• Adinga

Zaalvoetbal links 2
  • The Stars zvc

• 04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mac Adam - Efes: 6 - 3

Na wat geschuif met spelers die wel, niet, wel konden komen en 3 geblesseerden waren we uiteindelijk toch nog met 6 spelers. Van die 6 waren er ook nog 2 die last hadden. Dus toch maar uitkijken. Van Efes wisten we niets. 5 wedstrijden. 2 mooie uitslagen en 3x klop gekregen. Dus daar ben je als tegenstander niets mee.

Efes trapt af, één van hun spelers dribbelt meteen 2 man en schiet (slecht) op doel. Meteen daarna: diezelfde speler, zelfde scenario. Patrice krijgt meteen orders om op die kerel te plakken voor de rest van de wedstrijd, probleem opgelost, die kerel raakt niets meer. Z'n ploeg speelt de hele match bijna elke bal via hem, maar hij kan er niets meer mee doen vanwege die korte dekking.

Mac Adam speelt de bal goed rond en we krijgen een reeks goeie kansen. Volledig volgens onze traditie missen we de meeste kansen
    Aangezien Maarten opdracht heeft om het achterin dicht te houden zijn het vooral Patrice, Giel en Kevin die de tegenstander gek maken en de kansen krijgen. Gaat in de eerste minuten een plaatsballetje voorbij de keeper nog op de paal en plaatst Kevin een bal net niet goed genoeg in de hoek, dan is er na 4 minuten Patrice om een afgeweken schot van Giel binnen te tikken. Oververdiende voorsprong. Efes brengt er niets van terecht en wij blijven voetballen. De missers (en de reddingen van de keeper) stapelen zich op. Na 12 minuten zitten we dan toch op 3-0 na doelpunten van Kevin en Giel.

Hierna zijn we even het overzicht kwijt. Hun beste speler heeft er geen zin meer in en blijft achteraan wat staan. Bizar genoeg is dat het begin van een goeie periode voor Efes. Patrice heeft immers orders om bij die kerel te blijven, en z'n plaats wordt niet genoeg overgenomen. Efes is geen goeie ploeg, maar wanneer je een ploeg heel veel ruimte geeft is iedereen gevaarlijk Voor de nieuwe plaatsen bij iedereen duidelijk zijn heeft Jurgen 1 heel goeie redding moeten doen: bal uit de pin gehaald. De laatste 10 minuten zijn dan weer meer van het zelfde: Mac Adam drukt, geeft bijna niets weg maar krijgt de bal er niet in. En dan, in de 26ste minuut even de aandacht verslapt en 3-1, en meteen rust.

Tijdens de rust nog een overlopen wat er in bepaalde gevallen moet gebeuren. Maar eigenlijk moeten we gewoon meer van 't zelfde brengen, maar dan de bal er insjotten :p

de tweede helft is Mac Adam zo mogelijk nog meer baas dan de eerste helft. Meteen een goed schot van Marc, mooie safe van hunne keeper. 3de minuut: Kevin wordt goed aangespeeld, mooie dribbel. Pas naar Patrice (30 cm boven de grond) die hem al springend achter z'n steunbeen binnentikt (en nee Efes, 't was geen hakje, gewoon op een bizarre manier binnenkant voet). Heel leuk doelpunt om te zien :)
    Daarna is het nog 15 minuten "saai": Mac Adam speelt telkens een open kans bijeen, om hem vervolgens niet voorbij de (zeer goeie keeper) van Efes te krijgen.Maar zelfs MET die keeper moesten we 5 minuten voor tijd al 10-1 (of meer?) voorstaan ipv 6-1. De fut is er bij ons wat uit, 't is immers 6-1 met nog maar 4 minuten op de klok. Tijd om Jurgen wat werk te geven niet? Verdedigen moet blijkbaar niet meer gedurende 3 minuten en we laten iedereen maar naar Jurgen lopen. Die haalt eerst nog 3 onmogelijke safes uit z'n binnenzak, maar daarna wordt zelfs hij 2x geklopt. Als keeper alleen gaat het ook niet, hoe goed je ze ook pakt.
    Na de 6-3 dan toch weer concentratie voor de laatste 2 minuten.

Makkelijke overwinning dankzij rustig voetbal. Spijtig van de gemiste kansen en van de doelpuntjes tegen op het einde. Maar bonvelan: goed de bal rondgetikt en de hele match rustig gebleven. Goei werk gasten :)

Speler: Jurgen, Patrice, Giel, Kevin, Maarten, Marc
    Doelpunten: Patrice (4, zuivere hattrick 2de helft), Giel (1), Kevin (1)
    Supporters: Roger, Tom, Birgit, Martine, Thomas