Inhoud blog
  • Biscuitdeeg
  • Basiscake
  • 1 BOUILLON
  • standaard maatgrammen
  • Wat je weten moet
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    maaltijdenbds

    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuitdeeg
    Biscuitdeeg

    Benodigdheden voor 1 taart

    5 eieren
    200 g suiker
    200 g zelfrijzende bloem (Imperial)

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa gedurende minstens 10 minuten.
    Zeef de bloem zodat je geen klonters krijgt. Meng de bloem
    voorzichtig door de geklopte eieren.
    Beboter en bebloem de bakvorm zodat de biscuit straks mooi uit de vorm kan vallen.
    Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 à 45 minuten.


    17-04-2012 om 18:53 geschreven door maaltijden  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basiscake
    Basiscake

    Benodigdheden voor 1 cake
    4 eieren
    250 g suiker
    250 g gesmolten boter
    250 g zelfrijzende bloem (Imperial)

    Werkwijze

    Verwarm de oven voor op 170°C.
    Klop de eieren stevig.
    Meng de gesmolten boter door de massa en voeg de bloem toe.
    Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm.
    Bak ongeveer 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

    17-04-2012 om 18:42 geschreven door maaltijden  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 BOUILLON
    VLEESBOULLON

    - 1 1/2 l water
    - 350 g soepvlees
    - groenteruiker:
    - ui
    - prei
    - selder
    - wortel
    - peterselie
    - laurier
    - takjes tijm
    - rozemarijn
    - peper
    - zout

    Eerste manier:

    01) Zet het vlees in koud water.
    02) Voeg groenteruiker, kruiden en zout toe als het water kookt.
    03) Laat 2 à 3 uur trekken.
    04) Deze werkwijze geeft een smakelijke bouillon maar het vlees is uitgekookt.

    Tweede manier:

    01) Zet het vlees in kokend water samen met groenteruiker, kruiden en zout.
    02) Laat 2 à 3 uur trekken.
    03) De bouillon is iets minder sterk, maar het vlees is smakelijker.

    20-05-2011 om 11:02 geschreven door maaltijden  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    19-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.standaard maatgrammen
    1 volle soeplepel

    Bloem = 25 g
    Kristalsuiker = 25 g
    Griessuiker = 25 g
    Rijst = 25 g
    Aardappelbloem = 25 g
    Vanillebloem = 25 g
    Maizena = 20 g
    Griesmeel = 20 g

    1 klontje suiker = 5 g
    1 middelgroot kippen ei = 60 g   
    1 gewoon kopje water = 1/4 l                              
    1 soepbord = 1/4 l                                             
    8 soeplepels water = 1 dl

    1 theelepel = 1/2 koffielepel afgestreken
    2 theelepels = 1 koffielepel afgestreken

    19-05-2011 om 10:19 geschreven door maaltijden  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je weten moet
    AANBRADEN: vlees, vis of gevogelte aan alle zijden laten korsten in hete vetstof.
    AANMAKEN: een sla met saus maken.
    AANMENGEN: een droge stof met een vloeistof mengen of twee droge stoffen met elkaar mengen.
    ABRICOTEREN: warme abrikozenconfituur of -moes op een warm gebak strijken zodanig dat het glanst en de smaak verbeterd wordt.
    AFSCHROEIEN: stopsels en kleine haren van gevogelte, die na het plukken nog op de huid zijn achtergebleven, afbranden in open vlam.
    AFSCHUIMEN: tijdens de bereiding het ongewenste schuim van confituur of bouillon verwijderen om het gerecht helder te maken.
    AROMA: de kenmerkende geur van een voedingsmiddel.
    ASPIC: opgesteven vlees- of visbouillon, vooraf gebonden met gelatine.
    BARDEREN: mager vlees, gevogelte of wild beleggen of omwikkelen met fijne sneetjes vet spek.
    BEDRUIPEN: een vleesbereiding regelmatig met het braadvocht overgieten.
    BEKLEDEN: de binnenkant van een vorm bedekken.
    BESTERVEN: het optreden van een afbraakproces in het vlees na het slachten, waardoor het malser en smakelijker wordt.
    BESTEKEN: kruiden en/of specerijen prikken in groenten of vlees.
    BEURRE MANIÉ (gemengde boter): een mengsel van 75 g boter met 100 g bloem; dient vooral voor het snel binden van bepaalde sausen.
    BLANCHEREN: het in ruim kokend water terug aan de kook brengen van een voedingsmiddel, om het na enkele minuten af te gieten en na te spoelen met koud water.
    BLUSSEN: het toevoegen van een koude vloeistof aan sterk verhitte vloeistof of suiker om verder bruin kleuren of verbranding te voorkomen.
    BRIDEREN: het opbinden van gevogelte.
    BROCHETTE: een houten of metalen pen waaraan vlees en groenten worden geregen om geroosterd of gebakken te worden.
    BROEIEN: een voedingsmiddel in kokend water dompelen met als doel het gemakkelijker te kunnen pellen.
    CANNELEREN: een bewerking waarbij met behulp van een canneleermesje groeven of ribbels worden gemaakt op de oppervlakte van vruchten of groenten.
    CHAUD-FROID: een gerecht dat bestaat uit stukjes gaar vlees, wild of gevogelte, bedekt met een mousse en overgoten met een witte of bruine chaud-froidsaus.
    DEGLACEREN: het braadvocht een weinig aanlengen en de vastgezette delen loswerken.
    DICHTSCHROEIEN: de oppervlakteporiën van vlees afsluiten door een korte, hevige verhitting.
    DIEPVRIEZEN: een bewaarmethode van voedingsmiddelen bij zeer lage temperaturen.
    ENGELS PANEREN: tweemaal paneren.
    ESSENCE: een sterk geconcentreerd aftreksel.
    FAISANDEREN: voortzetting van het besterven, meestal toegepast bij wild (adellijk worden).
    FARCE: vulsel voor vlees, vis, gevogelte, deeg enz.
    FARCEREN: vullen van vlees, gevogelte, groenten, eieren enz.
    FERMENTEREN: synoniem van gisten.


    19-05-2011 om 00:00 geschreven door maaltijden  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 16/04-22/04 2012
  • 16/05-22/05 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs