Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lidnummer 17

Bernd Defossé werd geboren op vrijdag 6 februari 2009. Aangezien beide ouders bestuursleden zijn konden we niet anders dan aan deze toekomstige Rode Duivel (niet lachen mannen, z'n moeder kan sjotten) al een lidnummer uit te delen. Misschien meteen een contract laten tekenen voor 2025?

Birgit & Marc: proficiat

Aan alle leden die via mij Birgit & Marc wilden feliciteren: alle gelukwensen zijn overgemaakt, enkele de vele kussen niet. Die kun je zelf aan Birgit geven de voglende keer dat ze aanwezig is. Of: aan Marc, aangezien Birgit de eerste maanden waarschijnlijk liever bij die koddige kleine zit dan bij een bende "top"voetballers.

10-02-2009, 21:32 geschreven door MacDouwe?

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mac Adam - V.V.V. 4-5

Een duel dat we echt wilden winnen. In de heenmatch werden we genekt door dom spel en 5 doelpunten van hun beste speler (en meer dan 10 schoten op de paal door onszelf). Pikant detail: diezelfde speler van V.V.V. had in de 2de minuut een rode kaart verdiend door Kevin onderuit te maaien, en kreeg niets. Dus nu revanche! Wat wel moeilijk wordt, want alle verdedigers liggen in de lappenmand of moesten naar een EHBO cursus.

V.V.V. begint zeer sterk aan de wedstrijd. Toch is de eerste grote kans voor Mac Adam: goeie pas naar voor, Thomas erachteraan, de keeper komt uit z'n baklijn, dus: lobje naar de goal. De lop mislukt maar gaat nog wel naar het midden van de goal. De V.V.V. keeper is dom genoeg om de bal met z'n handen tegen te houden. Wij content, want natuurlijk vliegt die keeper d'raf! Niet dus. Voor de 2de keer tegen 't V.V.V. hebben ze de ongelooflijke sjans dat ze al vroeg in de wedstrijd 1 van hun 2 belangrijkste spelers moeten missen maar dat de arbiter doet of z'n neus bloedt. Merci!

V.V.V. is de betere ploeg, maar krijgt geen uitgespeelde kansen bij elkaar. Maar hun schoten zijn wel telkens geweldig goed. Jurgen ontpopt zich tot speler van de eerste helft met een hoop reddingen en een beetje hulp van de paal.Wij krijgen ook schietkansen, maar ook de "gele" keeper van V.V.V. doet uitstekend z'n werk waardoor de 0-0 lang op 't scorebord blijft.
    Uiteindelijk komen de Vettige Vrienden verdiend dan toch verdiend op voorsprong.

Met de rust even reorganisatie en er weer tegenaan. Deze helft: Mac Adam de betere ploeg. En jawel: schot Mac Adam, redding van V.V.V. Maar wacht, dat was hunne keeper toch niet he? Opnieuw wil d'n arbiter van niets weten, zelfs geen penalty! Godv***.
    Mac Adam blijft pushen en komt 5 minuten voor tijd terug tot 4-4: magistrale spurt van Kenneth, dan nog een afgemeten voorzet, klasse. Een gelijkspel schieten we voor het klassement niets mee op, dus: blijven aanvallen. Nog een aantal gemiste kansen later nog een paar seconden te spelen. Schot V.V.V., wijkt af op een been => 4-5

Een vaststelling: de 5 doelpunten die we tegenkrijgen zijn:
    - 2 vrije trappen die normaal niet mogen binnengaan (al besproken met de keeper)
    - 1 corner die niet mag binnengaan (moet nog besproken worden met de ploeg)
    - 1 prachtig schot
    - 1 lullige bal
    Wij scoren daarentegen na 1 mooi schot (net als V.V.V.) en na 3 uitgespeelde acties.
    Als je dit leest, dan kan (en zal?) het nog duidelijk beter worden voor Mac Adam mits wat kleine aanpassingen.

V.V.V. ligt ons niet
    2 matchen tegen V.V.V.,
    2 toffe matchen,
    2 keer dikke pech met d'n arbiter,
    2 keer zelf de kansen laten liggen,2
    2 keer gepakt op efficiëntie
    => V.V.V.: merci voor de 2 matchkes, 't was plezant, maar kies volgend seizoen een andere reeks dan de onze

1 opsteker: wij 2x dikke pech tegen V.V.V., wil dat dan zeggen dat wij dan zelf 2x sjans gaan hebben tegen ZVL2?

10-02-2009, 21:10 geschreven door MacDouwe?

01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mac Adam - Freestyle: 4-4

Vreemd. 2 middenmotors, maar wel net de 2 ploegen die de laatste matchen de punten binnenhalen. Freestyle had 15/15, Mac Adam 12/12. Na de heenwedstrijd waren we niet echt gretig om aan deze match te beginnen: we kregen toen te veel tikken. De match van vandaag bewees echter dat dit een slechte dag van Freestyle geweest moest zijn, ze kwamen zeer sportief voor de dag dus: vorige match is vergeven en vergeten :)

De wedstrijd zelf: een zeer snelle match (te snel voor sommigen onder ons) met redelijk voetbal. De aanvangsfase is voor Mac Adam, maar we krijgen de bal niet voorbij de uitstekende keeper bij Freestyle. Na een 10tal minuten neemt Freestyle lichtjes de bovenhand. Net op dat moment weten wij echter (verdiend) een goaltje te maken. Daarna beginnen we te spelen als "kiekes zonder kop": het tempo ligt te hoog voor ons, we vergeten te voetballen en Freestyle is beter. Gelukkig zetten die 10 moeilijke minuten ons slechts op een 1-2 achterstand. Beetje zuur na de eerste 10 minuten, anderzijds logisch na de laatste 10.

De tweede helft blijft het tempo hoog, maar nu gaat het 25 minuten over en weer. Freestyle kan eerst uitlopen tot 1-3, maar dan is het toch even "Mac Adam time". 2-3 & 3-3 kort na elkaar. Je voelt gewoon dat we er nu over gaan en Freestyle nog een pak gaan geven. Spijtig genoeg komt er net op dat ogenblik 1 iets mindere pas gevolgd door 1 keer niet naar de bal komen en de keeper die (niet met opzet) gehinderd wordt: Freestyle komt 4-3 voor. "D'n Drive" is weer weg, en het wordt voor beide teams moeilijk tot de laatste seconde.
    Wij komen (verdiend) terug tot 4-4 maar moeten toch nog even bang afwachten na een penalty fout: Tom loopt Kenneth omver in het doelgebied (lomperik), er is wel niemand van Freestyle in de buurt maar Kenneth doet een sliding om de bal weg te hebben en hupla: toch penalty tegen.
    Gelukkig voor ons: mooie redding van Jurgen en 4-4 eindstand.

Beide ploegen (on)tevreden. Maar een juiste uitslag.

Weer geen mooi voetbal van Mac Adam, maar: mochten we wel meer verwachten? We hadden immers 2 geblesseerden rondlopen (Tom & Thomas) + 2 spelers die hun allereerste zaalwedstrijd ooit speelden.

Spelers: Tim, Jurgen, Patrick, Tom, Kenneth, Thomas, Ruben

PS: het was een zwarte dag voor de Pornostick. Roger had de uitslag correct voorspeld en gaat met 90€ lopen

01-02-2009, 20:28 geschreven door MacDouwe?