Met het EK dat met rassesnede dichterbij komt, stijgt ook bij ons niet alleen de temperatuur van de grill. Donderdag waren we al eens te gast in het tijdelijke themacafé dat de Fielesoofen openhouden ter gelegenheid van EK BBQ. De Torhoutse lucht deed ons vooral beseffen dat het eigenlijk, gewoonweg, simpelgezegd, eerlijkheidshalve verdomd rap zover zal zijn.
We bedanken graag nog eens de mensen die uit vriendschap en sympathie, dit mede mogelijk gemaakt hebben:
B-visible B-invisible Brontec Ultimi Gents Autobedrijf (Citroën) Doe-het-zelf Safti
Het is fijn jullie te kennen ;-)
Tot slot nog een dikke merci aan DE LAENDER I. bvba, Beroepskledij, 0475/85.76.70
Naast een razend drukke start van het nieuwe BBQ seizoen heeft het team niet stilgezeten. Wij zijn dan ook apetrots drie nieuwe sponsors voor te stellen die volop geloven in ons kunnen en dezelfde passie voor het grillen met ons delen!
Welkom aan
Totaalrenovatie ULTIMI (Deinze Oostende, showroom): www.ultimi.be
Door de drukte die het nieuwe lente-BBQ seizoen met zich meebrengt, laat een volgend bericht nog eventjes op zich wachten. In ieder geval verschijnt binnenkort een verslagje over ons bezoekje aan het BBQ mekka van deze zomer, Torhout en hun Fielesoofen.
Met dank aan fotograaf van dienst Frederick! Voor regelmatige updates en nieuwtjes: breng een bezoekje aan www.facebook.com/makemybbq en klik op "Vind ik leuk".
Twee weken terug was het zover! De gerech(t)jes waarvan het publiek in Torhout zal kunnen smullen werden aan een eerste test onderworpen! Het bakkersdecor was al even à l improviste als origineel. Vergezeld van een bakje frisse pinten, de warmte van de grill, goede compagnie en nieuwsgierigen maakt dat toch de sfeer van de BBQ, niet?
Speenvarken, oester en kip waren de drie prijsbeesten die als basis dienden om de verhitte rooster te trotseren en de Grandhall BBQ deed wat van hem werd verwacht! Het malse varkensvlees werd vergezeld van een combinaties van geitekaas, Jonagold, honing en een eigen kruiding. Ook de oesters met huiseigen vinaigrette vonden vlot de weg naar nieuwsgierige monden. Verschillende oliën werden in allerlei varianten in combinatie met kip naar voor gebracht. Ongelooflijk wat voor een vernieuwende smaken vandaag terug te vinden zijn op de markt (met dank voor het advies aan de mensen van Vom Fass)! Aan de reacties te horen, zitten we op zn zachts uitgedrukt op het juiste spoor en de trein komt op kruissnelheid. De basissmaken zitten snor, nu de presentatie aanpakken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
Gisteren tekende het BBQ-team opnieuw present in de gebouwen van Ultimi in Deinze. Een verslag!
Tijdens de wedstrijd zal gewerkt worden met varken- en rundsvlees (wit-blauw ras), kip, vis en voor het dessert: Jules Destroopere producten. Alle basisingrediënten worden aangereikt uit handen van de organisatie, maar daar houdt iedere gelijkenis tussen de strijdende teams op. Vanaf dan is alles in handen van de chefs.
Trots stelde chef Koen dan ook het menu voor! Voor de fine-tuning kunnen we trouwens rekenen op de meesterlijke kookkunsten van kok @ home Steven De Bisschop. Neem gerust eens een kijkje op zijn site om te ontdekken hoe food tot kunst kan worden verheven (zie link onderaan).
Al onze creativiteit heeft natuurlijk een keerzijde: er is harde valuta nodig! But have no fear: Team- is here. Een presentabel en overzichtelijk sponsordossier heeft zijn definitieve vorm gekregen, met dank aan Thijs. We rekenen op sympathisanten en bedrijven die graag hun duit in het zakje doen. Natuurlijk staat hier van onze kant wat tegenover. Vraag gerust naar onze voorwaarden: alle info op info@makemybbq.be.
Onze volgende afspraak is er alvast eentje om naar uit te kijken: op 10 maart worden de grillen verhit! Tot dan voor een volgende update!
Win een exclusieve VIP behandeling voor 2 personen op de stand van Make My BBQ tijdens het EK-BBQ in Torhout deze zomer! De winnaars worden op onze stand hartelijk ontvangen met een aperitief en genieten van ons BBQ-menu!
Het enige wat u moet doen: op de Make My BBQ Facebookpagina (klik op foto) bovenaan de pagina "Vind ik leuk" aanklikken. Vanaf het moment dat 500 mensen onze FB-pagina leuk vinden, worden 2* 2 arrangementen getrokken door een eerlijke kinderhand!
Of simpelweg:
1. klik op de foto in dit bericht; 2. klik "Vind ik leuk" aan, bovenaan de pagina; 3. ... wacht tot 499 mensen hetzelfde gedaan hebben! ;-)
Het Make My BBQ team is gevormd. Op 11 januari zitten 10 enthousiaste BBQ liefhebbers samen. Meetingpoint: de kantoren van Ultimi & Watts-on, totaalprojecten, interieur- en lichtbedrijf in Deinze. We zijn Wouter Lips niet alleen dankbaar voor zijn gastvrijheid, vrij snel zal ook de ondernemingszin van hem en zijn copains Frederick en Thijs op de hele groep uitstralen.
Koen, bij deze officieel tot leader-of-the-gang gebombardeerd, doet met het nodige enthousiasme het wedstrijdreglement en zijn ideeën in grote lijnen uiteen. En het enthousiasme werkt! Voor zover een glas gerstenat kan helpen in het brainstorm proces (de meesten blijken alvast grote believers te zijn), wordt geschonken en geklonken. De brainstorm is vruchtbaar zo vruchtbaar dat af en toe de handrem wordt opgetrokken, kwestie van niet de volledige dorpskern van Torhout in te vullen!
Eén jammer ding aan deze ganse Road to : de details kunnen we niet aan de grote klok hangen. Onze collega BBQ teams liggen overal op de loer. We nemen ons alvast voor geen oog meer dicht te doen en te waken tot volgende vergadering in februari
De inschrijving: magic n° 37 Make My BBQ - Belgium
Er raakt steeds meer nieuws bekend over het komende Europees Kampioenschap BBQ. Een bekend BBQ-team uit Torhout, in de BBQ-gemeenschap beter gekend als de Fielesoofen zetten hun schouders onder de organisatie van het EK.
Met een vlekkeloze organisatie van het Belgisch kampioenschap hebben zij in 2009 al bewezen dat zij dit tot een succesrijk evenement kunnen laten uitbloeien. Hun ervaring en eigen successen zitten hier ongetwijfeld voor iets tussen. Sinds 2004 kunnen zij meerdere deelnames aan BKs en WKs voorleggen het zegt wel íets. Check zeker hun palmares en plannen op www.defielesoofen.be.
Met de inschrijving voor de wedstrijd is het dus officieel: Make My BBQ neemt deel aan het EK BBQ 2012! Ergens ter wereld, in de schaduw van een Chinese miljoenenstad, bij een nog te ontdekken stam in het Amazonewoud ergens moet nummer 37 een geluksgetal zijn.
Even kort voorstellen wie we zijn, waar we voor staan en vooral waarmee deze blog u zal kunnen plezieren. Make My BBQ werd in 2010 opgericht door Koen Maes, die eerder al actief was als Chef aan Huis en daarmee een vruchtbare samenwerking had met Profonde (Zele). Voor hem steekt er één aspect van het koken met kop en schouders bovenuit: alles wat met de BBQ te maken heeft.
Het bakken, braden en grillen is een vak, meer nog: een wereld op zich. Het is een sociaal gebeuren dat altijd een zeer eigen sfeer met zich meebrengt. Kortom mensen samenbrengen rond de barbecue, hen verwennen en af en toe een tipje van de sluier lichten, daar draait het voor Make My BBQ om.
Maar om die mensen samen te krijgen zijn weer nieuwe mensen nodig. Vandaar dat Make My BBQ al snel uitbreiding zocht. Die werd gevonden door de instap van Tine Maes en Tim De Moor. Sinds begin dit jaar staat Make My BBQ niet alleen garant voor lekkere BBQs maar ook voor een degelijk en solide bedrijf met een sterke structurele basis.
Zoals iedere chef is ook Koen steeds op zoek naar nieuwigheden en uitdagingen. En net met dat laatste kwam hij eind 2011 op de proppen: Mannen, ik heb Make My BBQ ingeschreven voor het EK 2012. DOING!!! Van een uitdaging gesproken!
Na veel over en weer gemail, -gebel, -getam-tam werd het team gevormd, misschien lukraak voor de buitenstaander, echter wel doordacht en gestructureerd voor de insider. Maar zoals alle belangrijke momenten in het leven is niet alleen het moment zelf van tel, de weg ernaartoe is minstens even boeiend...
Volg gerust chronologisch mee. De oudste berichten staan onderaan.
Welkom op ROAD TO EK BBQ 2012 The Make-My-BBQ-Way