Inhoud blog
 • Groene heuvels
 • Eerste zomerdag
 • De zomer in
 • Start Kroati
 • Exit Polen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Reizen

  19-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene heuvels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kroati heeft zijn ware gelaat getoond: oneindige groene heuvels en kronkelweggetjes, voor de motards een zegen, tenzij misschien de grote hitte van de laatste dagen. Den Gino had het wel iets minder naar zijn schik in de cabrio want de wegen waren smal en niet altijd van de beste kwaliteit. Kwam daarbij dat de motards op het laatst de teugels vierden. Ja, ik weet het.....opletten voor het lager van het zijspanwiel maar de lokroep kan sterk zijn.

  Morgen wordt een rustdag, maar net op tijd, want de kilometers in de zon eisen hun tol.

  19-07-2017 om 18:44 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (1)
  18-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste zomerdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zolang ernaar verlangd maar moest dat nu echt direct boven de 30 graden? Je vraagt je af of het overal dezelfde zon is. Kan het nu dat 700 Km verder zuidwaarts zoveel verschil maakt?

  Deze morgen waren we na 10 min. al de grens over naar Kroati, ttz tot aan de grens want aan de grens zelf hielden ze ons nog even bezig in het verenigd Europa.

  En passant even Pula bezocht; nu ja, de in archeologie genteresseerden in ieder geval. Mij kon het collosseum niet boeien. 14 Kuna om die rune te bezoeken? Afbreken die oude troep!

  Over Kroati: mooi landschap, goede kronkelende wegen, weinig traffic....maar...warm!

  Vanavond in een super appartement aangekomen. Echter voor n nacht maar. Jammer want iedereen bleef er graag wel een tijdje.

  De Geert, kok van dienst, bereidt een BBQ voor. Waarom hem tegenspreken?

  18-07-2017 om 17:40 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (0)
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomer in
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Naar de zon

  Vanmorgen vertrokken in de nieuwe constellatie. Mijn mama gaf de winterhandschoenen mee met den Gino en die kon ik verdomde goed gebruiken; eisig kalt!

  Den Brenner en teglijk de grens over met Itali, een uurtje of 2 file rijden en we konden aan de mooie bochten beginnen richting Trieste. Jammer dat den Ad mij op het hart gedrukt heeft van niet te wild in de bochten te gaan want ik had er na al die dagen rechtdoor echt wel zin in. Enfin ik zal me maar gedeisd houden en braafjes de Goldwing met aanhanger volgen. Niet dat die er ook altijd zachtzinnig mee omspringt!

  Deze middag gingen de winterhandschoenen en de pullover uit en het was bij wijlen flink zweten onder de helm.

  We zijn intussen in Sloveni aanbeland en den Geert heeft toch wel een autentiek oostblok-hotelletje gevonden zeker. Gelukkig is mijn mama er niet bij want ze zou niet blij zijn. Voor het avondeten en voor het ontbijt hebben wij gelukkig wel kunnen onderhandelen met de barman; hij brengt het voor mekaar.

  We rijden dus duidelijk de zomer in 

  17-07-2017 om 18:05 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (0)
  15-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start Kroati
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmorgen was de start van de aansluitende reis naar Kroati. Het dametje in het hotel (B&B) in Sankt Plten had een heel verhaal over haar moeder die Ukranse is en op 15 jarige leeftijd tijdens de oorlog in een treinwagon gedeporteerd werd naar Tjechi. Toevallig 2 dagen tevoor het concentratiekamp bezocht, kreeg ik toch weer een krop in de keel. Buiten was het strontweer en ik had slechts een 6 tal uren te rijden, vandaar heb ik het dametje het volledige verhaal laten doen. Wat betekent een kleine panne met oponthoud al tegenover zulke gebeurtenissen? Ik was weer zr klein toen ik vertrok en ik heb de koude en regen over mij laten komen met de gedachte dat ik toch een gelukzak was.

  Het hotel in Gries am Brenner herbergt mij vannacht en ik neem er morgen een snipperdag; vrijwillige afstand van de brommer. Morgenavond verwacht ik de nieuwe reisgenoten: Geert en Marleen, Gino en Carol.

  Over sterreich kan je kort zijn: proper en net, mooi land met veel traditie en een begrijpelijke taal. Alleen hebben ze mij vandaag toch al 15,00 afgetroggeld voor vignet en Brenner en ik heb nog helemaal geen Brenner gezien. Den Gino beweert dat ik mijn aardrijkskunde van geen kanten ken maar IK HEB GEEN BRENNER GEZIEN !

  Onderweg heb ik een biker getroffen die uit Kroati kwam en die vertelde dat het daar een super weertje is. Laat ons dan maar hopen dat het nog een tijdje aanhoudt.

  Den Danil en de Nol zijn intussen in Duitsland geland. De Nol zou zich nog eens in de bochten gesmeten hebben!

  15-07-2017 om 20:52 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (0)
  14-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exit Polen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmorgen gelijk afscheid genomen van de 2 metgezellen. Niettegenstaande onze routes een tijdlang gelijk liepen waren we elkaar toch snel kwijt. Goede reis verder!

  Zelf heb ik gekozen voor de snelste route door Tjechi naar Oostenrijk, na eerst mijn overschot aan Zlotty (spreek uit: zwottie!) uitgewisseld te hebben voor E98.

  En ja hoor, ook Tjechi is prachtig. Ik was er laatst in 1987 voor het werk. Een hoop bekende namen: Bohomin (fabriek Bekaert), Ostrava (hotel), Olomouc (spreek olomo-oets) op doorreis en nog meer....

  Tegen 12:00h de grens al over met Oostenrijk; Die kar loopt lekker trillingvrij bij 4000 RPM. En het karrewiel?..het draaide voort!

  In het Gstehaus in sterreich lag de sleutel klaar in een kistje aan de deur; praktisch, toch?

  Rsum Polen?

  -          Prachtig land

  -          Goede hotels

  -          Lekker eten

  -          Vriendelijke mensen

  -          Veel tankstations

  -          Overal netjes en propere toiletten

  -          Veelal slechte tot zeer slechte wegen

  -          Alle autobestuurders heten Robert Kubica

  Rsum Baltische staten?

  -          Idem dito zonder Kubica

  -          Het verblijf was er te kort behalve mezelf in Riga

  -          En voor Estland moet je de collegas vragen; ik ben er namelijk niet geraakt

   

   

   

  14-07-2017 om 23:21 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (0)
  13-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oswiesim
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Verbindingsrit naar Oswiescim

  Zomerweer, ja hallo ! De godganse voormiddag in regen en kou  bij windkracht 10 ja. De namiddag was ons beter gezind en zelfs de wegen werden beter.

  Het voor morgen geplande bezoek aan Auschwitz hebben we in de vooravond noch afgewerkt. Ttz we zijn niet in het museum binnen geweest wegens te lange wachtrijen maar we zijn de gebouwen buitenom toch langsgelopen van zowel Auschwitz als Birkenau. Het is een hoop emoties tegelijk: ongeloof, afschuw, woede, teneergeslagenheid.....

  Morgenvroeg scheiden de wegen van het zijspan en de solos. 3 wielen door Tsjechi richting Oostenrijk. De overige keren het stuur richting huiswaarts en overnachten noch eens in Tjechi om finaal maanagavond thuis te komen.

  13-07-2017 om 17:33 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (0)
  12-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polen? Geeuw!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Same rock, different place ; remember ?

  Alles went zeker?

  De landschappen waren weer mooi, de velden weer uitgestrekt, de wegen weer recht en slecht, de koeien weer vierkant en onzichtbaar. De Poolse autobestuurders reden weer als idioten. De belgen waren weer voorbeeldig....

  Het weer wordt allengs te warm voor winterkleren; eens zien of we ons morgen aan zomerkleren riskeren. Gisteravond en vannacht moet de regen er tijdens het onweer zowat allemaal uitgevallen zijn, toch?

  Veel valt er dus niet te melden behalve misschien dat mijn handschoenen op de moto te drogen hingen en kompleet vergeten werden ivm het onweer. Raad maar wat! Enfin, zoals altijd wist den Danil onmiddelijk de oplossing om die binnenstebuiten te keren en te drogen....hij is er een tijdje zoet mee geweest.... maar ik kan mijn Goretex-handschoenen nu binnenste-buiten dragen om ze zon-gedroogd te krijgen.

  Vandaag dus een ispiratieloze rit zonder ander doel dan het hotel te bereiken.

  Ahja... het zijspanwiel..Wel, bij elke stop gecontroleerd en eens flink aan geschud...geen speling te voelen. De remplakketten worden ook niet meer uitn geduwd. Zou het dan toch...?

  Voor de techneuten: volgens Ad van Gils zit op de binnenkant een hoekkontaktlager en op de buitenkant een standaard kogellager. Zomee worden de zijdelinkse krachten die optreden bij linkse bochten door het binnenlager opgevangen. Advies van Ad: niet met volle lading als een gek tekeer gaan in linkse bochten! Zou ik dat dan gedaan hebben onderweg naar Toulon??

   

   

  12-07-2017 om 17:27 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (1)
  11-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.On de road again
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmorgen met goede moed maar toch met een bang hart vertrokken. Wat intussen allemaal over die wiellagers verteld werd plus de uitleg van een BMW receptionist en NIET een technicus vond ik niet geruststellend.

  De ontmoeting onderweg met mijn metgezellen liep niet helemaal vlekkeloos maar tegen de middag hebben we elkaar toch getroffen onderweg. Zij hadden weeral een flink stuk offroad achter de kiezen. De routing van de Nol vetrouw ik dus ook al niet meer. Vandaar dat ik mijn eigen gemaakte route heb vervolgd n eerst een grondige inspectie van het zijspanwiel. Dit lijkt voor het ogenblik ok.

  En ziedaar: van verschillende kanten komen we binnen dezelfde minuut aan het hotel. De tijdzone liet ons een uur inwinnen en we waren vr 15:00 op de kamer. Het moet niet elke dag 7 8 uur in het zadel zijn.

  De receptioniste was weliswaar een mooi kind maar niet van de vriendelijkste; een poolse dus!

  Mijn route liep weer vlak langs de russische grens en dat zal je geweten hebben. Rijen lang russische vrachtwagens om de grens over te steken. Gelukkig werd 1 rijspoor vrijgelaten en kwam ik redelijk door.

  Het wordt zo stilaan heet in Polen, echter gepaard met een fikse regenbui. Of we morgen zomerkleren aan kunnen trekken?

  11-07-2017 om 15:32 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (0)
  10-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een dag rust
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de middag opnieuw vertrekken was weinig zinvol. Ik zie de mannen morgen onderweg wel weer. Ze kregen trouwens onderweg 40 Km. off road onder de wielen geschoven; al goed dat ik er niet tussen zat.
  De moto kan trouwens nog een maand blijven voor hetzelfde geld!
  Ik heb al contact gehad met Ad van Gils de EML dealer uit Breda. Het blijkt dus wel een gekend probleem te zijn, die echter wel te verhelpen is (ombouw naar andere lagers) Ik kan het maar beter zo snel mogelijk uit laten voeren want ik heb 'die Schnauze voll'.

  10-07-2017 om 18:43 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alles terug op wieltjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmiddag het zijspan opgehaald bij de BMW dealer in Riga.

  Blijkbaar gaat het nu toch over instelbare lagers (hoekkontaktlagers of conische lagers) in tegenstelling tot eerdere berichten dat het om rechte lagers gaat.

  Enfin, in de garage hebben ze enkel de lagerspeling moeten bijstellen. Ze gaven het voertuig ook maar meteen een wasbeurt; schijnbaar standard policy

  Bij de rit naar het hotel toe was het remmen weer zoals vanouds, hetgeen betekent dat er geen lagerspeling meer is.

  Ik kan dus beginnen aan de nieuwe planning en tegen morgenavond de Nol en den Danil vervoegen.

  Dus hopelijk: Austria her we come!

  Toch nog snel even het hotel in Polen waarschuwen dat we er aankomen want in al de commotie had onze Nol niet enkel mijn verblijf gennuleerd maar gewoon beide kamers.

  Onze routes voor morgen komen ergens samen. Misschien treffen we elkaar onderweg al

  10-07-2017 om 11:30 geschreven door Marcel Van Colen


  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 20/02-26/02 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!