Madame
MADAMEKE
 • OVER MIJZELF
 • ONZE ZOON

  Foto
  ONZE DOCHTER
  Foto

  MENEER

  Foto

  ONZE ZAAK

  Foto
  ONZE HOND RAMBO
  Foto
  FLORIDE TOESTANDEN
 • 'S AVONDS AAN DE TOOG
 • 'S MORGENS FRIS NAAR HET WERK
 • SPREEKWOORD FLORIDE
 • WC REGELMENT FLORIDE
 • ANDERE TOESTANDEN
 • HOE LAAT IS HET?
 • ACTIVITEITEN FLORIDE
 • BBQ
 • Hoofdpunten blog floride
  11-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EMANCIPATIE
  Het is nog steeds zo dat vrouwen (waaronder ik) veel meer tijd besteden aan het huishouden en het opvoeden van kinderen , dan mannen (meneer dus). Meneer wil best een keertje dweilen of de vaatwasser leeghalen , maar wc's schoonmaken of de was eens opplooien laat hij meestal toch aan mij over.
  Hij heeft daarvoor altijd hetzelfde excuus waarom hij zo weinig doet aan het huishouden : hij ziet het werk eenvoudig niet.
  Ik vraag me dan altijd af of hij zo blind zou zijn als hij aan het einde van de maand een vette pré op zijn rekening gestort zou krijgen voor bewezen diensten.
  Meneer is echt niet te beroerd om iets te doen, maar dan moet ik het hem wel even vragen......en daar ben ik dan weer niet zo goed in....ik wil gewoon dat hij het ziet.
  Dat hij ziet dat de wc zich niet zelf reinigt en dat de wasmachine wel zelfstandig kan draaien , als hij even gevuld en aangezet wordt.
  Ik wil dat hij net zoals ik zijn spullen opruimt en dat hij dan  door de dag heen , ook eens de mijne opruimt en die van de kinderen..en als we samen thuis zijn ook eens achter de potten en pannen springt in plaats van te vragen wat we moeten van de italiaan.....kortom , er valt nog heel wat te emanciperen!
  Maar helaas , meneer vindt de nieuwe man....geen echte man..'die hebben hun man zijn onderweg ergens verloren ' : zeg hij , en van wie is dat allemaal de schuld .........juist........van ons vrouwen!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  11-02-2010, 22:10 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIJN TOILET

  Mijn toilet is voorzien van een heuse bril , om het zitten wat makkelijker te maken en ook van een toiletdeksel die omhoog maar vooral omlaag kan.
  Naast het toilet hangt een rol toiletpapier want dat heb je nu eenmaal nodig op een toilet en een toilethouder met nieuwe rollen toiletpapier.
  Het is dus de bedoeling als je de laatse rol neemt dat je de toilethouder gewoon weer opvult met nieuwe rollen voor het geval je het laatste velletje treft zodat je die gewoon even kan omwisselen....en daar zit nu het probleem....want mijn huisgenoten vinden die handleiding erg ingewikkeld...ik vraag me af welk deel van die simpele handleiding ze nu eigenlijk niet begrijpen ?
  Naast mijn toilet bevindt zich ook nog een toiletborstel. Deze borstel is er om de eventuele sporen die ze hebben achtergelaten weg te poetsen....helaas hebben ze dit ook nog altijd niet door en denken ze dat die borstel daar gewoon staat als decoratie naast de pot...
  Zo ben ik van plan om in mijn toilet een sticker te plakken op een strategische plek zodat mijn twee mannen precies weten waar ze hun straal moeten op richten tijdens het plassen want ik hou niet van al dat gespetter.....want er is niets erger dan wanneer ik ...gehaast wegens hoge nood...op de bril plaatsneem om er achter te komen dat mijn voorganger nagedruppeld heeft....
  Met het woordje doortrekken hebben ze blijkbaar ook een probleem , want ze begrijpen blijkbaar nie dat het bij ons doorduwen is...
  Noem me een zaag , maar ik wil gewoon geen remsporen aantreffen , geen stanklucht of me weer eens misgrijpen aan het toiletpapier!
  Is da nu echt zoveel gevraagd.............


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  11-02-2010, 21:56 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
  01-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOEDE VOORNEMENS

  In 2010 ga ik tevreden worden met de dingen die ik heb , dat heb ik mezelf beloofd. Ik ga dus niet meer zoals vorige jaren op zoek naar het grote geluk want dat brengt toch maar teleurstellingen met zich mee.
  Ik ga genieten van de verse lakens op mijn bed en van diegene die al 25 jaar die verse lakens met mij deelt , zodat alles opnieuw wordt wat het vroeger was , toen er niets anders dan later was en dat we dachten dat we alles beter gingen doen en toen deden we precies hetzelfde...ik ga hem niet meer bekijken als de prins die stilaan in een kikker aan het veranderen is ...maar als diegene waar ik al jaren lief en leed mee deel , zodat we , als we samen oud zijn...maar nog lang nie dood ...op een bankje de eendjes kunnen voeren in het park.
  Mijn hond zal ik liefdevol behandelen zonder moordneigingen te krijgen als hij weer eens met zijn snoet tegen mijn ramen hangt , de rits van mijn nieuwe laarzen stuk bijt of als hij 5 min voor ik vertrek zich nog eens aan mijn zwarte broek moet komen vleien zodat ik vol met witte haren hang..
  Ik zal ook niet meer hysterisch beginnen roepen op de zoon als ik kleren en sokken moet oprapen of als heel het waskot stinkt naar zijn natte voetbalschoenen omdat hij voor de 1000ste keer vergeten is om zijn sportzak te legen...
  Bij de rommel die de dochter maakt , ga ik eerst diep ademhalen , om haar vervolgens liefdevol te vragen om het op te ruimen.
  In 2009 stond  stoppen met roken op de 1ste plaats , bij deze is die nu verbannen naar de 200ste plaats ....hopelijk gebeurt in 2011 niet hetzelfde  met mijn voornemens voor 2010................


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  01-01-2010, 17:56 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
  16-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEAM-WORK

  We zijn november en zijn dus terug 2 dagen gesloten….dat wordt dus huis grondig kuisen….en zoals meneer had beloofd gingen we dat samen doen….

  Toen ik dus vanmorgen rond tienen terug thuis kwam na de nodige verplichtingen (bank, floride..want khad weer mijn oplader van laptop vergeten) , liep meneer al met wasmand in zijn handen naar boven…..hij had er duidelijk zin in , mijn meneer,…en dat werkte aanstekelijk….na de nodige instructies (van meneer) ….”jij doet boven, ik beneden”…

  Kon mijn humeur niet stuk (je moet weten dat boven bestaat uit een zolder, 3 slaapkamers en een badkamer en beneden uit 1 leefruimte en een kleine hall + toilet) , gewapend met de nodige attributen ging ik dus naar boven….waar meneer de volle wasmand op ons bed gedeponeerd had…..blijkbaar was hij vergeten dat badhanddoeken in de badkamer thuishoren…maar ja dat kan gebeuren….

  Na 2 uur kwam meneer naar boven , al het werk beneden was gedaan , en nu ging hij even boodschappen halen …mijn meneer….”zou hij dan toch nog zo’n nieuwe man worden” , vroeg ik mij af…

  In het naar buiten gaan , riep hij nog vlug naar boven : “aja , je moet wel nog dweilen beneden want jij had de trekker ..en daar we er maar ene hebben…”.tja , hij heeft gelijk natuurlijk , we hebben er maar ene , hij kon natuurlijk ook gevraagd hebben of hij hem efkens mocht lenen , waarschijnlijk niet aan gedacht , die lieve schat….heeft ook zoveel aan hoofd….

  Na alles gedweild te hebben , kwam meneer thuis met de boodschappen…die hij netjes op hun plaats zette…om hem vervolgens te installeren in de zetel…want..hij ging een filmpje bekijken…want hij moest straks nog naar oudercontactavond van de zoon..

  Toen meneer terug thuis kwam van zoon was heel het huis piekfijn in orde en stond het eten op tafel…waarna ik alles in de vaatwasser plaatste en nog een wasje liet draaien…en meneer …. Mijn nieuwe man…..had plaatsgenomen in de zetel voor de tv , want er was voetbal..en hij ging ook vroeg slapen , want hij was moe…tja dat kan ook gebeuren…zou ik hem nu nog een verhaaltje voorlezen , over heksen en trollen…zodat hij geen oog dicht doet?Nee , ik laat hem , mijn meneer , maar die nieuwe mannen , waar iedereen het over heeft…wel…jullie kunnen ze steken waar ik denk….


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-12-2009, 22:10 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTSPANNEN OP MSN
  Nog even ontspannen voor het slapen gaan en met glaasje wijn plaatsgenomen aan pc.....vriendin , en vriendin van vriendin waren on line....tof..nog efkens kletsen over vervlogen tijden....
  En dan stelt ze mij de vraag "wat zou je doen als je iets aan je lijf mocht veranderen"
  "Als ik mocht kiezen wat ik aan mijn lijf zou laten doen , dan liet ik mijn wallen weghalen en mijn ogen liften," zei ik en nipte aan mijn wijn , heel benieuwd wat vriendin zou antwoorden , op haar verlanglijst staat een borstlift op nummer 1 (ik mag da hier wel zeggen , want vriendin komt niet int café) , want ...zo citeert ze : " ze kijken niet meer - zoals in tijden van weleer - recht vooruit de wereld in" , "want er moet gestut en gesteund worden" .
  Waarbij vriendin van vriendin antwoordt : "vrouwen van onze leeftijd moeten ons zelfzekerder  en vrijer voelen dan toen we twintig waren , anders zou het triest gesteld zijn met ons seksleven". En daar had ze een punt , vond ik , want stel je voor dat je een alleenstaande vrouw van 45 bent ,en dat je in het gezelschap van een nieuwe leuke man , bij voorkeur liggend je bh uitdoet omdat ze al rechtstaande een vrije val zouden maken....of dat je je nieuwe partner blinddoekt....niet uit interesse voor sm, maar omdat het de enige manier is waarop je je ongeremd durft te laten gaan....
  En dan komen we tot de conclusie dat schoonheid niet het belangrijkste is , maar wel het gevoel van ..voel je lekker in je vel ...ook al is het verre van perfect.....
  "Ik laat pas iets aan mijn overhangende oogleden doen,wanneer ik niet goed meer kan zien omdat ze mijn gezicht belemmeren,"zei ik
  "En ik laat pas iets aan mijn borsten doen, wanneer ik erover struikel," zei vriendin.
  Heel tevreden met onszelf en met elkaar sloten we af .....en ik....ik kroop met een wrang gevoel mijn bed in.............want stel je voor........

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-12-2009, 22:09 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUBERENDE ZOON

  Even gebeld met de zoon om te vragen hoe het ging , na de nodige ditjes en datjes vroeg hij wanneer ik klaar was met werken , ik beloofde hem om zeker tegen 20.00 thuis te zijn. Na enig overleg met meneer kon ik om zeven uur al beschikken.....thuisgekomen hing de zoon languit op de bank met zijn play station bij de hand (wat trouwens verboden is want hij heeft tv op zijn kamer)....flesjes cola overal verspreid....heel de snoepkast op tafel....en voor ik iets kon zeggen...vertelde hij mij met een uitgestreken gezicht , dat het nie nodig is om boos te worden , want hij ging alles opruimen , maar ik was te vroeg thuisgekomen...
  Toen ik hem beleefd vroeg om nu toch maar alles op te ruimen , volgde er een levendige discussie die ik jullie maar bespaar...
  Allemaal goed en wel hoor , die pubers die een losmakingsproces doormaken , maar waarom moet ik daar altijd de dupe van zijn?
  Waarom moet juist ik degene zijn waar ze zich het liefst tegen afzetten en voortdurend de strijd mee aangaan?Het kost me hopen energie en frustratie......
  Als hun moeder ben ik de oudste van het stel en natuurlijk ook de slimste....excuseer é...ik ben ook maar een mens van vlees en bloed....
  .....maar voor de zoon ben ik gewoon zijn moeder , ik behoor tot de inboedel hier in huis......ik ben nuttig...maar sta vooral af en toe enorm in de weg......en ik ben heel lastig als ik grenzen stel en 'nee' zeg.....en ik moet me vooral niet bemoeien , maar moet wel altijd 'stand-by' zijn.
  De rollen zijn dus duidelijk : ik doe dingen voor hem , andersom moet ik niets vragen , want hij heeft het al zo druk...
  "Kies de gulden middenweg ": zegt madame senoir  "ja" : antwoord ik dan "wat is de gulden middenweg" , "das voor iedereen anders", antwoordt madame senoir en daarmee is voor haar de kous af.........dus heb ik nagedacht over een goed alternatief..en ik ben eruit...ik stuur de zoon naar zijn zus in afrika....dan kan ik als moeder eindelijk weer eens tot mezelf komen na jaren van zorgen en opvoeden.....en als ze dan allebei terugkomen...zijn ze alleen nog maar dankbaar voor alles dat ik als toegewijde moeder voor ze heb gedaan.
  En die erkenning lijkt mij het praaaaaaaaaaaaaaaaaaaachtigste wat je als moeder kan overkomen...........


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  16-12-2009, 22:08 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IK NEEM ONTSLAG
  Toen ik vanmorgen thuiskwam en om me heen keek , heb ik besloten om ontslag te nemen als volwassene.
  Ik wil gewoon weer kind zijn.
  Geen verantwoordelijkheden meer,
  geen fulltime job (kword er zo moe van),
  geen huis (te veel kuiswerk),
  geen auto ('k rij toch te rap en kan niet achteruit rijden),
  geen boodschappen die moeten gedaan worden ( ik eet en drink toch niet),
  geen was en strijk ( meer dan de helft is toch niet van mij),
  Ik wil weer geloven in de onschuld van de wereld.Blij zijn met een barbie , spelen met mijn vriendjes en vriendinnetjes en blijven slapen bij mijn beste vriendin.
  Laat me gewoon efkens weer kind zijn , want straks moet ik weer werken.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-12-2009, 22:07 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEIMWEE

  Ieder jaar rond deze tijd van het jaar , heb ik het weer , het begint ergens bij mijn middenrif en stijgt dan langzaam op naar mijn keel, dat weeïg gevoel......dat gevoel van verlangen naar iets dat geweest is ....en nooit meer terugkeert......
  Ik ruik een geur , hoor een stuk van een gesprek , zie een persoon die lijkt op iemand uit het verleden....en ik ben weer terug in de tijd, een tijd waarin alles goed en lief leek te zijn.....waar zorgen en problemen niet bestonden...maar die ik niet meer terug kan halen..want die periode is voorbij , definitief , wat overblijft is de herinnering ....en die draag ik altijd met mij mee.....maar terwijl ik dit schrijf ,denk ik eraan , dat dit later ook een herinnering zal zijn ...waar ik ook weer met heimwee zal aan terugdenken..
  Toen ik vriendin deelgenote maakte van mijn gedachtengang , vertelde ze me , dat het te maken had met ouder worden , en dat ze zelf nooit meer achterom keek , maar vooruit......want het is al moeilijk genoeg om nu te leven....waarna ze ons gespek voortzette met de zin....
  "Weet je nog toen?....


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-12-2009, 22:07 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIJKBAAR HEB IK OOK EEN ROEPING
  Sommige mensen zijn prima geschikt om mee te gaan stappen. Anderen zijn dan weer ideaal om mee uit eten te gaan.
  Bij die ene moet je zijn voor een tupper-ware party.Ik weet er ook eentje waar je terecht kunt als je toe bent aan een nieuw uiterlijk, die verbouwt zo je hele hoofd en ook eentje die je voetjes weer stapklaar maakt.
  Sommige mensen hebben gewoon een roeping in hun leven. Zo ik ook.
  Ik blijk namelijk geschikt te zijn als praatpaal. Niet dat ik psychologie heb gestudeerd of wat dan ook , maar blijkbaar heb ik gewoon zo'n kop waar je heerlijk tegenaan kunt lullen met je problemen.
  Dus of het nu om die ex-mannen gaat die je proberen te pesten , konijnen die steeds uitbreken, vrienden die elkaar het kot uitvechten of juist niet van elkaar af kunnen blijven waardoor je constant denkt dat je de verkeerde getrouwd bent, of die verboden liefde voor iemand anders waar je geen raad mee weet, kom naar mij.
  Want iedereen heeft een roeping in het leven, en dit is blijkbaar de mijne.
  Maar soms wil ik ook wel eens dat mens zijn waar je mee uit eten gaat , of waar je mee wilt stappen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  16-12-2009, 22:06 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MENEER
  Zoals ieder jong meisje droomde ik ook van mijn prins op het witte paard..
  Ik was jong en naïef...natuurlijk was ik dat....en bekeek ik de prinsen en kikkers om mij heen.
  Zo heb ik heel wat kikkers gekust, in de hoop dat ze vroeg of laat in een prins zouden veranderen, ook heb ik heel wat prinsen gekust, die uitendelijk kikkers bleken.
  Anyway, verschillende soorten kikkers kwamen langs en hupten na een tijdje weer vrolijk verder. Op een dag had ik een mooie kikker beet - een zeldzaam exemplaar- waarbij ik vermoedde dat het een heuse prins was. Ik trouwde met hem en samen kregen we twee kikkervisjes.
  Na 24 jaar zwemmen we nog steeds in dezelfde poel , ook al verander ik soms in een brulkikker en valt mijn prins wel eens van zijn paard en soms ....heel soms....denk ik ...had ik het geweten ik nam het paard!
  En ze leefden nog lang en gelukkig!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  16-12-2009, 22:04 geschreven door ikke  
  Reacties (0)
          FLORIDE

   Klik hier voor meer gratis...
  Gastenboek
 • Masse
 • schitterend
 • Hallo

  KOOKBOEK
 • CREME BRULEE
 • SCAMPI'S MET VODKA
 • LINTPASTA MET SPEK EN WITLOOF
 • MOUSSAKA
 • VLEESBROOD MET PIKANTE PASTA EN AUBERGINES
 • GEHAKT MET PUREE EN BLOEMKOOL
 • Laatste commentaren
 • werker (kurt)
      op OVER MIJZELF

 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!