Neos-Wommelgem, een maandelijks consult bij Kind & Gezin in Ranst,het volgen van ICT-cursussen eerst in de 'de Boulaerlei' en daarna in Mortsel, het volgen van voordrachten in Elcker-ik in de Breughelstraat, het organiseren van treintrips voor de collega's, het organiseren van halfjaarlijkse etentjes voor ex-collega's, bijna 2 jaar zorgen voor middageten en zo voor ons vader toen hij weduwnaar werd- daarbij de financiële zaken bijhoudend in een Excel-document, ook nog het verder doen met mijn functie van syndicus van Residentie Damiaan en het volgen van de familie (mijn 2 zussen + broer en hun kinderen).
  Heel veel georganiseer loopt daarbij over een werk- of schooljaar : vandaar dat ik een minder goede agenda van Brepols heb aangeschaft bij AVA - alhoewel ik de bijbelagenda nog steeds prefereer.

  Ondertussen word ik wat ouder, mijn tanden beginnen heel wat geld en zorgen te kosten met om te beginnen met 2 wortelkanaalbehandelingen- waarvan ik niet weet of dit nog iets uit zullen halen. Ben ondertussen ook van tandarts veranderd- omdat ik bij de technisch zeer goede H. Mortelmans van geen kanten binnen geraakte (laatste behandeling 28/06/17) ben ik overgestapt naar Erik Biermans naast de Sera decor.
  Ook begin ik mij al eens een keer te vergissen: ik wilde vanmorgen naar het gemeentehuis gaan om 9 u., maar dat kan pas morgen gebeuren. Morgen wilde ik de busrit uittesten met bus 141 naar Mortsel om te zien of die daar wel tijdig toekomt, maar dan kan ik niet om 9 u. in het gemeentehuis zijn; en in de namiddag is het Kind & Gezin.
  Heb onderwijl een fiche ingevuld voor de maanden september en oktober die ik steeds in mijn handtas steek; moet overmorgen of de dag nadien naar WSC om 2 bestelde boeken aan te kopen:'Van binnen is alles stuk' van Simon Hammelburg en "21 lessen voor de 21ste eeuw" van Yuval Noah Harari. Voor dat lezen kan ik extra tijd uittrekken als ik een lange treinreis maak (bv. naar De Panne of Namur of Liège). In de trein word ik nog het minst afgeleid en kan ik lange tijd aan een stuk doorlezen.... en dit voor maar € 6,20 heen en weer + een koffie hier of daar, want mijn volkorenbrood + Elstar appel eet ik dan wel op in de trein! Zuinig, niet! Heb ik geleerd van Jos De Ridder zaliger...
  Ondertussen kom ik ook in een tijdspanne terecht dat ik bijna iedere week een begrafenis wil bijwonen - maar zo lang we er zelf nog naartoe kunnen gaan; zijn we bij 'de goei' zeker?!

  03-09-2018 om 10:28 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zotte dingen' gedaan vandaag!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Meer wil ik daar hierover niet kwijt. Af en toe eens uit de band springen moet toch kunnen! Als het maar bij 'heel af en toe' blijft... Ons Rit en ons Chris zullen dat wel allemaal blijven controleren zeker! (Voorlopig nog weinig reactie van mijn zussen!)

  03-09-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  31-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen een magische datum!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Namelijk 1 september, die nu net op een zaterdag valt - dus in het weekend. 
  Dat brengt wel met zich mee dat de scholieren er meteen voor een volle schoolweek tegenaan vliegen! 2 volle dagen op de schoolbank zitten, daarna 1 halve dag school: oef! En dan weer 2 volle dagen vooraleer het volgende weekend begint.
  Dit schooljaar valt onze Vince in de prijzen. 
  Hopelijk wordt hij thuis goed begeleid want zowel zijn 2 zussen als zijn moeder studeren ook. 
  Alleen de papa die voltijds werkt en een groot deel van het huishouden op zich neemt, zal nu ook zijn jongste zoon kunnen volgen. 
  Maar misschien kunnen Laura of Lisa daar ook nog wel even tijd voor maken! En... er is ook nog 'vokke' die Vince kan helpen.
  Het is voor de eersteklassers toch een serieuze overgang van de kleuterschool naar het eerste leerjaar; en dat na een zeer grote vakantie van 9 weken aan een stuk!
  Voor die gasten zou de zomervakantie best met 2 weken mogen ingekort worden als ze telkens 1 week meer krijgen in de herfstvakantie en de krokusvakantie.

  Dat wordt dan ook weer iedere morgen stress bij het ontbijt en vooral op weg naar school met files,voor- en nabewaking, het eten regelen en ook nog bevragen hoe de schooldag verlopen is. Het zal een hectische week worden: die eerste volle week van het nieuwe schooljaar!

  31-08-2018 om 20:56 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  27-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste week vóór de start van het nieuwe schooljaar....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het weer is nu ook al omgeslagen en alle schoolspullen worden nu al te koop aangeboden. Ik vermoed dat de geesten nu ook in veel gezinnen gericht zijn op een nieuwe start. Bij veel kinderen (en ook ouders) geeft die school terug structuur. 
  Niet enkel de school, maar ook organisaties als het Davidsfonds en Neos werken met werkjaren die parallel lopen met schooljaren. En wie zich per auto of met het openbaar vervoer verplaatst, zal de fenomenen: 'ochtendspits' en 'avondspits' ook wel kennen, want vanaf september is er 's morgens en 's avonds meer mobiliteit op onze wegen.
  Dat beruchte 'schoolgevoel' komt dus ieder jaar terug in de laatste vakantieweek vóór september. In mijn 'actieve' periode' was dat dus: alle dagen werken in en rond de school want op de eerste schooldag moesten wij toen startklaar zijn! Waar is de tijd naartoe? Volgende week is dat juist 16 jaar geleden...

  (Ook al voel ik me Vlaming- mij stoort het gebruik van het Engels in onze samenleving helemaal niet - heb ontdekt bij 'Tour & Taxis' op de Heizel hoe handig men er daar gebruik van maakt om zowel Vlamingen als Walen met maar één taal te kunnen bedienen - daarom koos ik voor de prent "back to school " i.p.v. 'terug naar school')

  Gisteren las ik bij Kinepolis ook overal 'EXIT' en in de reclamewereld duiken meer 'kids' op dan 'kinderen'; het zijn dan ook maar 4 lettertekens i.p.v. 8- voordelig dus! En afkortingen zoals : ASAP en ACAB  ADHD e.a. komen ook allemaal uit het Engels.... (En de ondertiteling van de opera 'Turandot' gisteren was dus gewoon 'Engelstalig'; ik vermoed dat we ons daar gewoon moeten aan leren wennen....)

  27-08-2018 om 19:37 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  23-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch zou het nog serieus wat moeten regenen....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Veel mensen zijn blij met deze lange hete zomer; maar er is nog steeds een groot watertekort. En dat kan enkel aangevuld worden met voldoende regen- en daar hebben we tot nu toe nog niet veel van gezien! De wortels van de buxusstruiken staan nog in 'poederdroge' grond. en het gazon beneden is nog helemaal niet hersteld.
  Maar de lucht is al wel bewolkt en af en toe zal er wel al eens een buitje uitvallen zeker.

  Heb het potje met droogvoer voor Muizy naar achter geplaatst aan dr garage van Herman en Birgit. De kattenkorrels werden ook ontdekt en opgegeten door de rosse kater aan de Carrefour. Die kwam hier gisterenavond rondhangen en vanmorgen was hij er weer en het potje dat ik 's nachts nog vulde voor Muizy bleek vanmorgen helemaal leeg gegeten. waarschijnlijk door de rosse. Op de duur weten alle katten uit de buurt dat hier altijd kattenvoer te vinden is....

  Morgen vroeg rond 8u. naar de markt voor vis, kip, thee en groenten, om halftien met Julienne en Frank naar de begrafenis van Maria Smits in Borsbeek; daarna met bus 141 teug nar huis en per fiets naar de markt en Familia of 'De Welvaart'- want om 14 u. moet ik bij Nicole zijn omdat ik zaterdag naar de begrafenis van Gerda Gielen moet. 't Wordt weer druk en zondag is het 'Opera in de cinema' in Kinepolis - rechtstreeks uitgezonden vanuit de Metropolitan van New York.

  23-08-2018 om 17:56 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  21-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om nog eens te doen....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Toch goed dat we voor 10 personen een groepsfiets hebben besteld i.p.v. 2 gezinsfietsen voor 5. Allen samen op één fiets was best leuk en de moeders hadden voor alles en nog wat gezorgd. Voor onze Vince en de anderen was er een echte 'snoeptafel. De klus van het fietsen draaien hadden we al snel onder de knie; maar met die wissels werken moest nog wel geleerd worden. Het weer was schitterend en de sfeer was opperbest. We hebben ons geweldig geamuseerd; mijn 2 zussen en zwagers,de dochter van ons Rit met haar echtgenoot en 3 kinderen en ik.
  Een geweldige uitstap om nog eens te doen; de spoorfietsen van Kempens Landschap in Kapellen lopen door een mooi domein en je kan er fietsen tot aan de herfstvakantie. Eens nadenken met wie we dit nog eens gaan herhalen....

  21-08-2018 om 21:54 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  19-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een blog kan je veel oproepen; maar niet alles....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onder andere: geuren; ze kunnen sterk zijn en een hele leefwereld oproepen- o.a. de specifieke onbetaalbare geur van bijgevoegde bloesem. Je moet al om te beginnen de lindebomen weten staan (die ze nog niet gekapt hebben...) Dan moet je nog telkens een jaar leren wachten tot die linde bloeit. maar zijn geur is onovertreffelijk en niet te vangen in een parfum of een zeepje.

  De lindethee kan best gezond zijn; ik vind die wat flauw- maar de geur van lindebloesem - ik kijk er telkens naar uit rond de maand juni.  Het is wel heel erg jammer dat de bouwkavels tegenwoordig zo klein bemeten worden dat niemand nog een serieuze boom in zijn of haar tuin kan planten. Enkel in parken of in grotere openbare groene ruimtes passen die nog; want langs de weg moeten alle grote bomen weg ondanks de aangename lommerd die ze geven in de zomer. Hun wortels kunnen de stoepen en vooral de leidingen hinderen, dus... In mijn straat zijn ze allemaal gekapt en verpulverd bij de heraanleg van onze straat. Zelfs aan het kerkhof zijn er grote lindebomen weggekapt. Aan de Charlottalei zijn volwassen bomen gekapt, op de De Keyserlei ook, en op de weg van Grobbendonk naar Herentals mooie eikebomen enzovoort... Ik heb daar echt geen goede gevoelens bij en vrees erg voor de versnelling van de klimaatopwarming die volgens mij reeds grandioos is ingezet tijdens voorbije zomer....

  19-08-2018 om 14:29 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ik ooit aan deze blog begonnen ben...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit heb ik allemaal te danken aan Fons Haneveer, ICT coördinator, die destijds les gaf in de 'te Boelaerlei' in Borgerhout. Als examen mochten we iets kiezen dat we leuk vonden uit alle internet-mogelijkheden die we bij hem leerden en we mochten dit dan voorbrengen, illustreren en laten horen waarom we dit kozen.
  Ik had toen mijn blog aangemaakt en vond het tof om hier regelmatig mijn gevoelens en/of bedenkingen neer te pennen.

  Ook omdat iedereen aan deze leraar heel goede herinneringen overhield - volgens Dirk Staelens heeft hij zelfs een fan-club- vond ik het leuk om terug te denken aan dat ene jaar dat ik bij hem les heb gevolgd. Nu kom ik enkel nog in Mortsel terecht en daar werk ik met andere lesgevers, waar er ook zeer goede bij zijn. Jammer echter dat de inschrijvingen voor ICT bij senioren wat achteruit gaan; de mensen die niet komen, weten echt niet wat ze missen

  Heb mij nog net voor een korte cursus ingeschreven op dinsdagvoormiddag bij Nicolas Coenen - gewoon omdat ik als cursiste gratis mag deelnemen aan het 'internetcafé' op woensdag. En omdat Christianne De Vleeschouwer zich inschreef voor de cursus Windows 10 op donderdagnamiddag, kan ik met haar afspreken op die woensdagvoormiddag.... (Jammer genoeg, zal CDV niet komen, vermits ze op woensdagvoormiddag Tai chi volgt of pilates... ik weet het niet juist.)

  19-08-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  18-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna een jaartje rond na de blog van 24/08/18
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was de bedoeling om uiteindelijk wat minder te reageren op 'social media'- wat nog niet erg lukte. Maar toch ben ik blij dat ik hiermee terug gestart ben. De blog van Neos Wommelgem heb ik ondertussen verwijderd, vermits zij nu een website hebben en de blog sinds 2014 niet meer werd aangevuld.
  Het weer in ondertussen ook min of meer aan het normaliseren- alhoewel er nog steeds veel te weinig regen is gevallen. In korte tijd heel wat begrafenissen achter de rug: Isabelle Decoene, Jef Van Hemelen, en volgende week Maria Smits en Gerda Gielen.(Tragisch ongeval: gewoon aangereden bij het oversteken van haar straat na de wandeling met de hond. Gerda werkte nog halftijds op het secretariaat in de school om weldra van haar pensioen te kunnen genieten...)
  Het leven wordt er niet eenvoudiger op. Hier is uiteindelijk de verkoop van het appartement en de 4 garages uit de voeten met heel wat heibel door de slechte communicatie en ook omdat ik er onvoldoende bij betrokken geweest ben....
  Volgende week weer krekelen, spoorfietsen, naar de bib, de Standaard boekhandel en de begrafenis van Maria Smits + de eerste keer naar 'Opera in de cinema' voor de opvoering van 'Turandot".

  18-08-2018 om 18:33 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  13-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk de 'verlossende' regen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Misschien nog niet genoeg, maar ik zie toch stilaan wat groene vlekjes in het rosse gazon van de onderburen. Ook de temperatuur binnenshuis is draaglijk geworden. Agenda raakt stilaan ook weer meer gevuld: gisteren positief gereageerd op de vraag van ons Chris om een fietskar voor 12 personen te bestellen bij 'spoorfietsen' in Kapellen en daar meteen online 90 euro voor te betalen. Dat betalen gebeurde niet zoals ik het gewend was. Noch in mijn e-mailprogramma, noch bij de site van Bpost kon ik merken dat de betaling gebeurd was. Dus heb ik ze nogmaals doorgevoerd. Deze voormiddag heb ik telefonisch contact opgenomen en inderdaad: de fietskar is gereserveerd en de betaling is 2 keer gebeurd. Dus heb ik hen gevraagd 90 euro terug over te schrijven.
  Met Lies Smits krijg ik geen contact, in de bib zou ik de boeken nog willen bestellen voor de leeskring - heb ondertussen 3 exemplaren gekocht van het boek van Nadeem Aslam waarvan ik er 2 aan de bib zal schenken. Ook met Chris Quirynen krijg ik geen contact- misschien moet ik haar eens opbellen!

  Zo moet ik de 2 gratis inkomkaarten voor Planckendael nog aan onze Guy bezorgen die er naartoe kan gaan met de kleinkinderen, moeten we nog eens met Wimmeke op stap en ook in oktober een etentje vastleggen met zuster Agnes en Ria, moet er in september een cursus ICT gestart worden op dinsdagvoormiddag in Mortsel - dit om op woensdagvoormiddag gratis naar het internetcafé te kunnen gaan enkel voor cursisten. Misschien wordt dat nog een samentreffen met C.D.V. die daar op donderdagnamiddag cursus volgt. Ook Davidsfonds zal weer opgestart worden - weliswaar zonder voorzitter - maar voor hoelang nog; want ik wil er stoppen vooraleer ik 75 word- en dat is in maart 2020! Waarschijnlijk kondig ik in september '18 mijn laatste jaar als bestuurslid aan.

  En ondertussen bouw ik mijn extra zorg af voor de kat van Eva, want ik merk concurrentie met de dochter van de buren die nu zelf kattenvoer onder de bakfiets plaats. Misschien kan ik de kattenvoer die ik van Eva kreeg aan Léon bezorgen waarde kat zich waarschijnlijk ook veel ophoudt in zijn open garage en misschien ook binnen.

  Ben ook benieuwd hoe de boeken van bol.com hier zullen geraken- ofwel met post.nl ofwel met DPD? We zullen wel zien, maar die bezorgers opereren een ganse dag en ook nog op zaterdag!(Uiteindelijk werd de doos op vrijdag in het kastje onderaan mijn brievenbus gedropt- terwijl ze de bezorging hadden aangekondigd voor zaterdag.)

  13-08-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  09-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vastgekluisterd aan je woonst....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ... dit door de zeer negatieve berichtgeving omtrent de weersverwachtingen! Eigenlijk zou ik naar de bib willen die vandaag tot 20.30 u. open is - dit omtrent de leeskring van het Davidsfonds. (En van dat aangekondigde noodweer is hier weinig te bemerken...)
  Deze voormiddag heb ik uit de boekenlijst van Chris Quirynen een viertal boeken geselecteerd en ook 3 zaterdagvoormiddagen uitgekozen. Maar deze datums moeren kunnen voor de bib! Maar ook de boeken moeten beschikbaar zijn, want zeer recente boeken....
  -Voor het eerste boek koos ik "Dertig dagen" van Annelies Verbeke: maar omdat we die auteur reeds besproken hadden, zou ik aandurven om het boek van Nadeem  Aslam; "De tuin van de blinde" te lezen en te bespreken. Zal eerst toch maar Hedwig hierover contacteren.
  -Als tweede boek zou ik "De acht bergen" van Paolo Cognetti aandurven. Dit boek is dan wel vrij recent; dus weten we niet of de bib over een vijftal exemplaren zal kunnen beschikken.
  - En als laatste boek  kwam ook een vrij recent boek in de kijker: "Wedervaring" van Bodo Kirchoff - toch benieuwd of dit zal lukken!

  Misschien moet ik me nog eens begeven naar de Standaard boekhandel om te zien of één van die boeken daar verkrijgbaar is. "De acht bergen" zou al geen probleem mogen zijn en "Wedervaring" kan zo mogelijk besteld worden. Ik heb hier nog een bon voor € 3,00 korting liggen van de Zoo en 200 extra punten bij de aankoop van 2 boeken.
  En bij bol.com kon ik het boek van Nadeen Aslam goedkoper bestellen, aan € 7,99.

  09-08-2018 om 15:10 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  08-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uiteindelijk dan toch...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben ervoot opgebleven: om de eerste regendruppels te horen vallen. Vannacht rond halfeen viel dan toch wat regen. En vanmorgen kon ik dan toch weer mijn rolluiken weer optrekken aan de oostkant.
  Dus na het ontbijt naar de Carrefour en nadien met tram 10 naar Ava. Kunnen we misschien na zeer lange tijd weer eens trachten normaal te doen!
  Ik ging toch wachten op de eerste neerslag om terug iets op mijn blog te zetten (vannacht had ik er echter  geen zin in).
  En of er al wat water gevallen is? Waarschijnlijk onvoldoende; maar het is al met iets begonnen! Nu afwachten tot de rosse gazon terug groen zullen worden. En... een kleine paraplu meezeulen in de handtas. Terug schoenen dragen i.p.v. sandalen. De zomer is richting herfst aan het evolueren....

  08-08-2018 om 07:51 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  30-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar blijft toch die hoognodige regen?!?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk dacht ik aan de verfrissing toe te komen; maar niets van dat! Het blijft binnen nog ontzettend warm. Baksteen, asfalt, muren en stoepen; het houdt allemaal de warmte vast en volgens de weerberichten zal dit deze week nog niet wijzigen. We mogen dan overal airco installeren maar het regentekort voor de landbouw valt daarmee niet goed te maken... Door de aangroeiende bevolking + de verstedelijking en de bijbehorende weginfrastructuur voor onze mobiliteit slinkt het aantal bomen zienderogen en slaat in mijn ogen de verwoestijning genadeloos toe.Heb hier echt geen goed oog meer in.
  Daarbovenop slinkt het aantal landbouwers afschrikwekkend zodat we voor onze voedselvoorziening totaal afhankelijk worden van de industrie, daar waar onze ouders een moestuin hadden, wat kippen en konijnen en soms ook een varken, één of twee geiten enzovoort. Mijn ouders hadden zelfs een kersen- een appel- en een pruimenboom staan en veel buren hadden walnoten, aalbessen, kruisbessen en rabarber + krieken. Akkoord dat er in die tijd (toen moeders nog thuis bleven) veel moest ingemaakt of gesteriliseerd worden. Ook de confituur werd thuis gemaakt en melk en boter konden we kopen bij de boer over de deur.
  Sinds die tijd is mijn leven veel comfortabeler geworden ; maar het is toch bangelijk om te ervaren hoe afhankelijk je bent van bv. elektriciteit. Die viel vorige maandag even uit in mijn straat- gevolg winkels dicht: want weegschalen, kassa's koeltogen, diepvriezers vielen uit, alsook het licht,en de vlees- en broodsnijmachines - niets werkt dan nog. Wasmachines vallen stil, tv valt uit net als de radio en de pc, geen wifi meer, je kan zelfs geen kopje koffie zetten of eten klaarmaken....
  Afin, we hebben het ver gebracht, maar als het erop aankomt zijn we heel erg afhankelijk geworden.
  En met het weer is het niet anders! We roepen reeds maanden om regen die maar niet wil vallen; en wat hebben we nog in de pap te brokken?! Gewoon niets - rien de knots.....

  Voor de volgende blog wacht ik echt tot er hier een of andere regenvlaag is gepasseerd! Al moet het daarvoor september worden.....

  30-07-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  28-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie dag Breda, Nassaustad....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals Antwerpen van 'hand werpen' zou komen, zo zou Breda ontstaan zijn aan de 'brede Aa'... Breda spreekt mij heel erg aan; is Brabants en heeft naar mijn mening minder last van 'multicultuur' dan bv. Rotterdam. Men durft daar zelfs nog grote 'pretparken' te sluiten gewoon omwille van de grote overlast van Rotterdammers e. a. die het bosgebied opzoeken omdat er in de havenstad waarschijnlijk minder groen te vinden is. Afin, moest ik mij in Nederland vestigen, dan zou ik voor Breda kiezen ofwel voor Zeeland...
  Zelfs in steden als Delft zag ik tussen de woonblokken veel meer groene gebieden dan in het Antwerpse. Ook hier in de omgeving van Breda vind je speelbossen voor de kinderen + ontspanningsgebieden voor volwassenen.....
  Met Samenleven hebben we eerst het landgoed Bouvigne bezocht met zijn kasteeltuinen gratis te bezichtigen tijdens de kantooruren om nadien kennis te maken in Rijsbergen met de familie Bastiaansen die het aardbeienterras uitbaat en aardbeien teelt voor de veiling van Hoogstraten.
  Na het middagmaal reden we naar Oudenbosch waar we de basiliek bezochten die op initiatief van pastoor Hellemons werd gebouwd als een kleinere replica van de Sint-Pieters in Rome. Een ongeloofwaardige geschiedenis gebracht door 2 gidsen, waarvan de onze met een Antwerpse a- klank een vader had die de broer was van Pam Vermeulen in de Jezusstraat. Na dat best aangename bezoek bezochten we nog de wijnboerderij De Santspuy met een krak van een teler van asperges en tevens wijnboer en ook nog melkveehouder.Die man was gewoon niet te houden,gedreven verteller die niet alleen over zijn bedrijf wist te informeren maar tevens  de bijbehorende familiegeschiedenis schetste. Nadien volgde nog een broodmaaltijd waarna we rond 19.15 . terug huiswaarts trokken en ik dus rond 20.30u. thuis aankwam en wie kwam er toegelopen omdat ze me van heel de dag niet gezien had? Alhoewel... ik had 's morgens vroeg voor vers eten gezorgd en voor water. Juist, ik werd verwelkomd door mijn adoptiekat Muizy...

  28-07-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  25-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet enkel wat je overkomt; maar ook HOE JE ERMEE OMGAAT...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Je zal het maar mee maken! Als je moeder onwetend over de prenatale verwoesting die Softenon aanricht tijdens je prenatale groei je zwaar gehandicapt ter wereld brengt; dan wacht je een meer dan intriest levenslot. Je zal nooit nog een normaal leven kunnen leiden, je wordt door je vrienden en klasgenoten hartsgrondig gepest en je ouders zijn constant in de weer om je leven zo leefbaar mogelijk te maken. 
  Ontdekt men toch wel de buitengewone kwaliteit van je stem waardoor je muziek mag studeren en leert zingen. Kom je uiteindelijk terecht als solist in grote concertzalen waar je samen met de Berliner Symphoniker mag optreden, begeleid door sir Simon Rattle, of een liederavond mag brengen begeleid door Daniel Barenboim als pianist .
  Thomas Quasthoff heeft dit allemaal voor elkaar gebracht - ondanks zijn droef levenslot met die vreselijke handicap en is er toch steeds weer positief tegenaan gegaan en is geregeld te gast op Stingray Brava. Ik bewonder die man! Natuurlijk heeft hij mogen rekenen op de best mogelijke begeleiding- maar je moet het toch maar doen!
  Er zijn nog mensen die ondanks alles erin slagen om het leven als 'de moeite waard' te beleven....

  25-07-2018 om 12:25 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  24-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als mensen zichzelf 'God' wanen....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In alle geval vinden ze dat ze aan de top staan in de schepping. Fier als we zijn over ons vernuft en onze ontwikkeling hier op deze planeet. Wat daar allemaal heeft voor moeten wijken - daarover wordt niet gesproken; maar wel over de 'zo gezegde' vooruitgang... We trachten alles naar onze hand te zetten alsof wij verantwoordelijk zijn voor onze schepping en we er geen deel meer van uitmaken. We hebben het over de 'maakbare' mens; ons levenspad is gewoon het gevolg van steeds maar de juiste beslissingen te nemen. Alhoewel... We weten geen antwoord op vragen rond ontbossing, afvalverwerking, niet- hernieuwbare energie, streven naar een vorm van gelijke- kansen-beleid (dat voor mij gewoon onhaalbaar is) Mensen worden ergens geboren met 50% genen van een vrouw en 50% van een man - dit in een gezin met een positieve instelling ofwel een met een destructieve. Ook de familie- en vriendenkring laat zich gelden. Ik heb mij ooit door iemand laten vertellen dat de kiemen van iemands persoonlijkheid worden gelegd in zijn of haar eerste drie levensjaren. Daarna kan er hier en daar nog wat aan geschaafd worden.
  Toen godsdienst nog wat invloed had bij erg veel mensen, wisten ze zichzelf een schakel in een geheel. Sinds de algehele secularisering vinden velen zichzelf oorsprong en einddoel van alle dingen en leven ze enkel voor het "hier en nu".  Aanzien, geld en status zijn de nieuwe 'god' geworden waarmee je steeds de anderen kunt overtreffen; mensen die om één of andere uit de boot zijn gevallen hebben dit in de meeste gevallen zelf gezocht.. En of we nu werkelijk gelukkiger zijn geworden door veel te hebben, non-stop te kunnen consumeren en te geloven dat we voor alle problemen wel oplossingen zullen blijven vinden - daarin geloof ik zelf nu niet meer....
  Neem nou deze aanhoudende hitte en droogte bij ons, voeg daarbij de ruimtelijke verschrikking i.p.v. ordening waarbij alle groene domeinen moeten sneuvelen ten koste van menselijke bewoning-gewoon omdat bouwgrond veel meer opbrengt dan natuurgebied; hiervoor voel ik me meer en meer machteloos. Komt daarbij het door links aangespoorde beleid van multiculturaliteit omdat (volgens hen alle mensen gelijk zijn) en dus iedereen zijn geluk kan najagen (ten koste van alles) en zich kan vestigen daar waar hen de meeste kansen worden geboden... De Babylonische spraakverwarring is nu al een feit op bussen en trams in steden als Antwerpen. Dus zijn tolken overal nodig in justitie e.a.. Willen heel wat nieuwkomers hier bovendien ook de eigen godsdienstwetten stellen boven de wetten van het land en de conflicten groeien. Ik zie nu geen rooskleurige toekomst meer voor de komende generaties en geloof evenmin in het kunst- en vliegwerk van onze politici die enkel in termijnen denken van 4 jaar (federaal) of van 6 jaar (gemeentelijk). Hoop alleszins dat de kleinkinderen van mijn zussen en broer het niet zo erg zullen moeten beleven zoals ik het nu fantaseer.....

  24-07-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  17-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je nog extra leert met textiele vaardigheden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag weer een harde leerschool gehad. Na het haken van de 8 verschillende patronen van elf 29 rijen gescheiden door 5 vaste rijen die telkens weerkeren bij de Nostalgia, ben ik begonnen aan de in-between. Daarna heb ik de tweede reeks gehaakt met 7 dezelfde patronen + 1 nieuwe, maar dan allemaal in een andere volgorde. En omdat ik gemerkt had hoe precies het om haken met vasten moet gebeuren om alles netjes aan elkaar gehaakt te krijgen, begon ik bij het eerste pand elke 15de rij te markeren met een steekmarkeerder. 
  Kwam ik toch wel in het 4 de patroon bij een steek waarvan niet elke rij met een stokje begint, maar ook met en vaste en zelfs een dubbel stokje bij een 'vieze' telling terecht. Na de 15 de rij te hebben gemarkeerd had ik geen 14 rijen meer over! Dus maar nageteld, en nog maar eens! Daarna het patroon erbij gehaald en GEMERKT dat ik 6 rijen te kort had gehaakt!!!
  Zoiets kan dus niet als je de panden moet verbinden. Na hertelling bleef de gemaakte fout dus vast staan. 
  Wat hoef je dan te doen, wil je alles keurig aan elkaar haken?! Hoe erg het ook is- gewoon de laatste drie patronen - ook al zijn de draadjes ingestopt- gewoon terug lostrekken en opbollen om daarna opnieuw te beginnen! Wel behoorlijk frustrerend, maar het moet - indien je een behoorlijk werk wilt afleveren.
  Juist dat leren meisjes tegenwoordig niet meer- sinds men in de gemengde basisscholen het naaien, haken en breien heeft afgeschaft... 
  Inderdaad, daarmee zijn ook heel wat frustraties verdwenen; maar evenzeer hoe ermee om te leren gaan. 
  Veel jongeren (maar ook ouderen) kunnen niet meer de consequenties van hun gemaakte keuzes aanvaarden. Veel mensen zien het 'handwerk' als creativiteit; wat het volgens mij hoegenaamd niet is; ik zie het als een ambacht dat verloren is gegaan sinds machines kunnen geprogrammeerd worden om dit van de mensen over te nemen.
  Ben dan toch maar begonnen vandaag om patroon 4 naar behoren af te werken, om nadien de keurig gehaakte patronen 9, 5 en 7 helemaal opnieuw te haken - ook al was daar niets mis mee. Maar dat is zo met haak- en breiwerk: dit is 'opbouw' en als je in één van de onderliggende rijen een fout maakte, moet je onverbiddelijk al het goede en correcte werk vernietigen om de gemaakte fout te kunnen herstellen en alles daarna nog eens opnieuw te maken.
  Ik vind dat de afgeschafte lessen 'naaien, breien en haken' naast de handvaardigheid ook nog werkten aan de 'karaktervorming' bij veel meisjes...

  17-07-2018 om 12:04 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  11-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je begint te 'mistellen'...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij mijn Nostalgia haakwerk heb ik  bijna 2 panden van 8 patronen over 55 steken van 29 + 5 rijen filet haakwerk achter de rug; de in-between tussen de 2 panden zijn ook weer 8 keer over 11 steken 29 rijen + 5. Toen ik dit vannacht klaar had heb ik alles nog eens extra gecontroleerd. Ik zag 8 keer de bewuste 29 rijen met daar telkens 5 onderscheiden rijen tussen. Toen ik echter onderaan het werkje begon na te tellen; telde ik in de onderste reeks drie keer na elkaar 30 rijen i.p.v. 29. Dus heb ik meteen maar heel de boel uitgetrokken tot ik aan de zogezegd 30ste rij was... Na dubbele telling ontdekte ik dat het niet de 30ste maar wel de 29ste was. Wat een misstap! Alle moeite voor niks en zomaar dubbel werk!
  Dus heb ik vannacht maar terug het 2de patroon gehaakt met het tussenstuk en ben ik aan de 3de reeks begonnen. Zo werd het dan wel halfdrie...
  Deze voormiddag heb ik dan de 4de reeks gehaakt zodat ik straks aan die 4de kan verder werken + de vijfde.... Want na 8 reeksen moet er nog eens helemaal rond gehaakt worden met vasten en dit met een heel precieze telling...

  11-07-2018 om 14:08 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  10-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om minder te reageren op 'social media'...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ... daarom ben ik terug wat meer indrukken op mijn blog beginnen zetten. Zo kom ik minder in aanraking met onbenullen en geagiteerde en extremistische verdedigers van een of ander standpunt. Op Facebook kan je inderdaad veel emoties kwijt, maar daar word je dan ook meteen op gepakt door een boel ongemanierden die enkel maar kunnen schelden op iedereen die een visie verspreidt die hen niet aanstaat. En erger nog... als je in een besloten groep een terechte opmerking maakt over een denigrerend en ongepast beeld dat geschetst wordt over een organisatie; dan wordt dat gevolgd door een hele scheldtirade. Met als gevolg dat ik uit die groep ben gestapt - gewoon omdat de beheerders van die groep niet optraden zoals het hoort.... (De groep: "Ge zijt van Wommelgem als ge ..." wordt wel deftig beheerd- mede dankzij Gert Verachtert.)
  Hopelijk word ik zo wat minder actief op FB en zal voortaan enkel nog reageren met leuk of iets dergelijks. Dat is dan al een opdracht vanaf nu! We beginnen met de Vlaamse feestdag, en zullen na 1 week eens nakijken of we hierin geslaagd zijn!

  10-07-2018 om 14:31 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  09-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein Leo'ke was er weer...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren heb ik mijn 'adoptiekat' niet opgemerkt. Maar vandaag kwam ze meteen naar mijn deur gelopen. Ik weet dat Muizy een kattin is - vandaar haar streken- maar ze stelt zich meer en meer aan. Ze eet niet alles; maar zal uiteindelijk wel van het droogvoer eten- als ze nergens anders iets eetbaars vindt. Als ik in een kommetje wat 'natte voeding' doe van Sheba; dan begint ze daar meteen aan - steeds oplettend of er geen mededingers toekomen. Ze eet nochtans wel goed door; maar op het einde laat ze nog een restje achter in het recipiënt, net als Leo die ook nooit zijn bord leeg at en altijd een restje op zijn bord achterliet vooraleer hij van tafel ging. Daarom noem ik vanaf nu Muizy gewoon: 'Klein Leo'ke'.
  Vandaag in de groep 'Ge zijt van Wommelgem als ge..." veel post gelezen over katten die de hort opgaan en overal eten vinden of krijgen; de katteneigenaars ergeren zich daaraan - ook Eva dus... Ik vond dat haar kat 'Muizy' veel te veel buiten was; volgens haar echtgenoot kan ze zelfs niet zomaar binnen. Is het dan verwonderlijk dat dit roofdier op jacht trekt?! Denk eraan om in mijn garage een mandje + kattenbak te plaatsen voor 'Leo'ke en misschien een potje droogvoer erbij te zetten (onzichtbaar voor de buren) In dat geval moet ik de garagepoort wel wel min of meer open laten - of er een kattenluikje in laten plaatsen....

  09-07-2018 om 18:18 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  07-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste week van juli is al gepasseerd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Met heel wat nieuws zoals de ongelofelijke overwinning gisterenavond van de Rode Duivels op het Braziliaanse elftal - het had iets van David tegen Goliath. Maar zoals we uit het bijbelverhaal leerden; heeft David wel degelijk gewonnen...
  Ook de nieuwe laptop HP Spectre die kan omgevormd worden tot een tablet - moest ik eens onverwacht in een ziekenhuis terechtkomen of in een kort verblijf - zoiets kan ik meenemen. En Johan Somers heeft me een zeer goede service gegeven- de Office 365 die ik langs academicdownload op mijn vaste pc had gezet, kon hij ook op mijn notebook krijgen. Dat zijn 80 euro kosten minder in september!
  Dan is er de nieuwe start met Totalip 20 i.p.v. 10; gelukkig had ik na vorige doktersbezoek ongehoorzaam geweest en om beurten 20 en 10 genomen, waardoor ik mijn dosis niet meteen verdubbelde maar eigenlijk overschakelde naar een gemiddelde van 15. Zo ging de overschakeling naar 20 minder drastisch.
  Deze week heb ik het boek van Margot Vanderstraeten gelezen: "Mazzel tov" en nu ga ik beginnen aan de roman van Pascale Pérard; "F/E een eed van ijzer en bloed verbreek je nooit" en verder lezen in het boek van Yvonne Zonderop: "Ongelofelijk".
  En ...in het leven dat we 'maakbaar' wanen, kan je sommige dingen sturen; maar hoegenaamd niet alles! O.a. het weer hebben we nog steeds niet in de hand- ook al ziet het gras ros van de droogte en zit iedereen uit te kijken naar wat regen; er wil nog steeds geen regen vallen. ... En dit terwijl er in Japan nu overstromingen zijn waarbij al meer dan zestig doden zijn gevallen....

   


  07-07-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  27-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kan ik toch moeilijk wachten....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat doe je als je van 'Engie' een bericht krijgt dat een firma tussen 8 u. en 12 u je verwarmingsketel komt nakijken? Opstaan om 6.30u., ontbijten en je toilet maken en terwijl je hen verwacht vanaf 8 u. allerlei werkjes opknappen  zoals oud papier en karton verzamelen, wat papieren ordenen, op Facebook gaan, je post nalezen, de adoptiekat wat verwennen enzovoort. Ondertussen is Knack al toegekomen, heb ik tomatensla gemaakt en staan de bloemkoolroosjes met schelvis te wachten op een stoombeurt van 3 minuten. Ondertussen is het 11 u. geworden en hebben we hier nog niets gezien! Nog 1 uurtje uitkijken, en dan kunnen we terug normaal doen....
  Vlak na de middagpauze (van 12 u. tot 13 u.) kwam ik dan uiteindelijk aan de beurt; een man alleen met een koffer en een valiesje. Wat gestofzuig, opendraaien , vervangen en nakijken en het schenken van een koffie zijn we er dan uiteindelijk rond 14 u. vanaf geraakt.

  27-06-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  25-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altijd maar op stap ofwel...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ...weg met de fiets, de bus, de trein of mee met vrienden!
  Sinds vorige week was het dinsdag afsluiting van het werkjaar met de plaatselijke geloofsgemeenschap, woensdag feestje bij de Herman met het bestuur van het Davidsfonds, donderdag verjaardagsfeest bij Johan en Gilberte, vrijdag super druk met marktbezoek, marktbabbel, kappersbezoek en verwerken (bakken van vis en kip) wachten op ons Chris die 's avonds laat 5 kg kersen kwam leveren die nog moesten uitgewogen worden in bakjes van 1 halve kg.
  Op zaterdag kersen leveren bij Juliette, Chris, Hedwig, naar Dofin fietsen voor een laptop, geregeld aankloppen bij Willy en Mireille die voor een hele dag weg waren naar een 'babyborrel' + het poetsen van trap en gang en de was doen.
  Gisteren de wekelijkse start in de kerk met nadien bezoek aan Familia en keurslager Grymonprez en wat thuiswerk.
  Vandaag is het weer gezamenlijk ontbijt in de Lunch Garden waarna ik nog voor een aangetekende brief naar de post moet, morgenochtend om 8 u. grote controle bij de huisarts, woensdag wordt de verwarmingsketel nagekeken en wordt papier & karton buitengezet en wie weet kunnen we op donderdag naar Gent - als het tenminste geen Gentse feesten zijn...Tot vrijdag met markt en marktbabbel enzovoort... en zaterdag om 8 u balayage en haarsnit.

  25-06-2018 om 13:22 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  23-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke laptop?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wil een laptop (notebook) aanschaffen - liefst nog bij Johan Somers van Dofin. De vrouw van Herman Roofthooft raadde mij een extra groot scherm aan (17 inch dus) Zij werkt met een Acer en ik vond dat de kleuren erop mooi uitkwamen. Lydia werkt ook veel met foto's...
  Johan werkt wel liever met HP omdat hij daarvan altijd terugvindt hoe hij iets moet repareren. Na wat geblader in het boekje twijfel ik tussen een HP ENVY 17-ae103nb van € 1699,00 en een HP Spectre X360 15-bl102nb van € 1999,00. In die prijsklase wilde ik wel blijven.
  Misschien eerst eens bij Fnac gaan kijken. Zelf zou ik in eerste instantie voor die ENVY 17 gaan (omwille van de aluminium klep en het 17 inch scherm). Misschien bij Johan nog eens horen waarom de Spectre 300 euro meer kost. Is dat omwille van het 'touch screen' of omdat die om te vormen is tot een tablet?

  Heb mij uiteindelijk toch bedacht! De eerste notebook weegt 2,900 kg en de tweede juist 2kg. Uiteindelijk is de omvorming tot een tablet misschien ook wel erg handig en zal het dan waarschijnlijk nr. 2 worden...

   

  23-06-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  20-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet mijn kattenliefde wat temperen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nadat ik de kat van mijn buren als 'adoptiekat' bestempelde,en haar geregeld wat te eten gaf, komt ze steeds aangehuppeld als ik nog maar een stap buiten de deur zet. Ook heeft ze zich een plaats veroverd bovenop de fietszakken, als mijn fiets tegen de voorgevel staat geparkeerd. Ik moet ook opletten dat de poes me niet steeds volgt als ik naar de Colruyt of de Carrefour stap. Vandaag merkte ik op dat ze me gevolgd was aan de overkant van mijn drukke straat tot bijna aan de verkeerslichten. Dan ben ik maar teruggekeerd in de hoop dat ze me zou volgen. Ter hoogte van een appartementsgebouw sprong ze op een vensterbank op het gelijkvloers en trachtte langs een kiepraam naar binnen te glippen. Vroeg of laat wordt ze wel eens overreden als ze onze kei drukke straat dwarst.
  Aan de Carrefour merkte ik gisteren een pracht van een rosse kat op die iedereen kwam begroeten en merkelijk heel sociaal was grootgebracht. Toen ik haar een stick voederde die ik nog in mijn fietstas had, at ze die meteen op. Aan de kassa vertelde men dat de bewuste kat er reeds van vorige zondag rondhangt. Onder de winkelkarretjes lagen zelfs leeg gegeten doosjes  kattenvoer. Toen ik thuis een pakje forelfilet opende en de filets klein knipte en in een proper schaaltje naar de Carrefour droeg, kwam de lieve kat ineens naar me toe. Vandaag bemerkte ik dat alle vis netjes was opgegeten; maar de kat zelf heb ik niet meer opgemerkt. Volgens mij is die daar afgezet, ze zoekt contact met mensen en heeft vast een goede thuis gehad. Ik dacht er zelfs aan om haar mee naar mij thuis te nemen en ze bij mij binnen te pakken. Maar dat vraagt bezoek aan een dierenarts en een tijd om ze te laten wennen aan een nieuwe leefwereld. En vermits ik niet over een tuin beschik, heb ik dat maar gelaten...

  Bij blitzbezoek aan Carrefour was de rosse niet meer te bespeuren... Ofwel naar het dierenasiel gebracht, ofwel door iemand anders meegenomen, ofwel rondgedoold en ergens anders binnen geraakt; ofwel... gewoon terug naar huis gegaan?!? Wie weet!... Katten zijn toch onpeilbare wezens!

  20-06-2018 om 20:08 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  19-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar eens gekeken naar 'Hansel und Gretel'
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit op Brava en uitgezonden vanuit de Semperoper in Dresden (uit 2006). Het blijft voor mij één van de beste opvoeringen die ik al zag. Je kent het sprookje, en je kent de muziek; maar het is zo fantastisch mooi gebracht met heel veel kinderen in de zaal die met volle aandacht toekijken.
  Goed dat er Brava is in tijden dat je op geen enkel kanaal iets kunt volgen dat je interesseert.
  En ook goed dat er nog boeken zijn! Heb er zo pas nog drie gekocht! Twee van Yuval Noah Harari: "Sapiens" en ook "Homo Deus". En om Roel Haeseldonckx te 'plezieren': het nieuwe boek van zijn echtgenote Pascale Pérard:"F/E". En dan heb ik in de bib nog het boek kunnen uitlenen van Margot Vanderstraeten: "Mazzel tov". 
  Ik zou dus dringend nog eens aan een treinreis moeten beginnen op een dag dat er niet gestaakt wordt.... Ik lees niet liever dan in de trein - tenminste als ik niet aangesproken word...

  19-06-2018 om 19:25 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  17-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote vakantie komt eraan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat wil zeggen dat de activiteiten van het werkjaar 2017-18 in het Davidsfonds zo goed als voorbij zijn. Ook de computerlessen in Mortsel dus. Zelfs in het afgezwakte 'parochieleven' wordt er op 'ralenti' gewerkt. En als 'den bouw' in congé gaat zal het verkeer ook wel wat afnemen op onze dichtgeslibde wegen.
  Voor veel mensen wordt het moeilijker de vakantietijd zinnig door te brengen. Massa-toerisme komt hier en daar ook in een negatief daglicht te staan; kinderen zijn 9 weken 'structuurloos' en vervelen zich soms te pletter. Zeker bij slecht weer, en als ze niet in een tuin kunnen spelen. Ziekenhuizen werken nog wel, maar veel specialisten en verpleegkundigen gaan ook met vakantie.
  Afin; ik weet dat veel medemensen reikhalzend uitkijken naar hun vakantie die ze dan meestal ook volstouwen met reizen naar een liefst verre plek waarmee ze dan kunnen uitpakken als ze weer aan het werk gaan. Dit in de plaats van die dingen te doen waar je niet aan toe kwam toen je voltijds werken moest. Een goed boek lezen bijvoorbeeld, een museum bezoeken, een mooie fietstocht maken, misschien inschrijven voor een daguitstap, eens hier bij ons uit eten gaan enzovoort.
  Toch goed om daar even bij stil te staan, want vooraleer je het beseft zijn de dagen weer aan het korten...

  17-06-2018 om 18:25 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  11-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de Nederlandse omroepen NPO 1, 2 en3....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ... daar vind je af en toe nog eens boeiende uitzendingen. Zo was er gisteren op NPO2 om 20.15 u (docu) VPRO Thema- Game of Phones. Duizelingwekkend om op te merken waartoe de technologie in staat is! In Rusland blijkbaar zeer populair: een app voor gezichtsherkenning, waardoor het mogelijk wordt om op straat of in de metro iemand op afstand te fotograferen waarvan je dan achteraf zowat al zijn gegevens kunt opzoeken. Een 'specialist' weliswaar deed een test  om te zien wat hij allemaal over een meisje kon vinden op zijn pc door gewoon op de foto te gaan zoeken. Kortom ALLE apps verzamelen data over ons en we hebben geen zicht op hetgeen er mee aangevangen wordt. En volgens de journaliste moet het eerst nog heel wat erger worden vooraleer men zal ingrijpen.
  Jammer dat ik deze uitzending niet had opgenomen, want 'Play' werkt niet op Nederlandse zenders. Misschien eens op de pc uittesten...

  11-06-2018 om 08:40 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  10-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test Aankoop voert actie tegen Facebook
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor mij is dit er weer flink over. Ze springen op het algemene ongenoegen in de media - dit tegen een Amerikaans bedrijf omdat het niet de Europese normen van onze privacy onderschrijft.
  Daarvoor stellen ze zelfs op FB een groepsvordering in tegen het bedrijf zelf voor het bedrag van € 200,00 per FB-account - dit zogezegd als schadevergoeding voor een niet te bewijzen schade. Bovendien wordt er niemand verplicht om met FB te werken. Facebook is ook nog eens gratis; wat wil zeggen dat het leeft van de reclame-inkomsten, net als Google trouwens.
  Behoren de berichten die je op FB deelt nog tot uw privacy? Zelfs als je ze met je vrienden deelt? Want die kunnen het verder delen! En wat je 'liket' geeft natuurlijk inzage in hetgeen je interesseert. Dus...
  Ik ben het volledig oneens met deze politieke zet van Test Aankoop - en heb mijn abonnement dus opgezegd ook al vond ik hun Test Connect best goed. Ondertussen  ga ik Clickx aankopen - wel los in de krantenwinkel en blijf ik bij mijn standpunt wat dit voor mij ongepast initiatief betreft.

  10-06-2018 om 19:30 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste concert van dit seizoen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Antwerp Symphony orchestra speelde in de Koningin Elisabethzaal de 'symphonie fantastique' van Hector Berlioz dat gedirigeerd werd door een veelbelovende 29-jarige dirigent Lahav Shani, afkomstig uit Tel Aviv. Ongelooflijk hoe die man het orkest leidde. Bovendien werd dit werk ook meesterlijk uitgevoerd. Een prachtig slot van de reeks 'Meesterwerken'. Jammer dat Christianne  dit vergeten was.Voor één keer hebben ze meer dan 1 kwartier langer gespeeld dan gewoonlijk. Zo werd tram 11 van 22.20 u. net niet gehaald en werd het wachten tot 22.45 u. In Berchem station was het kiezen tussen bus 20 van 22.58 u. of bus 420 van 23.52 u..   Omdat het mooi weer was, werd het bus 20 tot aan bakker D'hollander en de rest ging dan maar te voet.

  10-06-2018 om 01:25 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  08-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange avonden....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als na een gevulde dag de bestuursvergadering van het Davidsfonds om 19.30 u. start en rond 22 u. eindigt - dan moet er nog een verslag komen. En je wil nadien ook wat tv kijken vóór het slapengaan. Als je dan rond 24 u. nog een berichtje op je smartphone binnenkrijgt  van één van de aanwezigen; en dat wordt dan een uitgebreid gesprek al tikkend op de toetsen van dit kleinere toestel; dan komt uiteindelijk 1.30 u. in zicht. Dan ben je wel echt aan nachtrust toe.
  De volgende dag start je dan ook iets anders. maar het leven gaat verder. Op vrijdag heb ik meestal ook wel wat omhanden; en dat was vandaag niet anders. Daar hebben we als extraatje dan nog een 'blitz'-bezoek aan Juliette en aan Ria toegevoegd. Morgen is het vergadering voor de comitédames van Kind & Gezin + nog een concert van het ASO (Antwerp Symfony Orchestra) en bovendien ook wasdag + de poets van de gemeenschappelijke delen.. Ook die dag zal goed gevuld raken. En voor de komende week zijn 5 van de 7 dagen ook reeds ingevuld op de maandkalender. Voor dinsdag heb ik er zelfs nog een activiteit bij gepland.

  't Is nu 23 u., mijn wasmachine stat startklaar - hier wordt niet gewassen na 22 u. omwille van de geluidshinder van het centrifugeren en ik moet nog in de keuken wat voorbereiden voor morgenmiddag.

  08-06-2018 om 23:01 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  04-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op één week tijd...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ... toch heel wat inzendingen gedaan! Morgen ben ik net 7 dagen herbegonnen en dan kan ik het min of meer wat loslaten...
  Vandaag buiten de permanentie niks specials gepland. Misschien eens fietsen tot bij Juliette - of waarom niet tot bij Wimmeke - maar dan best in de namiddag en na telefonisch contact...? Maar ik moet eerst nog naar het e-loket van de gemeente om na te checken wanneer ik mijn iets kan laten markeren.
  Ondertussen weten we wat er gaande is bij Juliette en breng ik haar straks wat ik voor haar had ingepakt; maar ik doe er nog 2 persoonlijke boeken bij - omdat daar geen inleveringsdatum op staat: "De zwarte brug" van Erik Vlaminck en "Wil" van Jeroen Olyslaegers - 2 boeken die wij besproken hebben in de leeskring.
  Ben nu snijbonen (van Bofrost) aan het koken om die daarna wat op te stoven voor straks. Wimmeke gaat erover schieten, maar ik zal haar opbellen. Heb zo net de kraag van een hagelwitte vest wat gefatsoeneerd; hopelijk gaat dit wat meevallen; zo niet ?! We wachten af...

  04-06-2018 om 14:02 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (1)
  03-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon uit principe...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat ik mijn blog herontdekt heb, ben ik begonnen om er dagelijks iets aan toe te voegen. Op de duur zal dat wel evolueren naar 'wekelijks' of zo.
  Vandaag een mooie zondag gestart met dezelfde wekelijkse rituelen, maar nu ga ik er toch iets nieuws in brengen. Ik moet Juliette nog contacteren, heb nog wat te organiseren, maar had ook beloofd om de dames van 'de marktbabbel' te vergezellen naar een toneelopvoering in Schoten- wat voor mij dus helemaal nieuw is. Hopelijk valt dit wel mee;het gezelschap al zeker, want wij komen bijna wekelijks samen.
  De dagen verlopen nu einde cultuur- en schooljaar iets ontspannender omdat de 'grote' vakantie eraan komt. Hoe dat schooljaar toch zijn stempel blijft drukken op de agenda van veel mensen....
  Het theater: "Kantooruren" was te doen; maar achteraf ben ik op mijn pc gaan zoeken naar 'Dialoog in de hemel' en kwam zo terecht bij Paul Van Vliet  - KRO - NCRV die op 26/05/18 zijn laatste grote show gegeven heeft. Het ging over de 'kerstverwondering' van God die als boodschap gaf; "Wees niet bang". Als grote fan van Paul Van Vliet heb ik het ganse interview gevolgd. Eigenlijk heb ik hier meer van genoten dan van onze uitstap.

  03-06-2018 om 21:17 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  31-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We leven in hectische tijden...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen En daaraan is het wereldwijd gebruik van sociale media zeker niet vreemd. Als er ergens in de wereld iets 'spectaculairs' fout loopt - dan komt dat direct in de media. Daardoor worden emoties zó opgeklopt en versterkt door reacties van mensen, en bovendien wordt het veelal ook nog eens politiek uitgebuit en misbruikt.
  Er wordt nog weinig uitgepraat en bediscussieerd; argumenten moeten het onderspit delven t.o. emoties! Zó wordt er meer en meer gepolariseerd wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.
  Je ziet dit vooral gebeuren op Facebook - tenminste als je niet enkel de berichten leest, maar ook de reacties en tegen reacties. Burgerinitiatieven nemen meer en meer de overhand; ook ons onderwijs krijgt veel teveel kritiek, overheidsvakbonden zijn naar mijn mening enkel bezig om de privileges van hun aangesloten leden te beveiligen en de dagelijkse confrontaties met moslims die hun geloof boven de wetten stellen beangstigt veel autochtonen. Je krijgt er hoe langer hoe meer een beangstigend gevoel bij - dit wat de nabije toekomst betreft.
  Wat als van heel Afrika de zeer grote jongerengroep die daar geen toekomst ziet, naar Europa komt omwille van onze sociale zekerheid - want iedereen heeft toch het recht op een beter leven?!? Wat als de moslimgemeenschap in onze steden de meerderheid behaalt en onze steden gaat besturen? Wat met onze kinderen en kleinkinderen die zich zullen moeten plooien naar de moslimwetten? Wat met onze vrijzinnigheid dan? Ik voorspel - niet aan de hand van kaarten of met behulp van een glazen bol maar gewoon n.a.v. mijn gevoel zeer woelige tijden in het vooruitzicht!
  Maar jammer genoeg kan ik hier niets aan veranderen....

   

  31-05-2018 om 13:02 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  30-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag Test Aankoop opnieuw opgezegd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste keer deed ik dat n.a.v. een groepsvordering t.o. Telenet omdat ik oordeelde dat die niet terecht was.
  Jaren nadien heb ik me opnieuw door Test Aankoop laten vangen. Zo ontving ik van hen Test Aankoop, Budget en Recht en ook Test Connect.
  Nu werd ik vandaag geconfronteerd met een oproep aan alle Facebookgebruikers om de groepsvordering tegen Facebook te ondertekenen - dit n.a.v. van de historie met Cambridge Analytica waarbij gegevens van FB-gebruikers misbruikt werden om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te sturen. Test Aankoop eist voor iedere FB-gebruiker het bedrag van 200 euro als schadevergoeding voor niet-bewezen schade. Je moet het maar durven! Natuurlijk zullen heel wat mensen op die kar springen - al was het maar om zonder moeite 200 euro te verdienen.
  Ik vind zulke actie zo overtrokken en zo van de pot gerukt dat ik meteen mijn ontslagbrief voor Test Aankoop heb gemaakt en getekend en die morgen aangetekend zal versturen. Ik wil de werking van Test Aankoop niet meer steunen omdat ze volgens mij hun boekje ver te buiten gaan.

  30-05-2018 om 19:27 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een 'luisterboek' ontdekt in de bib
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, ik kende reeds Arthur Japin waarvan wij in de leesclub reeds besproken hebben 'Een schitterend gebrek'. Omdat de auteur onlangs op Klara werd geïnterviewd n.a.v. de verschijning van zijn laatste werk 'Kolja', heb ik dan maar dat boek impulsief aangekocht. Maar omdat ik over te weinig 'leestijd beschikte en ook omdat ik een zus heb die enkel maar boeken leest die niet door andere handen zijn gegaan- daarom mocht zij dat als eerste lezen. Ondertussen heb ik dat boek ook uitgeleend aan vrienden die een reis naar St.-Petersburg achter de rug hebben. Ondertussen heb ik het werk (met heel wat historische achtergrond) nog niet zelf gelezen.
  Ontdekte ik gisteren bij de luisterboeken- waar ik iets zocht voor een vriendin die nu even met haar handen niets meer kan- toch wel het luisterboek 'Kolja' bestaande uit 8 cd's en verteld door de schrijver zelf.Voordelen van deze uitgave:je kan erbij strijken, aan handwerk doen, en het is een alternatief voor de tv waarop je nog weinig vindt dat je boeit.
  Gisteren heb ik dat luisterboek meegebracht en nu heb ik reeds 3 cd's beluisterd. De andere zullen nog wel volgen en nadien tracht ik ook nog eens het boek te herlezen want op zichzelf is het wel boeiend, vind ik. 

  30-05-2018 om 11:34 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  29-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw (nog maar eens) gestart!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eigenlijk ben ik deze blog begonnen onder impuls van Fons Haneveer. Lang geleden gestart nog bij LBC in de 'Te Boelaerlei'. Je kon dit zien als een soort dagboek. Door het veelvuldig gebruik van Facebook echter, kwam dit wat in de vergetelheid terecht. Op FB worden al je reacties op items uit 'De Standaard' of GVA of Knack meteen gelezen door de abonnees die er dan veelal ook prompt op reageren. Zo ontstaan er soms vinnige, maar ook wel eens vulgaire discussies waarbij je dan toch maar besluit van soms wat minder impulsief te reageren. Maar af en toe krijg je uit onverwachte hoek toch felicitaties van mensen die alles van mij lezen op FB zonder erop te reageren.
  Hier op een blog word je uiteraard minder gelezen en schrik je je een hoedje als er al eens een reactie binnenkomt. Maar ik kan er wel mijn ei kwijt, zoals men dat zegt.

  29-05-2018 om 10:33 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  28-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag onze laatste cursus T & S
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Met als vraag: zouden we in september terug starten?
  Eerst dacht ik van niet! Er is een tijd van komen en gaan. Maar...Nicolas geeft in september in de voormiddag een cursus in 3 blokken van elk 10 beurten. waarop telkens apart kan ingeschreven worden. Hij stelde zelfs voor om Juliette mee te brengen en waarom Ria ook niet? En zelfs ons Rita heeft hij vernoemd...
  Omdat Juliette met een Mac werkt, stelde hij zelfs voor dat zij haar laptop mee zou brengen en op mijn plaats zou zitten- of een andere plaats die hij makkelijk kan controleren.Ik bijgevolg daar dan naast en naast mij de Ria! Het zou de max zijn! Maar Juliette heeft volgens mijn weten geen laptop. Dus... wordt dat hoogstwaarschijnlijk niks.... Het zou anders leuk zijn met de drie vriendinnen iedere dinsdagvoormiddag op stap!

  28-05-2018 om 21:41 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  27-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld wordt inderdaad klein....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week op weg naar Brussel onverwacht in contact gekomen met Christine Simons die als 11-jarige Wommelgem verliet toen ik er als 9-jarige kwam wonen - en wel heel erg dicht in elkaars buurt - op de Ternesselei. Vermits zij van 1943 is en ik van 1945 hebben wij elkaar net gemist. Maar ik ken wel haar oudste zus, Myriam die moeder is van een ex-collega.Samen konden we (deze toevallig ontmoete dame en ik) honderduit herinneringen ophalen aan gekende families uit onze vroegere omgeving (van 63 jaar geleden) zoals de familie Somers, Verhelst, Soontjens, Luyten en Vermeerbergen. De familie Stappaerts heeft zij niet meer gekend want in hun huis woonde haar grootvader voordien.
  Vandaag in het WZC St.-Jozef was er om 11 u. een aperitiefconcert waarna we meestal nog wat napraten. Toen ik aan een tafel met iemand uit het 'handwerkmilieu' die ook les volgde bij LBC contact nam, kwam de cursus ter sprake die ik nu nog volg. Ingrid zat vorige keer in een volledige mannenklas- wat ze niet leuk vond. Omdat ik vertelde dat ik als enige vrouw in de mannenhelft zat met t.o. mij de andere vrouwen, vernoemde ik mijn naaste buur, Walter Van Schil. Andere mensen aan tafel bleken die blijkbaar goed te kennen. Na het vrijgeven van dingen die ik over hem wist kwam het uit dat die Walter Wessels goed kende. Morgen moet ik hem dan (in onze laatste les) een goede dag doen.
  Als je lang genoeg met de mensen rondom je praat, vind je meestal 'gemeenplaatsen....

  27-05-2018 om 22:08 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  26-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zeer warme dag vandaag!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen En dit op een zaterdag! Wat zal er weer veel verkeer zijn naar de zee! Drukkend warm weer is voorspeld en dat doet veel mensen anders hun tijd doorbrengen. Gelukkig diegenen die het nu rustiger aan kunnen doen en niet moeten werken vandaag! En gelukkig dat er ijsjes zijn! Want er is tegenwoordig ook suikervrij ijs o.a. van 'Het Ijsboerke' - maar dit laatste zal wel vlug uitverkocht zijn vermits er nu niet meer kan geleverd worden met het weekend.

  26-05-2018 om 11:10 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  25-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nostalgie zoal met een mens doet...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de markt ontmoette ik een vriendin met een wat grote zonnebril voor haar ogen. Die was nog van haar man zaliger en zij kon dat oud exemplaar maar niet wegdoen omwille van oude herinneringen.... Nu kon ze die bril nog eens opzetten omdat zij op haar gezicht wat te bedekken had wegens een medische ingreep.
  Zo draag ik nu terug een halssnoer met een camee van mijn moeder zaliger; ik had dit aandenken na 7 jaar reeds doorgegeven aan mijn tweede zus, maar heb dit terug bij haar ontleend omdat ik dit zo mooi vond passen bij bepaalde kledij. De bedoeling is wel dat het kleinood uiteindelijk ooit terechtkomt bij mijn jongste zus als herinnering aan ons moeder... Maar eerst gaat het nog even terug naar ons Chris. En zij krijgt er het nieuwe zilveren kettinkje bij dat ik zo pas heb aangeschaft omdat het vorige was stuk gegaan...
  Herinneringen; ze kunnen toch dierbaar worden....

  25-05-2018 om 18:58 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De macht der gewoonte...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op Facebook gaan na het ontbijt; het hoort op den duur bij het dagelijks ochtend ritueel. Maar voor je het weet, ben je al aan het reageren op bepaalde berichten. En zo ben je weer vertrokken! Uiteindelijk zou je i.p.v. een vastenmaand of een ramadanmaand een noFacebookmaand kunnen inlassen. Maar dat laatste zie ik echt niet zitten. Misschien eens beginnen met een dag zonder FB?! Maar als de noodzaak zich niet stelt, waarom zouden we daar dan mee beginnen? Als een test misschien; maar dan ook geen FB op mijn smartphone!
  Hoe een mens kan 'verhangen  zijn' aan dit bedrijf! Ik meen dat Mark Zuckerberg zich daar wel degelijk van bewust is.....
  Maar als er hete hangijzers gelanceerd worden zoals een lijst van 'zogezegd' zware beroepen, of de oplossing van statiegeld om het straatvuil tegen te gaan of nog andere geladen dossiers; dan ben je wel een tijdje zoet met reageren.
  Vandaag met de play-functie van Telenet de beelden terug bekeken van het huwelijk van Harry en Meghan op zaterdag, 19 mei - dit op VTM.
  En op BBC entertainment nog eens de hele show overgedaan. Een stralende dag voor een stralend koppel....

  24-05-2018 om 23:17 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  23-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan er ook niet aan doen....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoe massaler en angstiger veel mensen blijven reageren op de affaire van Cambridge Analytica van Facebook; dit uit bekommernis om schending van hun privacy- hoe meer ik vind dat ze zich laten opjagen- ook door de sociale media.
  Ten eerste wordt alles wat je op Facebook doet, gemeten en geweten - de meesten zijn zich daar nog steeds onvoldoende van bewust. Ten tweede ben je niet verplicht om met Facebook te werken; wel dien je er 'verstandig' mee om te gaan. Ten derde is het gebruik van Facebook gratis , maar omdat 'gratis' niet bestaat, krijg je er wel gerichte reclame bij. Dat kan omdat zij weten wat je leuk vindt en wat je opzoekt, maar ook hoe je reageert op berichten...
  Na de confrontatie gisteren van Mark Zuckerberg met het Europees parlement werd er bij velen zeer ontgoocheld gereageerd. Wat hadden zij dan verwacht?! 
  Ik blijf dus die  man bewonderen die in zijn eentje dit bedrijf bedacht, oprichtte en er zo'n wereldwijd succes van maakte. Wie doet het hem na? En ja, ik kan de zon in het water zien schijnen en blijf dankbaar omgaan met Facebook, ook al kan dat wel iets minderen.

  23-05-2018 om 13:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misschien terug meer op mijn blog werken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit i.p.v. impulsief te reageren op Facebook. Ook al wik en weeg ik steeds mijn woorden in mijn reacties en zal ik niemand opzettelijk schofferen; ik krijg steeds simplistische opmerkingen die soms kant noch wal raken. Meestal dan nog van mensen die wild om zich heen slaan en vaak heel agressief en negatief reageren. Daartegenover krijg ik ook opmerkelijk veel steun van anderen. Maar als ik een interessant cultureel event beschrijf zoals het museumbezoek van 'Bruegel :Unseen Masterpieces' dit met ondersteuning van het 'Google Cultural Institute' dan zijn er hooguit een vijftal personen die reageren.
  Maar het is misschien interessanter mijn mening wat minder te ventileren en zelfs wat minder te reageren met leuk of verbluft of boos...
  Dat van 'fietsen tussen de buien door" was een droom van vannacht;nu ziet de lucht er grijs en de asfalt er nat uit.Maar... er zijn nog steeds regenjassen....

  23-05-2018 om 08:04 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  22-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat alle goede dingen in drie bestaan....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Een hele namiddag tevergeefs het aangekondigde onweer verwacht; maar het kan nog komen...
  Wat is het de laatste tijd een gedoe geweest om ons met openbaar vervoer naar Antwerpen te verplaatsen! Zo hebben ze het bij 'De Lijn' nodig gevonden om vier tot 5 dagen te staken. De chauffeurs mochten zelf kiezen of ze kwamen werken en ook wanneer; dan kan je dus geen staat maken op de dienstregeling. Zo hebben we ons zaterdag per taxi verplaatst voor een abonnementsconcert van het A.S.O.. Op vrijdag kreeg ik een lift van vrienden om tijdig in Berchem station te geraken. We wisten dat de treinen reden; dus ...De bus kwam wel toe; maar wie kon dat vooraf inschatten?!? Gelukkig hadden ze op donderdag voor het 10-jarig jubileum van Neos een autocar besteld naar 'De Groene Jager' in Brasschaat! 
  En als kers op de taart vonden ze in het district Deurne broodnodig om de Herentalsebaan  nu onder handen te nemen. Aan Silsburg rijdt geen enkele tram meer, en bus 420 en 421 maakt aan de Stenenbrug een keerlus om de reizigers van tram 24 die daar draait mee verder te vervoeren - dit in de 2 richtingen: naar Silsburg en naar Berchem. In Berchem kan je verder met tram 9, maar tram 4 rijdt er niet meer. Zo hebben we er ons aan gewend om bus 141 te nemen richting WSC omdat daar om de 10 minuten zowel tram 5 naar de Groenplaats rijdt en tram 10 naar het Astridplein en het Zuid. En lijn 141 rijdt ook naar Mortsel waar je met tram 7 en 15 verder kunt reizen. Uiteindelijk komt het erop aan om in de stad naar Berchem te rijden (tram 11) omdat daar de bussen 420 en 421 naar Wommelgem vertrekken. En indien de wachttijd langer is dan 20 minuten, wordt er een drank- en toiletstop gehouden in het café daar op de hoek. (En de macht der gewoonte,kan je nu op het verkeerde pad brengen; op automatische piloot rijden gaat niet meer.)
  Zo komt het dat Berchem station een drukbezochte plaats wordt, waar ik een prachtige muurschildering van een vos heb gefotografeerd op de linkermuur van de spoorwegbrug rechts van het station. Benieuwd hoe lang hij daar zo mooi zal blijven staan...

  22-05-2018 om 23:43 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee keer op één dag!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu wachten we dus op het aangekondigde onweer waarvan nog niets  te merken valt.
  En morgen rijden we naar de KBC voor uittreksels, de krantenwinkel voor een kaartje voor Kjelle, de bakker voor brood, de kruidenier voor paardenrookvlees en rabarber, de Colruyt voor blauwbessen en ook nog Juliette om te informeren naar haar huidige toestand. Mag ook niet vergeten om een afspraak te maken voor een eventuele haarsnit - misschien vanavond nog?
  De blog van Neos Wommelgem die ik erop plaatste kan ik niet meer verwijderen vermits ik het paswoord had meegedeeld met Lies en zij waarschijnlijk achteraf het paswoord heeft gewijzigd (nadat ik het bestuur verlaten heb). Een blog die niet regelmatig opgevolgd wordt, heeft volgens mij weinig zin; dus vond ik dat die dus weg mocht. Misschien zal ik achteraf Lies hierover eens contacteren als Neos terug is van de reis naar Moskou en Sint-Petersburg....

  22-05-2018 om 18:31 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer erg lang geleden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In mijn ogen 'bijna een eeuwigheid'. Ik weet niet of ik hier terug meer gebruik van ga maken. Heb deze voormiddag gewacht op een geplande stroomonderbreking van 4 u. waarvan ik niets gemerkt heb.
  Hopelijk verloopt het dagelijkse leven nu terug normaal na de staking van 'De Lijn', de verlengde weekends, de jubilea, de uitstappen en concerten enzovoort.
  En nu zien hoe dit evolueert...
  Op zoek geweest naar de blog van Neos Wommelgem die ik heb gestart op 01/02/2011; die bestaat nog wel; maar er wordt niets meer bij opgezet. Ondertussen, zit ik niet meer in het bestuur van Neos en heeft ofwel Lies ofwel Lies samen met anderen beslist om dit stop te zetten. Ik kan er in elk geval niet meer aan.

  22-05-2018 om 00:00 geschreven door MariaCl  


  >> Reageer (0)


  Archief
 • Alle berichten

  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


  Foto

  E-mail mij

  maria.claessens@outlook.be


  Categorieën

  Foto

  Nieuws VRT NWS
 • Iedereen kiest - aflevering 7
 • "N-VA wilde met Groen in Vlaamse regering" en Beels verdedigt De Wever: de campagnedag voor u samengevat
 • Van Besien (Groen): “De Wever heeft ons gevraagd om zowel op Antwerps als Vlaams niveau een meerderheid te vormen”
 • Vlaams filmpionier Rik Kuypers (94) overleden
 • Argenta stelt bankautomaten aan Nederlandse grens buiten dienst wegens plofkraken
 • Spaanse zonnecrème uit de rekken wegens te lage bescherming
 • Stedelijk Lyceum Offerande uit Antwerpen wint Koningin Paolaprijs
 • Boze Trump loopt weg van ontmoeting met Democratische Congresleiders
 • Podcast: Meyrem Almaci in "KIES19"
 • Vorming van de maan bezorgde de aarde haar water

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!